Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gid
tag
Mindháromból elfogytak 50 col felett.
Érdekességnek még megemlíteném, hogy az lg ügyfélszolgálatos hölgy külön kiemelte mindhárom webáruházat, hogy ott nem hivatalos a gari.
Ennyi erővel az ematrixban is kb annyira hivatalos lehet, mint ott.
Holnap újra hívom és megkérdem őket, hogy mi is a helyzet ezzel, meg az auchannal pl. Hátha mondanak valami újat.
-
gid
tag
válasz balintka #30409 üzenetére
De mi a lényegi különbség a dizájnban?
Én élőben csak 50 colig láttam la660s-t (auchan) és a 47-esig nagyon szépnek találtam, az 50-es hozzájuk képest a vastagabb keret miatt kiábrándító volt. (még mindig 55-öst szeretnék).
690s-t viszont nem láttam még élőbenképeken viszont egyszerűen nem látok különbséget.
Csak a kerete más színű? Vagy más anyagból is van? Vagy a talpa? (nekem falra szerelve lenne).
300k felett nekem is megérné azt a +15k-t ha tényleg szebb.
Az lg oldalán sem találtam különbséget a paraméterek között, csak némi méretbeli eltérést:
Fél centivel rövidebb, 6 mm-el alacsonyabb és 17-el keskenyebb.
meg a magic remote-hoz írtak egy univerzális távirányítót. Ez mit jelent?Egyébként lehet hogy már idén ebből nem lesz semmi, ugyanis mindenhonnan kifogyott az 50, 55-ös 660s és 690s is,a hol gyári garit adtak volna.
Az euronics meg a mm meg megemelte 400k-ra az árat. -
gid
tag
Nem értek hozzá, csak egy infót osztanék meg.
Az LG ügyfélszolgálatot fárasztottam pénteken 55LA660s témában.
Többek között rákérdeztem a valós 100hz-re is, akkor fejből azt mondta hogy szerinte 50-es van, de ha akarom utánanéz.
Egy táblázatból nézte ki, azt mondta 660s-től indulnak a 100hz-es megjelenítők, alatta 50hz-esek vannak. Még csodálkozott is, hogy ebben már 100-as panel van. -
gid
tag
válasz adodaniel #30030 üzenetére
Input lag témában már én is kénytelen voltam kikupálódni, elvileg ebben az IPS paneles tv-k a legjobbak, ami a mostani LA szériás LG-kben is vannak.
Volt itt egy kedves fórumtárs jópárszáz hsz-sal ezelőtt, aki lemérte, de már volt üzlet is ami hajlandó volt erre. Szóval csak elég kellemes, 27 ms-os lagot produkálnak ezek a tévék.[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
No most hívtam az LG ügyfélszolgálatát is, azt mondják a 3 szerződött partnerükön kívül egyik sem ad magyar LG garanciát (Euronics, Extreme Digital, Media Markt).
Különféle trükközésekkel úgy tűnhet, de ha gond van akkor ki fog derülni, hogy nem.Megkérdeztem, a 6608 végű valóban nem magyar régiós, tehát konkrétan hazudtak nekem az üzletben (milyen megnyugtató, miben lehetek biztos akkor ha valamit kérdezek tőlük?), tehát az LG Magyarország nem is vállal rá garanciát.
Sőt a többi webshopos tv-re sem, ami nincs kapcsolatban a fenti üzletekkel. Arra maga a webshop adhat 1év gar-t, és ők intézik az ilyen ügyeket.
Már csak arra lennék kíváncsi ezek után, hogy valaki nem tudja-e biztosan azt, hogy a műszakidepo.hu milyen kapcsolatban áll az Euronics-al.
Mindkettő cégneve ugyanaz: Vöröskő Kft., 8200 Veszprém, Pápai u. 36.
Mert ha szerződött partnere az Euronicsnak akkor meg merem tőlük rendelni a tv-t, egyébként meg marad a cetelemes kínlódás. -
gid
tag
Közben felhívtam a boltok ügyfélszolgálatait, az Aqua-s 55LA660S nem gyári garis hanem bolti, a többi boltban (ahol drágább is minimum 12e-el) azt mondták, hogy magyar LG országos gari van rá.
Ezt mondták egyébként a drágább 55LA6608-ra is.Abban tudnátok segíteni, hogy van-e még valami buktató (garancia, magyar régiós, magyar áfás) amire ilyenkor figyelni kell?
Kicsit ódzkodok ettől a 6608-astól emiatt, de van olyan hely, ahol 38 ezerrel olcsóbb lenne mint a pont ugyanolyan tudású 660S.
(Volt olyan üzlet ahol azt mondták az a különbség a 2 tv között, hogy a 6608-asban van műholdvevő beltéri?
-
gid
tag
Állandó bizonytalanságban vagyok
55LA660S vagy 55LA6608?
330000 vs 292000?A 8-as végű miben másabb mint az S?
-
gid
tag
válasz huncutka1029 #29768 üzenetére
Azt nem tudod véletlenül, hogy az 55LA660S és 55LA660S.AEE között mi a különbség? Vagy ez a teljes neve, amit áruháztól függően néha kiírnak néha nem?
-
gid
tag
válasz nufenen111 #29687 üzenetére
Khm, az 55La690s a legolcsóbb webshopban is 330k. Az is külföldi székhelyű, 1000% hogy nem magyar garanciával, szóval egy hibánál igen komoly gond lehet vele a több hónapos várakozáson át a szállítási problémákig.
A legtöbb nagyon olcsó webshop szintén ilyen trükközéssel oldja meg, de vannak igen kreatív megoldások is a nem teljes ár után számolt magyar ÁFA-tól kezdve egyéb érdekességekig. Ez egészen addig nem zavaró, míg valamilyen szervizelési igény nem merül fel.
Az árukeresőn megnézve a legközelebbi webshop ahol meg merném venni 345000 Ft-ért adja + szállítás. De én nagyon parás vagyok ilyen összegeknél, tehát, ha megbízható helyről meg tudom venni +10-20 ezerrel drágábban, akkor ilyen összegnél inkább azt választom.
-
gid
tag
válasz huncutka1029 #29604 üzenetére
Azt véletlenül nem tudod, hogy az 55LA660S és 55LA660S.AEE között mi a különbség?
Ha van egyáltalán. -
gid
tag
válasz csuzmoj. #27947 üzenetére
Én a te tv-det néztem ki megvételre, a video meg csak demonstráció, hogy hogy néz ki a lag.
Ha lenne lag, valszeg észrevennéd, mert folyton csúszik, mindent később fejez be és később kezd el, ahol gyorsan kell reagálni dolgokra ott számít.
Ha meg játékra is használod a tv-t és egyszer olyanba futsz bele, ami késik, hidd el legközelebb szempont lesz a választásnál.
Olyat meg nem kértem hogy tölts fel bármit is tube-ra.Az eddigieket köszi. A 28 ms jónak tűnik, az eltérő válaszidő késések egyébként a megjelenített képtől is függenek.
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
válasz #16729600 #27945 üzenetére
Neked lehet hogy semmi nem derül ki, de miért nem bírod megállni szó nélkül ha másnak igen?
Lehet hogy neked rossz a szemed vagy nem érdekelnek a játékok, de miért emészted meg azt ennyire nehezen ha másokat igen? Minimális jóindulattal meg figyelemmel láthatod hogy van különbség a válaszidők között.
Látod, ilyen hülye ez a világ, hogy ilyen fura, érthetetlen dolgokkal idegesítenek téged, aki pont leszarja ezt az egészet.
Vérpistike nem unatkozott, hanem demonstrált valamit, amit te nem fogsz fel (mert nem akarsz).
Én meg, a másik unatkozó vérpistike, akinek semmi jobb dolga nincs csak ilyen nem létező dolgokkal szenvedni, szeretne biztosra menni a tv választással, hogy lehetőleg ne válasszak még egyszer egy ilyen hibával rendelkező tv-t.
Lehet, hogy most már ilyen minden 200k+ os kategóriába eső tv, nem tudom, de jó lenne nem még egyszer beleszaladni egy ilyenbe.
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
válasz csuzmoj. #27934 üzenetére
Még egyszer köszi a teszteket, ezt nézd még meg plz:
Szóval a srác kapcsolgat a mozi és játék mód között, szvsz látni a különbséget. Ha kicsiket mozdítasz a kontrolleren (fordulsz), akkor igazán jól kijön a késés (gyengébbeknek/szerencsésebbeknek segít a kontroller hangja esetleg a látvány, hogy az emberünk ujja már a levegőben van a képernyőn meg még most fejeződik be a forgás. ).
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
válasz #16729600 #27804 üzenetére
Ugyan egyesek csak arról tájékoztattak, hogy ilyen nincs is és mindenki aki szerint van, az csak beképzeli magának, azért aki saját tapasztalatait megosztotta, annak nagyon köszönöm, hogy rászánta az időt.
A héten beviszem a gépet valahova és amit lehet végigpróbálok rajta.
-
gid
tag
válasz #16729600 #27796 üzenetére
Vaaaaaagy....
Valaki akad - aki eddig nem tette - akinek hasonló gondja van és leírja a tapasztalatait.
Azzal kezdtem a dolgot, hogy kb 1k hozzászólást átnéztem, de sajnos az adott típusokra nem találtam olyan véleményt ami alapján dönteni tudnék.
Ezért kérdeztem.Másnál is felmerült, hogy jó-e játékra, annyi értékelhető válasz volt, hogy a direct ledes technológia jobb, mint a többi.
Tv-k területén igen felületes a tudásom, de hátha van olyan aki otthon van a témában és biztonsággal tud olyat mondani, aminek hasznát veszem e téren (input lag). Mit érdemes figyelni, miért nem publikus a legtöbb LG tv válaszideje, esetleg konkrét pozitív/negatív tapasztalatok egyes típusoknál, stb.
-
gid
tag
válasz #16729600 #27792 üzenetére
...
Mit bizonyít? Hogy egy létező probléma, azt.
Megnyomod a space-t és látod, hogy 90-100 ms közötti a késés. Ennyit. Játékra alkalmatlan. Vagy csak olyan kazuároknak akiknek úgyis minden mindegy. Én sajnos nem ilyen vagyok, rohadtul érezhető a késés. Egyébként szabad szemmel is. megnyomod a gombot és ha nem vagy teljesen érdektelen a témában sajnos látod, hogy van késés a képen. Miközben folyamatosan játszol akkor meg igen zavaró a dolog.
Nem veszek samut, mert utálom az aktív 3d-t. Ez egy LG fórum, hát ezért tettem fel az eredeti kérdést itt, hátha valaki tud segíteni, hogy játékra alkalmas passzív 3d-s tv-t vehessek.
De ezt le is írtam, fel nem foghatom, mit nem lehet érteni ezen.
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
válasz #16729600 #27788 üzenetére
Akkor biztos azért van tele a net ezzel, mert nem is létezik a probléma...
Szerinted nem lehet észrevenni, én meg sajnos elszenvedem a mostani tv-men.
Nem is gondoltam volna, hogy van ilyen de sajnos kénytelen voltam észrevenni, akkor még arra gyanakodtam, hogy a wireless kontroller miatt van a dolog. Furának tartottam, de a tv késése nem jutott eszembe.Egészen addig ezt hittem, míg nem láttam hd projektoron ugyanezt a gépet, aztán meg plazma tv-n. Akkor kerestem rá életemben először a dologra és rámömlött az eredmény...
De biztos mindenki csak beképzeli a dolgot és nem is fontos.
(Viszont a barátom 55 colos samsung led tv-jén jó a játék is, ezért reménykedem benne, hogy létezik ilyen megoldás a passzív 3d-s led-eknél is.)
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
Köszi a választ, a számszerűség nem is elsődleges, inkább a tapasztalat.
Mondjuk sokat segítene (és elég gyanús is), ha nem államtitok lenne a legtöbb LG tv válaszideje.Egyébként még összeszedem a konzolt és megpróbálom, hátha valahol engedik kipróbálni. De ha valakinek van tapasztalata, megköszönöm ha megosztja.
-
gid
tag
válasz #16729600 #27779 üzenetére
Sajnos ebben nincs igazad, az input lag iszonyú zavaró tud lenni egy gyors játékban. Sajnos van tapasztalatom benne. (Rayman Legends vagy FPS-ek). Rengeteg video van youtube-on is ami demonstrálja a lagot.
Rá lehet fogni, hogy mi az a pár ms késés, elhiszem hogy külső szemlélőnek nem feltűnő, de aki játszik annak eléggé.Szóval ha ennyi pénzt kiad az ember, már olyat szeretne kapni ami használható erre is.
[ Szerkesztve ]
-
gid
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.
Játékra mennyire alkalmasak ezek a tv-k?
LG 47la660s
vagy
LG 42la660sSajnos egyszerűen nem találok olyan műszaki dokumentációt, ahol a válaszidő játék módban említve lenne (máshogy se). Miért titok ez?
Hihetetlen, hogy se az eladók nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal, sem a netes tesztek nem térnek ki erre.
Vaktában meg nem akarok 200k fölötti tv-t venni, hogy majd itthon kiderül, lehet-e ilyesmire használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.