-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
Szia,
Ok beírtalak, Rudi és Korcsii válaszát akkor megvárjuk. Amennyiben mindenkinek sikerül eljönnie akkor hatan leszünk+én. Még annyiban segítsetek, hogy ki melyik gépet preferálja jobban, ez jöhet privátban is. Nyilván úgy volna célszerű, ha mindenki azon a gépen kezdene, amit jobban szeret.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
v!ct0y
veterán
válasz cintula187 #12697 üzenetére
Nincs már joyom
-
v!ct0y
veterán
válasz cintula187 #12694 üzenetére
FSX Irányítás, nézelődés, gáz. Minek minek, hogy ne billel kelljen szarakodni.
[ Szerkesztve ]
-
v!ct0y
veterán
Hali!
Xbox controllerrel vajon lehet használni? -
cintula187
addikt
Hi!
Péntek 18-20:00 jómagam és asszony(utaskėnt) megyünk. plusz lehet még egy fő, őt még jövő héten mondom tutira.Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
nagyúr
válasz Cypresss #12687 üzenetére
Részemről ok a péntek (09.12.) 1600 óra.
Szerk.: neki kell állnom gyúrni a 737-re kicsit.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Korcsii
őstag
válasz Cypresss #12687 üzenetére
Kedden van az első tanítási nap, addigra talán kiderül, hogy mikorra rakják az óráinkat... vicc, de az is, hogy az új, államkincstáros Neptun számla számát a tandíj fizetési határideje előtt 14 nappal közlik, figyelmeztetve, hogy az átutalás átfutási ideje 1,5-2 hét. Mennyi??
Mindenesetre statisztikai alapon a péntek jó lesz. De azért nem kiabálnám el.
[ Szerkesztve ]
-
Cypresss
senior tag
Úgy néz ki a jövő péntek lesz a befutó az új szim meglátogatásra. Úgy tervezem, hogy délután négykor kezdünk és este 7-ig vagy 8-ig maradunk.
Cintula
Jorus
Korcsi
Rudi
wd.tazMindenkinek jó így?
Akinél még kérdéses volt az időpont, az legkésőbb kedd estig szóljon nekem vissza privátban. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
LHBP egy hétig fél áron elérhető a simmarketen: [link]
(én még 27 euroért vettem... )
-
Cypresss
senior tag
Lehetséges dátumok: jövő hét kedd vagy péntek délután. Ha megvan a nap, pontosítunk.
Lsz privátban küldjétek, hogy kinek mi a jobb.
Más: IMÁDOM ezt a [videót]
FHD-ban, nagy hangerővel tessék nézni.
-
wd.taz
aktív tag
Nálam is dátumfüggő, sajnos hétvégénként is dolgoznom kell
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
cintula187
addikt
Mennék én is.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Várom azok jelentkezését, akik jönni szeretnének az új szimet kipróbálni, úgy néz ki fél áron tudunk menni. Hivatalos megnyitó szept 15-i hétre csúszott.
-
Cypresss
senior tag
Na akkor itt a weboldal címe, hétfőn már használható adatok is lesznek rajta, addig élvezzétek dízájnt.
http://pilots.hu/
-
Cypresss
senior tag
LOWI, LOWW, OMDB, LHBP, TNCM, LPMA, KJFK, VHHK, EGLL, YSSY, ezek biztosak. A többi majd alakul, az igények szerint.
Más: MD-11 landing 10 kamerával, termik, oldalszél, minden van: [link]
Futópálya környezete nem kicsit zsufi...
-
wolruf
őstag
Nincs már meg az X52, helyette már régóta Saitek Pro Flight Yoke+pedál van (plusz egy vödör panel). Az airlinerekhez ez jobb
Bááár, kisfiam születése óta ez a komplett technika a szekrényben pihen, bedobozolva. Nem gyermek kompatibilisek ezek a dolgok(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Cypresss
senior tag
Elindult a [FB-oldal], weboldal kb még egy hét, tartalmak jövő héttől folyamatosan frissülnek.
Ma befejeztem a finomhangolást, LOWI-ban 65 fps körüli értéket mértünk, LHBP-n (LH SIM) 35-öt, AS New York 40 fps. Pedálok is hibátlanul működnek. Hangcsomagok is fent vannak, felkerült még néhány textúra csomag, szebb vízrajz, naplemente, stb. Autoland is működik, kilebegtetéssel, gázkar lehúzással együtt.
A 737-es tulajdonképpen kész, tényleg csak apróságok vannak hátra. Airbus is készülőben, a cockpit teljes külső váza kész, monitorok beépítve, MCP ugyancsak, OVHD és control stand van soron.
Egyelőre ennyi, folyt köv hamarosan.
Ja igen, valaki kérdezte, hogy HD-s kivetítők lesznek-e. Nem. DLP-s BENQ projektorok vannak, XWGA felbontással, 16:10-es képaránnyal, 210 fokos vetítési szöggel.
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Kérek egy kis segítséget! A sok airbus után gondoltam PMDG-zek egyet és az a problémám, hogy cold&dark-ból indulva a hydraulic pump elec 1 és 2-es kapcsoló fölül nem alszanak ki a figyelmeztető fények nevezetesen :low pressure és overheat. A turorial videokban csak on-ra kapcsolják és kész ahogy néztem és nekem sem rémlik, hogy korábban gondom lett volna vele.
Hogy lehet ezt megszüntetni?[ Szerkesztve ]
-
Ricardo128
senior tag
-
wd.taz
aktív tag
válasz Ricardo128 #12661 üzenetére
Szia!
Üdv, nálunk.
Hírtelen ezeket találtam: [link]
Ezeket olvashatod, majd még otthonról küldök pár dolgot. Milyen gépet repülsz?
Tazi
-
Ricardo128
senior tag
Üdv,
Öröm látni, hogy aktív ez a fórum és ilyen sokan járnak itt. Cypresss, nagyon durva az a szimulátor! Emberek, tudna valaki segíteni Microsoft Flight Simulator X-ben, vagy rossz témában kérdezek? Kezdő pilóta vagyok és segítséget szeretnék kérni néhány dologban. ILS, VOR és társai. ATC, landolás stb. egyszerű dolgok mennek. Már számtalan videót néztem ILS-ről, de jobb, ha értem is, amit csinálok nem csak nyomogatom. Mellesleg nem sikerül sehogy sem. Ha valaki van olyan jólelkű és tudna segíteni, azt megköszönném.
Szép estét!
gölmétcsül ©
-
nagyúr
válasz Cypresss #12657 üzenetére
Múlt héten forgattak egy héten keresztül itt nálunk a reptéren, lehet az is ezzel kapcsolatos.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Cypresss
senior tag
válasz wd.taz #12654 üzenetére
Ősszel indul a köztévén a Fapad című magyar szitkom, főszerepben Anger Zsolttal, ami mit ad isten, egy szerencsétlenkedő fapados légitársaságról fog szólni, ami feltehetőleg a Metropol álcikkben emlegetett Air Horse.
Tehát nem valós cégről van szó, valószínűleg ezért nem foglalkozott vele az Airportal sem.
(#12653) cintula187:: FSX
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz wd.taz #12654 üzenetére
Érdekesen hangzik. 180 gép, nulla légiipari tapasztalat a menedzsment részéről, najsz.
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Nyitás szeptember első hetében (a tervek szerint szept 1.)
Az óradíj magasabb lesz, mint a HighFlyban, de a látottak ismeretében azt hiszem ez érthető. Úgy 18ezer/óra lesz a listaár. Mi nem ennyiért fogunk menni...
A weboldal készül, amint elérhető lesz, adom a domaint.
Jelenleg az oldalképernyőkkel van még meló, illetve scenery és időjárási textúrák finomhangolása zajlik, a héten még jó néhány órát el fogok tölteni ezzel.
A/T - motoros - tökéletesen funkcionál, van TO/GA, lekapcsolható (a legjobb szolenoidos megoldást használja a rendszer), repülés közben pedig bármikor bele lehet nyúlni a karba, nem fog leégni a motor.
A gép oldala és a vészkijáratok egyébként egy eredeti 737-esből származnak.
Ha sikerül megvalósítani, az oxigénmaszkok egy külön gombbal oldhatók lesznek, a kedves vendégek nagy örömére.
Ha nagyon rá vagytok pörögve a témára, az NGX már kész, akár jövő héten is mehetünk, még a hivatalos nyitás előtt, ha kipróbálnátok az Airbust is, akkor várni kell még kb tíz napot.
#12649) wolruf: Ezt nem lehet elég korán kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
Đusty
addikt
Premiair-nél 20.-án 50%-os akció lesz.
-
Đusty
addikt
válasz cintula187 #12646 üzenetére
Meg sok pénz
-
-
-
RCH663
aktív tag
válasz aviator #12636 üzenetére
ha windowed módban az ablak mérete leér a tálcáig akkor le esik az fps nagyon ez windows hiba. alulról legyen kb 1 cm ráhagyva, az sokat segít.
A sok addon miatt lehet több layer van egymáson, és össze veszik ( mindegyiket számolja) a default, me az orbx, meg egyebek. scanery sorrendet rendezd újra, a legfontosabb legyen legfelül (pl az orbx felett legyen maga az addon reptér)
-
aviator
tag
Hali urak!
Következő kiegészítőkkel használom az FSX-et (SP2),
- FSGlobal Ultimate
- ORBX base
- ORBX OpenLC Europe
- ORBX Vector
- UK2000 Heathrow Xtreme V3.0
- REX 4
- Active Sky Next
- Aerosoft Airbux X extendedAz alábbi konfigon:
- ASUS Gryphon Z87
- Intel Core i5-4670k
- 12 Gb RAM (DDR3)
- Radeon HD6850 1 Gb ram
- Kingston SSDA probléma az, hogy keveslem a 10-18 FPS-t Heathrow közelében és London felett. Gurulás közben például jellemzően ilyen 12-13 FPS-em van, ez még nem is annyira zavaró, viszont ugyanez az érték a város felett final-re forduláskor és a final-on végig már eléggé el tudja rontani az élményt.
Nem értem miért van, ezen a gépen már nem hiszem, hogy ilyesminek elő szabadna fordulni és eleinte nem is volt ezzel gond, 20 felett volt az FPS. Utoljára az Open LC packot tettem fel.
Sok ötletem nincs, az mondjuk nem biztos, hogy használ neki, hogy az SSD-n kevés a szabad hely (3 Gb), ezt orvosolni fogom. FSX.cfg-t FSXGenius video-ja szerint tweakeltem, a scenery beállítások is innen származnak. Minden ötletetre javaslatra szükségem lenne.Köszönöm előre is!
-
Korcsii
őstag
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
BP-en van ez a szim is? Ha megfelelő az időpont, akkor megnézném én is.
MÁS: EyeFinity
Valamiért engem nem hagy nyugodni az EyeFinity kérdés. Alap gépekkel semmi problémám az 5760*1200-as +káva felbontáson, de pmdgNGX737-nél is csak egy dolog van ami idegesít. Az egér mutatója folyamatosan "betöltés jelet mutat (karika)" és ez megnehezíti a kezelést, főleg akkor zavaró amikor a CDU-n programozom az FMC-t.
Kipróbáltam úgy, hogy minden csúszkát lehúztam, de akkor is fennáll ez a probléma.Most, a próba kedvéért beszereztem 3db NEC1970Nxp-t( bagóért, 4K/db ) és a jelen felbontáson 4032*1024 (káva nélkül 3840*1024) nem mutatkozik ez a probléma. DX9.
A gép adatai az adatlapomon, megtalálható.
Próbáljam meg DX10-en?
Ötletek?
Tazi
-
uRSul
tag
válasz Cypresss #12625 üzenetére
Ígéretesen hangzik, remélem beférek én is a keretbe!
A Duna Plaza-s látvány élményt igyekeznék jobbra cserélni!
A Highfly-os projektoros nem volt rossz, bár nem tudom vannak-e itthon olyan helyek, ahol kissé élesebb a kép és nagyobb felbontással dolgoznak (3 kivetítővel/monitorral) (?). Ja, és nem a Wizz szimulátora![ Szerkesztve ]
-
Cypresss
senior tag
Ez egy új szim lesz, és természetesen projektorok vannak.
-
Đusty
addikt
válasz cintula187 #12623 üzenetére
Nem hinném, hogy kishazánkban számtalanul nyakra-főre vannak szimulátorok leplezetlenül de ne legyen igazam. Egyébként meg nekem mindegy csak menjünk már
-
Cypresss
senior tag
válasz cintula187 #12550 üzenetére
Szia,
Bocs, hogy csak ilyen későn válaszolok, de várni akartam a bejelentéssel. A lényeg, a HighFlyban nem voltam a nyáron, de mindannyian menni fogunk egy új helyre, ami nem a város szélén van, hanem közelebb a központhoz, mindenféle közlekedési eszközzel megközelíthető lesz. Nyolc személyes kabin - utasokkal együtt -, minden panel, a felső OVHD panelt is beleértve funkcionál, utasok tudják nézni a tájat repülés közben, és még a pedál is jó. Már csak a finomhangolás zajlik, ha engedélyt kapok rá, pár napon belül posztolom a képeket.
-
miresz
veterán
válasz RCH663 #12614 üzenetére
Köszönöm szépen a választ Tehát a VGA memória sebessége,és a csatoló sávszélessége számít elsősorban. Azt mondta,ha annyira fontos áldozna még rá esetleg egy SAPPHIRE TRI-X R9 290 4GB GDDR5 OC-ra még befizetne. Itt alacsonyabb a memória órajel,de magasabb a sávszél.
-
-
TepsiMan
újonc
SOS!
Lenne egy olyan kérdésem hozzátok,hogy valaki ért -e a SbuilderX-hez,vagy valami hasonlóhoz?A problémám nem egyszerű!Ugyan is "szerver plugins" kellene hozzá,amiben látom a Google Earth 2009/7/31 dátummal jelzett képeket,amit fsx.bgl formátumba szeretnék kimenteni.
SOS
SOS
SOS
SOS SOS! -
pakriksz
őstag
FSX mivel egy ősrégi gagyi motorra épül, semmi más nem számít csak a magonkénti teljesítmény (igazából abból is 1 mag teljesítménye, mert többet nem nagyon tud használni).
Legjobb rá egy 2 magos cpu szénné tuningolva.[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
miresz
veterán
válasz hhelikopter #12604 üzenetére
A Prepar3D v2.2-ről azt olvastam a Lockhed Martin honlapján,hogy inkább VGA igényes mint processzor,mivel valami más game enigine-t kapott. Az FSX az tudom,hogy procilimites lesz akármit is csinálunk.
(#12605) wd.taz: Tudom,olvastam én is,de hát sajnos a proci már megvan.
Szerintem inkább várj a következő generációig,ahogy olvasgattam a 4790K sem lett ép a legjobb. A tesztoldalaknak megint forrasztott példányt küldtek,ami természetesen nem melegszik úgy,de kereskedelmi forgalomban pasztás példányok vannak.
[ Szerkesztve ]
-
wd.taz
aktív tag
válasz miresz #12603 üzenetére
Pont ezért írtam a 4790K-t, mert annál már más pasztát (vagy valamit) használnak és a kupak magasságán is csökkentettek, közelebb van a szilícium lapkához.
Nekem i5-3570K (4,3GHz) van és egy Alpenföhn K2 csücsül rajta. Át se melegszik rendesen, de a garancia vesztés miatt én sem vállaltam a kupaktalanítást.
A következő konfigban 4790K lesz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz hhelikopter #12601 üzenetére
Köszönöm a választ.
Proci hűtő van egy BQ Dark Rock Pro 2 De sajnos a Hasswell procikat kupakolni kellene a magasabb órajelhez,mert a gyári hővezető paszta ami a kupak és a szilicium lapka között van ennyire pocsék sajnos. Bármilyen hűtőt teszel rá nem tudja elvezetni a hőt rendesen sajnos. A kupaktalanítás meg garancia vesztéssel jár,tehát felejtős számára.
Tehát akkor a VGA terén egy 280,280X elég egy fHD monitorhoz hogy szép beállításokkal fusson. (itt a Prepar3D-re gondolok) Kiegészítőket is szokott feltenni,asszem valami ferihegy,meg stb. Ez is fontos lenne,hogy szépen menjen.
-
hhelikopter
tag
válasz miresz #12598 üzenetére
Hali,
Véleményem az, tesztelve mindkét gyártó utóbb piacra dobott termékeiket, illetve olvasva a külföldi hozzászólásokat, hogy mindegy melyik gyártó - ATI, NVIDIA- VGA válassztod.
Javaslatom:
- R9 280 / elegendő / A maradék pénzből kijön a legjobb léghűtő simán, vagy érdemes lenne egy komoly vízhűtőt építeni a procinak. 50-70 e Ft - ból megvan.
A legfontosabb viszont a processzor húzása, amihez vegyétek a legjobb léghűtőt - NOCTUA NH-D14- Én is ezt használom. Én az I7-2600K 3,5 GHZ - ről 4,9 GHZ húztam ami 15-20 FPS hozott. Azt hiszem ez Önmagáért beszél.
Udv,
Új hozzászólás Aktív témák
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN