Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Never79
tag
Huh Agony én annak gratulálok, hogy így felhoztad magad, mindezt egyedül, kemény vagy.
Vaddisznós téma: nagyon sokat futottam este erdőben, a vaddisznók tényleg előbb ijednek meg, mint te. Én is azt csinálom, hogy időnként felkiáltok, hogy itt vagyok. Egyszer amúgy a tatai Öreg-tó ligetes, fás részén ( 300 méterre lakott terület) találkoztam velük, az vicces volt. Anya + 5-6 serdülő. Farkasszemet néztünk, aztán mindenki más irányba ment .
Chuck Norris: grat a Kitörés 60hoz. Milyen volt? Bakancslistás nálam az is.
Nemrég írtam, hogy 50 felé nem megyek ebben az évben, de ismerősök hívtak év végén Vérkörre🙃 Néztem eredménylistást, látom végignyomtad azt is. Nem nehéz, nincs sok szint benne, csak a távot kell leküzdeni, jól gondolom? Jövőre Kinizsi 100 talán, de arra meg azt mondják, nem egy terepfutó barát szerveződés. Ezt meg tudod erősíteni/cáfolni? Mondjuk akkor kocogva, sétálva nyomnám le. -
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #60194 üzenetére
Mi rengeteg darabolt futast csinalunk a felkeszules soran.Talan az elso nehany evben volt csak laza alacsony BPM-es klasszikus alapozas.
A darabolt futassal brutalis mennyisegi versenytempo kozeli futast lehet vegezni hetente (akar 50-60km mennyiseget is!) a kozejuk ekelodo laza futasok pedig ugyanugy edzik a lassu izomrostokat,beejtik a pulzust stb. Valamint meggatoljak h a faradastol a futoforma teljesen szetessen.Vagyis szeteshet teljesen,de akkor mar elotte abbahagyod es mesz haza.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #60196 üzenetére
Ez mindenre IS eleg ora
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Hi!King
őstag
válasz TheMarci #60197 üzenetére
Egyszer régen rendeztünk egy éjszakai tájékozódási túraversenyt. Viszem ki az utolsó ellenőrzőpontot, már kezdett sötétedni is, egy gödör lett volna, de ilyenkor eleve van egy stekk az egyik fán, amit a pályakitűző kitett, és oda kell tennem az ellenőrzőpontot. Kb. ott vagyok, de nem látom sem a gödröt, sem a stekket, megállok, nézem a térképet, nézek erre-arra, egyszer csak hirtelen mozgás, és 2 méterrel mellőlem kelt fel egy vaddisznó, és rohant el.
Egyébként éjszakai tájfutó versenyeken gyakran parás, sokaknak vannak sztorijai, hogy milyen közel volt a vaddisznó, olyan is volt, akit tényleg megtámadott, de ez azért tényleg ritka. Nők jobban paráznak az ilyesmitől, a nappali versenyek kb. 3:2 férfi-női aránya 10:1-re szokott változni az éjszakai versenyeken.
A vaddisznók persze intelligens állatok, magasan a legintelligensebbek a hazai erdőkben, volt hogy nappal olyan 100-200 méterrel előttünk ott volt az anyakoca a malacaival, elég volt megállni, és várni, ahogy észlelt minket a koca, és leterelte az útról a malacait. Akad, de azért relatív vaddisznó gázolás is kevesebb van, mert nem csak úgy rohannak agyatlanul, mint az őzek és a szarvasok.
Szerk.:
Amúgy Gemenc, az nagyon más világ, mint bármely más hazai erdő. Mikor ott voltunk, olyan részen, ahol nincs tele turistával, kb. 500 méterenként láttunk valami vadat, leggyakrabban vaddisznót, egy csomószor rohantak el 10 méterre se mellettünk, de szintén nem voltak agresszívek, az anyakocák is igyekeztek odébb menni ott is a malacaikkal.[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz Never79 #60201 üzenetére
Köszi, de azért csak fizikálisan vagyok egyedül... Tom nagyon sok távsegítséget ad edzéstervezés terén. Azt mondjuk nem bánnám ha Kiskunhalason is lenne pár 4 perc körüli futó, akikkel lehet közös edzéseket csinálni, mint ahogy Tomék csinálják vasárnaponként vagy közös felmérőket futni... mert így egyedül a pampákba elég lélekölő és ingerszegény.
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
Jelenesed van Zentan bajdovej a forumrol mindenkit szivesen latok.Aki nem szeretne a kopkodos fiu csoportban virgonckodni,annak is lesz feladat a csajokkal (ha nem mas kullog utanuk)
Tegnap 11 x 800/400m volt a kozos edzes....4km bemelegites,gyakorlatokkal,gyorsitokkal,kis frissties,cipocsere,wc stb. majd indult a valtogato. A fiu csoport 4:15-4:10 es 3:40-3:45 korul morzsolta(4:04 lett az atlag).Ket kozepes fiu volt edzesen,egyiket becsaltuk a gyors csoportba (neki lett volna 4:20-25/4:50-4:45) azzal hogy 8szett utan atehet a lanyokhoz km-t gyujteni. A masik kozepes fiu elozo nap 38km hosszut ment,neki annyi volt a vasarnap,hogy faradt testre km-t gyujt a csajokkal. Lanyok gyors 4:50-5:20-5:20,valamint volt ket lassu lany,nekik 5:30-5:45 es kevesebb.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
A múlt hét nekem lightos volt, 5 óra edzés. Most fogunk a lovak közé csapni, szép fokozatosan persze, hogy Szentendre trail-re össze jöjjön a forma. Megint jó lenne 8 óra körüli edzést elérni (70-80 km /1000-1500 szint per hét nálam az), meg lassan el kezdem gyűjteni a szinteket. Kaján is változtattam, csökkentettem a zsírbevitelt (visz lát sajtok, túrok ), el is indult lefelé a kiló. Január elején 99 voltam, most 95 voltam reggel.
-
Chuck Norris
senior tag
válasz Never79 #60201 üzenetére
Rajtban fél óra várakozás mire sikerült elindulni, minden évben ez van, még jó, hogy vittem a széldzsekimet addig volt rajtam utána már csak cipeltem. Mire felértem a János hegyre lehagytam a tömeget és magam mögött hagytam a szint nagyobb részét is. 24km körül csatlakozott be a másik rövidebb táv, utána elég nehéz volt előzgetni a szűk ösvényen. Már sokadik kitörésem volt de ez volt az egyik legkönnyebb, a sár keményre fagyott nem kellett cuppogni, és mivel nem volt előtte eső semmi jegesedés, nagyon jól lehetett menni, az egész rendezvény hangulata szuper volt. Amit elszúrtram, hogy melegebbre számítottam, azt hittem bokáig érő sárban cuppogunk majd ezért nem kezdtem új cipőt, hogy ne legyen egyből retek az egész, így régiben mentem amiben csillapítás se volt már, meg felül is szét volt mállva, ott is hagytam a célban a kukában.
A Vérkörre úgy tervezem megyek idén is valamikor tavasszal, annyi a nehézség benne, hogy ha meleg van akkor a végére el tud fogyni a vized, Kőhányáshoz szoktam depózni.
Kinizsi elméletileg nem futóbarát mert nem nyitnak a pontok, már volt olyan, hogy várnom kellett a Geténél, hogy odaérjen a pontőr de olyan is volt, hogy rendesek voltak és korábban nyitott, egyből tudtam tovább menni. Remélem idén már megtartják ezt is.
-
norby_42
aktív tag
Még régebben kitaláltuk a fiammal, hogy megkerüljük a közeli tavakat (15-30 km itthonról) Ő bicóval, én futva. Kettő sima ügy volt, egynek egyedül mentem neki (sokalta azt a 7-800 méter szintet az erdőben :) Egybe viszont beletört a bicskánk, sár is volt, meg beépítették az utat. Tegnap visszamentem.
Sár az most nem volt, még egy babakocsit is eltoltam volna, de az út az elveszett örökre. Szerencsére ez egy mesterséges tó, és leengedték, mert gond volt a gáttal, szóval raktam bele egy kis mederfutást. Volt ott minden, kistányérnyi kagyló meg vaddisznótetem.Szerk: egyébként Ostorosi tó a hely neve
[ Szerkesztve ]
Eat pasta, run fasta
-
-
Studi
veterán
Pénteken kifejezetten tervvel mentem ki futni. Idei egyik célkitűzésem egy 1:45-ös félmaraton, ahhoz kerek 5-ös tempó kellene. Ezt akartam ma gyakorolni, úgy, hogy minden második km-ben 4:50-4:55-ös céltempó, de a pihenők se legyenek nagyon lazák, arra 5:30-at gondoltam ki. Elindultam, jöttek a gondolatok.
1. km 5:12 - Ebbű baj lesz, more, nem fogod bírni, azé' jöjjön a gyorsabb
2. km 4:38 - Úgyis elfogyok majd 😀
4. km 4:37 - Ennyi volt, lelassulok
5. km "laza" 5:04 - Miaf@sz!? 😳
6. km 4:38 - Nagyon belül vagyok a 10k PB-men, de azért jó lenne tartani a gyors/laza váltásokat
7. km 5:24 - Na, valami ilyesmi laza km-ekre gondoltam...
9. km után: na jó, fájjon a vége nagyon!!!
Ok, erősebbet mentem minden km-en a tervnél, de azért a gyors/laza váltásokat végig tartva 1:59-et javítottam a 10km-es PB-men. -
tomcica
Topikgazda
Igy kell ezt csinalni ket modszert is javaslok:
1. A gyors reszt gyorsitod 4:45-4:35 amit ad + lassu az fix legyen direkt lassu pl 5:152. A gyors resz fix iparos pl 4:50 + a lassu az fokozos 5:15-5:00
Mindketto mashogy segiti a laktatkuszobot feltornazasat.
FM-hez ilyenbol illik szepen felmenni 16km-ig edzesen (8db eros 8db konnyed)
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #60202 üzenetére
66.1kg-ot mértem ma reggel, 1.3kg-al kevesebb, mint tegnap. Az elmúlt 10 év legalacsonyabb súlya. A vádlim romon van, tegnap görcsölt is. Annál arról jöttem rá, hogy nem szabad kihúzni, hanem várni kell és lazítani ugyanabban a pozícióban, amiben a görcs jött, és 10-15 másodperc fájdalom után elmúlik magától. A kihúzástól sérülhet az izom. Magnéziumot szedtem be meg egy tonna D-vitamint ennek örömére. A porcépítőn még gondolkodom, valszeg lesz az is. A tegnapit ráadásul csillapítás nélküli cipőben futottam, mert úgy terveztem, hogy a futópályán maradok végig, azért egy kicsit lerombolta az ízületeket.
A terv mára 5-7km 5:30-6:30 között a futópályán. Nagyjából a heti 1.5-2 hosszú 15-35km a cél 2-4 darabban, a maradék az 5-10 közötti egyben lefutva. Inkább a mennyiségre megyek most rá, mert 3 hónap van a versenyig, és a tempó amúgy is megvan már. A súlyt tovább csökkentem majd 60-63kg közé, hogy jobban bírjam ezeket a hosszúkat.
Frissítőn még gondolkodom, hogy mi legyen. Most ezt a 23-at anélkül futottam, de a hideg miatt nem kellett víz, kaja nélkül meg kb. ennyi az, amit még kibírok. Amin agyalok az a jó sós zsírszalonna és a főtt tészta vagy jázmin rizs vagy főtt krumpli esetleg édesburgonya. Az olajbogyó még amit kifejezetten szeretek. Kulacsban inkább csak vizet vinnék, az iso olyan, hogy rászoksz a gyors szénhidrátra, és folyamatosan innod kell, hogy fenntartsd a vércukrot, vagy elfogysz a végére, nekem még a gyulladást is előhozza, úgyhogy azt annyira most nem akarok, inkább csak sima vizet. Viszek 4 gélt arra az esetre, ha minden kötél szakad. A rajtszám tartó elbírja a géleket, ha kaját is akarok vinni, akkor viszont öv is kell, ami megint olyan, hogy akarok e én ezzel kínlódni, vagy inkább legyen teljesen minimál...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Hi!King #60204 üzenetére
Nálunk egy konda szokott átjárni a 4 sávos főúton pár hónapig. Ott nem igazán értették meg, hogy mire vállalkoznak, mert az egészet kiirtották a kamionok.
Én éjszaka van, hogy kimegyek itt a város határában az erődbe, és ahogy lemegy a nap, egyből megindul a mozgolódás. Róka, vaddisznó, őzek, szarvasok, stb. Még borzot is láttam a múltkor elütve. Van minden, és lehet rendesen parázni, ha valaki olyan. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
LanyUs
senior tag
válasz inf3rno #60226 üzenetére
Agony! Még egy kicsit gyorsulsz, akkor már futhatunk együtt fm-et 120-as pulzusra épp elég lesz Neked. Vagy 110-re...
inf3rno: minden nap futok reggel ( 10k/150 szint ). A cipő ellenére valamennyire teher a térdnek, ezért hetente pl. ma csak tekertem szoba bringán 1 órát. Tökéletesen kimozgatta! Cserébe haladtam a sorozatokkal is, mert ezt idegileg nem lehet kibírni...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #60229 üzenetére
Én remekül elvagyok a görgővel. Kirakom az udvarra, tekerem 1 órát, közben nézem az embereket meg a macskákat aztán kész. Egyre kevésbé igénylem a filmezést, főleg amilyen filmek manapság vannak. Ami miatt nem csinálom az a nyűg, hogy kivigyem, kicseréljem a tengelyt a bringán, belerakjam, aztán ugyanezt vissza napi szinten. A futás jóval egyszerűbb, elindulok, azt kész. :-) Ha már eleve össze lenne rakva a görgő a szobába, akkor biztosan gyakrabban csinálnám. Most az a helyzet, hogy a raktár, ahol van nagyon dohos, ott nem lenne jó tekerni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Studi
veterán
válasz tomcica #60221 üzenetére
Nagyon köszi!
A tempó figyelése még okoz gondot, a 5:55-re meg az 5:30-ra már kb be tudok állni folyamatosan, de ha ennél pörgősebben próbálom, akkor elszállok. Az órám sajnos nagyon hektikusan mutatja, +/- 30sec bőven benne van a valós tempóhoz képest, a Straván is fűrészfog az egész futás, holott nagyjából egyenletesen tolom.
-
Studi
veterán
válasz Peterhappy #60232 üzenetére
&Zozo0525: Köszi!
-
jimpo
senior tag
Tegnap én is pörgettem egy tempós 11km-t, lett is egy 49:24 10Kpb benne. Nem csaptam szét magam, a Garmin 2:45 /km-es tempót javasolt, de a múltkor elég volt belőle. Azt éreztem utána rendesen, főleg combtőnél.
Ma meg egy laza lassú 70%-ban földúton és taposott fűben.
norby_42 Never79 Chuck Norris és a többiek akik terepeznek, ti miket visztek magatokkal terepfutásra?
Nem szervezett dologra, hanem örömfutásra. Az tuti hogy tömegközlekedéssel megyek a kiindulási pontra, majd haza is. Dekás 15 literes hátizsákom van, szóval van mibe pakolni. Nagyon meg kellene már indulnom ebbe az irányba is, ha már túrázni nem voltam még idén.
Valószínűleg a hosszabb futásokat ilyen formában oldanám meg, feltehetőleg a Bükkben mert az van a legközelebb ahol azért szint is van.
Köszi
Pörgessétek.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Peterhappy
őstag
Szép. Én mit nem adnék egy ilyen pulzusért.
Garmin coach?
Nekem 3:30-as 10 percet irányzott elő éhgyomorra, az első edzéshetemen úgy, hogy az 1km PB-m majd egy perccel rosszabbDe a kedvencem a "Sprintelni tilos!" Szöveg. Oké, hogy itt a nagy többség alapjáraton közlekedik azon a sebességen, amin én a túlélésért küzdök, de mégis hogy a búbánatba fussak max. hangerőn, sprintelés nélkül?
-
jimpo
senior tag
válasz Peterhappy #60236 üzenetére
Annyira pedig nem jó szerintem a pulzus, de igyekszem.
Nincs Garmin coach, ezt a Fenix 6x Pro ajánlotta. Minden napra van valami, nagyjából e szerint edzek egy hónapja mióta megvan, meg igyekszem figyelni a Terhelésfókusz -t amit szintén az óra számol, most nagyjából szintben van minden.
" Az Ön VO₂ Max. értéke 56, ami szuper a 20-29 közötti férfi körében. Ön a(z) felső 5%-ba tartozik korát és nemét tekintve. "
A Tejsavküszöb továbbra is 174 üt/p 4:27 /kmA 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HKorn
veterán
válasz Peterhappy #60236 üzenetére
Milyen Garminod lett? Én nyomtam, nyomom is még a Coach-ot, de azért ilyen 3:30-as futást sosem adott még, nem túlzóra állítottad véletlenül a célidőt?
Run&Ride
-
jimpo
senior tag
válasz tomcica #60238 üzenetére
Igyekszem. A Kinvara nem lassúzni való, főleg nem ilyen színben.
#60239 emvy
Igen 56-os VO2max, itt a Tejsavküszöb és a Versenyjelző is. 1:41:41 félmaraton már volt 2016-ban, akkor még nem volt Foot POD így a 310XT mért amit tudott. Így az 1:36 körüli félmaraton reális, a többit a fene tudja.
Bár tervezek majd Cooper-t futni ha bejön a 15+ fok.
#60240 Peterhappy
Annyira azért nem "jópofa", mikor 12 óra meló után 15másodperces 2:45 /km-es tempót javasol
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
jimpo
senior tag
válasz bajnokpityu #60243 üzenetére
Minden is számít.
68-69 kiló vagyok. Az óra éjjel nappal rajtam egy hónapja a Nyugalmi pulzusszám így néz ki.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
inf3rno
nagyúr
Toltam ma bemelegítéssel 5km verseny cél tempót úgy, hogy romon volt a lábam: 5:15-5:45. [link] Most ezt találtam ki, hogy a köztes edzések verseny cél tempón mennek, de csak ilyen 5-10km között, hogy szokjam, hogy milyen az, amikor tényleg hulla vagyok, és ne érjen teljesen meglepetésként. Elvileg ezt a szintet bármikor tudom hozni. A hosszúak meg mennek, ahogy mennek. A gyors edzés ha lesz is, akkor max 2 hetente. Mondjuk egyik héten 2 hosszú, másik héten 1 hosszú 1 gyors. A maradék ilyen, mint a mai.
Inkább úgy tervezem, hogy fáradt lábra megküldöm az utolsó 10km-t, ha marad még bennem annyi tartalék, mint hogy elfussam az elejét. Félmaratonnál is ez vált be amíg kitapasztaltam, hogy mennyi az annyi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Peterhappy
őstag
Venu 2. Épp a Te hozzászólásod miatt kezdtem azt keresni (az Elevate V4 volt a döntő), úgyhogy köszönöm a segítséged
Múlt héten volt egy összehasonlító futásom, arról akarok majd bővebben írni (ott terveztem megköszönni a segítséged), csak nagyon kevés szabadidőm van mostanság, ha meg végre akad(na) több időm írni, akkor inkább a Gyerekekkel játszom vagy kocogni megyek, csak monitort ne lássak
-
jimpo
senior tag
válasz bajnokpityu #60245 üzenetére
Ez nálam az éjszakai nyugalmi pulzus, napközben nem figyelem. Ezt se tudnám ha az óra nem írná ki...
#60246 emvy
Amint bejön a jó idő én is fogok gyorsabb 10k-t futni, ezt is "csak" úgy adta.Nem vágom milyen képlet alapján számol, plusz simán lehet hogy típusonként változik.
De a Fenix 6X PRO ennyit ír, nem tudni mi mennyit számít bele a végeredménybe.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HKorn
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- World of Tanks - MMO
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mazda topik
- PlayStation 4
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest