Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Croft-21
őstag
Nem annyira témába vág, de hátha tudtok segíteni. Bekapcsolom a tv-t és bejön például az M1, àt kapcsolom egy másik csatornára és kiírja, hogy "Nincs jel, jelenleg jelek keresése van folyamatban vagy nem található jel."
Az összes csatornán ezt írja ki, vissza kapcsolok az M1-re, de már az se jön be. Másnap semmi baja, ezt így pár naponta eljátssza. -
pjen
félisten
válasz mr.tamasbiro #108592 üzenetére
Szolgáltatói Gód van, vagy előfizus. Ha a neted jó, akkor meg kéne reklamálni, esetleg kábelre kötni a Tv t.
-
pjen
félisten
válasz mr.tamasbiro #108584 üzenetére
Milyen Lg, mikori. Én most indítottam a hang nélkül 2 cimű filmet(szilveszteri meglepetés) és megy gond nélkül. NANO 793NE.
-
mr.tamasbiro
őstag
Az a gondom,hogy a samsungon hibamentesen fut az lg-n meg nem ahogy írtam.
Ugyanolyan távolságra vannak sőt az lg közelebb van egy kicsivel.[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
Az HBOGo egy kalap szar, folyamatosan hálózati hibákat dobál PC-n, Chromecast-en, WebOS-en, és nem csak otthon. Nem csak éppen szarozott az HBOGo?
-
asdf_
veterán
válasz Griff55 #108583 üzenetére
Mert mindenki annyiért árulja a terméket, amennyiért akarja.
Ha nem tetszik vásárolsz máshol.
Elvileg valami 15 napig eredeti áron kell mennie, hogy később akciós ára lehessen, mivel januárban első két hétben a fű sem nő, teljesen logikus, hogy ezt így most teszik, most termelik az áthúzott árat a hónap végi akcióra.
Még az is lehet, hogy akció kapcsán volt valami egyéb jogszabályváltozás január elsejétől. -
cidalain
veterán
Hogyne lenne más, nem univerzális a két tévé alap platformja.
Simán lehet hogy az LG-nek fejlesztett app bugosabb. Bár a leírtaknak megfelelő problémát én nem tapasztalok, napi szinten használom.
A Samu TV közelebb van a wifi routerhez? Megoldható, hogy ideiglenesen bekösd madzaggal az LG TV-t a hálózatba?>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
mr.tamasbiro
őstag
Létezik,hogy az LG-n más az HBO-go app mint ami a Samsungon van,mert ha ez igaz ami nálam úgy látszik igen akkor ami a samsungon van az jobb mert az LG-n nem játszik le filmeket,forog közepén egy karika és egy pár perc után kiírja,hogy a hálózat helyreállt. De ez nem igaz mert van hálózat másik eszközökön. És ilyenkor a filmet újrakezdi. Ezt ma is eljátszotta. Ami az LG n van app az felül kiírja,hogy welcome akármi a samsungon meg nincs semmi felül. Le lehet tőrölni és újra telepíteni az appot az LG n?
-
Griff55
senior tag
Tudja valaki, hogy a Media Markt mire fel emelt meg 80-100 ezerrel egyes tv-k árait? Januárban terveztem a tv vásárlást... így biztos hogy nem veszek
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Bander78
tag
válasz rainman72 #108573 üzenetére
Köszönöm, ez az LG IPS a samu VA paneléhez képest elég gyenge, és a zónák száma is nagyon kevés. Az LG a távirányító miatt lett volna érdekes, ezzel talán könnyebben lehet tv-ről netezni.
Akkor lenne egy általános jellegű kérdésem: hogyan oldható meg kényelmesen a tv-n netezés? -
Croft-21
őstag
Van vmilyen teszt amivel meg tudom nézni, hogy hol van felhősödés a képernyőn, esetleg pixel hiba? Kerestem a beállításokban, de nem találtam.
-
-
Bander78
tag
Sziasztok! A közeljövőben vennék egy LG tévét, az elvárt minimum szint a már meglévő Samsung QE55Q70RAT, tehát legyen jó a képe, és FALD-os. Az LG honlapján nehéz kiigazodni, talán a NANO90 sorozat lenne a megfelelő. (Persze azt nem írják hány zónásak, milyen a panel VA, IPS?)
Árban a NANO913-923-953 lenne jó.
300-350e Ft környékén most melyik modell lenne jó választás? -
vargalex
félisten
válasz Suineg #108566 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges transzkódolni (amik a fentieknél nagyobb bitrátájúak, azok lényegében értelmetlenek, legfeljebb tesztelésre alkalmasak, hiszen jobb képminőség úgysem lesz az eredetinél).
Egyébként anno én ezeket mértem. A Netflix saját beépített hálózati diagnosztikájában található sebességmérő is 200 Mbps fölött mér 5 GHz-es wifin.Alex
-
veterán
válasz Suineg #108564 üzenetére
1 hónapja toltam fel a win11-et,előtte win10 pro volt.
Ahogy írtam,nekem semmi bajom nincs a 4K filmek lejátszásával a 2018-as LG és transzkódolás nélküli Serviio párossal.Qtyiii:
Nem azt mondom,hogy biztos ez a gond,de ez is lehet.Ugye nem egy izomproci és azért egy magasabb bitrátájú 4K HDR film transzkódolásához kell a teljesítmény.Elég ha a proci hangyaf@sznyit megakad a folyamattal és máris jöhet a puffer a a tv-n a nem folyamatos adatfolyam miatt.
De mint írtam,nem biztos hogy ez a probléma,de benne van a pakliban.
A hálózat is lehet a nyűgje.Vehetsz sokszázezres routert is ha nincs jól beállítva és olyan helyen laksz,ahol körülötted nagyon sok wifi hálózat van (jobbára szintén normális beállítás nélkül).
Ezek tudják egymást zavarni,ami szintén okozhat anomáliát.
Wifit érdemes fix csatornára állítani,leginkább olyanra ami nincs agyonterhelve.
Faluhelyen nekem könnyű dolgom van,3wifi van csak hatótávon belül.Mesh hálózat miatt nagy eséllyel az enyémet jóval több szomszéd látja mint fordítva. -
Suineg
senior tag
válasz Qtyii #108565 üzenetére
Nekem van egy ilyen procis gépem is. LG 671v TV-n néztem a Tv-n lévő plex klienssel, sok filmet lejátszott transzkódolás nélkül is, de talán transzkódolva is. Régenbben volt, de akkor még csak max. FullHD filmek voltak és a hangot transzkódolta szerintem maximum, nem volt gond. A te géped igaz, hogy i3-as de erősebb a proci. Próbálgasd: a Plex és az Emby lejátszó is elérhető LG tévéken. A szerver részt pedig fel kell telepíteni a pc-re mindkét program esetében.
[ Szerkesztve ]
-
V-I-D-A
aktív tag
Sziasztok! A holnapi napon érkezik hozzám egy LG OLED55A13LA készülék. Van olyan, amit érdemes átállítani a gyári beállításról? (HDR mód, stb...) Vagy a gyári beállítások megfelelőek lehetnek? Tanácsokat elfogadok. Köszönöm szépen!
-
veterán
válasz Suineg #108561 üzenetére
Én nem transzkódoltatok semmit,tehát elvileg úgy megy át a hálózaton a film ahogy van,nem nyúl bele a szoftver.
A szerverként használt gépemben egy i5-6500T dolgozik (HP Elitedesk 800 G2 Mini),tökéletesen megy róla minden,pufferelést lassan egy éve nem tapasztaltam.
De volt egy kis ideig egy Chuwi mini pc-m (Celeron N4100),azzal sem volt gond.Ha mégis belefutok valami anomáliába,akkor sem transzkódoltatom a filmeket,inkább másik verziót keresek belőle.
A transzkódolás eléggé le tudja terhelni a gépet,főleg ha jó nagy bitrátájú filmeket néznél így,amiatt is tud pufferelni a tv-n. -
Suineg
senior tag
válasz Sys85 #108556 üzenetére
Nos nálam a következő a szitu. Adott egy i5 procis gép ami lenne a szerver, épp tesztelem, tudni szeretném, hogy elegendő-e vagy cserélni kell a procit i7-re?.
Az emby az első, 1 hónapot előfizettem próbára, a HW transzkódolás miatt sokan mondták, hogy kell. Adott magas bitrátájú filmek, pl.4K bluray remux is. Szeretném lejátszani másik, fullHD tv-ken. Egy FullHD LG van próbaként jelenleg, 5GHZ wifin. A másik TV pedig egy 4K-s LG szintén 5 GHZ-en. Mindkét TV-n mindkét film pufferel, a lejátszás meg-megáll 5-8 másodpercenként. Bedugtam egy Cat5e lankábelt de mintha roszabb lenne a dolog, mint wifin. Most itt olvasom a 100-as lant a tv-ken, így akkor nem csoda, hogy rosszabb talán mint 5GHZ-en. Szeretném a két fullHD TV-t kiszolgálni az i5-ös géppel egy Nasról vagy Plex vagy Emby közreműködésével. Igaz a 4K filmek többnyire HDR-esek, ezért a színminőség a fullHD-nál nem stimmel. De legfeljebb nem lesz mindig HDR a forrás... 1080P film lejátszása transzkód nélkül sima ügy. A 4K TV-nél amúgy nem érdekes a lejátszás mert ott android box van, az CE Kodival, simán lejátsza Wifin a 4K Blu Ray filmet. Jelenleg itt tartok. Most keresek alacsonyabb 4K-s filmet, illetve próbálgatok dolgokat. Az i5-ös proci eléggé forrósodik mondjuk...[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Qtyii #108559 üzenetére
Mindegyik verziónál tökéletes a felirat megjelenítés (ugye a felirat neve szigorúan ugyanaz kell legyen mint a film fájlneve,csak ugye .srt a kiterjesztés)
Nekem eddig majdnem minden filmet megettek (kivéve bd iso),egy-két filmnél futottam csak bele problémába.Valami kódolási probléma lehetett mindig,mert nem a puffereléssel volt gond,hanem akadt a film.
Másik release-zel mindig megszűnt a hiba. -
veterán
válasz Qtyii #108557 üzenetére
Emby:
Kell hozzá a szerver a gépre,oldalukról elérhető.
Saját appja van a tv-re,Content Storeban megtalálod.
Serviio:
Van ingyenes és prémium része is.
Én az ingyenest használom.A prémiumban olyan pluszok vannak,amik nem létfontosságúak,ezek nélkül is megy a filmezés,ezért nem is fizettem a prémiumért.
Amúgy egy “bizonyos” oldalon fent van a prémium is.
Serviiohoz nem kell tv-re app,a szervert látja a tv saját lejátszója,csak ugye faék módon,nem olyan szép és informatív a felület mint Plexnél,vagy Emby-nél. -
veterán
válasz Qtyii #108552 üzenetére
Én is mértem már sebességet,a számok amiket láttam gyászosak.
De amíg a Netflix 4K,a Youtube 4K és a pc-ről streamelt 4K HDR filmek gond nélkül mennek és gyorsan működik minden nem érdekel annak az 1db appnak az adata ami elérhető a content store-ban,se annak a buta faék böngészőben futtatott Ookla féle speedtestnek.
Szerintem fals értékeket mutatnak.
Ookla pl 11megát mutat,de közben meg gond nélkül nézem a nagy bitrátájú 4K-s filmeket a gépről. -
-
veterán
válasz Qtyii #108550 üzenetére
Nálunk Arris wifis kábelmodem van,azzal nekem is voltak bajaim.
Idén januárban elkezdtem rendberakni a hálózatot,az Arris csak modemként működik,maga a hálózat TP-Link Deco M4 és E4 Mesh routerekből áll.Ahol kábelek is vannak,ott az összeset kicseréltem új Cat6-os kábelekre.Azóta nincs gondom. -
veterán
válasz Suineg #108540 üzenetére
Röviden és tömören: Nem
Ezek tv-k és nem pc-k/androidos tv boxok,az usb max billentyűzetnek és egérnek van,de inkább külső adathordozónak.Mi a gond a 100-as lan-nal?Nálam most kábellel van a hálózatra kötve a tv,maga a gép serviio-val meg wifin csatlakozik a routerre.Transzkódolás nélkül a legnagyobb 4K HDR filmek is gond nélkül mennek.
Wifin (5GHz) sincs semmilyen gond. -
espi38
őstag
65ös nano tévékben egyikben sincs VA panel?
-
Suineg
senior tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy LG tévéken a 100-as LAN helyett lehet használni 1GB-os usb adaptert, hogy gigás legyen a vezetékes helyi háló 4K streaming miatt?
-
espi38
őstag
sziasztok!
LG 65NANO863PA vásárlásán gondolkodom.
Viszont elbizonyítalanít az több helyen olvasható megjegyzés,hogy feket szín megjelenítése inkább szürke mint fekete-mennyire igaz ez ennél a szériánál?
Segítő válaszokat előre is ksözönöm -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Életemben először most vettünk LG tv-t, egy 55UP78 típust.
Néhány apróságban kérném a segítségeteket, mert ismeretlen nekem ez a webOS.- a munkahelyemen lévő LG tv-n ha megnyomjuk a házikó ikont, akkor alul egy csíkban jelennek meg az appok, netflix, youtube, stb. Ezen a tv-n viszont egy külön ablak nyílik meg. Lehet ebből is ilyen csíkot csinálni?
- Házikó ikonra előjön egy rakat dolog, appok, időjárás, stb. Itt van egy rakat számomra felesleges dolog is. Ezeket, hogy lehet törölni?
- Van valami lehetőség arra, hogy a hálózaton lévő synology nas-ról a tv játszon le filmet?
-
-
Yeti42
csendes tag
válasz herdsman12 #108521 üzenetére
Nem találtam, de most úgy tűnik megjavult.Nem értem, hogy mi a baja néha mikor kiírja, hogy instabil a távitányító jele, és regisztráljam. Remélem nem szarakodik már.
Köszi azért
-
pecccccccca
őstag
-
WhiteAngel89
aktív tag
udv
egy 50nano81 tulajdonosa lettem, az volna a kérdésem, xboxon használva, érdemes ezt a jatekoptimalizacio módot használni?iPhone 15 pro, Macbook Pro 13 m1 2020
-
Yeti42
csendes tag
válasz herdsman12 #108513 üzenetére
Az hol van?Köszi.
-
garga01
őstag
válasz Hoffer #108516 üzenetére
Látom jópár topikot megtaláltál
Az is célszerű, ha megírod hol akarod venni az adást, milyen magas a ház, esetleg tudod-e melyik toronyra látsz rá. Többek között itt meg tudod nézni az adótornyokat és frekvenciákat, az A és B muxokat kell keresned, azokon vannak az ingyenes adók.
Persze próbára egy kábeldarab is megteszi, dugd rá a tv-re és nézd meg sikerül-e valamit befogni, lehetőleg ablak mellé vezesd a vezetéket.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Hoffer
őstag
DVB-T alkalmas a TV-m, szükség van hozzá vásárolnom DVB-T antennát vagy a nélkül is tudom fogni a MindigTV adásokat?
-
Yeti42
csendes tag
Sziasztok.
1 hónapos LG 55UP78003LB tv-m magic remoteja szórakozik.Darabos a kurzor. Írja, hogy regisztráljam újra.Sikerül is. De megint ugyanaz a jelenség. Mi ilyenkor a teendő?Köszi előre is.
-
mjanoshu
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki sediteni az alabbi LG tv kephibaval kapcsolatban!?
Milyen panel illetve alkatresz lehet a hiba okozoja?42LW4500
Elore is koszonom
Jani
Jani
-
vrolee79
csendes tag
Sziasztok! Help! Van egy JBL Tune 700BT wireless fejhallgatóm, de sehogy sem tudom összelőni az LG 43 UH 668V-ZA TV-vel. Párosítani tudom, de hang az nincs. USB-s bluetooth adapterrel működhet a dolog szerintetek? Gugli barátommal nem sok mindenre jutottam eddig. Egy másik mezei 5e Ft-os bluetooth fejhallgatóval lehet használni, de a JBL nem ad hangot, miközben a füles a telefonnal tökéletesen műxik. Köszi előre is bármi tippet!
-
IamGabor
tag
válasz coredump222 #108487 üzenetére
Szia!
Nekem is vannak NAS elérési problámáim. Én Synology NAS-al használom.
Néha hosszú másodpercekig teker a mappák között, és van olyan videó, ami el sem indul. (igaz régebbi AVI-k) (LG 65UP78003LB)Feliratos filmet még nem nagyon próbáltam, de ezek után félve....
Van / volt még pár LG tv-m, csak nem 6-os webOS-el, azok tökéletesen működtek a NAS-al. Erősen gondolkodom a visszaküldésen.
"Józanul vadászni pont olyan szar, mint horgászni....... józanul."
-
IamGabor
tag
válasz zadir1 #108488 üzenetére
Szia!
Szinte én is ezekre használom. Series S-em van nekem is. Most a napokban játszogattam is, teljesen oké. A kép is szép, minden.
Nekem is az előttem szólónél felmerülő "apró" problémáim vannak a Media Playerrel. Lassacskán böngészi a NAS mappáit. De nem vészes abszolút. Bár nekem ez fontos része a tv-nek.
"Józanul vadászni pont olyan szar, mint horgászni....... józanul."
-
Croft-21
őstag
Ha megnyitom a webost, mindig kiírja felül: ellenőrizze a tv állapotát és oldja meg a problémát.
Megnyitom ezt az ablakot, végig futtatom az optimalizációs beállításokat, egy javaslatot talál, a képmódnak az eredetit ajánlja. Nekem át van állítva szerkesztői módra, mert inkább este nézem a tv-t. Na most azt is átállítottam eredetire, újra lefutattam, de nem talàl újabb javasolt módosítást. Mégsem tűnik el a hibaüzenet a webosban.
-
csixy
addikt
válasz csababarca #108501 üzenetére
A menü valószinüleg függ attól is, hogy milyen okos a bemenet, amit éppen használsz. Próbáld átkapcsolni sima tv üzemmódba és nézd meg akkor ezt a menűt.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csababarca
őstag
válasz csixy #108500 üzenetére
az a baj, ha ide bemegyek csak a 4:3 és a 16:9 van.
Majd holnap elbajlódok vele, most olvasgatom a manualt én is.
de a menü a tv-n igen hiányos, fele annyi nincs benne, mint amit a manual ír.@pjen: igen, tudom. de pont ezek nincsenek a tv beállításaiban benne.
bármi ami méretre vonatkozik, az annyi amit fentebb írtam, 4:3 vagy 16:9.
Semmi más nincs, a többi beállítás már színre, kontrasztra vonatkozik.iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val