Hirdetés
- PlayStation 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balintka
addikt
Sziasztok van itt valakinek 55NANO753PR vagy 55NANO773PA?
Meg tudná mérni nekem, pontosan mennyi a 2 talp közötti távolság? Köszi előre is!
-
Croft-21
őstag
Köszi srácok, akkor az 50 PR lesz a befutó. Web os terén nekem nincs tapasztalatom, majd megszokom.
-
royal63
tag
válasz Croft-21 #108094 üzenetére
Nekem pr van 50", első tapasztalat 1 nap használat után :állítsd be magadnak ( fényerő stb) akkor nagyon szép a kép, távirányító jól kezelhető, a menü is ( miután megszoktad ) negatívum : nekem a web os 6 egy kicsit lassú a tavalyi 5 höz képest de még elfogadható egyenlőre ennyi.
-
rainman72
nagyúr
válasz Croft-21 #108094 üzenetére
Mkor én vettem a Tkomtól a 65st akkor a webshopokban meg a PR volt a drágább ebben a méretben.Passz,nem tudja senki pontosan,de semmi olyan ami hátrány lenne.Ha az abc sorrendet veszzük figyelembe talán a PR később jött,és kapott vmi kis módosítást,talán
Az akereso diagram is ezt mutatja,illetve azt hogy a PA már egy helyen kapható csak.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
royal63
tag
Üdv !
Le tudná írni újra valaki , hogyan kell az Apple tv-re regisztrálni a 3 hónap ingyen nézésért ( most vettem LG tv-t )
Köszönöm -
mrmft
senior tag
válasz rainman72 #108082 üzenetére
En nem, a nano8 rettenetes, meg a csalad is szova tette, pedig nem hiszetisek.... Homogenitast hirbol sem ismeri, olyan felhos mintha mar ujonnan megnyalogattak volna a kutyak a kijelzot, mozogokepnel is! Rettententes kategoria. A Nano7 is felhos, DSE is jelen van, de elhetobb sokkal (csak vilagos haternel zavar mozgokepen, egybekent nem, statikus tartalomnal mindenhol, de arra nincs hasznalva). Szerintem egy forint felarat nem er a 7-eshez kepest, sot.
-
laskr99
addikt
Akinek újabb LG tvje van, és laggol, akad 60hz mellett a kép, kapcsolja ki a trumotiont, mert az akadást idéz elő vele
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG BX 3lb TV-m, a filmek NAS-ról jönnek, 5G wifivel. A kisebb 30-40 gigás 4k filmekkel nincs gond, nagyobbaknál (pl lotr 120 giga) 6 másodpercenként megáll tölteni. (amikor a másik szobában volt, lan-on is).Esetleg lehet buffert állítani vagy hasonlót? :/
-
rainman72
nagyúr
válasz Croft-21 #108080 üzenetére
A Nano75 nagyon alacsony kontrasztal és fénnyel bír IPS panellel.
Neked annyi előnyöd lesz velem szembe hogy a VA-nál lesz kontraszt
A Nano80-nál meg talán egy kicsivel jobb sdr-hdr fény.
Az a 753 elég sporolósra sikeredett az én szememben,szóval ha nincs nagy felár adnék egy esélyt a Nano80-nak inkább.
Persze ez is ugy látszana ha egymás mellé tudnád rakni otthon.
Nem tudom nem akarok rossz tanácsot se adni,hogy mi lenne a jobb, őszinténPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
rainman72
nagyúr
válasz kriszkrisz11 #108074 üzenetére
UP75 vastag keret nincs MR
UP76 vékony keret nincs MR
UP77-78 talpban tér el már van MR
Eddig 2hdmi 1usb
UP80-81 szitén talp 3hdmi 2usb
Szerintem itt már talán fém hátlap is van
Hogy pontosan mi van az alaplapon nem tudom talán alfa5 proci hogy mindegyiknél passz
UP77-től választanék, sztem a kép ugyanazt a minőséget fogja hozni kb.Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Croft-21
őstag
válasz royal63 #108077 üzenetére
Ja persze rá ér, karácsony előtt gondoltam venni.
Korábban írtam azt is egyébként, hogy az 50NANO813PA is érdekelne, mert a két tévé között igazából csak az árban van különbség, de specifikációban nem látok eltérést.Azt már tudom, hogy nekem VA paneles kellene, de vajon a két említett tévé az, azt nem tudom, mert a leírásból nem derül ki.
-
kriszkrisz11
csendes újonc
Sziasztok
Már próbáltam választ találni a kérdésemre, de eddig sehol sem jártam sikerrel.
Azt szeretném megtudni, hogy valaki tudja mi a különbség ezek között a TV-k között.
Vásárlás előtt állok. Max 400.000 forintért és 75 inch-es méretet akarok.Eddig ezeket találtam. De nem tudom melyik a legjobb közülük.
Mi lehet a különbség? Processzor? Panel? Szoftver?
Azért érdekel mert mindegyik 75 colos és van 310 ezerért de van 390 ezerért. Nem mindegy.
Bár 400 ezerig nem számít. Csak ezek közül a legjobbat szeretném.
Valakinek van valami ötlete?A kinézett TV készülékek
LG 75UP75003LC....309 990 Ft
LG 75UP76703LB....314 999 Ft
LG 75UP77003LB....319 990 Ft
LG 75UP78003LB....329 465 Ft
LG 75UP80003LR....359 990 Ft
LG 75UP80003LA....359 990 Ft
LG 75UP81003LA....383 969 Ft
LG 75UP81003LR....389 990 Ft -
válasz junior19 #108072 üzenetére
Ennyire azért alapból tisztában vagyok a dolgokkal, csak számomra az volt technikaliag furcsa, hogy egyszer jó volt, a fehér az fehér volt, nem kékes vagy sárgás fehér, hanem rendes fehér… majd egy frissítés után lett kékesebb az egész kép. A foltosodást el tudom képzelni, hogy bekoszosodott, elvégre panelban van, folyosóval szomszédos falon. De a kékes képernyőre akkor sem találtam épkézláb magyarázatot… a meleg színhőmérsékletre állítás sem oldja meg amúgy , akkor is kicsit kékesebb… A szakértőiben sem 100%-ig oldja meg a színek elállítása. A Nincs jel képnél szinte jók a színek elállátísás után, e a HBO Go appban, a gyári videólejátszóban meg barnás… Többször csináltam már szoftveres visszaállítást, szofver újratöltést pendrive-ról, nem javult meg
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
junior19
senior tag
válasz st3v3np3t3r #108069 üzenetére
A tévé három színhőmérsékletet használ, hideg, normál, meleg. Ezek a szerviz menüben egy ezeknek megfelelő értékre vannak beállítva.
Ha az eredeti képmódot használjátok, akkor ott a hideg vagy a normál színhőmérsékletre beállított értékeket használja a tévé. A csúszkával ezen tudsz változtatni. Ha teljesen w50-re tolod el a csúszkát, akkor lesz a 6500K színhőmérséklet közelében. Az 0 állásban is hideg(kékes), C200-nál (Cool 20) pedig még kékesebb.codec project
-
Croft-21
őstag
50NANO753PR - van valakinek ilyen tévéje? Jelenleg 200 körül lehet kapni. Vélemény róla?
-
válasz junior19 #108068 üzenetére
Mi eredeti képmódba használtuk, 75%-os fényerőn, mivel egész nap nagyon világos a szoba, így alacsonyabb fényerőn szinte semmit sem lehetett látni. Sajnos a szobatervező(a feleségem) ablakkal szembe rakatta fel a TV-t, mondtam neki hogy úgy nem lesz jó…
Amúgy nem akarok rákteni egy fillért sem.
Szakértői módban 2 helyen lehet elállítani a színeket, és poén, a nincs jel képek akkor lett jó színű, mikor levettem a kéket és a piros/zöldet maxra a 2 helyen… Csak ugye ez csak azokon a tesztképeken volt jó, máshol nem.
Valami szotveres gondja biztos hogy van, mert csináltam 2-3hete teljes resetet a TV-n, és alapból C20-ra állt be a 0 helyett. De 0-án is túl kékes az egész színkép.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
junior19
senior tag
válasz st3v3np3t3r #108067 üzenetére
Én megnézetném azt a tévét egy szerelővel. Ha sokat volt használva élénk módban nagy háttérfény értékkel, akkor simán lehet, hogy gyenge már a háttérvilágítás. Esetleg a fényvisszaverő felület koszos lett, s ez okozza a foltos megjelenítést.
Nem hiszem, hogy sw frissítésben ilyet csinált volna az lg, szerintem nem is lehet. Ez inkább hardveres probléma. Azért sokan vettek ilyen UK sorozatú készüléket, s akkor több panasz is lenne, ha az sw frissítés okozta volna.
Ezt nem tudom értelmezni, hogy mindenhol levetted a kéket, s a pirosat/zöldet emelted. Több helyen is lehet, illetve nem kellett volna a végletekig tekerni, mert így a hideg színhőmérsékletből csináltál egy meleget.
Egyébként kalibráltam olyan LG-t, ami magasabb kategóriás volt, mint a tied, s a felhasználó eco üzemmódban használta, mert úgy biztos takarékos. Na most az is kb 2,5 év használat után elmászott kékbe, a piros már inkább bíbor színű volt.codec project
-
válasz junior19 #108037 üzenetére
Megnéztem, és arra jutottam, hogy a kijelző piros/zöld színei foltosak(helyenként nagy foltban halványabbak), a kék viszont csak a széleken. Szakértői módban levettem mindenhol a kéket amennyire lehetett, a piros/zöldet meg maximumra tettem, így mondhatni kicsit jobbak lettek a színek, de gyári videólejátszóban meg az élénk(felhasználói) meleg színhőmérséklettel a jó a szakértőivel barnás . Azért elég gáz, hogy 2.5éves TV-nél, ilyennekkel kell töltenie az embernek az idejét. Az Élénk(Felhasználói)-re csináltam egy visszaállítást és C20-ra állt be(azaz hideg árnyalatra).
Abban is biztos vagyok, hogy szoftveresen valamit nagyon elrontott az LG ezen a szérián, bár nem tudom, hogy a kijelző foltosodás csak 2 színnél mitől van.Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
veterán
válasz Yeti42 #108063 üzenetére
Tévézéshez bőven elég egy 1.4-es régebbi kábel is alapesetben.
Azon is jönne a 4K,igaz max 30Hz-cel,de tvbox esetén ez teljesen mindegy,a TV csatornák full HD-je se igazi teljes FHD (nem fix 1080p,hanem váltottsoros 1080i),szóval ahhoz elég.Mondjuk jobb kábelt azért érdemes lehet venni,mert időtállóbb,visszafelé meg úgyis kompatibilis.
Egy kis infó melyik szabvány mit tud: [link] -
Yeti42
csendes tag
válasz Sys85 #108062 üzenetére
Gixxer88 csak egy kérdés, mert nem vagyok szaki.
A hdmi 2.0 kábel csak akkor szükséges ha 4K tartalmat akarok mejeleníteni a tv-n?
Most régebbi hdmi kábellel van összekötve a set top box, és a hd ready tv-m. De már jön a 4k-s tv-m. De csak max hd tv adások fognak menni a set top boxon keresztül. Vagyis elég a régebbi kábel?Köszi előre is.
-
veterán
válasz speedernet #108061 üzenetére
Nem akadály,pont hogy az jelzi hogy jó-e a kábeled.
Hdmi 1.4 kábel esetén nincs hdr,tehát nagy eséllyel újabb a kábel.
De biztos ami biztos jobb lecserélni a kábelt,hátha az a ludas,nem nagy összeg egy 2.0b kábel.
Ha ezután sem jó,akkor viszont pc oldalról kell keresni a probléma okát.Az fix hogy a tv-d tudja a 4K60Hz-et. -
mgaben
senior tag
Sziasztok!
Van egy 65nano793ne televíziónk, szoftververziónál 4.30.35-t ír, a tv információnál a webOS verzióra meg 5.3.0-18-at. Ez két különböző dolog? Vagy miért ír különböző számot?
De amiért írok az az, hogy talán a legutóbbi frissítés óta az én telefonomról nem működik a képernyőtükrözés. A ytb kivetítés működik, LG ThinQ appból is tudok kivetíteni.
Az asszony telefonjáról simán megy. Annyi a különbség a két telefon között, hogy az övén 11-es,az enyémen 9-es android fut.Nincs esetleg valakinek ötlete, hogy miért nem látja a beépített applikáció a tv-t?
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
veterán
válasz speedernet #108055 üzenetére
Sajnos arra nem sok esély van hogy szemmel megmond.
Helyedben vennék egy 2.0a,vagy inkább 2.0b kábelt (nem kell méregdrága prémium kábel) és megpróbálnám azzal.
Még egy kérdés!
HDR-ed van?
A win beállításaiban miként jelenik meg a tv?HDR megjelenítő,vagy SDR?
Mert ha nincs HDR,akkor fix hogy régi a kábel,ahhoz ugye kell 2.0a,vagy inkább 2.0b kábel. -
barizo
tag
Sziasztok
Kerestem de nem találtam
Alábbi 65-ös Nano883 tv-t nézegettem
link
Személyes tapasztalat valakinek.
Mennyire 'megérős' a készülék?
Ha nem annyira akkor javaslat helyette (65")
S nem baj ha SeriesX konzolhoz is ideális.
Köszönöm -
rainman72
nagyúr
Vett vki tavalyi model 86"-os tvt itt??
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
veterán
-
PTomi92
aktív tag
válasz Sys85 #108048 üzenetére
Az advance settings beállításokat az első képen láthatod (sajnos rossz sorrendbe tettem fel.. ) A gond az, hogy ha optikai kimenetre állítom, akkor az a beállítás amit mondassz, szürke, nem tudom állítani. Ha átállítom a kimenetet HDMI-re,akkor át tudom állítani a Digital sound outputot, viszont sem PCM, sem Pass Through esetében nem működik (sajnos elég öreg a házimozim, csak HDMI out van rajta, szerintem nem lehet ráküldeni hangot HDMI-n keresztül)
-
veterán
válasz speedernet #108050 üzenetére
Milyen beállítások mellett 30FPS?Konzol?Melyik Forza?5?
Csak mert az 5-nél 2 féle 4K van,az egyik valami Quality mód,ez 30FPS-sel fut fixen,a Performance mód meg dinamikus 4K,ez fut 60-nal.
De persze lehet hogy 1.4-es kábellel használod ha nem a konzol gyáriját kötötted be hanem valami régi kábelt. -
veterán
válasz PTomi92 #108047 üzenetére
Jah baszki félre olvastam amit írtál.Kicsit beteg vagyok és nem az igazi az agyam…
Úgy olvastam,hogy hdmi-n nem megy át az 5.1,de már látom hogy Te optikaival kötötted össze.
Mondjuk számomra akkor is fura,mert amikor megvettem ezt a tv-t akkor még házimozira volt optikaival kötve és ott is megvolt az 5.1.
Nem rég volt egy Logitech Z906 5.1 pár napig,ott is optikai megoldás volt,ott PCM-re állítva jött meg az 5.1.
3. Képen az Advanced settings-en belül a legutolsó menüpontban (Digital sound output vagy mi,magyarul Digitális hangkimenet) mire van állítva?PCM,vagy Automatikus?
Emlékeim szerint anno a házimozinál is PCM-re volt állítva,tv-zésnél ezt is írta az erősítő,de amint megkapta a dd,vagy dts jelet ki is írta hogy DD,vagy DTS 5.1 xx bit/xx kHz.[ Szerkesztve ]
-
PTomi92
aktív tag
válasz Sys85 #108035 üzenetére
Nem értem nekem miért nem működik. Ami furcsa, hogy egy csomó beállítási lehetőség szürke és nem tudom állítani. Csináltam pár képet, hogyan néz ki nálam: [kép] [kép] [kép]
Ha a tv sugóját használom, az ír olyan lehetőségeket amik nálam nincsenek is. Ha neten rákeresek, az LG honlapján lévő súgóban is más struktúrájú a menü. [link] (Netflixen nekem nem is jelöli, hogy az adott film hangja milyen formátumú) -
camrom
újonc
Hello, nálatok megy az ingyenes 3 hónapos appletv, nálam csak a 7 napost erőlteti, mondjuk nem adtam meg bankkártyát.
-
veterán
válasz speedernet #108042 üzenetére
Hogy ne tudna!?
Kategóriában és korban alatta van az UK6200-am és már ez is tudja,sőt régebbi 4K tv-k is tudják.
HDMI 2.0 van azon a tv-n is,az meg tudja a 4K 60Hz-et. -
speedernet
aktív tag
Üdv urak!
Érdeklődnék hogy az LG 55um7450pla tv tud e 4K 60Hz HDMI - n?
Köszönöm szépen -
aradebil2
senior tag
Egy kollega már megkapta az emagos 55NANO753PR-t, és VA! Bár állítása szerint a C715-nek szebb a képe (mondjuk az QLED).
-
igi
aktív tag
válasz Darth_Revan #108014 üzenetére
Nekem 43NANO753PR van, és tuti, hogy VA.
Korábban 2 IPS-em volt, ennek teljesen másképp viselkedik a kijelzője.this is the beginning of a beautiful friendship
-
-
junior19
senior tag
válasz st3v3np3t3r #108036 üzenetére
Esetleg próbáld ki valamelyik Szakértói képmódot, mert azok alapból melegebb színhőmérsékletet használnak.
Az árnyalatot állítsd vissza, mert az minden színt elforgat valamelyik irányba a színtérben, a színek árnyalatát szabályozza.
Ha sok a kék, azt a színhőmérséklet melegebbre állításával lehet korrigálni.
Azért használd valamelyik szakértői képmódot, mert amit most használsz, az gyárilag vagy a normál vagy a magas színhőmérséklet beállítást használja, így csak abból tudod csökkenteni a csúszkával az értéket melegebb színhőmérsékletre.
Ha így sem jó, akkor jelezd az Lg-nek ha van még rá garancia.codec project
-
Sziasztok. Van egy LG UK6300MLB 55" UHD tv és pár frissítés óta túlságosan kékes árnyalatú a kép alapból, amit csak túlzott kompenzációval lehet normalizálni, azaz a színhőmérsékletet az alapértelmezeett C20-ról W50-re kell állítanom és az árnyalatot 50-ről 75-re emelni Érdemes jelezni ezt a fajta hibát az LG felé vagy felesleges?
-
veterán
válasz PTomi92 #108034 üzenetére
Nálam régebbi WebOS-en ugye PCM és Automatikus van.
Nekem ez utóbbin van és a Samsung soundbarra (T650+ a 8500s hátsó szett) átmegy az 5.1,szóval furcsa hogy pass-through-on nem megy át.
Mondjuk usb-n nem próbáltam,nekem Serviio-n keresztül megy a filmezés,a laptopom a server.[ Szerkesztve ]
-
PTomi92
aktív tag
válasz junior19 #108030 üzenetére
Sajnos nincs ilyen általános hang kimeneti beállítás :\ A PCM és Pass Through lehetőség csak HDMI audio kimenetnél elérhető. Beállítottam egyébként azt, de nem jött meg az 5.1 sajnos. Valaki behatóbban ismeri esetleg az új WebOS beállítási lehetőségeit? Végignyálaztam kb 2x minden egyes menüpontot, de persze lehetséges, hogy csak én vagyok béna és átfutottam valamin
-
BendeHuz
csendes tag
Faceliftes magic control téma. Jobban tetszik a geometriaja mint a réginek, de vannak negatívumai: zongoralakkos burkolat csúszhat.. A markolat maga a fedele az elemeknek, tehát van benne játék, mocorog nekem, recseg is néha a kialakitastól a kezemben - távrevsegő :) így hiába igényes, nincs meg a prémium érzet, mint amit kínál látványra. Mivel ezek itthon néha pattannak is a földön, rendeltem rá az öbölből valami szilikon tokot. Szép színes kotont választottam hátha még tovább pimpel is rajta, de lehet atestem a ló túloldalára.. Még szokom a látványt, de jobb, biztosabb lett a fogása, a hátlap mocorgása is csillapodott. Az egyszeműt nem védi meg eseskor a becsapódástól, de semminél többet véd. Mindenféle színben van.. Még nem olvastam erről itt, ezért bátorkodtam megosztani ennek a létezését. Még egy távirányítós bluetooth tapasztalat: eddig 2 firmware frissítés után találkoztam a jelenséggel hogy a tv levalasztja a bluetooth audiot és olyankor a magic control pointerje is megszűnik létezni. A TV hosszabb kikapcsolása vagy kikapcs és 220-ból ki+vissza oldotta meg. Sajnos nem találtam még meg a reboot opciót webos menüben.
-
BendeHuz
csendes tag
válasz stream7 #108022 üzenetére
Szia nekem 50" 753 van, ha bluetooth fejhallgatós vagy házi mozis vagy, tiltani fogja a webos a gaming picture módot. Helyette optikai audio adapter fog kelleni vagy a ps4 saját bluetooth fejhallgatója. Én elvagyok a tv hangszórójával is, jól szól csak úgy nincs meg nagyon a stereo hangzás..
-
junior19
senior tag
válasz PTomi92 #108029 üzenetére
Az új menü nem igazán van előttem.
A DTV Audio Setting az gondolom a digitális tv csatornák használata közben lehet állítani a hang típusát. Az Audio beállításoknál ha a HDMI bemenetre belépsz, akkor ott látod a Bitstream és pcm lehetőségeket. Ilyet kellene keresni az USB lejátszáskor is, vagy egy általános hang kimenet lehetőséget.codec project
-
PTomi92
aktív tag
-
hulkobb
tag
Sziasztok! Erről mi a véleményetek?
50NANO88P
Konzolhoz venném és itt a 50-es is tudja a HDMI 2.1-et és a 120Hz-t elméletileg a többi gyártóval ellentétben. Megtudtok ebben erősíteni? Jobb lehet ez a TV valamiben mint a tavalyi Nano 86? Ha jól tudom ott az volt a legnagyobb baj, hogy botrányos volt a fekete szín,de ha jól tudom ennél az 50-es VA panelt kapott, ott jobbak a feketék igaz? köszi a választ
-
junior19
senior tag
válasz PTomi92 #108018 üzenetére
Nem támogatják már az Lg tévék a DTS hangsávot, így az semmiképpen nem fog átmenni.
A tévén az optikai kimenetet válaszd, Bitstream tovább küldésre, s ha van opció, akkor 5.1.
A kimenetnél semmiképen ne legyen Tv hangszóró + Optikai kiválasztva, mert akkor csak 2.0 pcm fog az erősítőre kerülni.codec project
-
meliska73
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Leszeretném cserélni 6 éves samsung tv-met, egy 120hz-es 55" tv-re.
Ebben a modellben gondolkodtam. https://www.mediamarkt.de/de/product/_lg-55-nano-866-paaeu-2759669.html?fbclid=IwAR0NGyL80Pvy6OJ3m2HExlp8TgJ1HPX-kga_44B4QezuKTAeW9zvRnB6iY8 PS5-höz, illetve streaming tartlaom fogyasztásához.Amit észrevettem, hogy hdr10+-t nem támogat, ami nem tudom mekkora hátrányt jelent vagy jelent-e hátrányt. Nem nagyon mozgok otthon a TV témában, ezért érdeklődöm itt.
Ha esetleg van valami tanácsotok vagy tapasztalatotok kérlek írjátok le . -
stream7
újonc
Sziasztok!
Aki használja az alábbi típust tudna véleményt mondani?
Szemből néznénk, kozepesen vilagos szobaban, PS4 menne rá.LG 55NANO753PR
-
mrmft
senior tag
válasz Darth_Revan #108006 üzenetére
Nekunk bement egy csaladtag, hogy eloben megnezze. Megkerdezte milyen, azt mondtak IPS. Megkopogtatta, VA paneles volt. Ennyire ertenek hozza (vagy erdekli oket), sot az LG ugyfelszolgalat szerint is IPS a TV, mikozben a valosgban VA. Semmit nem er amit mondanak. Be kell menni meg kell nezni. Vagy bele irni a rendelesedbe, hogy az adott cikkszamot kered csak.
Vagy valasztasz masik online boltot, ha kell adok linket - ahol valoban megnezik neked, hogy VA-t kuldjenek.
Osszehasonlitos videokra, hat kezeld fentartasokkal, el kell menni megnezni eloben.[ Szerkesztve ]
-
laca1052
tag
válasz Darth_Revan #108016 üzenetére
Már az előző hsz.ben írtam és képet is küldtem 43" nanocel AV paneles tv van. 3 hónapja.hasznalom megvagyok elégedve vele.Az IPS nél jobb.
[link] -
laca1052
tag
válasz Darth_Revan #108014 üzenetére
Olvasd el azt amit ebben a hozzászólásban írtam és a képen egy 43" LG van nanocel van és VA paneles
[link] -
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésben szeretném a segítségeteket kérni:
55NANO753PR Tv-n Pen driveon keresztül szeretnék filmet nézni a TV gyári lejátszójával. A TV össze van kötve egy viszonlyag öreg Philips HTS3658 házimozival optikai kábelen keresztül. Sajnos a hang valamiért csak 2.0, nem megy át sem az 5.1 Dolby, illetve DTS sem. Tudtok segíteni hogy miért lehet ez?
Másik kérdés: A TV ugye nem támogatja a Dolby Visiont. Ha ilyen filmet szeretnék lejátszani, lilás képe van a TV-nek. Ezt valahogy meg lehet szüntetni? Sajnos egyre több, főleg 4K film DV :\ -
gordonfreemN
addikt
70UP7700 van itt valakinek? Ajánlott??
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Kaba
veterán
-
Darth_Revan
veterán
válasz gordonfreemN #108013 üzenetére
Szerintem is jobb a színe a VA-nak, ezért is sajnálom hogy a 43-as Nano csak IPS-nel van szerelve
-
Kiskutya
veterán
LG-nél lehet igaz de én ips-röl váltottam va panelre és a színek is sokkal szebbek gondolom a nagyobb fényerő is közre játszik. Az ips színei max oldalról nézve jobb mint a va-nak de ha full szemből nézzük minden téren elvérzik az ips. (szubjektív vélemény úgy hogy volt mindkettő)
hmm...
-
gordonfreemN
addikt
válasz Darth_Revan #108010 üzenetére
esetleg ha direct led full array local dimminggel
Egyébként kizárt, hogy az IPS-nek ilyen feketéje legyen.
Most nézem az LG-t VA panellal is szerelik. Akkor az az.
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz gordonfreemN #108009 üzenetére
E szerint a bal oldal VA: [link]
Jobb oldali viszont az itteni elmondása alapján IPS mivel amerikai.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Darth_Revan #108008 üzenetére
kizárt, hogy a jobb oldali IPS panel.
De még a bal se.[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Darth_Revan #108006 üzenetére
Az IPS-nél a fekete az nem olyan jó,viszont a szinek jobbak,mint a VA modelleknél.
-
Darth_Revan
veterán
válasz Darth_Revan #107999 üzenetére
Rákérdeztem az Euronics LG promotalo emberének chaten és azt mondta IPS, akkor színek nem annyira jók más modellhez képest
Bár legalább a fekete tényleg annyira jó mint a képeken.
-
aradebil2
senior tag
válasz Darth_Revan #108001 üzenetére
Az összes videó teszt ami ezekről fent van az IPS. Európában VA-t kezdtek bele szerelni a lengyel gyárban. Viszont kommentek alapján 1 hónapja megint jöttek ki IPS-es verziók Lengyelországban (55"-ben, ami eddig VA volt). Szóval tök lutri, vedd meg max visszaküldöd. Samsung Q60 meg azért egy árkategoriával feljebb van.
[ Szerkesztve ]
-
Kaba
veterán
válasz Darth_Revan #108001 üzenetére
Pont fordítva.A feketéje jó,kontrasztos,a szinei nem olyan élénkek és a betekintési szöge kisebb.
A Magic Remote az tartozék gyárilag.[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
Értem, akkor a színei jók lehetnek. Viszont milyen a fekete ?
Találtam egy összehasonlító videót ahol a VA paneles 43" Samsung Q60A-val hasonlítja össze :
Ilyen téren jobb az LG viszont fehér terén :
A Samsung tűnik jobbnak.
Mondjuk azt nem tudom hogy a videóban VA vagy IPS paneles e az LG ..
Gyakorlati tapasztalat mit mutat ?Illetve a dobozban gyárilag Magic Remote van ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Magisk
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest