Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #46692 üzenetére
Persze, ha már 50 es fix, akkor mindenképp STM főleg, hogy nincs is nagyon árkülönbség közöttük.
Szerintem ez lesz a legjobb felállás, manuállal úgysem ment igazán a gyerekportrézás.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #46679 üzenetére
Fuji X-E1-et nem látni sehol eladót, legalábbis én nem találtam.
Pentax DSLR-ből melyiket lenne érdemes használtan 80-90K környékén?
De az is egy opció, hogy abbahagyon a manuálozást és veszek Canonra egy fix 50 1.8-at és akkor legalább nem kell csavargatnom a fókuszgyűrűt meg élessséget ellenőriznem állandóan
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz vihartigris #46673 üzenetére
Igen, tudom, de azok már jellemzően elég drágák, nekem meg csak limitált keretem van ilyesmire. Nem is komoly hanszálatra lenne, csak gyerekekt fotózni, ezért egy belépő DSLR lesz az én barátom. Próbáltam már MILC-et OVF nélkül, egyszerűen nem tudtam megszokni, nekem a fotózás az egyenlő a kukucskával
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Van egy régi fix 50-es Minolta MD obim, kérdésem az lenne, hogy konverterrel ez feltehető egy Nikon D3200-3300-ra? És Canon 1200-1300D-re?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
Mindenképp DSLR kell barinőnek? MILC nem játszik? Egy ilyen 110K-ért 2 obival? Ezzel lefeded azt a tartományt ami egy kezdőnek kellhet, ráadásul a gép sokkal kisebb, elegánsabb és tudásban közel van egy belépő DSLR-hez.
Én DSLR-ről váltottam erre és nem bántam meg, sokkal praktikusabb egy ilyen kis gép, sokkal hamarabb viszem magammal bárhova, mint a böhöm tükröst.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Sigma M4/3 60-as fix mennyiért megy általában a használtpiacon?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Oly E-PL6 14-42-es kitobijával nem vagyok maradéktalanul elégedett. Színei jók, de nagyon nem éles, olyan érzésem van, mintha nem tudnék egy normális fókuszt elkapni.
Ennél a Sony A200-on használt 18-55 SAM obim sokkal élesebb volt. Az se volt annyira nagy szám, de néha sikerült elkapnom kifejezetten éles fókuszt.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz androidkeres #35773 üzenetére
Én most vettem Oly E-PL6-ot, az a része érdekelne a dolognak engem is, hogy régebbi (olcsóbb) de jó rajzú fix obiból mit érdemes rátenni.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Használ valaki Toshiba féle FlashAir kártyát?
Ez Oly PL6-tal megy? Lehet vele direktbe laptopra áttölteni a képeket, vagy felhőbe menteni?
Érdemes ilyenbe beruházni, vagy inkább sima SDHC?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz ANDROID??? #35593 üzenetére
Megnéztem kiállítva az A58-at, de nekem nem jön be az EVF.
Ha már újra ilyen nagy testű gépet vennék, akkor csak optikai keresőset.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Vakuból mit lehet tenni az Oly-ra, ami jobb mint a gyári kis vaku és nem túl drága?
Amúgy feltűnt, hogy PEN E-PL6 név alatt kétféle gépet is látni, egyik markolatos, másik nem, hogy van ez?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #35578 üzenetére
Köszi, ez hasznos volt, akkor megnyugodtam, hogy ilyen szempontból nem rosszabb az Oly. Még a videó kérdés érdekelne, mert abban elvileg a Sony jobb, de kérdés mennyire "rossz" az Oly.
80hun igen, nekem is ez a gyanúm, nem is nagyon akarnám azt a verziót.
ANDROID??? a MILC-ek közül? Ez a kettő talán, persze a drágábbakat nem is nagyon fogdoztam, mivel nem játszanak. DSLR-ből meg 1200D.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz jjeahh #35574 üzenetére
Arra értem, hogy jóformán auto beállításokkal használtam eddig is az A200-at, tulajdonképpen az optikai keresőt szerettem nagyon benne.
MILC-nél meg jópofa, hogy kicsi, mobilis, persze hátrány, hogy nincs optikai kereső.
Mondjuk megnézegettem a DSLR-eket is, tudom, hogy pont nem ajánlott, de nekem legjobban az 1200D jött be.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #35572 üzenetére
Tehát akkor obik tekintetében egyértelműen az Oly a jobb.
A nagyobb szenzorméret, ami miatt hajlok a Sony-ra (főleg a DoF miatt), de tudom, hogy plusz obit már nem vennék hozzá. Duplakitben elég húzós, már túl van a keretemen.
Sonynál még arra gondoltam, hogy van itthon egy A mount-os Sigma 55-200, azt is rá lehetne tenni, persze ilyenkor no AF, manuálban nem tudom mennyire lenne hosszútávon kényelmetlen.
Alapvetően tetszettek a MILC-ek ahogy fogdostam őket, rájöttem, hogy nekem nem való DSLR, nem használom ki, eddig se használtam ki.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz han_lev #35561 üzenetére
Most nézegettem épp MM-ben a MILCeket, legjobban az Oly pl6 és a Sony A5000 tetszett. E kettő közül kell majd döntenem, mindegyik jó, majd meglátjuk. Mondjuk sokat nyom a latba hogy az Oly duplakitben kapható majdnem annyiért mint az A5000. Sonyhoz elég drága lenne +1 obi.
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz Tin_Shield #35524 üzenetére
Mennyire macera mondjuk Sony MILC-re Sony A bajonettes obit tenni ?
Csak veszek egy konvertert és ennyi?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
válasz MADcat #35517 üzenetére
Írták, hogy az Oly kitobik elég jónak számítanak.
Én magam se tudom, hogy egy MILC-et tudnék-e használni DSLR helyett, de mivel nem vagyok nagy fotós, jobbára tükrösön is csak automata, vagy max rekeszállításos módban fotózgattam, így tetszene a point and shoot rendszer és kis méret.
Viszont szerettem az optikai keresőt, valahogy azon keresztül jobb képet komponálni, illetve MILC-nél a relatíve magas obiárak zavarnak még, ha mondjuk szeretnék egy 100mm körüli obit is.
Kis mélységélességet MILC-el, mennyire könnyű hozni?
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Köszi. Sony jobban tetszik, de az Oly sem rossz főleg ebben a duplakitben. Sony-hoz hasonló (40-150) E obi mennyiért mehet használtan, vagy egyáltalán van hozzá elérhető használt kínálat?
Képminőségre ezek a belépő MILC-ek mennyire hozzák a belépő DSLR szintet?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Melyik lehet jobb választás 110K körül, EOS 1200D 18-55 IS, vagy Nikon D3200 18-55 VR, vagy esetleg egy MILC mondjuk Sony A5000?
Egy Sony a200-at váltana. MILCekhez még nem volt szerencsém, nem biztos hogy bejönne, én szeretem az optikai keresőt és a jó fogást a DSLR-eknél, ugyanakkor elismerem, hogy néha valóban kénylemetlen a nagy tömeg és méret, én is hajlamos vagyok inkább otthon hagyni, ha nincs különösebb esemény amire vinnem kell magammal. MILC-et hamarabb bevég az ember a táskájába.
Tök általános amatőr felhasználás, családfotózás (gyerekek bel és kültéren) + nyaralásos fotózás.
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest