Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuki2200
senior tag
válasz Realradical #121796 üzenetére
Pedig én már most unom. Kivancsi vagyok a fanok mikor fognak besokallni, mert megújjítani nemigazán tudják a műfajt, van 3 sémájuk és minden film ugyan arról szól.
Ha anyagilag nem is, de lehet megérné pihentetni pár évet a Marvel brandet..
[ Szerkesztve ]
-
Mik76
senior tag
Ponyvaregeny
Ugy husz eve lattam eloszor a Muvesz moziban. Akkor ereztem hogy valami olyan filmet neztem meg ami abszolute nekem valo. Azota sokszor lattam, bar a szinkronost csak egyszer felig.
Ugy ot ev utan ujra vegigneztem. Borotvaeles keppel, nagy teven netflixrol. Majdnem ugyanannyira tetszett mint elsore.
Aki meg nem latta az potolja!
10/10#értékelés
[ Módosította: vond ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Realradical
őstag
válasz brownus #121607 üzenetére
A homokféreg tetkó mekkora királyság! Respect
@tuki2200
Minden tiszteletem Tolkiené, de azért a két világot össze sem lehet hasonlítani méretben. Több mint 32000 képregényt adott ki a Marvel és ebből 6 szám az Infinity War. Kicsit korainak érezném, hogy bezárjon a bazár.[ Szerkesztve ]
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
tuki2200
senior tag
válasz Tibiajax #121794 üzenetére
Mondjuk mert nem az a cime, hogy Infinity war 2, hanem Endgame. Azaz önálló filmként is meg kellene állnia a helyét. De nem tudja, ahogy folytatásként sem, azok vannak csak elájulva tőle, akik a 11éves univerzum lezárását erőltetik bele(a phase 3 vege ugye a pokember lesz) meg teljesen elvakult fanbolyok, esetleg akik csak az utolso 45percre emlékeznek a filmből...
A legjobb lezárás szerintem az Infinity War vége lett volna, kikaptak, véget ér a hősök kora.. ahogy a Kiraly visszatérbe is, a tundek, torpok, varazslat elhagyja a vilagot és eljön az emberek kora..
[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
Korábban irta valaki a végjátékhoz, hogy mindenféle előismeret nélkül készül megnézni a filmet.
Hát, szerintem úgy teljesen felesleges, inkább el se menjen. Annyi visszautalás, belsős poén értelmét veszti, hogy előismeret nélkül, esetleg egy youtubeos marveles gyorstalpaló videóval is csak egy katyvasz lesz neki a végjáték...Sovány szakácsban sose bízz!
-
nyisziati
veterán
válasz Peterhappy #121778 üzenetére
Köszi az infót. Nagy kedvenc. Remélem elérhetővé teszik akár fizetős formában is valamelyik online tékában.
-
hoffman_
nagyúr
válasz madgie #121789 üzenetére
ezért jó az allee. ott nagyjából 43°C-ra temperálják a termeket, így gond nélkül kiizzadsz mindent :ddd én film előtt egy órával még a Subwayben tömtem magam Schweppesel és még egy kávét is ittam a vetítés előtt a Freiben. 21:00-től 01:30-ig gond nélkül elvoltam :d
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
KaitouP
nagyúr
válasz #42308056 #121755 üzenetére
Az a nyílt feminizmus, amit egyenesen az arcunkba toltak, az valóban undorító volt. Thor elhülyéskedése egyébként vicces volt, de lehet hogy vehették volna tényleg egy picit komolyabbra. A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
emiki6
veterán
válasz madgie #121785 üzenetére
Szerintem az izgalom miatt gyorsabban pörög az anyagcsere és több folyadékot selejtez a szervezet, ezért nagyon dehidratáltnak kellene lennem ahhoz, hogy ne kelljen egy ilyen hosszú és izgalmas film után locsolnom... És pont emiatt igyekszem is dehidratáltnak lenni egy kicsit. A film előtt igyekszem csak elégséges mennyiségű vizet inni, film közben meg inkább semmit. Azért is nem eszem ilyen sós vackokat, mert arra is inni kell...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
válasz Louro #121780 üzenetére
A CC-ben 15 perc szokott lenni a film előtt az előzetesek meg reklámok és ugye a stáblistát sem kell végigülni.
Én a film közben nem ittam semmit, de azért így is éreztem a vége fele, hogy 4 órát nem bírnék ki. Érdekes azt látni, hogy mindenki eszik-iszik, aztán meg kimászkál film közben, mintha nem is filmetnézni mentek volna. Én meg ettem előtte, beültem, végignéztem, kijöttem. Nem értem miért éri meg nem így tenni. Olcsóbb is és a filmből sem fognak részletek hiányozni."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Viszlát
addikt
Többször elém került az elmúlt pár hónapban, de mindig passzoltam, egyrészt azért mert a westernek egy-két kivételtől eltekintve nem igazán fogtak meg soha, másrészt John C. Riley-ról az Anchorman féle borzalmakra asszociál a filmes féltekém. Tegnap aztán mégis adtam neki egy esélyt és nagyon nem bántam meg. A sors iróniája, hogy Riley magasan viszi a prímet az egyébként is nagyon jó szereplőgárdában, tényleg zseniálisan alakítja a filozofálgató, változatni, sorsából kitörni akaró bérgyilkost.
Egyébként meg egy western, aminek a fő mozgatórugója nem az akció és az erőszak, hanem a jól kimunkált karakterek és a kerek, értelmes, nyelvezetüket tekintve kifejezetten szokatlan dialógusok? Ráadásul a történet nem merül ki annyiban, hogy ki marad életben a lövöldözés végén, hanem több síkon mozog és nincsenek előre leosztott jók és gonoszok? Nem tudom mit szívtak a készítők, de kétségtelen, hogy nagyon egyedit alkottak a műfajban. Még az elmaradhatatlan akciójelenetek is érdekesen komponáltak és izgalmasak, nem két hordó mögül, vagy a fő utcára kiállva lövik halomra egymást az ellenfelek.
Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszett, a fentiek mellett egyébként remekül fényképezett gyönyörű tájakon és díszletek között zajlanak az események.
9/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Louro
őstag
válasz koncsik #121779 üzenetére
Nincs 3 órás a film, szóval no para. Bár a sok előzetessel simán elhúzzák és úgy meglehet.
Lehet az, hogy 14:00-kor kezdődik a film és fixen 10 perc az előzetesek meg minden. Így aki akar 14:10-re érkezik és nincs harag. Úgyis az előzetesek alatt elfogy a popcornok fele és a nacho.
Mess with the best / Die like the rest
-
MODERÁTOR
Talán az egyik legfontosabb információ az Endgame-mel kapcsolatban (mivel én 2 kiskorúval nézem meg, tényleg - mikor lehet kimenni pisilni)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Peterhappy
őstag
-
emiki6
veterán
Kiforgatod, én nem emlékszem, hogy annyi szó esett volna erről. Mindenről lehet beszélni egészséges keretek között. Nemrég a Free Solo folyt a csapból is, pedig nem volt mögötte 11 év felvezetés, senki nem is panaszkodott, csak mikor megcsúszott a dolog, kialakult 2 tábor, melyeknek tagjai amúgy a filmen kívül azért nem sokat tudtak a mászásról és egymást győzködték lankadatlan, de hiábavaló módon.
A devianciákról és kultúrális különbségekről pedig nem lehet beszélni, mert tabu és sokak véleménye (az enyém is) sértő, amiért bünti jár. 🤷♀️
A marvellel kapcsolatosan most, szerintema tiltakozás több felesleges hszt szült (beleértve az én tiltakozás ellen tiltakozó hsz-eimet is), mint maga a film megvitatása. (Leszámítva a box office adatokat, amik pl engem nem érdekelnek, mert nem vagyok közgazdász. Csak az érdekel, hogy az avatart lehagyja e vagy sem. ) Nem azt mondom, hogy nem volt szó a filmről, de eddig még többnyire ez egészséges kereteken belül történt, még nem csúszott meg a dolog.
Ne kötekedjé má annyit!
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Des1gnR
őstag
Van egy felesleges Bosszúállók - Végjáték mozijegyem az Allee-ba, ma 13:20-ra. (Feliratos előadás)
Ha valaki kéri, akkor írjon bátran.v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
woros
őstag
válasz pohár #121707 üzenetére
A rendezői szereplésre annyit,
na nekem ez sok(k) úgyhogy itt ért véget a dolog. Legalább 11 évig nyugi volt ezen a téren.hogy egy cikkből kiderül az is, hogy így ő az első nyíltan meleg szereplő a marvel filmekben. A valkűr is az lett volna csak a ragnarökből kivágták a jelelenet. A Brie Larson meg még sűrgeti az lmbtq-s dolgot a filmekbe.. [ Szerkesztve ]
-
nyisziati
veterán
válasz Pitterix #121772 üzenetére
Ez nekem is nagyon tetszett. A gyerekek kíméletlen őszintesége és a felnőttek reakciója is remekül eltalált drámai szempontból.
A stáblistát érdemes végignézni, a bemutatott személyek/családok valószínűleg az inspirációt szolgáltatták a forgatókönyvhöz. Némelyikük hasonlít is egy-egy szereplőre. -
Pitterix
őstag
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Louro
őstag
válasz #42308056 #121761 üzenetére
A filmtörténelmi részt nem vitatom, de az egészet egyben a Star Wars-hoz tudnám hasonlítani. Az első részek olyanok voltak, amiket vártak. A képregényen alapultak.
Majd jött a SW1-3, ami egy vicc kategória. A Marvel filmek is kezdték elhagyni a képregények alaposan felépített világát. Párhuzamos Marvel-univerzumot építve ezzel.
A film nem rossz, de túl csöpögősre gyúrták a végét. A film eleje inkább drámai, a vége meg egy eposzi csatát akart. Ez is standard, ezért nem spoiler ez. Bőven megoldható lett volna ez 2 órán belül is, de megértem, a hype miatt dramatizálni kellett. Jobban belegondolva, mi is már több, mint 100 hozzászólás óta arról beszélünk.
Mess with the best / Die like the rest
-
törölt tag
válasz ProEvoFan #121765 üzenetére
Engem csak az zavar mikor csipszes zacsival szórakoznak fél órát... Ha olyan fontos bezabálni miért fáj a mozibüfében megvenni a kaját? Ja hogy drága? Akkor nem kell falni.
Barbiban amúgy tök kulturált volt a nép, talán kétszer nézett valaki a perifériámban telefont de csak rövid ideig, zacsizás se nagyon volt, nem tapsikoltak, hűháztak, óbégattak amikor történtek a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
ProEvoFan
nagyúr
Most értem haza a moziból.Endgame fasza volt, meg minden....de már kezdem unni, hogy a "nép" zabálni jár moziba, nem filmet nézni...a fél mozi ropogtatta a kib@szot nachost, zörögtek egész végig...k* idegesítő volt
A mellettem ülő gyereknek nem sok kellett hogy beverjem a pofáját (pedig nem vagyok az a típus)...huuuu basszus, nagyon gáz volt... -
KaitouP
nagyúr
válasz k-adi #121758 üzenetére
OMG... Hányszor áttárgyaluk már ezt. Szerintem benne volt a mondandómban, meg többször is kifejeztem hogy néha elkap az undor a túlzott Marvel imádattól, és arról is írtam már hogy mennyire tartom értékesnek a Marvel futószallagon gyártott filmjeit.
Ehhez képest egy 7/10 szerintem nagyon tetszett kategória.
Egyébiránt egyértelműen egy 10/10 - es film nálam olyan, amit milliószor újra tudnék nézni, amiről ódákat zengek, meg amiről majd az unokáimnak is mesélnék. Ehhez viszonyítok, meg természetesen a 2-3/10 - es nézhetetlen vackokhoz.
Nem mellesleg ez egy szubjektív skála, a saját skálám, nem egy, a fórumtársak által közösen létrehozott és elismert PH!skála.
Amúgy no offense, remélem érthetően érveltem.
[ Szerkesztve ]
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
törölt tag
válasz gyuromoj #121760 üzenetére
Hát igen, lehet mondani akármit meg szidni jobbra-balra, de ez filmtörténelem. És ezzel még nincs vége, hogy egy klasszikust idézzek!
Egyébként most hogy mondod, annak idején az első Vasembert én is moziban néztem. Valójában a Superhero Movie-t akartuk megnézni a MOM-ban, de valamit elszámítottunk, vagy aznap nem is adták, szóval nem jutottunk be rá. Aztán beültünk a Vasemberre, még az tűnt a legértelmesebb filmnek.
Sőt, így belegondolva az összes Vasember filmet moziban láttam. Durva.
-
gyuromoj
veterán
Avengers: Endgame
Emlékszem hogy 2008 őszén első munkahelyem éjszakás műszakja előtt néztem az első Vasembert.
Most pedig 11 évvel később lezárult egy korszak.
Voltak gyengébb alkotások, de az összkép az úgy jó ahogy van.
Kíváncsi leszek hogy ezek után merre tovább.
#értékelés
szerk.:
186 hsz gyűlt mire ezt megírhattam.[ Módosította: vond ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
válasz k-adi #121758 üzenetére
Ízlések és pofonok, de a jót szerintem érdemesebb széles skálán értékelni. A szar úgyis szar, nem kell részletezni hogy 2/10 vagy 4/10-es szar mert szar, ne nézd meg egyiket sem. Nálam a 6/10 már nézhető, de az 5/10-ben is voltak szerethető pillanatok. Alatta egyre szarabb, mondjuk ja, pont ellent mondok ezzel az első két sornak, de érted mire gondolok.
-
k-adi
nagyúr
válasz KaitouP #121748 üzenetére
ha a "nagyon tetszett a film" 7/10 pontot "adsz" .... akkor a többi magasabb pontoknál mit írsz?
8/10 nagyon nagyon tetszett a film
9/10 nagyon nagyon nagyon tetszett a film
10/10 nagyon nagyon nagyon nagyon tetszett a film?(off ba rakom, mert végülis lényegtelen az egész, de ezt sose fogom megérteni)
-
törölt tag
válasz KaitouP #121748 üzenetére
Én nem igazán tudom elhelyezni. Tetszett, komolyan meglepődtem mennyire le tudott kötni, kicsit sem éreztem a 3 órát, illetve valamennyire éreztem de teljesen jó tempóban haladt a film, Thanost is bírtam, talán kicsit jobban is mint az előzőben. Viszont sokszor annyira béna, bugyuta volt...
A reunion az kajak mekkora volt már! De mégsem ütött nekem akkorát mint a Végtelen Háborúban mikor Thor berobban a csatamezőre. Amúgy Thor történetszála is mennyire mély lehetett volna, de folyton elviccelték az anyátlan, apátlan, hazátlan, teljesen megtört kiégett istenséget, kicsit kár volt érte szerintem. Meg mikor összeállt a girlpower csapat, na ott fogtam a fejem. Kíváncsian várom mi jön a továbbiakban, bár én azért már kicsit unom ezt a szuperhős bohóckodást, nem szeretem hogy ennyire megkerülhetetlen részét képzi a filmiparnak, főleg az MCU.
Atyaúristen 157 millió dollár Amerikában EGY NAP ALATT!
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
-
K Norbi
addikt
válasz KaitouP #121751 üzenetére
Miért ki maga? A bádogember!
Hatalmas jelenet."Szép időnk van, csak a narkósokért jöttünk"
[ Szerkesztve ]
-
KaitouP
nagyúr
válasz #42308056 #121749 üzenetére
Meg kell csinálni a magyar szuperhősfilmet, UNIVERZUMOT, és hülyére keresni magunkat. Leszel a Bádogember?
A PlayStation.Community csapata minden kedves olvasójának játékostársának áldott, békés, boldog ünnepeket kíván! https://playstationcommunity.hu/hirek/komment/kellemes-unnepeket-kivan-a-playstation-community
-
Ispy
veterán
válasz emiki6 #121737 üzenetére
Ja, tehát ha egy valós dologról szól a film, mondjuk homoszexualitás, rasszizmus vagy éppen öngyilkosság, akkor arról nem lehet beszélni, hiszen az nem a filmhez tartozik, de ha egy nem létező idióta egy csettintéssel megöli a nem létező galaxis nem létező lényeit, akkor arról lehet hetekig elmélkedni. Értem, de inkább nem.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
KaitouP
nagyúr
(Bosszúállók: Végjáték) [2019]Aki ismeri a Marvel világával, és főleg az azt éltető amerikai cukormázos hype tömeggel kapcsolatos véleményemet, az meg fog lepődni most.
De hogy őszinte legyek, magam is meglepődtem. Nagyon. A miértje ennek az, hogy nagyon tetszett a film. A barátnőmmel néztük a minap, és mindegyikőnknek bejött, pedig egyikőnk se nagy Marveles, vagy egyáltalán szuperhősös.
Méltó lezárást kapott (egyelőre?) ez a hosszú történet, persze a maga bugyutáskodásaival, néha üresjárataival - egy fél órát azért le lehetett volna faragni szerintem a filmből ha szigorúan nézem, viszont nem éreztem fárasztónak a 3 órás hosszúságot sem. Amit pláne nem gondoltam volna, hogy a libabőrös leszek a nagy csatában lévő szuperhős reunion - től, de mégis megvolt az az érzés. Vasember halálánál pedig rendesen összeszorult a torkom. Szerintem ezt odatette a Marvel, és jobb volt ez az Infinity War - nál.
7/10!
De ettől függetlenül bírnám ha minimum egy évig Marvel csönd lenne.
#értékelés
A moziról:
Ez a Corvin szerintem remek mozi, most voltam itt először. Semmi "extra", de nagyon szép az épület belül, a Korda terem nagy és kulturált volt, a nachos, de főleg a sajtszósz kifejezetten sajt ízű, nem műnek ható volt. Tetszett nagyon.
-
K Norbi
addikt
válasz Aventador91 #121743 üzenetére
Mindegy csak Avatart nyomjuk már le.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Enigma1945 #121739 üzenetére
Szerintem azert tarol ennyire az Endgame bevetelileg mert az IW hatalmas nagy sztorija, es befejezese utan, mindenki kivancsi, hogy hogyan folytatodik tovabb.
ez valami egészen elképesztő info.. én ezt nem is gondoltam volna -
hoffman_
nagyúr
válasz PuMbA #121740 üzenetére
én továbbra is tartom, hogy le fogja nyomni az Avatart. bevétel szempontból is. a nézőszámban biztos vagyok, ugyanakkor ezt jó lenne látni. ha tudsz, vagy bárki tud megbízható forrást erre vonatkozóan, azt megköszönném ugye azt nem mindig teszik mellé, hogy anno az Avatar esetében a 3D és az IMAX komolyan megdobta a számokat, fajlagosan ugye jóval többe került beülni a filmre így, ami úgy tudom, hogy jelentős többletet hozott.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Már 600 millió és még hétvége sincs Durva...
[ Szerkesztve ]
-
Enigma1945
őstag
Szerintem azert tarol ennyire az Endgame bevetelileg mert az IW hatalmas nagy sztorija, es befejezese utan, mindenki kivancsi, hogy hogyan folytatodik tovabb. Az Endgame sikeret az Infinity Warnak koszonheti csak. Mar 3x lattam a filmet, de meg mindig azt mondom jobb az Infinity War sokkal.
[ Szerkesztve ]
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
emiki6
veterán
válasz Viszlát #121736 üzenetére
Volt rosszabb, ez igaz, de sokszor (pl star wars 7-8) azért indokolt volt, marmint a film fikázása, de itt ugye nem a filmmel "volt baj" (hisz akkor még meg sem jelent), hanem a jelenséggel, hogy akiket ez érdekel, azok itt beszélnek-beszélni fognak róla (ami amúgy teljes mértékben on, míg a "miért maszik valaki kötél nélkül" már kevésbé. Más megosztó téma nem jut eszembe), engem ez aggasztott, az, hogy a rosszindulat a topik egy részére irányul néhany ember felől, akik ebben találták meg a világvégét.
De ha gerilla hadjáratnak tekintem, az jópofább.The end
-
Viszlát
addikt
válasz emiki6 #121733 üzenetére
Azért érdeklődtem, mert szerintem most kifejezetten jól kezelte a topik a helyzetet. Ennél sokkal durvább dolgok mentek korábban egy-egy blockbuster kapcsán (fika oldalról). Amúgy meg terelt a halál, megírom én a kis élményeimet, ha esik ha fúj.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Mik76
senior tag
válasz Tibiajax #121723 üzenetére
Mar az a feltetelezes is santit szerintem hogy kepregenyfilmet nem lehet osszehasonlitani mas filmekkel, de hogy az elso reszt se lehet osszehasonlitani a masodikkal az mar igencsak vicces.
Akkor mivel lehet majd osszehasonlitani? A blurayt a dvd-vel?A bluray fog nyerni... [ Szerkesztve ]
http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
-
emiki6
veterán
válasz Viszlát #121696 üzenetére
Nyilván senki nem anyázott, mert moderálták volna. Hiába akarja leköpni valaki a másikat, ha van köztük egy üvegfal. Mindenesetre én erős rosszindulatot véltem kihámozni bizonyos hsz-ekből, melyek mondanivalóját, bennük meghúzódó feltételezett érzelmeket próbáltam röviden, nem formális módon kifejezni, egyfajta karikatúrisztikus szemrehányásként, hogy bár hiába lett ennek itt divatja, attól még ez nem biztos, hogy "jó".
Rád azthiszem pont nem gondoltam, kifejezetten tetszett a gerillahadjáratod, hogy megpróbáltál filmvéleményekkel témát terelni, példát mutatni fröcsögés helyett.
Példát természetesen nem hozok, mert az már személyeskedés lenne.Sixpak:
"Konkrétan zero olyan hozzászólás született, melyet a 3. pontban említettél, ezért nem értelek, ez így szimpla hangulatkeltés."Az első megfigyelésért jár egy nóshitsherlok, a második részben igaz, de természetesen nem az volt a cél, csupán egy nyomatékosító eszköz. :)
Nyisziati: a bujtatott lealacsonyítás is lealacsonyítás, persze ezt te is tudod, különben nem éltél volna ilyen hasonlítással. Nem minősítem. (Ez egy burkolt minősítés volt a részemről, amúgy )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Végjáték: nagyon jó és borzasztóan rossz jelenetek váltakozása 3 órán keresztül. Főleg azok után feltűnő hogy az előző rész mennyire jól össze volt rakva.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tibiajax #121726 üzenetére
persze, mert újak voltak...
ha úgy érted, hogy számára újak, akkor helytálló lehetne ez a mondat, de azt nem mondta, hogy nem ismeri őket, csak azt hogy nem követte nagy elánnal a szériát
a Cinema Pinkes dolgohoz meg némi savval megspékelve, de mindent leírtál, évek óta tudható, hogy ha fizetnének sem szabad oda menni filmért
szerk.:
A villanyra rákészültem, megnéztem vetítés előtt hol kell lekapcsolni.
ez már önmagában épp elég nagy probléma :d
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Tibiajax #121726 üzenetére
Azért nem teljesen újak, mert az MCU filmek, amiket láttam: Iron Man, Iron Man 2, Avengers, Guardians of the Galaxy, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War és most az Endgame. Ezekből nekem a Guardians, Civil War és az Infinity War simán jobbak voltak, mint az Endgame Civil War a legjobb szerintem. Na nem baj, ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz PuMbA #121724 üzenetére
az Infinity War-ban azért valamennyire érdekeltek a karakterek
: D persze, mert újak voltak... de magad írod, h nem követed (=nem is ismered/érdekel igazán) őket, sok jót nem is várhattál így a II-től.. vagyis de, vártál te, mert miért is ne legyen az ember optimistán elváró. de hát általában ilyenkor sokkal könnyebben jön a pofára esés
hála az égnek, h engem az ilyen veszély nem fenyeget.. nálam max az audi commercial volt kicsit sok#121725 ehurka ..mi meg csak gratulálni tudunk neked, amiért mégis oda mentél. nem meg mondtuk, hogy ne? nem féltettünk, óvtunk, kértünk, hogy ne tedd? mert egy rakás török szr. miért nem lehet hallgatni a jó szóra, miért mazohista az ember?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ismét csak gratulálni tudok a Cinema Pinknek. Sikerült kb. fél fényerővel levetíteni a filmet. Nappali részeknél még úgy ahogy, de a sötét jelenetek sokszor alig látszódtak. Nálam innentől tényleg fekete listán van ez a mozi.
-
PuMbA
titán
válasz Tibiajax #121721 üzenetére
Ok, de engem, mint aki nem követi közelről a karakterek történéseit, nem sikerült elérniük, hogy visszarázódjak a karakterek helyzetébe és beleéljem magam ebbe a folytatásba. Végig olyan érzésem volt, hogy kivülállóként nézem a filmet és nem érdekel, hogy mi fog történni velük, mikor az Infinity War-ban azért valamennyire érdekeltek a karakterek, azaz jobban beleéltem magam a karakterek helyzetébe. Mintha valamit kifelejtettek volna a filmből.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tibiajax #121721 üzenetére
nem ugyanarról beszélünk, félrevitted. szerintem szándékosan
azért egy már önmagát (jól) felépítő megvalósítást, tényeket, mértékeket önmaga által lerombolni látni és azt védeni, elintézni egy legyintéssel, hogy "jóvanazúgy, minek keresel a kákán csomót" legalább annyira rossz megközelítés, mint az enyém
félre értés ne essék. szerintem zseni volt látni
, egy másodpercig nem állítottam, hogy nem élveztem. még azt is el tudom képzelni, hogy valamely képregény epizóddal alá is lehet támasztani egyébként. csupán nekem sok volt a csavar, következetlen. nyilván egy Thor villám már nem ér annyit, mint 10 éve, ez sajnos egy öngerjesztő jelenség és egy ilyen típusú filmnél nem nagyon van ellenszere, egyre feljebb kell tolni a lécet. ettől még élveztem a filmet, kiváltképp a csatajeleneteket, a káosszal és felvetődő lyukakkal együtt. a mosómedve poénjai ültek többnyire a legjobban, ezt is hozzáteszem, ha már felhoztad. szándákosan nem tértem ki millió apró részeltre, mert persze, hogy ki lehet siklani ezer helyen. a többi filmben is, de itt volt a legnagyobb jelentősége talán mindennek. és ez akkor zavaróvá tud válni, ha amúgy más aspektusokra - ugyanitt - érezni, hogy kifejezetten figyeltek és törekedtek.röpködni Amcsi Kapcsit és villámokat zúdítani Thanos-ra itt arról van szó, hogy volt egy IW és van egy Endgame, ahogy Te referálsz I. és II. felvonás. ha ezeket nem lehet egymás mellé tenni, akkor semmit. almát almával, körtét körtével. már miért ne lehetne összehasonlítani Marvel filmeket? mert akkor esetleg nem a csúcspont lesz a nyerő? és akkor? egyszerűen az IW jobb volt, mint az Endgame és ennyi. nekem. a szubjektivitását meg ki-ki mellérakja, ahogy szeretné. én az én konklúziómat írtam le, nem a Tiédet, nem is várom el, hogy mantrázd
[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz PuMbA #121717 üzenetére
nagyon nehéz azt megérteni és elfogadni, hogy az Infinity I. elindította, felépítette a háborút és Thanos-t, a II. már egy felépített dolgot kellett, hogy befejezzen?.. új szereplőkkel, valamint addigi szereplők nélkül.. teljesen más volt a feladat, nem lehet összehasonlítani a kettőt. ez nem egy bl-meccs oda-visszavágó vagy egy terminátor, vagy egy johnwikk, ahol kb ugyanaz a sztori csak más helyszínen. ez egy egész történet, két részletben, I és II.felvonásban. egy történet eleje és vége. az előző marvel-mozikból származó szálakról nem is beszélve
hagyjuk már ezt az infantilis összehasonlítgatásokat más marvel-filmmel, meg egyáltalán, az első résszel...hoffmann ez egy mese. onnantól, hogy valaki elkezd logikai buktatókat keresgélni meg fennakadni rajta - egy képregényadaptáció marvel-film esetében - az a dolog már eleve bukik. semmi értelme nincs, csak a saját szórakozásodat és örömödet ölöd... mert ha így állsz neki, akkor miért nem akadsz ki azon, hogy miért nem hal meg a Kapitány, amikor leesik 20méter magasról betonra, a pajzsára áradásul, ehelyett feláll kicsit nyüszögve és már fut is tovább? miért nem akadsz fent azon, ahogy Asgard-ba bejut az ellenség sötét-elf sereg és ellenük végtelen számú asgardi katona jön elő a semmiből? vagy hogy a mosómedve humorizál? vagy hogy Thanos hármat ütött meg egyet rúgott Hulk-ra és már el is ájult? édes istenem, mennyi mennyi dolgon lehetne fennakadni és mosolyogni... tehetném én is, de miért nem teszem ezt? mert ez egy mese, szuperhősös mese és élvezni kell a látványt, élvezni kell a show-t, ahogy mai technikával végre hihetővé teszik nekünk Steve Rogers-t meg Thor-t, ahogy felrepül és szórja a villámokat, ellentétben a kezdeti adaptáció-próbálkozásokkal, amiket gyerekkorunkban mi még láthattunk és már akkor is inkább csak röhögtünk rajta, mintsem elhittük vagy komolyan vehettük volna minimálisan is..
mi lesz tényleg a következő lépés? keressünk kérdéseket a Mary Poppinsban is, amit épp a minap láttam? miért vigyorog mindenki az utcán? mit keres a porcelánra festve Mary, mikor az előbb még az esernyőjével ereszkedett le a háztetőre? logikailag nem jön ki!Viszlát nem írok semmit, én betartom azt, amiért kampányoltam itt a közért!! 1hét.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz S e t h #121718 üzenetére
a kolosszálist, mint beletett munkát, karaktereket, terjedelmet érintő jelzőt használtam, amire szintén alkalmas. ez elvitathatlan jelzője a filmnek. ugyanakkor ezen fenn is akad, mert nem tud kiteljesedni. a Marvel univerzumban egy gigászi méretű, de közepes minőségű alkotás.
remélem így már megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz hoffman_ #121716 üzenetére
"az azonban kétségtelen, hogy az Infinity War viszont köröket ver erre a filmre, minden tekintetben."
Így van. Nagy rajongóként több érzelmi töltettel mennek az emberek a moziba és teljesen érthetőek a magas pontozások, de mint kívülálló és nem rajongó, sokkal több érzelmet váltott ki belőlem az Infinity War. A film baja, hogy hatástalan és egyáltalán nem volt benne olyan erő, amitől jobban érdekeltek volna a karakterek, szemben az Infinity War-ral.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Tibiajax #121706 üzenetére
engnem terveztem ennyit írni róla, magam is meglepődtem, mire össszeállt, de mivel én is belekavarodtam a cselekménybe, így kijött az is.
a konklúzióval kezdenék. részemről egy erős közepes a film, maximum. túl sokat akartak ebben a három órában, iszonyatosan zsúfolt volt, ráfeküdtek a karakterfejlődésekre, de ez egyrészt sokszor nem jött össze, másrészt elvett időt sok mástól. helyenként elnyújtottnak is éreztem. dióhéjban? sikerült lezárni és az is biztos, hogy meg fogom még nézni, hogy jobban átlássam. a látványra nem lehetett panasz, ahogy azt megszoktuk. az azonban kétségtelen, hogy az Infinity War viszont köröket ver erre a filmre, minden tekintetben.
az időutazást, mint megoldás, megmondom őszintén nem vártam alternatívaként. ezzel rögtön adtak is egy pofont az egésznek, ebből már jól nem lehet kijönni, ha korrekt is akar maradni a rendszer. volt bőven seb, amiből vérzett, óriási tátongó lyuk kapásból, hogy miként hozta vissza Nebula az egész díszes sereget mindenestül, amikor csak a portál egyik fele volt nála, a másik oldalon fapapucs sem, nem hogy Pym részecske és Avengers-karkötő. vad törés volt ez is, de csepp a tengerben. az én értelmezésemben – ami jó eséllyel hibádzhat - a Sorcerer Supreme abban egyezett ki Bannerrel, hogy ha visszakerülnek a kövek oda, ahonnan elvették őket, akkor nem alakul ki párhuzamos létsík. pár hsz-vel előttem is ezen futottak zátonyra itt páran (érthető módon). szerintem: ha összekombinálom azzal, amit Hulk Prof mondott Scott-nak, miszerint is nem lehet megváltoztatni a jövőt az adott létsíkon azzal, ha babrálsz a múltjával, akkor gyakorlatilag az a lényeg, hogy változhatnak események, de a köveknek mindenképp egy helyen kell lenniük idősíkot tekintve. tehát ha visszakerülnek oda, ahonnan elhozták őket – még ha nem is tökéletesen ugyanoda fizikailag – akkor nem borul fel a rendszer, nem alakul ki sok párhuzamos valóság. itt én is meg vagyok keveredve kicsit, de ez talán egy értelmesnek tűnő válasz lenne a filmből. mindegyik követ vissza tudja vinni Amcsi Kapcsi oda, ahonnan elhozták, ráadásul még a cselekmények sem borulnak fel. kivétel ez alól az Avengers vége, ahol Loki meglép a Tessaract-al, ez bekavarhat. ezen töröm a fejem. továbbá a Thanos-i időhurok is sok nekem. a múltból bekerül az Endgame jelenébe, ahol el is porlad: itt kérdés, hogy meghal vagy csak visszakerül a saját idősíkjába? ha meghal, akkor nincs meg az eredeti IW univerzum csettintés, ergo mégis jön létre párhuzamos valóság, a fenti gondolatrendszerem például ezzel is bukna. Professor Hulkon nem lepődtem meg, várható volt, nem volt vele nagy gond, bár kicsit néhol erőltetetté vált. Thor-ral már annál inkább volt bajom, akárcsak Captain America-val. mindketten nagy kedvenceim, talán ezért is zavart az a nevetséges powerfaktor variálás, amit velük csináltak. az, hogy Captain America képes felemelni Mjölinrt, akár még használni is valamilyen szinten, teljesen rendben van. az viszont hogy úgy használja, mint aki évtizedek óta ezt csinálja, ráadásképp repül, sőt, villámot szór vele, nevetséges. mint ahogyan az is, hogy simán tudta viselni Stormbreakert. említésre is alig érdemes, hogy „elgyepálja” Thanos-t, aki földbe döngölte Thor-t menet közben. értem én, hogy mindent fel kellett tenni az asztalra már, de az IW-hez képest hemzseg az ilyen fatális bukfencektől. Thor-ból is az az alkesz Lebowski (ez a poén mondjuk ült), akit csináltak… vicces az első pár jelenetben, viszont az, hogy végig ezt aggatják rá és egy mezei földi halandó lepipálja, nekem sok volt. ezzel nem a megcsömörlést és kudarcot érzékeltették, hanem eltúloztak egy szar poént. már csak azért is, mert Amcsi Kapcsival egészen jól sikerült átadniuk a kudarc utáni törést az életében és Natasha-val is. Hawkeye többet szerepelt, mint az eddigi összes filmben együtt. ennek az apropóját nem igazán értettem. ezt nem negatívumként említem, csak furcsálltam. Captain Marvel-től pedig pontosan azt kaptuk, amit az önálló filmjétől, középszerűséget és kérdéseket. Thanos karakterét is tönkretették számomra. az előző részekben felépített és az IW-ban kiteljesedett motivációját és jellemét sikerült most elrontani a Földön ezzel a személyes bosszúval és szenvedni fogtok attitűddel. érthető, hogy ez még nem ugyanaz a Thanos volt, de 7 év ide vagy oda, nekem nem jött át. Stark és Rogers képernyő-ideje nem volt semmi. ez a film róluk is szólt első sorban. tényleg szép volt, ahogy búcsúzott tőlük a széria, ehhez kétség sem fér. mindkét szálat jól zárták le, erre azért törekedtek. Thor végül ugye nyitva maradt félig-meddig. nem lesz már ugyanaz az univerzum utánuk, ez kétségtelen. összességében kolosszális a film. azért 10 év és 22 film van mögötte és én kedvelem ezt az irányt is a filmvilágban – már szó szerint . hoztak igazán klassz pillanatokat nekem. attól sajnos félek, hogy ezt már ebben a formában folytatni nem lehet, ami volt, szép volt, elmúlt. én köszönöm. a Disney+ Loki és Romanoff sorozatból meg „köszömszépe’ nemmkérek”
#értékelés
-
pohár
félisten
válasz oriic #121712 üzenetére
jaja, meg is lepődtem, hogy mi a fene, bontogatja a szárnyait ilyen irányban?
spiky03... én is odasúgtam havernak, hogy ő az egyik rendező, meg is lepődtem, aztán IMBD-n gyorsan ránéztem, a 2 CA filmjükben is szerepelt már
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
Na megyek a Barbi moziba Végjátékozni, imádkozzatok értem a lámpaoltás isteneihez!
-
Pitterix
őstag
Nekünk is megvolt az év egyik, ha nem a legjobban várt filmje sokak számára.
Az elején kicsit őrlődtem, hogy júj, mi lesz ebből, lehet mégiscsak hosszú lesz az elkövetkező 3 óra, de aztán úgy belendült, hogy akár 4 órát is elnéztem volna.
Na persze, vannak klisék, hős betoppanások, elcsépelt mondatok, kiszámítható jelenetek, de összességében szerintem méltó zárása ennek a "pár" évnek.
Néhány poén tényleg erőltetett volt, viszont Rocket minden beszólásán jókat derültem.Thor ilyetén megtört karaktere néhol tényleg sok volt, ahogy Banner-Hulk kettős személyiségét sem tudtam mindig jópofának látni. Hawkeye karakterét bírom, de talán mind közül ő öregedett meg legjobban.
Azért kicsit komolyabban belegondolva, még szuperhősként is nehéz lehet feldolgozni egy ekkora kudarcot, ha lehet így nevezni Thanos ámokfutását. Thor alkoholizmusa ezért telitalálat volt, ahogy Rogers gyógyterápiára járása is.
Marvel Kapitány új frizkója nekem személy szerint tetszett, ahogy a csaj is. Pont eleget szerepelt és akkor jelent meg a hihetetlen erejével, mikor kellett.
Azt mondjuk nem értem, miért nem repült végig a pályán a bazi nagy sebességével egyből a furgonhoz. Talán így akartak némely hőst még szerepeltetni... Mintha váltófutáson vettek volna részt
Szumma-szummárum nekem nagyon tetszett. Van még egy-két kérdés, amin agyalok, ahogy itt a topikban sokan mások is és még érik pár napig, hogy teljesen megemésszek mindent.9\10
#értékelés
Veszprémben néztük a 3-as teremben, amiről annyit, hogy mikor bementünk, már forróság volt és büdös, na ez végig kitartott, a film végére már az alsógatyámból s csavarni lehetett a vizet. Néhány bunkó tahó még mindig ott hagyja maga után az üres poharakat, nácsószos és miegymásos tálcáját. Hogy az ilyen emberek otthon miként táplálkoznak, azért arra kíváncsi lennék. De simán elkelne mindegyiknek egy-két pofon, hogy tudja mi a rend.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
sixpak
nagyúr
válasz Aventador91 #121702 üzenetére
Jó, de te kemény vagy. ....meg nincs is fb-om, nincs honnan törölni.
S e t h:
kissé túlreagálod, véleményem szerint. JB neve csak általánosságban merült fel, helyette mondhatott volna millió más nevet a "híg fos tengeréből".
Inkább a hangszeres zene és a tinglitangli prüntyögős zene közti különbségek érzékeltetéséről szólt a példa.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
pohár
félisten
IMBD alapján nem tűnt fel még, de most, az Endgame közben igen: ki ismerte fel Joe Russo rendezőt, mint színészt?
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Tibiajax
nagyúr
válasz hoffman_ #121689 üzenetére
nem, nem evett végül meg a fotelos hölgy, de tény, jóllakottan folyt szét a fotelben ő is
amúgy tényleg tiszta wall-e után érzet volt, jót röhögtem, mondom, ezt megörökítem nektek
erahurka elég kellemesen teli ettük már magunkat előtte tandori szószos csirkeforgáccsal, sajtszószos szíciliai tésztával, 4fajta pizzával, bazsalikomos feta/paradicsomos salátákkal, lazac-májjal, kösziszóval a VIP még mindig nagyon rendben van, a látogató közeg nagyon normális, attól függetlenül hogy aréna rézbőrűek, hangoskodók, szimpla 16éves ratyik-tól hála istennek abszolút mentes az all-inclusive szekció. a kaja szuper, folyamatosan utánpótolt. és igen, alkohol is van, brownus meg is lepte magát egy nagyon finom pohár fehér rizlinggel. szó nélkül kínálják, az árban ilyenek is benne vannak
a terem jó, a vászon nem nagy, de legalább nincs nyomasztó hatása, hiszen csak 5 sornyi luxusfotel van.
a fotelek közti táv is kellemes, hiába emésztett mellettem a dagadt lány, nem volt zavaró, csak egy pillanatnyi sokkhatást okozott az elején. brownusnak is úgy kellett átkiabálnom, hogy tetszik a terem Barna, jól érzed magad?.. tele szájjal válaszolta, hogy igen...pöpec a kégli! -
S e t h
nagyúr
válasz nyisziati #121699 üzenetére
Öntelt vagy, ha ténymegállapításként aposztrofálod a butaságot, amit leírtál.
Akikkel néztem a filmet, azok átlagéletkora 39 év, és szerintem azt sem tudják miben merül ki Justin Bieber munkássága.
Degradálhatod azokat, akiknek más az ízlésük mint neked, de valószínűleg nem róluk állítasz ki szegénységi bizonyítványt.Az meg lehet, hogy csak nekem érthetetlen, hogy mi az összefüggés a zenehallgatási szokások és egy adott film korai megtekintése között.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
nagyúr
válasz Aventador91 #121702 üzenetére
Akkor azok nem voltak a barátaid...
Amúgy meg szerintem is érdemes lenne az Endgame-nek egy külön topikot csinálni, de ha itt marad, akkor sem dől össze a világ - időnként jót röhögök, hogy a 30 új hozzászólás fele csupa spoiler tag, oszt' annyi.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
sixpak
nagyúr
válasz emiki6 #121694 üzenetére
Konkrétan zero olyan hozzászólás született, melyet a 3. pontban említettél, ezért nem értelek, ez így szimpla hangulatkeltés.
Én is agyfaszt kapok a félévente fosott képregény filmektől, de kikerülhetetlen a dolog (minden spoilert elolvastam, de nem lettem okosabb ), mindenki baráti körében van marvel fan, attól az még a haverom/barátom marad....legfeljebb néha elejtem neki, hogy kicsit el vagy b@szva.Nyisziati zenés példája tökéletesen helytálló, de ízlésről vitázni felesleges.
Hála Isten, különbözőek vagyunk, ettől izgalmas a dolog.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Célegyenesben a Yettel TV
- Bestbuy játékok
- Futás, futópályák
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest