Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz defy456 #56798 üzenetére
Ha vettél BC motort, akkor azoknak a kettes csatlakozójából lehet ide faragni egy négyest. Én azt csináltam a H67-en. Vagy csak simán beleforrasztasz 3 kábelt egy csatlakozóval a végén. Ha van érintőtüskéd (vagymianeve), akkor azzal is lehet.
A V+ nem kell. Csak a másik 3 (CLK, DIO, GND).
Kell az ST-link utility, ha nem akarsz mással babrálni, akkor azzal fel is lehet tenni majd a szoftvert, az nem ördöngös.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Misi1979
őstag
Mekkora az a terület, amiről fotókat kell csinálnod? Nem a befotózandó területek nagysága érdekel, hanem az, hogy pl egy drón mennyi idő alatt végezne, ide-oda repülésekkel. 50 fotó nem vészes, sztem sokunk segítene neked benzinköltség plusz ebédsörkóla kombóért - kivétel, ha a telek soksok négyzetkilométeres.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
defy456
aktív tag
Megjött az st-link
Valaki segítene, és leírná lépésről lépésre, hogy mit kell csinálnom az e011-el a nagy dőlésszög érdekében?
Látok a boardon 4 icipici forrasztó helyet amikhez ugyan olyan feliratok tartoznak mint amiket találok az st-lnken is. gondolom első körben azokat kéne összekötni(v+ -nak gondolom a 3.3V-ot adjak ne 5-öt?) Ezt hogyan fogom kivitelezni, ilyen picike forrpadokon???
Utána gondolom usb-be is be kell dugni(ez egy kicsit eggyértelmű )
Itt viszont megáll a tudomány...
Előre is köszi a rengeteg türelmet -
ot93
senior tag
válasz Geller72 #56795 üzenetére
olvastam már tegnap is... De a b3-as töltővel nem vagyok előrébb mert a gyári is elvileg 0,5A-es... de tegyük fel, hogy a gyári annyit nem bír, akkor is a B3 esetén a 0,5A egy 1800-asnál majdnem 4h. Vettem egy 2300mah akkut is a bugs-hoz, azt még több idő lenne feltölteni.
Az a charsoon meg 1,5A, ami 3x több. de arról itt a fórumban kevés szó esett...
Aztán b6/b6 minit nem akarok venni, mert nem használnám ki. Nem kell nekem, hogy egyszerre többet tudjak tölteni (persze nem lenne rossz, ha mégis )... elég egy kimenet, ha az az egy kimenet feltölti a gyári 1800mah-s akkut mondjuk 1,5 óra alatt. Mert akkor a 3 akkut 4,5h, ami kevesebb mint most az egy akkut a gyári töltővel. A másik meg, hogy van itthon egy 19V, 4,74A táp, ami a b6-nak már nem jó...
Néztem isdt-t is (sc-608), aminek ez a táp jó is lenne, de az is drága, na meg az már nem is kapható...
Aztán meg ha veszek, akkor vagy olcsót, vagy ha már drágábban, akkor olyant veszek aminél nincs kompromisszum.[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Banyu
csendes tag
válasz Jackal2 #56782 üzenetére
Szia!
Igazából ez annyit jelent, hogy a mezőgazdasági területek szegélyeiről kellene fényképet készítenem, mivel élőhelyfejlesztési témakörről volna szó egy szakdogához.
A talajon is kell fotót csinálnom, de mivel mind a kaszálatlan szegélyek, mind a kultúrnövények meg fognak ugrani (és már meg is ugrottak a hirtelen jött jó idő miatt), gondoltam kiegészíteném ezt drónos fényképekkel.
Minőségben mondjuk egy A4-es álló lapra egy-két képet, ha bepaszírozok, akkor kivehető minőségű legyen, hogy mi van rajta.
Magyarán ez igazából azt jelenti, hogy néhány 10 méteres magasságig kell felröptetnem a gépet, lombkoronaszint fölé valamivel.
Adott táblaszegélyek szélét kell fotóznom, ahol füves-bokros-fás (pl.: nyaras, akácos, diófás) társulások, szélfogók vannak, nem feltételen 25 hektárról kell egyben képet készítenem.Anno vettem a Syma X5C-t bohóckodásra, aztán nem használtam, haverom megmutogatta, mit hogyan, gyakorolgatok vele azóta, bár az egy helyben lebegés nem annyira könnyű, mert apró és könnyű a gép...
Ezért kérdezősködtem, hogy egyáltalán fel lehet-e fejleszteni ezt a kicsike gépet valahogy, mert nem szeretnék csak ezért hirtelen áldozni (nagyságrendi árakkal) 40k-t drónra, 20k-t kamerára, meg 10-20k-t egy gimbalra, hogy készítsek vele mondjuk 50 képet, amiből kiválogatok majd 10 db-ot.Az MJX Bugs 3-ról volt egy magyar nyelvű teszt, ami jókat írt róla, szóval ahogy néztem talán jó lehetne az én az én kezdő, lassú repülős, lebegős-fotós igényeimhez, de legolcsóbban kamera nélkül itthon 30.000 Ft-ért találtam, Gearbest-en (G-W-12 – Spanyolo.) is 119 dodó teljes áron.
Mivel még nem vagyok jártas annyira a drónkezelésben, bérelni nem szeretnék gépet a fényképezéshez és időben is elhúzódva tudom a teljes területbejárást elvégezni, ezért kéne saját gép. Nem megélhetési célzatú fényképkészítésre keresek drónt és bár érdekes és szórakoztató a drónozás, engem ebből max a légifelvételek magáncélú készítési oldala érdekel.
Üdv.: Banyu
-
ot93
senior tag
Bugs 3-hoz milyen töltőt ajánlotok? a gyárival az a gond, hogy elég lassan tölt, na meg egyszerre csak 1-et tudok, pedig érkezőben hozzá +2 akku. Néztem ezt a charsoon dc 4s-t, ez már elvileg 3x akkor sebességgel töltene (1,5A)...
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Misi1979
őstag
válasz slloyd #56689 üzenetére
Volt Bebop2-m, a hatótávolság, mivel wifis a cucc, nagyonnagyon ideális esetben közelítette meg a 2km-t. Városban (ahol egyébként sosem repültem) szintén 500-800m volt a folyamatos élőkép határa. Ha kevesebb a wifi és jobb rálátás, akkor ment feljebb..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #56789 üzenetére
Ez a töltő kb ugyanaz lehet, mint a Boldclash P01.
Viszont gearbest-en sokkal olcsóbb és még kuponozható lenne RC18OFF kuponnal. Már ha tényleg lesz május közepétől.
-
Geller72
veterán
válasz user112 #56786 üzenetére
A három közül a harmadik. Van jobb is, de szerintem is legyen ez az induló készlet, aztán majd meglátod, mi lesz tovább. Van ezekhez jobb töltő is, szórás ott is nagy, én ezt vettem meg. Tölteni én power bankról töltöttem amikor még ideiglenesen azzal a zöld valamivel töltöttem, mert a power bank lekapcsolt, ha készen voltam minddel, nem volt rá sansz, hogy megpúpolja. . Amióta meg a fent linkelt megvan, azzal a töltővel és hozzá táppal. Az a töltő szabályozható és ballanszol is.
Kamerából, mivel nekem volt itthon én a GB-ről rendelt LST kamot raktam rá. Bár az most majdnem kétszer annyi, mint amikor én vettem. De ki lehet fogni olcsón is. De kamera csak akkor kell majd, amikor már lesz hozzá szemüveged/kijelződ is. Szerintem. Meg majd, amikor már stabil lesz a gépkezelés. . -
Kris87
aktív tag
válasz Teréz Atya #56771 üzenetére
Megtaláltam a videót, köszi a tippet. Letesztelem ahogy lesz egy esőmentes délutánom.
-
Baku
aktív tag
válasz ggggg5 #56783 üzenetére
Gyári állapotukban (értsd tuning nélkül) 50-60m , de nagy csalódást okozhat az a tény, hogy jelvesztés után az utoljára kapott parancsot hajtja végre, amíg az akku bírja szuflával ....
Tehát ha (szélsőséges esetben) az utolsó parancs az volt, hogy "teljes gázzal előre", és megszakad a kapcsolat a táv és a gép között, és az akku még egy percig bírja, akár 3-400m- re is elkolbászolhatott .... (Azon a kb. 60m- en felül, ahol elveszett a kapcsolat ...) -
Geller72
veterán
válasz Jackal2 #56782 üzenetére
Ez meg a másik. Ami Phantommal alacsony magasságnak számít (~130 m) az egy B3-al nem kis kihívás már, főleg némi széllel megspékelve. Még nem is a kép készítés miatt, mert ahhoz annyira nem is kell magasra menni, hogy jól belássa az adott területet. Szvsz. 1ha-t (100x100m) már szépen be lehet látni 50m-ről is, de max 100-ról tutira jól. De ha nagyobb, összefüggő területekről beszélünk, akkor nyugodtan elő lehet venni a perselyt és nézegetni a komolyabb darabokat. . Nem beszélve a kényelemről, amiért be lehet repülni egy előre megtervezett útvonalat. És te közben csak filmezel mondjuk. .
-
ggggg5
csendes tag
Az x5c-nek és klónjainak mennyi lehet a hatótávja?
Sajnos elszállt és nem találtam a táblában. A távolabbi dzsumbuj kb230 m. A zuhanás kb 10 m magasról szél ~20. Típus K300c. -
Jackal2
senior tag
Nem tudom pontosan miből áll a mezőgazdasági területfotózás (táblavizsgálat), de a Syma felejtős, sőt az összes gép, ami nem brushless. Plusz mivel viszonylag nagy magasságba kell majd felmenned hogy belásd a területet, ezért GPS és gimbal is ajánlott, különben nehezen fordítod majd le a kamerát.
Tudsz még támpontokat adni, hogy miylen magasról, milyen képeket kell lőnöd?
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
-
Saccco
nagyúr
válasz Attix70 #56769 üzenetére
Félreértettél, csak annyit mondtam, hogy silverware képes, nem azt, hogy erre építs.
Szerintem egy sima autós távra kellene, azért linkeltem a GT2-öt.
(#56775) Geller72:
Csak vegyél mellé ST-link-et is és akkor teljes hobbi értékű géped lesz.
Q95S? Nem QX95S-t akartál írni?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
vandor01
őstag
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Andreas2
tag
válasz dinamyte68 #56655 üzenetére
Bárhol ahol árulnak JST csatlakozós 3S LiPo akksit. Kinézel egy szimpatikus kapacitást ami még belefér az akkufészekbe. A 2S akku nem jó, nekem van egy H901A Banggood-ról. 7.5V alatt a H906A távirányító alacsony telepfeszültséget jelez, ami azt jelenti hogy kb.a kapacítása felét tudom használni az akkunak.ű
A 3S akkuval viszont nagyon vigyázni kell ha 7,5V-ig kisütöd vagyis amikor jön az alacsony feszültség jelzés akkor már annyi az akkunak (2,5 V cellafeszültség..)
-
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #56772 üzenetére
..főleg, hogy a B6 megvehető gyárilag ilyen FPV kammal, amin vagy egy SD kari hely is, tehát rögzít is. No nem egy hűha minőségben, de rögzít és vezérelhető kép/videofelvétel készítése is. Mivel nekem volt mindkettő, én mégis inkább a B3-ra szavaznék, arra is van ugyanilyen vezérelhető kamera.
Viszont ha ezzel én pénzt tudnék keresni, akkor nem ilyenben gondolkodnék, egy percig sem..az is biztos.
-
Banyu
csendes tag
válasz Teréz Atya #56772 üzenetére
Igazából, ha egy rumcam méretet be lehet kötni a gyári tavirányítóra, az már megfelelő képminôség lenne.
Neten lattam, hogy erősebb motor is befér az XC5-be, annyit még áldoznék rá, mev egy erősebb akksiszettet esetleg. Szűkös a keret, most nem fér bele egy komplett új kütyü. -
Teréz Atya
senior tag
Mármint Syma X5C-re Runcam + adó? Ha a Mobius mini-t és a VTX03-at számolom az cca 25g+7g. Kb. éppenhogy ellebeg katgória. Ilyenre egy brushless gép kell. Pl. ott a Bugs 6, az röhögve elcipel egy ilyen kamerát FPV adóstól.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #56761 üzenetére
Múlt héten eljátszogattam az i6-al. Csuda dolgok jöttek elő, mint 14 csatorna, head tracking lehetőség, SBUS iA6B-ből, valamint előcsaltam az iBUS-t a sima, fapados, elvileg csak PWM képes iA6-ból.
Pár napon belül összedobom a cikket.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Attix70
aktív tag
válasz Saccco #56768 üzenetére
Egy ilyen H801-et vettem tavaly novemberbe 14 dollárért, még ki se próbáltam Ennek nem akarnám feláldozni a távját.
Geller72 : van a fejembe már egy egyszerű megoldás. Hoverboard a hátsó kerekek helyett, előre egy önbeálló kerék. Bevallom őszintén, hogy nem néztem még Yt. A távirányítás első fázis lenne, majd jönnének a bonyolultabb megoldások (önindítós fűnyíró már van hozzá már csak hibás hoverboard kellene olcsón)
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Saccco
nagyúr
válasz Attix70 #56764 üzenetére
A linkelt H801 is silverware képes.
A táv, amit keresel szerintem egy Flysky GT2. (pl.: Hobbyking-en)
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz Attix70 #56764 üzenetére
Azért ott lesz annál nagyobb gondod is majd. . Velem együtt gondolom, te is néztél komolyabb videókat yt.-n. Ott azért már vannak komolyabb igények, szervók, miegymás. Kamera sem árt, amit szintén vagy eleve jó helyre teszel, vagy forgathatóvá. Nem csak olyan vidik vannak, hogy milyen szuper gépeket építettek meg ilyenre, hanem olyanok is, hogy miképp.
-
user112
senior tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat (syler123, Geller72, Saccco, Teréz Atya ).
Akkor E011 lesz. Aztán ha beválik nézek plusz akksikat esetleg kamerát. -
Saccco
nagyúr
válasz Geller72 #56762 üzenetére
Azért van egy komoly alap, "aprópénzért".
Beta65S Lite Micro Whoop Quadcopter - RTF $50 - csak egy szemüveg kell mellé█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
válasz user112 #56757 üzenetére
"Az E011-re nagyobb hatótávolságot írnak"
-Tőled is megkérdezem. Számít valamit egy ekkora gyösznél, hogy 100 vagy 150m a hatótáv a gyári alap cuccokkal használva, vagy semmit? Szerintem semmit, mert 100-ról sem látod már nem hogy az orientációt, de magát a gépet sem nagyon. Tök felesleges egy ilyennél azt megkövetelni, hogy ha lehet, akkor a hatótáv legyen már 50 km. . Semmi értelme. Ezekkel nem megyünk messzire, nem az a fő igény egy ilyen gépnél. Az E011-nek szerintem lényegesen több a repideje, mint az F36-nak, legalábbis szerintem. Nekem volt/van is ilyen. Az E011 jobb. Lehet rá jobb akkut pakolni, jobb motorokat, "alaplapot", plusz kamerát. A határ csak a fantáziád és a pénzed. . És tudjuk, hogy ennek mi a vége. . Lehet kapni olyan gépet, amiben ez mind benne van, de ez nem 11 euró lesz, azt elhiheted. Igaz, az sem ennyi lesz, ha te rakod össze és benne van, hogy nem sikerül. Az enyémben is már másik motorok vannak, a board is itt csücsül egy éve, kamera is van. Másik akkuk. Stb. Bele lehet ebbe szaladni azért elég komolyan. Nem véletlenül írtuk, hogy ez nem kimondottan csak a kezdők terepe. Ez egy külön világ a drónok közt. És nagyon élvezhető. . Relatíve alacsony költségei miatt, alacsony szervizigénye, alkatrészárai vannak. Nem megy messze, nem kell sokat keresni, nem annyira veszélyes és mégis. . -
syler123
veterán
F36 helyett tényleg inkább a h67-et vagy e011-et vedd.
Mi is ezekkel repkedünk. Elbírnak egy kamerát is.
Már: Aki az Irangex IRX6 multiprotocol modult tervez venni, azt merem ajánlani, eddig ilyen 50m-ekre szoktam elmenni, magam körül, de semmi jelvesztésre utaló jel nem volt. Ennél több mondjuk nekem nem is kell egy whoop-tól. Megy flyplus firmware-el is, a stick commandott rögtön a táv bekapcsolása után kell bevinni és úgy vált protokollt is.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
-
Attix70
aktív tag
F36 távjához létezik valami egyszerű vevő (szeretnék valamit irányítani vele) ?
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Saccco
nagyúr
A figurát le lehet szedni a tetejéről.
Az E011-hez azért van nagyobb akku, mert nagyobbak a motorjai. Hosszabb távon jobb választás az E011/H67/Bwhoop.Cikk a témában, további gondolatok ébresztésére. (A többiek már nagyon unják...)
(#56753) Geller72:
Fiókban?! Majdnem napi szinten gyepálom.[ Szerkesztve ]
-
Banyu
csendes tag
válasz Teréz Atya #56752 üzenetére
Köszönöm, ez nem túl felmelő hír képminőség terén...
És egy ilyen kamerát rá tudok kötni a gyári helyére? A Syma tavirányítón lévő gombbal tudok vezérelni egy ilyen okosabb kamerát nagyobb felbontásban? -
Kris87
aktív tag
válasz Teréz Atya #56743 üzenetére
Dshot 600. Nem a pid a baja, megjárattam délután új beállításokkal, így is érdekes minden második bal kanyar. A jobb iránnyal nincs baja. Blackbox megmutatná szerinted?
-
Geller72
veterán
válasz user112 #56751 üzenetére
Milyen "figura"? Az E011/F36, etc..és ehhez hasonló gépek egyik - ha nem a legjobb - tulajdonsága pont az, hogy olyan mértékben védi a motorokat és a propokat ez a vázszerkezet, hogy az első lépések megtételére alkalmasabbat nem tudok javasolni. Olyan ez, mint a gyereknek a bicajra a mankókerék. Ha majd ezzel megy neki stabilan, lehet továbbgondolni a dolgokat. Elég sokunknak van a mai napig a fiókban ilyen gép annak ellenére, hogy akár több éve repülünk. . Talán nem véletlenül. (Van most is a topicban egy tiny woop őrület )
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
FPV adó valamint FPV vevő mobilra. A képminőség SD lesz csupán.
@user112 - a masina, ha túléli a kezdeti bukdácsolást, feltuningolható ún. Tiny Whoop-á, ami a benti röpködés alfája és omegája mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
Banyu
csendes tag
Sziasztok!
Elég süket vagyok az FPV témához, meg úgy általában a drónozáshoz, de most úgy alakult, hogy (mezőgazdasági) területfotózás végett kellene már tűrhető képminőségű technika.
Van egy Syma X5C drónom, de a gyári kamerája elég pocsék, erre szeretnék valami fejlesztést.Gondoltam, hogy rendelek hozzá egy használható kamerát, pl. Hawkeye Firefly Q6 (esetleg RunCam 2), de ezt milyen átjátszóval kell felvérteznem, hogy esetleg átjátssza telefonra Wifin a képet, hogy lássam, is mit fényképezek?
Üdv.: banyu
-
Geller72
veterán
válasz user112 #56746 üzenetére
Az én véleményem az, hogy egy E011 jobb választás lenne. Ahhoz plusz akkukat, töltővel esetleg. van olyan csomag, ahol a 4/5/6 akkuhoz olyan töltőt is adnak, amivel egy időben tölti az összes akkut. Közel olyan összegbe kerül, mint a drón. Célszerű egy plusz garnitúra motort is venni hozzá. Ebben az esetben nem kell forrasztani sem a cserénél, mert csatlakozósak a motorok.
[ Szerkesztve ]
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő gyerkőcnek kellene egy gép. Ezt néztem ki:Van esetleg jobb, 4-5 ezerért? Vagy nem is érdemes ilyennel kezdeni?
-
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #56744 üzenetére
Én sem vennék, de ha a B3 (Bugs 3) marad csak neki és a jövőben több zsetont ebbe komolyabban nem akar belerakni, akkor a legolcsóbb/legjobb megoldás ez a B3 töltő. A gyári után ez a következő lépcső. De ez az ő dolga, én csak azt írtam, hogy szerintem mik a lehetőségei, választani úgy is ő fog. Az a B3 a gyárinál még mindig jobb. A középút - ahogy én is leírtam - a B6 mini lenne, de az ő pénze.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Geller72 #56742 üzenetére
B3AC-t én már nem vennék. Kb. 500mA-al tölt, ha fejre állok, akkor is.
A B6 minit viszont merem ajánlani. Lipo mellett ezzel töltöm a Black&Decker fúróm NiCD akkuját is, és motor ill. autóakksit is tud.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Geller72
veterán
válasz papi100 #56735 üzenetére
Valószínűleg a gyári töltöd neked is egy rakás szar. Elviekben vagy valami 4-5 óra alatt feltolná, de nem fogja. Kell egy normális töltőt venned, ami más gépekre is jó lesz, no meg erre is. A B3 gyári töltője kb 10-ből 8 eleve szar, a reklamációnál nem is vitatkoznak veled (legalábbis a BG-n nem). Akármit ajánlanak, háborodj fel, míg valami igazán zsíros, neked is megfelelő ajánlatot nem kapsz. Ha nem akarsz ebbe hosszabb távon kimondottan pénzt feccelni, akkor egy valamire való, 3S-es töltő már jó lesz neked, csak kell egy XT-30-as átalakító az XT60-ról. Ha jól rémlik, itt a topicban is árul(t) vki egy (talán Falcon F180) gyári töltőjét. . Új ára egy ilyen, B3-as töltőnek kb. 2k huf. Ha meg ráérsz, rendelhetsz is ilyet. A kábelt pluszban kell hozzá rendelned majd.
Ha hosszabb távon tervezel foglalkozni a drónokkal, akkor vegyél egy rendes töltőt, kiegészítő kábelekkel együtt, táppal. Szerintem.
-
vandor01
őstag
csere-bere szabad?
van ilyen propbol 3x2db-om nem birom hasznalni mert vastag a kozepe: [link]
meg ilyenem is van egy zacsko de ugyanaz a problema tul vastag: [link]
cserelnem KK-s 3 levelesre ilyenre: [link]
cserebere majus vegen.... BP magassagaban...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Kris87 #56736 üzenetére
nalam ilyeneket csinalt a 2S szenkefes mikor a motor mar elkopott es a teljesitmenye nem volt eleg hiaba toltam volna nem birt ugy emelni... de a GTR nem szenkefes..... de attol meg lehet gaz a power managelessel... teljes reset ujraallitas? esetleg FW frissites?
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Kris87
aktív tag
válasz Peaceliker #56734 üzenetére
A videó leírásában ott van, kattintható is, odaugrik. Vagy másnál nem látszik a leírás?
-
papi100
újonc
Tisztel topikozók.
Új belépőként mindjárt több problémával is küzdöm.
nemrég vettem egy MJX bugs 3-at . a kezdeti nehézségek után addig eljutottam, hogy már egyszer megpróbáltam a gépet.a következő használat előtt feltöltöttem az aksit de a távirányító beüzemelése után mindig szaggatott csipogás ad amit a leírás szerint csak akkor kéne adnia ha merül az akkumulátor mi lehet az oka ?. -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a kis diatone gt-r90 gyakran "bebillen" repülés közben bal kanyar közben. Olyan, mintha a jobb kart berántanám balra kanyar közben, pedig nem. Feltettem yt-ra, első acro egyébként, szóval ne a bénázásra figyeljetek, hanem a hibákra. Valami ötlet, hogy mi lehet a baja?
-
molnigee
aktív tag
Kicsit gyakoroltunk, jó lenne már egy éles verseny
Pályázás HD-ban Sajóörösön--> http://dronearena.hu/ <--
-
ot93
senior tag
válasz Jackal2 #56722 üzenetére
értem. Számomra az az érdekes amúgy, hogy repülési időt tekintve nem rossz (13-15p körül), de aztán mikor jelez, van, hogy fél perc sincs mielőtt lemerül és leszáll, de fél percnél sosincs több.. Most ha 100m-re van, nem biztos, hogy visszaér, ha meg messzebb akkor pláne. De ha ott még kényszerleszállást hajtok végre, az oké, de pl. 150m magasan már ez sem lehetséges csak a zuhanás Rendeltem két akkut, megnézem azokkal mi lesz...
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Vikusz77
tag
Kösz a válaszokat neked is, meg neked is Victoryus94!
Akkor nem én őrültem meg, tényleg szar ez a csatlakozó. Ráadásul, miután kitéptem belőle a vezetéket, félretettem, de arra nem gondoltam, hogy összeérhet a két szabadon maradó vezeték, szóval elkezdett melegedni-füstölni, még jó, hogy tüzet nem okozott.
Akkor lenyisszantom a két kis bütyköt némileg, úgy jó lesz. -
ezoltan
tag
válasz Jackal2 #56721 üzenetére
Szeretnék én ilyen hurka lenni hallod... 😉
Más: fater megnézte az X-et.Első reakciója (na jó,a második,mert a valóban első nem tűr nyomdafestéket ),"te ba..meg ezzel le lehetne permetezni a magas cseresznyefát!"
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
vandor01
őstag
válasz vandor01 #56710 üzenetére
a reggeli első teszt 20secig tartott a megmokolt propeller eltort a tobbi meg foldetéréskor! sajna ennek a propnak a kozepe 8mm-es es a regi fajta mocikra max 6/6,5mm-ig de legjobb ha csak 5mm-es a prop kozép... gyorsan raktam fel kétagu 5045-st a törekenyebbol a vegén az is eltort... de kb 10 percet birtam repulni.... kellenek a Low Esr kondik es szurok mert gazadasra csikozodik hullamosidik az AIO és az OSD el-el tunedezik..... viszonylag jo képe van igaz a fenyrol sotetbe tereskor joval lassabban reagal mint egy runcam de ezert is hasznalunk RC-t vagy jobbat
feldobaltam ra a hianyzo cuccokat raktam 5045-os jobb minoségu propot elég hatareset 6,5mm-es vastagsag es kb 2,5x megy korbe a csavar rajta... remélem nem esik le a prop a vegen....
este tesz megint....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Jackal2
senior tag
válasz ezoltan #56711 üzenetére
Sajna nem, én vagyok hurka, Pesten az emberek fele úgy repül, hogy ezeken simán átmegy. Legalább 20-30 embert ismerek, aki tudja, és én nem tartozom közéjük. És ennek a fele hobbista, nem is versenyző, szóval gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Bagira01
veterán
Sziasztok! Mi drone 4k akkuhoz nem tud valaki kupont, vagy hogy hol lehet legjobb áron beszerezni? (84 alatt nem találtam)
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
ot93
senior tag
válasz Teréz Atya #56717 üzenetére
hát ezt nem tudom végül is nem szabadna haldokolnia, mert 5-ször töltöttem eddig. meg lehet állapítani valahogy, ha mégis?
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Teréz Atya
senior tag
Beitian-ok elég jók. Nekem van agy BN-880 és kegyetlenül jó GPS, sajnos egy kicsit nehéz a böszme antenna miatt.
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #56713 üzenetére
Én tavaly repültem ilyen motorral, 350g is géppel. Akkor elég volt 4s el, de mára már sztem kinőttem. 750g ot húz ha minden igaz.
Ha minden jó holnap végre az én 2204 em is repül... Így kézben így fest végre van kedve dolgozni 205g most, de majd jön másik standoff amiben van még menet és akkor mehetnek bele nem 16mm es csavarok xD
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
összedobtam a Hantut... nekem 240gramm lett de tele van aggasztva muanyag nehezekekkel! motorvedo, leszállo talpak, korona.... van vagy minimum 30gramm a luxus extrak a 200mw-es AIO kamera a furibee dinobol jott es a leader piros tartojat kiforditottam majd a ket oszlopra 2,5mm falvastagsagu slagot (brico) huztam azokba kis csavarokkal belecsavaroztam.... szép lett!
az egyik 4S graphane aksi balance csatijat leégettem a boardra dugva lefustolt .. alig birtam szétrántani jol meg is égetett..... lehet csati csere utan meg mukszik majd.... masik boardon a maradek aksikat tudtam tolteni.....
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #56706 üzenetére
Van 8 gépem (7 egyben), majd esetleg télre, meg főleg ha ezekből ki tudtam szórni párat
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
Csináltam emeletes kaput, persze nagy szélben teszteltem. Kell rá merevítés meg lehet vászon is. Kicsit hajlítja a teret így
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Vettem egy Furibee F36 mini drónt. Nem tudom, hogy én vagyok ennyire béna, vagy másnak is akadt ilyen gondja, de az akkumulátor csatlakozóját, ha rádugom a töltő csatlakozójára, alig, vagy egyáltalán nem tudom széthúzni. Kicsi, nincs fogás rajta, vágja az ujjam. Fogóval sem tudom megfogni, mert túl kicsi. Próbáltam a vezetéknél fogva, eleinte ment, aztán sikerült kiszakítanom a csatlakozóból.
Van erre valami módszer, hogyan lehet könnyen szétszedni az összedugott csatlakozót?
Vagy van rajta két kis "bütyök", esetleg, ha azt lenyisszantom, akkor könnyen szétjön. De biztos, hogy ezt nem így szokták.Viktor
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #56699 üzenetére
Akartam is mondani... nekem is csak 1 garnitúra maradt... legutóbb egy kanyarban leköpte az egyik hátsót...
A videó egyszer visszaforog.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Kedvenc zene a mai napra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest