Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoneDragon
veterán
válasz konyi79 #57184 üzenetére
Azóta is nézem a megfelelő gépet, már eljutottam a 400 ezres kategóriáig is, de felesleges lenne. Ugye első sorban nyaralásokra használnám, arra meg úgy gondolom az M50 is jó lesz.
Néztem a Fuji X-T30-at is, viszont annak nem elforgatható a kijelzője és ahogy nézem ez csak Canonnál van, igaz? Ráadásul az objektivek és bőven drágábbak.
Én nem szeretek szelfizni, de párom ragaszkodik hozzá, szóval...
Ha meg megoldható, akkor nem venném elő a telefont szelfihez, ráadásul azon az előlapi kamera meg elég botrány.
CANON EOS M50 MILC fényképezőgép 15-45mm IS STM +50MM f1.8 STM + EF-EOS M Adapter - 250.000
Igazából erre a kitre gondoltam. Ahogy elnézem ár/érték arányban nem rossz, de javitsatok ki ha tévedek. -
rizso
addikt
válasz konyi79 #57184 üzenetére
Én egy jó kis M4/3 vázat ajánlanék, mellé 1-2 jobb objektívet (itt azért van választék), 250-ből használtan szép kezdőszettet össze lehet válogatni, pl M10II+14-150II, de akár 12-40 f2.8 is belefér 250-be.
Újonnan is megoldható 1-2 gép, 150k körül szokott lenni Olympus M10III kit, 250k körül M10 IV kit is előfordulhat, ne adj isten egy M5 II kit (tavaly mintha 250k körül ment volna 14-150 obival), vagy Panasonic vonalon olcsóbbak között GX80, G80, de még GX9 is befér 250-be objektívvel együtt is.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #57044 üzenetére
Szerintem nem olyan nagyon nehez egyedit csinalni, de szepet nagyon nehez. Ezek a mocskok allandoan mozognak, (ha mondjuk nem doglott bogarakrol, cagy csigarol van szo,) raadasul szeretnek beolvadni a kornyezetbe, meg a kornyezet is valtozatos, nagyon konyen lesznek rosszak, meg akkor is, ha valami erdekeset csinal rajtuk az allat. Vagy bemozdult lesz, vagy zavaros a hatter, vagy beolvad az allat a hatterbe, esetleg ezek permutacioja.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Teasüti
nagyúr
válasz konyi79 #57047 üzenetére
Eeegen, gondolom ez okoz örömöt sokaknak, hogy kint vannak a természetben vagy az utcán, mellékesen egy kamerával a kezükben.
Én inkább mint munka állok hozzá a fotózáshoz, kikapcsolódáshoz max telefon van nálam. Ezért én nem is fogok belebotlani soha ilyen pillanatokba, ugyanakkor nekem inkább a rendezői munka adja a fotózás szépségét, hogy tudok-e kreatívat alkotni amúgy ingerszegény hozzávalókból.
Szóval minden elismerésem egy díjnyertes természetfotóhoz, de azért szerintem ez inkább az istentelen türelemnek köszönhető és véletlenek egybeesésének, semmint tudatos megismételhető folyamatnak. Elvégre aki emberekkel dolgozik és profinak hívja magát, attól joggal várják el, hogy a szar napjain is jót tegyen le az asztalra, míg ugye a természetben - gondolom én - vagy jó napja van a mókusnak és beugrik a lencse elé vagy nem.
Ugye volt abból is botrány, hogy a természetfilmesek olykor megrendezik a jeleneteket egyes amcsi csatornákon és nem is annyira természetes az, ha a zsákmány állat nem tud elmenekülni, stb.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz konyi79 #57044 üzenetére
Erről kicsit az jut eszembe, mint esemény fotózáson a candid képek (kandi kamera magyarul?): meglátok egy helyzetet amiből jó kép lenne, de mire a szemem elé emelem a gépet már elmúlt a pillanat.
Elkapni egy spontán mosolyt, egy buja pillantást, stb. kb lehetetlen ha nem vagy orákulum vagy nincs megrendezve. Gondolom ugyanez frusztrálja a kollégát is, hozzáteszem én abszolút megértem.
Én aki kizárólag embereket fényképezek, én megszoktam, hogy producerkedek és relatíve könnyű eredményt produkálni és begyakorolható folyamat. Nem a véletlen műve, hanem az én alkotásom.
Viszont elkapni egy tökéletes pillanatot az szerintem nem annyira művészet, sokkal inkább szerencsejáték. Persze a fotózás alapjaival tisztában kell lenni nyilván, de azon túlmenően nincs beleszólásod igazán mi fog történni. Lottót megnyerni sem művészet, csupán egy szerencsés véletlen. Van aki egész életében játssza és sose nyer semmit.
Persze a modern gépeken a siker esélye jóval nagyobb, amikor már akár 30 fps-el lehet lőni bazi nagy képeket is, akkor legalább a pillanatot el lehet kapni rendesen, ha látod jönni. Még csak komponálni se kell, mert 40-60 MP-ből csak kivágod ami kell.[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
válasz konyi79 #52493 üzenetére
konyi79 és csacsi 77:
Videó nem elsőrendű szempont, DSLR-el szinte sosem videóztam, számomra elegendőek. az iPhone 7 videós képességei.
Jelenleg egy Nikon 18-135/F3.5-5.6 G AF-S DX objektívvel használom, ami ugye egy olcsó kategória, tehát ezért is gondoltam, hogy talán nem lenne hiányérzetem (a zoomátfogást kivéve) a képminőséget illetően egy relatíve olcsóbb MILC használata esetén sem.Tény, hogy egyelőre csak felvetődött bennem a váltás gondolata, semmi konkrét elképzelésem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #52484 üzenetére
Ez most a csúcs apsc vázuk amitől egy gh5/xt3 riválist/verőt vártunk jópáran, főképp videó terén. Szerintem itt egy nagyot kellett, lehetett volna űberelni amivel beelőzi a többit. Amiket felsoroltál nagyon jó, bár egy részük inkább az előző hibáinak a javítása. Szerintem elég kevéske 3 év fejlesztéseként. 6000->6300 azért összehasonlíthatatlanul nagyobb újítás volt.
Hasonló a véleményem (ami tudom segglyuk ) az EM10 'fejlesztéséről'. A kettest ki se kellett volna adniuk. EM1X az amit írtál, egy Pro változata az EM1mk2-nek.
Nikonék, Canonék több esetben szinte csak a sorozatszámot fejlesztik. -
Neck
veterán
válasz konyi79 #52484 üzenetére
Nem értek egyet, szerintem amit a Sony művel a real time tracking AF, Eye AF terén azzal igenis megújítja a fotózást, a versenytársakat is errefelé hajtva. Reflektorfénybe hozta a MILCeket, és
viszi előre a fotózást. Nyilván lehet ezek nélkül is fotózni, de ettől még a fenti igaz.
szerintem a szenzor információval megtámogatott AF a jövő, pl motoros módba teszed és a sisakokra fókuszál MotoGPn etc.Annak meg csak örülni lehet, hogy ugyanaz a penge AF elérhető az a6100-ban is, ami alacsonyra pozícionált modell, megtehették volna, hogy kiherélik.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
TBMC
addikt
válasz konyi79 #52365 üzenetére
nagyon köszönöm!
basszus, még mindig nem tudtam döntést hozni, egy ideje bújom a teszteket fórumokat, videókat.
az m50, 80d illetve a sony 6400 ("enyhe" felárral, de a tesztek alapján ígéretesnek tűnik) ami játszik, úgy néz ki.
a sony most +1év garival regelhető
használt is szóbajöhet természetesen.
// a szenzorméret ha jól láttam, kb egyeznek minimális eltérésekkel (a fentebb említett vázakat illetően), mint korábban a 60dm volt.
full-framen is sokat gondolkoztam, de az anyagiak határt szabnak.árak tekintetében:
canon M50 kit + 15-45 IS STM + 50mm STM + EF-EOS M adapter nettó ~188
canon M50 kit + 15-45 IS STM + 50mm STM + EF-M 22 mm nettó ~194.240canon 80d nettó ~210.000
sony a6400 + 16-50 kit - nettó ~260.000
agyalok 1000rel, ha valaki valami +hintet tudna adni, megköszönném , egyelőre nem jutok dűlőre.
-
TBMC
addikt
válasz konyi79 #52355 üzenetére
elég a fhd.
próbálnám "alacsonyan" tartani a költségeket (így váz tekintetében ilyen kb 200-250ig) , mert még szükség lesz egy nagy fényerejű fix 50re tuti, illetve még valami 24-70re, és 10-18ra. + vakura, fényekre+ ronin S-t néztem, de lehet az eos M tekintetében ezt sikerül olcsóbban megúszni.
xXxian: néztem, panával nem vagyok kibékülve, sony jó lenne de eléggé el vannak szállva árazásban obik tekintetében (szvsz.) de ha van valami nagyon jó ár érték arányú váz, szívesen hallgatom
köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Stephan89
aktív tag
válasz konyi79 #52239 üzenetére
Szia!
A Sony A6000 esetében pontosan milyen korlátokra gondoltál? Egyelőre ez a gép is az egyik potenciális jelöltem, viszont mivel 2014-ben jelent meg, kicsit tartok tőle, hogy nem feltétlenül hozza a ma elvárt színvonalat.
Ugyanakkor árban e fölé nem mennék, a kiszemelt DSLR-ből (Nikon D5600) pedig úgy érzem, hiányozna az EVF, ami főleg egy kezdőnek óriási segítség szerintem, hogy a beállítások hatásai a kép elkészítése előtt láthatóak. -
Wlac
Ármester
válasz konyi79 #52237 üzenetére
Köszi a részletes választ! Mi lenne az a keret, amivel érdemes nekiindulnom a keresésnek? Nem is annyira az anyagi lehetőségek korlátolnak (bizonyos szintig), hanem a hajlandóság. Nem feltétlenül szeretnék 150 ezer forintot rákölteni egy olyan gépre, ami számomra nem tud sokkal többet, mint egy 50 ezres. Sokszor volt már, hogy belevágtam egy hobbiba, és mégsem kapott el úgy a gépszíj, ahogy szerettem volna, ezért szeretnék először a gyerekmedencében pancsolni, hogy az alapokat megtanuljam, és eldönthessem, hogy tényleg tetszik-e a fotózás, vagy csak azt hiszem, hogy tetszeni fog. Az eredeti keretet az ilyen hirdetések alapján határoztam meg, de ha azt mondjátok, hogy 30 ezerrel többért találni olyat, ami sokkal jobban megfelel az igényeimnek, akkor nem probléma a bővítés.
[ Szerkesztve ]
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
StLui
veterán
válasz konyi79 #52238 üzenetére
Köszönöm, marad akkor az 5600, látod én észre sem veszem, hogy bármi gond lenne a képpel, ez egy elég nagy kivágás, kb az ötöde a képnek. Ja és akiket fényképeztem azok is odavannak a képektől a szokásos telefonos kattintgatásokhoz képest. Szóval nekem tuti jó lesz akkor. Van olyan ami tud fókuszálni 30-50 méterről miközben lenyomva tartom az exponáló gombot, és esetleg tekerem az obit is közben?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
dinka.86
aktív tag
válasz konyi79 #51980 üzenetére
Mindenképp hosszútávra tervezek, és most erre szánt pénzem is. Ha úgymond megéri egy kezdőnek kifizetni akár 500 e forintot, akkor a munkám javulása érdekében szívesen megteszem, de ha egyelőre ez sok kezdésnek, akkor persze kevesebbet. De főállású ingatlanos vagyok, szóval megtérül, akár egész hamar is.
De megvenni egy gépet, és jól használni az nyilván két külön dolog. És kezdő leszek ezen a téren, szóval majd nyilván kell külső segítség is. De remélhetőleg hamar el tudok indulni az úton -
őstag
válasz konyi79 #51865 üzenetére
Igen mindent megnézek amit ajánlatok. Érteni vélem az igazságot. A telók stb azért tudják amit tudnak, mert szar minőségben könnyű tudni.
Akkor matek. A Sony teló 960fps-t tud. Na most ha elég nekem negyede sebesség 240, kaphatok 4x minőséget a telóhoz képest? :-) (ez félig vicc)...
Egyébként ha a matchboxos videóimnál nem a 720p a baj, akkor megelégszem annyival is ha abban többet tud a kiszemelt.
6300-as ára milyen amit írtam. Jó ár vagy potn annyit ér, esetleg túlárazott? Itthon jóval több azért gondoltam, hogy jó vétel.
Ha veszek vázat 200-250-ért, tudok venni mellé obit még 1-et közelre, 1-et normál videózásra vagy estire, (vagy csak 1-et) persze ha lenne egy kicsit olcsóbb alternatíva. Használt is lehet.80hun: Igen megnéztem és benne van a pakliban.
-
őstag
válasz konyi79 #51859 üzenetére
Köszi a segítséget,
Igen ahogy írtad, ha a mobil képes erre mint a Sony akit írtál is, akkor nem értem a drága cuccok miért nem.
Nem lehet, hogy azért nehéz segíteni, mert amikor azt mondom szeretnék ezt vagy azt akkor szakmai szemmel profi cucokra ls megoldásokra gondoltok. Annyit szerettem volna, hogy amatör szemmel érezhetően jobb legyen a minőség.
Nincs valami átmenet, hogy akkor egyenlőre maradjunk a modell filmezésnél?Akciókamera helyett nem jobb akkor már valami drágább mobil? Nyitott vagyok egyébként egy jó akciókamerára is, mert az úgy is kell majd máshoz.
A Sony Alpha 6300 vázat tudok venni 237-ért. Ha ráteszem a Sayangot amit ajánlottál, akkor egyenlőre jó lehet közeli videózáshoz? Az még jó lehet árban. Többi kieg meg később.
-
Rapid136
őstag
válasz konyi79 #51792 üzenetére
Minolta 7D, 6 mpixeles CCD érzékelővel, egy expo, A3-ban lóg a falon
a villám távolságától is függ a beállítás, be kell lőni, itt még a hold is benne vanSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #51736 üzenetére
Váá, ebben a videóban pont azt látom a Sony oldalán, hogy tök Pana. A kékek bíboroznak, bőrök vörösödnek, vagy sárgulnak, vörösök narancsolnak. Eleve a bőrön fertelmes dolgokat csinál, leggázabb ez. Hasonló colorcastot a Pana is csinál, most a mértékében nem vagyok biztos, hogy ennyire. Furcsán kiégnek a színek, valamennyire alexpóval lehet megelőzni, de a járomcsont-halánték colorcasting sárgába csúszása és a szemgödör bíborozása tipikus hiba. Videóban ezzel nem lehet mit kezdeni.
Szerintem a Fujinál valamit nem jól állított be és hullazöld, de ott nincsenek ezek a túllengések és lehet vele dolgozni, Flat a kép, de van benne színinformáció. -
-
Matska
senior tag
válasz konyi79 #51735 üzenetére
Mindezt először látom így egyben leírva. A tizedéről talán tudtam öt helyről összeszedve. Vázon belül lehet szerkeszteni az elkészült képeket, ha pl minden klappol, de visszahúznál az árnyékokból, vagy kellene lökni a képen egy fényértéket?
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Matska
senior tag
-
-
stargazer
senior tag
válasz konyi79 #51539 üzenetére
Igen, mert habár rovátkolt, mégis csúszós a felülete, elég nehézkes tekerni, és ez miatt könnyen előfordul, hogy megnyomom tekerés helyett és akkor már nem az apertúrát állítom.
A - nem aperture priority mód?
[ Szerkesztve ]
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
stargazer
senior tag
válasz konyi79 #51526 üzenetére
Köszi a tippet! Nem tudom hol definiáltam egymásnak ellentmondó igényeket, de legyen igazad (max nem sikerült halál pontosan kifejezni magamat). Mindenképp elmegyek megfogdosni! Anélkül nem fogok venni semmit erre mérget vehetsz! Húha, így görbüljek meg ha valakire rá akarnám kenni a felelősséget. Azért az oviból már kinőttem és tudom hogy végül én döntök akárhogy is.
[ Szerkesztve ]
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
kovsol
titán
válasz konyi79 #51344 üzenetére
Ha komoly gép kell ott az A7III, ez neki kell szórakozni, kirándulni, csinál képeket családról stb.
Az én gépemmel is ha fotóz csak a kijelzőt használja. 100e Ft kit obival. Jól tudjuk nem kell csodát várni. Ki is próbálta már MM-Ben.
Amúgy most több Canon objektívem van, mint Sony[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Ironizer
tag
válasz konyi79 #51311 üzenetére
Ejj, hát így bízzon bennetek az ember, hogy megkímélitek a felesleges költésektől.
Oké, ezzel a két objektívvel tényleg lehet nyerni pár centit mélységben, de ha bármi más "értelmesebb" obit rárakok, akkor már nem olyan rózsás a helyzet: [link]vond: Bocsánat, nem írtam, de a RX100 III-ra gondoltam, ahhoz képest az LX100 még olcsóbb is. Nagyon sokat szemeztem azzal is már, baromira tetszik, hogy mindenhez van külön fizikai vezérlő, meg hogy kicsit nagyobb a szenzora, mint az 1"-os kompaktoké, viszont fájó pont a fix kijelző. Térd és derékproblémákkal küszködve úgy érzem nagyon jól jönne a felhajthatóság. Ezt sajnos még az LX100 II sem tudja...
A legnagyobb félelmem az, hogy nem használnék ki egy ILC-et. Egyrészt nem fotózom annyit és olyan minőségben (itt nem a képminőségre gondolok, hanem a "jóságra", leginkább csak "turistafotó" kategóriájú képeket csinálok), másrészt ugye már az FZ38-at sem viszem magammal, úgy érzem főleg a mérete miatt. Viszont mégis baromira vonz a dolog, talán a cool-ság faktor miatt, vagy nemtom. Próbálom győzködni magamat, hogy elég lesz az RX100 III, de nehezen megy.
Elnézést, ha úgy néz ki ez a poszt, mintha már eldöntöttem volna, és csak megerősítő véleményekre várok, de borzasztóan zavar, hogy ennyire döntésképtelen vagyok ebben a kérdésben. Gondoltam terápiás jelleggel kiírom magamból, hátha jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
NowAndZen
lelkes újonc
válasz konyi79 #50590 üzenetére
Köszi!
A büdzsé felső határát nagyjából az M50 ki is maxolja, afölé árban nem szívesen mennék... szóval olyan 200k.
Olyan esetben adnék többet érte, ha a kit obin kívül kapok mondjuk mellé egy fixet, mint mondjuk ez a csomag vagy épp ez -
jeni
félisten
válasz konyi79 #50544 üzenetére
Canon EOS M100 + 15-45mm IS STM Digitális fényképezőgép
Az Emag,a Mall.Hu és a Media -Shop elég jó áron adja 110000Ft max. áron. Tudtommal a tükör nélküli MILC esetében a Canon nem is volt nagyon érdekelt,csak kihozott egyet és lásd ők is itt vannak. A korábbi Canon MILC nem is váltak be,vagyis nem lettek népszerűek,keveset is gyártottak belőle.
-
Gergő170
aktív tag
válasz konyi79 #50510 üzenetére
Sziasztok. Elolvastam mindegyikőtök válaszát, nagyon nagyon köszönöm szépen a válaszaitokat. Az említett modelleket meg figyelni fogom a piacon. Egy ilyen öregebb MILC-el amiket említettetek is mennyire jók videók terén esetleg egy családi szülinapot mennyire lehet megörökíteni vele ?
Szerk.: Esetleg milyen eszközök szükségeltetnek még memóriakártyán illetve táskán kívül egy kezdőnek ?
[ Szerkesztve ]
-
Gergő170
aktív tag
válasz konyi79 #50498 üzenetére
Igen kizárólag csak használtban gondolkodtam A kereső sajnos nem tudom mit jelent és mi a szerepe nem vagyok benne a témába, kezdő lennék.
Szerk.: Kit obi jelenleg tökéletesen megfelelne gyakorlás és a fényképezés világába bevezetőként úgy gondolom, használt gép egyébként csak azért opció mert ha mégsem használnám ki és mégsem merülnék bele a fényképezés világába, akkor ne bukjak rajta túl sok anyagit.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz konyi79 #50231 üzenetére
Barátnőm használná, automatában szokott fotózni, utólagosan szerkeszt esetleg. Most talán Nikon B500 gépe van.
Nem ragaszkodik amúgy a tükröshöz, de maradna a nagyobb méretnél (slr vagy bridge), mert ezt szokta meg. Mutattam neki MILC-eket, nem jött be neki egyik sem.
Kereső jól jönne egyébként.Szétnézek még a bridge vonalon is.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #50217 üzenetére
Itt nem gondolom, hogy sz@arozas, de a Sony, vagy Canon forumban annak ereznem. Ezert irtam ide. Sajnos eltevesztettem a celszemelyt, es rossznak irtam. Bocs!
Majdcsak olvassa o is eletem rovid tortenetet...
Hat, azt sajnalom, ha az X-T3-nak az AF rendszere sem eleg jo meg. Nekem a gyors AF-re porcosodik... meg az E46 M3-ra... de ez mar nem tartozik ide...
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #50215 üzenetére
Videok alapjan az X-T3 Fujinak is eleg jo mar az AF rendszere, talan olyasmi is jo lehet.
(#50212) konyi79 válasza tvamos (#50210) üzenetére
Szerintem nem, de nem tudom, hogy melyikre gondolsz. A Sony topicban kellett volna sz@roznom a A6000-ret, a Canonban az M50-et. Esetleg a Nikon topicban, hogy megiscsak a N1 a kiraly!..
Vagy esetleg annak irtam, aki az A6000, meg az M50 kozott vacillal?..[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz konyi79 #50206 üzenetére
Igazad van, sok mindent hamisítanak, és még azt is lekoppintják.
Találtam egy statisztikát.
Köszi a tanácsokat. -
Kukcaman
senior tag
válasz konyi79 #50196 üzenetére
Na pont erre a túlzásra voltam kíváncsi Fel is írom magamnak ezeket a márkákat. Még valami, ezt is találtam, elvileg eredeti, vélemény? Van halami gyerekbetegsége az A6000-nek, azon kívül, hogy melegszik hosszabb felvétel során? Mire figyeljek oda? ( Pár eladó gépnél láttam, leírják az expo számot, nem csak DSLR-nél érdemleges ez az info? )
A powerbankos töltésre nem is gondoltam, kicsit le vagyok maradva
Köszi nektek, körbenézek a másik topikban is.[ Szerkesztve ]
-
Kukcaman
senior tag
válasz konyi79 #50129 üzenetére
Köszi!
Egy szélesebb spektrumban szeretném használni, mivel még nem kiforrott a stílusom, és még sokat változhat, valamint hosszabb távra választanám a gépet. Stabilizálás pedig Steadicam-el meg lenne oldva, vagy monopod.
Melyik támogatja jobban az idegen objektíveket?(és relatíve olcsó).
Egyenlőre a felhasználási terület: portré, házon belül(nagyobb látószög), külterület("nagyobb" zoom - 100mm)[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #50129 üzenetére
Sziasztok!
Meg mindig a Nikon 1 lecserelese foglalkoztat. Hasonloan pici gepet keresek, mint ez. Probaltam par napig (2 het) egy Canon M50-et, de az annyira nem jott be. (Mondjuk nem rossz a DPAF, FHD video alatt foleg klassz volt.) Most nezegettem ezt a videot, es azon gondolkodtam, hogy esetleg nekem is jo lenne egy ilyen X-E2 egy 27/2.8-cal. Nem tudom, hogy mennyire jo ennek az AF rendszere. Az X-T3 tetszik videok alapjan, de az X-T100 nem. Gondolom, minden egyeb parametereben sokkal jobb lenne a Nikon 1-nel... de vajon az M50-hez kepes milyen? Ha megveszem 70+70 ezerert a hasznaltat, az jo vetel?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Kukcaman
senior tag
válasz konyi79 #50127 üzenetére
Úgy 10-20másodpercet max 1percet szoktam egyszerre felvenni 1 jelenetként. Bekapcsolt állapotban -felvétel nélkül- viszont sokszor használnám nehogy lemaradjak valamiről.
Másik dolog, ami fontos. Nyáron a nagy kánikulába is szoktam felvételeket készíteni(nem hasonlítanám az akciókamerát a fényképezőgépekhez, de a xiaomi yi elég hamar felmelegedett és kikapcsolt).Rapid136: Az is jó megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #50119 üzenetére
Inkább hamar rájön mindenki, hogy nem szeret fotózni vagy nem tud annyira jól és nem akar megtanulni Nézd meg flickr-ön, hogy milyen fantasztikus képeket csinálnak ilyen gépekkel is és ezzel nem azt mondom, hogy a belépő MILC-ek nem jobbak több dologban.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49813 üzenetére
Igaz Csak leírtam még egy okot, hiszen ez is egy teljesen normális érv. Aki a fotózás szeretete miatt fotózik azt nem feltétlenül érdeklik a specifikációk. Aki az év egyik legszebb természetfotóját lőtte 2018-ban 5D Mark II-n, mennyire érdeklik a specifikációk? A gépe alapján nem annyira, mert még Mark IV-re se váltott pedig biztosan megtehette volna, mert lenne rá pénze és még az obijait sem kellett volna cserélnie.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49792 üzenetére
"A tükrösöknek két oka lehet."
Három is, ha valaki komolyabb fotós indíttatásból vesz gépet. A MILC-ek összevissza birizgálása, negyven funkciója és a képernyőn megjelenő adathalom helyett a fényképezésen van a hangsúly, ami sokszor jó dolog tud lenni. Egy belépő DSLR-ben mit tudsz állítani? Kb. semmit és ezért is szokták még ajánlani őket. Egy kezdő fotósnak nem azzal kell foglalkoznia, hogy jaj ebben a gépben nincs szemfókusz, mi lesz most velem, jaj nincs két kártya slot, jaj kevés a dinamika. Meg tud tanulni fotózni, majd pedig úgy is vesz egy gépet, ami minden szirszart tud. Az sem rossz dolog, ha az ember nem retten meg, ha kezébe nyomnak egy 19 fókuszpontos DSLR-t.
[ Szerkesztve ]
-
korcsillio
addikt
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49732 üzenetére
Persze, de kevés pénzért azért MILC-ből se kapsz valami hű de jót Az EVF az olcsó gépekben is milyen? Én 200k alatt nem vennék MILC-et, de ez csak én vagyok.
(#49737) Mr.Csizmás: Csak összehasonlításként írtam, hogy láttam már rendes OVF-et, de meg lehet lenni egy kisebbel is. Olyan még nem volt, hogy valamit nem láttam benne és ezért nem lett jó a fotó (sötétben is).
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz konyi79 #49657 üzenetére
Hát igen a 4k-nagy szenzor,időjárásállóság ,mikrofon bemenet jó af-az nem olcsó mulatság
Utána gondolom jön a nem limites videó isLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
bbsofficial
aktív tag
válasz konyi79 #49598 üzenetére
A mostani vázad is átugorja képminőségben a telefonod, de ha ezt nem találod hol, akkor nincs szükséged fényképezőgépre.
Lehet bennem van a hiba, de alap telefonos látószögnél, jó fényeknél a Note 8-am képei jobban tetszenek, mint egy dslr-é, valószínűleg a kis túlszaturáltság/kontraszt miatt.
Van valami olcsó, megbízható hely Bp-n, ahol tükrös gépet lehet kölcsönözni? Nem tudom, van-e nekem is egyáltalán szükségem rá vagy elég lenne egy jó kompakt vagy bridge, ami kevesebb fénynél jobb képeket csinál, mint a telefonom. -
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49574 üzenetére
Igaz, de a 22-es egész jó, az 50-es pedig jóval rosszabb Ha tartja az égbolttal próbálkozást, akkor nem kérdés, hogy melyiket vegye.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49572 üzenetére
Azért nem ajánlottam neki az 50-est, mert ezt írta:
" így lenne fényerős fixem este fotózni városban császkálva, de akár csillagokat, tejutat is állványról."
Na most a kérdés, hogy mit fotóz a városban, de például egy egész utcai életkép nem fog beleférni teljesen az 50mm-es látószögébe vagy egy közeli épület sem Csillagokra és tejútra sem valami jó, mert jóval kisebb záridőt kell használnia a föld forgása miatt, mint a 22-esen. Portréra természetesen jobb az 50-es, csak azt éppen nem írta. Most már ez alapján eldöntheti, hogy melyiket veszi.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz konyi79 #49566 üzenetére
EF-S tényleg elég múlt szagú, de a tapasztalatok alapján a Canon oldotta meg a legjobban az új bajonettre a régi objektíveket. EF 70-200-asra nagyon jókat tesztelnek EOS R-rel, ugyanolyan villámgyors, mint EF géppel. Gyakorlatilag ugyanazt kapod, tehát az obid nem ment kárba. Persze lesz majd RF-re jobb 70-200-as darab később.
[ Szerkesztve ]
-
Sleek
senior tag
válasz konyi79 #49507 üzenetére
Köszönöm szépen . Mindenképpen szeretném jövő héten vagy az utána való héten megvásárolni a gépet
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
törölt tag
válasz konyi79 #49459 üzenetére
Igen, azt tudom. 135 milinek felelne meg az az obi amit néztem, az nem is lenne jó nekem. 50-85mm közötti kéne.
De addig bosszant ez a hülye rendszer meg ez a tehetetlenség, hogy tényleg veszek egy m4/3-öt inkább... Vagy APS-C-t, amit épp találok elérhető árban portréobival. Igazából mindegy a szenzor mérete (m4/3 vs APS-C), mert ezekre ha nem rak az ember igazán jó obit akkor elsírja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Formula-1 humoros
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest