Hirdetés
- EAFC 25
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 4
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Ja igy mar tiszta, oke. Tehat amit dts-nek hittel, az valojaban dd volt. Amugy angol hangal en jobban szeretem, persze felirattal.
Jo kis cucc! Tesomnak yamaha van, az erositot tudom, hogy 7x105 wattos, a hangfalak is yamaha, de nem tudok tipusokat.
Ertem. Megszokas kerdese, az angol eredeti hangok engem boven karpotolnak az olvasasert. De egy ido utan eszre sem veszed mar, hogy olvasni kell.
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Nem jól érted. A lényeg, hogy amit én DTS hangzásnak hittem, valójában Dolby Digital volt AC3 kódolással.
Megnéztem minden HD filmemet és mindegyikben DD a magyar hang, az angol pedig a legtöbb esetben DTS.
Mivel nem szeretnék angolul nézni egyet sem, így ez engem nem zavar.
A Samsung azért jelezhette DTS-nek, mert az angol hangsáv volt az alapértelmezett neki. Miután átváltottam a kimeneti jelet DTS-re megszólalt a hang a házimozin. Csak utána váltottam át a nyelvet magyarra, ami meg DD-ben volt. Az erősítő ugyanúgy szólt azután is!
Nekem egy elég nagy teljesítményű Thomson rendszerem van, szerintem az is sokat számít a hangzásban [link][ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
titán
Jo ertem, csak az lg-nel ezek szerint at kell mindig kodolni, kulonben nem fog hang se kijonni a tv-bol. No es nem csak a 3d filmek eredeti hangja dts, hanem a legtobb full hd cucce.
Amugy az is lehet, hogy nem mindegyik rendszeren jon ki a kulonbseg a dd es a dts kozott, de annyira mondjuk nem is ertek hozza.[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Sokáig tévedésben voltam a DTS-t illetően. Ami mkv-s filmeket megnéztünk a fiam Samsung tv-jén, csodálatosan szóltak a házimozi rendszeren. A Samsung tv-t át kell állítani DTS módra a film indítása után, hogy egyáltalán kimenjen valami hang az optikán az erősítőig.
Éppen ezért meg voltam győződve arról, hogy az a fantasztikus mozihang a DTS-nek köszönhető.
Kb. 1 hete néztem meg ezeknek a filmeknek a médiainformációját: DD AC3
Tehát szédületes hangzás jöhet ki egy jó erősítőn DD-ban is. Ekkor döntöttem el, hogy LG-t veszek. Hogy miért kellett DTS-re állítani a Samsung TV-t, és akkor mi is volt valójában ami szólt nem tudom, de biztos, hogy nem DTS...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
PLaci58
addikt
Szerintem DTS nélkül is van élet
A letölthető DVD-kről is, ha lehet, leszedik a DTS-t mert 2x annyi helyet foglal mint a DD és nem nyújt annyival jobb hangminőséget.Más!
Ma belefutottam egy érdekes problémába a TV-vel (LV4500)
Egy animációs filmet (DVD.ISO) próbáltam meg USB-ről lejátszani, úgy, hogy kibontottam a Video_ts könyvtárt egy pendrive-ra. Eddig minden okés is volt, de a TV pont a filmet nem tudta lejátszani. A többi VOB-ot nagyrészt igen. A film és az extrák nem mentek. Kénytelen voltam kiírni lemezre, onnan hibátlan. Szerintem valami másolás védelem kavarhatott be, de annyira, hogy szinte lefagyott a TV, amíg olvasni próbálta a fájlt.
Azt már tapasztaltam, hogy egyes isokból nem lehet kimásolni fájlokat, mert "talán megtelt a lemez" hibát dobnak, de ilyet még nem."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
a1connect
csendes tag
Sziasztok!
Engem egy kicsit zavar a LG 3D TV-hez kapott olcsó szemüvegek minősége. Lehet kapni esetleg magasabb minőségűeket?
-
espat
tag
idézet a hobbyrendeles.hu oldalról:
"A technológia lényege, hogy az egymásra merőleges polarizációs síkon terjedő vízszintes, illetve a függőleges hullámokat egymástól negyed hullámhossznyira (lambda negyed) eltoltja, így a síkhullám összege cirkuláris (forgó) polarizációra vezet. Ez lehet jobbra és balra forgó (jobbsodrású ill. balsodrású). Tehát körkörösen polarizálja a fényt. A két (jobb szem, bal szem) képre a jobb és bal sodrású módszereket alkalmazzák"....
Eddig az idézet.
A körpolarizáció végett mozoghat a fej, nem fog elsötétülni a kép, mint az aktív szemüvegeknél ,amik nem cirkulárisan polarizáltak. Viszont passzív technológia esetében is nagyfokú elfordulásnál felbomlik a térlátás, annak ellenére, hogy a kép világos marad...
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Hazahoztuk életünk első lapos tévéjét a 32LV5590 személyében.
Remélem jól választottunk.ED-ban vettük és utolsó darabok egyike volt az 5500-as típust pedig 12.01-től nem árusítják.
-
Laca0
addikt
A kérdés azért helytálló, mert a polarizációs 3D úgy működik, hogy az egyik szemre vízszintesen polarizált, a másikra meg függőlegesen polarizáltat mutat a tv.
Én sem igazán értem, hogy a circular polar miért működik, de működik - állítólag-.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
edeleny
őstag
Valóban 10 perc, de így sem megy!
Hiába írom át, számolja át ugyan úgy nem megy!! Más lehet a megoldás!Más.
Beindult a Plex, sajna nem tudom vissza tenni a mappa beállításokat, hol lehet?
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Milyen polarizációs szemüveg kell az LG-hez? Cirkular vagy lineális?
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
VW
aktív tag
jól gondolom,hogy a LV4500 100Hz, az LE4500 csak 50Hz?
20 éve a Prohardveren. Sajnos a légzés nem intelligencia függõ, különben elég sok probléma megoldódna.
-
tibtibx
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy Xbox360 HDMI-vel összekötve a 42LW5590 1080p-nél miért ír csak 60Hz-et?
-
nem gond
csendes tag
Másik probléma:
ZTE Blade telefonnal szeretnék távirányítani.
Feltöltöttem az LG Remote, és a GRemote programokat is, de nem érzékeli a tv-t.
Lehet, hogy a teló alkalmatlan az együttműködésre? -
nem gond
csendes tag
Hali!
Nekem 32 LV 5590 van, és FB 163 U h. mozi, és én sem tudom a hangot átküldeni a mozi hangszórókra.
Ötlet? -
sea
tag
Sziasztok!
Az lv 5590-ben lévő dvr funkcióval kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy felvételkor mondjuk egy óra anyag mennyi helyet foglal a hdd-n? És be lehet állítani a felvételt időzítőre is? Köszi előre is!
-
andy70
csendes tag
-
benvolio
őstag
Ha optikai kábellel össze vannak kötve abból még a TV hangját is hallanod kéne, nem csak a filmekét /kivétel a DTS/. A hifi távján az "AUX" gombot addig kell nyomogatni amíg a "digital in" felírat nem látszik a hifi kijelzőjén, ha így csináltad és még mindig nem jó akkor passz.
-
GEO001
aktív tag
Hát lehet decodolni pl. ezzel, elég egyszerű, de ha nem akar vele vacakolni célszerű lehet egy olcsóbb media player beszerzése (k.17k), ami többnyire megeszik mindent.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
GEO001
aktív tag
Esetleg nézd meg a simplink -nél a TV forrásnál mi van beállítva (TV hangszóró vs. házimozi hsz). A filmek hanganyagait megtudod nézni a mediainfoval.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
titán
Koszonom az infokat az mkv-val es a dts-el kapcsolatban, meg is emlitem Tesomnak feltetlenul. Most akkor a dts hangal mit csinaltok Ti? Valahogy azt ki lehet csalogatni, vagy mindenkeppen kulso lejatszo kell?
[ Szerkesztve ]
-
andy70
csendes tag
A BD lejátszó HDMI 1.4-el van összekötve a tv-vel, a tv-n van is hang, csak a házimozira nem bírom továbbítani. Ha a házimozin indítom el a filmet, akkor természetesen van 5.1 hangom, de az csak DVD-t játszik le, HDMI csati nincs rajta (8 éves). Azt nem tudom - annyira nem vagyok profi a hanganyagok terén - hogy a filmek milyen hangot küldene tovább, de a tv hangját véleményem szerint mindenféleképpen továbbítania kellene (különösen optikai kábelen).
-
GEO001
aktív tag
A kompozit kábel a leggyengébb minőséget produkálja kép minőség terén, mindenképpen hdmi javasolt. Ami a hangot illeti optikai kábelezéssel összekötve meg kell hogy indítsa az erősítőt, feltéve ha nem DTS hangcsatornát tartalmaz az érintett film.
[ Szerkesztve ]
-
andy70
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt rengeteg infót szereztem ebből a topikból, ezért köszönet minden hozzászólónak. Most is egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. 3 hete használok egy LG 47 LW 5590-est és egy LG 670-es BD lejátszót (a képe tökéletes 3d lemezekkel - az LG promo anyaggal is -, de a tv adások is jobbak, mint amit vártam - Mindig Tv). A gondot a hang átvitele okozza.
1. Van egy Samsung házimozi rendszerem, amelyet már minden létező kábellel összekötöttem a tv-vel is és a BD lejátszóval is (két dugós kábel - a pontos nevét nem tudom, talán komponens - és optikai kábel), illetve minden beállítást végigzongoráztam, de sem a tv-ről, sem a lejátszóról nem tudom átküldeni a hangot a házimozira.
2. A másik problémám, hogy gyári műsoros DVD lemezt a BD-n lejátszva angolul azonnal megy a film, azonban ha a nyelvet átállítom magyarra el sem indul a lejátszás. Érdekes módon írott lemezekkel ilyen problémám nincs. -
-
GEO001
aktív tag
Sajnos amit meoindil kolléga hozzáfúzött igaz. Ha tesód nem akar külső lejátszót venni, még egy opcióra van lehetőség, a 4.1 levelnél magasabb kódolású filmek átkódolásával (kb.10-15 perc), utána a TV boldogul velük.
-
Cocos
tag
Kicsit a tv. védelmére, és a tájékozatlanok félretájékoztatása ellen ne beszéljetek butaságokat az mkv.-lejátszással kapcsolatban. Nagyon jól kezeli az mkv-t. csak a dts-ami gáz, de az nem mkv függő ugye. Ami nem megy (L4.1 felett az egy 10 perces plusz idővel muxolható. Én eddig 1-2 db-ot kellett,hogy átalakítsak.
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
nilrem
aktív tag
[link] Erre senkinek nincs ötlete?
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
PLaci58
addikt
válasz Bernyó84 #4031 üzenetére
A helyzet az, hogy elég jól kezeli az MKV-kat. Mióta megvettem a TV-t a Divx-es DVD lejátszót be se kapcsoltam
A probléma igazán nem is a Level5.1-es tömörítéssel van. Ezt az 1920x1080-nál nagyobb felbontásokra találták ki, amit a TV nem tud lejátszani.
A gond ott van hogy pár L4.1-es filmet sem tud lejátszani. Ahogy elnéztem az újabb kódoló programmal készülteket, vagyis ezzel:
"mkvmerge v5.0.1 ('Es ist Sommer') built on Oct 9 2011 11:55:43;libebml v1.2.2 + libmatroska v1.3.0". Úgy vettem észre, hogy a v1.0.0 vagy régebbi kódkönyvtárral készülteket simán lejátssza a TV. Még az is lehet, hogy a "ref" értékkel van baja. A 4-5-ös értéket felismeri, de a nagyobb pl. 11-essel már gondja van. (A ref érték azt jelenti, hogy hány képkockánként van teljes képkocka betömörítve, a köztes képkockáknál csak az eltéréseket tárolják el.De az is lehet, hogy butaságokat írkálok Ezt csak a TV készítői tudnák igazán megmondani.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
Bernyó84
aktív tag
Ha veszek egy ilyen LG 42LW5500 vagy 42LW5590 TV-t, akkor elképzelhető, hogy ha frissítek majd idővel rajta szoftvert akkor kezelni fogja az újabb kódolású filmeket is (amiket jelenleg még nem tud lejátszani)? Vagy ilyenbe ne is gondolkodjak? Ennyire még nem okos az okos TV?
Gigabyte P35C-DS3R (F12), INTEL C2Q Q8300, Sapphire HD 7790 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R), Chieftech 550W, 500GB Samsung SataII 16MB, 2TB Seagate SATA2 7200RPM 32MB
-
Laca0
addikt
válasz bacsi84 #4018 üzenetére
Az 5590-es rendelkezik DVR (PVR) funkicóval.
Pont hogy digitális TV adást lehet vele rögzíteni, analógot nem.
Hülye kérdés, de a kézikönyvet áttanulmányoztad?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
-
bacsi84
csendes tag
Sziasztok Szakik!!!
Egy kis segítségeteket kérném. Vettem egy 42lw5590-et. Hozzá egy 500gb os mobil vinyót. Erre én a tv-vel leformáztam mert ezt kérte. Persze utánna derült ki számomra, h digitális adást nem is vesz fel. Erre én nem baj majd másolok rá filmeket meg miegymást. Rádugtam a gépre és nem ismerte fel, mivel valamilyen más formátumra átformázta .
Hogyan tudnám visszacsinálni az egészet? mivel így használhatatlan!!. Gépen nem tudtam (vagy nem értek eléggé hozzá) mivel nem rendelt hozzá meghajtót ezért nem is tudom formázni...
Ebben kérném segítségeteket mert már szét*asz az ideg
Előre is köszönöm....[ Szerkesztve ]
-
Attas
aktív tag
válasz edeleny #3973 üzenetére
Vágom és elfogadom amit mondasz. Nekem a megosztás a prió1. Az most, hogy hetente egyszer le kell vennem a 250GB a tv-ről és lecserélem kb 10 perc alatt a filmeket, az kényelmesebb. Én az 1TB ki sem használnám mobil megoldásként. De mondom ez szubjektív.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
CSorBA
őstag
Sziasztok!
Ezek az olcsóbb tévék, pl
LG 42LV3400
LG 42LV4500mennyire jók? Szorít kicsit a keret, és ezek egész tűrhető árban vannak.
Nekem nem kell sem 3D, sem irtó jó hangzás. Csak a képe legyen viszonylag normális, ps3 lenne rákötve, meg gépről film. Még tévét sem néznék rajtaKöszi.
-
TomDog
tag
Én nézek mindenféle- fajta 3d-s nem 3d-s bd filmeket teszkos hdmi kábellel mini pc-ről.
Egy picit többe kerül mint egy média lejátszó de cserében mindent tud, csendesZotacHozzátávirányitó hogy tényleg kényelmes legyen[ Szerkesztve ]
És a fő kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nők miért válogatnak http://30bt.venroka.com/news.php
-
edeleny
őstag
válasz Ats Feri #4009 üzenetére
Én nem fogom a hálóba cipelni a PC-t, ha jól tudom 25 m-i bergman csőbe húzható HDMI kábelt meg még nem találtak fel.
Azt kérdezném, hogy médialejátszóval is lehetnek e ilyen gondok?
(nem biztos hogy sok BD ISO-t játszanék le)
Illetve 3D élmény szempontjából van e különbség:- ha a TV játssza le, illetve valami külső lejátszó (ugyan azt a fájlt)
- cirka 15 gigányi .mkv 3D film, illetve 40 gigás 3D Blue-ray film.
Tényleg csak 3D megjelenítés!Illetve a 3D beállításoknál lehetne olyat állítani, hogy 3D mélység, ez mikor lenne aktív, mert még soha nem lehetett állítani!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Ats Feri
csendes tag
válasz pigster #3989 üzenetére
Hello Kron1! Én nézek 3D Full bd isokat pcről LG passzív tvn 1.4 HDMI kábelen kersztűl. Mível én is csak most kezdtem ezzel kisérletezni , mások eredményei is érdekelnének. - Vettem egy GTX 560 kártyát aminek már 1.4 es a HDMI je + 1.4 HDMI kábelt.MÍvel van Nvidia kittem és aktív monitorom is, a HDMI tvkhez lehet használni a kittet és szoftvert de a tvhez a saját szeművegét kell használni. A power dvd 10 em egyenlőre nem akart ezzel együtt működni , úgy hogy a pwd 11 próbaverzióját töltöttem le és azzal már működik. A tvt 24 Hz re kellett állítanom mert a full hd csak akkor jelenik meg valódi 3d ben a leírás alapján. Nekem a powerdvben csak az nvidia 120 Hz tv beállításra állítva produkálja a 3dt a tv. A távírányítón amikor 3dre kapcsolom a tvt 3D re kapcsol de nem jelennek meg a beállítási sbs, tab stb állitási lehetőségek, lehet azért mert a jelet érzékelve már automatikusan a megfelelőre kapcsol. Az nvidia kit színtén csatlakoztatva van a pcm hez .Nekem így működik , nem tudom hogy másnak hogy megy. Ja a TMT5 is lejátsza az egyik full 3dbd filmemet amit meg a powerdvd 11 meg nem .
[ Szerkesztve ]
-
Olywer
csendes tag
Én sem duzzogok, csak lóg az orrom.
De azért köszi mindent
Internet csak youtube-hoz kell a TV-n, mert sokkal jobb azon nézni
mint monitoron és a Magic Motion-el nyilván egyszerűbb kezelni.
Ja és a Skype-ot próbálgatnám, ahhoz sem árt a Magic.Erről jut eszembe, van valakinek Skype tapasztalat LG tv-n ?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz pigster #4004 üzenetére
Nekem ugyan műxik, de egyszer kipróbáltam és ennyi. Azóta nem hiányzik! Te konkétan a TV-ról fogsz netezni?! Mert csak akkor kell sztem a Magic M ha nincs PC-d vagy laptopod, más értelmét nem látom nagyon! Ettől eltekintve amugy tényleg hülyeség hogy csak 2 port van.. Nem értem azt sem hogy miért nem kompatibilé ezekkel! DLNA képes teló kell neki?! Sztem csak a wifi a lényeg..
-
pigster
senior tag
Hali!
Én nem duzzogásból írom, de az Android Marketből nem tudom telepíteni az LG TV Remote progit:
Vodafone Samsung GT-S5360
This item is not compatible with your device.
Vodafone LGE LG-P350
This item is not compatible with your device.Mindkettő androidos, az LG-t direkt azért vettem, hogy tudjam irányítani vele a TV-t.
Hétfőn érkezik az LG tv-m, rendeltem hozzá Magic Motion távirt is, de az persze sehol sem volt leírva, hogy elfoglal egy USB portot. -
hatD
tag
válasz huncutka1029 #3957 üzenetére
Köszön Neked és(#3959) Attas kollégának is az információt, ezek után már nyugodtan beszerzem, én sem akarok nagyobb kapacitásút, mert csak átmeneti tárolást szolgál majd.
Látom többek hozzászólásából, hogy különböző gyártmányúak szerepelnek, ezek szerint erre nem érzékeny, azért valami alacsony teljesítmény igényűt keresek majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.