Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A távirányítóm kezd haldokolni, egész jól bírta mert 6 éves már elmúlt.. Tud esetleg valaki megbízható helyet ahol gyári távirányítót lehet venni LG tv-hez nem horror áron? Vettem egy utángyártottat, de az nagyon sz@r volt. A Logitech Harmony-kat szeretem, de abból is már kettőt elfogyasztottam, gyári LG-t vennék inkább.
-
Kroni1
veterán
válasz Kroni1 #89697 üzenetére
Egyebkent most direkt visszakerestem a topikban, és lehet ez okozta a zavart, de a trumotion- 100hz TVket itt anno mindenki valós 100Hznek hivta, és az volt itt a vásárlasi tanács, hogy ha lehet ilyet válasszunk, többek közt én is ezért nem 50est vettem, és nem bántam meg, a következőbe is ilyet szeretnék az biztos!
-
Kroni1
veterán
válasz blakey #89695 üzenetére
Aham, értem. LG 55LW5590es van. Úgy értettem az interpolácios 100Hzet, - ha azt nem is vesszük akkor valósnak - azért még mindig láthatóbb volt, mint a parasztvakító 600Hz CRM, meg MCI index számok, amik kb. a PMPO többezer watt teljesitményt juttatja eszembe a music centerek idejéből..
Akkor ezek szerint ez a trumotion féle dolog nem halt ki teljesen, köszi!
-
Kroni1
veterán
válasz blakey #89692 üzenetére
Köszi! Akkor jól sejtettem h szépen ezt is a legdrágább készülékek privilegiumává tették, 6-7 éve még a megfizethető középkategóriás TVk is 100Hzesek voltak.. Hát így egy darabig biztos nem cserélek TV-t, az 50Hzes TV-ket nézve sokkal hamarabb elfárad a szemem. Majd ha már az OLED árak lecsökkennek jelentősen akkor elég lesz nekem cserélni..
Alex: Szerintem nem a 3D volt a fő oka, valóban az aktívnál feltétel, de az enyém passzív 3d-s, 100Hz truemotion. Folyamatosabb a képe 2d esetén is, életszerűbb sokkal. De akkor ma is lehet ilyet venni, csak már nem ez, hanem az ívelt TV meg a 4k a hívószavak... Amugy a 24p kadenciahelyes lejátszásnál is jó dolog ez, pl. egy 120Hzes TV-n 5x24=120 azaz ötször olyan gyors a képfrissités, én nagyon szeretem.
-
Kroni1
veterán
Srácok! Vannak még valós 100Hz-es LG LED TV-k? A specifikációknál a hertz adatokat mostanában minden gyártó eléggé nagyvonalúan elhallgatja, még az ilyen CMR 600Hz meg hasonló parasztvakító számokat se nagyon találok a leírásokban. Miért van ez? Már nem lényeges info a 4K TV-k világában, vagy ezen a felbontáson örüljünk az 50Hz-nek is és ezért nem nagyon írják oda?!
Le szeretném cserélni lassan a 2011-es LG 3D-s 100Hz TrueMotion LED TV-met, de az újabbakban se 3D, se valós 100Hz, akkor az visszalépés lenne tulajdonképpen nem?!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A 2011-es LG 55LW5590 TV-met szeretném lecserélni egy frissebbre. Ezzel meg voltunk elégedve nagyon, ezért gondolkodom h a következő is LG legyen, de a Philips is szóba jött az Ambilight miatt.
Amire használnám:
- RPi-n futtatott KODI programmal játszom le a filmjeimet NAS-ról
- PVR funkcióval adást felvenni ha nem vagyok otthon
- Ezen kívül Netflix-et szeretnék használni, az enyémre azt nem lehetett feltenni.
- a mostani 100Hz-es, ha lehet megint ilyet szeretnék.Ahogy olvastam a frissebb LG-k WebOS-t a philips-ek meg vagy saját vagy android-os OS-t futtatnak. Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy melyiket érdemes venni inkább? Az androidosról azt olvastam elég bugos, sokat kell ujraindítani, ilyet nem nagyon vennék..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz bit_bro #45753 üzenetére
Ha sikerül kikapcsolni a timeshiftet (és nincs rá szükség) akkor mindenképp tedd meg, mert akkor ugye csak felvételkor írja az SSD-t, és ugy már nem annyira gáz, ráadásul több helyed is lesz. ha viszont be van kapcsolva akkor folyamatosan ír rá, 2 óra felvétel után pedig elkezdi törölni az írt részt és újraírja..
-
Kroni1
veterán
válasz bit_bro #45729 üzenetére
Szia!
Nem a mérete és nem is a sebessége, hanem a flash meghajtó mivolta miatt nem hajlandó használni a TV a pendrive-okat, csak a HDD-ket, SSD-ket illetve az SSD alapú pendrive-okat!
A legtöbb tipuson ki lehet elvileg kapcsolni a timeshift funkciót Nálam egy 2011-es LW5500-nál (ugyan hibásan fogalmaz a TV) a megformázás után megkérdezi, hogy a DVR funkciót ki vagy bekapcsolni akarom, itt a kikapcsolást kell választani, és akkor nincs timeshift, csak a DVR funkció működik, és az egész tárhelyre lehet felvenni.
Ugyanakkor én nem tanácsolom hogy sokáig használj SSD-t ilyen célra, hamar meg tudja ölni, főleg pont egy ilyen 30-40GB-os kisebbet, amit hamar teleír. Én egy 50%-os kondiciójú 250GB-os kivénhedt HDD-t raktam a TV-re amit már a notimban nem mertem használni, ez volt kb 2-3 éve, Timeshift megy rajta folyamatosan, DVR-t is szoktam használni gyakran, azt hittem ki fog múlni gyorsan, de lekopogom, azóta tökéletesen és halkan teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Azt irta valaki, hogy amelyik csatornán van hbbtv ott nem működik a DVR azaz a beprogramozott felvétel funkció. Igaz ez?!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! LG LW5500 TV-n szeretném újra bekeresni a csatornákat, (UPC kábeles szolgáltatás, mediacard-al)
Ha kiválasztom a UPC-t a szolgáltató menüben (ahogy eddig is volt) ott csak a gyors keresést engedi, és ugyan a symbol rate és a moduláció az automatikusra van állitva, de a frekvenciát meg a hálozati azonosítót nekem kellene megadni. Ide mit kell vajon beírni? Próbáltam pár értéket de 0 csatornát talált..
Szerk: Közben megtaláltam a választ, 346000kHz és Bp-en 43104 Hálózati azonosító.. Itt hagyom ha esetleg a UPC topic helyett itt keresné valaki más is, vagy nekem kéne majd megint..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Imi1981 #45481 üzenetére
A trumotiont kell kikapcsolni vagy csökkenteni, de csak ha tényleg zavarja, egyébként van aki szereti.. (pl. én is 3/3 értéken használom, mert akadásmentesebb a kép, igaz érdemes hozzá HD-ban nézni a tartalmakat, mert néha artifactol a kép bekapcsolt Trumotion-nál és gyengébb felbontású műsor esetén ez jobban előjöhet)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Régebben Harmony 650-est be tudtam programozni, hogy elérjem a szervízmenüt a 2011-es LW5500 TV-men, és engedélyezni tudtam vele a PVR funkciót. Azóta már ujabb FW van rajta, viszont olvastam hogy a HbbTV-t is lehetne elvileg aktiválni.. Ez szolgáltatótól is függ amugy hogy működik-e?! (Nálunk UPC van.)
-
Kroni1
veterán
válasz huncutka1029 #43658 üzenetére
ez igaz sajnos, 40-ért még egy rendes erősitő sincs.. Én is ugy szereztem be a cuccokat, hogy szép lassan. Egyszer volt MM-ben egy kenwood erősítő 70 helyett 35-ért, azt megvettem. Aztán 40-ért vettem hozzá 5 kicsi 3 utas szatelit sugárzót. A mélynyomómat ajándékba kaptam, de az is legalább 40-50k egy tisztességes. Ez a cucc így már 100 felett van, és a céljaimra tökéletes, de erre még mindig nem lehet mondani, hogy egy komoly szett lenne..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz #94529552 #43622 üzenetére
Köszi! Olvastam és elég maradi vagyok ilyen szempontból, de közben már azon járt a fejem h akkor ez (szerintem) egy szinte tök felesleges dolog. Aztán a végén irtál egy mondatot ami megfogott, az egyetlen olyan aminek lehet értelme az én számomra is, és tényleg hasznosnak is látom: "Továbbá lejátszható innen a legutolsó híradó, sporthírek és időjárásjelentés."
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz gulyasa #40837 üzenetére
Szia gulyasa! Mivel nekem is LW5500-asom van (aktivált PVR funkcióval, és azóta már frissebb FW-vel) utánaolvastam ennek a HbbTV dolognak és láttam h neked sikerült beállítanod..
Olvasgattam hogy ez a hybrid broadcast broadband tulajdonképpen egy ilyen interaktiv fícsör, de el tudnád mondani pár szóban h a GYAKORLATBAN ez mire is jó?! Te ki is használod? Nekünk itthon (sajnos) UPC van, ha jól olvastam ezt a MindigTV közszolgálatin és a DigiTV tette elérhetőve eddig?! Neked most amugy hányas FW fut a TV-den?
-
Kroni1
veterán
válasz Zirowe #34817 üzenetére
értem, tehát akkor ez márkátol függetlenül egyiknek sem megy sajna.. Pedig az lenne a legegyszerűbb..
Na mindegy, akkor lehet kipróbálok egy vmi mediaplayert, bár nem tudom mennyivel szebb a kép 24p-vel, volt Bluray lejátszóm és én nem voltam elájulva ha jól emléxem, bár lehet csak én vagyok igénytelen. -
Kroni1
veterán
Volt itt róla szó, hogy a beépített lejátszó nem tudja 24p-vel kadenciahelyesen lejátszani a filmeket, az lenne a kérdésem, hogy ez minden TV-re igaz, vagy csak az LG-re!? Nem tudja ezt esetleg valaki megmondani?
Nagyon szeretem a DLNA-ról LAN-on nézni a filmeket, ha nincs más megoldás akkor lehet, h egy mediaplayer veszek hozzá. Ebből van olyan, amelyik LAN-on lejátsza a filmeimet és tudja a 24p-t?!
-
Kroni1
veterán
válasz Jumpalaja12 #34812 üzenetére
-
Kroni1
veterán
válasz Jumpalaja12 #34809 üzenetére
Ha a nas-on van dlna szerver akkor igen.
-
Kroni1
veterán
válasz LucasGrant #34721 üzenetére
-
Kroni1
veterán
Az ujabb LG LED TV-k, (konkrétan az LA620 érdekelne) már autómatikusan 3D-re kapcsolnak ha HalfSBS vagy HalfOU formátumú mkv-t érzékelnek, vagy még mindig távirányitóval kell átkapcsolni, mint az LW sorozatnál?!
A felvétel és a Timeshift funkciót gondolom ez is tudja igaz?!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! LW5590-em van, amire DLNA-n keresztül küldöm a filmeket, és sajnos mivel a DTS-t nem támogatja igy keresek egy olyan progit amivel át tudom konvertálni a hangot, sok angol nyelvű filmem csak DTS-es hangal elérhető. Ha valaki tud ajánlani ehhez egy egyszerű konvertáló progit, azt megköszönném!
Jól olvastam itt valahol amúgy, hogy az ujabb LG TV-ken már nem lehet DLNA-n hangsávot váltani?!
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz tblack #29758 üzenetére
Ezt a PLEX-et beleintegrálták a smart tartalmakba, így nem az inputok közt kell keresned a dlna-t. Belépsz a premium menübe, és ott a medialink vagy melyik pont az app-ok közt, és lám. Ez a legkultúráltabb és egyik legjobb szerver sztem. Boritót is tölt le a filmekhez stb...
-
Kroni1
veterán
válasz huncutka1029 #29737 üzenetére
Márpedig ez az Edge még szerintem sem tökéletes, csak hát fontos h jól kinéző extra vékony TV-t csináljunk mert ez a divat. A micro pixel control meg még nagyon gyenge, jobb kikapcsolni szerintem, engem kifejezetten zavar ez a "sávosodás" amivel jár..
Szóval lehet h az Edge nem felhősödik jobban, de ha valaminek több időt és energiát igényel a beállítása, hogy ugyanazt kapjam mint a másiknál aminél erre nincs szükség, akkor nálam a másik a nyerő.
-
Kroni1
veterán
válasz bandi0000 #29728 üzenetére
"a 660-ban nem a 400hz-et fizeted meg, hanem a magic remot-ot, a 2.1 hangot, az edge ledet, a micro pixel kontrollt"
Na ezek azok a funkciók amik engem speciel pont nem érdekelnének, (magic rem. nem kell, van 5.1 rendszerem, a local dimming a mostaniban is offon van) ugyhogy ha most vennék akkor én tuti a 620-assal is beérném, sőt! A mostanimban edge led van, de a direct LED szerintem jobb lenne..
-
Kroni1
veterán
válasz edeleny #29726 üzenetére
Nekem is 7850-em van, de sajna a Tridef nélkül nem megy normálisan egyik 3D játék sem, a natív 3D támogatás ugyan beindult a Windows 8-al, de még nem tökéletes.. A nagy 3D TV-kkel az a baj, hogy nem adják hozzá ajándékba a Tridef-et, de pl. a kisebb LG 3D Personal monitor TV-khez igen. Itt van egy Topic ebben a témában, de igazából az a véleményem, hogy nem ér annyit a 3D játék hogy megvedd a Tridef-et, majd ha már rendesen megy natívan akkor kipróbálod és ugyis megunod, én se játszottam pár alkalomnál többször 3D-ben. (bár a Dirt3 elég jó, de lusta vagyok mindig kapcsolgatni, inkább játszom 2d-ben szemüveg nélkül)
-
Kroni1
veterán
válasz >Deego.. #29012 üzenetére
Ez a kompromisszum azért sokaknak nem vállalható. Szerintem a 27-32" túl kicsi a filmezéshez, konzolos játékhoz hacsak nem 1m-ről használod. Ha 2-3 esetleg 4m-ről nézed akkor már minimum kell egy 42-47-55"-os TV, ez az én véleményem. Ezzel pedig értelmét vesztette a dolog, mivel akinek van pénze rá az ugyis ezt fogja venni, ebben a kategóriában meg szinte csak olyan van ami 3D képes, és Smart. Nem véletlenül, mert a gyártónak ez minimális többletköltség, és valóban tud érte kérni egy kicsivel többet. Más kérdés, hogy ma egy 55"-os 3D LED TV-t annyiért adnak, mint 2-3 éve egy 42"-t!
És az ujabb LG TV-knek már igen jó az input lag értéke is, úgyhogy játékra is tökéletesek.
-
Kroni1
veterán
válasz edeleny #29713 üzenetére
Melyik 3D játékot próbáltad ki? Megfelelően be volt állítva minden? Van a gépeden 3D segédprogi? Milyen VGA van benne? Ezek is fontosak, pl. a Tridef nélkül AMD kártyán a HD3D semmit sem ér, nVidia-ról nem tudok nyilatkozni. A 3D mkv fájlok alatt tökéletes a kép? Ha igen akkor ott a játékkal lesz gond. Nekem teljesen jó a 3D játék a TV-n..
Nem rakja át magától az SBS és a OU tartalmat, azt neked kell a gombal. Egyedül a Field sequential formátumot rakja át az enyém is magától, de állítólag a ujabb gen TV-k már az összes formátumot auto-n felismerik és kapcsolják.
-
Kroni1
veterán
Üdv! Van egy LG 55LW570S TV-m, amihez nem kaptam lábat, csak a falra szerelve tudom használni jelenleg. Nem tudja valaki honnan tudnék gyári lábat szerezni hozzá?!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Nekem még a 2011-es kiadású LW5590-es TV-m van, amin külön HDD kell a PVR funkcióhoz, és a HDD-n lévő "külső" fáljok lejátszásához. Érdeklődnék, hogy az újabb LG TV-k (pl. LA620 vagy LA660 típusok) még mindig ugyanilyenek-e vagy a samsunghoz hasonlóan már esetleg ezek is képesek a két funkciót egy HDD-ről megoldani?
-
Kroni1
veterán
válasz BloodRay #23751 üzenetére
Hát wifi, smart, meg a remote az baromira nem kéne, ugyh ezzel el is dőlt sztem..
Az LM620-ast szerinted lehet még kapni nagyobb boltokban, pl. MM vagy ilyesmi helyeken? Azért kérdem, mert nekem fontos lenne, h rendes gari legyen rajta, és az a tapasztalatom h az ilyen helyeken a legkorrektebb a gariztatás. (ha többe kerül emiatt az nem érdekel..)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz BloodRay #23749 üzenetére
Köszi!
A kettő közül amugy az újabb de drágább LA620-ast érdemes lehet megvenni szerinted? Az LM620-hoz képest miben tud többet?
Ha jól tudom az ujabb LG 3D TV-k az sbs és ou formátumú 3D filmeknél autómatikusan átválták a képet 3D-re.. ezt tudja mindkettő? (az 5590-esem csak a Bluray-eknél vált át magától.)
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Sajnos az új modelleket nem ismerem még, 47"-55" közti méretben keresnék olyan 100Hz-es LG 3D TV-t ami már tudja a DTS hangot és legalább azt amit az LW5590-es. Ezekkel a feltételekkek mi jöhetne szóba?
-
Kroni1
veterán
válasz huncutka1029 #23356 üzenetére
Most néztem amugy hogy a win8-hoz van az áruházban konkrétan win8-as PLEX mediaserver progi, az egyetlen szépséghibája, hogy fizetős.. Igaz nem drága, 3 dollár, de ez is olyan h megveszi az ember aztán vagy tudja amit szeretnék, vagy nem, én biztos nem veszem meg ha van ingyé is progi ami kb. ugyanazt tudja..
-
Kroni1
veterán
válasz Meklod #23702 üzenetére
A filmek közül nem tud mindent lejátszani, de ezt senki nem is mondta h egy tökéletes media player van benne, ezért természetesen nem viheted vissza a tv-t gariztatni. A tv-kbe ennél jobb lejátszót nem szoktak beletenni, ez a level4.1-es kódolású filmeket tudja az a felettieket nem, sőt 24p-t se tud, ettől függetlenül szerintem egy elég korrekt és nagyon sok fáljal boldoguló beépített lejásztó, az átlagot simán megüti. Nálam amugy eddig kb minden 3D filmet lejátszott, szóval vszleg szerencsétlen módon rosszul konvertált filmeket fogtál ki, vagy nem tudom. Nálam még a fullsbs aranyhaj mkv is simán ment, csak jól kell átkonvertálni és ez is visz akkor mindent tökéletesen..
-
Kroni1
veterán
válasz Meklod #23695 üzenetére
Nem lenne szabad, már rengeteg filmet néztem a saját lejátszóról HalfTAB HalfSBS 1080p-ben de még egy sem szaggatott! Az usb2 szabványnak is bírnia kell, mert az tudna 30MB/s-et is. Én arra gyanakszom, hogy egy olcsóbb pendriveról akarod lejátszani, és az nagyon lassú, amit lassan bír olvasni a TV. Ha így van akkor próbálj egy jobbfajta pendriveot vagy méginkább egy 2.5"-os külső USB HDD-t. Ha külső HDD-ről nézed és arról akadozik a kép akkor nem tudom mi lehet a gond, azzal nem szabadna ilyet csinálnia..
-
Kroni1
veterán
Nem annyira lényeges kérdés, de valahogy ki lehet kapcsolni teljesen a Windows 7 alatt a beépített DLNA megosztást úgy, hogy a hálózati megosztás az megmaradjon? Nem nagy dolog, csak kiváncsiságból kérdezem, mert irritál, hogy a TV input menüjében a DLNA alatt megjelenik a PC-m, pedig elvileg nincs is bekapcsolva. (és tényleg nincs, mert ha rámegyek tényleg nem is műxik..)
-
Kroni1
veterán
Haver akar egy LED TV-t 100k-ig! tudtok ajánlani egy LG-t ami belefér a keretbe? Gondolom 32"-os lesz, nem lenne baj ha tudná a 100Hz-et és az USB filmlejátszást. Köszi!
-
Kroni1
veterán
válasz Dominator #23472 üzenetére
Nem tudom, én alapértelmezettnek a magyart állitottam be, egy filmem van azzal megy is, de már más is jelezte h neki se minden filmnél rakja be a magyart sajnos. A hangváltás igy akkor mondhatjuk, h nem az igazi ezzel sem, de ha jól tudom egyik progival se megy amugy ugye?
-
Kroni1
veterán
válasz Dominator #23460 üzenetére
Van még amugy progi, én is mostanában kisérleteztem. A serviio is ingyenes és a sima verzió is viszi a feliratokat, ez szerintem megbízhatóbb mint a nero, nálam az volt h a mappákat időnként üresnek látta..
Ami a legjobb szerintem az a PLEX, ennek az elérése nem a DLNA input kiválasztásával hanem a HOME gomb után a Prémium menüben a médiahivatkozás alatt történik, az LG ugyanis a 2011-2012-es TV-ibe beintegrálta ezt az alkalmazást. NEkem tetszik, hogy jobban testreszabható, feliratokat ez is kezeli, és leszed boritókat a filmekhez, a sorozatokat akár be is rendezi évad szerint és nagyon egyszerű, van magyar nyelv is benne.
Ami még érdekes lehetne neket az az, hogy bár nem tudom h milyen NAS-od van pntosan, és h arra feltehető-e de van nemcsak PC-s, de NAS-os verziója (sőt androidos és iphone-os is) ami néhány típusra pl. a NSA310-esre is feltehető, igaz kevesebbet tud mint a PC-s, de igy nem kell mennie a PC-dnek csak a nasnak ami azért kevesebbet eszik jóval..
-
Kroni1
veterán
válasz #20844032 #23407 üzenetére
gondolom még ugy se lesz tul nagy különbség..
Egyszer láttam egy videot ahol egy asztal két megjelenitőre volt széthuzva egyik egy crt másik egy LCD tv, és középen egy windows ablakot huzogatott a srác egérrel fel-le.. Na hát ott volt különbség rendesen, amikor a CRTn már megérkezett a végpontba az ablak akkor a LCD-n még kb 1cm út még hátravolt neki.. Na az jelentős különbség volt, de gondolom ez egy régebbi model lehetett, nem is tudom milyen márka volt..
-
Kroni1
veterán
válasz huncutka1029 #23356 üzenetére
Koszi!
-
Kroni1
veterán
Mankó: Azért ne vedd ezt kézpénznek és ne temesd az LG-t!!! Szerintem ott User error lesz vagy valami más gond, mert egyszerűen nem normális, hogy pl. dvd lejátszóról vagy laptopról nézve, HDMI-n nincs se DTS se DD5.1 hang! Nálam LW5500-on minden műkszik és ismerősnek az ujabb generációs tv-n szintén, sőt az övén már a beépített lejátszó is tudja a DTS-t, az enyém csak átviszi! A hdmi-nek az a lényege pont h egy kábelen minden, oké hogy a TV hangszórója nem 5.1 de ettől függetlenül mindent meg kell tudnia szólaltatni, szép lenne ha ezeket nem tudnák a TV-k!
Elmondom nekem hogy van, szerintem neked is ez kell: Van a TV-be dugva egy HDMI, a PC-ről nyomom rá a filmeket KMPlayeren, a TV meg ki is adja a hangot és az optikán továbbítja is az erősítőbe amit kap, az erősítő meg látja is tökéletesen h DD vagy DTS hangot kap. Az XBOX360 is rá van kötve egy másik HDMI-n, a TV ennek is kiadja a hangját, és ha az erősítőt bekapcsolom, akkor itt szintén látja és kiirja a játékok alatt, hogy Dolby hangot kap.
-
Kroni1
veterán
válasz huncutka1029 #23341 üzenetére
Hmm. Az ilyen anomáliák miatt tértem én vissza a Win7-re! Ez az Universal amugy tud olyan extrákat mint a PLEX?
Mondjuk hogy elsődleges nyelvnek beállítható pl. a magyar, és így nincs gond a kéthangsávos filmekkel? Meg hogy a DTS hangot le tudja keverni hogy az LW5590-el is kompatibilis legyen? Gondolom ez nem a médiahivatkozásnál jelenik meg, ugyhogy én remélem lesz a plexnek is stabil win8 változata majd, mert nekem ez a borítóletöltés meg a feliratletöltés plugin nagyon bejött!
-
-
Kroni1
veterán
Nekem meg már direkt megnéztem és a frissités előtt, magátol eltülnt a MTV videotár, (LW5590) és a frissités után is ez maradt a helyzet, tehát sztem nem a frissités szedte le a videotárat, az valahogy mintha magátol eltűnt volna..
-
-
Kroni1
veterán
válasz madoxx #23073 üzenetére
A NAS topicban valaki kimérte a sajátját HDD-vel:
"AZ én NSA310-em fogyasztása: 13W teljesen terhelve, átlagfogyasztása 10-11W körül mozog.
(Mérve, nem papírokról..)"Ez elég jónak tűnik! Amugy melyik verziot tetted fel a PLEX-ből rá? Sokféle NAS-ost láttam a honlapjukon..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Balinov #23071 üzenetére
Az én FX-6300+7850-essel szerelt gépem IDLE alatt olyan 60-70W-ot vesz fel a falból, fogyimérővel direkt kimértem. Ennek ellenére venni fogok egy ilyen NAS-t, ez is nagy különbség főleg h minden este filmezünk az asszonnyal otthon! A 310-es nagyon jó árban van, mindig is tetszett h a torrent seedhez meg a DLNA-hoz nem kell mennie a PC-nek, úgyhogy most mivel kiderül h a PLEX-et is viszi igy már teljesen beindultam rá!
-
Kroni1
veterán
Ezt a PLEX-et nagyon megszerettem, az elején betöltésnél kicsit többet tölt mintha USB-ről játszanám le a filmeket, de közben már nem akadozik a lejátszás nálam, még 10GB feletti mkv-kkal sem!
Sajnos a plex futásához ugye a PC-nek is mennie kell.. Felmerült bennem egy olyan, hogy egy routerre kötött HDD-t meg lehet esetleg osztani a TV-vel hasonlóképp ahogy azt a Plex teszi?! mondjuk van olyan router esetleg ami (akár moddolt fw-vel) tudhat ilyesmit?! Ha a PC-m megy akkor a routerre tett HDD-t látom Plex alatt, de ha a PC off akkor nincs DLNA nálam.
-
Kroni1
veterán
próbáld meg rövidebb usb kábellel ha van otthon. Vszleg ez a HDD vagy a túl hosszú kábel hibája lesz, mivel kevés neki a kraft, és ez nem normális dolog. Rövidebb kábellel még egy nagyobb fogyasztásu HDD is el szokott menni, de 500-as van nekem is, és annak nem szabadna h ilyen gondja legyen.
-
Kroni1
veterán
válasz Balinov #22998 üzenetére
Én is probáltam a gyári win7 - nero -serviio féle szervereket de messze ez tetszik a legjobban! Serviio se rossz amugy, de ott csak akkor megy a DTS downmix ha elállítom a a DLNA profilt LG-ről valami más profilra, de ott meg a feliratok kicsit nagyon. Szóval nekem csak ez tud mindent amit szerettem volna h tudjon! Ami előny még sztem hogy a PLEX magyar nyelvű, egyszerű és a borítóinformációkkal stb. mégis sokkal igényesebb a többinél!
Én most a routerre akarok egy USB-s HDD-t rátenni, (20MB-al olvassa az USB-t, Linksys EA3500-as a router, szóval sebessége megvolna hozzá) de valamiért nem oszt ki betűjelet a hálózati meghajtónak, és a PLEX igy nem látja sajnos. De lehet h van rá mód csak én nem jöttem még rá..
-
Kroni1
veterán
válasz Zsmester89 #22996 üzenetére
Ha belegondolsz csak a szemüvegtől függ tehát igen, minden passzív tv-vel megy. Viszont sztem elég gagyi. Ugye ha sbs-en nézed akkor szétnyujtja a képet oldalra duplán ha tab-al akkor meg függőlegesen nyújtja szét a képet duplán. Tehát mindenféleképpen nagyon amorf lesz a játék képe. Egyszer kipróbáltam de igy nem sok értelme van. Ha mindenképp kipróbálnád akkor két szemüveget feláldozol a célnak és az egyikbe beteszed a jobbos lencséket a másikba a balosokat és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz madoxx #22982 üzenetére
Van hogy az angolt teszi előre?! Nem sok filmem van két nyelvvel de nálam ma próbáltam és működött.. Lehet hogy a NAS miatt nem megy nálad?! Amugy a Routerre kötött USB HDD-t is tudnia kéne megosztani a PLEX-nek?! Nekem egy HDD rá van dugva a Linksys routerre, a hálózatnál látszik is de mappát nem tudok megadni róla a PLEX-ben..
-
Kroni1
veterán
válasz Balinov #22976 üzenetére
Hát nem teljes értékű, mert lejátszás közben nem tudsz váltogatni oda vissza, de a beállításoknál megadhatod pl. h a magyar az elsődleges és akkor azt veszi mindig előre.. feliratnál is ki lehet választani szintén h melyik az elsődleges nyelv.
Ja és azt is be lehet állítani, hogy a feliratot csak akkor mutassa ha a nyelv idegen..
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz madoxx #22972 üzenetére
egyet értek. nem kell sokat várni tőle ugyan, de szerintem is elég jó minőségben játsza le a filmeket, én a PC-s programjaimhoz képest nem látok különbséget, ugyhogy a kényelem miatt az utóbbi időben szinte csak ezt használom..
Eleinte engem is zavart a hangsávváltás és a felirat hiánya DLNA-n, de feltettem az ingyenes PLEX mediaservert, és igy már nagyon jól belőttem mindent! Van felirat, hangsávváltás és a DTS hangot is vissza tudja konvertálni úgyhogy a DTS hangú filmek is mennek tökéletesen! (az én TV-m még 2011-es azaz a DTS-t még nem tudja gyárilag sajnos..)
-
Kroni1
veterán
válasz blakey #22931 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy a médiaszerver program maga megoldja hogy a DTS hangot átkeveri?!
Mert én ugyan egy átkonvertáló progira gondoltam, de ez a megoldás sokkal jobb lenne, és akkor nem kéne minden filmemet átkonvertálgatni nekem! Elvileg a serviio is tud ilyet, de a transcodingnál beállitottam az audiot original-ról downmix stereo-ra, és nem ment eddig! DE ahogy nézem az lesz a baj h nem megy a generic DLNA profillal, csak ha átállítom LG TV profilra! Na ezt este kipróbálom!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
LW5500-as TV-m van, és a Serviio-val már megoldottam, hogy DLNA-n keresztül akár a feliratos filmeket is tudjam nézni a PC-ről, de sajna a DTS hangot ez a TV sajna még nem tudja dekódolni. Ezért egy olyan egyszerű kis programot keresnék, amivel a DTS hangsáv átkeverhető valami a TV által is emészthető formátumba.. Köszönöm ha tudtok ajánlani valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz szamy83 #21837 üzenetére
Szerintem az energiatakarékos funkciót ki kell kapcsolni ha be van állítva 2 órára.. Szerintem ez lehet a gond, amiért autómatikus ébresztésből kikapcsol magától..
De az azért fura, hogy a kézi távirányitós visszakapcsolás után nem kapcsolnak ki maguktól 2 óra elteltével..
-
Kroni1
veterán
válasz OldMike #21672 üzenetére
Nekem HDMI-n is össze van kötve a tv a másik szobában lévő PC-vel, ha meg a gép foglalt akkor ott az USB-s HDD. Ezt csak harmadik lehetőségnek gondoltam, ha esetleg nem kell telepíteni és Win7ből is megy. De külön programot nincs kedvem ezért feltenni, annyira nem fontos a dolog.
Nekem amugy Nero azért nem tetszett, mert volt hogy látta a mappákat, volt h nem, pedig nem használtam sokat, de inkább lemondtam róla...
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A HDMI és a külső USB mellé, csak C megoldásnak szeretném a DLNA-t beállítani, de a Nero nekem nem megbízható, a Serviio meg 14 napos próbaverzió ezért a Win7 saját megosztásával próbálkoznék. Valaki meg tudja mondani, hogy így az mkv és egyéb fájlok is megoszthatók-e a TV-vel? (LW5590) Mert egyenlőre rá bírtam csatlakozni, de csak az avi filmeket látja a tv..
-
Kroni1
veterán
válasz JohNNyL #21263 üzenetére
Nekem is volt h (Mediahome4 mellett) egyik percről a másikra nem látta a DLNA-n a fájlokat aztán sehogyse tudtam visszacsinálni. Megbízhatatlan. Ujratelepítéskor megint ment aztán mikor ismét eldobta a könyvtárakat akkor hagytam is a DLNA-t a francba.. Ugyse lehet feliratot alátenni és hangsávot se váltani, úgyhogy számomra ez még nem az igazi..
-
Kroni1
veterán
Nem a teljesítményét nyomja fel, hanem az összes képjavítót letiltja, a lehető legkisebb input lag (késleltetés) érdekében, így ha akarnád se tudod bekapcsolni őket. Ez filmezésnél nem annyira lényeges, de játéknál ahol te is adsz utasítást a kontrolleren keresztül, nem mindegy hogy mennyivel később látod az eredményt a képernyőn.
-
Kroni1
veterán
válasz Tibor691 #21222 üzenetére
Akkor is pörög szerintem, bár én a timeshiftet bekapcsolva hagytam, így nálam ezért pörög. Viszont ami jó, hogy kikapcsolt állapotból is tudsz felvenni. Minden olyan HDD-t meghajt amit egy PC is meghajt 5V-ról usb2.0-án. 80gb-osok azért szerintem igénylik még a külső tápot de ki tudja..
-
Kroni1
veterán
válasz sz.z.csicsi #21221 üzenetére
Akkor a szolgáltatód az DigiTV és digitális kábeles adás?! Minden képjavító ki van kapcsolva?! Trumotion is?! Nekem is 55" de még nem láttam, hogy ilyen lenne a kép, igaz, én majd 4 méterről nézem..
-
Kroni1
veterán
válasz Indiant #21218 üzenetére
Igen, ha 3D bluray-t játszol le az a legjobb minőségű, de erre nincs mindenkinek lehetősége, így marad az egyéb megoldás: A 10-16Gb-os Half-TAB (vagy Half-OU) típusú mkv fájlokkal is remek minőséget lehet elérni a passzív LG TV-ken, (a Half-SBS-ek is jók, de ha lehet inkább az előző fekszik neki) én nem látok jelentős minőségbeli különbséget egy Bluray-hez képest, és mégsem 50GB..
-
Kroni1
veterán
válasz Indiant #21215 üzenetére
A 24p azaz 24Hz azt jelenti h 24 képkocka/sec sebességgel játszod le, ahogy felvették. A TV műsort nálunk 60Hz-en sugározzák, ezért mivel nem többszöröse a 24-nek némelyiket többször, némelyiket kevesebbszer ismétli meg, tulajdonképp ez a lényeg, ezért is akadozik kicsit a kép. A bluray-ek pl. 24p sebességgel játszák le, így itt nincs beakadás, de látszik gyors kameramozgásnál, hogy a 24 kocka kevés ezért ott is darabos tud lenni a kép. Erre van sok javító eljárás, pl. a trumotion is ilyen, illetve a Hobbitot már 48p-ben vették fel, ami ezt a hibát hivatott csökkenteni, hisz ez a 24 képkocka/s egy eléggé őskori maradvány a HD meg a 4k felbontások korában...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest