Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
válasz pető bá' #12570 üzenetére
köszi, sage barista express. saját őrlővel. A rá alvás jó lett . Másik kávé, puerto rico fino, max 1 mm maradt "üresen" a kosárban és amennyire csak tudtam finomra őröltem. hulla voltam így 30ml körül lett 20gr őrleményből.. megijedtem mert nem számoltam hirtelen hogy nem 11 hanem 20gramm és így leállítottam, durván ristrettós lett . De 20 g azért húzós .
[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #12293 üzenetére
+1. Minden nap így csinálom a tejkrémet vele magamnak is meg az asszonynak is...szerintem is lehet elég konzisztensen csinálni és azért nem is kell nagyon megfeszülni...elején picit nagyobbakat húzni utána sok picit de nem kell percekig csinálni se...20-30 sec alatt megvagyok...
ˣ
-
RetepNyaraB
veterán
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #12040 üzenetére
ez a fickó csak úgy beugrott a yútubról, régebben láttam a videóját. nem vagyok képben, nem követem ezeket a yutubereket. csak arra dobtam be, hogy írták, fikázzák az olasz kávékultúrát. pedig onnét indult a történet. a szpesöltit meg nem keresem lázasan. kétszer ittam, egyszer kávézóban, egyszer egy általunk is ismert garázspörkölőnél. egyik se tetszett. a kávézóban vettem annó az első darálómat, egy mazzer minit. kaptam egy kávét, megittam, még a tulaj barista kislány is rákérdezett, ez ugye nem ízlett. garázspörkölőnél meg maradtam a csokómadnesz, stb vonalon /ezt most virágnyelven írtam /. a fingreszelést csak úgy általánosságban írtam, tágra nyílt szemekkel olvasom, hetekig-hónapokig tart mire elkészül egy iható kávé. persze ez mással is előfordult, még a nagypályán is én úgy látszik szerencsés voltam anno, kezdésnek vettem egy pacifi robis bombát, már írtam, 3-4 húzásra megérkeztem. fiatal koromban meg voltak a csövesek, popperek, rockerek. én az utóbbiba tartoztam. most más a divat, nem minősítve senkit, de se tetkóm, se szakállam. főleg a mai fiatal csajszikon tetszik a vádli-comb fírka. tudom más világ, le vagyok maradva összeveszés meg nincs, ez azért nem egy faszbok oldal. itt azért más a közeg, más a nézőközönség
-
headhunter86
senior tag
válasz pető bá' #11947 üzenetére
Mindig megkóstolom simán, de nem vagyok akkora szakértő. Viszont cappuchinóként ízlik, de vannak nálam hardkórabb presszós ismerőseim akiket hívók kóstolásra. Volt, hogy ugyanazzal az örlőbeállítással telejsen más mennyiség jött le. Csak eleinte nagyon távolról indultam 35-40 klikk, de rájöttem az túl durva. Ez a 30 környéke lesz a jó ehhez a közepesen sötéthez. De most, hogy megvan az örlőbeállítás jöhet a gyakorlás, hogy le tudjam hozni mindig ugyanazt a mennyiséget ugyanannyi idő alatt.
Nem aggódóm túl, csak szeretném megtanulni és minél jobban kitapasztalni mi, miért van. Közben figyelgetem a nyomást is, pl. 28 klikknél már 12 bár fölé is szökött, szóval azt már látom, hogy túl sok lesz neki. De voltak olyan shotok, ahol szépen jött 9-10 báron.
Amúgy élvezem ezt a fajta kísérletgetezést. -
Sped
aktív tag
válasz pető bá' #11933 üzenetére
Egyébként az miért info ha vki tudja hol van az őrlőjének a nullpontja? úgyis attól függ a beállítás hogy milyen a kávé, sötét/világos, 1 hetes/3 hónapos stb. minden új bontásnál újra be kell állítani. és az hogy 28-on ál az örlő vagy 30-on nem halálmindegy?
Én most kicsit félreraktam a K6-ot, meguntam a tekergetést, megjött a DF64 II, imádom.
[ Szerkesztve ]
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
MC Pite
veterán
válasz pető bá' #11656 üzenetére
Úgy rémlett / úgy kaptam pár hegyen a FW-ot, hogy nincs rajta annyi tejhab mint a lattén, meg nem utólag öntik bele a kávét, hanem az elején mint a cappucinonál.
Én amúgy kb lattét vagy fw iszok ahogy elnézem(mikor mennyi lesz a tejhab), vagy ugyanezt hideg tejjel (100-150ml a 22/34ml kávéhoz).
Mondjuk eredendően angolul szoktam rákeresni a kávé arányokra, szeretem mikor amerikai(?) találat jön, és ilyen találatok jönnek (az olaszos 1:2 helyett):
Coffee's golden ratio is 1:18 (1 gram of coffee to every 18 grams of water). If you want a stronger cup, use a ratio of 1:15 or if you want a lighter cup, use 1:18.
Kóstolás:
Vettem egy ilyet, jöttek vendégek, biztos ráharapnak majd. Nem tették.Én szeretek mindenféle tejes, kávés italt, és eredendően az ízesítetteket is.
Na, ennek olyan kiciócó őröltkávés íze van, olyan fura, kesernyés... nem tudom milyen; szerintem a frissesség hiánya és a túl durva őrlés is bejátszik. 3 sec alatt lefolyt.
Őrlőbe beraktam, még vastagon sercegett mikor áttekertem.
Ellenben nem ajánlott ez műveletsor, mert összeragacsozta úgy a K2-őt, hogy ecsettel nem tudtam kitakarítani, ki kellett mosnom - remélem a csapágyakat nem hatotta meg.
Nyitott kosárral tilos használni, kivéve ha fél négyzetmétert összeakarunk fröcsögni szuperragacsos izével. A Dedica gyári túlnyomásos kosarával is elég gyorsan lejött és úgysem lett jobb íze.
Ha következőleg extrára vágyok, veszek inkább kávéfűszert, és a rendes kávéra rátolom én a csészében. Nejemnek bejön szerencsére.Szóval van valami abban, hogy a bolti őrölt kávét ne nagyon erőltessük.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz pető bá' #11394 üzenetére
Köszi, nemsokára kiderül. Már az hogy tovább/alaposabban darálom, az is javított az örleményen sokat.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz pető bá' #11390 üzenetére
Ez alapján és Tom K2 - K4 összehasonlítása alapján (ha jól értem eszpresszóra jobb a K4 kicsit mint a K6) úgy tűnt azért a K2 is használható a célra. Ok, keresgélek még szélesebb körben, de használtan se nagyon látok (inkább egyszerűbbeket vagy drágábbakat).
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
addikt
válasz pető bá' #11083 üzenetére
Nahát, de jó infó / videó. Én majdhogynem teljes súlyommal (~80 kg) préselem a konyhapultba a kart Kis kosárba rakok ~11 g-ot és azt már elég erősen bele kell préselni (wdt-zés után), h elférjen még a tetején a puck is
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #10657 üzenetére
Ugye ökölszabálynak tekinthető az 1:2 arány és a 25 +/- 5 mp idő. Gondolom ez a robotnál is áll.
"ezután még 30-60mp maga a shot" -> ezt úgy érted hogy forró vízzel felönteni, a kart betenni a helyére a csészét betenni alá és utána a 2 robot karral kb 25 mp alatt lehúzni a megfelelő mennyiséget (kb a dupláját az örleménynek) ?
Vagy hogy néz ki ez ennél a "gépnél"? Komolyan érdekelnek a részletek, ha nem itt nyugodtan írjátok meg privibe mert kíváncsi vagyok.ˣ
-
tuzpenge
őstag
-
-
tuzpenge
őstag
válasz pető bá' #10562 üzenetére
Igen nagyjából így értettem....
"(Csak nem 30 ml, hanem 30 gramm A bemenő kávénak is a súlyát mérjük, a változó mennyiségű (térfogatú) crema miatt az ital térfogata változó (ugye időben is, idővel "összeesik" kicsit), ellenben a súlyával.)" -> természetesen igazad van és én fogalmaztam rosszul. Gr a kimenet mértékegysége is!
De a lényeg hogy nagyjából jól tudtam. Nekem 12-14 gr-os kosaram van és ha nem teszek bele 12 gr-ot nem is igazán jó a végeredmény (ha beleteszem se jó , de sokkal jobb mint 9-10 gr-al).
Köszönöm a kiegészítést!ˣ
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #10272 üzenetére
Az első tesztelő 0,5 pontot adott neki a 25-ből
Ez végül is annyira rossz, hogy máris kultstátuszt érdemel"Detailné body: aróma 0 – acidita 0 – telo 0,5 – dochuť 0 – celkový dojem 0."
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
addikt
válasz pető bá' #9798 üzenetére
Majdnem lendületből beleugrottam a puckscreen-be, hogy azért ne legyen már a kezdő szett része, de nem tudom hogy egy kevésbé egyenletes vízterítésű gépen mennyit segít, lehet, hogy pont ott tényleg jelentőset..
Nagyon sokat segít. Az én 25 ezres gépem puckscreen nélkül olyan lyukat üt a pogácsába, h öröm nézniMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #9741 üzenetére
Péter megszenvedett a gadzsával az elején. nálam bialetti mini express+mazzer mini mellé jött a gc./mindkettő megvan még/ másodikra olyat húztam valamelyik alap pacifi robisból, hogy ahogy fragola mondta egyszer, lef.ostam a bokámat a meglepitől sűrü csokis szirup, egyből elfogott az olasz életérzés .
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #9579 üzenetére
ez jó két éve még megállta a helyét. én is vettem pl.kunsági rizst a kis boltban ahol elfekvő volt, mikor a sp.r már vagy 30-40% adta drágábban. most viszont hasraütés szerűen megy az árazás. ha a héten megnézed pl.a par.halkonzervet, az egyik adja 400-ért akcióban, a másik nagykegyesen leárazza 750 -ről 480környékére. erről vater sztorija jut eszembe a nyolcvanas évekből. sokat járt pestre, árubeszerző volt. bement a nagyvásárcsarnokba paprikáért. sorba állt, azt hallja hogy kiszól valaki. józsikám, árazd le a dinnyét. józsi megoldotta. fölé írt egy nagyobb összeget, majd áthúzta.
-
Anubris
őstag
válasz pető bá' #9304 üzenetére
Értem köszi, akkor ezt a tamperelést még gyakorlom. Rugósat azért nem vettem, mert nem találtam 51,3 mm méretben itthon.
Érdemben nem tudom mennyit változik ettől a minőség, mert mindig megvizsgálom utána a pogácsát, de nem tűnik rossznak. Channeling se nagyon szokott lenni, viszonylag tisztán megússza a gép az eseményt.
Ti amúgy a kávézaccot nem szoktátok virágokra szórni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #9306 üzenetére
Ó dehogy. Nézz meg egy random vendéglátóipari eccséget, mit művel a "barista" tamperelés címszó alatt.
Konkrétan voltam most egy nap kétszer ugyanazon a helyen, délután a betanítós kiscsaj állt a pult mögött, szegénynek még lövése nincs. Ugyanazt a duplát ittam és rendes difi volt, pedig csak a tamperelés különbözött. S nem előre koholtam a vádat, hanem utólag töprengtem mi lehetett az ok.
Anubris@ gombnyomástól. A cseppre érzékelős mérlegeknek sem látom az értelmét, ezt valaki egyszer kitalálta és átment a hájp, de igazából indokolhatatlan."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Anubris
őstag
válasz pető bá' #9129 üzenetére
Értem köszi.
Amúgy a nyitott szűrőtartó és e között jelentős a különbség?
A szűrőkosár a gyári dedicához képest jobb a másodiknál is és ebben sincs az a fekete műanyag cucc.
Azért nézegetem ezt is, mert a nyitottnál a vidók alapján tud fröcsögni minden fele a kávé, bár állítólag ha jól el van találva a darálás akkor nem annyira vészes.
-
addikt
válasz pető bá' #8678 üzenetére
Na, ezt videó nélkül is így csinálom
Megkocogtatom a pulton, kezemmel kicsit segítek neki a helyezkedésben aztán tamper#8679cSuwwi: Értem. Akkor az én gyűrűm (amit sokkal inkább egy tölcsér) is tökéletes. Egyébként fogalmam nincs honnan van az a tölcsér, azt hittem a 702 tartozéka de rákeresve nem látok olyan dolgot a csomagban...
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Carvus
senior tag
válasz pető bá' #8552 üzenetére
Szerintem bevállalom a karos tanulós hobbit, aztán imádkozom, hogy hamarabb lesz számomra megfelelő eredmény, mint feladás...
Sage daráló nem túlzás elsőre? Azért gondoltam rá, mert ha későbbiekben esetleg karosgép terén tovább lépek, a jó őrlő megmaradhat.
Ő volt az: [link] (selymes olaszos! )
divi#2208
-
icm
tag
válasz pető bá' #8366 üzenetére
Két dolgot:
nem kell olyan baromi finomra őrölj, hogy legyen ellenállása
a magasabb pogácsa miatt toleránsabb az előkészítési hibákra is
persze hátránya is van, max 14-15g tudsz belerakni és a henger kapacitása is véges. Így az 1:2 ilyen esetben a max."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Digitalpimp
senior tag
válasz pető bá' #8234 üzenetére
Ok, de előzőleg rögökről beszéltél, nem az összeállt örleményről. Mert azt barokkos túlzás rögnek hívni. Plusz az ujjaddal is szét tudod nyomni, nem kell hozzá ilyen sámáneszköz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
válasz pető bá' #8232 üzenetére
Ok, de az olcsó-kezdő gépeknél szerinted okoz valamilyen élvezeti érték növekedést, hogy a nagyobb rögöket ezzel a biz-bazzal megizélted? Ne már...És tulajdonképpen mit is csinál a rögökkel?Mert az a hajlékony gitárhúr biztos nem fogja szétzúzni. Meg különben is fadugó csak a drágább pezsgőkben van, szóval nem filléres tétel.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Nutra
tag
válasz pető bá' #7915 üzenetére
pető bá' 3-at már húztam vele zsinórban. Szétszed, pogácsa kiüt (kivakar ), új őrlés és mehet is. Egy konyharuha jól jön az alsó fém cucc letekeréséhez. (Sőt, járt hozzá egy microszálas kendő, bár lehet, hogy a webshop ajándéka volt ) Amúgy is hasznos, mert csapoláskor meleg (de nem vészesen forró) tartani. Én mindenesete megvettem hozzá aliról a gyári borítót (sleeve), szép is, jó is.
-
Nutra
tag
-
-
kmarci25
veterán
válasz pető bá' #7901 üzenetére
Én most ott tartok, hogy kezdek lemondani a motoros őrlőről. 2 kézim van, mindkettő középkategória szerintem, annak is az alsó(bb) szegmense. Ebből az egyik, ami inkább presszóképes, a másik kevéssé, de az meg nagyon gyors. Most gondolkodom erősen a 1zpresso egyik nívósabb eszközén (K valami), vagy az általad is emlegetett K6-on.
Ha nagyon akarom és mostanában akarom, akkor az akkus fúrógéppel meghajtom a kéziőrlőt, és akkor az már majdnem motoros."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #7898 üzenetére
Nem néztem meg, az a helyzet. Csináltak nekem egy italt vele és rendben volt, meglepően rendben. Pedig a srác otthon leőrölt 10 dekát és azzal ment 3 napos turnéra, én a másodikon kaptam tőle egy dózist 🤷
A pocipresso nagyon jól néz ki a seggetlen szűrővel, az biztos. Nyilvánvalóan ezek másodkészülékek, útra, stb. Ha van rá pénzed kidobni, meg mondjuk van már kézihajtány, nem kell őrlőre is költeni rögvest. Így meg nem ér csúnya meglepetés a hotelben, sem máshol. Annyira meg nem drága manapság, mikor minden jobb pörkölő 20k\kg áron vesztegeti a tetves portékáját (és lesz ez még drágább) 😒Egyébként Hoffmann se panaszkodott nagyon; a nano egy kezdőbarát presszó megoldás és közben egyáltalán nem rossz. Istenem, hát durvábbra kell őrölni 🤷
Mondtam feljebb, hogy az aeropresszel nem lehet árversenyre kelni és kurvajó italt tud készíteni, valahol egy kotyesz és egy filter között félúton.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
icm
tag
válasz pető bá' #7896 üzenetére
Nanopresso nem nyomásfokozós. Csak puNpálni kell.
Egyébként egyszerű eszköz a Handpresso. FelpuNpálod és ráereszted a kb 8g örleményre a vizet (a víztartálya 80ml... de a baj, hogy polikarbonát) hőt nem nagyon tartja, sötét és közepes pörikkel elvan.
Nanopresso-t is néztem meg a Picopresso-t is, noha utóbbi azért már komolyabb tétel (a handpresso is elég drága 40k, de használtan pl ki lehet jó áron fogni).
Mypressi Twist-et nem mondom mert esélytelen, hogy találj. Én is egy évig kerestem míg felbukkant egy lestrapált."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
addikt
válasz pető bá' #6867 üzenetére
Jaaaah, h úgy... Én ennyire nem vagyok gourmet
Felöntöm a tartályt szügyig, a csutorába meg had pihenjen másnap reggelig az őrlemény - nem lesz annak semmi baja. Hozzáteszem: szerintem
Aki meg minden nap másfajta kv-t szeretne inni: dolgozzon is meg érteMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
capafog23
őstag
válasz pető bá' #6756 üzenetére
"Mert akkor lehet valamilyen robusta-s blenddel kellene próbálkoznod"
Szerintem ez lesz a lényeg dedica-nál. Nem tud elég hőt tartósan.
Nekem is ez van és "friss", pár honapos bolti szemesből csak arabica-robusta keverékes tudtam jó eredményeket elérni. (Hőfok maxra rakva)Kb 1 hónap múlva fogy el a mostani kv-m.
Szóval ha valaki tud ajánlani valamelyik hazai pörkölőtől ilyen arabica-robusta keveréréket engem is érdekelne. Kipróbálnék mostmár egy ilyet, bolti helyett.
Lehetőleg ne 10000/kg ért. -
_NCT
addikt
válasz pető bá' #6526 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom!
hyperspace: lehet akkor nem túl jó a mérlegem, de ha a darált kávé súlyát nézem, max 12-13g lesz a kétszemélyes kosárral, egyszemélyessel 9-10g. Nagyon többet nem is tudok beletenni, mert akkor rá se tudom húzni, illetve túlságosan fent van a kávé szintje.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz pető bá' #6426 üzenetére
közös VST kosár rendelés info:
holnap este 9-kor szeretném lezárni a jelentkezést, utána küldöm a végleges infókat; addig aki még gondolkodik, vagy esetleg meggondolta magát jelezzen privátban.
Jelen állás szerint 22db kosár lesz, így 34,813 EUR/db (~12.960HUF) + belföldi posta."... and I hope you have a great day!"
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz pető bá' #5474 üzenetére
Köszönöm! Akkor megpróbálom a 7-et, aztán meglátjuk. Lehet, hogy én is átállok erre a mindig csak annyit őrlök amennyi kell témára. Ha minden nap iszunk 2-3 kávét, és rendesen kiütögetem, akkor így is megfelel. A gépet meg hetente egyszer takarítom majd.
Buliban hasznos! =]
-
MODERÁTOR
válasz pető bá' #5371 üzenetére
Pedig nem az a hosszu kave, hogy 1:4-ben engeded le mert ott mar nem kivanatos anyagok is kioldodhatnak amik jelentosen rontjak a kave izet. Presszo felontve forro vizzel az a hosszu kave, tobb forro vizzel pedig americano.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
flash-
veterán
válasz pető bá' #5368 üzenetére
köszi! ez lesz!
még valamit nem értek, látok aliexpressen ehehz a kávéfőzőhöz (dedica 685) 4 személyes kosarat na az hogy? mikor a gépen is csak 1-est lehet nyomni vagy 2-est ,tehát gondolom hiába töltöm tele a 4 személyes kosarat teszem alá , ha csak a 2est tudom megnyomni legfeljebb akkor ugyanúgy 2 adagnyi kávét fog csinálni nem?
na még valami:
klasszikus hosszúkávét ilyen géppel mint ami nekem van hogy kell ?
pl ha 1 adagot akarok csinálni, akkor lefőzök egy adag presszókávét,1est megnyomva ,majd kiveszem a kosarat és a kart, és csak úgy megint megnyomva az 1-est ráengedem a géppel a vizet? vagy hogy a "hivatalos"?[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz pető bá' #5210 üzenetére
Dél-amerikai pörkölésű kávékkal érdemes (nem a kávébab eredetéről beszélek). Azok nem alkalmasak presszókávénak, csepegtetős technikával főzik általában a kávét, de french press-szel nagyon finom tud lenni. Peruban durvábbra is őrlik, kb. mintha teafüvet látnál, ez jól passzol a french press durvább szűrőjéhez.
-
Dorian
félisten
válasz pető bá' #5140 üzenetére
Következőt próbáltam ki:
Eddigi 17-17,2 helyett 16,5g 4-es őrlésen: Ez már iható, bár enyhén alul kivonatoltnak tűnik (?) Mennyiség is rendben 30mp-es átfolyással.
(Próbáltam ugyanígy 16,5g-ot 3-as őrléssel, az ugyanúgy savas maró cucc, csak kicsit több, mint a nagyobb mennyiséggel.)
Azt hiszem körbe lőttem ezzel a kávával a lehetőségeket.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #5177 üzenetére
Jobb egy sima kosár az világos, de jelenleg abból dolgozzunk, ami van :)
Nyomásfokozóssal valóban kicsi a játéktér, de nem lehetetlen.
Legfontosabb a friss alapanyag, utána lehet kizárni a júzer errorokat és végül mutogatni a sz@r gép, sz@r őrlőre :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
Dorian
félisten
válasz pető bá' #5136 üzenetére
A tököm tele van az egésszel.
Most kipróbáltam a 4. helyett 3. őrléssel. 35mp alatt is csak gyűszűnyi mennyiségű (18,5g) keserű maró ihatatlan cucc jött ki.
Ok, akkor visszaállok 4. őrlésre. 35mp alatt ugyanaz a szar, csak minimálisan több mennyiség.
Harmadik próbálkozásra ugyanúgy 4. őrléssel 25 mp alatt lejött 45g, mondom tök jó. Ez meg savanyú volt.
Kezd nagyon elegem lenni ebből az egészből. Talán túl erősen tamperolom?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #5086 üzenetére
Néha feljebb kell engedni az árhatárt, főleg az "érdekesebb" kv-k feljebb vannak (kivéve akció, de az nem számít). Ráadásul világszerte ronda áremelkedés van kilátásban, hosszabb távra
Pallyotzot ajánlom szívesen; nem elszabadult árakkal dolgozik és tart klasszik ill. SO/specialty vonalat is, pörkölésben nagyon szép és a fajtának megfelelő intenzitás (Kapucziner hajlamos mindent kissé sötétre gyártani).
Pacificaffe általában jó, de érdemes szem előtt tartani, hogy nitrogénnel tárolják a kv-t. Nekem extra gyorsan döglöttek meg, mélyhűtve is."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
hyperspace
őstag
válasz pető bá' #5086 üzenetére
[link] Ebben a listában tudsz keresgetni, valamint a HC csoportban is vannak hsz-ek, amiben sorolnak fel pörkölőket. Ha a határt eltolod 12k/kg-ra, akkor jobban kinyílnak a lehetőségek. De olvasgatva a híreket, lassan elkezdenek emelkedni az árak.
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)