Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
megakadt a szemem ben parkes videókon túlmutató munkásságán is. kicsit fura a srác, de a cipőtesztjei jók, meg azért futni is tud most is serényen készül a valencia maratonra, elég tisztes mennyiségekkel :
Weekly distance - 145km / 90 Miles
M AM 14k Easy PM 6.3k Recovery
T AM 12k Hill Session
W 20.4k Easy PM 5k Steady 🎥
T AM 20.7k Easy PM 5.3k Recovery
F Rest Day
S AM 24k long run session PM 8k recovery
S AM 21k easy PM 5k"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Studi
veterán
válasz parandroid #84695 üzenetére
Nike-ból az Infinity, Invincible vonalat próbáltad? A Structure-ral ellentétben hivatalosan nem stabil, de elég jó tartásuk van belül. Nekem az Infinity bevált hosszúkra, maratonra is jó volt. Invincible még vár a szekrénybe, bolti próbák alapján jól is gördül, és a pihepuhasága mellett pattan is fel. De tank, ez tény.
szerk: persze nem az Arahival szemben, csak a Sturcture-hoz hasonlítva kellemesebb cipők.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz parandroid #84695 üzenetére
Hajszál pontosan ugyanez a tapasztalatom! Mind saját cipő, mind feleség cipő vonatkozásában Annyi, hogy nekem a Cliftonban nem beesik a sarkam, hanem a belső talpélem nyomja kegyetlenül. Az Arahit picit puhábbnak érzem, de az lehet azért is, mert taposom közel százzal ... ( Kg-mal ). Egy karbonlapos teszt van már csak hátra
-
ladybug
őstag
válasz Napfénysüti #84693 üzenetére
Most egyelőre nem kell futócipő - Oh, jaj! Lehet, hogy ezt a mondatot még megbánom.
A nyáron vettem jó párat.
Ha esetleg a Marathon Mall-on lesz vmi jó, akkor talán, de jövőre biztos beruházok egybe.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
parandroid
félisten
válasz Napfénysüti #84693 üzenetére
Nem engem kérdeztél, de én Clifton 9-et próbáltam az első körben, aztán csréltem egy Arahi 6-ra. A Clifton fasza, jó, kényelmes, párnázott, de nem túlságosan túlépített cipő, hétköznap imádnám, de futni nem tudok benne, sajnos szar a lábam hozzá, beesik benne a sarkam. Az Arahi viszont az eddigi legjobb stabil cipő, amit hordtam. A Stucture egy fapados, kemény szar, ami állandóan feltörte a lábam, meg gyűltek tőle a hólyagok, a Saucony Guide nehéz, meleg, agyonpárnázott tank, szinte megkönnyebbültem, amikor 160 km-nél szétfeslett (legalabb olcsó volt), az asics gt2000 meg kb ugyanez, csak még a használhatóság határain belül. Recovery futásokra szoktam használni, arra jó. Az Arahin viszont egyáltalán nem éreztem, hogy nehéz lenne, remekül tartott, ott volt kemény, ahol kellett, de nem tört, nem lett hólyagom, és nem volt olyan szivacsosan puha, mint a Clifton, ami nekem futásnál bejön. Meg a világoskék még szép is volt, nem mintha ez számítana. Néztem, normál ár 120-130 euró, 105 körül most is van itt-ott, de szokták akciózni 80 euró körülre, annyiért szerintem veszek majd egyet, ha valahol látom.
Katicának meg mindegy, neki jó a lábtartása, ő bármilyen cipőben tud futni, nála csak a színe számít, hogy menjen az outfithez.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ballazol
senior tag
Hellow!
Bevégeztük a hetet:
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
ladybug
őstag
válasz norby_42 #84683 üzenetére
Nem volt még a verseny. Október 29-én lesz.
És az maraton lesz. 🙈Ma cipőt teszteltem. A Hoka-nak volt egy futórendezvénye a Majna parton Frankfurtban. Szuper kis összejövetel volt.
A Cliftont teszteltem egy félmaratoni távon. Nagyon kényelmes volt, jól ment benne a futás.
Amúgy ügyesen megszervezték a srácok. Még felfestés is volt.
7 km-es köröket mentünk. Frissítőállomás volt vízzel, géllel, gumicukorral, ropival.
Aki végzett, szendvicset kapott és 3 féle alkoholmentes sörből választhattunk.Amúgy a futás egész jól ment. A félmaraton 5:52-es átlagpace lett 153-as átlagpulzussal. Én elégedett vagyok. Főleg, hogy tegnap éreztem megint a lumbágómat és fájdalomcsillapítóval indítottam a napot.
Érdekességképpen tegnap Pancake Runclub volt. Ott is Hoka cipőt lehetett tesztelni. Könnyed 7 km-t futottam egy Mach X-ben.
A futás után palacsinta és kávé várt ránk.[ Szerkesztve ]
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Chuck Norris #84667 üzenetére
Anno nekem is erdekes szinu volt a vizelet UTT utan/kozben mondjuk 35-40fok volt vegig,nem is sok jott ki alul
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz venember83 #84681 üzenetére
👏
-
bandus
veterán
válasz Chuck Norris #84667 üzenetére
oliver mostanaban tobbszor elohozta a temat. en ezt a mai cipok mellett teljesseggel kizartnak tartom, hogy az aszfalt “razta volna szet” a vesejet, egyszruen a mentosok se ertenek mindenhez. pont aktualis sztoribol:
[kép]es par kep marol, Alg kollegaval (utolagos engedelyevel) strava kesobb, mert a garmin connect megadta magat
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
venember83
nagyúr
This is Sparta(thlon)!
Boros Ricsi tíz kilométerrel a cél előtt egy bajban lévő japán futónak segít az úton maradni. 👏🙏
Helyes, borzasztó lehet a hegyen túl, tíz kilométerrel a vége előtt feladni.
-
Alg
veterán
Ma is vótunk:
ket Andras a hegyen, 27km/1690m/5 ora/ket rovid huttezes/utolso 6k 5:00-5:20 kozott hogy elerjuk a vonatot.
Jóvót.szerk: na nezzuk mi van a hutoben…
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Peetta14
tag
válasz capafog23 #84669 üzenetére
Vinted-et jó szívvel ajánlom, ha belefér a használt. Rengeteg cuccot vadásztam le onnan, a technikai ruhák sokkal jobban bírják a hordást, mint a pamut. Hosszú felsőkből lapátoltam össze 2-3e Ft-ért Nike, Asics, New Balance vonalon. Ezek jellemzően 10-15e Ft, vagy akcióban 8-10e.
-
nejad
aktív tag
Hello! Tudnátok ajánlani olyan tempó edzést, amivel fokozatosan hosszabb távon tudnék kicsit gyorsulni? Úgymond erős napnak, nem konkrét versenyre készülve.
-
jimpo
senior tag
válasz #76500480 #84675 üzenetére
Van az a mennyiség, ahol a legegészségesebb alapanyag, összetevő is káros lesz.
Na meg a levegővétel is okozhat rákot, illetve kb minden ami a modern civilizációban éri a szervezetet.Mondjuk amit lehet igyekszem kerülni részemről, oszt majd kiderül mire megyek vele.
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
xy.zsolt
őstag
válasz #76500480 #84675 üzenetére
Heti 1.5 liter aszpertámos meggymárkát iszok kb 1éve. Ha káros is egyelőre nem érzem.....ugyanakkor az egyetlen cukros üdítő amit iszok (oké, néha Hell-t is)...mert Itatja magát a rohadék, ami ellen úgy védekezem, hogy megkezdése után nem a kéglimben lévő hűtőmben tartom
Jól teszed, hogy visszatöltesz .....én a célba érés után 1-2 órával szoktam.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
Köszönöm a termékajánlót
Mar akinek enyhe inzulinválaszt vált ki az édesítő… Rágóról is leálltam pedig a sargadinnyés Orbit isteni Ha jól tudom azokban aszpartám található amit mostanában kikiáltottak főgonosznak. Eritrit egy ideig működött de megutáltam azt a ritka sz.r fémes utóízt benne, féléve mást is tudni róla [link]
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
A tegnaphoz hasonlóan ma is rogyásig lapátoltam magam rakottkrumplival....este még betolok féltepsi langallót és így remélhetőleg nem a kalóriahiányon fog múlni a holnapi résztávozás. Ma még azért kocogok majd 2-3k méretlen extralassút
[ Szerkesztve ]
-
norby_42
aktív tag
Lement a céges csapatépítés.
Első este (egy Fradi győzelem és öt konyak után) összeállt a futós csapat. Egy srác, aki betegségből épp kijövet a Spar félmaratont tervezi, és egy fiatal lányka. Ő fejébe vette, hogy felmegyünk a Csóványosra. Alföldi népek, nem szoktak erdőben se futni, aggódtam kicsit, menekülő rövidítésekkel terveztem utat. Ehhez képest szuper volt, jó idő, tolták keményen, lefelé volt 5:00-s tempó is a szűk ösvényen, rendesen kapaszkodni kellett
De a Börzsöny legalább olyan szép, mint a BükkEat pasta, run fasta
-
Peterhappy
őstag
válasz Peterhappy #84623 üzenetére
Pali most ért be, élete első Spartathlonján. Pontos időeredményt még nem tudok, de 32 órán belül gyűrte le a legendás 243km-t.
-
parandroid
félisten
válasz capafog23 #84669 üzenetére
5-8 fokig simán rövidnaci. Felülre vegyél egy aláöltözőt a vékony (akár hosszúujjas) technikai felső alá, Decathlonos is működik, nekem van pár itteni sportáruházas sajátmárkás, de under armor, meg nike pro is, utóbbiakazértjóval minőségibbek. Teljes áron nem éri meg a márkás, ha viszont akciósan látod valahol, akkor nincs mese, azt kell venni.
Ha tényleg hideg lesz, akkor nekem van egy nike pro leggingsem, arra húzom fel a rövidnacit, hóban-minuszban is elég. Meglehetősen ritkán van rá szükség manapság, tényleg csak 4-5 fok alatt szoktam használni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
capafog23
őstag
Tudtok ajánlani valami alsó öltözetet ilyen tizenpár fokban futáshoz? Látok 10-40 ezerig minden félét
Van 2-3 jó futó rövidnadrágom, de már elég hideg van (nekem) ahhoz hogy azokba fussak. -
jimpo
senior tag
válasz Lortech #84666 üzenetére
Az említett édesítők 0 kalóriájuk ellenére enyhe inzulin választ okoznak, de ez önmagában nem kéne azért éhségrohamokat okozzon, talán a mennyiség.
Igazából az édesítők semmi mást nem csinálnak, csak fenntartsák az édes íz utáni vágyat és sóvárgást.
Ami még több édesítő használattal és vagy cukorfogyasztással járhat.
Nálam mondjuk sok szénhidrát fogyasztása esetén is falásroham jön elő, pedig nem eszem annyira cukrosan, édesen. Üdítőitalokat is szökő évente fogyasztok, a sört és bort, illetve tejet azt sűrűbben. Igaz ezekből is egyszerre 1-3 decilitert.
Azt meg hagyjuk hogy "nulla kalóriás", mert alapból a fehérjének is van energiatartalma. Főleg ha van mellette pici zsír és cukor is...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Chuck Norris
senior tag
Hallottam egy horror story-t tegnap, egyik sporttárs csak terepen fut mindig de ott nagyon sokat, aszfalton még egy maratont se. Elment nyáron az UTT-re, a pisije eleinte narancssárga lett aztán már csak vért pisilt, a célbaérés után egyből ment a mentőautóba. Mondták neki, hogy teljesen normális ha nem fut aszfalton akkor nem szokta meg a veséje a nagyobb rázkódást és szetverődik, két nap múlva már teljesen rendbe is jött. Ilyet se hallottam még.
-
Lortech
addikt
Én felváltva myprotein natúr impact wheyt és biotech pure wheyt szoktam venni. A myprotein kicsit ragacsos, biotech durvább, könnyebb keverni., összetétel kb. uaz. A myprotein aminosav profilja minimálisan jobb, de mindkettőnek teljesen oké.
Én fahéjjal, vagy néha kakaóval szoktam ízesíteni, de általában csak simán becsukom a szemem és letolom sok vízzel.Az említett édesítők 0 kalóriájuk ellenére enyhe inzulin választ okoznak, de ez önmagában nem kéne azért éhségrohamokat okozzon, talán a mennyiség.
[ Szerkesztve ]
Thank you to god for making me an atheist
-
jimpo
senior tag
válasz #76500480 #84664 üzenetére
Hármat is tudok amik ízesítetlenek, igaz én keverem őket 1:1:1 arányban így nem tudom melyik a jobb. Ha esetleg valaki tud más gyártót, akkor jöhet erre a hozzászólásra válasznak.
BodySelect Whey Protein 80, nutriversum Iso Pro, GymBeam Just WheyÉn is általában 10g ízesítetlen mellé 5g ízesítettet szoktam keverni. Nekem is alapjában túl tömények, édesek, ízesek az Ízesített fehérjék. Van amelyik annyira hogy rosszul vagyok alapjában tőle.
Illetve kávéba simán mehet egyben az ízesítetlen a kívánt mennyiségben, az ám a "kávés fehérje".[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
törölt tag
Olyan fehérjeport esetleg tudsz ajánlani amiben nincs idesítőszer és iható/ehető kategória? Megittam tegnap másfél liter “narancsízű” Apentát és elolvastam hátoldalát: szukralóz, aceszulfámK. Egésznap éhség rohamok gyötörtek… Fehérje laktat de ezek a cukorpotlók 1 napos feneketlen gyomrot csinálnak.
-
jimpo
senior tag
válasz joergie #84634 üzenetére
Megfelelő tápanyag ellátás és pihenés (alvás) kell a testnek az izom fejlődéshez is. Ergo ha a kaja nincs rendben, pl folyamatos szénhidrát dús zaba és vagy alacsony fehérjetartalmú táplálkozás. Akkor sok jóra nem kell számítani.
Mellette az sem mindegy van-e nagyobb súly felesleg rajtad, amit le kell dolgozni az izmok "felszínre" hozásához. Ha a Testtömeg index (BMI) kalkulátor szerint "Normális testsúly" az kezdésnek jó, bár az nem mond el mindent.Nekem a BMI 23.39 ami Normális testsúly, a valóságban így néz ki. Igaz régebben súlyzóztam, de már régóta nem űzöm. Csak azt emelgetem amit muszáj melóhelyen, itthon. Meg persze azért futok rendszeresen. Az tuti hogy "zsírosabban" ez máshogy nézne ki, hiába súlyra (BMI) azonos.
Jó hír hogy tápkieg sem feltétlen kell.
Igaz egyszerűbb megemelni egy kicsit a fehérjebevitelt valami ízletes fehérjeporral, a semminél már egy fél adag is több. Egyszerre én sem szoktam többet fogyasztani.Semmiképp sem azonos tempóval fuss minden egyes alkalommal, mert az csak felemészti az izomzatot. Illetve meg fogja előbb utóbb törni a folyamatosságot, ami szintén nem kedvező ha kimaradnak hetek, hónapok. Mozogni kell folyamatosan, de nem mindig úgy mintha nem lenne holnap!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #84661 üzenetére
Barmelyik jo,csak sik legyen a felulet,ne sok szint,hogy precizebben lehessen tartani a valtasokat.
Eleg hosszu edzes ez,van aki megorulne 400as rekontanon (en mondjuk szeretem azt a fajta monotonitast,de cserebe kiszamithatosagot kapok)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Én sem futnék hőemelkedéssel startolva.
Mostanában azt vettem észre, hogy nálam megszűnt a köpködés.....közepes-lassú tempónál nem kellett eddig sem (ez normális), erős tempónál meg önkéntelenül sem "pazarlok"... mikor minden csepp aranyat ér amit az izzadás még bennem hagy
oké, így írtad legutóbb is.....akkor maradok is annál
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #84655 üzenetére
Neked van gyorsabb iramu futasod az edzesedben (400-ak),neki viszont szinte mindig ez a 4:30-4:20 kozotti zona dominal.Mas a ketto
Azt birod csinalni,hogy a folyamatos 10K-s napon minden 1.5-2km utan berombolsz 200m-t (vagy ha idore megy 30mp-et felkapod) ilyen nagyjabol 4:00-as iramra. Az meg nem foz meg,de sokat tud segiteni,hogy ne ragadjon be az ember bizonyos iramba.
Amit neki irtam azt azert nem csinalnam max havi egyszer,mert nem szabad egybol ennyit surun
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Napközben még volt egy kis hőemelkedés de semmi komoly, pihentem egész nap.
Késő délután megint lötyögés volt, közben szakadt felfele a cucc.
Legalább a szabadban küldtem melegebb éghajlatra a váladékokat, illetve csapattam szét az érrendszerben a nem kívánatos fenyegetést.A tegnapi Alvás közbeni átlagpulzus 64 bpm, ami mára 53 bpm lett. Igaz többet is aludtam, bár messze van a 45 bpm körüli értéktől.
A Stressz szint is jóval alacsonyabb lett mint az az előtti, plusz a HRV már nem 50 ms körül van. Továbbá a Body Battery plafon reggel 75, mellé már a minimum sem 5 korán reggel.
Jobban is érzem magam, igaz messze még a 110%A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
xy.zsolt
őstag
M4 Sporton ma 10.15kor "utcaifutó világbajnokság" élőben
-
tomcica
Topikgazda
válasz #76500480 #84652 üzenetére
Felem jarnal egyszer azert megporbaltatnek veled egy ilyet:
10x (1km @4:40-45 kornyeke + 1km @4:10-15 kornyeke) akkora brutal alapod,hogy elbirnad.
Annak a felkeszito verzioja lehetne pl: 10x (1km @4:40 + 400m @4:10) csak,hogy kezdje megszokni a labad a 4:10-es tempot.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Nalunk most a 6oras 3fos fiu valtoban csak Viktorral dolgozom, a masik ket srac szinte csak beugros.Az egyik oszi-teli maratonra keszul,igy klasszikus epitkezest csinal,heti egy hosszu laza 28-32km (ez rovidulni fog es megjelenik majd benne egy kis maratonos tempo idovel) egy resztav 1000m-ek lazabb,es egy erosebb 10x400m-es nap,minden mas laza alapozos.
A harmadik fiu sajnos nem tud komolyabban edzeni,mert epp atkepzesen vesz reszt (foldrajz tanar,de atkepzi magat java programozora,vagyis szeretne azzal is plusszban penzt keresni,mert a tanari fizetes nalunk is silany,ideje meg van). Neki neha van egy hosszabb futas hetente ahogy epp kijut 15-25km fokozos,melle nehany laza nap es ennyi.
Most fog majd 1000m-ek bedobalni hetente,valahogy.
Kivancsi is vagyok ki mit fog tudni hozni a valtoban.Ugye minden korben valtanak (1100m a kor) tehat egyenletesen oszlik szet,persze mindenkit sajat magahoz kell viszonyitani,de az elso nehany kor es az utolso nehany kor kozotti atlagkulonbseg az megmutatjaThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Never79 #84646 üzenetére
Erdekes ez a minimal build felenk ha valaki 6ora+ versenyre keszul,akkor azert van benne mindig valamilyen hosszabb munka,az elejen darabolt (akar 5x1ora "piknik") a versenyhez kozel back-to-back egymas utani napon 3h + 2h kb 15mp-vel lehet lassabb,mint a celtempo.Emelkedozes erore,es egy csepp sebesseg az egyensuly es izomtonus vegett,de epp csak azert (100-200meterek,neha 10x400m + ra 1km-es resztavok stb.).
Felhozo versenynek nehany tura jellegu terepverseny 20-35km lazan,kontrollaltan,csak h erezze,hogy milyen brutal alap is van ott "alul" szunnyadva.
Ezek mind kellenek,hogy fejben el tudja legalabb kepzelni a full tempoju hosszu verseny.Ugymond "van mire".
Erdekes,ahogy most te epitkezel,kivancsian varom az eredmenyeket.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz Napfénysüti #84640 üzenetére
Peetta14: .
-
Never79
tag
válasz LanyUs #84625 üzenetére
Szuper, alakulsz, bele kell tenni a munkát, a nehezítő körülmények meg bosszantóak lehetnek (betegségek), de túl kell lépni rajtuk. Bocsi nem emlékszem, lesz most valami verseny amire készülsz?
Érdekes lesz a Piros85 vagyis inkább kíváncsian várom (még 4 hét). Egyetlen hosszú futásom lesz előtte, jövő héten egy 4 órás edzés. Július óta nem futottam 2 óra felett hosszút, sőt 7 óra feletti hetem sem volt. Előző edzőm ilyenkor már nyomatta a 7,5-8 (8,5) órás heteket, a jelenlegi meg a heti 3 gyorsítót írt elő, kevesebb km-mel/idővel. Most azt csináltatja velem, hogy betesz 3x4x 4 p fm pulzust (síkon nekem ez most 4:20-4:15), majd a futás végére (jellemzően egy óra felett) 2x5 p maratoni pulzust (4:50). Fáradtabb lábra ezek számomra fincsik voltak, főleg így a 4. hét végére. Na szóval érdekes lesz számomra mit lehet ebből kihozni. Egyik edzés után sincs amúgy mosottszar érzésem, a számok alapján mégis fejlődöm. Most még rámegyek a szintre ebben az utolsó 4 hétben (a mai 13-14 km-ben lesz 500-600, amiből az első 5-6km-ben van a lényeg ). Ez a hét amúgy pihi hét. Jövő hét hosszú 4 óra, aztán pici regenerálódó hét talán, s megint egy minőségi, s utána már jön a könnyítő. P85-ön 12 órát szeretnék, bár ez így nincs az agyamba vésve, első teljesítés lesz, ismeretlen pályán, mert még bejárni sem fogom tudni teljesen.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Napfénysüti #84640 üzenetére
-
sherlock82
senior tag
stefyY
Milyen versenyen voltál tegnap? Nem tudtam h itt leszel a közelben.
Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
Peetta14
tag
2 hét maratonig, futottam egy felmérőt. Negativ split FM volt a cél, meg rá még valamennyi. Végül 28,5km lett, 4:43-as tempón, elég alacsony HR-al (AVG 141 bpm). Nagyon jó idő volt, nap nélkül. Nem ettem, 0,5L iso ment el. Mindkét kislányom taknyos, tavalyi maraton előtt pár nappal a fos@st kaptam el… Bizakodok.
jön valaki a bp maratonra?
strava [link][ Szerkesztve ]
-
-
taranis
addikt
válasz xy.zsolt #84526 üzenetére
Fura, mi tegnap voltunk Parndorfban, jött velem az Asics boltból egy Gel Kayano 28, egy Gel Trabuco 10 GTX, és egy női Gel Nimbus 23, és a hazai ismert futós boltok akciós áraihoz képest is 54e volt a különbség lefelé, szóval nekem nagyon megérte.
Más, volt valaki ma Tihanyban a Mapei Félmaratonon? Én 12k-n indultam, most 4:48-as tempóval jött össze. Volt benne kb 170m szint, engem most megevett rendesen, tavaly jobb volt. Innentől télig síkon akarok futni
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
Napfénysüti
nagyúr
Kicsit én is büszkélkedek.
Jó 2 hónapja futok egy májusi részleges térdszalag szakadásból gyógyulgatva és ma végre meglett a célként kitűzött 10km táv. Ráadásul 60 percen belül, 57:01 alatt. 90 kilósan úgy érzem ez nem is rossz. És ma van a 6 éves házassági évfordulónk a feleségemmel, szóval ez egy jó nap. Ja, 5 hete csinálom a Garmin Greg féle edzéseket, tényleg hasznosnak érzem.Més que un club!
-
ballazol
senior tag
Hejj-hajj!
"A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
Alg
veterán
válasz ígyvanferi #84636 üzenetére
Két ilyen láda, meg még szanaszét szórva a boltba random helyeken... poénból tettem be, francnak volt még kedve/ideje túrkálni benne... múlt héten még tudtam volna magicspeed-et venni féláron valami 90(?) euróért de igazából van most annyi cipőm hogy 1-2 évig el vagyok látva. De voltak akik 4-esével vitték a futócipőket mikor lenyomták 50%-ra.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
parandroid
félisten
válasz joergie #84634 üzenetére
Túl gyorsan futsz. Így látatlanban ennyit tudok mondani. Mindig azonos (ráadásul magas) intenzitáson futni nem fog fejleszteni, vagy csak nagyon lassan. Cserébe kb mindent stresszel, aminek köze van a futáshoz.
p
-
joergie
őstag
válasz danielsz #84632 üzenetére
Gratula! Gondolom a szép teljesítményt a sérülésből felépülés is ösztönözte, hogy bizonyítsd magadnak, hogy igenis túl vagy rajta.
Amatőr kérdésem a közösséghez: Milyen gyakran fussak, hogy az izmok tudjanak fejlődni-tápkieg nélkül? 5km-eket futok, most sikerült(2 hét kihagyás után) 5min/km alá bemennem. előtte minden másnap futottam, de elég nyögvenyelősen ment a "fejlődés", kb megrekedtem 5.05-10 közt. Úgy érzem nem elég neki a 48 óra. Aztán lehet semmi köze az izmokhoz, és mondjuk 4.40ig a gátak a fejemben vannak.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
jimpo
senior tag
Elkapott egy kis nyavalya. Pedig tegnapelőtt szinte semmi bajom nem volt, jó mondjuk kicsit fáradtabb voltam a szokásosnál.
Tegnap sikeresen dupláztam a Stessz szintet. Takony, orrfolyás köhögés és krákogás. Illetve szerte a testben éreztem a gyulladás jeleit, ízületeknél egy-egy pillanatra. Izom és tüdő fájdalom szintén csak alkalmanként érezhetően. Köhögésnél azért nem kellemes a helyzet.
A HRV alacsony lett, ma meg főleg. Az Alvás közbeni átlagpulzus +15 ütés, reggel a Body Battery 24 csúcsértéket dobott. Az beszédes hogy az Alacsony érték még mindig 5, tehát éjfélig semmit nem töltődött az elem. Pedig ahhoz képest egész jól aludtam érzetre.
Azért tegnap este lötyögtem egyet mint a múltkor, most 5.8 km 34p 5:52 /km 213 W 142 bpm
A jó hír hogy már szakadozik felfelé, illetve az esti lefekvés előtti láz is elmúlt. Igaz hőemelkedés még van. De már jobb. Gyógyszert nem vettem be.
Ez ám a tempó...[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
Csak most jutottam el odáig, hogy írjak róla, egy hete sík félmaratont futottam hosszú idő után (Baranjski polumaraton a Kopácsi-réten - Baranya horvátországi részén). Még áprilisban lesérültem, ami komolyan visszavetett, a mai napig óvatosnak kell lennem, de úgy éreztem, most már benevezhetek egy félmaratonra. A rajtnál igyekeztem nem túlzottan előre állni, mivel nem volt hatalmas tömeg, lehetett helyezkedni. Sikerült egy 4:30-4:35 közötti tempót felvennem, amit sokáig tartottam is, az utolsó pár km-en kicsit lassultam meg ott megindult a pulzus kicsivel 180 fölé, végül 1:37:15-tel sikerült befutni (saját mérés szerint 21,19 km és 4:35-ös átl. tempó). A cél az 1:40-en belüli FM volt, azt bőven sikerült túlteljesíteni. MInimálisan gyorsabb is voltam, mint az előző két versenyen, amik csak 13-14 km-esek voltak, ebben benne volt nyilván az is, hogy nem volt meleg. A szervezés elég korrekt volt, ár/érték arányban bőven veri szerintem a BSI-rendezvényeket.
-
Alg
veterán
Ma bezár a nagy sport-bolt (XXL) a Mariahilferen, 70% mindenből... valaki lát valami érdekeset? (A magicspeedet kiszúrtam, 48-as)
Ahogy elnéztem az utolsó pár hét kínálatát, lesz pár futó Bécsben zöld Magicspeed-ben, meg mindenféle Novablast 2/3-ban Ja meg Gore drive jacket-ből is fog szembe jönni pár az utcán valószínűleg.
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #84629 üzenetére
En meg azert irkalok,hogy megertsetek mi miert van,kb mennyit lehet,mikor,milyen surun stb.
Valamint batoritok mindenkit,hogy eleteben legalabb egyszer menjen el kovetkezetesen a hatarokig (esetleg nyaljon is bele a tuledzesbe) mert abbol rengeteget lehet tanulniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
válasz tomcica #84628 üzenetére
Amúgy tényleg "csak" csinálni kell! Szigorúan betartani a 3 napos szabályt ( többet nem kihagyni ) és alaposan bemelegíteni. Kulcsfontosságú az edző Az is hasznos ha az ember megérti mit miért csinál.
Én amúgy a betegségekről nem a sírás miatt írok, hanem a futással való kapcsolatáról és arra való hatásairól. Mert az erősen jelen van óvodás gyerekeknél. De arra is felhasználom ezt az időszakot, hogy teljes off helyett mi az, ami még edzés szintjén belefér. Legyen ez laza vagy felezett táv minőség. Tehát kedves fórumtársak tessék ezt ebből a nézőpontból közelíteni. Persze vannak, akiknek ez nem fontos, mert nem ebben az élethelyzetben vannak, ilyenkor görgetni kell -
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #84627 üzenetére
Osszejon egy olyan nap,hogy versenyen 20+ km terepesen ugy erzed nem fogy az ero,munkas,de szinte repulsz...na ilyen napon meg fogod lepni meg magadat is
A "korai magomleses tiniket" azaz akik elfutottak NASA sebessegen egy ilyen verseny elso 10km-et elkezded behozni es bedaralni
Csinalni kell,es osszejon.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
LanyUs
senior tag
A torokfájás első napjaiban még ki lehet préselni, amit szeretnél, de utána lemerül a hr A köhögés és orrfújás pillanatnyilag emeli a pulzust is! Sajnálom, hogy nem tudtok menni, de nem dől össze a világ, ahogy írod is... mindketten tudjuk, hogy miről beszélünk Szeretném ha edzőtársam lenne Papi barátom ( a 30 éves atléta, de még 2 ilyen év/ciklus és akkor is csak közepes edzésekre leszek megfelelő, túl gyors és gebe hozzám ) - evvan
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #84623 üzenetére
a mai puskas futi nekunk elmarad, kohoges, torokfajas, rossz kozerzet, kihagyjuk inkabb
szerencsere csak ~5k volt a 3 nevezes.nektek jo mulatast, biztos jo moka lesz.
meg csak masodik nap, hogy nem mozgok semmit, de mar kurvara elegem van mindenbol
-
LanyUs
senior tag
válasz SirRasor #84624 üzenetére
SirRasor: a maxod neked is 185 körül van? Mert akkor pihenőben mehet a pulzus 150 alá, onnan indulsz meg újra. Tudom, hogy 200m nem sok, ezért nagyon vissza kell venni a tempót.
175/185 / 400m már nagyon a határ, nekem Tom 172-es pulzust javasolt a tetejének.
A pulzusod alapján ez egy megterhelő, kemény edzés kellett volna legyen, nem is értem hogy ez lett pihentetős Amúgy jó, hogy ezen pihensz, én már nyűglődökNever79: a testalkatod és edzésed hasonló, mint az enyém. Tapasztalatot gyűjtöttem ma. Mivel kicsit kapar a torkom gondoltam még kifutok egy erősebbre a laza nap helyett. Én 1 hete fejeztem be a kigyorsítás 4 hetét. Tettem bele 140 dombot is fel, majd le váltakozva. Városi forgalom kereszteződésekkel, sötétben indultam.
90 perc dombos, limit 162 hrm városi forgalomban - emelkedő + 8 hrm, betonon 140m szint ( 18.00 km 1:31:35 5:05 /km Elevation 139 m Calories 2,125 ). Ez a pulzus jelenleg rekortán pályán 04:45-re, városban 04:50-05:00 közé dobja a tempót ( ez kb. 20 másodperccel jobb, mint fél éve ). Emelkedő 05:40 helyett 05:15-el ment felfelé, ott is érzékelhető a 20-25 másodperc, a 30 szintes domb tetején eddig meg kellett állnom egy pillanatra, most 172-es pulzussal futottam tovább, majd visszaállt 162-re. Persze, ha elkezdem erőltetni, akkor ki is tudom akasztani a pulzust, de utána hirtelen összeomlás jönne. Összességében elmondható, hogy fél éves sávos alapozás + kigyorsítás kb. 20 másodpercet hozott / km.
60. percnél kezdtem érezni először a lábizmom, majd 80-nál már kényelmetlenül elkezdett feszülni, de még tartottam a lépést vele. Ez alacsonyabb sebességgel mostanában nem is jelentkezik.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
Na tegnap recéztem picit 400/200-akkal Kíváncsi voltam mennyire gyorsan tud visszaállni a pulzus, pedig csak karpánttal néztem:
Az volt a legjobb része, hogy egyre csak gyorsultam, pedig lazább 400-as tempót céloztam meg, de nagyon pihentetőre sikerült az egészMake Love not war!
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #84622 üzenetére
Óóóó köszi
Épp most akartam ránézni, hogy lehet követni őket. Virág Palit ismerem, neki különösképp drukkolok, fiatal srác (29 éves talán), óriási futókája van. Épp tegnap meséltem Levinek, hogy pár éve vette rá a futásra egy futócimborám, idén meg black hole-n volt, UB-t ment egyedül, 1 way ticketen ment 24 órát, és most meg kint van élete első Spartathlonján
Pár hete meg a hétvége mindkét napján nyert egy-egy félmaratoni versenyt, szóval azért tempó is van, ha kell. -
tomcica
Topikgazda
Elindult a Spartathlon
itt a HU futok jeladoi
[link]There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Alaptalannak bizonyult a megérzésem.....könnyen mozogtak a lábak. A 131es HR @ 5:32 is ezt mutatja. Pedig direkt pamut melegítőfelsőt vettem fel a 20-22 fokban Remélem így fogom bírni a továbbiakban is a heti 2 igenerős nap másnapjait.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #84610 üzenetére
Köszi szépen! Meg mindenkinek is!
A maraton utáni időszak kicsit kedvetlenül indult, de végül lett belőle nagyon sok rövid, viszont alacsony pulzusos kocogás. Úgy tűnik ez szép lassan kifizetődik, tényleg erősödött annyit az alap, hogy most már új szintet lehet rá építgetni. Úgyhogy a terv a félmaraton után (az esetleges 5kPB, 10kPB próbálgatása mellett) újra ugyanez, csak hosszabb távokon.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #84616 üzenetére
Ha valoban igy all akkor az elso 5perc legyen meg lassabb,szinte kocogasbol inditva,ahogy "beolajozodik" minden konnyebb lesz barmilyen futomozgas
Ez a DERESHALANTEKU laza regeneraloThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
Na, elmegyek reco-zni....kíváncsi vagyok a tegnapi 12x400 4:00 alatt milyen rombolást végzett, de már előre érzem, hogy nem lesz leányálom az 5:30as tempó sem
-
LanyUs
senior tag
Én már le se írom, mert belelátják az erős tempós futás vs. betegség kapcsolatába az egészet, ami egy bődületes marhaság
Érdekes, amíg nem jártak oviba nulla, azaz nulla alkalommal fáztam meg a hajnali -5-ös izzadt körökben minden másnap, ami akkor is hosszabb volt 1 óránál
Gyerekek ismét taknyosak 2 hét után ( láz és köhögés nincs ). A 3 éves kétszer tüsszentett az arcomba éjjel ( amúgy épp jól vagyok ). Feleségemnek már kapar a torka. Nekem még nem, majd 1 hét múlva Mivel nekem a legerősebb az immun, így én kapom el legkésőbb. A gyerekek már rég jól vannak, amikor én belemegyek, majd amikor végre kijövök Ők már hozzák haza az újat. Sebaj így szép az élet -
tisn
addikt
válasz xy.zsolt #84613 üzenetére
Reméljük a hűvösebb idő kihozza a forróságban verejtékben megszerzett erőt mindenkinél
bar azt hittem meguszom, csak sikerult egy hetnyi kohoges alatt elkapni a gyerektol valami vackot. a hrv stat napok ota romlott (most a piros csik legaljan all), tegnap este belazasodtam, meg kohogtem mint az istennyila.
-
titán
válasz ígyvanferi #84609 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy próbáltál segíteni. Világoskéket írtam. A runningdirecten találtam belőle, viszont máshol gyakorlatilag nem volt a méretemben. Emiatt érdeklődtem. Rendeltem is belőle gyorsan, nehogy ott is kifogyjon. Remélem a méret is jó lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Itt is grat
Greggel futottam egyszer en is 10k PB-t azt hiszem (meg az idom is talan epp 46-os volt), talan 400/400, meg ugy is rekord lett, hogy a vege fele mar nem kocogtam, csak belesetaltam
Abszolut valid a sub 1:40 terved.
Amugy neked is nagyon jo es motivalo kovetni a tevekenysegeid, oriasit fejlodtel az utobbi idoszakban. De van is venne munka, szorgalom dogivel! -
titán
válasz ígyvanferi #84607 üzenetére
Amit írsz, tényszerűen igaz. Valóban kapni az említett oldalakon clifton 9-et. Más kérdés, hogy milyen színekben és mértekben. A világoskékből például pár hónapja dömping volt, most alig látni pár helyen és méret is ki vagy fogyva a legtöbb. Az amerikai hoka oldal persze tömve van mindegyikkel.
-
titán
Kicsit megcsúszott a hoka projektem. Ismét nézelődöm és azt tapasztalom, hogy a clifton 9 cipők elég kevés kaphatóak, illetve kicsi a méretválaszték. Mit gondoltok, ez csak ideiglenes készlethiány, vagy kifutó a típus és ha találok valahol, rendeljem meg minél hamarabb?
Köszönöm szépen!
-
Studi
veterán
És futás is: bár tomcica javaslatára a hétvégi félmaratonon visszább vettem a tempós távot 7km-re, Garmin Greg nem cicózott, kiírt egy 45 perces, 4:40 alatti tempós edzést. Hát ma nekilendültem. Nagyon nem volt pedig kedvem hozzá. Az 30+15 percre írta ki, az első 30 meg volt 4:39-es tempóval, 28-nál még gondolkoztam, hogy megállok, pihenek, és úgy megyek neki a maradék 15-nek. De aztán agyaltam, hogy víz van nálam az övemben, a lábam jól pörög, igazából mi a f@sznak állnék meg pihenni? Csak mentálisan érzem gyengének magam. Szerencsére sikerült is meggyőznöm magam, és a második szakasz még egy hangyányit jobb is lett tempóban. 9,75km-re jött ki a két tempós etap, sakkoztam is fejben, hogy ezt el kéne már vinni 10-ig, így a levezetésbe még beletoltam 250m tempót. Az órát leállítva derült ki, hogy jól sejtettem, ez így egy új 10k PB-t hozott (46:08). Persze mint ahogy a régi egy félmaraton első 10-ese volt, ez meg egy fáradtabb lábbal, nem kiélezett állapotban futott tempóedzés, egyik sem az, amit most 10k-n tudnék. De egyrészt PB-n nincs mit megmagyarázni, másrészt a mai érzés, hogy mentálisan defektes állapotban ilyet tudok gurítani, és még marad is erő a lábamban, az baromi jó. Novemberben félmaraton, most nagyon bizakodó vagyok, hogy 1:40 alatt. Aztán lehet kis pihi után a karácsony előtt még rápróbálok egy 44 körüli 10k-ra.
-
Studi
veterán
Szolgálati:
BS-en 10% kuponnal már benéz 30 alá a Puma Deviate Nitro 2 fekete, ha ez fontos. Nem hiperolcsó, de ha valakinek most kell neutrális tempó cipő akkor ez egy nagyon korrekt ár.Picit drágább, de kuponnal 35 alatt a Puma Deviate Nitro 2 WTR is, szintén fekete, ez a vízlepergető (talán picit bélelt is? ennek utána kéne nézni) verzió.
-
tomcica
Topikgazda
válasz stefi81 #84602 üzenetére
A laktatkuszobon a definicio szerint 45-60percig lehet futni.Jol beedzett atletanal 60percet szoktak venni.
Tehat az a pulzus amit 60percig ki tudsz tartani viszonylag egyenletes sebesseggel,az a laktatkuszobod.
Ettol gyorsabb tempon valo futas a LT kuszobtol magasabb laktat koncentraciot ad,edzettsegtol fuggoen kulonbozo sebessegeket tudsz kitartani bizonyos ideig 10percig,20percig stb.
A max pulzusodat kell kimerni egyszer,es azt a pulzust amivel 60percig tudsz leggyorsabban futni. Utana mar ezekbol sok mindent ki lehet kalkulalni,vannak tablazatok amelyekkel a jol beedzett 15-10-5km-es tempokat is megadja anelkul,hogy ki kellene futnod oket.
Pl. VDOT tablazatThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
stefi81
tag
Sziasztok!
Laktáttal kapcsolatban szeretnék kérdezni, mert nem világos a dolog.
Kezdő futó vagyok, 42éves férfi 84kg és a tavasszal kezdett el igazán a futás érdekelni. Nincs edzéstervem, csak össze-vissza futok, annyit meg ott ahol jól esik. Általában 10-20km lassan, meg néha megnézem pl. 5km-en mit bírok maxon. A nyáron voltam pár kis futó versenyen, mert jó a társaság, meg szeretem a határokat feszegetni.
Most hétvégén voltam Bp-n a Nato futáson is mert hoztak-vittek és a nevezés is ingyen volt.
Egyébként akkor zavarodtam össze hogy végig 170körül mozgott a pulzusom és máskor már lesavasodtam X km után de itt végig bírtam és még a végén is volt tartalék csak féltem hogy elfogyok, mert az órám (Fr255) 163-as pulzus kalkulál ami elég reális a futásaim alapján.
Fent vagyok Stravan és a garminon is ott meg tudjátok nézni a pulzus adataimat.
Mitől függ hogy mikor savasodok el? Ha pl. (Tényleg)163 a laktát szintem, akkor mennyi ideig bírom 170es pulzussal? Ezeket honna lehet tudni?[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #84600 üzenetére
utóbbitól a mostani PB tempómat várom (nem gyorsabbat), de a utolsó 2k-n tapasztalt küzdés és HR anomáliák nélkül. Csak elérem majd az addigi 9-10x 1000m-es résztávozásokkal. Ha meg nem akkor is feljön a nap másnap.....én meg nyomom tovább A 40percres 10k-t bolondok napjáig tűztem ki célul......ha már idén elsütöttem ezt a tréfát
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elite: Dangerous
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest