Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Ebből a lencséből 2 darabot kell a kosárba tennem? Meg +1 keret [link]
-
xmad
őstag
vision expressben milyen gyártmányú lencséket használnak?
a számlán csak ez van, de ez nekem nem mond semmit.
HP FKEM SB3 SZ4 BLU AR
-
Endless
aktív tag
válasz
pontyos #4340 üzenetére
Tudnátok Pesten olyan helyen írni ahol egy vision-ös keretbe olcsón tudnak lencsét cserélni? Eléggé elhasználódott de a keretet még nem akarom kidobni. Vision elég drága oda nem akarom vinni.
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
pontyos
senior tag
Igen, pont ezért legalább kettő, és a céges autó mellé a sajátba is kell, ugyanis most is állandóan benne hagyom. Ok ez egyéni probléma 🤭
Multi középső szűkebb szakasza miatt a nagy monitoron mozgatni kell a fejem, ma kipróbáltam egy ilyet, sőt az úgynevezett munka vagy irodai szemüveg 2 és 4 méteres beállítással... Katasztrófa... Egyelőre...
De köszönöm a segítséget mindenkinek, jövő héten megyek vissza egy teljes szemészeti vizsgálatra, marad a kis dioptria eltérésű napi szemüveg, mellé egy 40 cm es számítógép és munka szemüveg. -
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4338 üzenetére
Kacérkodtam a gondolattal, hogy multit csináltassak, de olyan sokat vagyok gép előtt, hogy fontosabbnak ítéltem meg, hogy minél kisebb fejmozgással lássam a teljes képernyőt, ne szűküljön be a középső sáv.
Emiatt lett közelre egy munkaszemüveg, ami 2 méterig tök jó, sajnos van, hogy ránézek benne a 4 méterre lévő tévére vagy beltéren pár méterre. Az optikus szerint ez nagyon nem jó, mert rontani tudja a szemet. Erről te is így vélekedsz?
A mindennapokra mindenképp az a célom, hogy multit csináltassak, de a fullos Hoya még akciósan is 240 lett volna.
20+ éve a Prohardveren
-
balazsbence
senior tag
De miért kéne 3 szemüveg? Több mint 60 éve feltalálták a multit, pársuáz millió ember tudja használni, miért gondolod, hogy te nem? A szükség nagy úr, látni pedig kell
 ez totál egyénfüggő, 2 évente mindenképp, amúgy panasz esetén. Sajnos a gyakorlatban ez nincs benne de amúgyis érdemes lenne szemészetre járni, mivel kb a szem az a szervünk amibe bevilágítva látszódnsk az ereink, mindenféle behatolás nélkül. Na meg persze egy viszonylag fontos szervünk.
Kollegina nem egyszer helyesen gondolta és cukorbetegséget, magas vérnyomást vagy meszesedést tud megállapítani. Ilyenkor persze továbbküldjük a megfelelő helyre.
Amúgyis reggeltől estig fent van, nem írom le ugyanazt amit pár hete de higéniailag sem ajánlatos 5-10 évig hordani egy szemüveget. -
pontyos
senior tag
válasz
Mercutio_ #4335 üzenetére
"Szellemkép" csak akkor jelentkezik ha nincs rajtam a szemüveg! Illetve a fél dioptria miatt érzem úgy a látást. Kezd nagyon idegesítő lenni, sajnos úgy néz ki egész nap viselnem kell ha nem akarom, hogy minden este már fájjon a fejem, illetve néha már szinte káprázik a szemem.
Egyelőre teljesen el vagyok keseredve amiatt. Egész életemben sportoltam, most is, aktív élet mellett el sem tudom képzelni, hogy egy +2 közelre és egy 0,5 távolra hogyan megoldható. Vezetni, teniszezni, tv-t nézni, gép előtt dolgozni, majd apró elektrotechnikai eszközökkel dolgozni. Kirándulás, étterem, színház stb stb... Egyszerűen napi létben lenni, nem tudom más hogyan oldja meg, mennyi szemüveg kell 😭
Ma kipróbáltam egy közel azonos számokkal rendelkező bifokális szemüveget, de ha valamit el kell olvasni magasabban akkor ahhoz fel kellett néznem...
Hát ez van, aki már megszokta annak biztosan könnyebb már, én egyelőre csak őrlődöm, hogy merjek e műtétre menni vagy minimum 3 szemüveg kell, az is kb 350 ezer Ft ahogy ma láttam az árakat. Sőt... Egy drágább márkás kerettel már 500 ezer lehet. -
Mercutio_
félisten
válasz
btraven #4319 üzenetére
A legegyszerűbb az tippre a R0ssman-os 2-3k-s olvasószemüveg kategória lehet
Amint cilinder és/vagy eltérő dioptria jön képbe jönnek ugrik az ár, mert ott már csiszolni kell + bi-/multifokálisnál átmenet, ilyen-olyan bevonatok, jobb lencséhez már legyen jobb keret, stb.
pontyos: Visumax és egyéb megoldásoknál nem tudom mi a tapasztalat, mindenkinek át tud állni az agya, és ha igen, nem fárad jobban ettől a tevékenységtől?
A szellemképesség azt hiszem nem annyira a dioptria különbség miatt van, hanem a cilinder (normáltól eltérő szemtengely) kialakulása miatt, amit az olcsó bolti olvasószemüvegek még erősítenek is, ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
pontyos
senior tag
válasz
balazsbence #4331 üzenetére
Amit fentebb írtam un. Visumax olvasó korrekció, egyszerre műtik a két szemet, különböző távolságra és az agy hozza össze a tökéletes képet. Röviden ennyi, elég sokan már így csinálták ahogy olvasom, 10 éve használt technológia.
" Az eljárás lényege, hogy a lézer az egyik szemet úgy állítja be, hogy a távoli és a közepes, a másik szemet pedig, hogy a közeli és közepes távolságban lévő tárgyakat lássa élesen. Ezután az agy összeállítja a képet, az eredmény, hogy mindhárom távolságra (távoli, közepes, közeli) élesen láthatunk műtét után. Vagyis 50 év felett sem kell szemüveget viselni se közelre, se távolra. "
Weboldalon olvasható a komplett leírás, most nem rakom be, nem tudom mennyire reklám, Google be írd be.
-
cd930
aktív tag
válasz
balazsbence #4331 üzenetére
A 65 éves életkor még messze van, akkor marad a szemüveg
50 éves kor után általában milyen gyakran szükséges a romlás miatt erősebb szemüveget cserélni?20+ éve a Prohardveren
-
balazsbence
senior tag
Ha megműttetitek a szemeteket ilyen életkorban, akkor 2 vagy mondjuk 3 verzió van.
1. Távolra kikorrigálják jóra a dioptriát, de szükség lesz mindenképp szemüvegre munkához illetve olvasáshoz.
2. Olvasóra korrigálnak (viszonylag ritka), ilyenkor távolra kell szemüveg
3. A multifokális műlencse elvileg jó lehet távolra és köztes távolságra de huzamosabb ideig olvasni nagyon ebben sem szoktak.
A lézeres szemműtét inkább fiatalabb korban gyakori, ha már beállt a dioptria és nem romlik, akkor igyekszenek lefaragni, így egy jó pár évet/évtizedet lehet kihúzni megint a szemüvegig.
Amikor a szemlencse elveszti a rugalmasságát, mindenképp szükség van korrekcióra, ami lehet akár kontaktlencse is. Abból is létezik multifokális. -
cd930
aktív tag
válasz
pontyos #4327 üzenetére
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hasonló cipőben járok, hasonló kondíciókkal.
Nagyon sok a képernyőidőm, napközben rengeteg monitor és telefon, este tévé, folyamatosan romlik a szemem.
Munkaszemüveg + távoli egyfókuszú mellett döntöttem, de szívesen letenném..Engem is nagyon érdekel, hogy milyen életkorban nem lesz rövidtávra kidobott pénz a lézeres szemműtét. Mennyire kőbe vésett a 60 vagy 65 év? A szemműtét előtti vizsgálat ezt jobban meg tudná mutatni?
Persze gondolom nem beszélnének le róla, hogy műttessem, ez nekik pénz.Az volna még fontos, hogy ha most megcsináltatnám, mennyi idő alatt romlana megint annyit, hogy ne legyen elég hosszú a kezem a telefon nézéséhez vagy olvasáshoz.
20+ éve a Prohardveren
-
pontyos
senior tag
válasz
sunavlys #4325 üzenetére
Sajnos igen! Közelre, kb 30 cm = bal 2,5 jobb 2 így műszerész munkához folyamatosan hordani kell! Monitorhoz fél-féllel kisebb kell oldalanként.
Úgy hívom, hogy kéz közeli munkához viszont a fenti leírásban említett. Abban meg ha felnézek semmit nem látok, így sajnos kell valami megoldás. Monitor nézőm kicsit jobb ebben az esetben, de az nem elég a nagyon közelihez. Valamilyen multi vagy bifokális kellene, de elképzelésem sincs ezt más hogyan oldja meg a napi lét közben.
Távolba tökéletes,
kicsit közel kb 1es,
monitor majdnem 2es,
nagyon közeli 2,5 es
Ez hogyan oldható meg egy szemüveggel? Hiszen valahogy közlekedni is kell, közben közelre is nézel, teló stb... Kb leírtam mi a gond, biztos van hasonló eset a topikban.UI: kb 5 év alatt lett ilyen, mivel sajnos anno kellett már dolgozni egy 1es szemcsi, de azóta 1,5 dioptriát romlott.
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
válasz
YAS-dude #4322 üzenetére
Várom itt a több tapasztalatot mint ami nekem van az ügyben. Illetve megnézve az összes klinika ezidáig fellelhető videós blogjait, plusz fészbúk hozzászólások, azt vettem ki,hogy bizonyos visumax kezelés elég hosszú életű. Sokan 5 éve csinálták, és még mindig működik. Érdemes elolvasni, illetve a youtube videókat megnézni. Jelenleg én is csak azokból tájékozódom. Google ben sok infó van, de persze mint mindenki más én is irtózom a gondolattól is, hogy le fel hajtják a szemem külső részét, majd lézeres korrekció után szépen vissza hajtják. Azért elsősorban még várom ha valaki tud jó optikust, aki valahogy megmutatja a több dioptriás szemüveg lehetőségeit.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Tulajdonképpen szemüveges topic, de meg kell kérdeznem,hogy van e itt valaki aki időskori szemromlással küzd és valamiféle műtétre adta a fejét?!
Kezd rettenetesen idegesíteni, hogy 7 szemüveg kell lassan
lakásban kettő, kocsikban kettő, munkához külön 30 cm re - de abban ha felemelem a fejem kb semmit nem látok stb....
Illetve - a multi vagy bi fokális szemüveget hol érdemes csináltatni ahol minőségi munkát végeznek? Ofotértbe mindkettőt vissza kellett vinnem, gyakorlatilag használhatatlanok voltak!!
Sírva vettem le, 10 perc után kancsal lettem tőle
Szóval presbiópia esetén mi lehet a legjobb megoldás kedves fórumtársak ?
távol 0,75 bal 0,25 jobb
monitor 45 cm re bal 1,75 - jobb 1,25 a két szem közötti kb fél dioptria miatt így a tv nézéskor kezd "szellemképes" lenni a filmnézés.Végezetül azon a döntés előtt állok, hogy műtét - de melyik féle ha lehetséges.
Köszönöm, üdv T
-
btraven
őstag
Néztem az Ofotért webshop-ot is. A legegyszerűbb szemüveg 14.000 + 1.590 szállítás. Ez se drágább mint az Aliexpress.
Most ez meglepett, 2016-ban 25.000 volt egy sima olvasószemüveg Ofotértben, ismerősöm most 60.000-ért csináltatott, mégis lehet ilyen olcsó?[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
btraven #4313 üzenetére
Választasz egy keretet és lencsét. Megadod nekik a értékeket amit az orvos felírt és megcsinálják.
Novemberben kb 12 ezer forintért csináltattam titán keretes olvasó szemüveget .ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
btraven
őstag
-
csƵ
addikt
Sziasztok!
Aliexpressről honnan érdemes szemüveget rendelni? Azt néztem, hogy kb harmadáron mennek, mint ahonnan eddig vettem. -
YAS-dude
őstag
válasz
balazsbence #4307 üzenetére
Meg lehet, hogy 10 évente egy szemvizsgálat is indokolt lehet, hátha már amúgy sem ugyanaz a dioptria a megfelelő.
-
balazsbence
senior tag
válasz
Mercutio_ #4306 üzenetére
Bajnak épp nem baj csak hát 10 év alatt egy napi használati tárgyon nagyítóval észrevett hiba az nálam eléggé beleférne és nem keresném az okát feltétlen.
Lehet hordani +40/-15 fokban, izzadva, tengeri sósan, közben homokot fújva, gőz megcsapja, rengeteg fizikai és mechanikai behatásnak van kitéve.
Ezek összessége lehet a probléma. Illetve a műanyag is egy olyan anyag amin az idő azért meglátszik. Egy nyers lencse egy tasakban 10 év alatt meg tud sárgulni viszonylag állandó körülmények között -
-
btraven
őstag
válasz
balazsbence #4304 üzenetére
Igen, miért? Az baj?
-
btraven
őstag
Olvasószemüvegem bizonyos részein homályos. Nagyítóval megnézve nem egyenletes a felülete. Olyan mintha lelakkozol egy felületet és nem lesz teljesen sima hanem itt-ott mintha csíkos lenne. Újkorábban nem volt ilyen 10 éves. Mi történt vele?
-
xcvbxcvb
aktív tag
Ilyen próba szemüveggel nem nézték a látásod, amiben cserélgették a lencsét, távolra, olvasóra mi a megfelelő ?
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
Utolsó kérdésre igen a válasz , én is nemrég csináltattam.
Ezt orvosnál adták ? Receptet nem adtak ?
Szerintem: 1. dioptria +0,00 2. cilinderes dioptria -2,00 3. tengely(szög) 4 4. pupilla távolság 7.6ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Sisco2
tag
Sziasztok!
Segítenétek eligazodni? szemészeten ezeket az értékeket kaptam:
Hogy kell ezt olvasni mennyi a normál dioptria értéke, és mennyi a cilinderes dioptria és ezek szögértéke? Valahogy más formátumban látom mindenhol ehhez képest.
(arra rájöttem hogy a felső értékek a jobb szem, az alsó a bal szem)Illetve még egy kérdés szerintetek tudok csináltatni nulla dioptriás lencséket, amik csak a cilinderességet korrigálják?
-
flash-
veterán
köszi! akkor hátha! én szerencsére egy szemüveggel elvagyok 8 évet,asszonyka nem igazán tud vigyázni rá mondjuk én reggel felveszem alvás előtt le és végig rajtam, ő le-fel veszi meg napokig nem hordja ott emiatt nagyobb a kockázat hogy beteszi egy táskába stb aztán kapja jobban az ivet...
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok!
ha a szemvüeg mindkét szára eltört, szerintetek lehet hozzá szerezni csak szárakat? vagy vagy léteznek kifejezetten erre más gyártótól olyan kompatibilis szárak?
-
modflow
veterán
válasz
balazsbence #4293 üzenetére
Hagyom a francba, egy új lehet olcsóbb .... Pedig csak 1,5 éves volt.
-
modflow
veterán
válasz
balazsbence #4291 üzenetére
Nem.
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Ma sikeresen leesett az aszfaltra a napszemüvegem, természetesen úgy, hogy sérült a lencse, ráadásul pont középen.
Ezt lehet polírozni, vagy valamit kezdeni vele?
(Armani Exchange AX2012S 606387) -
Sziasztok,
Bp-en tudnátok ajánlani optikát, ahol érdemes manapság szemüveget készíttetni? Korábban, kb hét éve a Róna optikában készíttettem, a rendeléssel és a Zeiss lencsés szemüveggel is elégedett voltam, de nem tudom, hogy továbbra és érdemes-e őket választani, vagy van pl olyan hely ahol jó minőségeben, de kedvezőbb áron készítenek szemüveget még idén?
-
-
csuzda
aktív tag
válasz
evitiguF #4274 üzenetére
Szia! Informatikusként azt mondom, hogy csak átverés az egész. 12 éves koromtól szemüvegem volt 28 éves koromig. Utolsó szemüvegemet 2014-ben, 18 évesen csináltattam. 2022-ben műtöttem meg a szemem. Műtét után 150%-os volt a szemem és amúgy a 8 éves szemüvegemmel is ugyan olyan jól láttam. Abban a 8 évben az egyetem miatt (és mert kocka vagyok
) állandóan a gép előtt ültem. Ha 8 év után ugyan olyan jó volt a szemüvegem akkor nem hiszem, hogy a monitor tönkretenné a szemem. Az optikus azt mondta, hogy azért lett -4 dioptriás szemem mert gyorsabban növök mint ahogy a szem izmai tudnák követni a növekedésemet. És amúgy ahogy elértem a 183 centit, meg is állt a szemem romlása.
Max annyit tudnék javasolni, hogy olyan monitort használj ami PWM mentes. Milyen monitort vegyek összefoglalójában benne van. Röviden annyi, hogy alacsony fényerőnénel villog a monitor. Továbbá óránként tarts pár perc szünetet. A twinkle tray alkalmazással meg tudod állítani a monitor fényerejét.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fótumtársak!
2019 évben vásárolt Xiaomi Turok Steinhardt kékfény szűrős szemüveg utódját keresem.
Xiaomi már nem gyárt, vagy csak én nem találok?Esetleg, mit ajánlanátok helyette?
[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Olvasva ezeket a mérési mizériákat, nekem az Ofotérttel volt hasonló problémám.
Anno bementem egy kis optikushoz és az ott kifizetett szemvizsgálati eredmények alapján rendeltem Aliexpressről. Na ez valamikor 2020 decemberében (akkor 2 verziót is rendeltem) és 1db 2021 tavaszán.
Elvoltam vele. Majd tavaly ősszel elmentem a látás hónapjában kíváncsiságból egy Ofotértbe és ott a lencsére és a szememre is 1 dioptria eltérést mértek és hogy mind a kettő patent (mármint a gép által mért lencse érték és a kalibrált eredmény a szememre). Mondom ez nem létezik, tuti valamit elmértek. Nem is foglalkoztam vele utána. Aztán idén júliusban elmentem ahhoz az optikushoz ahol 2020 decemberében mértek. Láss csodát az Aliról rendelt szemüvegek lencséi (mind a 2 verzió, 1 "sima" lencsés és 1 fényre sötétedő) olyan értékkel lettek mérve, mint amit ők akkor kiállítottak. És -0.25 dioptria eltérés lett azóta a bal szemem. Szóval tuti az Ofotértnél nem volt valami okés. És nem egy embertől hallom, hogy ők is furcsálották az eredményeket.
A mostani mérésem alapján erősen gondolkodok, hogy rendelek Aliról új komplett szemüveget.
Most még annyi extrát találtam hogy rá lett írva ajánlásnak a vizsgálati papírra, hogy SYNC 0.57.
Utána néztem, ez a HOYA lencse lenne. De igazából ez sem sokat változtat a dolgon, mert ezt a szemfáradásra ajánlották a vizsgálat után. Szóval amondó vagyok, hogy nem bántam meg, hogy megvizsgáltattam újra 5-6e Ft-ért. A történetben csak azt sajnálom, hogy már az a Store nincs Alin, de szerencsére anno sokat összeírtam (a keret méretét stb) plusz itt a fórumról is megkerestek privátban és kaptam bolt tippeketHuawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
monitorszemüveget, ami nem csak szemfényvesztés hol érdemes nézni?
A zasszony nyaggat, hogy egész nap itt ülök a gép előtt, jó lenne, ha vigyáznék a szememre...
Alzán van most egy ajánlat [link] , csak nem tudom, hogy ebben is van-e érdemi különbség a párezres, meg a többtízezres kategóriák között.
Ha végig nézem a kínálatot, akkor látom, hogy 35-65-98%-os kékfény szűrésűek vannak.
Ennél persze nincs feltüntetve ez az érték
pl ezek sem tűnnek rossz ajánlatnak kedvezmény alapján:
[link] - 40% kékfény
[link] - 75% kékfény
[link] - 65% kékfény
Mit érdemes ilyenkor figyelembe venni, esetleg ezek közül van amelyik ajánlott?
Köszi! -
-
Mercutio_
félisten
válasz
andrás47 #4268 üzenetére
Távolival vezetés közben tisztán fogod látni az autón belüli dolgokat? (műszerek, kapcsolók)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
andrás47
senior tag
Üdv ! Kérdezném voltam orvosnál, a képen látható receptet kaptam, igazán eddig nem használtam csak szemüveget, olvasáshoz :
+2-2,5-t. ahogy nézem távolinak -0,75 van írva ,gondoltam csak távoli szemüveget csináltatok, az olvasó marad ami van most +2,5 van kiírva azért felmerült bennem érdemesebb volna multifokális szemüveget csináltatni, de mivel csak vezetéshez használnám a távolit egyébként nem, azért csak távolit gondoltam csináltatni. . Melyik lenne a jobb megoldás szerintetek.
Nem vagyok hozzáértő. Köszönöm -
atos30
aktív tag
Megvolt a korházi szemészeti vizsgálat is.
Ott -2.25 dioptriát mértek. Ofotértben -1.5, Vision expressben meg -1.75 volt a mérés.
A szemészeten azt mondták nem állítanak ki receptet szemüveg készítéshez, és úgy járok a legjobban, ha keresek egy optometristát, aki kisebb optikusoknál szokott lenni .Hát ennyit az akciózós látás hónapjáról
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Horec
tag
Én is futottam egy ilyen kört Veszprémben, Vision és ofotert totál mást mért. Ráadásul online egy tableten jelentkezett be a vizsgálatot lebonyolító személy mindkét helyen és így irányítva zajlott le a procedúra. Ez teljesen komolytalan szerintem.
3.nak egy nem franchise optikába mentem, ahol normális és segítőkész körülmények között elvegezték a látásvizsgálatot, viszont a receptet nem kaptam meg csak szóban a dioptria változást. Valószínűleg velük fogom elkészítetni az új szemüvegem.
-
atos30
aktív tag
Elmentem a látás hónapja miatt megnézetni a szememet. Vision Express és Ofotért- be sikerült időpontokat kapnom, hogy ingyenes legyen a vizsgálat. Mindkét helyen odaadták az eredményről szóló papírt az adatokkal.
Viszont más eredmények lettek.Most várom, hogy mikor mehetek a korházba a szemészetre és akkor ott is megnézetem a szemeimet biztos ami biztos alapon.
Arra jó volt, hogy felpróbáltam néhány keretet, hogy melyik hogy áll rajtam és leírtam a méreteket.Vision Expressben a kinézett szemüveg 158 ezresre jött volna ki.
Ugyanez a szemüveg, pont ugyanolyan kerettel/lencsékkel az online eyerim.hu-n már csak 98 ezer volt. Ofotértnél "csak hasonló " keret és hasonló tulajdonságú lencsékkel szintén 98 ezer körül jött ki.
Aliexpressen meg olyan 45-50 (Bclear shopban válogatva)A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
ggeleven
őstag
Simán lehet valakinek bevált/megszokott kerete, amit ismer avagy próbált már valamit és tudja, hogy milyen és így meg is meri rendelni.
A saját jelenlegi keretemnek tudom a számát. Megfuttattam pár helyen és nagyon nagy különbségek vannak árban. Van, ahol 1,6os vízlepergetős lencsével lenne 47e, van ahol Hoya 1.5ös lenne 60e, de utána már jönnek a 80-90-110ezres ajánlatok saját márkás lencsékkel.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
PuffyDog
aktív tag
Köszönöm szépen a hosszú és részletes információt. Az a helyzet, hogy végignéztem az összes résztvevő optikát, lencséseknek sehol sem ingyenes a vizsgálat vagy vásárláshoz van kötve. Én csak azt akarom megtudni mennyit romlott a szemem, mert a -3.50 szerintem már rosszabb. Alensáról és Kilala Storeból szoktam rendelni. Az utóbbi kínai, biztos sokan megszólnak majd érte, de nekem beváltak a lencséik, csak eltűntek sajnos AliExpressről. Alensáról pedig annyit, hogy szinte mindig náluk találom a legjobb árakat, gyakran adnak kupont is, de néhány évvel ezelőtt 3 doboz havi lencsét rendeltem a mostani 1 doboz áráért.
Próbálok keríteni más paraméterekkel rendelkező lencsét olcsón és ha az beválik, akkor nem is nagyon kell vizsgálat.
Egy érdi optikát ajánlott néhány ismerősöm, maximum oda elmegyek, ha lesz rá időm. OpticOne [link] , nem tudom róluk hallott e még innen valaki? Tavaly év végén beszéltem velük, akkor még egy 20as volt a vizsgálat.Vagy azt mennyire lehet bejátszani, hogy szemüveges vizsgálatra megyek el(akár szemüveg nélkül, mert az nincs régóta)? Nekem tényleg csak a dioptria lenne fontos. Minden más paraméter már megvan.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Cs1csó
titán
válasz
ggeleven #4259 üzenetére
Ez jó hír, hogy egyes optikák "túlléptek" a sima marketing koncepción (a linkelt oldal ennek a szervezője ha jól értem, bár lehet csak valami önjelölt, ezt nem tudom.
Olyat, hogy komplett szemüveget neten rendeljek még nem csináltam, tényleg merész, hiszen a keret még nem volt a fejeden.
-
ggeleven
őstag
Erre muszáj reagálnom.
"Tehát az, hogy bemész akár időpontra, és ott faxán bemérik a szemed kapsz erről egy receptet és csak "köszönömöt" adsz érte, olyan nincs."
TÉVEDSZ! Tapasztalat nélkül és előítélet alapján osztod ki és tájákoztatod félre az érdeklődőket! NE csinálj ilyet!
Voltam 3 különböző országos hálózatban az elmúlt két napban és bizony egy köszönömre mindenféle vásárlás nélkül megkaptam a mérések eredményeit, amivel onnan rendelek, ahonnan tetszik. Az más kérdés persze, hogy egy helyi kisebb optika esetleg mennyire akarna hinni egy másik optometristának. Tippre inkább meg akarná ő is mérni és majd az alapján rendelne. Viszont ha valaki bátor és megbízik webshopos rendelésben, akkor akár jelentősen kedvezőbb áron is hozzájuthat új szemüveghez.
Abban egyetértek, hogy a (marketing)kampány miatt biztosan erős hónapot zárnak a résztvevő optikák. Ezzel nincs is feltétlenül baj, hiszen megdolgoznak érte.Az viszont egy nagyon érdekes kérdés, hogy nekem a 3 mérés 3 kicsiben eltérő eredményt adott. Érzésre mindegyiknél azt mondtam, hogy "igen, ez a jóbeállítás" és a számok mégis mások. Na ilyenkor honnan rendeljen az ember?
Plusz egy jelentős tényező bejött nálam a van-e keret, milyenek a jótállási feltételek, lehet-e venni extra garit, milyenek az árak, stb mellé.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
Mercutio_
félisten
Csak egy apró kiegészítés: betbuy topicos tapasztalatok szerint a Vision Express-ben kiadják a vizsgálati eredményeket ingyenesen szemüveg esetén.
Kontaktlencsét nem tudom.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Cs1csó
titán
válasz
PuffyDog #4255 üzenetére
Szia, ez a "Október a látás hónapja" csak egy ügyes marketing fogás.
Ezt olvasd végig: [link]Röviden: ez egyfajta "preventív" ingyenes "vizsgálat" (ez a fogalom itt túlzás) annak megállapítására, hogy van e gond a látással, vagy történt e változás(romlás).
Ha van: akkor elküldenek egy ALAPOS, TELJES látásvizsgálatra.
Ami JELLEMZŐEN:
1. valós szemüveg/kontaktlencse felírására alkamas recept elkészítésével zárul
2. akkor ingyenes CSAK, ha a KOMPLETT szemüveget (lencse+keret) ott csináltatod, egy helyen( van, hogy még akkor sem, nekem sokszor az volt a gondom, hogy nemegyszer olyan helyen találtam keretet ahol nem volt vizsgálati lehetőség, vagy mint ukrajna, hogy már recepttel kellett menni.)
(Megjegyzem még recept sem kellett volna, mondta az optikus, hogy pár utcával arrébb van rendszeres szemvizsgálati lehetőség tehát ha előbb ott kezdek majd a kapott recepttel megyek keretet válaaztani és pár órára rá már kész is tehát kb. EGY DÉLELŐTT alatt lezavarható az egész )Tehát az, hogy bemész akár időpontra, és ott faxán bemérik a szemed kapsz erről egy receptet és csak "köszönömöt" adsz érte, olyan nincs.
Én 8 éve úgy csináltattam vizsgálatot, hogy egy optometristához mentem és mondtam, hogy CSAK recept kell amire el tudják készíteni a szemüveget.
Aztán átmentünk Beregszászra (ukrajna) (hajnalban indultunk, de 8-9 között ahogy nyitott az optika ott is voltunk, vá válsztottam egy keretet, odaadtam a receptet, elmentünk 2-3 órát vásárolgatni a beregszászi piacra, majd visszamentünk és kész volt a szemüveg (az optikus - is - magyar volt) úgy, hogy "drágább" keretet választottam került a szemüveg kb. 15 ezer forintnak megfelelő hrivnyába.
(Jah és nem egy-két hétre vállalták, mint hazánkban, a multifokális lencsével készült szemüveg azt nem tudják azonnalra hanem ott kb. egy hét múlva lehet visszamenni érte, szomszéd így csináltatott, és talán 50 ezer forintnak megfelelő hrivnyába merült.)Tehát szerintem, PONT nem az október amikor új szemüveget/kontkatlencsét kell csináltatni.
Még annyi, bementem egy kis helyi optikába a kontaktlencséim adataival, hogy ha tőlük rendelnék napi lencsét 30-30 db-ot mennyibe kerülne kb. 40%-al drágább lett volna mint ha pl. a Lencsebolt.hu-n megrendelem HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL.
Saját magadnak is leellenőrizheted a látásod: megfelelő világításnál kinézel egy távoli szöveget pl. reklámtábla, könyv gerincén a cím, stb. egyik majd másik szemed letakarod és kész, ennyi bőven elég, hogy kiderülnön gond van.
Aki szemüveges az amúgy is "érzi" hogy az aktuális szemüvege már "kevés"[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
Sziasztok!
Most hogy van ez a látás hónapja és néhány helyen ingyenes a vizsgálat. Kontaktlencsésként hova érdemes menni? Mert ugye lencsével a vizsgálat vásárláshoz van kötve. Hol a legolcsóbb a lencse? Nekem megvan a bevált oldal és márka, de az elmúlt 8 évben nem voltam vizsgálaton és biztos romlott a szemem azóta. Emiatt viszont nem szeretnék se Vision Express előfizetést, se drága lencsét venni.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
LaCeeN
tag
Sziasztok,
Uj szemuveg vasarlasan torom a fejem es kivancsi lennek a tapasztalatotokra.
Gyerekkorom ota hordok szemuveget, rejtett kancsalsaggal diagnosztizaltak meg kiskoromban, de mar kb. 15 eve nem hordok prizmas szemuveget. 35 eves vagyok jelenleg. A rejtett kancsalsagnak koszonhetoen, ugy erzem a terlatasom nem az igazi, erre szeretnek esetleg megoldast talalni, hogy autovezetesnel magabiztosabb legyek.
Sima, normal szemuveget hordok ha jol emlekszem akkor ilyen +1.25 korul van csak az erossege. Ha jol emlekszem az Alleeban lev Optic Worldben lett csinaltatva meg 2018-ban. (blue light filter, hoya lencsek)
Rendelkezek ceges egeszseg biztositassal, amin keresztul el tudok jutni szemorvoshoz egy sima vizsgalatra. Mivel mas problema is van a szememmel, ezert gondoltam lehet inkabb elmennek egy Taupert vizsgalatra, hogy biztos diagnozist kapjak (gyerekkoromban felre kezeltek sajnos) Van ertelme szerintetek az ingyenes opcio helyett inkabb elmenni a Taupert fele vizsgalatra?
Van esetleg valaki aki hasonlo cipoben jar? Elore is koszi
-
Mercutio_
félisten
Priviben esetleg meg tudnád írni hol csinálták ennyiért?
Ez Hoya lencse, azon belül milyen típus, bevonat?
Egészségpénztári kártyával is lehet fizetni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
cd930
aktív tag
Túl a kontrollvizsgálaton, szinte semmi változás, így erősebb szemüveg kell, meg is rendeltem.
Nem volt a topicban szó róla, hogy a HOYA lencsékre 25% akció van szeptember végéig és bizonytalan, hogy a sokak által várt látás hónapjában (októberben) is lesz-e ilyen akció.Végül szerintem veszedelmesen jó áron sikerült egy munkaszemüveget és egy egyfúkuszú távoli szemüveget csináltatni napszemüveg előtéttel, mert a kettő összesen 120k volt (igaz egy alig használt keretembe teszi a munkaszemüveg lencséket, de ha mindkét keretet ott vettem vlna, az is meglett volna 150k-ból).
Aki tudja, írja meg, lesz-e októberben is HOYA lencse akció, mert ha nem, ne várjatok, csináltassatok szeptemberben szemüveget.
20+ éve a Prohardveren
-
cd930
aktív tag
válasz
Mercutio_ #4247 üzenetére
Nekem is évek óta bifokális munkaszemüvegem van. A szemem romlik, most akarok újat csináltatni. Az utóbbi időben észrevettem, hogy már nem kényelmetlen fennhagyni a szemüveget monitortávolságon túlra is, akár 2-3 méterre.
Ma voltam szemvizsgálaton, ahol elképedt az optometrista, hogy a távolsági egyfókuszúra olyan erősséget ad ki a gép, mint ami a munkaszemüveg erőssége (eddig bő egy dioptriával kevesebb kellett távolra).
Megkérdezte, hogy nem szoktam-e a magamon felejteni a szemüveget.
Bevallottam, hogy de. Mondta, hogy akkor fals lehet az eredmény, menjek vissza máskor, de előtte fél napig semmilyen szemüveg ne legyen rajtam.
Folyt köv.20+ éve a Prohardveren
-
Mercutio_
félisten
Én csak arra írtam a vizsgálatot, hogy kiderítse, szükséges-e cilinderes szemüveget csináltatni, ahhoz nem kell megkapnia a leletet, elég ha szóban tájékoztatják.
Ha nem, akkor jó lehet(?) a sima "bolti" olvasószemüveg, illetve abban az esetben ha csináltat olcsóbb lesz a lencse.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
válasz
Mercutio_ #4247 üzenetére
Ennek a látás hónapja dolognak van értelme? Oké, hogy ingyen megvizsgálnak de a leletet csak pénzért adják ki.
Tehát ugyanott vagy ahol a part szakad, ennyi erővel:
- egy állami szemvizsgálatra is bejelentkezhet az ember (az hogy mikorra kapsz időpontot szerintem nem releváns hiszen a "látás hónapja" is csak októberben van, tehát arra is kvázi várni kell
- vagy ha már ott vagy, hogy SZEMÜVEGET akarsz csinálni akkor ugye kell egy hely ahol, találsz: KERETET és van VIZSGÁLAT és ugye bele is teszik a LENCSÉT (tehát szemüveget csinálnak) na de ha így csinálod tehát úgymond a "komplett" szemüveget vizsgálattal együtt akkor a vizsgálat is ingyenes kb. bármikor.
DE HA egy helyre bejelentkezel de NEM OTT csináltatod a komplett szemüveget csak a vizsgálatot végzed ott és KELL A PAPÍR (lelet) amire máshol majd elkészítik a szemüveget megint ott vagy, hogy fizetni kell érte.Tehát szerintem ez csak egy PR fogás, egy nagy humbug. Nyilván nem új a szemüvegem letakarom egyik szemem és messzire nézek majd letakarom a másikat és messzire nézek akkor konstatálhatom, hogy már a szemüvegem nem korrigál 100%-osan sőt a lencse felület is kicsit karcos kopott tehát az is ront.
ERGO tudom, hogy kell szemüveg. Tehát annak a tudatához, hogy:
1. SZEMÜVEG KELL vagy
2. ÚJ SZEMÜVEG KELLNem kell megvárni az októbert, három dolog kell csak hozzá: pénz, pénz, és pénz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
roseben #4239 üzenetére
Amit mindenképp javaslok: most, hogy jön a látás hónapja keress olyan helyet, ahol bemérik a szemed.
Ha cilinderes lencse kellene (a szemtengely miatti korrekció szükséges), akkor hanyagold a sima olvasó- és dioptriás munkavédelmi szemüveget, mert ezt a problémát akár tovább erősítheti.Bifokális munkaszemüveget (olvasási+monitor távolságra belőtt lencse) használok és engem is zavar, hogy nem valós képet látok, ha "közlekedem".
Szerencsére irodai munka így amikor felállok a gép elől leveszem a szemüveget, de huzamosabb használat után idő kell, mire távolabbra rendesen látok. (igazság szerint ez a szemüveghordás és/vagy a presbiópia erősödése miatt már egyre hosszabb időt vesz igénybe)Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
YAS-dude
őstag
válasz
roseben #4244 üzenetére
Ez nem egy optikai szemüveg, egyszerű munkavédelmi kiegészítő, amiben közelre is élesen láthat a magamfajta 50-hez közelítő melós. Kb teszkós olvasószemüveg optikai minőség, csak ez megvéd ha repül a betonszilánk.
Nem jó olvasószemüvegben mászkálni sajnos. Akkor sem, ha csak a szemüveg alja dioptriás. -
roseben
junior tag
válasz
YAS-dude #4243 üzenetére
Ez is az egyik érv volt az optikustól, hogy egy néni jött le a lépcsőn és elesett a bifokális szemüvegben.
Ez nekem annyit jelent az én korlátolt eszemre lefordítva, hogy az optikus szerint nehéz megszokni, a lencse aljának egy részén lévő más dioptriát mint a lencse mindkét oldalán lévő homályos részt amely lencsének az alja szintén ugyanakkora dioptriás csak mondom. Átmenet ide vagy oda.
Mindenesetre köszi a linket. Veszek egy ilyen szemcsit. -
YAS-dude
őstag
válasz
roseben #4239 üzenetére
Hasonló a gondom, ez szörnyű
Létezik "bifokális" munkavédelmi szemüveg, ami egy sima védőszemüveg, csak alul bele van "csiszolva" egy (az enyémen) +2 dioptriás rész. Így ha lefelé nézek, közelre éles, ha nem lefelé nézek, akkor távolra jó. Ezzel addig nincs gond, amíg mondjuk nem kell lejönnöm létráról vagy nem kell jönni-menni, miközben figyelni kell, hogy hová lépek. Kb el lehet szédülni. Biztosan nem hordanék ilyet fixen, munkában is csak ha muszáj.
https://www.gepdepo.hu/munkavedelem/vedoszemuveg/milwaukee-korrekcios-vedoszemuveg-2-4932478911.html
[ Szerkesztve ]
-
roseben
junior tag
Nem mondott újat. Ugyanazokat a kifogásokat olvastam ebben is, hogy pl. az éles választóvonal informácoót adhat az illető életkoráról. Ez gondolom botoxszal kezelt embereknek szól. en még nem láttam embert akinek 3 szemüvegre lett volna szüksége, de biztos tapasztalatlanokkal vagyok körülvéve. Na mindegy inkább nem folytatom.
-
Cs1csó
titán
Ha már így szóba került a multifokális lencse, el tudja valaki árulni:
MIÉRT KERÜL OLYAN SOKBA?!? -
Cs1csó
titán
válasz
roseben #4239 üzenetére
Az elmélet, hogy "jobb" elolvasva a leírását az is, a kérdés inkább:
1. ki bírod e fizetni(drága)
2. meg tudod e szokniA fenti két ok miatt is ajánlják:
1. drágább
2. ha nem tudod megszokni még egy (bifokális) szemüveggel is le tudnak majd húzni.Ezt olvasd el: [link]
Amúgy ha te bifokálist akarsz akkor csináljanak olyat.
Amúgy mond azt: oké, csináljatok nekem multifokális lencsét de bidokális lencse ÁRÁBAN
Nekem még nem kell, de mivel rövidlátás miatt én is szemüveges vagyok ha "odajutok" csak kipróbálok egy multifokálisat hátha beválik, mert ha igen akkor az életemet látás terén ugyanolyan komfortosan folytathatom mint korábban.[ Szerkesztve ]
-
roseben
junior tag
Sziasztok!
Sajnos az öregszeműség egy éve annyira utolért, hogy vannak napok amikor tudok szemüveg nélkül olvasni és vannak napok amikor egyáltalán nem látom a betűket. Termékinformációkat már egyáltalán nem tudok elolvasni. Viszont nagy kínlódás az állandó szemüveg hordás. Nyakba akasztva a biztonsági öv miatt nem jó, fejtetőn bezsírosodik a hajamtól, tokban hordva táska kell hozzá, zsebben hordva karcolódik, törik. A lényeg, hogy mivel távolra is kéne minimális 0.25 így a bifokális szemüvegen gondolkodom. Az miért van, hogy az összes optikus le akar beszélni róla és a multifokálist erőlteti. Utánaolvastam, elmondták az érveiket de nem győztek meg. Olcsóbb, könnyebb elkészíteni? Nagyobb a haszon?
-
betyarr
veterán
válasz
Sirandrish #4236 üzenetére
nekem hetek, hónapok telnek el, mire megszokom és rendesen látok az új szemüveggel. régen volt, hogy ugyanazokkal a paraméterekkel csináltattam új lencsét és még így is szokni kellett. szóval türelem.
-
törölt tag
válasz
Sirandrish #4236 üzenetére
Én ezt a bifokális témát el se tudom képzelni hogy működik. 5 nap az semmi szerintem, én erőltetném még kicsit, de nem vagyok annyira tapasztalt.
-
Sirandrish
legenda
5. napja hordom az új szemüvegemet, és még most is jobb a régi. Olvasásra 100% jobb a régi, de középtávolra és távolra is jobb minimálisan. Szerintem holnap visszaviszem, bár nem tudom mit tudnak ezzel kezdeni, ezért nem hagyok ott 120K-t a semmire...
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
cd930
aktív tag
válasz
Mercutio_ #4234 üzenetére
Ha részt vesz a látás hónapja akcióban, akkor mindenkinek ingyen vizsgálják, én már ezt több optikában is megtettem az évek során.
Ha nem vásárolsz szemüveget a vizsgálat alapján, az eredményt csak fizetés ellenében adják ki. Jól is van ez így.
Mivel elég drága lett volna a szemüveg a Trend Optikában, ahol nagyon menő gépük van, én is kifizettem azt a 10ezer Ft-ot, hogy megkapjam az eredményt.
Idén viszont csináltatnom kell szemüveget, ezért keresek olyan optikát, akik szintén jól vizsgálnak, de nem kell százezreket kiadni a szemüvegért.20+ éve a Prohardveren
-
Mercutio_
félisten
válasz
balazsbence #4233 üzenetére
Akkor ahol tavaly volt vizsgálat, majd bifokális munkaszemüveg vásárlás, ott idén ingyen ellenőrzik romlett-e a szemem?
-
cd930
aktív tag
Jövő hónapban látás hónapja.
Idén olyan helyre mennék vizsgálatra, ahol jó minőségben és kedvező áron tudnék munkaszemüveget csináltatni.
Kipróbálnám a multifokálist is, de én is tartok tőle, hogy a több és kisebb fókuszterület miatt csalódom benne.
Munkaszemüveg után már kisebb probléma a multifokálisra való átállás?20+ éve a Prohardveren
-
Sirandrish
legenda
válasz
#42308056 #4230 üzenetére
Mára már határozottan jobb. Persze még most is jobb (lenne) a régi, de erőltetem az újat.
Annyit elértem hogy már látom a telefonon a szövegeket ami nem rossz, mert tegnap akárhogy forgattam a fejem, nem bírtam olvasni.
Ide is gyakorlatilag "vakon" írtam..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
törölt tag
válasz
Sirandrish #4227 üzenetére
Nekem vagy egy hónap szokott kelleni míg megszokom az új szemüvegem.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Sirandrish #4227 üzenetére
Nekem a sima "új" szemüveget is szokni kellett, Annyira nem vált be, hogy a régivel felváltva hordtam vagy 2 hétig. Aztán megszoktam.
-
Sirandrish
legenda
Oh csak délután óta.
Csak nagyon fura, mert az oké hogy az olvasás majd alakul ( ezt mondták elore) , de ettől a távolabbi dolgokon mert tűnnek el a részletek? Meg hogy a távolabbi szövegeket sem látom rendesen, nem csak ami előttem van..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
csƵ
addikt
válasz
Sirandrish #4225 üzenetére
Mióta hordod?
Nekem kellett 2 nap mire megszoktam, pedig minimális dioptria. 2 napig fájt a szemem és szédültem, mikor lenéztem. -
Sirandrish
legenda
Halihó.
Most csinaltattam ilyen több fokuszu szemüveget, ami még nem multifokalis de ez a majdnem.
Megjött, viszont nagyon szarul latok benne. Messzire jó, (bár a részletek ott is elvesznek)de olvasni nem tudok benne.
Ami még furcsább hogy a távoli számokat vagy betűket se látom rendesen.Mondták hogy iszonyat rossz lesz eleinte, de ennyire? Fog ez javulni?
A jobb szemem nagyon sokat romlott a legutóbbi szemüveg óta, és mondták hogy amiatt is szokatlan lesz, de ez iszonyat így. Eddig tökéletesen tudtam olvasni bármilyen apro betűt, ezzel meg nincs az a távolság amiből rendesen tudnék olvasni..
Szemüveg nélkül jobban látok közelre konkrétan..[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
betyarr
veterán
válasz
balazsbence #4222 üzenetére
és Mercutio_: igen az essilor-zeiss rokonság esetében meg kell magam követnem, ez valóban nem így van. ez valami régi dezinformációból ragadt meg az elmémben valahogy. mea culpa...
polikarbonát témához: nem állítottam, hogy a legjobb optikailag, olvass vissza. gyakorlatias előnye van: sokkal könnyebb, főleg ha nagyobb dioptriáról van szó, márpedig a kérdezőnek -6,5-ös kell. az még véknyítva is elég szép súly lenne üvegből. ehhez társul, hogy könnyebben törik és ezáltal balesetveszélyesebb is.
hoya: egy hoyám volt, nem a legolcsóbb lencse, de ahogy említettem elég régen. nem voltam vele megelégedve, elég hamar karcolódott még a noname lencsékhez képest is. pedig tényleg nagyon vigyáztam rá, az itt is elfogadott módszerrel takarítom a lencséket már évtizedek óta. ahogy írtam, azóta lehet sokat javult. meg nyilván egy lencséből nem a legjobb véleményt nyílvánítani, de akkoris rossz emlékem fűződik hozzá.
-
Mercutio_
félisten
válasz
betyarr #4221 üzenetére
Nincs köze a Zeiss-hez
, francia, mióta egyesült a Luxotticca-val olasz is, valamint felvásárolt kínai gyártó-forgalmazót, és több országban helyi forgalmazó cégeket.
Hoya az Essilor felett van, de attól is függ melyik lencséje a választékból.
[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
1. a zeiss az unikum, ha megtudod/megakarod fizetni, akkor jobbat szvsz nem találsz. az essilor a zeiss leánya, de olcsóbb kivitel, hasonlóan jó minőségben. ha nem akarsz nagyon sokat költeni, akkor ezt válaszd, a célra tökéletes. megnézheted a hoyát is, az is rendben van. talán egy picivel az essilor alá lőném be. de ez kb. 10 évvel ezelőtti tapasztalat. azóta simán változhatott pozitív irányba.
2. polikarbonát. mindenképp ezt válaszd. előttem leírták, hogyan tisztítsd.
3. annyi hátránya van, hogy természetes fénynél mindig be fog sötétedni, ha akarod, ha nem. nekem pl. kinn, erős napfényben hátrány volt autó takarításnál. jelenleg olyan szemüvegem van, amire nem kértem ezt a ficsőrt így cca. 20 év után.
a gagyibb lencsék lassan sötétednek/világosodnak, a márkásabbak elég gyorsan teszik ezt. sosem figyeltem, nekem nem okozott problémát, valójában észre sem vettem. azt tudni kell, hogy még nem találták fel a teljesen feketére besötétedő lencsét. értem ezalatt, hogy egy napszemüveggel pl. nem veszi fel a versenyt, csak megközelíti. legtöbb optikában szürke és barna színre sötétedőt tudnak ajánlani.4. egyéni preferencia, sztem nem éri meg túl sokat költeni rá. ezen (is) rohadt sok hasznuk van az optikáknak. esetleg a fém keret jól jöhet az említett dolgok miatt. túl nehezet ne válassz, mert kényelmetlen lehet, főleg ekkora dioptria és cillinder mellett. a legnagyobb vékonyítással is relatíve vastag lesz.
5. rengeteg van ilyen a piacon jelenleg, nemcsak műanyag, hanem fém is. nem függ egymástól a kettő, mert a lencsébe teszik a mágnest, nem pedig a keretbe. ha mindenképp akarsz sötétítést, akkor ez jó megoldás lehet és így csak akkor lesz sötét, ha te is úgy akarod, ellenben a fényre magától sötétedő lencsékkel.
6. ezt passzolom.
-
zsoltzsolt
addikt
Nekem Hoya lencse van, Oakley keret. Napszemüveg előtét, ami mágnessel rögzíthető. A mágnes a lencsében van és semmi olyan nincs, ami a fentebbi 5-ös pontban van, szerintem az erős túlzás vagy valami nagyon rossz kialakítás volt. A napszemüveg előtét teljesen tökéletes védelmet ad.
Itt egy leírás róla
https://www.erdioptika.hu/magneses-napszemuveg-elotet/
[link][ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
A fényre sötétedő egyéni preferencia. ÁTLAG embernek elég az ha CSAK a természetes fényre reagál.
Ismerősömnek problémája van alapban a szemével van egy az átlagnál nagyobb fényérzékenysége őt egy erősebb beltéri lámpa is zavarja.
Tehát neki olyan kell ami már beltéri fényt is tudja tompítani.
Nekem pl. egyikre sincs igazán igényem. A kontaklencse+napszemüveg kombót szeretem, bár ritkán vetem be. -
flash-
veterán
válasz
balazsbence #4215 üzenetére
voltam optikában, ott az Essilort ajánlják, illetve nagyon el akarták nekem adni ezt a müanyag keretre mágnesesn feltapadó napszemüveg előtétes keretet.kérdeztem őket is a fényre sötétedőről, nem tudták megmondani melyik a jobb,szerintük mindegyik jó.
minden jó na. -
Cs1csó
titán
válasz
balazsbence #4215 üzenetére
Flash volt a kérdező, neki fejtsd ki az eltérő véleményedet, ne tartsd magadba.
-
balazsbence
senior tag
Én csak azt javasolnám, hogy inkább menjen be egy optikába, és ennek az irománynak úgy kb a 70%át engedje el.
Sokminden nem igaz amit írtál, nem is mennék bele jobban.
Ha bemész egy maszekhoz, minden kérdésedre kapsz választ, ajánlást, csak ne vision/ofoba ahol kb 15 termék közül választhatsz -
flash-
veterán
-
Cs1csó
titán
Szia.
1. passz ne legyen extrém drága.
2. elvileg az üveg kevésbé karcolódik de TÖRIK sőt balesetveszélyes is ha épp a fejeden van a szemüveg amikor törik, nem ajánlom inkább ne az amúgy nem "műanyag" hanem talán már inkább úgy hívják, hogy "polikarbonát"
De ha óvatosan bánsz vele (SOHA nem törölgeted szárazon hanem mindig előbb egy langyos vízzel leöblíted majd enyhe mosogatószerel áttörlöd a lencséket - mindkét oldalát ugye -és NEM dörzsölve leöblíted róla a vizet és ekkor lehet egy kis mikroszálas törlőkendővel ÓVATOSAN, gyengéden szárazra törölni (én itt rontottam el elég agresszíven szoktam szárazra törölni és azért már megkopott a lencse felület tehát csak óvatosan épp, hogy annyira száraz legyen, hogy már ha még szárad már nem foltosan tegye azt)3. ahogy láttam és mondták akik viselik kétféle fényre sötétedő is van:
A. amelyik CSAK a szabadban természetes fényre sötétedik be, de bent az épületben szobában egy sima lámpa fényére nem
B. ami már erős szobai fényre is besötétedik
Nem tudom, hogy a gyártók, forgalmazók vagy a bolt ezt hogy tálalja de érdemes rákérdezni, hogy melyik melyik. (egy ismerős olyat szeretett volna ami a szobai fényre is sötétedik de csak a szabadban erős napsütésben sötétedik és emiatt panaszkodott de elhajtották. Ő azt "gondolta" hogy pl. erős neonfényre is sötétedni fog: hát nem, de van olyan is tehát "kisebb" fényerősségnél is sötétedik talán ez a lényeg.4. passz. Ami fontos szerintem a praktikum, tartósság miatt hogy FÉM keret legyen, nem törik vagy ha igen lehet forrasztani, és persze könnyű hajtogatni stb.
5. nekem volt ilyen igazán nem feltétlen ajánlom mert nem az igazi (ez a véleményem a fényre sötétedő lencséről is) azért mert ez ugye nem napszemüveg hanem alapvetően csak egy szemüveg tehát a KIALAKÍTÁSA, a lencsék mérete alakja miatt oldalról (felülről, oldalról akár durván bevághat a fény ami még rosszabb ha a besötétedett lencse vagy a napszemüveg klipsz miatt épp nagyok a pupilláid.
Szoktam nyáron kontaktlencsét hordani és akkor felveszem a napszemüvegemet - pilótaszemüveg - ami először is bazi nagy és jól rásimul az arcomra és sehonnan sem enged be fényt.
Tehát teszik vagy sem ha nincs pénzed sasszem lézeres kezelésre vagy félsz tőle és a kontaktlencsét sem bírod vagy szereted akkor nem marad más mint a félmegoldás: fényre sötétedő "normál" szemüveg vagy klipsz amit ugye a "normál" szemüvegedre kell feltenni.Egy megoldás még van: DIOPTRIÁS napszemüveg. Persze ez megint jó drága mulatság.
6. ezt nem tudom, de nem "aszférikus" minden egyfókuszú lencse?
tehát most nekem "aszférikus" lencsém van ha jól tudom , mert ugye rövidlátó vagyok (közelre még jól látok de távolra nem, tehát nekem mindig viselnem kell a szemüveget) -
flash-
veterán
sziasztok!
szemüveges kérdésekben szeretném segítségeteket kérni.
1.
Lencse márka.
fontos e hogy Zeiss? vagy pl az Essilor is teljesen jó?Mi a különbség?
2.
üveg vagy műanyag?
persze tudom hogy üveg kevésbé karcolódik, de más szempontok alapján?
Ha vékonyítottat akarok melyiket lehet vékonyabbra megcsinálni ugyanolyan összegért?
nekem mivel -6.5 a szemem illetve cilinderes így az alap vékonyítás se valami vékony...
3.
fényre sötétedőnek van valami hátránya?ezek gyorsan kivilágosodnak ha beltérbe megyek?illetve nem fordulhat elő hogy beltérben is elkezd sötétedni ha olyan a világítás,stb? egyéb hiba?
Javasoljátok? én sokat vagyok szabadban is, de napszemüveget nem tudok hordani, ezért érdekel.
4.keret márka(férfiaknak)?
esetleg ha van olyan keret márka ami úgy ajánlott?
5.
mit gondoltok az olyan keretről amiből úgy lehet napszemüveget csinálni hogy rá lehet a keretre mágneses sötétitett levehető lencsepárt rakni.
ilyenből talán retro márkájút mutatott az eladó, érzésre baromi vékony-könnyű keret volt, nem sok bizalmam lenne iránta...vagy eleve rossz megoldás?6.
Aszférikus lencse: tényleg hasznos? pl közlekedésnél jobban látszik a periféria?
no nagyon köszönöm előre is a segítséget -
törölt tag
válasz
Farkassacred #4207 üzenetére
Folyékony szappannal szoktam még, de ha úton vagyok csak a spriccelő van meg a kendő.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Farkassacred #4207 üzenetére
mosogatószer*
3 éve tisztítom így a szemüveget, de semmi baja.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
Endless
aktív tag
-
Endless
aktív tag
Hát mondjuk kicsit elszomorít hogy ilyen lett, csak ezt az alap védelmet kértem rá és azon is gondolkodtam hogy minek...gondolom hiába viszem vissza el fognak hajtani vele, extra garanciát nem kértem rá mert az is csak a pénz lehúzásról szól úgy gondolom...
@erahurka - te is a Visionnél vetted?
[ Szerkesztve ]
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
Cs1csó
titán
válasz
Endless #4202 üzenetére
Csak tipp: nem a lencse hanem a rajta lévő valamilyen "réteg" sérülhet és azt látod.
A következő szemüvegem lencséjére SEMMILYEN réteget sem fogok kérni, ez egy tesztnek is jó.
Az nagyon jó hogy MINDIG CSAK nedvesen takarítod, máshogy nem is szabad.
A szárazra törles az amit érdemes óvatosan csinálni. (Nem nyomni erősen a kendőt, nem csinálni sokáig.) -
Endless
aktív tag
Kb fél éve csináltattam új szemüveget (Vision), felváltva használom a régivel szóval nem sokszor volt még rajtam, csapvíz alatt tisztítottam. Azt vettem észre hogy mindkét lencse teljes felületén hajszálkarcok jelentek meg rajta de ezt csak akkor látom ha a nap felé fordítom bizonyos szögben szóval nem is biztos hogy karc... Hordáskor nem veszem észre. Ez mitől lehetett vajon? Nyaralás alatt a kocsiban volt a csomagok között pár órát lehetséges a melegtől ilyen? Vagy simán hibás a lencse?
-
F.B.I.
veterán
Üdv,
Adott egy multifokális lencse, amihez 1 éve vásárolt keret színe kikopott (kékből, fehér lett). Az optikában, ahol vásároltam, azt mondták hiába veszek, akár 3x drágább keretet, akkor sem tudják cserélni, mert máshova fog esni a fókusz….csináltassak új lencsét (nem volt olcsó 150K csak a lencse pár, a régi kerethez csak szárat tudott küldeni a gyártó de mindenhol kiment a szín).
Ez most igaz lehet? Tényleg nem tudnak cserélni? Vagy menjek el egy komolyabb optikába, ahol precízebb szerelő optikus van és hátha tud adni egy precíz keretet?
Amikor vásároltam, miért nem mondják, hogy vegyebb esetleg drágább keretet, mert ha probléma lesz vele, az sokba fog fájni?
Akkor inkább egy 60K keret, mint 1 éven belül, megint kidobok ennyi pénzt.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windowsos tablet topic
- Küszöbön a Huawei trifold nemzetközi startja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Cyberpunk 2077
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Túra és kirándulás topic
- Matematika topic
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest