Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a1connect
csendes tag
válasz gangura #3297 üzenetére
Az 5.1-es AC3 hanggal nincs gond. A Level 5.1-et nem szeretik az LG TV-k, ami a videó tömörítés paramétereit szabályozza.
Cars2 3D-t sikerült a tsMuxer-el becsapni (Level 4.1-re átállítani), de már
találkoztam olyan filmmel, ahol ez nem jött be. (maradt a több 10 órás valódi újrakódolás)A DTS hang hiánya végett döntöttem egy olcsó médialejátszó beszerzése mellett. (WD TV Live, remélem B-rad firmware-el jól teljesít majd.)
-
brandyke
csendes tag
Hello.
Lenne egy kérdésem. Az miért lehet, hogy egy-két mkv-t érvénytelen formátumnak ír ki a tv-m? Sok mkv-t lejátszottam már vele, USB-ről, eddig nem volt probléma, most viszont 2 filmnél is ezt írta ki. LG37LV3550 a típus.
-
Cocos
tag
Ti szedtek le rar.filmeket? Ha igen, hogyan csináljátok előfizettek, vagy végigvárjátok azt a bazi sok időt?
"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
Attas
aktív tag
Azt hittem a PC az HTPC-ként fog üzemelni. Na de akkor ugorjunk neki. A legtöbb tévé abban a kategóriában amit Te szeretnél (ár/érték) azért nem egy kimondott medialejátszó. Pl az LG LW5500 (de szerintem a többi LG is) nem kezeli le a DTS hangot. Valamint azért akad olyan film amibe beletörik a bicska. Na de ha kibékülünk ezzel akkor a külső winyó tényleg ideális. Viszont ha esetleg olyan TV -t veszel aminek van LAN portja és ismeri a DLNA szabványt, akkor a PC-d megosztott mappáit, látni fogja, ergo lejátsza a médiákat úgy is. Negatív ebben, hogy a PC nek mennie kell és magas bitrátáju filmek beakadozhatnak. Azért én mégis csak a külső HDD-re voksolnék. Persze legideálisabb egy médialejátszó. Amúgy azt hittem a képek amiket linkeltél épp egy ilyen HTPC. (itx kivitel közel a tv-hez..a képen legalábbis.)
De ha már összekötöd HDMI-vel akkor a PC-d kiválló médialejátszó is lehet. ld. XBMC
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
zodo
nagyúr
Hát úgy gondoltam hogy vagy vagy szóval vagy összekötöm a pc-el vagy külső vinyó.
Úgy vélem mint tudatlan hogy talán a külső vinyós megoldás a kézenfekvőbb mert annak tartalmát talán látom a tv képernyőjén.
HDMI-el összekötve úgy gondolom nem látom a pc-n lévő tartalmat max. el tudom indítani a lejátszandó anyagot de ezenfelül még vezérelni/irányítani sem tudom.Hogy van ez?
Szerk: jah és nincs mit.
[ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
Tózse!
A sanctum szerintem is gyenge,pedig cameronnal reklámozták ha jól emlékszem..
A jobb-bal korrekció értelmét majd észreveszed olyan 3D-s filmeknél ahol nagyon zavar,és bántja a szemed valamiért a kép,akkor váltsál korrekciót[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Cocos
tag
Hát igen! Érdekes a lista!
-
Cocos
tag
válasz rossitibi #3285 üzenetére
Ja pl. tegnap néztem az említett Sanctum-ot. Mondom a feleségemnek, hogy nem húzol szemüveget. Azt mondja erre, hogy most pont úgy látja mint a normál filmet kontaktlencse nélkül.
Levettem a szemüveget és a kis elmosódáson kívül nem láttam különbséget.Más! Mire való a 3D állítások közül a jobb-bal korrekció??
-
Attas
aktív tag
A csatlakozást mindenképp HDMI kábelre bíznám.Pl erre A külsőre egy kisebb 2,5" merevlemez nagyon jól használható. egy 160-250GB bőven elég. A pendrive felejtős. Elunod az életed mire egy 15GB mkv- rátolsz. Persze ha beruháznál ekkorára. JA és Zodo..köcce az alaplapos linket a másik topicban
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
-
rossitibi
tag
válasz tigipuf #3284 üzenetére
Én láttam moziban az Alice-t és hát ki voltam akadva mert ennyi erővel 2D-ben is megnézhettem volna! Pénzt ne adj érte mert csalódni fogsz!
Cocos igazad van!
Sok mai 3d olyan mintha tv-vel konvertálnám! Engem pl hidegen hagy hogy van 1 kis mélysége a filmnek! Azért vettem a tv-t hogy itt játszódjon előttem minden! Mint a sammy-ben! Felháborító ha az ember megvesz 3d blu-ray- lemezt sok ezerért aztán kap egy majdnem 2d-s filmet! Avatar Sammy le a kalappal,a többiért nem érdemes szemüveget rakni! Sokszor felemelem hogy hol a 3d és majdnem éles képet látok! Nevetséges! Itt egy link érdemes megnézni: http://realorfake3d.com/
Én szívem szerint még sokat áthúznék a jobb oldalra![ Szerkesztve ]
-
tigipuf
senior tag
válasz RockCNC #3278 üzenetére
Szerintem,meg ízlés kérdése,nekem például a Sammy kalandja már túl "erős " 3D-ben,sokszor bandzsítanom kellett,hogy fókuszálni tudjak.
Az avatar nálam etalon,kellemes térhatás,nem fárasztja a szemet,mégis látványos.
Bőven elég mondjuk a shrek vagy az ice age nyújtotta 3D,nekem a sammy helyenként túlzó,bár vannak benne nagyon jól eltalált részek.
(kíváncsi vagyok nagyon az Alice csodaországban"-ra,már 2D-ben is látványos volt)[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
rossitibi
tag
Sziasztok!
Mekkora a maximum külső merevlemez amit támogatnak a tv-k? LW széria!
(659s) -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Olyan olcsóbb 32"-os Led 100Hz-es körbe tartozó készüléket keresek (max. 130k-ig ) aminek a képminősége szépnek mondható pl. Digi kábeles adásokkal.
51-es crt tv váltana.Ami fontos lenne hogy valamilyen úton módon össze tudjam kábelezni a pc-el ami kb. 12 méter hosszúságú kábellel lenne lehetséges vagy nagyobb pendrive/külső hdd segítségével játszható/nézhető legyen az adat ill. rca csatival erősítőre tudjam küldeni a hangot.
(gondolom ez utóbbi alap)
Smart funkciók, 3D nem szükséges.Melyik típus(oka)t ajánlanátok és milyen megoldásokat az adatátvitelre?
(#3276) Minimoa
Csak tippelek hogy ez az oldal: Link
[ Szerkesztve ]
-
Cocos
tag
Az Avatart láttam, a HP.-t nem.
De az Avatar sem volt (igazán a moziban sem) szó szerint " kiugró" film.
Nem tudom érthető-e amit írok, de remélem.
Pl.az LG. demójában amikor az aranyszínű konfetti szóródik pl. az olyan mintha a nappali közepén lenne, vagy a frizbi mindjárt pofánvág. Ilyet igazán filmen még nem tapasztaltam."A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
Cocos
tag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de:
Az LG demoját (mindkét fajtát) végignéztem. Pazar a 3D (még félre is kaptam a fejem a labda elöl ), mindenhol.Tényleg, mintha a halak is karnyújtásnyira lennének.
De végignézve több játékfilmet is ezt a hatást nem érzékeltem ilyen súllyal.Érezhető-látható a 3D, de nem "ugrik"ki a jelenet (ek) a képernyő síkjából.Most vagy a demo mutatja meg mit lehet kihozni a rendszerből és a filmek ezt nem használják ki, vagy a film ennyit tud? Vélemény?"A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
zelacika
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy LG 42 LW 4500 tv-t és sajna kicsit sötét és kissé elmosódott a kép rajta. Műholdas digi tv-m van otthon. Segítsetek mi lehet a gond?
-
zsebibali
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy LG 47LW5590-es TV-hez milyen fali tartók jók.
A felhasználói kézikönyvben az LSW400BG-t írják, de több webshopban az LSW200BG típust írják 47"-es mérethez.
Egyébként nem gyári (LG) de olcsóbb fali tartót tudnátok ehhez a típushoz ajánlani?előre is köszi.
-
PLaci58
addikt
Tehát mig a (2x) 960x1080as sbs filmből ~480x540-et látunk, addig a (2x) 1920x540-es tab esetén nem veszik el a függőleges felbontás fele, tehát 960x540-et látunk!Esetleg kiegészítve annyival, hogy rossz az az értelmezés, hogy 2x960x1080 illetve 2x1920x540 as felbontást kapunk. Mindkét esetben összenyomjuk a képet és a végén széthúzzuk. Kódoljuk a 2 képet, belerakjuk 1 képbe, tömörítjük, átvisszük a TV-re, ami kitömöríti, szétválasztja a 2 képet és dekódolja. Így elvileg visszakapjuk a 2 eredeti képet. Ez az egész azért lett kitalálva, hogy a TV műsorszórásnál használt 2D csatornán át lehessen vinni a 3D-s TV műsort. Mindkét esetben teljes felbontású 2 képet kapunk vissza, ami nem lesz azonos minőségű az eredeti 2 képpel. A veszteséges tömörítés mindenképpen minőségromlást fog okozni. Ugyanúgy kell elképzelni mint ahogy a zenét tömörítjük MP3-ba.
Joocek!
Igaz, de ha nem léptet az ember, hanem bepötyög egy számot, akkor minden csatornát felhoz, hiába van "átugorva".[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
LG 42LV4500-nál lehet a digitális csatornák sorrendjét változtatni, de törölni sajna nem.
Így van 3 db. 1-es csatorna (digit, analóg, digit rádió).
Erre egy félmegoldást találtam, amikor is az analóg csatornák számozását eltolja az ember a digitális csatornák utánira. A digitális rádiók sajnos megmaradnak."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
joocek
aktív tag
Sziasztok van valahol leirás a szerviz menübe hogy jutok? (lw5500)
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
GEO001
aktív tag
-
honda23
aktív tag
Sziasztok
Energia takarékos üzemmódot érdemes bekapcsolni?
42LW5590-es tv.nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
senior tag
Sziasztok!
Van egy 37LE5300-as TV-m.
A digitális csatornák sorrendjét meg lehet változtatni? Nekem a mozgatás opció csak az analóg csatornáknál látható. Mi a tapasztalat? Köszi előre is! -
Kroni1
veterán
válasz rbriddick77 #3253 üzenetére
persze..
-
Kroni1
veterán
válasz rbriddick77 #3251 üzenetére
Nálam ha PC módban van akkor eleve ez a mód van beállítva. És szebb is a kép mint mielőtt megadtam hogy PC van rákötve..
-
rbriddick77
csendes tag
Sziasztok!
Olyasmi érdekelne, hogy az miért van, hogy ha a tv-t PC-módba állítva használom, akkor a tv menüjében nem lehet kiválasztani a "levágás nélküli" (just scan) opciót? Tudtommal ez lenne az 1:1 pixel mapping, ami pont pc-re kötés esetén lenne jó.
-
GEO001
aktív tag
Igen, ez érdekes felvetés, de sajnos a HSBS verziók terjedtek el jobban.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
Kroni1
veterán
Biztos volt már korábban, de gondoltam utánajárok hogy melyik tipusú filmek fekszenek jobban a passzív 3D TV-nek!
halfSBS vagy half TaB?!
Én azt találtam, hogy azonos felbontású mondjuk FullHD alapanyag esetén a halfTaB kétszer akkora felbontásban jelenik meg, mivel a TV-k vízszintesen felezik a felbontást. Tehát mig a (2x) 960x1080as sbs filmből ~480x540-et látunk, addig a (2x) 1920x540-es tab esetén nem veszik el a függőleges felbontás fele, tehát 960x540-et látunk!
Pedig józan paraszti ésszel azt gondoltam eddig, hogy mindegy, ugyanakkora alapfelbontás esetén közel azonos eredményre jutunk.. De ha ez igaz, akkor sajnos a TaB filmek elvileg jobbak lennének nekünk passzív LG-seknek, holott az SBS a gyakoribb megoldás. Érdekes nem? Valakinek ellenvélemény?
[ Szerkesztve ]
-
GEO001
aktív tag
Van benne természetesen teljes értékü böngésző is a beépített webes alapú tartalmak mellett.
Az LE -t nem ismerem, de az LW5500 lehet aktiválni a DVR -rögzítési funkciót.
"Az élet csak egy pillanat. De ez a pillanat elég, hogy örökkévaló dolgokat cselekedjünk..." - E. Bersot
-
summi
csendes tag
Sziasztok!
AZ LG42LW5590-es tvben milyen inernetböngésző van? CSak előre telepített alkalmazásokat tud kezelni, vagy teljes értékű webböngésző? Az LE5500-as szériánál végül is be lehet kapcsolni a DVR funkciót?
Zs
-
GEO001
aktív tag
Igazad van. Mégegyszer megnéztem. A 2D->3D konvertálásnál engedi csak a mélység állítását. Az eredeti 3D jelet küldő médiák kezelésénél csak a nézőpontot, valamint 3D képkorrekciót (bal-jobb szem) lehet váltani.
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
TV vásárlása elött állok. Kinéztem magamnak ezt a vadat: LG 42LW659S
Lenne 2 kérdésem.
- Még ez sem bírkózik meg USB-ről a H.264 MPEG-4 AVC High@L5.1 -el és a DTS hangal?
- Mi a különbség közte és a 42LW650s között?
Ha esetleg valakinek egyéb információja vagy tapasztalata van a TV-vel azokat szívesen fogadom, valamint ár/érték arányba megéri-e az árát?
Válaszokat előre is köszönöm.
Fikasz -
joocek
aktív tag
Sziasztok van aki SLIM konzolal rögzeitette a 47lw/lv tv-ét?
Lehet vele?
XBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
Cocos
tag
válasz Zellerfagyi #3234 üzenetére
Szerintem csak a 2D-3D nél lehet a mélységet állítani. Legalábbis nálam.
-
GEO001
aktív tag
Vannak "nagyobb" torrent oldalak, ahol már a HD filmek audio hangsávjai kirippelve is megtalálhatók, de (p2p) torrenteken is rá lehet keresni, ezekre, de tényleg a hang csúsztatásra is oda kell figyelni, kíván -e időzítést, illetve milyen bitstream -en futnak (23.976fps, 25fps).
-
GEO001
aktív tag
válasz Zellerfagyi #3204 üzenetére
Melyik típusnál van problémád a mélységállításnál? Én eddig rendesen tudtam állítgatni (általában HSBS, szekvenciális megjeleníítés) a mélységet, illetve a bal-jobb szemre jutó arány mérétékét, bár bevan állítva és már nem piszkálgatom.
-
woodyka
csendes tag
válasz woodyka #3211 üzenetére
Üdv. Akit érdekel: (lehet, hogy senkit...)
A 42LW5590-es tévémhez vett Egreat R6B médialejátszóval (2 készülék is)játszott filmek hangjai csúsztak.Kicserélték egy R6C-re, ami olcsóbb, az már tökéletes, nem csúszik a hang.
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
Mészyke
csendes tag
Ha mindenféleképpen te akarod csinálni akkor simán letöltess hozzá egy magyar szinkronos mkv-t, de ha nincs (pl. régebbi filmek) akkor egy jó minőségű aviból is tudsz szinkron hangot lopni... csak figyelni kell az fps-re és persze előfordul, hogy a késleltetésbe is bele kell nyúlni. De dobok privátba 1-2 oldalt ahová én töltögetek.
-
espat
tag
Ha valaki sokallja a pénzt a 3D polarizált szemuvegekért, itt 2.37 USD/darab-ért rendelhet, szállítással egyutt...
[ Szerkesztve ]
-
Cocos
tag
válasz d.tiborz #3221 üzenetére
Feljebb írtam, hogy Cetelem kártyával (vagy Aura) az Euronics-nél. Igaz, ott a listaár 235.000.- volt, de ismerős volt az eladó, így a belső listaáron számolt+10% kedvezmény a kártyával. Ez a kártyadolog annak éri meg, akinek egyébként is van kp.-je vásárolni. Nekem a tv.mellett kellett vennem (bedöglött)mosógépet+mikrót is. Így mindenre kaptam alapból a kártyára 10%-ot. Másnap rápakoltam a pénzt a kártyára és ennyi.Semmi kamat nem jön rá ezzel a módszerrel.
-
Cocos
tag
-
Cocos
tag
Hát a garancia tudtommal már nem 5 év. Én most vettem 42LW5590-est 207.000.- ért. Cetelem hitelkártyával fizettem, majd másnap visszaraktam rá a pénzt.
Kaptam 7 db szemüveget+ az eladót rábeszéltem még egy kis ajándékra.Így kaptam még egy 4 lemezes (Shrek 1-2-3-4) 3D Bluray lemezt."A lehetetlen nem tény ,hanem vélemény"
-
woodyka
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémám van valaki tudja mitől lehet?
Vettem egy Egreat R6B-t. Rácsatlakoztattam az LG 42LW5590-es TV-re és HDMI-n csúszik a hang kb. kevesebb, mint 1 mp-et, de nagyon zavaró. Visszavittem, rendesek voltak, adtak egy cserekészüléket. Mondanom sem kell szintén csúszik a hang. Minden filmen! Amennyiben RCA kábellel próbáltam minden OK. HDMI-vel próbáltam, ismét csúszik. A TV-n vannak szinkronizáló beállítások, kicsit javított, de továbbra is csúszik a hang.
A Speedshophoz visszavittem ismét, ott letesztelték, náluk minden OK. Most becseréltem egy Egreat R6C-re (különbözetet visszaadták), hazamegyek kipróbálom.
Addig is, ha van valakinek ötlete szívesen fogadom.
Előre is köszi.
ui.: Az Egreat topikba is beírtam, de ott 1 hónapja nem volt forgalom....
Amit nem látunk, az nem biztos, hogy nem létezik...
-
PLaci58
addikt
válasz tibtibx #3208 üzenetére
Éppen tegnap sikerült egyet találnom, amit kezel az LV4500-is.
HDD: Samsung HM250JI
ház: Coolink [link] Előnye, hogy beépített USB kábele van és külső tápegység csatlakoztatható hozzá, illetve adnak egy másik USB-be dugható tápkábelt is hozzá.
A lényeg, hogy ne legyen nagy a HDD áramfelvétele. Ezt rá szokták írni ( pl. 5V , 0.5A ).
Lehetőleg 500 mA körül legyen.Attas! Jók is azok a Coolink házak
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Attas
aktív tag
válasz tibtibx #3208 üzenetére
Nos én ilyet használok amit hírdetek is alább. Jómagam pont egy ilyen külső házzal. Hangtalan, kis fogyasztás, meglepően gyors, (Sata II.) nem igényel külső tápot.....és most occon adom.
-
tibtibx
csendes tag
Sziasztok !
Milyen külső merevlemezt ajánlottok, ami kompatibilis az LW5590-el!
Lehetőleg külső táp nélkülit. -
nagyúr
Sziasztok.
Hol lehet most a legolcsóbban beszerezni az LG 42LW5500-at, ahol 5 év gari és ajándék party pack is jár hozzá?Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Zellerfagyi
csendes tag
Sziasztok !
Miért inaktív a 3D filmek mélységállítása ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest