Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz daniduke #27031 üzenetére
Nekem is X-E1 van és gyorsabb kártyával sem kapkodós.
Én 23/2 obival használom, ez a 27-esnél érezhetően gyorsabb, persze a követő fókusz itt is nem létezőnek tekinthető (ez a váz miatt van), és a raw+fine jpg-t ugyanúgy lassan ment.Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
-
DonRazzino
senior tag
válasz daniduke #25461 üzenetére
És az X-H1 is bement 1600 EUR alá. Ez igen hamar ment, a 2000 EUR-os kezdőhöz képest.
-
-
Muerte68
addikt
válasz daniduke #20846 üzenetére
Nekem ezüst van a bekapcsoló elég stabil véletlenül nem kapcsolom be-az expó pont jó nem laza és jól érzem az átmenetet-a soft buttonnal szintén
Lehet számít a váz szineLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
fefe9
tag
válasz daniduke #20840 üzenetére
daniduke, muerte68: köszönöm a válaszaitokat.
A fogós dolgot kipróbálom, ha megérkezik a következő darab.
Eddig nagyon bevált a gomb használata, (meg a gépé is), tovább fokozza a feelingjét a kis masinának, megkérdezték már néhányan, hogy ez filmes gép-e vagy digitális?--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
Muerte68
addikt
válasz daniduke #20840 üzenetére
Ezt a fogós megoldást megpróbálom én is csak rendelnem kell még egy párat mert elfogyott
Amúgy meg szeretem mert tényleg kényelmesebbLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
madgie
titán
válasz daniduke #20218 üzenetére
Elbírt volna még nemi frissítést a cucc, az élen persze a Classic Chrome-mal. Ebben ez a legszomorúbb, hogy volt tesztelőknek, nem publikus fw-jű X100S, amin ott volt a Classic Chrome, mégsem jött ki publikus frissítésként.
Kicsit olyan, mintha az X100T felé terelték volna a népet, ahogy általában más gyártó is szokta a friss gépeinél. Mondjuk igazából az X100T-nél sem vitték túlzásba a Kaizent, de az S a Classic Chrome hiánya miatt vált hírhedtté.
-
madgie
titán
válasz daniduke #18638 üzenetére
De ez a Sigmától függ, ők mondták azt, hogy jelenleg nem piac nekik az X, nem foglalkoznak vele.
A Zeissek megkapták a teljes protokollt, AF és rekeszvezérléssel, torzításkorrekcióval (!), tehát a Fuji oldaláról szerintem meg lehetne egyezni is, ha nincs kapacitása a 3rd party gyártóknak a reverse engineeringhez.
-
daniduke
tag
válasz daniduke #17761 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget , végül egy gyönyörűséges fekete X-E1 lett a választott. (szóval mostantól én is nálatok rontom a levegőt )
Rövidke ismerkedésünk után pár észrevétel, bár ezek nektek nem lesznek újdonságok:
-a féltégla felépítés és alak ellenére meglepően könnyű a váz
-bár erről tudtam előre- eléggé szaggat az EVF. Persze egy öreg gépről beszélünk, nem kellett volna hogy meglepetésként érjen, de mégis durvább mint gondoltam. A képminősége viszont tökély.
-az eredeti bcl-xe1 tok habár gyönyörű, nekem nagyon kényelmetlen, nélküle viszont meglepően jó a fogása
-a menürendszer mind a sonyénál mind az olyénál 1000x átláthatóbbÚgy gondolom jóban leszünk
rendeltem is izibe pár piros soft release buttont, mert az kell
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/133492723@N03/
-
eastsider
nagyúr
válasz daniduke #17781 üzenetére
próbálj ki egyet, és kiderül, mennyire idegesítenek a szarságai. bőven szerethető még úgy is szerintem
kb 1 évig használtam X100-at, utána fél évig X100s-t.
király dolog ám a gyorsabb AF, hidd el. bár streetre bőven elég a 100 sebessége szerintem...szerintem, ha lemegy az ára, újra veszek egy 100s-t. talán a T is megy lejjebb szépen: [link]
az is eléggé jó az X100-ban, hogy mindig lehet cipelni (bár ez X-E szériánál is OK), és a 23 naggyon jó látószög. (nézd meg mekkora és mennyibe kerül az XF23/2), és eléggé penge az obi. fujis utolsó pár kép velük készült: [link].
én 1.5 évig kb csak ezzel fotóztam, és többet ér, hogy mindig nálad lehet, mint egy akármilyen rendszer.
mondjuk én a T10-et is mindig magammal fogom vinni, ezért döntöttem a váltás mellett, mert rájöttem, hogy ez is befér mindig a hátizsákba, és imádok nagylátózni. zsebbe az X100 sem fér el... illetve imádok nagylátózni...milyen obi lenne az X-E1 mellé? és mennyire akarsz rendszert építeni?
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
pl: joy kozepen az OK csak korommel nyomhato be, baloldalon az AF-S-t alig lehet beallitani. illetve ha veszel x100-at, akkor lojj kepet szuk rekeszen, mert rengeteg a blendehibas, es 15k a javitas fotoparadicsomban. nincs PDAF sem.
amugy el lehet vele lenni, csak szerintem azert az S joval jobb. nekem volt mindketto, mondjuk az S-t joval aron alul vettem anno.
szerettem mindkettot egyebkent[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Szerintem szabad. A kerdes itt az, hogy mire akarod hasznalni es a vaz butasagai miben limitalnak (nyilvan videohni ne vegyel korai fujit, pl). Arra, amire az x100-at kitalaltak, a mai napig jo cucc. Nem hiszem, hogy az ujabbak tudnak 2-3x annyit, amennyivel dragabbak. X100 90-95k, X100s 170-180k, X100t 270-k...
Ha egy picit lejjebb (150 kornyekere-ala) megy az X100s, akkor az lesz a tuti vetel hasznaltan, X100 ara mar nem nagyon, de legalabb lassabban fog lejjebb menni -nincs hova-, egy-ket even belul ossze fog erni az elso es masodik generacio ara.
Ha a gazdasagi racionalitas alapjan akarsz venni, vegyel X-PRO1-et, annak beallt az ara 100k kornyekere. X-E1 kommersz cucc, az bukik folyamatosan, de a probol eleg keves van es eleg sok madar van -en is-, aki megveszi azt, mert atombiztos az epitese, sokkal minosegibben mukodik, tenyleg kb leica szint. Az e1 meg tisztesseges iparosmunka... -
madgie
titán
válasz daniduke #15240 üzenetére
És egyébként igaz is, ez is lehetne mondjuk 55mm. Aranyos, cuki, meg biztos gyors is lesz, de a Fuji eddig eléggé hagyományos látószögekkel hozta ki a fixeit, az ekv 75mm meg kicsit senkiföldje.
Nyilván croppolni lehet kicsit belőle, meg nem hal bele az ember, hogy pont 50, csak valóban fura.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Path of Exile 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Formula-1 humoros
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Allegro vélemények - tapasztalatok