Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy az X-H1 EVF-je (es a kijelzojen mutatott kep is) manualis objektiveket hasznalva neha teljesen hasznalhatatlanna valik, a kepfrissites par fps-re esik vissza. Boost modeban hasznalom, markolat nelkul, gyari es utangyartott akkukkal egyarant ilyen, toltottsegtol fuggetlenul. Mi lehet a megoldas? Sajat fuji objektivekkel nincs ilyen gond csak a regi adapterezett manualisokkal. Az adapter zavarhat be?
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
válasz Stauffenberg #37427 üzenetére
Erdemes vajon megvenni ezeket a “well used” minositesu peldanyokat? Kivulrol nemelyik kisse viseltes, optikailag vajon milyenek… Vam+afa meg jon ra az MPB-rol?
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
Azota probaltam ezekkel a WB beallitasokkal is, nalam sajnos igy sem jo a Kodachrome 64 belterben led vilagitas mellett. Majd kiprobalom kulteren is.
Szerk:
A daylight wb-nel be tudtam allitani a red-bluet, csak a custom wb-nel nem, ahol kelvinben allithato a szinhomerseklet.Szerk2:
Igen, biztos a vilagitas is benne van ebben, de a gyari filmszimulaciokkal nincs vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
adnoctum18
senior tag
válasz hemaka #35613 üzenetére
Koszonom a reakciokat! Sejtettem, hogy csak bizonyos korulmenyek kozott lesz ez jo, igy nem eri meg nekem a macerat.
Kellemesek ezek a kepek!
En jellemzoen Astia szimulacioval fotozok, most a Nostalgic Neg is nagyon tetszik, remelem az uj generacios APS-C gepekbe is bekerul, nem csak a GFX-be.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Probalnek filmszimulacio “recepteket” X-T10-en a Fuji Weekly oldalrol. Nagyon sargasba hajlik a vegeredmeny (belterben, mesterseges fenynel), nem kapom meg a tesztkepek szinvilagat. Vajon mit szurok el a beallitasoknal? A probalt recept (kodachrome 64) “daylight” wb-t ker, ez a gepen a napocska ikon, vagy a fluorescent 1 (daylight) ? Erzesre egyikkel sem jo. A custom wb-nel a szinhomerseklet mellett a piros-kek tonust hogy tudom allitani? A tobbi elore programozott wb beallitasnal feldobja, a customnal nem. Mi lehet a megoldas?
-
adnoctum18
senior tag
válasz cousin333 #35572 üzenetére
Ertem! Nem videoznek, csak szeretnek gyorsabb, pontosabb autofokuszt a fotozashoz. A regi objektiveknek sajnos megvannak a korlatai, de a karakteruk miatt nem cserelnem le oket ujabbakra. Most az X-T3 tetszik, lehet, hogy azt fogok venni.
-
adnoctum18
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Van egy X-T10-em amit szeretnek lecserelni egy ujabb vazra, legfokepp az autofokusz miatt. Az X-S10 és az X-T30II kozott gondolkodom, meretileg ezek felelnenek meg leginkabb. A Dpreview X-T30II videojaban azt mondjak, hogy az autofokusza ugyanaz, mint az X-T4-e. Vajon az X-S10 autofokusz rendszere is ugyanaz, mint ami az X-T4-ben van? A regi objektivekkel (XF 35 1.4, 60 2.4, XC 50-230) is erezhetoen gyorsabb, pontosabb az AF ezekkel az uj vazakkal? Altalanos hasznalatra nem tevesztenek frusztraloan sokat? Koveto fokusz mukodik a regi lencsekkel is? Az X-T10 korlatai erezhetoek eteren, foleg a fenti objektivekkel.
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Várható szerintetek valamilyen akció a közeljövőben ( Black Friday stb.) Eglobalon vagy Einfinityn? Visszaolvasva az előző években nem nagyon találtam ilyesmire utalást. A Fujifilm Magyarország hirdetett akciót nemrég, de sajnos én XF 35 1.4-et szeretnék venni, amire nem vonatkozik.---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
adnoctum18
senior tag
Ma kivittem fotozni az X-T10et.
Az eloterben allo tema tokeletesen exponalt lett, az eg viszont kiegett. Mitol lehet ez? A fenymeres multi modban volt. Ha center weightedre vagy spotra teszem, akkor jobb lesz? Tuti az en hulyesegem amugy, mert a Ricohnal is voltak ilyen gondjaim. Hogy tudom ugy beloni, hogy nagyjabol helyesen exponalt legyen a tema is meg a nala sokkal fenyesebb, feherebb eg is? Alul kellene exponalnom a kepet, es utana vilagositani ahol kell?
A Ricohban volt valos ideju vizszintezo, amit nagyon szerettem. Itt nem lehet kitenni egy ilyen segedvonalat, ami mutatja ha ferden tartom a kamerat? (Menuben nem talaltam...)
Nagyon kiraly ez a kis kitobi, nagyon szeretem, eles es a stabi kivalo.
-
adnoctum18
senior tag
válasz Zozzant #21311 üzenetére
Remelem!
Nagyon tetszik, kicsi Zenit. Erdekes, hogy konnyebbre szamitottam, de van tomege. Minoseginek erzodik, de persze nincs viszonyitasi alapom a nagyobb vazakhoz.
Az obi nagyon kiraly, az 50es vegen csinaltam vele hasznalhato kepet az esti benti felhomalyban 1/30al. Hetvegen kiviszem valahova a termeszetbe.
Firmware verziot hogy tudom csekkolni?
Amugy nem keveset olvastam a topikot az elmult honapokban es ugy gondolom, hogy ez a PH egyik legnormalisabb kozossege.
-
adnoctum18
senior tag
Vegul hosszas vajudas utan, X-T10 es XC 16-50 komboval leptem be a klubba.
Ez a kezdo szett, kesobb majd fixekkel tervezem boviteni.
-
adnoctum18
senior tag
Lassan rendelném az X-T20-at, ha valakinek esetleg van egy elfekvő 27mm 2.8-a eladó, írjon rám egy árral!
-
adnoctum18
senior tag
Igen, olvastam rola is jokat, csak ugy gondolom, hogy nekem az ekv. 50mm-es latoszog tul szuk lenne altalanos hasznalatra. Az eddigi gepem fix 28-as volt, a 35-40 tartomanyt meg el tudnam kepzelni "mindenesnek" de lehet, hogy az 50-es is jol mukodne csak kene latnom eloben is...
-
adnoctum18
senior tag
Hello!
Beugrottam az Artworkbe ma delutan, megnezni az ezer eve meglevo hasznalt X100T-t. Eleg utott-kopott szegeny, 57000 expo van benne. Nem jott meg hozza a kedvem.
Sikerult viszont egy X-T10-et latnom eloben, sajnos objektivvel mar nem tudtam kiprobalni, de ha jol lattam ehhez a kicsi vazhoz a zoomok orbitalisan nagyok... Mindenkepp valami fix kellene ra, elso korben az XF 27mm-re gondoltam. X-T20-al parositva 280 korul kijonne az ismert kinai eladoktol. Eddig 18-55-ot szerettem volna, de eleg furan nagynak hat ehhez a pici vazhoz kepest. Az X-100F nem lenne rossz, de 340-et nem akarok raszanni a dologra. Az X-T20 XF27-el kb. X-100T arban van az ebayes uzletekben, utobbi is jo lenne, de mindenkepp kellene nekem az uj szenzor. Hobbi celra hasznalnam, fontos a kis meret es a tomeg, hogy ne legyen herotom tole ha hurcolni kell. Eddig Ricoh GR-t hasznaltam.
Ti mit gondoltok?
-
adnoctum18
senior tag
X-E3 dpreview hands-onban olvasom:
"The X-E3's electronic viewfinder is the same excellent 2.36M-dot display that we've seen previously in the X-T2." ehhez kepest a brossura 0.62es nagyitasu EVF-et ir az X-E3-hoz es 0.77-est az X-T2-hoz. Ezek szerint csak a felbontasuk ugyanaz, meretre sokkal kisebb az X-E3 EVF-je (csakugy mint az X-T20-nal). A vaku hianyat leszamitva tetszik a gep, 18-55-el vennem.
-
adnoctum18
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri az X100F a 130 ezres felárat (ebayen néztem) az X100T-vel szemben? Visszaolvasva úgy látom, hogy az X100T elég kiforrott modell, az elődök hibáit nagyrészt orvosolta, ezért ezt racionálisabb döntésnek látom. A múltkori összehasonlító videó amit linkeltetek egyértelműen az F változatot isteníti, ami nem is csoda. Kérdés, hogy valóban ennyivel jobb/gyorsabb az AF, EVF az új modellben? A 8 megapixeles felbontásnövekedés nagyon nem mozgat meg, eddig Ricoh GRt használtam. Van valaki, aki használt X100T és F gépet is? Ha külföldről veszem itthon nem lesz garanciális a gép igaz?
Köszi!
-
adnoctum18
senior tag
A Fuji X100s megéri az felárat a sima X100-hoz képest?
X100 lenne 150k körül. Az AF nagyon gyenge benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM + UV szűrő -Újszerű-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest