Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
válasz farkas-j #109543 üzenetére
Köszönöm.
Akkor már csak annyi kérdésem lenne:
Modemet hazavághatja e ? (Speedtesten kb minden esetben azt mértem.)
Tvt hazavághatja e ? Ha nincs eléggé csillapítva ?ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
-
-
mgaben
senior tag
válasz farkas-j #108837 üzenetére
Igen, tudom, de az 4 órára van állítva, szerintem nem annyi idő után kapcsolt ki. Bár nem emlékszem, hogy mikor nyúltam hozzá utoljára. Meg én azt gondolnám, hogy úgy viselkedik, mint a monitor, hogy ha lejátszás van, akkor nem kapcsolja ki. De ezek szerint mégis kikapcsol. Köszi.
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen, pedig nem...
-
asdf_
veterán
válasz farkas-j #108601 üzenetére
A DTS-t nem tudod beállítani, 2019-es LG tv volt az utolsó, ami ilyet tudod, még passthrough-ban sem megy a DTS, amióta dobták. A sima Dolby 5.1-nek viszont még át kéne mennie, de az viszont azt hiszem csak akkor, hogy ha a hang nem optika+hangszóró, hanem kizárólag optikára van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
válasz farkas-j #82929 üzenetére
+1
Ha nem használom vagy nem vagyok otthon minek kapjon stanby áramot is. Sok eszköz+sok kis +táp is mind zabálja a villanyt készenlétben is. Kapcsolós elosztó, aztán szvsz. Meg a tűz-villámvédelem ellen is. Túlfeszvédő elosztók. Ráadásul ha nem vagyok otthon, a becsatlakozási pontokat /230V/koax/telefon is megszüntetem, a vihar vagy feszültségugrás esetére. koax és telefon-zsinór toldóval csatlakozik, ott széthúzom azt kész is. Egy ismerősőmnek a villámcsapás a telefonzsinóron jött be, kinyírta a routert és a szgépet is.A 3 test probléma nem megoldható.
-
törölt tag
válasz farkas-j #82452 üzenetére
Nem hittem annak, csak rossz helyre címezted. Azt is tudtam régebb óta, hogy ilyen tévés dolgokkal foglalkozol . Amúgy jó ötletnek tűnik, bár nem értek hozzá, és akár még üzlet is lehetne benne, ha a tévék lassú kikódolásából indulunk ki...., persze ha hülyeséget mondtam, akkor bocs.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz farkas-j #82445 üzenetére
Ezeket most miért nekem írod? Engem nem izgat a Pip, a kódolásról meg csak annyit tudok, hogy benne van a tévémben egy kártya, és működik. Én csak a tévé korlátait mondtam el(már ha jól mondtam), mert az volt a kérdés. Inkább a kérdezővel beszélj, ha tudsz neki benne segíteni .
-
tobias40
veterán
válasz farkas-j #81073 üzenetére
Sajnos vidéken lakom,tudsz ajánlani vkitaki ért is hozzá és megcsinálja?(szolnok megye)
Szakszerviz-be nem akarom vinni mert ott tuti lehúznak rendesen..
Ha csak a kondik akkor kb. mennyi lehet a javítási költség munka díjjal?
Egyáltalán érdemes-e rákölteni..(nyilván ha 10-2000-ből kijön akkor igen)Vagy nem marad más választás?
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
-
HyP3b0y
senior tag
válasz farkas-j #79962 üzenetére
Akkor elég béna egy opció ez... igazából embert nem láttam még használni, csak tudtam hogy van ilyen és a kolléga pont ilyesmi lehetőséget keresett.
(ez a WiDi amúgy direkt kapcsolat vagy csak azonos hálózaton kell legyenek, mint miracastnél? Utóbbi esetben kábellel bedugva a routerbe a géped nem kéne működjön?)
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
Manka76
senior tag
válasz farkas-j #79461 üzenetére
A TV HDMI csatlakozója csak bemenet, csak akkor jön ki rajta hang hogy ARC támogatásu. De akkor is csak akkor ha a fogadó fél (pl. erősítő) is ismeri az ARC-t
[ Szerkesztve ]
LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
OldMike
őstag
válasz farkas-j #79415 üzenetére
Azért sajnos nem ennyire rózsás a kép. Nekem eggyel korábbi (2012-es LM660S) van. Összehasonlítottam a rokonom LB671V tévéjével. A Netcast valóban sokszorosan gyorsabb annál a WebOS-nél, a 2016-os középszériát nem láttam, de lehet hogy még annál is.
De...
Nem tud multitaszkot, azaz a smart alatt nem lehet például a beállításokkal foglalkozni, csak kilépve. A Youtube alkalmazás már nem frissül, a böngészőből indított YT nem tud teljes képernyőt. Az LB esetében pont az ottlétemkor kínálta fel a YT alkalmazás frissítését, a böngészőben lévő YT tud teljes képernyőn lejátszani.
Ami még számomra fájó pont, hogy hiába van a mi tévénkben is ScreenShare (Wi-fi Direct) funkció, a Huawei P9 Lite telefonom kijelzőjét nem teszi ki a tévére, pedig az eszközök látják egymást. Az LB-re egy pillanat alatt kiment a kijelző, látszott minden bármit is babráltam éppen a telefonon.Szóval szerintem van azért fejlődés bőven, igaz akad hátrány is. Az is igaz hogy ha ma akarnék legalább ilyen tudásszintű tévét venni, és mondjuk a 3D is kellene, akkor nagyjából az UH85xx készüléket kellene választanom, mert most már ilyen FullHD tévé már nincs.
42LM660S
-
törölt tag
-
TRob1
veterán
válasz farkas-j #79274 üzenetére
"Pontosan emiatt nem frissítem már a TV-m szoftverét, mert ugyanilyen "elegánsan" törölnék a telepített Skype-omat is. Nem elég, hogy elveszteném a szolgáltatást, de dobhatnám a több tízezer Ft-os kamerát is a kukába, mert másra nem használható." -
Na látod, erről beszéltem egész eddig. Ha vmit meg akarnak szűntetni, attól még az meg is fog, ha te nem is frissítesz.
Panaszkodni meg max az MS-nél lehet, hisz LG kb semmit nem tehet arról ha MS beszűnteti a tv-ken (nem csak LG-n)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
-
törölt tag
-
huncutka1029
addikt
válasz farkas-j #76300 üzenetére
+1
egyetértek,
Az MR600 kb 12.000 Ft ami a 2015-ös modellekhez jó.
Az MR500 ami az UB-hez (2014) ha van még, szintén 9-13K körül mozogEgy Logitech k270, 400 vezeték nélküli egér+bill. 10K-ba fáj..
Ezzel szemben egy vezeték nélküli egér kb 1500 Ft.
És lehet vele csattornát váltani, illetve a magic funkciók egy részét (kurzor scrollozás stb kiváltani) a bal klikket fogadja (OK) gomb helyett.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
PioDVD
senior tag
válasz farkas-j #75206 üzenetére
Gondolom, azért szedik le a tv-ről, mert nem fér el... Természetesen egészen véletlenül a Samunál is most lett kevés a hely, azért küldtek hasonló levelet...
Nyilvánvaló, hogy a ms szedeti le velük és ők nem tehetik meg, hogy leszarják a ms igényét, mint valami utolérhetetlen kínai kis cég.
A korábban eladott kamerákkal semmi gond nincs, nem láthatnak a jövőbe. A mostantól eladott kamerák már érdekesebb téma, ha valóban semmi másra sem jó. Arckönyv sem tudja kezelni? Vagy abban nem lehet teljesképernyőre nagyítani?
Más: fiam kihozta a vez.nélküli billentyűjét, usb-be bedugta a vevőt, de nem kezeli. Valamit kellene állítani, vagy csak nem kompatibilis?
-
szunyi777
őstag
válasz farkas-j #57561 üzenetére
Az BubbleUPNP valóban szuper! Kezeli a OneDrive, teló képek, videók, stb!
A facebook hiányolom még.. Valahol láttam, hogy azt is kezeli valami...Jöhet még javaslat, ha van!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
Gtaati
őstag
válasz farkas-j #56213 üzenetére
Helló köszönöm a válaszodat!
Hát akkor lehet marad a külső vinyó megoldás, mert nem nagyon találtam olyan média szerver programot ami tökéletesen működne. Serveriio nem akar elindulni, egyszer elindult de azóta sem és akkor sem tudtam h miért indult el.... Próbáltam mindenfélét amit serveriio fórumában írtak a tűzfalon belül a TCP ás UDP port állítása, habár azt sem tudom h jól csináltam-e... Ha elindul a serveriio akkor megy szépen de viszont hiába van több hangsáv nem tudok választani tehát vagy angolul nézem a filmet vagy ha magyarul indul akkor ugy de ez lutri. Ami jó még hogy normálisan bele tudok filmbe pörgetni.
A másik program az Uniersal Media Server ez működött elsőre és el is indul mindig. A problémák viszont hasonlóak: nem lehet a lejátszási sávon pörgetni csak a nyíl ikonra kattintva 2x és 4x-esen a filmek minden esetben angol nyelven indulnak el se hangsávot se feliratot nem lehet választani a inaktívak az ikonjai.
Esetleg tud valaki olyan programot ami normálisan működik és van lehetőség hangsávok váltására?
Köszönöm!
-
huncutka1029
addikt
válasz farkas-j #56166 üzenetére
3 pendriveot próbáltam.
ezekből 2 eddig folyamatosan a tv-ken volt, mindkettőn a saját .TLL- listával.
Ezért nem értem mi a baj... a pendriveokat egyébként bemenetként felismeri, a rajtuk lévő fájlokat be is olvassa.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Bdbogyo
újonc
válasz farkas-j #56151 üzenetére
Üdv. Van egy 32la620-s tévém és már többször össze keverte a sorrendbe szedet tv csatornákat és vannak csatornák amik ki is törlődnek (pl 1,2,7,8). A probléma hamar orvosolható mert usb-ről vissza töltőm a listát, de elégé idegesítő a dolog mert ha nem vagyok otthon család nem tévézik . Frissítve még nem volt a tévé és kerülném is ha nem muszáj Te mint LA széria boldog tulajdonosa találkoztál már ilyen esettel és ha igen mi a megoldás
-
törölt tag
válasz farkas-j #56151 üzenetére
Üdv!
Az lb széria kiírja a csatorna nevét, sorszámát, csak az éppen futó műsor nevét nem. Ez is egy olyan dolog ami fel sem tűnt nekem, amíg itt szóba nem került. Azért vannak a beépített sat tunernek előnyei is. Legalábbis az eddig használt digis beltérihez képest. Nem megy el a hang percekre, nem merevedik ki az adás minden előjel nélkül, nem zilálja szét hetente a sorba rendezett csatornákat, egy gombnyomással ki lehet kapcsolni a román feliratot, ami a régin ritkán sikerült és eggyel kevesebb távvezérlővel kell nyűglődni.
Kétség kívül vannak gyenge pontjai, de nekem megfelel. Ezen az áron nem kapni jobbat (42lb650v) .Az az előszeretettel belinkelt brutál felhős kép például valami üresjárati átszivárgás lehet, mert filmen sötét jelenetnél nem jelentkezik soha. -
Stevenstyle
senior tag
válasz farkas-j #55436 üzenetére
Egy párszor már páran leírtuk, mégis előkerül időközönként. Mint ahogy azt is nehezen értik meg az emberek, hogy a clouding és a DSE két különböző jelenség neve ennek ellenére folyamatosan az előbbi van terítéken.
Lehet, h kiabálni kellene egymásnak (hisz a képcsöves Tv-k óta tudjuk, hogy a hang gyorsabban terjed mint a fény), h gyorsan meg értse mindenki
[ Szerkesztve ]
-
Stevenstyle
senior tag
válasz farkas-j #55287 üzenetére
Mondom miért kérdezem.
Azt először is szeretném leszögezni, hogy korántsem tudtam elmélyedni annyira a témában mint azt szeretném, elsődlegesen idő és megfelelő mennyiségű eszköz hiányában, ezért abban az esetben ha valaki kompetensebb a témában és esetlegesen pontatlan amit írok, ezúton is kérem és nagyon köszönöm a korrekciót.
A miracast a Wifi Alliance által létrehozott és publikált szabvány ami egy kvázi válasz az Apple Airdrop szabványára , megoldására.
Az intel Widi az Intel saját megoldása ami egy miracast alapú szolgáltatás annyi különbséggel, hogy az Intel garantálja két WiDi képes eszköz kompatibilitását és a megfelelő átvitelt. Ehhez a megfelelő hardware és software környezetet biztosítja is a támogatott eszközök esetében.
És itt a nagy különbség ugyanis a tesztek és a tapasztalatok szerint ugyan mindkét technológia közös alapokon nyugszik és Wfif Direct-et használ, sajnos rengeteg esetben előfordul, hogy a miracast-ot támogató eszközök nem látják egymást vagy ha látják is egymást a kapcsolat nem jön létre vagy instabil, míg a dedikáltan Intel WiDit támogató eszközök között nincs számottevő mennyiségű és hasonló probléma.
Az pedig enyhén véleményes, hogy a különböző gyártók a miracast-ot támogató és azon alapuló megoldásaikat máshogy nevezik (LG SmartShare, Samsung: AllShare Cast, Panasonic: Display Mirroring) és nem tüntetik fel, hogy mindegyik esetben Miracast-ról van szó. Megint más történet, hogy ez sok esetben főleg, ha különböző gyártók közötti eszközökről van szó, nem is működik vagy nem működik kielégítően.
Mindezek fényében egyrészt hiába támogatja a Win 8.1 a Miracast-ot ha az adott hardware nem támogatja azt (nem feltétlenül csak és kizárólagosan hardware szinte, hisz láttunk már olyat is, hogy bár a hardware támogatna egy szolgáltatást az ezt biztosító software környezet nem biztosított, pl driveres támogatás hiányában). Másrészt ha hardware támogatja és Win 8.1 is van rajta még az sem jelenti feltétlenül, hogy működni vagy kielégítően működni fog. Ezzel szenben az Intel WiDi esetében, ami szintén Miracast alapú, az Intel garantálja, hogy két WiDi képes eszköz biztos, hogy működni fog egymás között. Elvileg erről kellene szólnia a MiraCast-nak mint szabványnak is de sajnos a tapasztalatok nem ezt mutatják.
Az általad említett miracast nem működik 8.1 esetén itt jön képbe, hogy egyrészt vagy nem támogatja a hardware vagy támogatja de olyan amilyen :S
[ Szerkesztve ]
-
-
Stevenstyle
senior tag
válasz farkas-j #55280 üzenetére
Ha meg engeded annyiban pontosítanék, hogy egy család típus az Inspiron 17 és nem csak i7 processzorokkal szerelték, szerelik.
Fejből nem fogom tudni az összes variánst de ha a kedves kolléga ír nekem egy service tag-et vagy egy processzor típust akkor abban tudok segíteni, h egyáltalán támogatja-e az Intel Widi-t.
Henker2: keresés funkciót ajánlom figyelmedbe (elég gyakori téma volt anno), de ha működik minden akkor nem javaslom. Amúgy igen, 700 mega körül van.
[ Szerkesztve ]
-
ilyenezalaci
tag
válasz farkas-j #55277 üzenetére
Nekem is Dell Inspiron van, dedikált videokártya nélkül, intel hd 3000-rel, win 8.1 fut rajta, de én sem tudok pl. tévére csatlakozni miracast-tal, mert nem is elérhető a tv, windowsban az eszközöknél a "második képernyő" menüpontban meg sem jelenik opcióként. Utána olvastam, és az jött le, hogy a win 8 tudja ugyan, de hardverileg csak a 3. generációs, vagy újabb Core i processzorok tudják. Az enyém 2012-es gép, és 2. generációs i3 van benne. Ha valaki ilyen konfiggal miracast-ozik, iszom szavait.
-
-
direwolf
őstag
válasz farkas-j #55102 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
5. Miracast: kb. ugyan azt tudja, mint a WiDi (tehát képernyőtükrözés), csak nem korlátozott Intel eszközökre.De ami a legfontosabb, hogy a DLNA képes a lejátszani kívánt állományt újratömörítés nélkül átküldeni a TV-nek, ha a TV ismeri az adott kódolási formát. A WiDi és a Miracast mindenképpen újratömöríti veszteséges módon, tehát romlik a minőség!
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Stevenstyle
senior tag
válasz farkas-j #54497 üzenetére
Szerintem se offoljunk tovább, te leírtad a saját és a DisplayMate álláspontját én is a saját és a nemzetközi szaksajtó általánosan elfogadott és szakmailag alátámasztott álláspontját. Ennyi, túl van tárgyalva és amúgy is off téma.
Megjegyzem én is azért választottam a passzív technológiával szerelt Tv-t mert nem bírja a szemem az aktívat. Na de tényleg elég lesz az off-ból részemről.
[ Szerkesztve ]
-
-
MrBazsi
senior tag
válasz farkas-j #54170 üzenetére
Látod ez igaz h "Nem egyszerű a képernyő három rétegét (LCD, diffúzor, világítás) úgy összeszerelni, hogy az a teljes felületen mindenhol tökéletesen egyenletes távolságban legyenek egymástól.2
de valahol azért fura is, mikor a mobiltelólkban szinte már űrkijelzők vannak gyártótól függetlenül.
Személy szerint én nagyon várom azt a korszakot amikor egy tv Amoled kijelző + minimum uhd felbontású lessz, és egy rendes komoly oprendszer fut alatta. Mondjuk mint a mobilokon egy android.
Biztos h drága lessz, de valamiért valamit. nem is értem miért nem kisérleteznek jobban ezekkel a gyártók. -
Dave567
addikt
-
direwolf
őstag
válasz farkas-j #54078 üzenetére
Elolvastam a linkelt cikket, és az eredetit is amire hivatkozik. Nem azért, hogy vitázzunk rajta, hanem mert érdekelt. Nagyon érdekes és elgondolkodtató, de van a magyarban egy nagyon fontos félrefordítás:
"A teszt beigazolta, hogy az FPR technológiájú TV-k passzív szemüvegen át teljes 1080p felbontást nyújtanak 3D-ben, tehát a „fél felbontásra vonatkozó állítások nyilvánvalóan helytelenek.”
Ezt így nem állítja az eredeti, hanem:
"reinforcing our conclusion that the Passive Glasses deliver 3D Image Fusion with full 3D 1080p resolution and are visually sharper in 3D than Active Glasses because of the Crosstalk, ghosting and Response Time issues mentioned above"
Tehát a két félkép összerakását (fusion) állítja elő 1080p-ben, nem az eredetit. Meg is magyarázza, de az hosszú, nem kopizom be. Itt a forrás.
Ami viszont meglepő számomra is, de biztos igaz, mert nem kis jános volt a teszter, hogy a félképek ellenére a passzív 3D élesebb és részletgazdagabb. Magyarul az aktív shutteres technológia annyit ront a minőségen, hogy jobb nála a passzív!"I've seen things you people wouldn't believe"
-
huncutka1029
addikt
válasz farkas-j #53597 üzenetére
hogy titkosítatlanul küld fogad, csak egy dolog.
ami aggasztóbb, hogy feltörték, a smartjukat, így távolról átállíthatnak, lenyúlhatnak adatokat, kizárhatnak a tv-ből.
videó rólaAz LG-oldaláról még ilyet nem hallottam, ezért +1 érv mellette.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.