Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
nem bántásból, de ez látványos sorozatgyártás, ebből az nem derül ki, hogy a kávé finom-e és ha finom, nem attól finom, hogy gyorsan darálja le a pali, hanem attól, hogy reggel valaki f@szán beállította a gépeket
nem tudom mi lenne a parasztvakítás azon, hogy egy tapasztalt baristát látunk, aki úgy habosít tejet, hogy magára hagyja a gőz végén. Lehet, hogy nem lett tökéletes a tejhab, de megoldja - átöntéssel, vagy bárhogy, de kész lesz, és stimmelni fog a hab réteg, mert érti amit csinál.A barista szakma része a munkafolyamat optimalizálás, rendelések elkészítésének párhuzamosítása, hatékony időkihasználás -> pörgés, és nem az utolsó nüanszokon való lamentálás, mert időkényszer (is) van.
De itthon, legalábbis nekem, meg szerintem a legtöbb embernek aki a kávézásra hobbiként (is) tekint, nem cél 10 cappuccino-t letolni 5p alatt - 10 shot az 10 lehetőség, hogy egy kicsit jobbat hozzak ki magamból/a kávéból/az eszközökből mint legutóbb. Ha meg másnak készítem, akkor mind a 10-et ugyanazzal az odafigyeléssel és pepecseléssel fogom megcsinálni, mint magamnak az elsőt, hogy lehetőleg ugyanolyan legyen az eredménye is, mivel időkényszer nincs, csak teljesítési kényszer
szeretem ezt a hipszterezést: gyakran előjön, hogy mennyire drága a szpesöliti kávé, hogy 10-16k/kg áron már kicsit fájna megvenni - gondolj bele, hogy megveszed, és még szarul is sikerül, mert valamelyik fingreszelés elmaradt mert lehet azt hiszed/hiszik sokan, hogy placebo minden eszköz, de amúgy sajnos nem.
ehhez képest ugye a sötétebb tételek sokkal megengedőbbek, nem kell nagy voodoo hogy egy elég jó eredmény kipréselj belőle - ahogy írtad is, ihatót produkálni kezdőként sem nehéz. Csak Te mindig ebből kiindulva egyszerűsíted le a kávés világot
mindig az az érzésem, hogy mivel a savasabb kávékat nem kedveled, így tényleg nem jött még szembe az, hogy mennyivel nehezebb azokkal dolgozni; így tényleg hipszterkedésnek tűnik a rengeteg eszköz, ami másoknak az alap felszerelés, és érzékelik a hasznukat a mindennapokban.
nabocs ha hosszú lett, de ez már néhányszor kikívánkozott
"... and I hope you have a great day!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...