Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xy.zsolt
őstag
2éve már én is csak így....de csak max 5-10k-t bankhoz, boltig, stb
Most adtam el a Garmint is....kimondottan lassan akarok már csak tekerni.
Speedplay pedál van fent még, de futócipőben taposom Sidi nem volt 2éve a lábamon[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
HKorn
veterán
válasz xy.zsolt #94796 üzenetére
Ja mert te tipikus versengős outis szemlélettel tekertél, ahol semmi nem számít, csak hogy mekkora távon mekkora átlagot tudtál kitekerni. Pedig lehet ezt máshogy is, én pl nagyon élvezem még mindig azt a heti 1-2 alkalmat amikor jó az idő és kirandulós kört megyek outival a tükörsima kerékpárúton. Persze azért haladok, de abszolút nem szempont a minel nagyobb sebesség. Neha 1-2 szakaszon megnyomom, de inkább csak élvezem a tekerést.
Run&Ride
-
xy.zsolt
őstag
A mai rövid, de velős teperés. 200/W15/R200 3-6-9. pofaszélben
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz nepszter1 #94791 üzenetére
Elég volt a 14év belőle.....gyorsulni már nem tudtam volna, ergo kimaxoltam amit hajlandó voltam. Utáltam pofaszélben, esőben, hidegben.....hiányzik a francnak 50+ évesen. A prosztatának sem barátja a karbon nyereg ....szóval semmi érv nem maradt a tekerés mellett. Futásnál meg tele voltam motivációval.... Ennyi kb az oka.
-
Studi
veterán
válasz xy.zsolt #94774 üzenetére
Első próba után én is azt hittem el is adom rögtön a Zoom Fly 5-öt. Aztán ízlelgettem még egy picit, és már sokkal jobban érzem. Egy próba nem próba szerintem, főleg egy megszokotthoz képest más technológiát alkalmazó cipőnél.
Mondjuk a Tempo Next%-el egyből barátok voltunk, cserébe két pár volt nálam, összesen nem bírtak 250km-t. Mindkettőnek szakadt a talpa a légtalp mögött. Pedig imádtam benne futni, még akkor is, ha rettenetesen hangos volt benne a lépés. Visszafizették az árukat, de a francnak sem kell a macera.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #94783 üzenetére
15k-nál már elég fapadossá válik nálam , érzésre....de nem is erre vettem hanem gyorstempós max 10k-ra.....amire szerintem szenzációs. Ha így nézzük akkor kiherélte az NB a Rebelt szerintem is. De jó lenne hallani itteni 4:00 tempós tapasztalatot is .... na, de majd akkor te, ha addig más nem
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #94779 üzenetére
10k feletti távra (olvasva a teszteket) egyértelmű, hogy jobb mint a V2. Nálam inkább az lesz a nagy kérdés, hogy akarok-e egyáltalán 15k feletti távon futni, akár edzésen is. Azért kezdtem ismét el futni, hogy a napi 45-60perc futással kiváltsam a 40km bringázást.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #94774 üzenetére
Amúgy pedig most hozzátudnék jutni PLN2-höz is 16k-ért, de azt is megfogadtam, hogy pumát a jövőben csakis Z3-Z2 tempóra használok...arra BS-en ár/értékben tökéletesek. A talprészen kicsit sem végződik magasabbal a külső sarokél a belsőnél, ezért érzem úgy mintha a dobozában futnék Lassabb tempónál ez mindegy, de minőségre számomra használhatatlanok az ilyen vonalvezetésű talpmegoldások.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #94773 üzenetére
Nekem lemezes cipő többé szerintem nem kell ....kipróbáltam egyet, azóta is sajog néha a kisujjam feletti részen a lábam. Inkább legyen magasan épített (pl a Rebel4) mint szétcsessze a futóművem a carbon, akár így 5-7k gyorstempó alatt is már
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Dottorei #94772 üzenetére
Endorphin Speed-et kiprobalnam,de nalunk aluig van meret es az is aranyarban 40ert korrekt ar.
Kinvara 14-et vettem "hugye-xare" tegnap,igaz rozsaszin,de 18000 ft-ben megallt hazhoz szallitva.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Alg
veterán
Legjobb deal amit mostanában láttam a bécsi maraton expo-n volt, 20% volt minden asics cipőre. Cumulus biztos volt, nimbus talán...
+ Asics-nál lehetett cipőket próbálni (Metaspeed Paris-t is)
+ Adidas kihozott egyetlen párat az Evo1-ből, meg lehetett nézni - vitrinbenMás: az asics nevezéktanán meg úgy általában a cipőik között csak én nem tudok eligazodni? Novablast, superblast, dynablast, metaspeed ezer verzió, magic speed, mintha full random választanák a neveket, várom már a novaspeed, magic blast, metablast, speedblast típusokat .
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
tisn
addikt
nimbuskat (25 is teljesen jo) nem latott valaki valahol olcson? a napokban vegignyalaztam a szajtokat, de semmi jot nem lattam.
cliftont elvittem elso futasra, minta pici lenne, nyomja a labujjaim. igaz ez nem EE verzio, de mikor itthon felprobaltam jonak tunt. mindegy, valtociponek elmegy. 600km-es bondi meg puhabbnak tunt.
-
xy.zsolt
őstag
Vasárnap ES1en 08:45kor, Madrid maraton élőben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #94757 üzenetére
Ferfi cipo szinte mar nem is tetszik (bajdovej vettem ma meg egy rozsaszin Kinvara 14-et,meg jobban learaztak 45euro)
Mai nap margojara:
- Mennyi 200metert futottatok a kolkokkel?
- IGEN!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
Nem szoktam uvolteni,meg gorombaskodni sem senkit nem kenyszeritenek semmire se. Meg szoktam mutatni amit akarom,hogy csinaljanak,akar tobbszor is.
Viszont a finom szurka piszka aaaz mindig megy pl kisebbik Viktor enyhen tulsulyos,tudja is,dolgozik mar rajta...de neha elengedi magat,hogy milyen jot evett stb. na ilyenkor az edzes kozben,ha kopkodos reszhez er,mindig fennhangon szoktam mondani:
"- Viktorkam az az extra tulsuly,amit cipelsz az MIND A TIED,te etted ossze legyel ra buszke,de cipeld es ne nyafogj" ilyenek mindig vannak.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #94751 üzenetére
Jo,ha mutatja aki vezet viszont neha kicsit "csalni" kell az iranyukba...ugy ertem lassitani v eljatszani h ugyanolyan nehez,mint nekik.Igy lesz kozos talalkozasi pont
Kiveve Becivel,aki utan mar en loholok,es belassit,mert van sziveAmugy ha velem almodtal jo az intuiciod,mert krumplit is hamoztam a katonasagnal,meg vittem is a konyhai hulladekot a komposztalora eleget
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz inf3rno #94751 üzenetére
szerintem tom nem uvolt, nem ilyennek kepzelem el
hanem az az aranyos tanarbacsi tipus, aki kedvesen es halkszavuan ker meg hogy gyilkold le magad, amugy meg barmiben segit, ami gondod van az eletben.
aki amikor a kisjany 50m-el vezetve er be a celba, mosolyog, es amikor nem latja senki kitorli a konnycseppet a szeme sarkabol
-
inf3rno
nagyúr
Tegnap úgy aludtam el, hogy azon agyaltam milyen a jó vezető? Aztán azt álmodtam, hogy katonaságban voltam, és a NASA órámat csesztettem futás előtt. Erre odajött valami őrmester, megfogta az órát, megpróbálta kettétörni, aztán fogta, eldobta jó messzire át a kerítésen. Mondom az egy 200.000 Forintos óra volt bakker. Nem érdekelte. Utána hívott, hogy menjek szemetet vagy moslékot vagy mit vinni. Ilyen krumpli héjakat. Mert hát nem agyalni kell meg számolgatni, hanem csinálni. Kicsit így képzelem el Tomot. Úgy látszik túlságosan elkényelmesedtem a NASA technológiával, és edzés vagy erősítés helyett mindig csak picsogok. A jó vezető meg gondolom példát mutat, bár erről vannak viták, hogy jó e, ha ugyanazt csinálja, mint a beosztottak vagy inkább csak az irányt jelöli ki nekik...
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben mashol:
[link]
na ez a kreativ szurkolasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #94747 üzenetére
Azok az emelkedok full aktivitast kernek mindket gyors izomrosttol,majd igen magas pulzussal bezuztak 250-300metert,az pedig 800m specifikus sebessegi allokepesseget ad.A ketto egyuttes kombinacioja arra keszteti a testet (es fejet is!) hogy krizishelyzetben es tejsavval teli izommal tartsa a kivant sebesseget.
Ez az edzes igen komoly terheles,megfelelo alapot ker.
Ennek a langyibb valtozata,ahol nem taposol semmit ennyire fullosan,de ezt a kombot csinalod tud 3-5K-ra epiteni,de ott nagyobb mennyiseggel kell operalni (10db emelkedo + 500m futas)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #94745 üzenetére
Eldolt az ellenfel,mint a rohadt nad...gondolom szettapostak egymast 500-tol 660ig
Kedden volt a verseny,mult csutortokon csinaltunk egy ilyen extra edzest:
5x rovid meredek emelkedo eros tempo (kb 800-as iram neki) majd atkocogtunk egy masik bicikliutra (kb 70meter kocogas) es 250-300m nyelgaz.Piheno vissza 250-300m seta/kocogas.
Ebbol volt a fiuknak 4szett...lanyoknak 2-3szett,illetve aki ahol szetesett. Noemi es Luca a masodik szettnel rogyott meg,ekkor elkezdett szakadni az eso,mi Mateval addig cukkoltuk oket,hogy csak csinaljak meg az 5db emelkedot,kulonben nem is akarjak ugy igazan,hogy vegul letoltak Utana meg ahelyett h bementek volna a palyara es oltozobe,meghuztak 200m nyelgazra,csak hogy megmutassak,hogy van ott virtus
Buszke is voltam rajuk,hogy szeteses utan meg egy szinte komplett szettet letoltak.
Mi meg Mateval lezuztuk az utolso szettet full kretenbe,felfele is gyors emelkedo,lefele is a piheno,majd ra 300m 45mp-re. Ott mar mi se mosolyogtunkThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Kesobb odamentunk a celhoz,megoleltuk ,gratulaltunk. Ott alltak a tobbi varosbol a futok is. Mondom hangosan:
- Nagyon szep futas volt Noemi,ez volt a heten a konnyu nap. Csutortokon 20x200m a program.
A nem zentai tinik csak nevetnek,hogy milyen mokas a baci,viccelodik.Csak a mieink nem nevettek,ok tudtak,hogy nem vicc,hanem ez lesz a csutortoki edzes.
Jelszo a regi: "A verseny csak azert van,hogy elmenj es elhozd az elso helyet...a nehez resz az edzeseken tortenik,ott csiszolunk a szenbol gyemantot...persze hosszu ido es nagy nyomas alatt"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Uvoltott meg a suligondnok is,csinaltuk a szurkolo cirkuszt ahogy azt kell
Becire volt bizva,hogy 200nal orditson be (marmint az idot)...azt mondja nekem a start elott:
- Mi lenne,ha azt orditanam be,hogy 200meter![ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #94733 üzenetére
Hallod,odaalltam a 100as vonalhoz,rajtam a Garmin...altalaban indoor track merest inditok (nem keresgetem a stoppert,ami egesz mashol van) annal meg ugye mer idot,sebesseget es csuklorol pulzust.
57-62 koruli alap pulzust mutat,odaalltak a starthoz ahogy ellotek 80-ra felugrott,pedig en csak neztem indultam volna,mint a jo loThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben lezajlott tegnap a multkori 800-as verseny korzeti folytatasa. Noemi megnyerte ezt is. Itt mar jott tobb komolyabb ellenfel is,akiket nem is ismertunk. Az volt a verseny elotti taktikai megbeszeles,hogy az elejet nem tapossa - amugy se egy sprinter-labu - de 400-500m-nel azert elkezd kemenyiteni. Ellottek a rajtot,egyik ellenfel ellepett 17es 100m,a tobbiek bealltak Noemi moge es 20mp-nel ertek el a 100-as jelzest. Ott alltam,igy beszeltuk meg,hogy beorditom a 100-as idejet,h lassa mennyire van elfutva,vagy esetleg lassu. Szoltam is,hogy ez tokeletes iram,csak tartsa. 200m-nel voltak 41mp vegen az neki pont jo,nem lassu,de nem veszesen gyors.
Az az ellenfel aki ugy bekezdett itt kezdett lekapcsolni,ugyhogy 260-270meternel a vizesaroknal utol is ertek,Noemivel az elen.Innen atvette a vezetest,de ott loholtak a nyakaban. 1:26-os 400m lett az elso kor. Ott mar latszott mindenkin,hogy innen "melos".
500meterig morzsoltak ebben a sorrendben es ott ugy latszik a masik lany is hasonlo taktikaval keszult,mert megprobalt ellepni,de mivel Noemi is 500-tol akart megindulni,igy szepen tartotta a fel lepes elonyet.A lany 550nel ujra probalkozott,ekkor Noemi kicsit kilepett az egyes es kettes palya koze,igy az ellenfelnek atlosan arrebb kellett volna lepni a 2-3as palya koze,ha elozni akarja,na ez a pici huzas eleg volt ahhoz,hogy ne birja megelozni.A kanyarban mar meg se probalta,sot 660meternel a vizesarooknal elengedte a tamadast,ezt megerezve Noemi rakapcsolt "ami maradt" alapon es egy jo 50meter vert a mezonyre.
Majus derekan lesz a tartomanyi verseny.Itt mar csak azon kell zsonglorkodnunk,hogy megfelelo formaba keruljon ujra,mert eleg messze van az a verseny,es neki most jo a formaja. Kesz muveszet ez
Lenyeg a lenyeg "orom es bodossag" van. 2:55-os uj PB is lett,egy mp-t javitott.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz bandus #94727 üzenetére
Megindulni nem lesz egyszerű hajnalban, pláne kisbuszból kiszállva.
Nálunk ami idén újdonság lesz, hogy nem déltájban vagy kora délután rajtolunk, hanem hajnali 3:25-kor. Nem is értem amúgy, ez hogy jött össze. Izgi lesz az ezt megelőző éjszaka. De legalább a következőt már átaludhatjuk, mert valahogy este 11-12 között fogunk célba érni.
-
Peetta14
tag
UB-ra mi is megyünk 8 fős csapattal, én 41km-t viszek majd 3 részletben (18 órától 19km, hajnal 4től 13,5km, majd reggel 9től 8,5km)
-
Alg
veterán
válasz bandus #94727 üzenetére
Az a kisbuszozás + 02:30 fincsi, olyat én is csináltam, ha jól emlékszem 4:30 körül kezdtem, az első frissítőnél reggeliztem
Előző este ne mekiben vacsorázz, tapasztalat készíts be valami normális kaját
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #94723 üzenetére
nekem is 31 jön össze, két szakaszban. 17+14, 21:00 és 02:30 körül szóval sok pihenő nem lesz benne. ráadásul megint kusbuszozunk szóval elég kimerítő lesz, a cél, hogy a legkevesebb kárt okozzam magamnak, így ez szerintem két Z2-es futás lesz.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #94723 üzenetére
Lodd be az eslo felet kb 170-172 HR-re,utana pedig mehet a 174-175 a masodik feleben...kiveve amikor mar latod az veget (utolso szakasz?!) na ott mehet 175-180 vagy akar full kretenbe.
-
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #94720 üzenetére
Nekem is volna kérdésem, a jövő heti UB intenzitásának megválasztásával kapcsolatban. Úgy alakult, hogy muszáj vagyok többet vállalni, mint szerettem volna, már most 32 km-nél járok, 3 etapban, de még egy rövidebb szakasz lehet hozzájön. Szóval nem fog menni az, mint tavaly, hogy all out effort közelében ment először 7, aztán még egyszer 7, végül 5 km-es szakaszok, átlagban 3:48-on. Szóval visszább kell csavarjam az intenzitást, kontolláltan futva legalább az első két részt. Én kezdek, az első 7 km lesz az enyém, aztán szinte rögtön, kb. egy órára rá Akalitól 13,4 km, és még lesz a végefelé Akarattyáról Fűzfőig 11,6 km.
Ha az elméleti laktátküszöb környékét megcélzom pulzussal, az jó lehet? Egy mindentbele félmaraton lemegy 180-182 pulzusátlaggal, a garmin szerint pedig 173-174 a lactate threshold HR-je, erre gondoltam, hogy beállok az első 7 km-en, meg aztán a következő rám eső szakaszon. A 3. etapnál meg majd meglátom, milyen állapotban vagyok, ott már adott esetben mehet a full kretén. Időbeli elvárás csapat szinten nincs, tehát levehetném egészen laza tempóig is az intenzitást, de annál persze nagyobb a versenyszellem, úgyhogy szeretnék minél nagyobb átlagon, de azt stabilan futni lehetőleg végig.
Nem vagyok hosszúkra rendesen beedzve, ezt kéretik figyelembe venni. -
tisn
addikt
válasz mastodon #94712 üzenetére
Két nap kell gondolom.
nekunk gyengeknekfiam hetvegi programja:
pentek delutan edzes, nem a sajat edzojuk volt, igy nem meccs elotti konnyitett volt, hanem ilyen tomcica fele. utana mivel beragott mindenre, eljott esti focira, ott focizott 90 percet kispalyan. masnap (szombat) meccs, 90 perc. vasarnap elment besegiteni egy korosztallyal feljebb, de nem volt csere, ugyhogy megint 90 perc (idosebbek, erosebbek ellen.)
na igy kell elni.
-
Peetta14
tag
Ensportnál 1000 Ft most egy próbahónap edzésterv. Sose volt még olyanom, lehet kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #94719 üzenetére
Ugye a rovidites elso alkalom 800m,kovetkezo alkalomnal 600m es vegul mar 400-al csinalod. A gyors 1000m-t NE fusd gyorsabbra
Ha erzed,hogy kell egy kis sebesseg ezek melle,akkor juniusban rakj be 100m gyorsitot (laza nap vegen 4-6db eleg elso nehany 80-90%,a tobbi 95-100%...piheno teljes,seta vissza + amennyi meg kell) es par db rovid emelkedo sprintet masik napon 5x 20-30m meredek,megkuldve (lefele seta + teljes piheno).
Ezek segitenek egyensulyba tartani az edzeshetedet,adnak impulzust a leggyorsabb izomrostoknak es az idegrendszernek is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #94718 üzenetére
Az elejen legyen,amikor a gyors 1000m ennyi darabnal szinte rutinos (2-3 alkalom) akkor szabad megpiszkalni...vagy hagyod 1000m-en a pihenot es szepen gyorsulora futod (ezt csinalnam majusban) vagy rovidited 800-600-400m (400m-tol rovidebb ne legyen) es hagyod laza pihenoson. Ez a rovidebb pihenos verzio mehet juniusban,juni tulso felen mar 400m-es pihenokkel.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #94716 üzenetére
Juliusig eleg idod van,vigyazz nehogy tul hamar formaba lendulj. Rakj be az edzeshetedbe nehany laza Z1 kocogast 60-90percet,az kicsit lehuzza a lenduletet. Junius kozepeig legyen bent,utan is,de utana kezdd el ezeket csokkenteni egesz le 20-30perc Z1 laza atmozgatasig. Igy majd egyre frissebb leszel,de a majusi es juni kozepeig futott sok laza kiegeszito nem engedi,hogy kirobbano formaba kerulj.
-
tomcica
Topikgazda
válasz nepszter1 #94715 üzenetére
Persze,felteve ha hasnlo kondiban vagy,hogy elbird a felirt sebessegeket
Mi ugy szoktuk a 400-as edzest,hogy amikor mar a felirt sebesseg (neked 3:50) iparosnak erzodik,mert annak kell hogy erzodjon ilyen rovid tavon,akkor elkezdjuk a pihenoben a futast gyorsitani.Ergo egyre kevesbe pihenjuk ki a 3:50-et...ezt fel lehet fokozni akar 3:50-es 400m gyors + 4:20-as "lassu" azaz 30mp kulonbsegig. Ez az utobbi 1-2 edzesig eleg,mert eles szerszam.
1000m-nel altalaban nem porgetjuk fel a pihenot ennyire,de fokozosra szoktuk futni,tehat lejovunk a gyors 1000rol,par lepes seta,100m kocogas es mar futunk is erzesbol gyorsulot,majd inditjuk a kovetkezo 1000metert.
Ezek a valtoztatasok CSAK akkor kellenek,ha adja napod van es mar ugy erzed se a mennyiseg,se a sebesseg nem kihivas.Amig nem erzodik igy addig tobbet artanak,mint hasznalnak szoval finoman a "fuszerrel"There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
nepszter1
addikt
Tomcica!
Julius 11 lesz egy 5.5km verseny amit szeretnék 4:00 futni vagy alatta. Tavaly írtál egy jó edzés tervet az maradhat ugyan úgy?
2eros edzés a héten egyik 6x400 3:50 körül majd ez egészen fokozatosan 12x400ig hetente növelve.Másik erős edzés 1000m interval edzések 4:00 egészen 4x
Majd verseny kozelettevel 3km teszt futás.
Ez így működhet ismét?
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #94711 üzenetére
5x400m-nel mehet 400m konnyed futas pihenonek (nem muszaly rekontanon,valahol kimersz 400metert es oda-vissza csinalod) NEM kocogas a piheno,maradjon fent a pulzus ne essen le teljesen mire inditod a kovetkezot.A 400-ak sebessege nem fontos,nem erdekes csak erzesbol kuldd meg oket es ne engedd h teljesen kipihenje a test magat.Ez a ketto dolog kombinacioja miatt csinalod.
A 400-ak utan tarts par perc pihenot,ez laza kocogas.
A 200-nal a piheno 200m itt laza kocogas,ha kell par lepes seta is siman mehet a gyors utan es elott 5-5meter. Itt beeshet a pulzus amennyire csak akar,ezeknel a sebesseg fontosabb.
A 400-ak sebessegi allokepesseget epitenek,es a laktat elvezeteset segitik azon sebessegnel.
A 200-ak a sebesseget epitik,illetve gazdasagossa teszik a gyors sebessegen valo mozgasodat.Az emelkedo epiti a nyers erot,aranyat er,de meg kell kuldeni full kretenbe ha kell igyal elotte koffeint,BCAA-at,edzes elottit, "japan szulzanyvert" vagy barmit ami adja a boogey-t.
Termeszetesen ezek az edzesek elott a bemelegites naaagyon fontos,kulonben szetteped a futomuvet. 2-3km fokozos futas + nehany mozgasbol inditott gyorsito 50-70m (vege akar 90-100% sprint is 10meternyi)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz mastodon #94712 üzenetére
Attol fugg hogy reagalsz ezekre,de igen ket nap az jol hangzik
A lenyeg, hogy annyira pihent legyen az izomzat,hogy minosegesen meg tudd ezeket csinalni.Ezeknel (sem) szabad maszatolni at kell az agyat "kattintani" es tolni megfelelo intenzitason.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz mastodon #94706 üzenetére
Rovid meredek emelkedore sprint (teljes pihenovel,tehat lefele seta,lent ha kell meg pihensz). 10x 20-30m. Elotte alaposan melegits be,es pihent labra csinald.
Masik 5x 400m (kb 85%-os sebessegen) + 5x 200m (ez 90-95% sebesseged,utolso mehet 100% ha adja).
Ezt ne egymas utani napon csinald...legyen kozte eleg regeneracio.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tisn
addikt
válasz mastodon #94708 üzenetére
ertem.
amit fociedzesen eddig lattam futoedzes:ingafutas (alapvonalrol indulva, minden vonalig elfutva es vissza (4-es, hatos, 7-es, 9-es, felpalya))
kocogas az oldalvonal hosszabb felen a sarokig, onnan sprint az atellenes reszbe, felvaltva (interval)illetve meg a biroi eronleti felmeres is ilyesmi
40 x (75m futas + 25m seta) 20+25 masodperc alatt
de a prok adnak majd lehet jobb edzestervet is holnap
sok sikert
-
aktív tag
Spéci rapid készülésben szeretnék segítséget kapni. Három hét alatt szeretném a rövid, gyors futásra képességemet javítani. Most jobbára 5k-t futok heti 2x, kb. 29perc alatt. Első 2km-ig 160-165, utána kb 175-ös pulzussal. 52 évesen, átlagos testalkattal. Focizni mennék 3 hét múlva, ahol viszont egyszerre csak 600-800 fogok futni, de gyors 5-10 méterekkel. Kipróbáltam, alig megy pár hossz, és készen vagyok. Hogyan lehetne ezen három hét alatt úgy javítani, hogy a végre ne teljesen kihajtott legyek? Bármi jó, ami a mostaninál előrébb visz.
-
nepszter1
addikt
válasz werszomjas #94701 üzenetére
Nekem Batz van, munka védelmi cipőben, évente cserélem. Jó minőség de drága de nekem megeri.
-
Peetta14
tag
5 napos mallorcai nyaralásunk alatt, ahol azért csak sikerült közel 40km-t futni 3 részletben, az egyik futáson megküldtem a lefeléket (200 feletti cadence) jó ízűen. Másnap éreztem is, hogy a sípcsontom mellett feszül. Aztán pénteken volt egy céges 400m-es váltó verseny, körönként váltottuk egymást (4km-12:05 lett), ami elég köpködős lett. Vasárnap meg jött a Vivicitta. Kipihent nem annyira voltam, de itt a szurkolók, pálya szerintem kihozza az emberből a PB-t. Az első 5km kínok között telt, úgy fájt a sípcsont melletti rész, de igyekeztem tartani a tervezett tempót. Aztán egyszercsak megszűnt a fájdalom, és vitt a hév/troli/fogaskerekű. Frissítések jól mentek (1-1 gél 9. km és 15.km-nél, meg víz, és iso), az idő tökéletes volt Technikai szünet se volt, nálam ez nagy szám.
Pulzus beállt laktát (garmin általi) környékére, tempó 4:25-4:30 között. A végét (utolsó 2-3 km) terveztem jobban meghúzni, de fogyott is az erő, meg az utolsó km-en az Árpád hídra még tartogattam. Itt jobban kihasználhattam volna a kerékvetőket, szélárnyékot, de azért húzott az öreg dízel. Hiába, a felső tartomány nincs úgy edzve, mintlenyugvó napősz halántékú bajtársunknál. A hivatalos idő: 1:34:07 lett, ami kb 40s javulás tavalyhoz képest, de talán ami nagyobb szám, hogy szerintem van még benne. Ezzel az idővel 35. lettem a serdülő csoportban. Ezért jó későn kezdeni a futást, mert 40 felett is van még PB élmény
Rég lestem be a lány öltözőbe (khm, amikor senki sincs bent), csillog rendesen?[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz werszomjas #94701 üzenetére
A Podiartot eddig csak dicsérték itt. A többiről nem tudok semmit.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest