Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    Kíváncsi lennék a véleményetekre a régi, de nem vintage obikkal kapcsolatban.
    Szembe jött egy Pana 35-100 f2.8 használt obi, jó áron volt, de végül valaki megvette előttem.
    A régi fajta (mark I) volt, nem az újabb mark II. (Nekem a régi is jó, mert a kettő között a Dual IS vs. Dual IS 2 a különbség, és a GX9 -em nem tudja a Dual IS 2 -t.)
    Viszont eszembe jutott, hogy bár olcsóbb (és nekem elég) a régi fajta, de mennyire rizikós?
    Arra gondolok, hogy az első verzió majd 10 éves, így hiába talál az ember egy megkímélt, nem dohányzó női garázsban tartott darabot, az akkor is simán lehet öreg. Ami azt jelenti, hogy az anyagfáradtság miatt rizikósabb mint az új. Egy vintage manual fém+üveg obitól nem félek, mert ott hamar kijön, ha lötyög/szorul, de egy elektronikus, kis motoros, apró bizgentyűs elektromechanikai csoda bármikor megpukkadhat, hiszen a szalagkábel már merev/rideg, az ólommentes forrasztások olyanok amilyenek, és így tovább.
    Viszont a régi (mark I) használt ára cirka 150 ezer, az új (mark II) használt 300 ezer, egy zsír új mark II pedig 360 ezer pénz nagyságrendileg, ami azért elég jelentős különbség a versenyzők között.

    Nektek mi a véleményetek, mennyire mernétek belevágni egy 5-8 éves obi vásárlásába? Megéri rászánni dupla pénzt a nyugalomra?

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák