Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zilko87
tag
Valakinek esetleg lenne elfekvőben X-T10\20 kijelző védőfólia? Vagy van konkrét ajánlott típus?
-
daniduke
tag
válasz eastsider #17786 üzenetére
Natív fuji obit nem vennék, max a 23asok valamelyikét, de arany árban vannak, még a sötétebbik is, főleg ha azt nézem hogy kvázi az X100hoz adják ajándékba
Occó manuálok kerülnének az E1re, későbbi terv valami uwa lenne még. A legjobb az X100 + E1 uwa kombo lenne de az én skilljeimhez egy gép is sok nemhogy kettő
Ezt sajnos már nekem kell eldonteni, túl jól sikerült az a rohadt X100 széria...[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
Mercutio_
félisten
válasz Novics #17782 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem tudsz fotózni, hanem az, hogy meg se próbálod
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
OK, rábeszéltetek
-
törölt tag
válasz Fandango #17783 üzenetére
Ez sajnos egyben azt is jelenti, hogy eddig igazából semmit nem kezdtek a témával, szóval elég sokára fogunk még E3-at látni. Engem igazából amúgy az izgat, hogy kap-e dönthető kijelzőt, vagy maradnak a klasszikusabb megoldásnál, mint a Pro szériában.
madgie: Tudom, itthon ez mondjuk itthon annyira nem kritikus, de laktam én már olyan helyen, ahol az év jelentős részében ilyen 80-90% volt a páratartalom, és/vagy a PM2.5 (szállópor) felment akár 4-500 mg/m^3-ig is (Budapesten ilyen 10-20 közt szokott lenni, 40-50 felett már szmogriadó és megszorítások vannak). Szóval tud az jól jönni, ha rendesen zár a váz Főleg ha amúgy is a 2-es sorral rohangál az ember, mert azok is WR kialakításúak.
-
El Joe
tag
válasz madgie #17790 üzenetére
Jellemzően belföldön, de évi ~30, 1-2 napos túrát tolunk le gyalog, + bringa és vízi kalandok. Nekem a méret és a tudás megfelel, de így mindig "dugdosnom" kell nehogy tovább ázzon, mint ahogy azt a kis japók tervezték.
Ezt hiányolom a rendszerben, hogy csak a profi userekre gondol, amikor wr-t ad az eszközöknek. Peace. -
madgie
titán
válasz El Joe #17789 üzenetére
Razzinonál megértem, miért fontos ez, fél napokat fotózza akár zuhogó esőben is a futókat... de biztos, hogy másnak is ennyire kell a WR? Csak kérdem, nem támadok, ne érts félre
Elég nehéz beáztatni atlag felhasználas mellett ezeket a cuccokat, ha meg a medencébe ejtem, akkor mindegy, mit írnak rá, úgyis kakukk.
-
eastsider
nagyúr
válasz daniduke #17781 üzenetére
próbálj ki egyet, és kiderül, mennyire idegesítenek a szarságai. bőven szerethető még úgy is szerintem
kb 1 évig használtam X100-at, utána fél évig X100s-t.
király dolog ám a gyorsabb AF, hidd el. bár streetre bőven elég a 100 sebessége szerintem...szerintem, ha lemegy az ára, újra veszek egy 100s-t. talán a T is megy lejjebb szépen: [link]
az is eléggé jó az X100-ban, hogy mindig lehet cipelni (bár ez X-E szériánál is OK), és a 23 naggyon jó látószög. (nézd meg mekkora és mennyibe kerül az XF23/2), és eléggé penge az obi. fujis utolsó pár kép velük készült: [link].
én 1.5 évig kb csak ezzel fotóztam, és többet ér, hogy mindig nálad lehet, mint egy akármilyen rendszer.
mondjuk én a T10-et is mindig magammal fogom vinni, ezért döntöttem a váltás mellett, mert rájöttem, hogy ez is befér mindig a hátizsákba, és imádok nagylátózni. zsebbe az X100 sem fér el... illetve imádok nagylátózni...milyen obi lenne az X-E1 mellé? és mennyire akarsz rendszert építeni?
[ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
Nem mintha hiányozna, de van magyar nyelvű menü a Fujikban? Elvileg kap holnap gépeket a Fotoplus a fujitól, szóval van esély h a héten meglesz a T-20.
-
Fandango
veterán
-
Novics
senior tag
válasz DonRazzino #17780 üzenetére
Nem hiszem, mert azt lehet nem is vittem volna magammal, de hogy ritkábban kotortam volna elő az tuti. Az, hogy a korábbi kb 3 kg-s fotós cucc helyett 0,5 kg-t vittem csak igen megdobta az egész túra élményét. (Meg a kis 38 l-es zsák a 55-ös helyett.)
Bent a házban tuti lehetett volna durvan jó portrékat lőni a 16-tal 1,4-en, de még ott is ott lett volna az, hogy mennyire - nem - tudok komponálni, mozogni, helyezkedni kellett volna. Még a házról sem lőttem meg a kötelezőő giccs képet, hogyaszongya csillagos ég, havas táj, ablakon kiszűrődő meleg sárga fény. Csak hóért mentem ki, hogy tudjak olvasztani a vacsorámhoz, eszembe sem jutott. Illetve csak annyi, hogy hű de baromi tiszta az ég, tájmlepszelni kéne... de baromi hideg van, hagyom a francba.Amúgy nem tudod megfájdítani a szívemet, mert már beláttam, hogy nem tudok fotózni, fölösleges nekem a drága cucc. Majd ha annyit pénzem lesz, hogy már nem tudok mit kezdeni vele, akkor összerakom az álom Fuji sort, addig elég nekem a vacak kompakt is.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
daniduke
tag
Köszi mindenkinek!
Lassú működés, PDAF hiánya, kényelmetlen gombok nekem nem számítanak, igénytelenebb vagyok én annál Most egy nex 3n-t nyúzok a legolcsóbb manuálokkal, szóval valószínűleg az X-E1 is egy tanknak fog tűnni.
A PRO1 nem játszik, mivel azon túl hogy jobb felépítésű mást nem ad (manuálokhoz nem kell az ovf) csak jóval drágább mint az E1.
Nekem a netes keresgélés alapján a SAB nagyon ritka problémának tűnt eddig, de persze jó lenne elkerülni. (bár a javítási költség is számomra meglepően emberi)
Sikerült nagyjából leszűkíteni a kört az E1 és X100 párosra, titkon azt reméltem lebeszéltek az X100 ról és akkor el van döntve
Jó a mostani szett is de nagyon hiányzik a kereső. Csak annyi az elvárásom, hogy legyen rajta kereső, és legyen egy 28-50 közti fixem, 95%ban elég. Az az 5% húz csak az E1 irányába, de ezt már nekem kell elődöntenem. Az X100 obiját viszont az E1 árának kétszereséért kapom meg külön, és jó lenne az egész szett árát 100 alatt tartani. Nem egyszerűhttps://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
madgie
titán
válasz #16820480 #17778 üzenetére
Inkább az, hogy kevésbé hezitál az újabb AF rendszerekkel. Maga a sebesség nekem okés, de ha nem talál be és mennie kell egy kört, akkor lemaradtam bármiről, ami nem tájkép. És ez a hunting a 35/2-nél sem egy fél másodperc, úgyhogy részemről a régi a kedvenc, hiába zörög, csattog
-
madgie
titán
válasz Dolphin #17776 üzenetére
Azt mondják, a régi vázakon szembetűnőbb a gyorsulás. Én mondjuk nem tudom, nekem semmin nem tűnt annyira gyorsnak a 35/2 a lassúnak mondott 35/1.4-hez képest, cserében még akkorákat ugrál élességállításkor a látószög a belső élességállításnak hála, hogy majdnem felirattam egy doboz Daedalon-t
-
törölt tag
válasz madgie #17771 üzenetére
Valahol nyilatkozta egy fujis arc, hogy lesz biztosan E3, csak még nincs semmi konkrétum róla. Bár a 33/1-et is mondták, hogy lesz, aztán mégsem. De mivel még nagyon szivárgás sincs róla, így nyár előtt biztos nem lesz semmi szerintem.
Novics: Én eddig mindig úgy ismertem a mantrát, hogy az amatőr lő két képet, és meg van győződve, hogy szuper lett mind, a profi meg kétezret, és abból a 95% kuka.
-
Novics
senior tag
válasz eastsider #17760 üzenetére
Okés, a gagyi gombokkal egy pro sem tud mit kezdeni, de a lassúságot megoldja, mert előre tudja, hogy mit akar kihozni a képből, és ehhez mit kell beállítania. Meg nem kétezer képet lő a gyerek anyáknapi műsorán az oviban csak kettőt, de azok jók is.
Persze, egy low end géppel nem lehet olyan képeket készíteni, mint egy vérprofi cuccal, mert nem bírja a szenzor, nem úgy harap a fókusz, nem olyan a dof, nem tudod az utolsó szögig dedikált vezérlőkről beállítani, de a esetek nagy részében ezeket mind meg lehet oldani tudással, rutinnal. (Hétköznapi felhasználás mellett, persze.) De én pl bitang messze állok ettől a szinttől. De abban biztos vagyok, hogy egy X-T2+16/1,4 kombóval sem lőttem volna jobb képeket most, mint az X70-nel.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #17769 üzenetére
Akkor én nem vagyok átlagjóska? Mert nekem gondolkodás nélkül a gyorsabb fókusz és újabb X-Trans kellene. De mondjuk a mérete miatt is inkább E, mint a Pro1. Aki úgy jár fotózni, hogy hátizsák 5 obival, meg markolat, 10 tartalék akku, meg állvány, annál nyilván nem számít a méret, de ha csak egy obival akarsz mászkálni, akkor igen
-
eastsider
nagyúr
válasz daniduke #17761 üzenetére
pl: joy kozepen az OK csak korommel nyomhato be, baloldalon az AF-S-t alig lehet beallitani. illetve ha veszel x100-at, akkor lojj kepet szuk rekeszen, mert rengeteg a blendehibas, es 15k a javitas fotoparadicsomban. nincs PDAF sem.
amugy el lehet vele lenni, csak szerintem azert az S joval jobb. nekem volt mindketto, mondjuk az S-t joval aron alul vettem anno.
szerettem mindkettot egyebkent[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz daniduke #17761 üzenetére
Szerintem szabad. A kerdes itt az, hogy mire akarod hasznalni es a vaz butasagai miben limitalnak (nyilvan videohni ne vegyel korai fujit, pl). Arra, amire az x100-at kitalaltak, a mai napig jo cucc. Nem hiszem, hogy az ujabbak tudnak 2-3x annyit, amennyivel dragabbak. X100 90-95k, X100s 170-180k, X100t 270-k...
Ha egy picit lejjebb (150 kornyekere-ala) megy az X100s, akkor az lesz a tuti vetel hasznaltan, X100 ara mar nem nagyon, de legalabb lassabban fog lejjebb menni -nincs hova-, egy-ket even belul ossze fog erni az elso es masodik generacio ara.
Ha a gazdasagi racionalitas alapjan akarsz venni, vegyel X-PRO1-et, annak beallt az ara 100k kornyekere. X-E1 kommersz cucc, az bukik folyamatosan, de a probol eleg keves van es eleg sok madar van -en is-, aki megveszi azt, mert atombiztos az epitese, sokkal minosegibben mukodik, tenyleg kb leica szint. Az e1 meg tisztesseges iparosmunka... -
daniduke
tag
válasz eastsider #17760 üzenetére
Ezt a gagyiságot ki tudnád nekem fejteni kérlek?
Nagyon dilemmázom most egy X100 (vagy X-E1?) beszerzésén, papíron nekem tökéletes lenne, de csak nem hagy nyugodni hogy egy 2011es készülék, az első az X szériában. A lassúságot mindenhol emlegetik, az oké, van más is?
Akkor mindenki másnak is címzem a kérdést: szerintetek szabad 2017ben 100rugót adni egy X100ért? Köszihttps://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
eastsider
nagyúr
válasz Novics #17759 üzenetére
meg ne felejtsük el a kütyü-buzériát, új cucc feelinget / szagot sem
azért az X100 elég gagyi (sebesség, gombok), nekem S is volt, de össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
viszont ahogy eladtam az s-t, gondolkodtam is, hogy mindent vissza (T10+35/2+12/2 lett), és X100S/T és a konverterek hozzá.. annyira tökéletes a cucc, bár gondolom azokkal nem az igazi, meg azokat mire eladja egyszer az ember... na de barátkozom még a rendszerrel. A táskát is kitaláltam: neoprén cucc, és azzal be a háti/oldaltáskába, aztán lets roll. a 35/2 blendegyűrűje nem kicsit oddly satisfying. jobb érzés, mint a mechanikus karórát felhúzni kézihúzóval. Más feeling, mint az X100-é.egy kérdés: jól érzem, hogy a T10-en, csak a videó gombbal lehet videózni? menüből kb sehonnan?
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #17757 üzenetére
Mert a profi a limitált gépből is ki tudja hozni a maxot, mert ért hozzá, mi meg azt várjuk, hogy a gép értsen hozzá helyettünk.
Az x100 is bőven elég lenne nekem, de az F gomb elrendezése annyira bejön, hogy kénytelen leszek azt megvenni majd. Egyszer. Occóé...
-
MODERÁTOR
Nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem kicsit kezd sok lenni a topikban a burkolt (és nem is annyira burkolt) hirdetgetés és bizniszelgetés. No offense, csak gondoltam felvetem.
-
rbalint88
addikt
válasz Milán13 #17754 üzenetére
Ha az X-T2 fogást szeretnéd, de drágállod, akkor vegyél X-T1-et. Megveszed madgiét óccóé', használod egy évet-kettőt, akkor mondjuk lemegy az ára 100-ra (buktál 50-60ezret), viszont az X-T2 olcsóbb lesz 200ezerrrel. Szerintem simán megéri
Amúgy meg ha a profi fotósnak jó volt x éven keresztül a szarfoslassúrégi X-PRO1, akkor mi hobbisták ne akarjuk bemagyarázni, hogy márpedig nekünk a top kell, mert az olcsóbb/régebbi váz limitál
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Szeretbném az XT10 tulajok véleményét kikérni a következőkben:
Kipróbáltam az XT2-t, de sajnos drágállom. Alternatívaként az XT20 lenne a befutó, de az XT10-et kipróbálva nagyon picinek tűnt. Azt szeretném kétrdezni, hogy a kiegészítő markolat kb hány miliméterrel növelte meg az XT10 magasságát?
Köszönöm a válaszotokat előre is!
Üdv, Milán
[ Szerkesztve ]
-
kobox
tag
Bocsánat, ha olyat kérdezek ami másoknak egyértelmű...
X100F full HD videója az X100T vagy a PRO2 minősége inkább?
XF23/2 lesz eladó jövő szombattól...[ Szerkesztve ]
-
Dolphin
tag
válasz DonRazzino #17743 üzenetére
Ha így tárolnám/utaztatnám őket, az enyémeim is hasonlóan néznének ki..
-
madgie
titán
Ezen én is csak pislogtam, nem a fotelból verte véletlenül az asztal széléhez, az tuti
-
Novics
senior tag
Legalább látszik rajta, hogy használva volt.
Megjárattam a kis X70-est a hegyekben az elmúlt napokban, és azt kell mondjam, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Sokkal szívesebben kaptam elő fotózni, mint a csereberélgetőseket, és ráadásul sokkal kevesebb helyet is foglalt.
-
hegyimorc
senior tag
"5xAfghanistan,3xIraq,dont know how many travels to Africa and Asia."
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
eastsider
nagyúr
válasz #16820480 #17741 üzenetére
bocs, jobban megnéztem, és megint ebayes új áron ment el. tökre nem értem mi értelme...
próbálgattam a 35/2-t. nagyon penge cucc
-
törölt tag
válasz eastsider #17739 üzenetére
Nem én De annyira nem is jó áron ment, 142+postára felvitték, akkor mát +10 ezer és ott az új, amit te linkeltél... Arról nem is beszélve, hogy USA-ból van új 112 ezerért, persze akkor éri igazán meg, ha valaki ott jár, vagy van ismerőse/rokona, aki elhozza, de még ha jön rá az áfa, akkor is kb ott áll meg, ahol ez a használt.
Hajlandóság lenne csereberélni, csak nem annyira pörög a piac Úgy meg nem akarom azért, hogy felhalmozom az üvegeket, aztán valamelyiket majdcsak eladom.
DonRazzino: Ez is szoros, de nem úgy, mint az objektívek, hogy pont bekattan a helyére, és stabil, hanem úgy kell izmozni. Meg a két gyűrű is szorul egymáson. Szóval érdekes egy darab.
-
-
MODERÁTOR
válasz DonRazzino #17727 üzenetére
Nagyon szép, hol fényképezted?
-
törölt tag
válasz eastsider #17732 üzenetére
Hát, csábító dolog a 23-as, de MFT-n volt (ekvivalens), és alig használtam szegényt, ezért tartok tőle, hogy itt sem jönne be annyira. Viszont eladni obikat nem olyan egyszerű, bár talán a 23-as még kelendőbb lenne, de mondjuk a 8-as nem nagyon érdekel senkit, viszont a 8 és 35 közt elég nagy az űr azért.
Kitobim amúgy nincs Szóval az nem játszik. Persze a legjobb a 23-35-50 lenne, de az mennyi pénz már
-
eastsider
nagyúr
válasz #16820480 #17731 üzenetére
nekem anno pl az x100s-t iszonyú jó áron sikerült megvennem pont licittel.
azért vagyok ezeken a liciteken kiakadva, mert irreális áron veszik meg őket.hú nekem most a 35 elég fura egyelőre az x100s 23-a után.. brutál hosszú (persze túlzok)
jól el lehet lenni a 23-assal amúgy, iszonyú jó látószög (szerintem)
de ezt a sort neked kell szerintem érezned, miket fotózol, miket használsz ki.
megveszed használtan, és eladod ugyanannyiért, vagy van az "odatekered a kitobit és lecelluxozod" módszer... -
törölt tag
válasz eastsider #17730 üzenetére
Igen, a licitek nem szoktak annyira bejönni, vagy elég ritkán. Azért is dobtam be fix árast. Nekem mondjuk a 160 ezer már bőven lélektani határ felett van ezért, nem tudom mennyire használnám a 23mm-t. Még a használt ára úgy-ahogy, bár mostanában inkább a 100 körüli-alatti obikra álltam rá.
Mondjuk azért megfordult a fejemben, hogy mi lenne, ha maradna a halszem, és a 12, 35 és 50 sor helyett egy 8, 23 és 50 sorra gyúrnék....
-
eastsider
nagyúr
ez mindig ilyen jó áron szokott lenni?
(itthoni használt ár)
[link] -
-
törölt tag
Utángyártott közgyűrűből melyik márka ajánlott? Vagy egyik sem?
Olvasni egy-két oldalon, hogy gépet tett tönkre, lötyög, nem viszi át a jelet stb. -
törölt tag
válasz DonRazzino #17717 üzenetére
Hát, én még mindig inkább nézem mondjuk az ő videóját
-
DonRazzino
senior tag
válasz #16820480 #17682 üzenetére
Már pedig most egy-két videót megnézek majd tőle, mert egy órájaneki már van X100F-je.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
T-10-en a bal oldali tarcsahoz lehet valami ertelmes funkciot hozzarendelni? (sorozat, panorama, dupla expo nagyjabol OK, de a tobbi...)
en nem talaltam semmit, de hatha valaki tud valami trukkot -
Clemi
veterán
válasz pethob #17711 üzenetére
Hasonlóan jártam a nyáron a Samyang 85-ös obival. Tudtam, hogy egy esküvőn akarom majd használni és már jó előre megendeltem a hazai forgalmazónál. 2 hét után az érdeklődésemre elárulták, hogy szeptemberig nem is lesz mert késik a szállítmány meg minden egyéb halandzsa. Serényen lemondtam a megrendelést, és az amazonon kezdtem keresni. Nos megtaláltam, és ha jól emlékszem kb 20%-al kedvezőbb áron (az Áfával együtt) mint a hazai ár lett volna és 1 hét alatt meghozta a futár egész pontosan Portugáliából. Kérdezem én, letört volna a keze a kereskedőnek, hogy Ő rendeli meg onnan és ugyanazon az áron adja el nekem, mintha a gyártótól rendelt objektívet adta volna el? Így is lett volna rajta haszna, hisz ott volt az a kb 20%-os ár különbség és lett volna egy újabb elégedett vevőjük. Ha csak 1-2 hét lett volna a csúszás megvárom, de 3 hónappal később megkapni mint az esemény amire kellett volna.... na azt már nem.
-
Novics
senior tag
válasz pethob #17711 üzenetére
Erőssen off, de a Fotoplusnál nekem a Joby Gorillapodra kellett várnom dec. 20-től febr. 3-ig. Mondjuk rendesek voltak, mert hívtak, hogy karácsonyra nem lesz belőle semmi. Nem is arra szántam. Aztán hetekig hallgattak.
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
portrera amugy mi lenne jo 35-os fole, ha 50-es nem kell, es az 56-os tul draga? megint kikotok a 60-as makronal?
mar Ausztriaban van a 35-osom, nagyon varom mar.
en is rendeltem olyan hatso kupakot, koszi a tippet, a samy kupakjat eladtam a kitobival veletlen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest