Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz MittuDomain_ #58686 üzenetére
"Én pont levenném az ISO-t 320 körülre a hogy ne legyen sok a zaj."
erre írtam hogy ez lenne a klasszikus extrém hosszú expo, csak olyankor majd túlhevül a szenzor, és azért lesz zajos (meg elég nehéz belőni hogy a hosszú záridőtől ne kezdjenek bizonyos részek kiégni) A stacking meg úgy készül hogy mintha hagyományos pont-szerű csillagok (ezért az ebből a szempontból rövid, 20mp körüli záridő), de itt pont a rövid záridő miatt még fényerős obival is azért magas lesz már az iso. És a stackinget meg vagy külön progi összefűzi, vagy ahogy írtam, nekem pont olympusaim voltak/vannak, ezt anno ők vezették be hogy direkt ilyen mód ami összefűzi vázon belül, és live viewn látod is ahogy szépen készül a kép, és 20 mp-enként (illetve hát amennyi épp a záridő) adódik hozzá az új rész (de közben meg nem ég ki msáhol, mert az összefűzést olyan blending módban csinálja)
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
válasz MittuDomain_ #58683 üzenetére
ez a nagyon hosszú záridő _hagyományos_ módon annyiból már kicsit "advanced" dolog hogy ennyire hosszú exponál baromira be kell lőni hogy egyes részek ne égjenek ki, meg ilyenkor a szenzor elkezd extrémen zajosodni, stb. Aztán a sok expóból a stacking, külön programmal, de akkor majd csak másnap otthon látod mi sikerült. Viszont ha olyan vázad van ami tud stackelni, akkor meg nem gond. Én amit fentebb írtam, amit a Teidén fotóztam, az pont ilyen csillaghúzás volt, E-M1-gyel meg párhuzamosan E-M10-zel, ezel a vázakaz automatán össze is fűzték folyamatosan a 20 másodperces expókat, közben hátul a live viewn láttam ahogy húzzák az ívet a csillagok, stb (így értelemszerűen ha bármi nem oké akkor újra tudtam volna kezdeni)
Amúgy az F3.5 az persze nem elég fényerős, de hát egyrészt FF szenzoron meg elmehetsz iso6400 vagy akár 12800ig , és úgy jó lesz, főleg hogy pont zajszűrésben egyre jobbak a szoftverek. Valamint ezt értelemszerűen magadnak fotózod szórakozásból, és nem a profi/ extrém amatőr erre kihegyezett cuccok képminőségével akarsz versenyezni. És hát itt is mint mindig, amúgy a jó téma és a jó körülmények a legfontosabbak (ahogy írtam is, én is ezért fotózok csak nagyon kevésszer ilyet, mert annyira nekem nem fontos ez a dolog hogy olyankor is csináljam amikor nem igazán ideálisak a körülmények)(szerk: ja, most látom amit linkeltél az apsc, de ha modern szenzor akkor saját használatra iso6400ig akkor is jó leszel. Inkább arra keress rá hogy az az obi teljesen kinyitva optikailag mit tud csillagfotózásnál)
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
L4mie
veterán
válasz MittuDomain_ #58683 üzenetére
ami tudásom megmaradt 7 év távlatából, nem is a hosszú expó, a stackelt expo a menő, de ott a linkelt topic, az ottani arcok tudnak jókat mondani
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #58599 üzenetére
"ujszeru" volt, bb topicban irtam rola (aztan bf-kor egy 7a-t ujitok)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
p_adam
addikt
válasz MittuDomain_ #58553 üzenetére
Aham, a régebbi proci és jobb LCD nyilván többet is fogyaszt, a CIPA vs. gyakorlat eltérő lehet, valószínű kb. egyforma a kettő. Speciel nézegetek komplett M5 szetteket, annyira lent van már az áruk. M50II-t egyelőre nem látok ilyen olcsón, ezért is írtam, hogy értéket tekintve talán megérné (bár ezen az árszinten nincsenek nagy különbségek, a fő kérdés talán az, hogy melyik LCD kialakítás tetszik jobban).
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #58551 üzenetére
Az az m50mkii 4k videó elég véleményes, 1.55 crop, nincs dpaf és a minősége is sereghajtó.
-
p_adam
addikt
válasz MittuDomain_ #58551 üzenetére
Értékben megéri. A plusz tekerő + felhajtható kijelző fotóra szvsz jobb, mint a forgatható (meg a minősége is jobb), ill. akksiban is az M5 a kicsit jobb, nem pedig fordítva.
-
Bali014
csendes tag
válasz MittuDomain_ #58381 üzenetére
Köszönöm szépen, mivel a kettő egy árban van, és utazáshoz egy könnyebb váz talán egy kicsit jobb, megnézem az M5-öt vagy ha találok ennyiért akkor az M50-et.
-
Bali014
csendes tag
válasz MittuDomain_ #58378 üzenetére
Köszönöm szépen, körül fogok nézni akkor a kinti piacon is.
Az M5-nek a képminősége hogyan viszonyul egy 70D-hez?
Igazából nem ismerem egyáltalán az MILC platformot, ezért nem merek annyira belevágni, de ha ilyesmi problémák nem merülhetnek fel akkor jól hangzik -
veterán
válasz MittuDomain_ #57948 üzenetére
Pont kérdezni akartam, hogy ehhez milyen gimbal ajánlott valamint milyen táskát tudnátok még ajánlani amibe elfér kényelmesen mondjuk egy plusz akksi és akár más cucc is?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
psyhoka
csendes tag
válasz MittuDomain_ #57392 üzenetére
A fő kérdésem akkor inkább az hogy melyiket érdemes használtban venni?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #57392 üzenetére
még olcsóbb, ha lehet(ne) rootolni/hackelni a telót, hogy nyers raw-ban szedje le a kamerából az anyagot. FF kvázi felesleges, mert úgyis rekeszelve van és megvilágítva a tárgy. (fénygenerálást kihagytad)
-
jonnyka87
csendes tag
válasz MittuDomain_ #57345 üzenetére
köszi, instax lesz, megfogdostam őket, és nyertek a wide és a mini közül még nem választottam, a wide felé húzok
-
rednifegnar
senior tag
válasz MittuDomain_ #57345 üzenetére
ez szinten egy hitvany minosegu digitgep + nyomtato kombo.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
vihartigris
őstag
válasz MittuDomain_ #57328 üzenetére
Nekem volt egy ehhez nagyon hasonló vagy ilyen pántom.
Folyamatosan utána kellett állítani, mert nem tartotta meg a beállított a hosszát.bármi reciproka a semmi
-
Dagidög
senior tag
válasz MittuDomain_ #57323 üzenetére
(&Neck)
A szenzort neccesnek érzem, de a körítés mk V-től tetszik.
Kérlek, mutass példát erre a hevederre, érdekel.#57324 tvamos: jól néz ki ez a rögzítés, praktikus. A 18-150mm jó lehet, kipróbálom.
Szerk.: huhh, ez nehéz, lehet kibékülök a 15-45-tel.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #57046 üzenetére
az még óradíjban is drága buli lenne -> youtube tutorial, elég olcsó obi ahhoz.
-
rizso
addikt
válasz MittuDomain_ #57022 üzenetére
Nálam van most egy G3X, agyalok rajta, hogy megtartsam az M10II helyett, mert általános felhasználásra baromi jó ezzel a zoomátfogással, nem kell cseréltetni az objektíveket, egy gép lóg a nyakamban, ha elmegyek kirándulni. Megvannak a korlátai, de egy baromi jó gép - pláne ha akciós az árán sikerül megvenni és nem 300k-ért.
Egyébként a 25x optikai zoom mellett egész használható a hibrid zoom is, 100x már nagyon digitális, de olyan 50x-ig egész jó, főleg ha nem pixelbuzizni akar az ember.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
JohnyBlue
addikt
válasz MittuDomain_ #57024 üzenetére
"szerintem is a kukucska az egyik legfontosabb dolog a komponáláshoz"
Mióta milcet használok egyre kevesebbet használom a "kukucskát" (100képből 20-at a nagy kijelzőn komponálok) Egyszerűen kényelmesebb a hátsó kijelzőn nézni az eseményeket mintsem hajolgatni, gugolás közben egy kis likba nézni, csúszni mászni. pölö most hétvégi 120fős esküvőn mire lement a menyasszonyi tánc (37perc) tuti szétgörcsölt volna a hátam ha a kukucsán át nézem a partyt Így meg vigyorogva kényelmesen lenyomtam az egészet.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #57022 üzenetére
Ha eros napfenyben kepezel, akkor nagyon fontos a kukucska. Szerintem. (Ez az egyik oka, hogy lecsereltem a Nikon 1-em.)
Ha van feny, nagy szenzor sem kell. (Ahogy irod, bokeh buzulni sem akarsz.) Lehet, hogy egy super zoom kamera, mint pl. egy Nikon COOLPIX P1000 jobb valasztas.(Ezzel lefenykepezheted az oroszlan orrszoreit... ha-ha.)[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #57008 üzenetére
Az valoban eleg gaz, hogy az M5-bol nem jott egy M5II az M6II szenzoraval. Lehet, hogy az mar RF-es APS-C lesz.
Nekem tetszik az M6II, mert kisebb, mint az M50. Tutira jobb is, mint az M50. Ez a vakupapucsba felcsattinthato kukucska is megfelelne. (Foleg, ha kitalalnanak valami megoldast, hogy valahogy megis legyen kereso + vaku.) De inkabb objektiv(ek)et veszek az arkulonbsegbol. Ez az en kompromisszumom...
-
rekid
addikt
-
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #56983 üzenetére
Oké, egy kicsit kifordítottam, ez igaz. De a szafari + kabát azért még áll.
-
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #56965 üzenetére
Én mondjuk nyaralni nem olyan helyre járok, ahova dzsekit kell venni, meg szafarira se vesznek szerintem kabátot. Ezért - én személy szerint - a kabátzsebbe beleférő nyaralós gép egy kicsit önellentmondás.
-
tvamos
nagyúr
De szafarira lehet ratenni egy Sigma 50-500-at. Igy nem fer kabatzsebbe, de eleg jo tartomanyt lefed.
(#56963) p_adam
Az M50 leginkabb a point and shot kategoriaba illik, es ott nem annyira rossz. Persze, meg lehet eroszakolni, hogy manual mod, meg ilyesmi...Csak ez az egesz sokkal tobb zsetonba kerul, mint amennyit raszant a kerdezo. De gondolom azert jott a cserelheto objektives topicba, hogy lassa, mit lehet egy ilyen gepbol kihozni.
[ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
válasz MittuDomain_ #56968 üzenetére
Egy bridge gép nem olyan kis méretű, részemről inkább azon lett a hangsúly, hogy ne kelljen cserélni soha semmit (egy cserélhető objektíves géphez mindig lehet valami újat venni...).
Az a baj egyes ajánlásokkal, hogy egyáltalán nem a kérdező szempontjából közelíti meg a dolgokat, aki nem feltétlen szeretne megtanulni fotózni, és a legfontosabb a könnyű kezelhetőség, nem az hogy épp hány mm, hány fps, hány megapixel, mekkora ISO, dinamika, stb. stb. ezek mind csak számok egy termékadatlapon.
Az utólagos crop egyáltalán nem olyan, mint a zoom, a telefonokon belül is ezért van digitális zoom, amit használnak.
Szerkesztésnél adott esetben jó lehet, de folyamatosan támaszkodni rá általában értelmetlen (persze vannak kivételek, pl. egy madárfotó, ami eleve teleobjektívvel készül)
Az kissé más, ha a kamerában van felajánlva, mint opció (úgy FF gépen én is szoktam használni, pl. a hosszabb nem makró objektívek nem fókuszálnak olyan közelre).Annak idején a PowerShot S2 IS a 36-436mm-es ekv. átfogással (f/2.7-3.5) 5 Megapixeles JPEG képekkel tökéletes volt nyaralásra (jobb a fogása, mint bármelyik mai gépnek, a mostaniak sajnos nincsenek így megépítve)
És ezek a modern gépek nem sokat tudnak fejleszteni ezen, ha egyszer a nagyobb átfogás kevesebb fényerőt, a több megapixel több zajt stb. eredményez, ahogy eredetileg is írtam, az 1" szenzoros bridge gépek a mai "fejlesztett" megfelelője ezeknek, csak sajnos elég drágán mérik őket.
Vagy az említett M50-re lehet megvenni a 18-150mm objektívet, de azért ez sem egy filléres dolog (és egy átlagos bridge gép összecsukva még mindig kisebb)Az egész egy mondatban annyi, hogy egy cserélhető objektíves gép eléggé más, ahogy egy okostelefon is stb. nem mindenkinek ugyanarra a kategóriára van szüksége (és ez probléma olyanoknál, akik még ebben a dologban sem biztosak, ezért is vannak külön szedve a témák).
Attól, hogy túlnyomó részt én is fix objektíveket használok, a másik világnak is megvan a maga előnye. [S2 IS Overall conclusion @DPReview][ Szerkesztve ]
-
p_adam
addikt
Még mindig "point and shoot"-on van a hangsúly. Egy fix objektívvel fotózni egyátalán nem ilyen...
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #56927 üzenetére
Lehet, hogy vilagitasba kene tennem a penzt? Nagyon sok mindent lehet venni az boltban. 'asszem marad az M50.
Jo, hogy segitetek gondolkodni!
-
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #56911 üzenetére
Kár, ennyiért pont jó lett volna távcsöves táskának.
-
vihartigris
őstag
-
wms
senior tag
válasz MittuDomain_ #56909 üzenetére
Köszi az infót!
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #56816 üzenetére
"Linkeljetek ilyet pls." ez nem igy mukodik. Neztem az ebay-t, meg a helyi licitalos oldalt folyamatosan, es egyszer felugrott egy. Akkor megvettem.
"10$ környékén látok az alin" az azert nem olyan rossz ar, ha azonnal akarod!
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #56816 üzenetére
Szerk2 (lejárt):
Az akkufedél dolog tárgytalan, van rajta egy ajtó...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #56706 üzenetére
Nincs ugyanolyan mosottabb, mint az f/1.8 f/1.8-on talán picivel jobb, mint az f/1.8-as.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #56704 üzenetére
Canon 50mm f/1.4 képminőségileg teljesen hasonló, mint az f/1.8.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #56702 üzenetére
"Mostanában az 50mm f1.4 izgatja a fantáziám."
Semmivel sem jobb, mint az 50mm f/1.8, csak 1.4
[ Szerkesztve ]
-
MATEO6600
őstag
válasz MittuDomain_ #56419 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget.
Közben többet tudok már, nem csak 10 centis objektumok lesznek, hanem hangulatképek is. Példának okáért egy ilyen részlet: [link] Ez is még a photobox szintje?
Az általad felsorolt technológiák nekem kínaiak Én csak konkrét (általatok ajánlott) modellben tudok gondolkodni. Ezt a Canon M100-at megnéztem, de 500€-ért találtam egyedül, ami ugyan még épp belefér a limitbe, de már erőteljesen a tetejét súrolja .
Használtban nem gondolkozok. -
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #56419 üzenetére
“de a kis DOF előny”
Én úgy lennék vele, hogy termékfotónál inkább legyen az egész termék éles, szóval szerintem itt a kis DOF nem feltétlen lenne előny.
-
oAcido
aktív tag
válasz MittuDomain_ #56276 üzenetére
Igen, a szetthez van adapter.
E-M10III mellé milyen objektív kellene, hogy eltudja kezdeni a portréfotózást?
-
laci06
senior tag
válasz MittuDomain_ #56150 üzenetére
Köszönjük szépen.
- Real-time megosztás nem probléma, alapvetően saját magunknak csináljuk őket, és persze párat családnak, de a nyilvánosságot kizárjuk a mi kis csodánkból.
Esetleg konkrét csomagot tudsz Te is ajánlani?
Fentebb már ajánlották a Sony A6400-et egy Sigma 30 f1.4-es és a gyári 18-135 obival. Ez összessen 550 körül van. Értem én, hogy ennek a feléből is simán ki tudnék jönni, és ha tényleg van jó csomag, akkor ide vele, de nah, sokat dolgoztam az évben azért, hogy most kicsit kirúghassak a hámnól, és már 2 éve nem vettem semmi műszaki cikket magamnak sem, leírni is fáj.
-
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #56150 üzenetére
Mondjuk illik megemlíteni hogy az Oly ára azért van beesőben mert éppen húzzák le a rolót.
-
haruspex
aktív tag
válasz MittuDomain_ #56086 üzenetére
Hát...állvány,, önthető, kijelző, jó mobil app ami kell, dslr, sztem pont nem annyira jó erre. Max Canon. SZtem elég az xa5, és bármilyen 30-50mm manuál, ha el tudunk tekinteni az AF től. Úgy csinálnám, hogy beállítok mindent, és csak a tárgyat cserélném, exponálni meg, mobillal. Ha viszont AF-es objektívet vesz, akkor olyan gép legyen hozzá ami tudja a focus stackinget.
-
haruspex
aktív tag
válasz MittuDomain_ #56029 üzenetére
Az nagyon más műfaj, az egy műanyag/fémdarab amiben továbbhúzzák a drótokat, a másikban pedig komolyabb elektronika van mert "fordítani" kell Canonról Sonyra, és viszont.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #55992 üzenetére
120cd például tök jó napfényes szobára, de kevés fényben, este egyébként megint egy kicsit másféle kalibráció kéne Nekem is 120cd-ra van belőve egyébként, de kérdezz meg szakértőket előnyről és hátrányról, mert egyébként szoktak 80-ra is kalibrálni, de annyira ehhez nem értek.
[ Szerkesztve ]
-
vihartigris
őstag
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #55981 üzenetére
Milyen fényerőre van kalibrálva a monitorod? A papíron elérhető "fényerő" ugye elég korlátozott. Olyan 60-80 cd/m2-nek megfelelő, ha "sima" fényben nézed.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #55884 üzenetére
Vannak, akik panaszkodtak, hogy az adapterben a belso tukrozodes flairt okoz a kepeken, azt utolag lehet orvosolni, de megiscsak kellemetlenseg, amit jol megvalasztott vasarlassal (pl. a Meike, amit te is valasztottal) ki lehet kuszobolni. Erre akartam utalni.
Hat igen... a 22-es ara felment, de ugy latom, hogy kitben meg mindig egesz jo aron van. (A vaz, a 15-45 IS STM kit objektiv, meg a 22.) Persze, jon a karacsony, ilyenkor mindig felmennek az arak, hogy legyen mibol engedni...[ Szerkesztve ]
-
Alcsi69
senior tag
válasz MittuDomain_ #55518 üzenetére
Nézegettem az M50-et is, de az használtan drágábbnak tűnik mint az A6000. Egyébként ha először fura kicsit a menü az nem baj, tuti hamar megszoknám.
Tehát akkor pl. milyen obi kellene nekem az A6000-re? Pontos típusra gondolok.
-
Neck
veterán
válasz MittuDomain_ #55518 üzenetére
"Nekem igazából egy olyan rendszerre lenne szükségem, aminél nem áll fenn úgymond annak a veszélye, hogy X év múlva eléggé elhalálozik (ha jól tudom a Pentax kezd ilyesmi szintre kerülni pl.)."
Ha már ezt kérte, akkor lehet meggondolnám az EOS M ajánlását. Nem azt mondom, hogy az EOS M el fog halálozni, de valahogy én nem érzem az akarást a rendszer mögött a Canon részéről - még annyira se, mint a Sony APSC részről, ott legalább most jöttek ki új vázak, objektívek.Alcsi69:
Hogy én is ajánljak valamit - Fogd a kezedbe azokat a gépeket, amelyek szóba jönnek, nagyon fontos, hogy kézre álljon, sokkal inkább, mint a difi a képminőségek között.
Ha bejön a Sony, és belefér a keretbe, szerintem nyugodtan turkálj ki egy a6000-et használtan, utcai fotóra mellé a Sigma 30mm f1.4-et javaslom. Kicsi, könnyű az egész szett, jó az AF, és f1.4-en tudsz majd olyan fotókat lőni, amit elvársz a fényképezőgépedtől, ha már kiadtál ennyit rá (kis DOF, nyitva is éles, sötétben is használható).An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
haruspex
aktív tag
válasz MittuDomain_ #55297 üzenetére
Azt megértem, annyiért szerintem bárki :) De nem az enyém lett, és pont ezért ajánlottam neki :)
-
SkyLine3000
addikt
válasz MittuDomain_ #55006 üzenetére
+1
Ha a videózás a fontos, akkor egy videokamerát kell venni. Ennyi pénzből már elég korrekt darabokat lehet venni. Én fényképezővel egyáltalán nem videózok. Arra én is vettem kamerát. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #54315 üzenetére
ez gtk, ha nem magad csinálod meg - már csak az obi értéke miatt.
b terv, eladod alkatrésznek, és veszel egy újat, kipótolva.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #54315 üzenetére
Lehetne, csak ilyen finom, nagyfelbontású nyomtatás nem kétfillér. Meg ha nincs hozzá tervrajz akkor azt megrajzoltatni egy vagyon... pár alkatrészt rajzolgattam egy gimbalhoz, bár nem őszültem bele, de sok időmet, türelmemet elvette. Az objektíved ára mellett csak saját magad alkotói hobbijából érdemes foglalkoznod vele.
-
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #54313 üzenetére
A jutub tele van szétszerelős-javítós videóval, nem tűnik túl bonyolultnak ez az obi. A szétszedés csak a hibát tárja fel, a kérdés, hogy tudod e pótolni a sérült alkatrészt. Mint az egyik videóban látható, ütés miatt műanyag fülecskék törtek le, ezeket az anyagokat nem igazán lehet hatékonyan ragasztani. Az alkatrészek 20-30$.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #54311 üzenetére
Szerintem a házilag (nem képzett szerviz által) szétszedett-összerakott obi esetleg nagyobbat sérülhet a szétszedéskor-összerakáskor, mint ahogy most van.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #54309 üzenetére
jutub, diy
az 5k kb. az a szint, amiért számlával mond rá valamit/ránéz szakember.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz MittuDomain_ #54044 üzenetére
És van pl. keresőd illetve nem egy M100-as vékony, zsebrevágós vázad. Még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy valaki direkt ehhez a vázhoz vesz hosszá egy 70-200-at, feltekeri rá egy adapterrel és a kijelzőn fókuszálgat.
-
kacsyx
aktív tag
válasz MittuDomain_ #54041 üzenetére
De gondolom nem egy 60 ezer Forintos kereső nélküli M100-as vázad van... Totál életszerű, hogy kifejezetten ehhez a vázhoz vesz valaki egy 70-200-at.
-
MittuDomain_
őstag
válasz MittuDomain_ #54017 üzenetére
Pff, most látom miket írtam, sry. A telefonos gépelés, a BKV és a predektív javítás együtt csodákra képes...
Rákérdezek!
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
dioka7
senior tag
válasz MittuDomain_ #54017 üzenetére
Nincs még meg a jegy, csak az időpont (és a repülőjegy). Május 16-30ig leszek ott. Ha még érvényes lesz akkor a voucher, megköszönöm ha rákérdezel
-
dioka7
senior tag
válasz MittuDomain_ #54006 üzenetére
Szia, a macro-nál igazad lehet, de ha távolabbra kell fényerősebb obi, akkor jól jöhet, azon még gondolkodom, viszont a 40-150 az (remélem) kelleni fog, mert ha jó az idő, akkor a gleccsereknél napoznak a fókák és hát ott a lábzoom nem annyira jön szóba. Illetve lehet, hogy elmegyünk bálna lesre, nem tudom ott mennyire lehet közel menni. Ezeken kívül vannak ugye a puffinok, amikről jó lenne pár fotó, szintén nem lábzoomos kategória. Szóval emiatt vinném ezt is. A 9mm sok helyet nem foglal
-
vihartigris
őstag
válasz MittuDomain_ #54013 üzenetére
Ha már lúd legyen kövér és rendelj olyan rögzítőt is amit vond linkelt.
bármi reciproka a semmi
-
vihartigris
őstag
válasz MittuDomain_ #54007 üzenetére
Nekem az elsőből van egy nem túl régóta, sokat még nem használtam. Árát megéri, strapabírónak tűnik.
A kameracsatlakozó talp elég bumfordi, olyan mintha egy ogre kezéhez tervezték volnabármi reciproka a semmi
-
vond
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #54007 üzenetére
Én az elsőből vettem két darabot, mondván, ha majd két vázzal kell bűvészkednem, akkor jól fog jönni. Azóta se kellett használnom. Úgyhogy csak kipróbáltam, de az alapján jónak tűnik.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
válasz MittuDomain_ #53966 üzenetére
És ami Csizmás aláírásában van 85-ös, arról vélemény?
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz MittuDomain_ #53963 üzenetére
Annak mennyi a legrövidebb fókusz pontja?
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
kovsol
titán
válasz MittuDomain_ #53806 üzenetére
A képen két APS-C váz látható, és mind a kettőre FF üveget raktál. Létezik eleve APS-C vázra tervezett f2.8 is.
"zoom-nak is bevetem olykor."
zoomnak hogy vetsz be egy fix objektívet? Szerintem a helyes szó amit használni akartál az a tele objektív, nem pedig a zoom.May the Force be with you!
-
senior tag
válasz MittuDomain_ #53730 üzenetére
Teljesen kezdőként nem tudom mit jelent ez az M4/3. Canon EOS 250D meg 77D-t néztem.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #53435 üzenetére
"amik együtt többet érnek, mint a váz - és nem nagyon tudom őket átvinni FF-re ha váltanék"
Pedig a váz a legkisebb tétel a fotózásban. Objektívek, vakuk, háttér, softbox, memóriakártyák, állványok stb., sokszorosába kerülnek együtt, mint a váz Ráadásul APS-C-n jobban kell az f/2.8-as obi kevés fényben, mint FF-en.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #53435 üzenetére
a 12/2 mf. am. nézz rá eglobal/einfire hogy mennyiért adják, sztem kari előtt még kupont is ki tudnál sírni a supporttól 5-10%-ra pluszban.
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #53432 üzenetére
Jó, de azok zoom obik?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #53432 üzenetére
75 pénz körül szokott lenni. btw minap volt nálam 12/2, totál más világ a 16/3.5-höz képest (xc kitobi kezdő)
-
t72killer
titán
válasz MittuDomain_ #53066 üzenetére
A szűrőmódosításra gondoltam, canonra millió leírás van és könnyebb kp-ért is megcsináltatni. Igaz, ezzel keresztbetesz az ember a normál fotózásnak.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #53061 üzenetére
Egy Amazon BF akcióban azért nagyon bízom... Majd 5 ezerert...
A kit obival sem nagyon vág zsebre az ember egy 200e gépet, de tény, hogy méretben megoldható. Igen, talan nem, de azert nem tul nagy, es eleg konnyu is. (Ilyenkor jo a tejfolospohar muanyag... bar szerintem azert annyira nem gaz, de teny, muanyag.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #52965 üzenetére
egy ilyen 360 cuccal is ezerszer jobb képei lesznek, mint amiket látok 90%-ban. 3-4 fosbála kép, köztük total planben bejárati ajtó - mi a f..nak -, kertből kilátás hátrafelé, stb. lefotózva. bónusz amikor a mosogató telivan szennyessel.
a maradék 10% kb. az ahol rendesen tud fotózni telefonnal és/vagy hozzáértő tag lefotózza (illetve a prémium buli, amikor lakberendező/új beruházásos PR anyag)[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #52962 üzenetére
samsung gear 360 [link]
-
Neck
veterán
válasz MittuDomain_ #52905 üzenetére
Egyetértek, én is ezt tapasztalom. Voltunk kint a Bad Urach-i vízesésnél, mérleg:
3 APSC Sony MILC, keresős (messziről meg nem mondom, hogy A6000, A6100, A6300, A6400, A6500, vagy A6600)
1 Sony A7III
1 Fuji MILC (ezt se mondom meg melyik, de keresős volt)
1 pici hangyapöcs-szenzoros kompakt gép, amivel a nyugger néni kattogtatott, miután vidáman felszaladt arra az emelkedőre, amire én felhúztam a belem
1 Nikon D850 valami büdös nagy fényerős Wide zoom lencsével, egy 47 kilós csaj kezében (azt hittem, berántja a cucc a szakadékba)
1 tejfölöspohár Canon dSLR a legaljából, ami egy fickó nyakában lógott, és telefonnal fotózott helyette. A 18-55 kitobin nyilván még lencsevédő sem, finoman szitált rá a vízpermet egész nap.An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MrChris
nagyúr
válasz MittuDomain_ #52879 üzenetére
Magyarok buták, külföldiek meg okos, gondolkodóak. Bp-i túristanegyedben sok buta magyar sétál dslr, nagyobi, vaku kombóvol és idegen nyelven beszél. A rengeteg ilyen szettet már csak a gondolkodás nélküli magyar társadalom veszi, mi tartjuk el a dslr gyártókat. Kivéve a néhány okos magyar mérnökirodistát és a 600milliós nyugati társadalm hobbistáit akik gondolkodnak és nem vesznek dslrt.
De kinek adja el a Canon, Nikon, Pentax azt a rengeteg millió darab belépő/haladó dslr-t? -
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #52871 üzenetére
Én a saját tapasztalatom alapján írtam amit írtam. A családban és az ismeretségi körben próbálkoztam olyat ajánlani, hogy manuális objektívek (M42 és F) dslr vázra, és csalódás lett a vége. A képek nagy része nincs rendesen fókuszálva, a fénymérés vagy működik vagy nem (nikon dslr-ek voltak kéznél, azokon nem), nyűgös a dolog adapterrel bajlódni (rászorul, akkor most hogy is kell levenni, fogd már meg, nem értem stb).
Sokkal inkább elvette a kedvét az érintetteknek, mint hogy eljussanak odáig, hogy bármit is tanulnak. Azt tanulták, hogy a szomszéd gyerek az alap kittel nagyon jól használható képeket lő, az ő képeik pedig vackok, mert addig el se tudunk jutni, hogy egy kép jó-e vagy se, hogy teljesen életlen és túl sötét vagy túl világos.
Olyan ez, hogy ha valaki belefog a hajómodellezésbe, nem az 1 évig tart összerakni olyan bonyolult a kötélzete c. darabokkal kezd.
Csizmás:
"még jobb lenne egy 550/3100 szintű ötösmetró alagút fényességű kereső"Ezen is mindig csak forgatom a szemem mikor írjátok, hogy "sötét" obi, meg kereső. Egy 3.5-5.6 fényerős zoom nem fényerős, de ez a sötétezés annyira erőltetett. Biztos páran fotóztatok ti is jó kis régi gépekkel, azok között nem egynek tényleg sötét volt a keresője. Sok mai belépő gép keresője messze világosabb, mint a régi levélnehezékeké, és egyébként is atuofókuszosak, nem a keresőben kell összeszenvedni, hogy éles lesz-e a kép vagy sem. Annyira meg ugye csak nem sötét az a kereső, hogy pl a kutya helyett a gazdáját fényképezed le.
Szóval szerintem sokszor egyfajta szakmai sznobizmusba esően túlzásba tudtok esni, csak éppen a low-end fetisizmus irányában.
A kezdő nem szenvedni, meg gépészkedni akar, sőt amennyire én látom, sok esetben kifejezetten káros, mikor valaki a fényképezés "kütyüzős", állítgatós, bogarászós részébe szeret bele. -
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #52879 üzenetére
Szerinted itt nem "gondolkodó" külföldi turistákról beszélek ? Nekem is jópár MILC van a hátam mögött , nem vennék tükröst , de azt el kell fogadni hogy egyelőre jóval több a belépő Canikon tükrös mint bármi más .
-
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #52877 üzenetére
Nem tudom te merre mozogsz , de sajnos nem sajnos szerintem bőséggel többségben vannak a belépő tükrösök bármi máshoz képest is . Arányaiban kevés milcel találkozni . Mondom ezt BP belváros és turista látványosságokból kiindulva .
-
csacsi77
senior tag
válasz MittuDomain_ #52873 üzenetére
Itt jön be a tapogatás. Látatlanba nem lehet jó szívvel ajánlani senkinek semmit. Ha az illető megfogja és undorodva dobja el a kiszemelt, elméletben megfelelő szettet, akkor máris lehet másik után nézni. Meg kell mindent fogdosni.
Így voltam a Nikon D850-el. Minden klappolt, de amikor megfogtam, akkor nem akartam többé fényképezni. Nem értem miért, de így volt.Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz MittuDomain_ #52871 üzenetére
Szerintem meg igaza van. A legtöbb kezdő kezdő is marad. Sosem fog a kit obin és a full automatán túllépni. ISO-rekesz-záridő továbbra is misztikus fogalmak lesznek. Szerintem egy tökéletesen amatőrnek egy Nikno D3500+18-55 (18-140) is nagyon jó kezdő lehet ahhoz, hogy kialakuljon az igénye a fotózás iránt. Ha kialakul váltani fog, ha nem, akkor élete végéig elég lesz neki vagy odaadja az unokájának, had örüljön a gyerek.
Most komolyan egy kezdőnek adnánk régi gépet, adaptert/manuál fókuszt?Öreg fater megoldja!!!!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #52865 üzenetére
abból bármilyen 1-2gen milc kijön x1-2 oly, pana, stb. kitobival. lassan fujiból is kijön már az olcsó kitobival.
@PuMbA arra filmes+adapter, legalább közben megtanulja a rekeszelés mikéntjét is.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nem szidunk le, mert tökéletesen mondtad Mondjuk 40-50k helyett én 70-100k-t írtam volna, mert azok azért jobb gépek. Portré miatt meg kell egy portréobi pluszba az általános mellé.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
+1, canikon DSLR vagy régi Sony milc, amiket a neve elad ha megvolt a próbakör.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #52720 üzenetére
Vélemenyek között:
"Előnyök
Portréfotózásra nagyon jó, kicsi"[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz MittuDomain_ #52720 üzenetére
en is errol beszelek, 7 eve aruljak kitben.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
válasz MittuDomain_ #52718 üzenetére
jol felment az ara. kb 5 eve huszonparezerert mentek a 22mm f2-ok ebayen.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #52716 üzenetére
jó hogy mondod, pont átvehető az alzás eos m100
-
kovsol
titán
válasz MittuDomain_ #52594 üzenetére
Én Viltrox adaptert használok M100 mellé, és nincs rá panaszom. Az a kis tripod tartó akármi az alján lecsavarozható az is szempont volt nálam.
Valami 7-8e Ft körül volt ebayen.May the Force be with you!
-
vond
MODERÁTOR
válasz MittuDomain_ #52229 üzenetére
"Portrézni viszont lehet a nagylátóval is, csak közelebb kell menni" - És lesznek szép karikatúra fejeid. Azért ez nem ilyen egyszerű.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Rapid136
őstag
válasz MittuDomain_ #51833 üzenetére
Nézd meg a tükrös vonalat, meg olvass utána hogy milyenek voltak az első Canon MILC-ek amikor a Sony/Oly/Pana/Fuji már vigan keresős, hajtogatható LCD-s vázakat gyártott
(az M vonal objektivparkjáról nem beszélve)
Arról nem beszélve hogy a Sony megoldotta egy bajonettel az APS-C és a FF vonalat, a Canonnál ez nem sikerült, talán anyagi érdeke is fűződött hozzá. De igy a saját vevőkörét szivatta meg.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
asdf_
veterán
válasz MittuDomain_ #51778 üzenetére
Ha nincs a közelben mozgó fa meg ilyenek, akkor Olympus-on villámra fényfestés mód, oszt hali, nem? Meg úgy egyáltalán, nagy záridő, rekeszelve, aztán valamikor csak becsap expo közben a villám.
(Sose villámfotóztam, csak józan paraszti ésszel elsőre így mennék neki és lehet, hogy teljesen hülyeséget beszélek)[ Szerkesztve ]
-
Mirman
őstag
válasz MittuDomain_ #51346 üzenetére
Én most vettem 32mm 1.4-et , parádés kis obi ez is , bár tény hogy rendszeren belül drágának számít .
-
kovsol
titán
válasz MittuDomain_ #51209 üzenetére
Nálam a kioldó legtöbbször az 5 másodperces visszaszámláló a gépen.
A végén az olcsó cucc lesz a legdrágább.
Veszel egy kacatot amit pár hónap után lecserélsz, mert nem azt nyújtja amit elvár az ember, és végül kidobott pénz lesz az egész, mert utána eladni se tudja már az ember, vagy csak nagy buktával.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
dabgergo
őstag
válasz MittuDomain_ #51167 üzenetére
Köszi, ez is érdekes lehet valóban, jó kicsi!
De azért MILC-ből mi lenne a már használható szint? Az tetszene ha benne lenne a potenciál h rárakok idővel komolyabb lencsét is (pl. 56/1.2).
Sőt nem titkolt vágyam h ha nagyon bevállna akkor teljesen otthagynám a DSLR-t.
Nikon D750 után az XT-3 jó lenne de nagyon drága, így próbának valami olcsóbbal kezdenék. -
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #51061 üzenetére
"És a vásárlás piszok jó döntés volt"
Jó vásárlás volt az biztos, de a teljes végeredményt csak akkor tudnád eldönteni, ha összehasonlítanád egy Canon 50mm f/1.8-cal, mert a kitobihoz képest bármi jobb Egyébként van most a Harveraprón egy Canon 20k-ért.... Kíváncsi vagyok, hogy mennyi mellé fókuszálást fog csinálni, mert a Canon is csinál valamennyit. Használat közben dől majd el, de legalább lesz tapasztalat róla itt a topikban
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #51061 üzenetére
kb. ennyi a használt/bontott ötvenegynyóc plasztikfantasztik használt megkímélten. ez nem jó vétel, hanem simán reális ára
-
PuMbA
titán
válasz MittuDomain_ #50799 üzenetére
"sőt, telézni pont az m4/3 a gazdaságosabb"
Igen? Még nem néztem utána, de az olcsók obik ugyanúgy kevés fényt eresztenek át, mint más rendszeren, nem? Plusz még a kisebb szenzor. És akkor már elég nehezen fotózol fénycsökkenéskor.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest