Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
danielsz
tag
Ma nem adta ki. Maga az útvonal tetszett, csak nem valami "steril", az alattomos emelkedők odavertek. Kissé meleg is volt meg el is futottam az elejét, úgyhogy féltávnál már látszott, hogy ez nem lesz meg, inkább arra figyeltem, hogy nehogy drasztikusan elszálljon a pulzusom. A B terv még meglett (1:40-en belül), 1:38:58 lett a hivatalos időm. Ennek ellenére nem vagyok csalódott.
-
--Robi--
kezdő
Egy kis segítség kellene a gyors aerob, vagy nevezzük közepes izomrostok beedzésében.
A Coros kidobott egy táblázatot, ami szerintem nagyon közelíti a valós teljesítményemet.
A gyors nálam a 4p/km. Amit kiválóan ír, mert az alatt szokott megugrani a pulzus.
A közepes hol lehet, a tejsavküszöb környékén, vagy az az aerobic power?
-
-
-
tomcica
Topikgazda
-
Fred23
nagyúr
válasz LanyUs #95987 üzenetére
Amikor az élet megérint, és magad is élsz.
Szerk.: erősítő edzéseknél nekem leginkább ezért van az, hogy a magas intenzitást -relatív nagy súlyterhelést- keresem. Miközben szenvedek és csikorognak a fogaim, élőbbnek érzem magam. Benne vagyok a pillanatban, és élvezem, hogy élek.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Fred23 #95986 üzenetére
Nekem ez az élmény hiányzik már a súlyzós edzés közben. Futás terepen, amikor minden lépésre figyelned kell, te irányítod az elpattanás mértékét, felkapod a tempót. A városban suhannak a boltok fényei, majd haladsz tempóval ott is.
Mtb közben, amikor erdőben lefelé 40 felett lefelé még rátekersz, amikor betapad a gumi a gyors kanyarban, majd forrósodik a tárcsafék, felfelé nyélgáz, a pulzus nem esik le, akkora adrenalin fröccsök, hogy nem lehet abbahagyni[ Szerkesztve ]
-
-
LanyUs
senior tag
válasz danielsz #95979 üzenetére
Hajrá-hajrá!
Remélem jobb napod van, mint nekem Ma nem adja napom van. Érdekes inkább mentális fáradtság mint fizikai. Kb. olyan a hátam közepére nem hiányzik semmilyen testmozgás, nemhogy bármilyen verseny... Kicsit kocogtam bent, de inkább kifeküdtem napozni. Az tök jól megy! Helyre áll a pulzus és kedvem is van hozzá
Majd felnyomom az elmém valahogy. Ismerem ezt az állapotot, elég sokszor belefutok hajnalban. Legtöbbször a meleg ágyikóból ki a mínusz 5-be hajnalban effekt, most épp az ellenkezője lesz, napsütés 29-30 fok.
Majd megfordítom a sapkám, mint Stallone a Túl a csúcson-ban...[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
Vukovar félmaraton bő 1 óra múlva. Minimális szint van benne, kb. 100 m. Cél: 1 óra 35 perc. Drukkoljatok!
-
-
Maximum1
őstag
-
xy.zsolt
őstag
Ma búcsút vettem a Garmin bringás gps-emtől....ha a bringát nem is adom el azért egy hosszú korszakot ezzel mindenképp lezártam. Marad a futás és a méretlen örömtekerés számomra.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peetta14
tag
Ma közel 25km-t gyömöszöltem bele szűk 2 órában ( 24,66km / 1:58 ) Elfáradtam.
-
--Robi--
kezdő
Ma én is nyomtam. Nagyon párás volt az idő (82%), el is ment a pulzus...
Meg a Pegasus is nyelte rendesen a lépteimet. Próbának jó volt.2 X (2000m X R500m) + 3 X (1000m X R400,500m) + 300m gyors (3:20-3:40 között)
[kép]
[kép]
[kép]
Egy biztos: a 2000m résztávozás nagyon tudja enni az energiát. A harmadikat már nem mertem bevállalni. Nem Robinak való vidék az(még).[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Nálam a hét érdemi része letudva....nem volt gyenge, de legalább nem vett el sok időt Jövő hetem húzósabb lesz....viszont ha túlélem annál már nehezebb hetem nem lesz.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Peterhappy #95956 üzenetére
Kösz a tippet én is, megyek is bevásárolni a holnapi versenyre.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Ez jónak tűnik. Betartom! Köszönöm a segítséget!
-
norby_42
aktív tag
Ha meg tüsszent egyet, akkor tényleg lemarad mindenki...
Eat pasta, run fasta
-
tisn
addikt
csak osszehozzuk neki azt az elso helyet, ha
belehalberosal is. -
tomcica
Topikgazda
Az ilyennek minek az ellenseg
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
tisn
addikt
válasz tomcica #95953 üzenetére
Sokan a kicsik kozul azt hiszik,ha nem farasztjak magukat intenziv melegitessel,akkor tobb energia marad a versenyre.
en is ezt hittem, aztan latom, hogy a focistak eleg intenziv fel oras bemelegitest csinalnak edzes elott. bar edzesen a legelso bemelegites az mindig lassu kocogas (amire mi ugye bemelegitunk ) -
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #95952 üzenetére
A kicsiknek is mondom mindig,hogy a bemelegitest is iskolazzak be,olyan megszokott legyen,hogy minden edzes es verseny elott is menjen gondolkodas nelkul.
Az nagy segitseg am
Az egy dolog,hogy uzemi homersekletre kerul az izom,meg megfelelo nyulas/rugalmassag is lesz,de a pulzust is fel kell vinni. Sokan a kicsik kozul azt hiszik,ha nem farasztjak magukat intenziv melegitessel,akkor tobb energia marad a versenyre.Nos ez nem igaz,igenis fel kell a pulzust vinni 2x 200m intenziv mozgassal (ha rovidebb palyaverseny lesz 800-3000m) valamint a szinte setabol inditott extra laza mozgasbol egesz fel kell progressziv vinni eros tempoig. Akar 1-2km alatt. Meg nehany repulo gyorsito,es 5-10perccel a verseny/edzes elott befejezni...itt mehet WC,cipocsere,par korty frissites,felesleges ruha le stb.
Aki ezt nem igy csinalja,az a verseny/edzes elso 200-300meteret arra fogja elpazarolni,hogy bemelegedjen,de utana kozvetlen jol nem fogja erezni magat az biztos[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #95951 üzenetére
Amúgy csak ismételni tudom önmagam...ez a fajta WU számomra nagyon bejött. Nincs felesleges energia pocsékolás és pont célt ér Mondhattad volna már egy éve is
Még a kialvatlan, 2x hányós éjszaka után is pöcc-röff állapotba hozott 2k alatt.
Óvatos voltam az első 3 200on, de pörgött a lábam.....aztán az utolsót 2:40ig pörgettem[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #95946 üzenetére
Na ilyen szezonvegi laza edzes nalunk is szokott lenni,olyankor kerulnek elo a gerelyek (vagy a muanyag megfeleloje a Vortex) azt dobaljuk. Esetleg a vasalot (egy hazi lapos kettlebell) dobalas is megy a sulyloko palyan. Vagy valami hasonlo nem futospecifikus aktivitas.
Persze jokat nevetunk,mert mindenki ugyetlen a maga modjan.
Az iden tervezem,h feltoltjuk a vizesarkot egy ilyen nyari meleg napon,es rafutunk parat,lesz sivalkodas (regen nincs hasznalatban,ugyhogy a gat le van szerelve,csak arok van).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
De ha már vége a szezonnak és csak úgy játszhattak egyet, akkor miért kéne belehalniuk ebbe a pályán? Nem tök mindegy már? Hadd focizgassanak, lazuljanak egyet. Ahogy írod is, nem akadémia, hanem másodvonal. Majd ha indul nyár végén vagy nemtom mikor újra a daráló, akkor tegyék oda magukat, persze. Lesérülnie sem kéne már így a nyárra annak, aki túlélte a szezont.
-
tisn
addikt
válasz tomcica #95943 üzenetére
kispalya volt, hordozhato kapukkal. lehet amugy ez volt a trukk, mert a masodik napi meccsen a vesztesnek futnia kellett dontetlen lett, mindenki futott
jaja csajok mindenhol mukodnek, meg a ven futoknal is
sokaig fennalo 5km PBmet ugy csinaltam, hogy egy csinos csaj uldozott
-
HKorn
veterán
válasz tomcica #95941 üzenetére
Ja nekem is ez a berendezkedése a szervezetemnek. Próbáltam már párszor reggel futni, ami tök jól jönne a nyári nagymelegekben, de egyszerűen nem megy, mindenem nyikorog, izmok merevek, nehéz érzés társul hozzá, nem esik jól és még a nap hátralevő részére is fáradtabbnak érzem magam. Abszolút délutáni futó vagyok.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
Kispalyara be kellett volna rakni oket egymas ellen fele-fele...es megkinalni egy pizzat a nyertesnek vagy valami motivalot
Masik,ami mindig mukodik a focistaknal...hozni par csinos szurkolo lanyt na olyankor mindenkibol elojon a "bika".[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
Rob de Castella volt ilyen problemaval,igy a New York-i maraton elott felkelet mar 2oraval es kiment 20percet kocogott,par falat reggeli,pihent kicsit,es ment a rajthoz (ujra melegitett masodszor is).
Kerdeztek,hogy miert igy csinalja,az volt a valasz,hogy igy ebred fel a teste,kulonben nem tud teljesiteni reggeli maratonokon.
Szoval van ilyen a profik vilagaban is.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Nalam kirostalodnak par edzes alatt szoval ha 10+ gyerek lenne,akkor biztos elofordulna az is amit irsz.
Az edzo egyik feladata,hogy motivalja oket,peldat mutasson,valamint elerheto resz-celokkal lepdeltesse oket a nagyobb celok fele.
Aki nem ilyen edzo,az nalam nem edzoThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Studi
veterán
Mostanában én sem nagyon szoktam reggel menni, inkább csak azért, mert nehéz kikelni az ágyból. De úgy jött ki, hogy mára nem volt B terv, nekilódultam. Garmin Greg kiírása alapján volt 4x4 perc 4:00 tempón, majd levezetésnek 4x1 perc 3:30-on. Háááát, minden etap után gondolkoztam, mi a f@szt keresek én itt!
(nekem 3:40 az 1kPB-m, szóval ehhez mérten azok a 4 perces kilométerek eléggé erősek... ) -
HKorn
veterán
válasz Napfénysüti #95930 üzenetére
Az kiváló, szervezetem nem tolerálja a reggeli edzést, konkrétan zaklatásnak veszi és minden idegszálával ellenkezik. Délután nincs ilyen gond, engedelmeskedik szépen
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
tisn
addikt
válasz tomcica #95920 üzenetére
orom lehet az ilyen gyerekkel foglalkozni
szerdan kimegyek a gyerek edzesere, vege a szezonnak, igy jatszhatnak, elsirtam magam. focipalyat igy meggyalazni, 0 hajtas, hulyules, alldogalas, en ha 50+-osan fos mindennel felmegyek hajtok vegig mint az allat..
aztan tegnap mar normalis volt, mondta is nekem az edzo hogy mi volt ezekkel tegnap, ma meg rendesen csinaljak...
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #95923 üzenetére
Persze,rendes reggeli belefer...altalaban azt szoktuk javasolni,hogy a sok rostot kerulje az utolso elotti napon,es aznap is
Szoval zoldseg,alma ilyenek ne sok menjen.
Teszta,tojas,kenyer + peksutemeny az ok.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz LanyUs #95925 üzenetére
Kivételesen tegnap este 8kor ettem 4 palacsintát + popcorn-t....kár volt mert éjjel 1-4ig ébren tartott a reflux. Szóval ma nem vagyok toppon
Már ennyi változás is kizökkenti az emésztésem sajna....egy esetleges délutáni start okozna fejtörést nekem isBESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #95919 üzenetére
Ha minden igaz jovo hetvegen lesz neki a 800m verseny,szoval ez a mai volt az utolso ilyen combos edzes,innen mar csak sebesseg-sebesseg-sebesseg lesz. Az is egyre kevesebb es intenzivebb. Beszelunk itt ilyen hogy 400m v. 500m felmero a het elejen...masik eros nap 2x 200m ami a csovon kifer a het kozepen. Tobbi mar TAPER.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #95918 üzenetére
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #95919 üzenetére
Mate 16eves,ilyenkor vegtelen energiaja van egy tininek (neki meg meg baratnoje sincs raadasul ) szoval az elobb irt,hogy betolt egy nagy tal thai csirket + fel vekni kenyeret,de este meg elmegy sulyozni. Mondjuk szoltam neki,hogy csak kar,mell,hat mehet esetleg torzs...semmi labat meg ne probaljon ez a mai meg csak holnap reggel fog erzodni
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #95914 üzenetére
Felenk ma emelkedore szokdeles ment,mivel tegnap Mate nem volt megelegedve a tempojaval,igy kerte,hogy csinaljunk "buntetesbol" raadast.
Na mondom,ezt is megelem,hogy direkt keri a buntetest...na rajtam ne muljon 4szett (4x15perc) helyett csinaltunk 5szettet osszesen 75perc.
Elarulom nem surun fogjuk ezt a plussz 15percet beletenni,nem kicsit volt nehezebb,hanem hatvanyozottan doltunk meg,mint a rohadt nad.
Nem az az ulve tusolsz utana,de nem sok hianyzott hozza[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #95909 üzenetére
60perc fel+le...ha felfele kuldod 60-180mp-ig (igy irtam direkt,nem egybol 3perc ) megfordulsz es lekocogsz,az a lekocogas eltarthat 2-3x 60-180mp-ig is.Ergo a 60perc ilyen munkabol 15-20perc az intenziv resz,es az se folyamatos,mert megtorik a kocogasok.
Nehogymar ne birjon el egy edzett test hetente egyszer 15-20perc Z4 munkat darabolva?!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz Dottorei #95913 üzenetére
De én 97 kg-mal nem ajánlhatok cipőt 80+ jelzővel, mert csak a jobb combom 40 kg
A fenti 3 perces dombos kísértetiesen hasonlít a 2 héttel ezelőtti dombos edzésemre, amikor 15-ször meneteltem fel és le kb. 70 percen keresztül! Pulzus 168/185, a végén már nyalta a 172/185-öt is [link]
[ Szerkesztve ]
-
Never79
tag
Huh ez így most elég komolynak hangzik, és izgalmas is, köszi . Le is mentettem magamnak. A szűk keresztmetszet csak az időhiány lehet, de elgondolkodom hogyan lehetne esetleg megvalósítani.
-
bandus
veterán
a mai edzésben volt 2 perc erős tempó dombra, 2 perc lefele, és ebből 4 ismétlés. nem mondom, hogy nem fájt, és nem köptem már ki a tüdőm főleg a második felében az edzésnek. de ami nagyon tetszett a grafikonon, az a végig stabil tempó, nem a tipikus bekezdünk aztán lelassulunk szitu volt. én már ennek a kis dolognak is örülök de tényleg nem tudom ez hogy sikerült, mintha vonalzóval rajzolták volna őket.
szerk.: okkéé, straván meg runalyze-on nem néz ki ennyire faszán, emvy sajna igazad lesz báár ez sem nagyon szar.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #95904 üzenetére
A negyedik heten a vegen azok a 200meterek azzal a cellal vannak,hogy aktivizaljak a testedet. Azon a heten amikor mar kipihented a nehez heti "mokat" belefer a torzs es egyeb alkatresz erositese (akar edzoteremben sulyzokkal,vagy sajat testsulyos) nem kell belole sok,de az egyensuly vegett aranyat er 2-3x 10-15perc is!
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #95903 üzenetére
Azzal a ket heti km gyujtessel mindig szinten tartanad az alapot.Akar neha napi ket futas is mehet,nem feltetlen a tobb km vegett,hanem hogy ketszer kapjon az anyagcsere impulzust.
A harmadik heten pedig valtozatos kihivasokat talalhatsz ki elore:
- ejjeli futas
- futas ujfajta frissitessel
- futas keves alvassal
- futas extra korulmenyek kozott (sar,ho,meleg,eso stb)
- kulonbozo Z3-Z4 blokkok
- olcsobb verseny(ek) felhasznalasa edzesre,akar lehetne nyulazni is valakinek
- bevallalni akar maratonon egy 4oras csoport nyulazasat,cserebe ne kelljen nevezest fizetned (szerintem ilyennek orulnenek a szervezok)
-futas extra sullyal (ezt esszel!)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #95902 üzenetére
Ismerem ezt a 3het + 1het verziot is,de nem ilyenre gondoltam.Neked brutal alapod van mar,mehetne ilyen:
2het fix mennyisegu alapozos,amit tartosan elbirsz 70-120km/het. Terepen is,sikon is joleso Z1-Z2. Hetente egy nap amikor ugy erzed menne a labad egy fokozos Z2-Z3-Z4 30-60perc,ne legyen kobe vesve,hanem majd diktalja az aznapi allapotod.
Hetente egy nap 60-180mp emelkedore fel Z4,lefele laza Z1 - masik heten megforditod felfele Z1-Z2,lefele Z3-Z4. 60perc ilyen munka eleg (fel-le egyutt).
Nincs kulon hosszu futas,hanem max km gyujtes/het. 6-7nap futassal.
3.-ik heten -> leveszed a heti ossz km-t,raksz par konnyebb napot (1-2x mehet rovid 7-15mp meredek emelkedore sprint 3x 5db,lefele seta/kocogas..szettek kozott par perc laza kocogas ) hetvegen pedig csinalsz egy max terhelest specifikusat (vagy back-to-back szombat delutan-vasarnap reggel...vagy "csak" egy nap de jo hosszu). Ez terepen menjen,es 3oratol tovabb tartson,de a terhelhetoseged 80%-tol tobb ne legyen (se tavra,se iramra). Lehet akar verseny is,tura...seta/futas,de adjon kihivast.Az se baj ha ujfajta kihivast
4.ik het elejen regeneralodas a harmadik hetvegerol 2-3-4nap,a tobbi laza recovery v Z1.A het tulso felen,amikor mar minden rendben van,jo allapotba kerultel,akkor rakj be sikon joleso 5-10x 200m gyors/ 200m kocogas-t. A gyors az kb. cooper sebesseg,vagy 3km max sebesseged,erzesre.Altalaban ezt elfutjak az emberek,na neked nem kellene.
Utana indul minden ujra
A periodizalas tortenhet ugy,hogy a 2het alapozos km gyujtest novekedore veszed (minden honapban +10km/het) vagy/es tortenhet ugy is,hogy a harmadik combos heten egyre nehezebb (gyorsabb es/vagy hosszabb/szintesebb) kihivast talalsz ki magadnak.
6-8 ilyen ciklust javasolnek.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz tomcica #95888 üzenetére
Régen ilyen ciklikus volt az edzés, annyi hogy 3 hétig kb.ugyan azok voltak a feladatok, csak hosszabb és/vagy több ismétléssel, a hétvégi hosszúak meg kb. 10-15 perccel. növelve hétről hétre. 4. hét pihi, kb. a 80-20%-os szabályt követve.
Te hogy érted ezt a 2 hét építkezést + 1 hét nagy terhelést?
SirRasor: gratulálok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Villanyszerelés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DIGI internet
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- DJI Air 2s FMC RC (Fly More Combo) drón - kijelzős távirányítóval
- Mast A1 vezetéknélküli tetoválógép újszerű 6hó jótállással!
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5 akkumulátor, koffer
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest