Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
Ezek GX7-es képek, LR-ből elővarázsolva. Utómunkához sok közöm nincs, meg át is vannak méretezve, de én nem láttam a bőrön semmi sávosodást, vagy hasonlót.
-
MrChris
nagyúr
válasz hibavissza #63996 üzenetére
Ebben az esetben az a jobb színügyben, bár fura és határozott területeket alkot egy-egy árnyalat. A sok fény csodákat művel, még a mobilok is lényegesen javulnak verőfényben.
-
MrChris
nagyúr
válasz FEDman #63991 üzenetére
Sajnos a pana mostohán van kezelve és ezen nem akaródzik változtatni. Megnéztem a kvázi hivatalos pana rawszoftverén a Silkypixen. Ott még kevésbé diszkréten van ez a foltos árnyalat megvalósítva, bár a színek sok helyütt szebbek, de el is csúsznak tónusok. Viszont összességében kevesebb a bőrön a halott bőrszín. A váz jpg meg...igaz nem volt élesítés sem beállítva. Egy összevetés, 1:1 kivágásban. LR mintha a bőrön sárgát nem látna csak a pigi különböző árnyalatait.
-
FEDman
addikt
válasz MrChris #63989 üzenetére
Így látatlanban annyit biztosan mondhatok, hogy ha valami nincs jól összehangolva a LR-mal, az a Panasonic. Alapból nagyon nem jók a színek tónusok. Ez viszont sajnos elsősorban nem a szenzoron múlik, ez sokkal inkább csak finomhangolás kérdése. Többek között ezért is lenne jó ha nem csak az Olympushoz, meg a Fujihoz, de a Panához is lenne gyári színprofil.
De tudtommal ilyen meg a mai napig nincs. És amíg ez így van, addig szenzortól függetlenül a Pana Raw + Adobe kettős mindig egy kicsit szívatós felállás lesz. -
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #63989 üzenetére
Sajnos csak javított fotóim vannak... bár amik a flickr-en vannak azokkal sem vagyok elégedett, sztem újraretusálom majd valamikor őket. E-p1, 60d van még itthon, azok sem csinálják ezt, bár a canonnak vannak más nyűgjei
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Mercutio_
félisten
Sörözés senkitöbbet?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jjeahh
nagyúr
válasz MrChris #63985 üzenetére
Én értem miről beszélsz, mert én is tapasztaltam hasonlót, a gond az, hogy a példákon, amiket mutattál, annyira nem látszik a dolog sztem, mármint nem vészes... minden esetre én is kíváncsi lennék, hogy az újabb panákban javították-e ezt.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MrChris
nagyúr
válasz FEDman #63984 üzenetére
Elbactam
Elvileg ezaz. -
madgie
titán
Wow, új Lightroom CC 42% telepítésnél elszáll a frissítés, lehet, hogy ezen még dolgozniuk kell?
MrChris: te, ez valami templombelső.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz FEDman #63956 üzenetére
Itt van egy iso160-as, verőfény. Ezen látszik a szem alatt, körül az arcszínek furcsa szemcsés foltosodása. Mintha kevés lenne az árnyalat, lépcsőzik. Egy FHD monitoron 50% nagyítással (ami azért nem olyan durva) már kifejezetten szembeötlő, csúnya. 1:1 ben pedig... Most visszakerestem régi képeket, bár csak 10mp-s de ilyen szín 'effektek' nincsenek.
Igazából azt szeretném tudni hogy a gx7, gh3/4 és a többi új szenzoros csinálja e ezt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz konyi79 #63971 üzenetére
Mindezt úgy, hogy amúgy az adapterezés nyilván nem annyira stabil rögzítő módszer, mint natívban feltekerni az üveget az E-mount-ra. Ezzel pár fotós szakoldal foglalkozott is. E-mount-nál pláne, ahol a bajonett nem minden alkatrésze fullfém és kb. ilyen fotodiox megoldásokkal cserélik a bajonett gyűrűket erősebb fémre. Ez csak a bajonett.
Ha pedig beütöm gugliba, hogy "A7 adapter issue", jön a sok találat mindenféle anomáliákra az adapterekkel.
Szóval valamit elég jól csinál a Sony marketing, vagy szimplán a korábban említett érdektelen-féltudatlan tömeget célozza, akiknek "jóazúgy" És a röhej az, hogy amúgy.. igenis jó. Leméretezve legalábbis. (1:1 bukna azonnal egy Nikon ellen)
-
rbalint88
addikt
válasz madgie #63972 üzenetére
trololo de azt nem. megveszik kitobival a kici húzott szemű turiszták és azzal csattogtatnak. ja nem, csak kattogtatnak, mert tükör nincs benne. magunkfajta fórummókuson/geeken/megélhetési fotóson kívül nem nagyon ismerek olyat, aki a kitobi mellé mást is vesz. és ők vannak többen. tudod, az amcsi nyuggerek, akik megveszek a d7100-at 18-105-tel, aztán kattognak vele zöldmódban.
-
FEDman
addikt
válasz #40935168 #63966 üzenetére
Tényleg teljesen elbeszélünk egymás mellett, a nem bázistáv függőt értsd úgy ahogy mondom. Nagy markolatos nagyobb akksis mirrorless váz lehet rövid meg hosszabb bázistávolsággal is.
A GH3-mal és az NX1-gyel csak arra akartam rámutatni, hogy ilyen mirrorlessek már jelenleg is léteznek, max csak nem azoktól akiktől te várnád.
Ami a két nagyot illeti, ezt olvasd át még egyszer és akkor rájössz hogy náluk én se erőltetném minden áron a rövidebb bázistávolságot ff szenzor mellett.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz FEDman #63941 üzenetére
Érdekes elgondolás, megfejelve egy hibrid EVF/OVF rendszerrel. A tükörmechanikának meg valami dupla stabil helyzetet biztosítónak kellene lennie. Az sem buli, hogy akku csere alkalmával ráesik az objektív végére. Valószínűleg nagyon megdrágítaná a vázat, a tükrös felhasználók nem akarnák megfizetni a MILC-es képességeket, a MILC-esek meg nem akarnák a nagyobb méretet.
Az egyik ok ami miatt csípem az E-M1-est, hogy ha akarom egy natív fixszel elég kicsi és könnyű, míg ha felteszem rá a markolatot akkor az 50-200 mögé is oda lehet tenni. Számomra igazi mindenes így.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
FEDman
addikt
válasz konyi79 #63965 üzenetére
Fene se tudja. Míg felhasználói szemszögből nézve a minél szélesebb körben lehetséges adapterezhetőség pozitív tulajdonság, addig gyártói oldalról ez már nem olyan egyértelmű. Simán el tudom képzelni, hogy a 2 nagynak üzleti szempontból jobban megéri az ha lemond a távmérős obikkal rendelkező és azok adapterezésén gondolkozó szűk rétegről és cserébe nagyobb tömegeket terelget afelé, hogy a vázaik mellett minél több rendszer obi is fogyjon.
-
törölt tag
válasz FEDman #63961 üzenetére
Nem tudom pontosan, értem-e, mit mondasz (ami mea culpa). Bázistávot emlegetve mindig arra gondolok, hogy attól még, hogy valamiből milc lesz és a tükör kikerül, tartható lenne a bázistáv, hogy ne kelljen olyan kompromisszumokat kötni egy fullframe szenzornál, mint a Sony az A7-tel, hogy a vetített kör széle fele már necces a beesési szög, eltolt mikrolencsékkel korrigálnak - és még így sem az a hűde valami az eredmény, egy classic Nikon FX-hez képest (pl. D800 vs A7R). Tőlem csinálhatnak rövidebb távot, adapterrel feltehetők a régi üvegek is, de mi értelme új üvegparkot nyitni annak a terméknek - a vadonatúj gépváznak - amit szintén még csak kísérlet jelleggel vesznek elő.
User gondolata: a gépváz vonzó, de az obipark szegényes. Nem veszem.
Gyártó gondolata: a gépváz vonzó, obiparkot pedig gyártunk alá nagyot, ha jól mennek az eladások.Egyik a másiktól függ. A usernek szeretnie kell, vonzónak találnia, vennie. A gyártónak meg bevételt kell kovácsolnia ebből. Tyúk-tojás esete kicsit, míg egy hasonló tyúk-tojás dilemma nem fordulhatna elő egy CaNikonnál, akik a hatalmas obiparkjukkal, a mostani F és EF mount-ot megtartva hoznának ki fullframe milcet. Mármint - akár "nagymilcet". Szóval .. istenigazából .. senki sem veszélyezteti úgy nagyon a tükrös csattogó fullframe frontot, mert aki tudná vázzal, annak nincs obija, akinek meg van obija, kb. kéz a kézben egyeduralkodók és nem érdekük (még) a váz kihozatala.
Legalábbis így látom. Remélem a felvetésedre válaszoltam, nem vmi tökmást.
-
konyi79
addikt
Azért ha igazából meg akarja rúgni ezzel a Nikon a Sonyt, muszály lenne neki rövidebb bázistávval kiadnia, lehessen rá bármit adapterezni. Aztán mellékelhet is hozzá egy F adattert a dobozban, meg ne adjon ki rá natív üveget csak egy 35 v. 50 fixet - azok még összehozhatók kicsiben-, de ha simán csak F bajonettel jön ki, nehéz dolga lesz.
-
hemaka
nagyúr
válasz #40935168 #63954 üzenetére
A Pentax, Kodak, Minolta dolog valóban így van, ez jutott eszembe róla szinte azonnal.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Mercutio_
félisten
Nyiss egy "Álomgép" topicot, ott lehet eszmefutkosni nyugodtan, ha van rá igény pörögni is fog.....szerintem
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
Ok béke.. Az én érvem egy D800-ba vagy 5Dmark3-ba épített milc technológia mellett:
- kesztyűs kézben fogható télen
- nagyobb standard akksi
- markolatban pótakksi
- vagy 8db AA NiMh
- vagy 8db Duracell AA -val is használhatom a hegyekben. A NiMh akksik (Eneloop-ok) leálltak a -1 fokban és a timelapse-unk kb. megállt
- presztízs még mindig sokaknakEzek nagyjából olyan hátrányok, amik egy nagyobb, classic vázban megoldhatók lennének. A MILC összes előnyeit megtartva - ezeket pedig már ismerjük.
Na, jóétv
-
rinpocse
aktív tag
Esetlegesen van valakinek empirikus tapasztala az alábbi kütyűvel?
[link][ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nézd, nem én írtam számokat, hogy hány százaléka milyen típusú fogyasztó a usereknek stb. ötletelni mindig szabad természetesen, de amikor állítunk valamit, azt nem árt alátámasztani érvekkel, illetve fel kell készülni az ellenérvekre.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
Természetesen tudományosabban annál, ahogyan itt megfogalmaztam. Hiszen én csak ötletelek, nem üzleti tervet készítek, noha csináltam már eleget és hidd el, nem annyira tudományos, mint gondolod. Semmi túlmisztifika. A banki rendszerek üzemeltetéséről is azt hittem, hogy "úristen", ahol a számlám egyenlege ketyeg, tárolva van, stb, aztán amikor az ember saját maga (azaz beosztottjai) üzemeltetik, rájön, hogy "jéééézus" - és szalad a sarki boltba tűért cérnáért, hogy inkább a párnába varrja be
Erről vitát nem fogunk nyitni, a mondanivalóm lényege nem az volt, hogy letegyek akár egy üzleti tervet, akár megmondjam egy Nikonnak, mit gyártson, hanem kötetlenül eljátszadoztam a gondolattal, mi lenne, ha ezt és ezt csinálnák, mert megtehetik.
Csak amíg Te vállat vonsz, hogy kb. "maradjunk annyiban" és jön a megmondó, addig én lehet, alapítok egy startup-ot valami xy barátnő milliárdos haverjának a tőkéjével, aki megunta azt, hogy kastélyokat (!) gyűjtöget csak úgy brahiból (! igen ..) .. és meggyőzöm mondjuk az öreget, hogy fektessünk be egy cégbe, esetleg beszéljünk a Sigma-val, Pentax-al, ezzel-azzal és hozzunk létre valamit. Tegyük fel, ezeken az abszolút, már leírva is többé-kevésbé képtelenségnek tűnő "kis" akadályokon ifjú startup cégünk, tele innovatív mérnökkel, programozóval, stb, átesik, licenszet kötünk egyik gyártóval a gyártásra a tervek alapján és kihozunk a piacra egy ultimate-über gépet, amit itt leírtam ide Neked.
A szakma ujjong, a vásárlóközösség néz bután, a cég már nem győzi felvenni a rendeléseket, további tőke kellene egy újabb gyártósorba - ami azért meghaladja még egy pár Bentley-s ember kapacitását is, lehet.
Felfigyelve a hatalmas sikerre, a Canon vagy Nikon gyorsan leemeli polcról a késztermékét, esetemben a DSLR gépvázba betett csúcs MILC technológiát és piacra dobja irdatlan kampánnyal mögötte.
Kis startup-unk megreked, szép lassan elvegetál, még 1-2 cikk megjelenik róla, aztán eltűnik a süllyesztőben. Kb. mint a Minolta, Kodak, vagy akár a Pentax, hogy már polcon sincsenek a termékeik egy Media-ban mondjuk (de máshol sem gyakori).
Köszöntük, Emese. Ha ez mindenki szerint, aki ezt olvassa, járható, helyes út, ne is nagyon fantáziálgassunk semmiről. Szem becsuk oszt maradunk annyiban, megyünk előre, előbb-utóbb a MÁV gyors is felér Pestre miután minden bokorban megállt ..
Azért egy szakmai fórumon hadd lehessen már elmondani a véleményünket és nézzük el a másiknak, ha néha elkapják az érzelmei vagy indulatai. Szerintem. (Szar moderátor lennék).
-
Mercutio_
félisten
válasz MrChris #63945 üzenetére
Túlmelegedés?
Valamilyen beállítás a gépben, ami ezt generálja?Egyébként rémlik, hogy a natív iso nem egész számú többszöröseinél érezhetően rosszabb a képminőség, talán ebből is eredhet
-
HÁZIGAZDA
válasz #40935168 #63943 üzenetére
maradjunk annyiban, hogy a cégek, még ha követnek is el hibákat, ennél jóval tudományosabban csinálják. a statisztikában van szórás, mintavételezés, hipotézis-vizsgálat stb. kicsit túlviláginak tartom, amikor egy fórumban a saját vélt/valós igények alapján valakik azonnal lerakják az asztalra az üzleti tervet.
amerikában például szarnak bele a mirrorless-be.
a nikon nem hülye, vagy legalábbis nem hülyébb, mint a többi, alapvetően azért nem ellensége a pénztárcájának. még csak nem is technológiai kérdés a milc, ott a nikon 1, az én szememben sok szempontból az a leginkább megcsinált házifeladat.
kár volna abból bármit következtetni, hogy neked tetszik egy oly váz.
-
MrChris
nagyúr
Sajnos sok képnél, már iso 640-nél előjön. Alatta kicsivel jobb a helyzet. Egyébként ez egy képből 1:1-ben kivágott kicsi részlet Iso640. De ez mindegy is, ilyen lépcsős színátmenetet nem szabadna csinálni.
G3-nál és Gh2-nél is van ilyen. Ezért lennék kíváncsi hogy az új szériában (gx7, gh3/4, gm1...) panáéknál van e ilyen, főképp arcon. -
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #63943 üzenetére
Azóta már Ázsiában is megállt a bővülés, és milc-en belül a márkák között átrendeződés van folyamatban, nem túl régen valamelyik topicban volt is linkelve, de meg nem keresem.
Az a 2 a 10-ből arány meg erősen túlzó szerintem, .
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #63940 üzenetére
Lehet kevesebben vannak, de ők azok az intelligens (?) emberek, akik kiadnak - esetemben - 820-ezer Forintot egy gépvázért, amiben később csalódnak. Jó ez a márkának ? Hány és hány video van, ahol az ödémahármakat is ugyanúgy eldobálják milc-re.
10 emberből
- 1 a milliomos, aki bármikor megveheti, ha buta, de akkor nem veszi, ha okos. Kivéve ha geek is egyben.
- 2 a geek réteg, mint mi és a DPReview-sok és még ők is ráfutnak néha hülyeségekre
- 7 a tömeg, akiknek intelligenciától függetlenül nem telik rá, akár okosak, akár buták.A mennyiségi statisztikákat a fentebb említett 7-ek dominálják, jelentős súllyal a többiekhez képest. A minőségit meg az 1-2-esek. Mégis, a management végül csak a pénzt nézi és a sok lúd disznót győz, kurvul a világ.
@daniduke: így van. Bár azt olvastam pár hónapja (még csak nem is ma), hogy Ázsiában keményen morzsolódik a tükrös piac. USA és EU tartja még magát. Ők konzervatívabbak, nem a selfie botos kütyüb*zik
[ Szerkesztve ]
-
daniduke
tag
válasz #40935168 #63935 üzenetére
Az a kérdés hogy a fórumon irogató egyének mekkora részét teszi ki a tényleges vásárlóknak, hogy megérje rájuk hallgatni. Mert lehet a nagy tudatlan tömeg, aki csak a név, vagy egyebek miatt vásárol elég, és ők már meg vannak csípve. Tényleg nem tudom, de érdekel
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
FEDman
addikt
Nagyon off, de elnézve mekkora objektívek jönnek FF Sony mirrorless-re egyre inkább az az érzésem, hogy ennél a szenzorméretnél lehet már tényleg nem lenne olyan sok értelme elhagynia a Canon-Nikonnak az eredeti bajonettet és bázistávolságot.
A minimális előnyök helyett lehet most már tényleg inkább ötvözniük kéne a két rendszert.Nálam ez valahogy úgy nézne ki, hogy a jelenlegieknél csinálnának egy kicsit kompaktabb DSLR-t, aminek már nem pusztán TTL optikai keresője van, de a tükröt felcsapva abba elektronikus keresőképet is be tud vetíteni.
Van durván 2-3 olyan eset, mikor egy modern AF-es FF szenzoros mirrorless objektív is tud kicsi lenni.
Első körben bőven elég lenne ezeket a fent vázolt hybrid DSLR gépre kihozni, megtervezni úgy hogy mechanikusan összecsukva a hátsó lencsét mélyen a vázba tolva nem lenne nagyobb egy vékonyka kis palacsintánál.
A user errorból fakadó tükörtörést meg simán meg lehetne úgy oldani, hogy egy ilyen vázon bayonett oldáskor minden esetbe mechanikusan felcsapódna a tükör. A direkt ide tervezett hátra a vázba lógó obi bajonettjén meg lenne valami plusz, amit ha váz érzékel felcsavaráskor, akkor eleve nem ereszti vissza a tükröt. Az marad felcsapva, a keresőbe meg menne a bevetített elektronikus élőkép.
Más esetekben, mint például a Zeiss FE 35/1,4 pedig be kell lássuk, hogy így FF szenzor mellett olyan túl sok jelentősége azért nem volt a kisebb bázistávolságnak.
Ezeket végiggondolva nekem már egyáltalán nem tűnik olyan butaságnak megtartani az eredeti bajonettet és bázistávolságot, csak persze nem szabad olyan bután nekiállni, mint ahogy azt a Pentax tette a K-01-gyel.
-
Mercutio_
félisten
Depiprívjún szerinted nem ugyanúgy egy szűk rétege írogat az összes tulajnak, mint a hazai fórumokon?
-
törölt tag
Szerk: a de jooo-k a kis gepre jottek, nem nezett ki tul sokat belole elsore a nagy monstrum utan aztan amikor megertette h egy kepen sem homalyos a szeme es tok szepen latszanak a hajszalai mar egymasutan a sokadik kepen is, leesett neki, hogy ez nem egy gyenge stuff. Masnap kerdezte mennyiert tudna venni ilyen szep hattermosasos gepet es mit ajanlok. Ment a 45 1.8 es az E-PL5 javaslat, de meg azt is sokallta, o ugye megsem fotos h ennyit koltson ra just for fun. Aztan a szokasos D5100 + vmi 50 1.8 de tukrosben meg csalodni fog, se a jpeg nem szep, se a fokusz nem pontos, raw-zni nem fog ugysem... Szoval egyelore var es gyujt
-
törölt tag
Kerdoivezzenek, kampanyokon, online feluleteken, stb. Na nem direkt modon, hogy "Merre menjunk holnap?" hanem pl. ki mit fotoz, mit utal a legjobban a gepben, mit szeret legjobban benne, stb. De az is eleg, ha egy felelos szemely olvassa rendszeresen a Nikonrumors post-jait, kommentjeit, hasonlok.. Szoval informaciot gyujtson, tajekozodjon. Amirol mi itt pampogunk, arrol masok is pampognak komoly szakmai forumokon ugyanugy, a friccek is pl. a Photozone forumjaiban. Figyeljenek oda ezekre jobban. Pusztan a "buta tomeg" altal novelt eladasi adatokbol meg nem fog innovacio szuletni, raadasul ha pofont kap a tozsden es amugyis esik az eladasi volumen egy-egy szegmensben, plane nem kiserletezni kellene, hogy "na lassuk, ezt mennyien fogjak zabalni es mennyit hoz a konyhara" hanem tajekozodni elotte.
A modell csajszi akit fotozgattam meg a 800-zal regen, el volt ajulva az E-M10 tucsokpocs tudasatol es ez egy laikustol is annyira jolesett.. raw+jpeg-ben lottem, gyari jpeget atadtam neki h mondja melyiket retusaljam, melyik favorit stb, erre csak annyit tudott reagalni hogy "oooooo de joooook" es halkan hozzatennem, hogy a fajlszamozas folyamatos - ertsd: EGYETLEN KEPET SEM kellett torolni, mert MINDEGYIKEN TELIBE az AF. Na meg vakito napsutes volt es meg a fak arnyekaba bemenve sem latszik ilyenkor a kulso kijelzo valami jol. Kertem csekkolja le a kepeket az EVF-ben.. Ott ugye napsutesben is szepen latni mindent.. Jott a masodik "de joooo".. Meg a kocsiban a tapicskakijelzo-keplapozgatas, vagy fotozas alatt a fuszalak koze a kihajthatoval leguggolni.. Az Oly-t annyira elvezet arra hasznalni, amire valojaban nincs dedikaltan mondva, hogy "modellfotozas, studio fotozas"-ra valo, mig a D800 inkabb ilyen cellal jott letre es kb. megkergultem tole, mennyire korulmenyes egy ilyen kisgephez kepest, arra a temara, amire amugy inkabb a 800 lenne kiszemelve
Nemigaz, hogy egy NPS teszternek nem fajnak vagy nem hianyoznak bizonyos ultra praktikus dolgok. Es szerintem DE, igaz. Mivel ok felkent tesztelok, a budos eletbe nem fognak egy E-M10-et kiprobalni mar csak elvbol sem, szerintem. Ha pedig igen, tegyek be egy-egy prototype vegen a budos nagy X-et a fajo pontokhoz. De hat ... Ok is csak tesztelok, meglevo termeket tesztelnek, nem pedig a kerekasztalnal ulnek a termekfejlesztesi vezetokkel, hogy kiagyaljanak valami ujat.
Szoval nem tudom, hol van a vilag elb*va, lehet csak az en fejemben, de szerintem jelenleg a fullframe gyartok mindegyike kokemeny vakvaganyon halad. Mar a mai felbontast sem szolgalja ki a tukrosok fokusz-algoritmusa es akkor Canon is jon az 50MP-vel, oooo myyyy goood, ugykell annak, aki megveszi aztan a guta uti meg amikor nemhogy pixelszinten, de lemeretezve is latszik, mekkorat hord felre az AF
Butak. Az Oly jol csinalja, szenzorban jojjenek fel megjobban es woo hoo. Vagy mutassak meg, hogyan kell fullframe OM-D-t gyartani
-
Marseille199
senior tag
Ez egy tök járható út lenne. Ha kicsit nekidurálnák magukat, 1-2 év alatt kihozhatnának simán annyi üveget a rendszerbe, mint a Fuji.
Csak amíg jól jövedelmez a bevált technika, addig nem ficánkolnak nagyon."Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #63932 üzenetére
Kevés, nagyon kevés. A FF rendszereket nem a tehetős hobbistáknak gyártják, mint amilyenek mi vagyunk. A kőkemény profiknak készülnek, akik teljes rendszerben gondolkodnak, és ennek nagy része már ott is van a tarsolyukban. Ahhoz, hogy a mostani profi rendszerek mellett a Canikon alternatívát tudjon "kicsi milc*"-ben nyújtani, kellene gyorsan legalább 15-20 profi szintű üveget mellé dobni. Ennek az erőforrásigénye kegyetlen.
*: azért emeltem ki a kicsi milcet, mert a Kutyus által írt út is járható, hogy maradjon a bajonett, maradjon a méret, csak dobják ki a tükröt és a prizmát, tegyenek bele helyette keresőt. Esélyes, hogy pro vonalon ez a szemlélet fog első körben érvényesülni.
-
MrChris
nagyúr
Az újabb sony,pana szenzoros panák csinálnak foltosodást mint a g3,gh2,g6? Az alábbi képen mutatom mire is gondolok:
https://db.tt/B6baosze
Az arcán látni, hogy a rózsaszín erősen árnyalathiányos, pigi paca lesz belőle, az árnyékos rész lilás szürkéjéről nem is beszélve. -
törölt tag
válasz konyi79 #63922 üzenetére
Csodaszuper. A kontraszt alapu AF a D800-amon ugyanugy focus shift mentesen talalt 10/10 pontossaggal arcfelismerve, mint az E-M10. LiveView-ban. Ahol ket expo kozott eltelik egy evezred kb. Es akkor focus peaking, highlight-shadow clipping warning, live histo meg seholsincs.
Bullshit ez a fejlesztosdi duma reszukrol sztem. Itt osszerakni kell nekik ma mar, nem "fejleszteni". Ossze kell legozniuk a szuper Sony szenzoraik kore egy tukornelkuli megoldast, a szoftvert, firmware-t, vezerlo algoritmusokat tobbet kellhet fejleszteni (megirni) mint barmit a gepben... - es ki kell a piacra tolni a masinat.
Ez -szerintem - nem fejlesztoi ovatos lepes, hanem szimplan kurvara nem tudjak, nem latjak, merre az arra. Mert par oltonyos okostojas grafikonokbol probal a jovore vonatkozoan valamit megjosolni, pl. hogy mi a trend, ahelyett, hogy sajat maguk allitananak trendet, vagy hallgatnanak a user feedback-re.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tozso76 #63919 üzenetére
Eleve 2016-ra hozzak a cikk szerint. Mar ez onmagaban fail, kisse megkestek.. Es hogy pont egy X-M1 fele kulsovel inditsanak (ha a kep nem fake, bar sztem igen).. Fura. En biztos csak akkor vagyok hajlando ujra fullframe-et a kezembe venni, ha az egy olyan milc, ami hasznalhato a regi obiparkkal adapter nelkul. Anelkul nincs ertelme, lasd Sony A7 szeria... Jo, jo, de nyogvenyelos kicsit mar, rendszerben gondolkodva. Bar en preferalnek egy D800-szeru classic DSLR vazba rejtett MILC csucstechnologiat, sztem hozni fogjak CaNikonek a "zsebgepeket" mert ma a "milc" mindenkinek "kicsi"-t jelent, maga a technologiai hatter helyett. Jok a kis zsebgepek, de uncsi kezd lenni, hogy kb. senki nem akar egy classic DSLR vazbol milcet csinalni, mindket rendszer josagait megtartva - es a bazistavot is megtartva, a bajonettel egyutt. Meg a 8 AA akksis markolatot, stb stb
Szoval... Marad meg a kis Oly sokaig. Hamarabb lesz az Oly-nak fullframe OM-D-je, mint a CaNikonnak DSLR meretu-tudasu vazba csomagolt milc csucstechnologiaja
-
HÁZIGAZDA
tényként azért még ne kezeljétek..
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #63893 üzenetére
Ez igy igaz, de tul egyszeru lenne ugy az elet.. meg Parcinak is porgetem kicsit a karaktereket, latod, maris irasra osztonoztelek.. Apropo, a tobbiek konstruktiv valaszat koszonom !
@ ROBOTER: en is debreceni... Tenno-ek a Malomparkban barmikor kolcsonoznek Oly cuccokat, en is rajtuk keresztul csinaltam, de Parci javaslata is jo. Siman vihetned innen is a dolgot.
[link] - es egy kis off az ebredo Nikonrol..
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
válasz ROBOTER #63905 üzenetére
..ha jól tudom FEDman sem Budapesti...
De ha emiatt nem tudjátok végképp összehozni, én ezen fórumbeli hozzászólások alapján, nagyon szivesen olvasnám Madgie tesztjeit is...
...persze van még pár komoly és szükséges szakértelemmel rendelkező tag dslr fronton is....
mindenesetre remélem ez nem fog még napokig a levegőben lógni... -
HÁZIGAZDA
válasz Freddy76 #63909 üzenetére
"tetszett nagyon az e-m5-ii, elégedettek voltunk az új, nagyfelbontású módokkal is, de összességében a d50-esemet szívesebben vettem magamhoz, ha meg felbontás kellett, akkor a sigma kompaktom a maga 8000 megapixeljével jobbnak bizonyult, és végső soron ez számít"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Androidos fejegységek
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...