Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz nikkor #53776 üzenetére
A kompaktosban.
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #53088 üzenetére
Igen, az XZ-2-m nekem is ott fog megrohadni a polcon. Meg mennyit engedsz a felebol kaliberu erdeklodo sem volt ra (jo egy kivetelevel, de ott meg azonnalra kelett volna, es azt nem tudtam osszehozni). Filoztam, hogy karacsony elott meg viccbol felteszem, aztan ha nem, hat nem, megmarad vesz esetere, ha a fogeppel tortenik valami (bar mondjuk ezzel sokra nem megyek, mert lusta allat vagyok es foleg utazas alkalmaval fenykepezek, oda meg eleg egy gepet vinni).
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #53080 üzenetére
Jo, azert egyetlen boltban levo par (ha egyaltalan tobb egynel) darab gep ne legyen mar alap egy termek bearazasanal. Arukereson, argepen megnezed, mindenhol 160+, valaha volt legalacsonyabb ar az 140. Szoval az 160+ tovabbra is, aki meg megfogja az MM-ben olcson, az mazlista.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #52988 üzenetére
Azzal nincs gond, nincs kiszolgalasi es szerzodeskotesi kotelezettseg, tehat egy kulfoldi ceg siman elhajthat a p-ba. Azt nem lehet, hogy pl, hogy az XY Magyarorszag, mint a termek importore lepacsizik 10 ceggel, hogy ti vagytok az en orszagos mintabolthalozatom, aztan, felmesz mind a 10 bolt weboldalara (vagy be a boltba) es egy random vaz+kit kombo mindegyikben kereken 319 890 Ft-ba kerul, mert az XY Magyarorszag ezt irja elo, es ennek megserteset szankcionalja, vagy csak sugallja, hogy szankcionalni fogja (pl. a termeket sajat elhatarozasbol 312 900-ert ado egyik boltra ratelefonal a termekfelelos, hogy figyu, nem leszunk igy joban, ezert az beall a sorba es visszairja az arat attol valo felelmeben, hogy kirakjak a halozatbol, mert az neki evi Z + egyszeri Y millio bukot jelentene, ha mar nem forgalmazhatna XY Magyarorszag termekeit)
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Rapid136 #52981 üzenetére
A gyarto/importor nem szabhatja meg (kulonosen nem alkalmathat retorziokat ettol valo elteres eseten), hogy a kiskerek a termekeit milyen aron aruljak, ez ugyanis versenykorlatozas. Az sem jatszik, ha ajanlott fogyasztoi ar van, es "veletlenul" mindegyik ertekesitohely az ajanlott aron ertekesit.
-
asdf_
veterán
válasz Darko_addict #52390 üzenetére
A két obit, hogy melyik az, azt azért lehet, hogy érdemes lenne megosztani a nagyérdeművel, hogy mi az :D 90%, hogy a két kit, de azért biztosamituti...
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #95152384 #52268 üzenetére
De kéne mert folymatosan baromságot beszélsz, és ha a kérdező megfogadja az okosságaidat, akkor egy szatyor pénzt költ szemétre, amit egy "szakértő" ajánlott neki egy szaktopikban.
És lehet húzkodni a cica bajszát, de annak az lesz a vége, hogy kapsz egy hónap pihenőt végiggondolni, hogy tényleg kell-e neked bármi tudás nélkül észt osztani egy adott topikban. Mert eddig vagy hatan szóltunk (ebből kettő topikgazda, helló), hogy ne, de te csak mész szembe az autópályán...
És ha még ezután is folytatod, akkor a kérdezők érdeke előbb lesz sorolva a te önérzetednél, és nem fogsz tudni itt egyetlen tanácsot sem osztani a későbbiekben. Szóval légy oly drága hátradőlni, és egy tíz percet elmélkedni azon, hogy valóban rendelkezel-e olyan és annyi szaktudással, hogy másoknak tanácsot adj gépvásárlás ügyében, ami ha téves, akkor ez nekik sokba kerül.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz kacsyx #52203 üzenetére
Az 1100, 1200, 1300D-ből. Amik azért tényleg elég tejfölöspohár feelingűek. Az ugyanolyan műanyag, mint egy milc, az meg azért nem jó, mert jópár milc olyan, mint egy tank, és ha valaki azt mondja, hogy azzal verte be a szöget a falon, kb. elhiszed neki.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Az olcsó MILC gépek keresője meg alacsony felbontású és lassú a drágábbakéhoz képest.
Ne vicceljunk mar, egy full belepo, 4 eve bejelentett em10 II-nek 2.36 millio keppontja van az EVF-eben. Hobbista fotosnak boseggel eleg az (meg akkor is, ha utanaszamol az ember, es konstatalja, hogy ez csak 1024*768). Meg ha a GX80 savos kepfrissiteset mondanad, az meg erne pontot, de ez...
-
asdf_
veterán
Mehetne, meg mehetne a GPS-bol szedett ido is, de azt is kb. harom pillanat hamisitani, es a GPS vevos fenyekepzogepnek kamu (elnyomva az eredetit) adatot sugarozni. Vizsganal amugy szerintem siman csak annyi lehet az oka, hogy most mar publikusan lekerdezhetok a vizsgan keszult kepek, es ha gyarilag rajta van mindegyiken a datum, akkor az NKH-nak nem kell azzal foglalkoznia -es eroforrast is biztositani hozza-, hogy egyreszt eloirja az EXIF kepes gep hasznalatat -nem mintha valoszinu lenne, hogy lenne olyan, ami nem kepes ra-, masreszt hogy az osszes feltoltott kepet rekodolja es beleegesse az exifbol kivadaszott timestampet. Sokkal egyszerubb eloirniuk, hogy rajta kell lennie a datumnak es akkor semmi dolguk vele.
-
asdf_
veterán
válasz Mr.Csizmás #52041 üzenetére
Es muszaki vizsganal is olyan kepet kell csinalni a visgabiztosnak, amire ra van egetve a datum (tudom, teljesen ertelmetlen, de akkor is). De mondjuk arra nem 100-as Canont hasznalnak.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Kaci84 #51843 üzenetére
FHD 240 FPS, nagylato de 20-40x zoom, mindezt este/sotetben, szerintem egy nulla kell meg a megcelzott osszeg moge Elso korben nezd meg mondjuk az a6000-es Sony adatlapjat, hogy mit tud, es mennyire fekudne (annak fejbentartasaval, hogy kulso mikrofont nem lehet csatlakoztatni hozza, a sajatjat az egyedi csatlakozoval meg ertelmetlen megvenni). Aztan az arat, meg az adapterezest es az obikat, azok arat, meg a meretet es sulyat es hogy tenyleg akarsz- e azzal utazni. Es akkor max onnan majd lehet nyomni egy ujratervezest, hogy akkor ebbol a sokbol mirol vagy hajlando lemondani, hogy a keretedbe is beferjen.
-
asdf_
veterán
válasz MittuDomain_ #51778 üzenetére
Ha nincs a közelben mozgó fa meg ilyenek, akkor Olympus-on villámra fényfestés mód, oszt hali, nem? Meg úgy egyáltalán, nagy záridő, rekeszelve, aztán valamikor csak becsap expo közben a villám.
(Sose villámfotóztam, csak józan paraszti ésszel elsőre így mennék neki és lehet, hogy teljesen hülyeséget beszélek)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz NowAndZen #50588 üzenetére
MFT-vel koncertfotozni nem feltetlenul a legjobb otlet. En magamnak, kozonseg soraibol szoktam, es azert eroteljesen megvannak annak a korlatai. Stage pass-szal (vagy szellosebb kozonseggel) egy 45/1.8-cal egy 75/1.8-cal es/vagy valami speedboosteres obival lehet ertelme ennek*, az meg az elso obi kivetelevel nem olcso tortenet. Zenekar- meg hangszerfuggo is, de nagy vonalakban 1/125 de inkabb 1/200 kornyeken lesz szukseg loni a kepeket es MFT-n azert ISO 3200 (de inkabb 1600) fole nem celszeru menni. A kerdes, hogy magadnak, hobbibol, vagy valami komolyabb celbol menne-e a fotozas
De ez itt nem feltetlen a gepen fog eldolni, hanem hogy mit csavarsz az elejere.
* hozza kell tennem azert, hogy 135-os Sonnarral is sokszor tudtam ezeken a tartomanyokon belul maradni, az pedig csak f3.5 ugye, mas kerdes, hogy ott azert szuletett nem keves eletlen kep is.
[ Szerkesztve ]
-
-
asdf_
veterán
válasz Mr.Csizmás #50461 üzenetére
És a modi vette le a korongot...
-
asdf_
veterán
Mar megint valaki, aki egyedul megy szemben az autopalyan, de szerinte mindenki...
-
asdf_
veterán
válasz korcsillio #49748 üzenetére
A legnagyobb butasag 2019-ben egy belepo tukrost venni MILC helyett, de te tudod...
-
asdf_
veterán
válasz itouchfan #49524 üzenetére
De keszitettek (kerdes, 100-bol mennyi lesz pont ott eles, ahova szeretned az egyiken es a masikon). Mindossze arra mertem celozni, hogy ha az embernek meg nincs semmije, portre a fo celja, akkor onlabonlovesnek erzem erre dslr-t venni, amikor egy megfelelo MILC-cel meg azt is kivalaszthatod, hogy a kozelebbi vagy a tavolabbi szemgolyon legyen a fokusz. De persze mindenki ugy szivatja magat, ahogy akarja...
-
asdf_
veterán
Hat, korulbelul ekkora szar az is, talan meg egy picivel rosszabb is (nem ez a legidealisabb tesztvideo megitelni, viszont a stabi miatt nem fog ilyen veszettul ugralni). BTW Alza bemutatoteremben van EM10II es III is (alul +obin lopasgatloval, tehat sulyilag erzest nem ott kell tesztelni), ha kozelebb van, mint az Oly bemutatoterem..
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #89309696 #49467 üzenetére
(vagy levágja a képet) ami megint nem jó.
Mar miert ne lenne jo? Par szaz pixel jobbra-balra a kulonbseg, nem halt meg bele senki. Es aldani fogod meg ezt, majd ha RAW-bol dolgozol, es ott meg rajta lesz, amit levagott, es sokszor fogja megmenteni a segged a szukre komponalt kepnel Multiaszpi szenzornal ez ugye buko.
(fotozni velhetoen 3:2-ben fogsz, mert a kijelzo is 3:2-es, az OVF is, na meg jellemzoen a vegeredmenyt is 3:2-ben szereti az ember)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz konyi79 #49122 üzenetére
Most nem tudom visszanézni, de elég rég.óta (de lehet, hogy a kezdetek óta ez az egyedüli módja) a teddprobara.hu oldalon kell igényelni a próbacuccot, ahhoz a partnerboltoknak semmi közük és rendben, időben elintéznek mindent. Ha egyéb úton kérted, akkor valószínű nem úgy kellett volna.
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #49117 üzenetére
Jozan paraszti esz: a vaznak ES az obinak egyszerre kellett szabadnak lennie, szezonban szerintem semmi meglepo nincsen benne, hogy akar ket honap mulva hozhato ez csak ossze.
-
asdf_
veterán
Csak 15-tel tobb a gx80 a 12-32-vel 140-ert. Nem lenne erdemes raszanni a kis pluszt?
-
asdf_
veterán
Lehet vitatkozni a szamokon, tolem a mirrorless piac 70%-at is uralhatja a Sony, ha ezt mondjuk 85%-ban FF gepekbol hozza ossze. Soha a budos k. eletben nem lesz FF gepem, innentol kezdve pont nem erdekel, melyik ceg a piacvezeto mirrorless-ben. Egyben nezni a mirrorless piacot es nem felbontani MFT-re, ASP-C-re, es FF-re olyan mintha a gepjarmueladasokat nem bontana az ember szemelyautora, kisteherre meg autobuszra. Teljesen mas meret, teljesen mas ar, teljesen mas celkozonseg.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Kinaban 4 napja bejegyzett domain es titkositas nelkuli weboldal, fizetesnel detto titkositatlan az oldal, valamint regisztracio utan plain textben kikuldi a regisztraciokor megadott jelszot. Egeszen biztosan en is innen vasarolnek. Ja, nem...
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Snooker147 #47304 üzenetére
Az Rx100-ból 6 verzió van. Érdemes tisztázni, melyikről beszélsz és mellyel készült képeket nézed vásárlás előtt, mert ha az mkIV képei alapján veszel egy mkI-et vagy mkII-t, annak könnyen lehet én nem ilyen lovat akartam a vége.
-
asdf_
veterán
válasz philoxenia #46962 üzenetére
OFF: Ezek kik? A Magyarosin kivul eletemben nem hallottam egyikrol sem (es valoszinuleg ez jobb is igy )
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Ha pedig merül, 10000 mAh Power Bank mindent megold.
Tényleg mindent.Kiveve, ha gepben toltos az akski, ami vagy tolt, vagy mukodik de a kettot egyszerre thermal budget miatt nem, vagy kiveve, ha nem gepben, hanem 230V-os toltobe rakva toltheto az akksi.
De amugy nekem sem kell 2000 kep, meg hasznalatfuggo is, bizonyos helyzetben siman hozhato a CIPA meres ketszerese is. -
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46651 üzenetére
CE jelölés nélkül nem hozható kiskereskedelmi forgalomba termék az EU-ban. Már a videó kamera adó miatt sem. Nem hiszem, hogy ezzel szórakoznának. Annyira azért nem dzsunka cégek ezek.
Elvileg evi mindossze valami 4-5 millio ft-nyi arut (heti 1 db. 100e-s obi) kell egy adott orszagba vegfelhasznalonak eladni masik eu-s orszagbol, hogy 27%-os magyar afaval kelljen azt szamlazni, es az igy beszedett afat a feneketlen bendoju magyar koltsegvetesbe kintrol az eladonak befizetni. Ezt vajon ezek a nem annyira dzsunka cegek megteszik? Nyilvan nem. Akkor a CE jelzest miert ne szarnak le magasrol, fogalmazodik meg bennem a kerdes...
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46649 üzenetére
https://www.panasonic.com/uk/support/warranty-information.html
Countries participating in this Pan European warranty are listed here. For specific information on the warranty period provided by the country that you are in, please refer directly to their website and click here. To see our additional information relating to CE marking (which is imperative on a purchase made within the EU in order to obtain service), please click here.
Ebbol:
Non CE marked Panasonic Products
Please be advised that it is unlawful to sell non-CE marked products in the United Kingdom. (szerk.: ezt vegyuk ervenyesnek az egesz EU-ra szerintem, orszagonkent most nem neznem vegig a warranty terms-eket)
Accordingly, Panasonic will only provide under guarantee after sales service to such products if presented for service accompanied by the appropriate, and correctly completed, documentation, irrespective of the retailer from whom the product was purchased.
Products purchased within the EU must carry a CE marking and should be submitted for service with a valid purchase receipt from within the EU. In the case of Digital Stills Cameras and Camcorders, purchased outside of the EU, which may qualify for worldwide warranty, the product should be submitted for service with a valid purchase receipt from the country of purchase and correctly stamped and completed
worldwide warranty documentation.
Products submitted for service without the correct documentation will receive service. However, this would be provided on a fully chargeable basis to the customer. This would include repairs to a product that is purchased within the EU but carries no CE marking.Persze ha az euglobal CE jelolesu europai piacra szant termeket szurkeimportal, nem pedig azsiait, akkor a fenti lenyegtelen. De ra is kerdezek majd a csencselos topikban, mert ennyiert egy Pana 14-140-re lehet, hogy en is nagyon gyorsan elcsabulok
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46644 üzenetére
A Panasonic 1 évet ad az eu-s számlával vett termékekre a német szervizközpontban vagy vissza küldheted az Eglobalnak.
Nekem úgy rémlik, van ott még egy feltétel, mégpedig, hogy európai piacra szánt termékről kegyen szó. Ha nincs CE pecsét a cumón, akkor a Panasonic részéről annak egy javítási árajánlat lesz a vége, garisan nem nyúlnak hozzá. A húsz forintos kérdés persze, hogy a különböző piacokra szánt termékeket ténylegesen szeparálják-e gyártás során, meg gyártanák-e pl. egyáltalán külön csak emiatt CE pecsétest és anélkülit vagy sem (mivel a szurkeimport megelőzéséről van szó, én az igen mellé tenném a garast).
-
asdf_
veterán
válasz hibavissza #46644 üzenetére
Szerk.: bocsánat, a kérdező kritériumait nem láttam (bár ettől függetlenül másod- és harmadsorban sem alkalmas videózásra 😏)
EM10II-t csak ne ajánlgassunk videóra, papiron ugyan tényleg kijön belőle a FHD, de ezen kívül pozitív jelzőt ezzel kapcsolatban egy darabot sem lehet mondani róla, csak a III-as verzió jöhet szerintem szóba bárminemű videózásra (ott viszont a lebutítást és a gripnélküliséget kell lenyelni fénykép fronton).
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #31733248 #46336 üzenetére
Ezt elfelejtettem, igy gyorsan, hunyoritva ranyomtam a valasz gombra (amellett, hogy tovabbra is kicsik a kepek barmihez, meg nem teljesen egyformak, meg csak muanyagbaba, fejhez kepest szarra van vilagitva a ruha stb.)
Nekem az 1. (zoldes)szurke (es fako), kuka, mennek a masodikra, de a 4. kiszruja a szemem, hogy mennyire nagyon nem, pirosban uszik az egesz, a ruha feherje is, tul van tolva nagyon, szerintem a 7. az, amit tetszonek valasztanek az osszes kozul, talan a 3-as tetszik meg emelle masodiknak, es a 8-ast megneznem 0.3 EV-vel feljebb, hogy hogyan alakulna (szerk: olvasva, hogy ez a 2-es lenne, az nemgyerebe).
(disclaimer: ugyan kalibralt monitor mogul, de barminemu hozzaertes nelkuli velemeny)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #86322688 #46320 üzenetére
Jelentosen kisebb. Mas kerdes, hogy az szerintem is a hasznalhatosag, de foleg a kenyelem rovasara megy (nem csaj kezem van, ez is teny).
Canon Rebel SL2 is 2% (2.4 mm) wider and 38% (25.7 mm) taller than Sony Alpha a6000.
Canon Rebel SL2 is 55% (24.7 mm) thicker than Sony Alpha a6000.
Canon Rebel SL2 [453 g] weights 32% (109 grams) more than Sony Alpha a6000 [344 g] -
asdf_
veterán
válasz #86322688 #45982 üzenetére
Szerintem itt sokan csak egy bizonyos témát fotóznak és nem teszik ki sem a gépüket, sem magukat extrém körülményeknek.
Igen, valoszinuleg sokan, pont ezert nem kene ekkora feneket keriteni annak, hogy egy velhetoen szuk reteget erinto bizonyos esetekben allitolag gyorsabb fokusza van bizonyos DSLR-eknek (es lehet, hogy a harom felteteles mod keves meg ide). En pl. az eletben nem fogok repkedo vadkacsakat vagy elem ugro szarvast fotozni, (sot, regi manual is van neha a gep orran, igy elevete nincs mirol beszelni AF kapcsan) igy hat pont leszarom, hogy egy csucs DSLR-hez kepest van mondjuk mittomen, 0.3 sec lagja -szerinted- elessegallitas teren egy milcnek. (ugyanigy nem fogok mozgo szemelyrol/targyrol videot csinalni, igy a pdaf hianya miatt sem sirok egyelore).
Az meg -ismet- kulon jo, amikor csempeszett/adocsalt/afacsalt ar merul fel ervkent valami mellett, hogy az milyen olcso.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Bozso68 #45971 üzenetére
Szerintem meg egy par evnek (es gepnek) el kell telnie, hogy Canon milcet akarjon venni az ember (azokon kivul persze, akik szerint csak a CaNikon a fenykepezogep). Ott a Pana, az Oly, a Sony, hosszu-hosszu evek ota toljak a gepeket, onnan valogass szerintem, nem patikamerlegen mert tudassal hoznak ki egyet csuriba rakott ujakkal, hogy bele ne karcoljon a dslr eladasaikba.
-
asdf_
veterán
válasz DanielMurphy #45962 üzenetére
Es hogy melyik forumtarsrol van szo, talan mar ki is talaltad
-
asdf_
veterán
Valoszinu nincs topik, ahol ez on, igy ide: ti kepet hol hivattok? Nagyon ritkan, talan 1-2-szer csnaltattam nyomatot kepbol (egyszer 220volt, de abbol rogton csinaltattam egy masodik szeriat a Digilabban, mert brutalsotet volt, az elso helyen ha nem muszaly nem kiserleteznek ujra, a masodik meg bezart jo ideje), Tokures a falam, es ugy gondoltam csinalnek 2-3 kepbol 30x45-ost felaggatni, abbol meg azert nem repetaznek, ha nem ugy nez ki, ahogyan kene neki (de nyilvan 3-4 beallitasos 10x15 centis probat csinaltatnek azert eloszor a tutiramenes vegett).
-
asdf_
veterán
válasz #31733248 #45833 üzenetére
Egyreszt: szamok
Masreszt: forras
Harmadreszt (es ez mar a sajat velemenyem), az en reszemrol a barmelyik marka piacvezeto dolgat kettevalasztanam mft+aspc valamint FF-re. Mert engem/(minket?) hobbistakat szerintem mocsok modon nem erint, hogy mennyi FF mirrorless-t ad el barmelyik gyarto, az nem egeszen a mi terepunk, mert ad1, nem melozunk vele (par kivetellel), ad2, ebben a csodas orszagban, az itteni csodas berekbol elunk (jo, dontoen, vannak itt a topikban boven kulfoldrol, igy itt is van kivetel). Szoval lehet barmilyen jo gep pl. az A7 III (erosen annak tunik amugy, abbol itelve, ami eddig szembejott rola), innen a topikbol nem lesz ilyen egyikunknek sem (vagy ha megis, egy kezen megszamolhato embernek) Igy engem csak az erint, hogy a felso ligabol milyen kepesseget, teljesitmenyt, tulajdonsagot csorgatnak le. Tehat nekem edeshalalmindegy, hogy A, B vagy C gyarto piacvezeto mirrorless-ben, ha annak a piacnak csak egy szegmenseben vagyok erdekelt (es meg ha ramszakad a lottootos, akkor sem lesz FF gepem, mert nincs ra szuksegem).Disclaimer: igen, tudom, hogy ez a cserelheto obis topik, igy FF included es ontopic
-
asdf_
veterán
Es egy ujabb vitat dontottunk el valos ervek es szemelyes tapasztalatok helyett meggyozodesbol.
Fuggony
(hopp, ez meg harommal elobbre)
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Mirman #45413 üzenetére
De miert ternenek vissza, ha mar egyszer kiszalltak, es raadasul akkor, amikor kb. a celvonalban voltak, akkor leceltek le, amikor mar pont nem kellett volna, mert beerett a termes.
Grga_Pitic
Egy 12-50mm a hardveraprón 55-ért van fentAz mondjuk meredek, nalam 35-40-re van kalibralva annak az ara (de teny, most nem szorja 50-ert a zsirujgarisat a mintabolt)
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Grga_Pitic #45405 üzenetére
Az Oly 12-50mm és a 60mm között nincs már nagy különbség árban, rajzban meg igen, igaz az Oly 60mm a makrón és portén kívül sok másra nem használható.
? A 12-50 40 ropi, a 60-as meg valahol 100 korul van, nem?
-
asdf_
veterán
válasz Mirman #45376 üzenetére
Akár igazad is lehetne, ha a két croppolt kép nem egy olyan tág snittből származna, ahol 15+ méterről gyalogol felénk a célszemély, és a snitt végen nem 5+ méterre lenne (azaz kvázi végtelenben, aminek kb. halálmindegy, hogy F2 vagy F4).
Én mindenesetre sokkal szívesebben néztem volna egy olyan összehasonlító videót, ahol főként a GH5 videóját rakják a GH5S mellé (és nem olyan idióta módon, mint itt, hogy félbevágják a képet, a felső felé ez, az alsó az, hanem hogy a két félképen ugyanaz látszik, mert összehasonlításra ugyebár az lenne alkalmas ) -
asdf_
veterán
válasz topikk #45365 üzenetére
De miert nem a szemednek hiszel? Eg es fold a ketto kozti kulonbseg (szenzormeret-kulonbsegbol adodan ezen persze ne lepodjunk meg)
Pana
Sony:
@Neck
Ez alapján az A7S II lényegesen jobb. És sajnos a Pana kivette az IBISt, pedig az szerintem egy ennyire videós váznál jó ha van.Nem biztos, hogy hulye dolog volt kivenni az IBIS-t. Ha tenyleg profin mennek neki a dolgoknak, akkor sanszosan rarakjak valami stabira, ahol persze ki lehet kapcsolni az IBIS-t, de attol meg ott szerintem meg tud "lebegni" a szenzor, mig ha nincs szenzorstabi, akkor atomstabilan all a helyen. De az is lehet, hogy a kettos erositos aramkor+stabi homersekletben vagy aramfelvetelben nem fert bele keretbe, es kenyszeru az IBIS elhagyasa.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Alcsi69 #45268 üzenetére
Azert azt ne vedd alapul, egy fenyeros manuallal egy kozel levo targynal (mint kb. legrosszabb eset), akar par centi is tud lenni a fokuszsik (masik veglet, de telefonon meg kb. ami fel-egy meter es vegtelen kozt van, az vegig eles), ergo nagyon konnyen bele lehet futni, hogy egy tonna eletlen kepet csinalsz, mozgo dolgoknal meg alapbol eleg rossz eselyekkel indulsz, es ki kell trukkozni (ami aztan vagy sikerul, vagy nem). Szoval a ketto elmenye es nehezsege nem osszevetheto.
-
asdf_
veterán
Valamint kényelmetlen fogás volt számomra.
Vannak olyan gepek melyekhez pluszban lehet venni gyari markolatot -nem olcson- (amihez nincs ilyen, ahhoz esetleg ebayen meg lehet nem gyari). Es nagyobb Pana gepek is vannak DSLR erzetu fogassal (kerdes, hasznalt jatszik-e)Viszont sajnos ha vakut is tennék fel, akkor már nagyon bukna előre.
Erre megint a grip a megoldas, vagy a nagy MILC.A belépő tükrösöknél mennyire igaz ,hogy hamar meghibásodik a zárszerkezet?
Szerintem semennyire. -
asdf_
veterán
Csak kérdés hogy ők IP v. IPX szabványra gondolnak.
IPAB
A: szilard targyak elleni vedelem
B: folyadek elleni vedelemAmennyiben a vizsgalt targynak az egyik ellen nincs a szabvany szerint vedelme, az jelolendo X-szel. Szilard targy elleni vedelme nincs a fenykepezogepnek, azert IPX1. Ha teljesen porvedett, am viz ellen egyaltalan nem vedett cuccrol lenne szo, az meg IP6X lenne.
Afaik.Én ezt nem esőnek értelmezem
védelmet nyújt a készülék felett lévő csepegtetett vízből legalább 10 percig
Máshol meg így írják:
Függőlegesen eső vízcseppek elleni védelem. Pl.: kondenzáció, páralecsapódás.Csak ismetelni tudom:
IP X1
The enclosure is exposed to dripping water, with a flow rate of 1 mm/min, for ten minutes.Az a "csopogo" vizmennyiseg, ami 10 perc alatt 1 centis vizoszlopot kepes kepezni, az az en jozan paraszti eszem szerint gyenge-kozepes esonek megfelelo "csopoges" De az is lehet, hogy teljesen rosszul ertelmezem a leirast
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Mondjuk rácseppen az izadságod nyáron
Tehát lópikula ezt a tömítés nélküli mobilok is kibírják.
1 mm/perc 10 percig. Ez eso, nem izzadas. Toltocsatlakozoval felfele pedig egy mobilnal ez nyakig vizben allo toltocsatlakozo/3.5-es jack...
Disclaimer 2: termeszetesen amit fentebb irtam, nem jelenti azt, hogy a tobbi gyarto esetletg nem csusztat, en most erre csak azert ugrottam ra, mert ket mondat kozott akkora ordas elelntmondas van, hogy csak na.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
En ezzel nem ertek egyet. Ket kategoria van. Idojarasallo es nem idojarasallo (es akkor az, hogy idojaro meg mindig egy gumiszabaly, amit renkivul tagan lehet ertelmezni, hogy ki mit is ert az idjarasallosag alatt). A Sony marketingesei mindent leirnak, hogy idojarasallonak higgye az ember a gepet mikozben nem az.
Ha a nehez/kemeny korulmenyekbe nem tartozik bele a minusz alatti homerseklet, a splash proofsag, es nem is porallo a gep, akkor mi marad? Lenyegeben mi is az a specialis korulmeny, melyben az adott gep hasznalhato, es miben ter ez el attol, amiben barmely mas random gep hasznalhato, mely tulajdonsaga/kepessege emeli ki az osszes tobbi kozul? Mert a szelallosagon kivul mas nem marad, a plusz homersekletben mukodo,. nem splash proof, nem dustproofot tudja egy 20 ezres szappantarto is.
Az Olympusnal amugy IPX1 vedelem van, ez legalabb valami szabvanyos modszer, de ez is csak ennyit iger, szoval papiron ez is csak egy gyenge/kozepes eso:
IP X1
The enclosure is exposed to dripping water, with a flow rate of 1 mm/min, for ten minutes.Acceptance for Class IPX1 requires no water to have penetrated into the item in such a quantity, or in such a position, as to prevent satisfactory operation of the item or to present a safety risk
Disclaimer: a tesztet nem neztem meg, nem tudom miknek vetettek ala a 4(?) gepet (de a fentiek alapjan nyilvan baromsag a teszt, mert weatherproof tesztet vegezni nem weatherproof gepen baromsag, kiveve persze, hogy ha a vegen ramutatnak, hogy ja, te is azt hitted, hogy weatherproof a gep, mert a reklam azt sugallja? Mi is, ehhez kepest a valosag pedig a kovetkezo), marketingrizsa vs. valosag kapcsan irom azt, amit irok.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Nekem az a bajom, hogy marketinges osztaly szokas szerint baromsagokat aggat egy olyan termekre, ami nem bir azokkal a jellemzokkel, amit a marketingrizsa a vevobe ultet (a szokasos fele sem igaz, meg az olvasd el a kisbetut, csillagot es tarsai) Mert a marketingrizsa kismillio oldalrol nagyon gondosan korulirja es sugallja a weatherproof jellemzoit, ugy, hogy magat a szot, hogy weatherpoof veletlen se kelljen leirni.
Nekem legalabbis elsore, de masodikra is bazinagy ellentmondasban van ez a ket mondat:
Highly durable and operable in tough conditions
vs.
but is not waterproof or dust-proofHa se nem vizallo se nem porallo, akkor megis mi a banat az a tough conditions, amiben hasznalni lehet, de se nem eso, se nem por? (es most gyorsna letoltottem egy usermanualt, hat minuszban sem: Operating temperature: 0 °C to 40 °C) Szoval mikor? Nagy szelben esetleg? Koszi...
Az ilyen teljesen nyilvanvalo megtevesztesek es ellentmondasok miatt kar hogy nincs, aki szarraperelje a gyartokat (barmelyiket, meg mielott megint sony vs. akarmi vita lenne ebbol)[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz mikrofon #44897 üzenetére
En tenyleg nem ertelek titeket.
Az egesz vilag fokusztavot ir az obira.
Az egesz vilag 35 mm-re szamol at.Innentol kezdve teljesen lenyegtelen, hogy ki mit gondol es tart eszszerunek, tovabbra is mindenki ezt fogja hasznalni. Akkor mi ertelme van itt oldalakon keresztul ezen pocsmeregetni, hogy ki tudja meggyozni a masikat? Ertelmetlen az egesz...
-
asdf_
veterán
válasz Rapid136 #44806 üzenetére
Igen, de amikor meg valaki turistaskodos gepet keres, akkor 100-bol 100-an azt fogjuk mondani, hogy torekedjen a 24mm kezdore, nem pedig azt, hogy ha MFT-t vesz, akkor X, ha asp-c-t, akkor Y, ha 1"-os csucskompaktot akkor V, ha FF-et akkor pedig a Z mm-re.
Es ezzel azt hiszem kivaloan meg is indokoltam a 35mm-re atszamitas letjogosultsagat.
En elhiszem, hogy teged zavar, vagy nem akarod hasznalni, am tegy igy, de te mesz szembe az autopalyan, mindenki mas hasznalja, nem fogod tudni megvaltani a vilagot.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz mikrofon #44801 üzenetére
Az _egesz vilag_ ugy hasznalja, ezer eve, hogy 35 mm equivalent, innentol kezdve tokfolosleges nekiallni barkinek is szellel szemben pisalni, akinek ez igy nem tetszik, mert ez igy marad. A CD lemez is ertelmetlen, a LED ego, a LED izzo is, tudjuk is rola, hogy ertelmetlen, megis hasznaljuk (es nem akarja senki megreformalni, hogy az ugy helytelen). Deal with it.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Na igen, az en gepemen 9x9-es a racs, magyarul a legkevesbe idealis helyzetben 8 pocogtetessel (akar joy, akar negyiranyu) lehetne odavinni a fokuszpontot ahova akarnam. Ehelyett egyetlen bokes az erintokijelzon egy cseppet gyorsabb (de ketsegtelen, hogy erosen temafuggo a dolog, ha valaki bizonyos korulmenyek kozott, vagy bizonyos temat nem fotoz egyaltalan, neki tenyleg tokmindegy, van-e tapi, vagy nincs).
-
asdf_
veterán
válasz Rapid136 #44624 üzenetére
Jajjjj, van egy szine... Nekem
par honapjatavaly volt ez a kep a kedvencem, mert ha en elbohockodom itthon valami manuallal aztan ilyen lesz es ki se szedem, hat ok, de bammeg, egy MTI-s kepet ekkora CA-val kiadni Rohogtem -
asdf_
veterán
Ha neki az tetszik, az jön be, nyilván azt fogja nyomni. De abban egyetértünk, hogy nem fogjátok egymást meggyőzni.
Biztosan nem fogjak meggyozni egymast, mert Econ olyan, mint egy ovodas kisgyerek aki foldrevagja magat es toporzekol, ha "bancsak" a Sony-t. Teljesen mindegy, hogy ki, teljesen mindegy, hogy hanyan, es teljesen mindegy, hogy lenyegeben mit mond a masik (es hogy annak van-e egyaltalan barmi ertelmes sulya, mint most pl. a szineken vitatkozni, neki ez tetszik, jjeah-nak -meg egy kupac masiknak meg az oly es fuji szinek aztan ennyi, foleg ilyen egyaltalan nem egzakt, szemelyes preferencian alapulo dolgon), az ovetol eltero velemeny el- es befogadasara totalisan alkalmatlan, konszenzuskeptelen ember. Ezert nem is farad senki a meggyozesenek a kiserletevel sem, csak probalja az altala terjesztett hulyeseg/valotlansag/altalanos nepigazsagkent kezelt sajat velemeny langjat oltani.
Verre meno vitara lehetne vele menni akkor is, ha en beirnam, hogy smalltitsFTW, o meg epp tortenetesen nagycsocsfan, akkor sem lehetne meggyozni, hogy letezik az ovetol eltero izlesu ember.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #44494 üzenetére
Azt ne feledd, hogy nem csak a profilt kapod kalibralasnal, tehat nem csak annyi a kulobnbseg, amit akkor latsz, amikor alkalmazod a kapott szinprofilt, meg amikor nem, hanem a szervizmenus ertekeken is allitanak, igy igazi elotte-utana allapotot nem tudsz nezni.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz #31733248 #44484 üzenetére
Sonyt dicsérjetek. Vagy amikor fülig dicsértétek az Oly égkékjét és beírtam, hogy "Fogadjunk, hogy ha kivágom az ugyanakkor készült képekből a Sony és az Oly egét, akkor halvány segédfogalmad nem lesz róla, melyik az Olyé? )" - nos, akkor is elfelejtettetek válaszolni.
Ha feltoltottel volna kepeket es arra maradt volna el a reakcio, akkor meg igazad is lenne, de enelkul szamonkerni meg fel pontot sem er...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest