Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Mostanában többször is szóba kerültek a Smart dolgok, például a YouTube is. Ezzel kapcsolatban kérdezem:
Feltettem a YT-re egy videót (PC-vel persze), amit szerettem volna megnézni a tévén. A YT alkalmazásban hiába kerestem rá, nem találta meg. Ezután a tévén az internetes böngészőben hívtam be a YT-t, ahol viszont egy pillanat alatt előkerült az elveszettnek hitt videóm.
Lehet más az adatbázisa a YT alkalmazásnak, mint a böngészősnek?42LM660S
-
csuzmoj.
újonc
válasz Ravenloft #27893 üzenetére
Nem vagyok hardcore gamer, a felsorolt játékok közül az NFS-t és a Tomb Raider szoktam nyúzni, meg kisebb
szerepjátékokat. De a kiváncsiság miatt kipróbáltam a COD-ot és a FIFÁt is. Semmi gond nem volt velük lag szempontjából, még nem game módban sem.
A dual play-t még nem próbáltam.
A hdmi bemenetekkel kapcsolatos problémát még nem tapasztaltam, de szerintem nem is fogom, mert amíg az USB és a NAS, illetve a stream ilyen kifogástalanul működik, addig bolond leszek rádugni bármit is a játékra használt laptomon kívül (amit a HDMI1-re csatlakoztattam) -
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Egy távolabbi ismerősömnek van egy 42LE4500 típusú tv-je.
Arra lennék kíváncsi, hogy a beépített lejátszója viszi-e a fullhd mkv-kat.
Kipróbálni nem tudjuk, mert "messze" van tőlem.
Néztem a gyári leírást az LG oldalán, de nem írják.(^)(>.<)(^)
-
Ravenloft
tag
válasz csuzmoj. #27841 üzenetére
Ha már ilyen korrekt kis posztot dobtál össze (le a kalappal érte, biztos sok "kezdő" Tv vásárlónak adtál ezzel tippet) volna egy két kérdésem a Tv-t illetően, mivel jómagam is ilyet használok azzal a különbséggel, hogy az enyém "csak" 42'-es.
1) Mivel ahogy olvasom játékra is szoktad használni a Tv-t, ebből adódóan érdekelne egy két dolog. Egész pontosan a Dual Play mint olyan érdekelne, hogy nálad, hogy megy (már ha egyáltalán próbáltad már)? Nekem egy gondom van ezze a splitscreen móddal, mégpedig az, hogy sokszor tapasztalok "áthallást" DP alatt. Ami (sokak szerint) nem lehetne. Azaz ez így ebben a formában nem normális. Persze az is igaz, hogy DP módban nem kell "csodát" várni -mondják sokan- de szerintem nem rossz feature. Főleg ha még a gémek direktbe támogatnák is! Szóval ha van tapasztalatod e téren, akkor pls ne rejtsd véka alá.
2) Imput lag! Na ez itt az amolyan "mumus" faktor. Lehet hülye kérdés, de komoly az a 28ms? Csak azért kérdem, mert ez az értéket igen csak jónak mondanám (Tv-hez képest)! Mondhatnám azt, hogy ez a szám, már több mint kielégítő! Mondjuk jómagam igen sokat használom PS3-al, és eddig nem igazán vettem észre (igaz mérni nem mértem meg) hogy gondot jelentene az imput lag jelenség.
És most akkor egy két saját vélemény.
Internet böngésző: ezt azért nagy jó indulattal sem mondanám "kielégítőnek". Bár az is igaz, hogy kényelmesnek kényelmes (és még olvasható is) de pl flash tartalommal nagyon nem tud megbirkózni. Pl a minap próbálkoztam (nem tudom hanyadszorra) a Totalcar legújabb epizódját megnézni, de aztán nagyon hamar fel kellett, hogy adjam a próbálkozást, mert simán beletört a bicskája. Igaz nem kell azért csodát várni (hisz ez valóban "csak" egyTv nem Pc) de azért ehhez minek a dual core?
Smart "okosságok": szerintem ezek pont semmire sem valók (leszámítva a youtube appot) és valóban csak parasztvakításnak vannak benne. Viszont! Egy dolgot épp a minap vettem észre, ami igen csak felvillanyozott. Ez pedig az LG Remote (iPhone) app! Komolyan, azt hittem rosszul látok! Miért van az, hogy ezen alkalmazás használata mellett minden sokkal gyorsabb és gördülékenyebb?! Gondolok itt pl a youtube appra. A remote alkalmazáson belül rámegyek a youtube appra, majd ott beírok egy keresendő videót és pikk-pakk be is tölti a Tv-n! Mg ezt a "hagyományos" Magic Remote kütyüvel csinálnám, "órákig" tartana csak magát a youtube alkalmazást megnyitni. És akkor még a keresésről nem is beszéltem!? És ez igaz nem csak a youtube-ra, hanem bármilyen alkalmazásra amit az LG Remote-al indítok el. De legyen csak szó simán csatorna váltásról, böngészésről bármiről. Szóval mindenkinek csak melegen ajánlani tudom ezt az appot (iPhone vs Android).
"Furcsaságok": nálam néha elő szokott fordulni, hogy a HDMi1-en lévő PS3-at egyszerűen nem látja. Bekapcsolom a Tv-t, majd kis idővel utána a PS3-at is, átkapcsolom a HDMi1-re és erre azt mondja, hogy nincs csatlakoztatott eszköz ezen a kimeneten. WTF?! Várok egy kicsit, kikapcsolom a PS3-at, majd újból vissza és ugyan az fogad. Ekkor TV off várok egy kicsit, majd TV on PS3 on és láss csodát most meg látja. Mikor legelőször ezt csinálta, akkor kicsit be is paráztam, hogy nem ment e tönkre a PS3 mikor is kiderült, hogy éppen vmit frissített a drága és addig nem volt hajlandó semmilyen külső imput eszközt "fogadni". De mivel már nincs frissítés magától (auto off) ezért nem tudom mire vélni ezt. Mondjuk idáig kb 2-3x csinált ilyet. Másnál hasonló jelenség?
Továbbá eddig 2x csinált olyat, hogy kikapcsolás után (kb 20-30mp múlva) egyszerűen fogta magát és újból -minden előzetes kérés nélkül- visszakapcsolt?! Nem volt beállítva semmilyen időzítő vagy ébresztő funkció. Néztem is nagyot, hogy most mi van? Illetve néhányszor olyan is előfordult, hogy egyszerűen nem tudtam bekapcsolni a TV-t. Nyomkodtam jópárszor a bekapcsoló gombot a távirányítón, de b@szott bekapcsolódni. Olyan volt, mintha lemerült volna a remote, és emiatt nem kapott volna jelet tőle a TV. De, hogy ezt "tetézzem" olyan is volt már, hogy bekapcsolás után semmire sem reagált a remote és kénytelen voltam hátul kikapcsolni a TV-t mert nem tudtam semmit sem csinálni vele.
Viszont ezen anomáliáktól eltekintve, én is maximálisan megvagyok elégedve ezzel a TV-vel (főleg, hogy mióta tudom, van új a nap alatt /LG remote app / és ha tehetném, akkor nagyon valószínű, hogy újból ilyet vennék, csak ott már a belépő szint a 47" (vagy 50") lenne!
-
Vincee
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy LG 47LN575S tv-ről.
Van valakinek véleménye róla?
Azért ezt néztem ki mert egész jó árban van(170K), valamint a 3D nem is lenne igazán fontos.
Viszont Smart Tv, aminek örülnék.
Minőségileg mennyivel van lemaradva a 620S-től? Ár/érték aránya?Előre is köszönöm!
-
gid
tag
válasz #16729600 #27804 üzenetére
Ugyan egyesek csak arról tájékoztattak, hogy ilyen nincs is és mindenki aki szerint van, az csak beképzeli magának, azért aki saját tapasztalatait megosztotta, annak nagyon köszönöm, hogy rászánta az időt.
A héten beviszem a gépet valahova és amit lehet végigpróbálok rajta.
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #27885 üzenetére
Vigyél magaddal valami FHD cuccot,az üzletben minden csili vili lesz,mert bemutató módban mennek a készülékek,ráadásul ha kifogsz egy okostojás eladót és nem vagy erős jellem a legszarabb TV vel fogsz távozni a rábeszélés után
-
Tina77
csendes tag
válasz gyetoo #27872 üzenetére
Én is a PC DREAM SHOP-ban tervezek tv vásárlást, csak én Lg 42LA660S-t. Olvasgattam róluk a fórumokon, sok a pozitív vélemény. Úgy van náluk, hogy van olyan készülék, amire kereskedői garanciát vállalnak és van amelyikre gyártói garanciát, ez a készülékek mellett mindig fel van tüntetve.
Ha majd megveszed, légyszi írd le a tapasztalatodat! -
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #27883 üzenetére
Biztosan jobbak a magasabb MCI-s készülékek,de egy bizonyos szint felett ezek már inkább reklámfogások.A nagyobb kijelző méret minden MCI értéket visz, az a pakliban az ász Nézd meg személyesen ezeket,végül is írogatva nem derül ki semmi róluk,ha már 300K-t kiadsz tapasztald meg a helyszínen ,hogy mi kell neked.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #27881 üzenetére
47" vs. 55" között nem érdemes a kisebbet választani közel azonos áron.Menj el a nagyobb MM ba és nézd meg őket személyesen.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz #16729600 #27880 üzenetére
Nem feltétlen akarok olyat venni, csak azt hittem, hogy jobb áron megkapom, egyébként mikor lesznek leárazások, vagy ezek az új modellek 1 évig fognak lenni kb, vagy karácsony környékén nagy akciók lesznek?
Jelenleg 3-mat néztem akkor ki:
illetve amit te ajánlottál: LG 55LA640S
Amit így összehasonlításban láttam különbség, az a 200 és 800 Hz, képjavítás. Ezek mennyire fontosak, melyiknek a legszebb a képe? Sajnos nem láttam személyesen egyiket sem, illetve van valahol LG bemutatóterem, ahol kb az összes ilyen modell kinn van, és megtekinthető?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #27877 üzenetére
Ha már mindenképpen leárazott tavalyi modellekben gondolkodsz innen sztem ez a best buy:LG 55LM620S
300K ért, de amit fentebb linkeltem sokkal jobb vétel ebben a méretben és idei modell. -
huncutka1029
addikt
válasz balbekk12 #27876 üzenetére
sehogy.
HDMI-n keresztül nem kell megosztani, csak lejátszani.
Windows +p billentyű, és képernyő másolás. +tv játékgép módba, hogy ne akadjon laggoljon.
de ha megosztani szeretnél, akkor a c meghajtón lévő megosztások mappába kell bemásolni a tartalmat.
Vagy a hálózati és meghajtó tulajdonságoknál be kell kapcsolni a fájl és nyomtató megosztást.ha DLNA megosztást szeretnél, akkor LAN (UTP kábel és egy router kell)
A pc-re meg plex, vagy nero media home server progi, és abba kell megosztani.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz gyetoo #27872 üzenetére
huh, kicsit félre mentél, ez LG topik.
De ha már így alakulta Pc dream régen valóban magyar garit adott, és a kifejezetten ajánlott kategóriába tartozott.
azonban kb 1 éve tulajdonos váltás volt náluk, azóta jóval kevesebben keresik, érdeklődnek utána.
A kereskedői, vagy bolti gari azt jelenti, hogy ha meghasal a tévéd, ami samsungnál elég esélyes, akkor nm viheted direktben az LG magyar márkaszervizeibe, hanem a boltba kell visszavinni ahol vetted, és ők intézik a javítást.
Érdemes tájékozódni, hogy díjmentesen viszik, hozzák -e a készüléket, vagy neked kell a boltba juttatni,illetve hol javítják, Magyarországon, vagy külföldön.
az utóbb esetben akár 60 napig is tévé nélkül maradhatsz, mire cserét, vagy pénzt kapsz.
Javaslom, hogy a vásárlói értékeléseket fusd át, illetve keress fótrumokat, ahol róluk írnak.
És persze ugyanezt javaslom más üzletek esetében is. Van néhány cég a piacon, akik nem a tisztességes üzlet mintaképei, tényleg érdermes mindegyiknek utána járni, nem kevés pénz egy ilyen tv.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
balbekk12
tag
Hogyan lehet, megosztani, a TV-n (47LA690S) szám.gép könyvtárakat? Hdmi-vel van összekötve! Rámegyek a TV-n Bemeneti listára és ott megjelenik a szám.gép neve, rákattintok,de nem mutatja a fájlokat! A szám.gépen kell beállítani valamit?
-
törölt tag
válasz h1ght3chzor #27874 üzenetére
Én ebből a keretből ezt venném,gondokozás nélkül.
-
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Milyen 3D tv-t ajánlanátok 300ezer környékén? Csak a passzív 3d szemüveggel nézhető jöhet szóba, a másik nem tetszik.
ÜdvKérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
gyetoo
újonc
Sziasztok!
Szeretném azok véleményét kikérni akik a PC DREAM SHOP-ban vásároltak már!
Most szeretnék vásárolni egy Samsung ue46f6500 típusú készüléket ami itt a PC Dream Shop-ban a legolcsóbb plusz még ajándékot is adnak hozzá. A kérdésem az lenne beszéltem velük és azt mondták kereskedői garancia van, de itt a fórumban olvastam hogy magyar garanciát adnak!? Most akkor melyik az igaz vagy pontosan akkor ez hogyan is van!? Mi van ha a TV meghibásodik hogyan történik a szervizelés? Mennyire megbízható a cég?
Milyen a tapasztalat a céggel kapcsolatban?
Várom a válaszotokat! Előre is köszönöm! -
sbalu1
senior tag
válasz #20844032 #27866 üzenetére
Természetesen HDD, pendrive-ra nem is tudnék felvenni.Elég az is neki az akadozáshoz, hogy a saját playerén keresztül egy másik filmet nézzek, miközben folyik a felvétel,vagy mondjuk netezzek szintén a saját internetével.Az érdekes pedig az, hogy a timeshift-el meg nincs ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz sbalu1 #27865 üzenetére
ezek a hibák rendszerint akkorra tehetők, amikor bemenetet, vagy csatornát váltasz.
valszleg, a tv ilyenkor egy pillanatra "resetel" vagy hasonló emiatt van a pillanatnyi hiba.
az idei modelleknél vezették be ezt a ficsőrt, hogy felvétel közben mehet más forrás is. van még mit javítani rajta.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
sbalu1
senior tag
-
-
Laca0
addikt
válasz sbalu1 #27831 üzenetére
Én szinte csak úgy veszek fel műsort, hogy mást nézek közben a tévén.
DVB-T bekötve az antenna bemenetre, erről rögzítek "mindig-tv" adásokat.
Eközben vígan nézem a UPC STB adását vagy a média lejátszóról filmet, HDMI bemeneten. Nem kockás a felvétel.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
törölt tag
válasz péter28 #27860 üzenetére
Nekem is ez a típus van pontosan és nincs ilyen gond.Persze a sarkoknál van egy kis bevilágítás sötét szobában észrevehető,de nem zavaró.Végig zongoráztad a beállításokat?Nem lehet rajta javítani?Azért sávosodnia semmiképp nem szabadna.Próbáld meg legariztatni,ha ennyire tré a helyzet.
-
-
LeftyR
csendes tag
Sziasztok!
Abban kéne egy kis segítség, hogy miért ilyen lassú a tévémen a Youtube? (Lg 42LM669S)
Néha akadozik és lassan tölt be. Elég sok zenét hallgatok youtube-on és így elég élvezhetetlen.. Egy idő után le is szokott fagyni.
Vagy azt meg lehet oldani wifin keresztül, hogy a laptopomon elindítom a youtube-ot és az megjelenik a tévén?
Mert így sokkal egyszerűbb és gyorsabb lenne. Telefonon van valami ilyesmi ha jól tudom?! -
huncutka1029
addikt
válasz csuzmoj. #27854 üzenetére
CH list gomb, és utána a csatorna szerkesztés opcióban is megtalálod(piros gomb)
De ha behívod a teljes csatorna listát, akkor a kiválasztott csatornaára kattintva bejön az átugrás, blokkolás( szülői felügyelet) vagy a csatornaszám módosítás. Utána kapod Szunya által linkelt képet.KIVÉVE, ha hangoláskor bepipáltad az automatikus csatornarendezést Akkor valóban nem tudsz rendezni, törölni, áthelyezni.
ilyenkor újra keresés, megfelelő beállításokkal.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Macsorsi #27853 üzenetére
Szia
Az MCI érték, a szoftveres ficsőrökkel felturbózott képfrissítéseket jelöli.
(true motion, real cinema, szuper felbontás, stb)
Igazából parasztvakítás, de mindenki azt gondolja, a több az job.
Általában 4x szorzóval jön ki az alap panelből az érték.
Ergo: 100 HZ panel 400 Hz mci (motion clarilty index))
De van kivétel, mart a 200 MCI is takarhat az LG-nél valós 100 Hz- panelt.
Igazából az idei palettában nem is valószínű, hogy van 50 Hz panellel szerelt készülék...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
csuzmoj.
újonc
Lehet, hogy még a 3D-s szemüveg rajtam volt és azért nem találtam...
-
Vgabor92
tag
válasz sbalu1 #27831 üzenetére
akkor nem bántom a netemet
Jah igen még a beüzemelésnél akadt egy-két problémám:
- wifire nem akart csatlakozni, kipróbáltam jelszó nélkül--> jó volt, így rövidítettem a wifi jelszón mert 32 karakter volt, most 8, tökéletesen működik
- illetve hdmi kábelen nem akart "jönni" az adás (sat tv telekom)
scarton "jött", így a set topboxnak egy gyári beállításokat nyomtam és jó lett.Ha valakinek esetleg lesz vagy van ilyen problémája Nekem ezek segítettek
-
-
törölt tag
válasz Lajos_ #27842 üzenetére
Hadjárat alatt mit értesz?Ez az én véleményem a fuso csodáról,de attól még simán együtt tudok azzal élni,ha valakinek ez a favorit alkalmazása és elvonási tünetei vannak nélküle Nekem,ha örökre eltűnne nem jelentene semmit.pláne hogy éppen tetszhalott állapotban leledzik.
-
sbalu1
senior tag
Megtetszett egy Rapoo E2700 Blade Wireless billentyűzet.Van valakinek tapasztalata róla, kompatibilis az LG tévékkel?
-
csuzmoj.
újonc
Sziasztok!
Szeretnék tapasztalatokkal és tényekkel segíteni azon kedves embereknek, akik TV vásárlás előtt állnak, ugyanis LA-s tesztekből még nem sok van a neten. Mindazonáltal nagyon sokan vagyunk, akik szeretnék minél pontosabban megtudni, hogy mire is költsék el azt a nem kevés pénzt...
Az alább leírtak a saját tapasztalataim, kéretik ezt szem előtt tartva kezelni, és a leírt véleményeim a végletekig szubjektívek.
47LA660S tulaj vagyok, immár egy kerek egész hete.
A tv-ről annyit, hogy samsung és LG közül sikerült ezt választani több havi netes téma (többek között ez is ) olvasgatás és többszöri üzletbeli látogatás, nyomkodás és összehasonlítgatás után. (MM)
Az üzletben pusztán a szememre "hallgatva" döntöttem. Az LG-nek volt jobb képe. Ennyi.
SMART-ban szvsz annyi különbség úgy sincs. Egyébként az LA7-es széria volt kinézve, de a 200Hz-es panel és ezen TV 100Hz-es panelja közötti különbség nekem nem volt meggyőző. És árban sem mindegy.
Tehát a fenti TV-t választottam. Térjünk a lényegre:
Lejátszás, SMART SHARE:
a TV az általam használt formátumokkal (mkv, vob, avi, mpeg) símán boldogul, a legnagyobb mkv 37GB volt, azt is vitte hibátlanul. Feliratok kezelése: az integrált és külön fájlból is működik, méret, helyzet állítható.
2TB-s vinyó USB-n: símán kezeli. NAS-on szintén. Wi-fin keresztül csatlakozik a routerhez, amelyre a HP laptomom is. Streamelve minden megy hibátlanul, beleértve a 37GB-os 3D-s filmet is. Zenéket streamelve szintén, viszont itt csak mp3 jöhet szóba. USB-ről már kezeli az AAC-t, és wav-ot is.
A TV SMART rendszere áttekinthető, jól működik. Alapból érzékeli a gépemen megosztott lejátszható tartalmakat, és listázza azokat.
Beépített internet böngésző:
jól működik, flash támogatás van, használom nap mint nap. A sebességgel nekem megfelelő, nincs vele problémám. Tegyük hozzá: a TV nem számítógép!! Ehhez képest brutális, hogy számítógép nélkül a kanapén ülve símán tudsz netezni egy TV segítségével...
USB-re egér: müxik.
Rádiós billentyű-egér kombóm nincs, így erről nem tudok nyilatkozni, viszont okostelóról LG remote alkalmazással minden megfelelően működik.
A magic remote távirányító nagyon jó, könnyen hozzászoktunk. A 6 éves kislányom is símán tube-ozik a segítségével.
Képvilág:
Megjegyzés: mi kb. 3-3,5m-ről nézzük a készüléket, így emellett döntöttünk. Egyébként a TV-t a helyére rakva és beüzemelve a 42"-os is megfelelő lehet ilyen távolságból.
SD - átlagos
HD - kiváló (UPC tányéros HD csomag)
3D - kiváló, ezt értsd úgy, hogy tényleg az. Már a kiválasztás folyamán előnyben volt az LG a passzív technológia miatt, mely tapasztalatom alapján kevésbé fárasztja a szememet.
felhősödés: a TV szélein, közel a sarkokhoz tapasztalható, számomra nem zavaró mértékű.
gyári képi beállítások: sz@r
tornáztam vele elég sokat mire sikerült a család számára ideálisra beállítani. Egy fontos dolog: a TRUEMOTION-t kikapcsolva tudtam csak megfelelő képi világot beállítani.
Input lag: CRT monitor a laptop VGA kimenetén, TV a HDMI-n. Az általam beállított képjellemzőkkel: 62ms.
Game módba kapcsolva: 28ms. A game mód bekapcsolása nélkül is hibátlanul élvezhetők a játékok! (FIFA13, CoD MW, NFS, Tomb Raider - az ízlésemet kéretik nem kommentelni )
Hangzás:
a TV-nek 2.1-es hangrendszere van, beépített mélynyomóval
Nekem teljesen rendben van, az előző CRT-s TV-m hangjához képest klasszisokkal jobb, azonban biztos lesz akiknek még ez is kevés lesz... ilyen az ember. Egyébként térhangzás, meg ekvalizer is van a beállítások között. Digitális hangkimenet és fülhallgató kimenet is van, egyiket sem próbáltam, mert nekem megfelelő a hangzás.
Egyéb dolgok:
SAT tuner: megfelelően működik (UPC), ékezetekkel is, EPG is rendben van, csatorna lista csak külső progival szerkeszthető.
Egyéb tunerek: nem próbáltam
SMART-dolgok: videa. tube, fuso, egyéb okosságok - megfelelően működnek, saját ízlés szerint lehet telepíteni a tv-re alkalmazásokat- még nem volt időm vele foglalkozni.
A TV sebességére egyébként nem panaszkodok. Megfelelően teszi a dolgát. Szem előtt kell tartani, hogy nem egy quad core-os számítógép 16GB rammal és ennyi. Ha ezt elfogadjuk, akkor nem csalódunk.Ha egy kicsit is tudtam a döntésben segíteni, akkor már megérte írni.
Sziasztok.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Még mindig a Fuso problémámmal(04.50.13. frissítés után nem működik) kapcsolatban érdeklődnék. Csak nálam nem működik? Mit lehet tenni? Már inicializáltam a prémiumot, nem mintha érteném mi az! Írjak a szerviznek vagy várjak hátha valami csoda történik?
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
péter28
tag
Sziasztok!Mi a véleményetek,érdemes bevilágítással,felhősödéssel szervizhez fordulni?Van ez ügyben valakinek bármilyen tapasztalata?
-
borist
tag
válasz gyuribácsi88 #27656 üzenetére
LG 50LN575S
Felkerült a falra! nem könnyen, mert a 42"-os LG vesa 200 ez meg 400, na mindegy tartócsere volt.
Bekapcs, kétszer frissített is. Ami egyből szembetűnő, hogy sajna jobban tükröződik mint a régi. Az egy 42LG3000-volt, nem is értem hogy bírtak ezen a téren öt év alatt visszafejlődni. Egy kicsit valóban látszik gyors mozgásnál, és gyors kameramozgásnál hogy még lehetett volna csiszolni a dolgokat, majd próbálkozom még a beállításokkal. Akkor leírom a pozitívumokat amik nekem bejöttek, és amiért nem bántam meg a cserét (persze ezek az én szempontjaim, erre használom):
+méret ( a tv sose elég nagy! )
+összekötöttem az LG házimozimmal, optikán és hdmin, a hangot egyszer át kell állítani külső hangszóróra, innentől kezdve simplink vezérli a cuccot
+USB-ről mindent lejátszik, hang, felirat, megjegyzi hol tartottam, hdd-t kikapcsolja ,stb ez rendben van, WD Live player mehet a vaterára :-)
+tűéles a kép, gondolom erre írták a szappanopera jelzőt, még talán a divix-szel is csinál valamit, mert az is szebb
+színek szépek
+dlna, wifi direkt, youtube külső képernyő funkciók jól mennek
+youtube-ot jól kezeli, ez nekem fontos, mert nem rádiót hallgatunk otthon, hanem zenei listákat tolunk klipekkel
+gyors minden funkciója (egyenlőre)konzolom nincs, nem játszok. HD tv adás szép,a normál olyan amilyen, csatornája is válogatja, nálunk digi műholdas van egyenlőre, de ezt dobni fogom, mert nem akarok set top box-ot nyomogatna. upc műholdast szeretném kipróbálni, hogy tv tudja-e kezelni a kártyát. dvb-s tapasztalata valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
frescohu
újonc
válasz huncutka1029 #27813 üzenetére
Köszi, marad a router.
-
sbalu1
senior tag
válasz Vgabor92 #27830 üzenetére
Szerintem is minnél nagyobb a tévé, annál jobb.Természetesen a rendelkezésre álló hely behatárolja ezt.Nekem 32'-es Sony Braviám volt és nagyon örülök, hogy még éppen be tudtam szuszakolni a helyére a jelenlegi 42LA620S-t.Sokkal nagyobb élmény a nagyobb méreten nézni.A Fuso menűjének a lassúsága pedig nem a net sebességén múlik, az úgy xar ahogyan van.Nálam 30 Mb/s-os hálózat van és itt is lassú.
Így pár hónap elteltével is meg vagyok elégedve evvel a masinával, mondjuk főleg csak az nem tetszik, hogy ha felvétel üzemmódba van, akkor nem szereti ha másra is használom, pl. böngészés, más film megnézése, mert ekkor ez akadásokat, kockásodásokat okoz a felvett anyagba.[ Szerkesztve ]
-
Vgabor92
tag
válasz #16729600 #27828 üzenetére
Hát így egy hét után nem verem a falba, sőt mikor a helyére raktam örültem, hogy elfért. Felül es hátul van még hely de oldalt nincs sok.
Ha egy nappaliba vagy nagyobb szobaba vettem volna akkor minden bizonnyal nagyobbat valasztok.#27829 akkor Neked sikerült megkülönböztetni remélem nekem is menni fog.
-
addikt
válasz #16729600 #27828 üzenetére
Vannak akiknek nem tűnik fel a különbség, mondjuk egy 720p egy 1080p mkv és egy m2ts között, nekik igazából jó a 32"-is.
Nem vagyunk egyformák, én most adtam el a 32" tv-met, és most veszek egy 40 vagy egy 42", pedig nem nézem 6 méterről a tv-t, csupán 2m-ről.
A nyugat a szakadék szélén, de mi egy lépéssel mindig előtte járunk.
-
Vgabor92
tag
Sziasztok!!
Picivel több mint egy hete nyúzok egy 32" LA620-t.
Azért lett 32" mert kisebb szobába lett, ráadásul maximum egyel nagyobb fért volna be. Teljesen jó a méret, olvasgattam, hogy majd egy-két hét múlva mindenki kívánja a nagyobbat. Hát majd kiderül..Kb 2 méterről nézem + egy pici. Ugyan úgy olvastam itt fórumon (led tv topic) ajánlott nézési távolságok..Hát azokra azt tudom mondani h akinek rossz a szeme, az ne közelebb üljön hanem szemészeten.
Ajánlom, hogy mindenki nézze meg élőben a kiválasztott méretet, típusokat, mert mindenkinek MÁS tetszik. Lehet az egyik fórumozó azt írja, hogy samsung, a másik az lg-t, de neked meg a sony tetszik képre akkor magadra hallgass és ne arra, hogy más mit mond.
Így tettem én is, samsung vs lg volt, boltban egymás melett: jobban tetszettek az lg színei, képminőség azonos volt, lg lett.Magáról a tv-ről:
Szuper, kép minőség nagyon jó, főleg hd csatornáknál! (telekomos sat tv+hd csomag van)
Beépített lejátszó visz mindent pl.: bluray, 3d, 20gb fölöttieket is akadás mentesen, semmi szaggatás, vibrálás. 1tb-os samsung külső hdd-t kiválóan kezeli az összes többi pendrive-al együtt.
A 3d-ről annyit, hogy egyébként nem szeretem, de most ott tartok h több 3d-s filmem is van. Tetszett nagyon még ha egyesek által nem élvezhető 32"-on (led tv fórum)
Hozzá kell tenni, hogy az Avatart néztem 3d-ben és ez a jelenleg legjobb 3d-s film, de hátha a többi is szép lesz .
Akkor a smart funkciókat kipróbálgattam, a böngésző van használva sűrűn. Nincs vele semmi gondom, még ha nem is túl acélos a netem. Valószínűleg a fuso lassúsága ennek a következménye, (nem a lejátszás, hanem maga a fuso menü lassú) de ha nézek rajta valamit, már ha eljutok odáig akkor nincs gond vele.
De még egyszer írom, nincs különösebb gondom a smart funkciókkal. Billentyűnek egy tablet és egy iphone 4s van használva lg tv remote programmal, mind a kettőn tökéletesen működik.Ha esetleg valakinek van kérdése a készülékkel kapcsolatban, sűrűn felszoktam nézni ide úgyhogy szívesen válaszolok, akár privátban is.
szerk: A pcdreamtől vásároltam. Személyesen mentem el a boltba, kibontották, beüzemelték, át kellett néznem nincs-e valami baja/hibája. csak ezután engedtek fizetni, hivatalos lg garanciával (2 év)
[ Szerkesztve ]
-
tturai17
csendes tag
-
gahor72
aktív tag
Szerény az újonc.internet guru. (sok guru megfordult már itt,hogy nem tudja a tv-jét beállítani,nem találja a csatornákat,miért 3d-miért nem 3d..stb....
üdv.béke -
R3plica70
aktív tag
válasz huncutka1029 #27818 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod és a webshop ajánlást is
(#27817) szunya1 : neked is köszönet
-
tturai17
csendes tag
Sziasztok!
Úgy gondolom, a "felderítés" és "megismerés" olyan szintre ért, hogy mégis megosztom veletek az emberkét, akit találtam a TV vételére - mellette mindenféle műszaki terméket is árul!
A neve: gigastore
Fent van itt a fórumon is, itt is kereshetitek, illetve a Vaterán is - a 302 értékelésből 98,96%-os pozitív visszajelzéssel.
Beszéltem vele telefonon, e-maileztünk sokat, úgy érzem, összejöhetnek a termékrendelések a megbeszéltek szerint. Utánanéz, visszahív, válaszol hamar a levelekre... 1,5-2 hétre szállít, de nagyon jó áron. Internet gurunak tartom magam, de nála jobb árat nem találtam szinte semmire. Ami a lényeg az LG TV-re sem!
Amíg nem kaptam meg a megrendelt TV-t, addig csak saját felelősségre, de ha megjött, s azon az áron, s időben..., akkor jelezni fogom azt is! Beszéltem vele, hogy innen fogjátok keresni, nyugodtan hivatkozzatok rám!
Elnézést azoktól, akik nem értették meg, miért nem árultam el elsőre, de most már úgyis mindegy, remélem, segítettem sokatoknak! (10 nap múlva kiderül!)
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz R3plica70 #27814 üzenetére
Szia
Azért ha a 640 et választod, ott már van local dimming ( helyi sötétítés,) mikro pixel kontroll, és ha jól emlékszem, már beépített magic remote vevő is van benne.
Jó képbeállítással, nem lesz felhősödés, és ha falra teszed a tv-t jobban odasimul.A gariban sajna nem tudok állást foglalni, nem sok tapasztalatot olvastam a tulaj váltás óta.
Nézz szét másik shopoknál is, lehet alkudozni ha hivatkozol másik shop áraira.
Az én ajánlásom,ez a shop
A 620 itt is ugyanannyiba kerül.
régi motorosok, EU garival, de magyarországi szervizzel (nekem kevesebb mint 1 hét alatt megvolt a panel csere) És tényleg korrektek. Beszélj velük. A fórumról már többen is vásároltak tőlük.
Senki nem panaszkodott.Ha webshop, én mindig náluk vásárolok.
van tőlük 3 tv, a családban, kamera, házimozi, stb.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
libna
csendes tag
válasz huncutka1029 #27815 üzenetére
köszi kísérletezek vele
-
huncutka1029
addikt
gyári távirányótval nem elérhető,
mert az LG tavaly teljesen elvette a hozzáférést.
Univerzális távpiszka kell.
A 2011 es és a 2013-as modelleknél elérhető gyári távval
Itt írtak róla:
2012 Models (LM/LS/CS/PM)LG has completely removed end-user access to the In-Start menu from the standard remote control unit and phone apps and require you to use a special service remote control unit. So the only way to activate the In-Start menu on the 2012/2013 models is to use a programmable remote control, like a Logitech Harmony 300 or an On-For-All URC-3920.
Detailed instructions and other options can be found on openlgtv.org.ruIf you own a Logitech Harmony, add the device "LG 26LE5300-UE" to it. Models with a display show the In-Start button on page 5. On models without a display you'll have to assign the function to any of the standard buttons.
For One-For-All remotes you need to program a button to code 019, 0019 or 00019 (depending on your model).
-
R3plica70
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni TV vásárláshoz.
Egész délután a fórumot bújom a tapasztalatok után és 1 éves halogatás után rávettem magam, lányom nem kis ráhatására, hogy kell nekem egy ilyen TV.
Amire kell: 2D és 3D film nézése a beépített médialejátszójával ill. a meglévő Asus Oplay-jel ( hálózatban ZyXEL NSA325 NAS-ról vagy USB HDD-ről) , digitális kábeltTV nézése.
Pcdreamshopban kinézett modellek : 47LA620S és 47LA640S mivel gyak. egy árban vannak.Tulajdonságait tekinteve a lényegi különbség a Direct LED és Edge LED technológia (vastagsága nem érdekel, nem oldalról nézem a TV-t :-) ). Az előzőről azt írták hogy talán kevésbé hajlamos a felhősödésre, ami jó, mert erre az egy dologra eléggé háklis vagyok :-) Ezért nyilván a 620s lenne gondolom a jobb választás, de mivel egy árban van a 640s-sel, ezért most elbizonytalanodtam kicsit, mert hát ugye ugyanannyiért elvileg eggyel "jobbat" kaphatok.
A másik, hogy gar. miatt nincs-e gond a nemrég tulajt váltott webshoppal?Segítő jellegű válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz frescohu #27807 üzenetére
Én sokat szívtam a tréhómmal, ezért is váltottam ...
Neked azt javaslom, hogy vegyél, vagy kérj valakitől egy routert, és azt told a modemre.
A tv meg a routerbe csatlakozzon.
A tv nem fog tudni a modemen keresztül csatlakozni, mert felhasználónevet, és jelszót kér a csatlakozához.
A routerrel ezt ki tudod küszbölni, mert akkor állandó PoP csatlakozás lesz.
és a DHCP forwardingot is a router fogja neked stabilan adniVagy próbáld meg, hogy ne kérjen jelszót, és felhasználónevet a csatlakozáshoz, nyilt hálózatot, vagy "hot spot" ot csinálj belőle.
-
libna
csendes tag
válasz huncutka1029 #27613 üzenetére
Helló érdeklődnék csati mentés működik 2012-s modellnél is lm669-m van
-
Ravenloft
tag
Én is úgy gondolnám, hogy nem az input lag lehet a felelős a DIII-nál tapasztalható "fázis késésért", mivel a "jelenség" nem állandó, csak időszerű. Mindenesetre annyira azért nem zavaró a jelenség, hogy ne lehessen vele játszani (már 2x végigtoltam így) viszont elgondolkodtató. A többi gémnél amivel toltam (TPS, FPS, szimulátor stb...) nem tapasztaltam hasonló sem. Szóval valószínű, hogy a hiba nem a készülékben keresendő.
Mindenesetre azért majd kíváncsi vagyok, hogy fog a Tv együttműködni a leendő PS4-el. Igaz, ez nem ebben az évben lesz.
-
Laca0
addikt
Fiammal szoktunk Fifa-zni a 47LM620-as tévénken. Nincs zavaró késés, akadozás. Lehet, hogy van valamennyi késés, de egyáltalán nem feltűnő, zavaró.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
frescohu
újonc
Segítséget kérek:
LG32570R készülékhez akarok csatlakozni T-Home ADSL internettel. A TV-t összekötöttem Etherner kábellel a DSL-365 modemmel. A kapcsolat jó, mert a TV azonnal kiírta, hogy „kapcsolódás vezetékes hálózathoz”, majd azt, hogy „Nincs vezetékes hálózati kapcsolat”.
Manuális beállításnál beírtam a DNS kiszolgáló IP címét (145.236.238.66), de nem jött létre csatlakozás. Azt javasolta, hogy „Ellenőrizze, hogy az átjáróban be van-e állítva a DHCP. Ha nincs beállítva, adja meg manuálisan az IP címet”.
Ezt hogyan csináljam ? A modemen nem lehet semmit beállítani. -
törölt tag
válasz sz.z.csicsi #27802 üzenetére
Tájékoztattuk is ,hogy nincs negatív input lag,csak pozitív,már pénteken tudjuk a lottó számokat annyira siet a cucc, kvázi időgépként is felfogható.Sajnos youtube videót nem találtam róla,de majd feltöltök én egyet és linkelem Háttérben a pontos méréshez a CERN atomórája fog futni....
[ Szerkesztve ]
-
tomiee85
senior tag
-
törölt tag
válasz gahor72 #27799 üzenetére
Horror ez a történet,hihetetlen időtávlatok teltek a meghibásodás óta.Sajnálom,hogy végig kellett élned ezt a tortúrát.Mindenki okulhat belőle...
(#27800) sz.z.csicsi:Ha tisztelt kérdező kérdése nem áll meg,ha nincs a konkrét esetben input lag,akkor mi legyen a válasz? Persze lehet csócsálni a témát végtelenségig még,de ha valakinek bizonyított egy típus és egy gyártó és nem hisz a fórumozóknak,akkor továbbra is az a tanácsom,hogy vegye meg azt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest