Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz Geller72 #60149 üzenetére
Valóban nem fair az összehasonlítás, mert az Eachine 20K, a Fatsharkom vevővel meg olyan 65 volt, ha jól emlékszem, és azóta kínlódom vele. Antenna fontos tény, szerintem ezzel a Dominator V1-gyel nem vagyok kivékülve, a Dominator V3 nagyon tetszett, a HD3-tól meg teljesen elaléltam.
De a Domi V1 szerintem nem jó...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
-
Jackal2
senior tag
Ha már FPV szemcsi, repültem végre az Eachine E800D-vel, ez a DVR-es diversitys cucc és jobb volt vele a kép és a vétel is, mint a Fatshark Dominatoromon, ami vér ciki szerintem a cápának...
-
Jackal2
senior tag
Kitettem a Helifar cikkeket, ha valakit érdekel:
Jó gép mindkettő, de a zoom-zoom a naggyal jön meg:d
Vettem elektromos rollert, ami ugyan nem repül és nem távirányítós, de az is lítiumos és jármű Tök jó egyébként, és kopter táskával szépen kivisz a terepre.
-
Jackal2
senior tag
válasz Allien #59603 üzenetére
Na várjunk, ne keverjük a dolgokat....A kuponoldalak azok olyanok amilyenek, az hogy él-e, hogy ellenőrizték-e, stb. az egy dolog, mindig lesz olcsóbb, szóval ezen most ne akadjunk fent (plusz akkor az összes variánsra külön kéne egy kis táblázat, hogy milyen kamerával, hány akksival adják stb.)
Ami a gépet illeti:
- mivel ez az új széria, szerintem ha meg akarom feleltetni az előzővel, mint utód, akkor a Bugs 3-at kellene mondanom. Nyilván sántít, hiszen abban nincs pl. GPS- innentől kezdve borul az egész, szóval akkor legyen a 2W, de az meg inkább az 5W elődje lenne. Nekem úgy tűnik most, hogy a Bugs 3 Pro egy külön ág marad, ezzel kiegészítve a palettát, annak aki nagyon "pro" akar lenni.A motor szerintem azért más, mert változott a tömeg és a rep idő is, 2800 mAh lett az akku, szóval rámennek erre a 20 perc + vonalra, hogy összemérhető legyen a DJI termékeivel ez a paraméter is.
Az applikációt azért hoztam fel, mert szerintem pont ebben gyenge az MJX és jó a Hubsan. A 2W-nél konkrétan egy lopott, átdolgozott app volt, amiben a funkciók fele nem működött, helyette a távról nyomkodtad például az RTH-t meg hasonlókat, gombokkal. Na ez a ciki, az olyan gépek mellett, mint a H501 Air, vagy a DJI Tello, a Spark/Mavic vonalról már nem is beszélve. Tudom, az utóbbi nem egy árkategória az MJX-szel, DE egy jó progit egyszer kell csak megcsinálni, utána használhatod az összes modellhez, lásd, H501 H216A. Mekkora királynak érzed magad egy 20.000 forintos szénkefés gépnél, mikor egy 60K-s drón applikációját használod.
A képátvitel meg tuti WifI maradt, mert a Lightbridge/Occusync protokollok szerintem védjegyesek, és a DJI nem is hiszem, hogy átadná a tudását másnak. Az egy más kérdés, hogy mókoltak-e valamit az MJX háza táján, hogy ne legyenek a gépeik kompatibilisek és meg kelljen venni az újat.
Plusz ott van még a trükk, hogy a Pronál ugyan 600-800 méter a hatótáv, de az szerintem csak az irányításra vonatkozik, nem a képátvitelre. Félek, hogy a 2W, 3Pro, 5W is ugyanazt a technológiát használja, szóval simán lehet hogy 50 méteren szakadozik majd a kép...
Ezért király a Hubsan H501 Air, mert van egy analóg kimenet, ami elmegy 1,5 km-t, meg van egy digitális, amivel lehet bohóckodni telefonon is, boosterrel meg az is tud 300 métert.
Ja és még egy gondolat: milyen trógerség már az, hogy a hivatalos oldalról hiányoznak a műszaki információk?
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #59599 üzenetére
Ott a crossfire, 40 km
-
Jackal2
senior tag
Láttátok az új Bugs 3 PRO-t? Ígéretes, csak szerintem eléggé borsosra sikeredett. 229 USD, ennyiért már egy 2 tengelyes gimbi beleférhetett volna, de legalább már GPS stabilizált, 1080p kamera.
Mondjuk ez a 600-800 méter gondolom csak az irányítás (ami régebben is elég sok volt, a 2W kapcsán ugye), de hogy milyen a képátvitel, az egy másik kérdés. 22 perc repülés az sem rossz. Mondjuk vajon van új app? Én a Bugs Go-t vagy mi volt, nem annyira csipáztam.
-
Jackal2
senior tag
A Dead Cat Pro ha jól emlékszem 450-es váz, tehát jóval nagyobb mint egy iNAV-os racer. Egyébként nem rossz váz az, lehet mindenféle módon upgradelni (szerintem még kitem is van hozzá). A motorok kapcsán: ecalc.ch oldalra menj fel és tudsz kalkulálni repülési időt.
Ha mindenképpen építeni akarsz, legjobban egy Naza-M Lite-tal jársz, az a legegyszerűbb, de persze lehet szívni Pixhawk-kal és Pixhack-kel is, mazochistáknak meg ott van az APM.
De persze a legjobban akkor jársz, ha veszel egy Phantom 2-t és kész
-
Jackal2
senior tag
válasz Geller72 #59432 üzenetére
Én nem szeretek úgy dolgokról írni, hogy nem próbálom őket ki magamon, és látom hogy így vagy úgy módosul a viselkedése. Ebben nagy király a Lukácsy Gábor, az RDS szimcsi fejlesztője, aki portolta a BF függvényeket a szimulátorba.
Egyébként ez egy kicsit olyan nekem, mint a Taranisos vidik. Akartam egy sorozatot csinálni, majd megnéztem Painless 360 vidi gyűjteményét, asszem 40 óra, és feladtam
-
Jackal2
senior tag
válasz Tsebacsi #59377 üzenetére
nekem van sparkom es hubsan h501s em is. eg es fold, pedig mindketto jo. a sparkot csak fly more comboban vedd, kulonben nem leszel boldog. nezd meg meg a hubsan h501 airt esetleg egy akciokamera kerettel.
A xiaomi mi drone baromi nagy, hordozhatatlan a sparkhoz kepest.
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #59264 üzenetére
Nah az nagyon adja, az már nem sok érte
-
Jackal2
senior tag
válasz tvamos #59251 üzenetére
Csak a szokásos helyen nézelődj:
- Hubsan H501 S teszt
- Hubsan H501 C
- H216A
- Hubsan H501 M
- Hubsan H501S bemutatóAz M-et és a C-t skippelném. Egyébként pont van nálam egy H501S, és tök jó.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz tvamos #59223 üzenetére
Sajnos ezek a kritériumok eléggé megdobják az árat. A selfie módról azt kell tudni, hogy akkor lesz jó a kép, ha van, ami stabilizálja a kamerát, különben a remegés miatt bemosódik vagy ferde lesz, ez pedig már a DJI vadászterülete.
-
Jackal2
senior tag
válasz tvamos #59213 üzenetére
Azt is én írtam, szerintem nem érdemes megvenni már a H507A-t, mert a H216 kb. ugyanabban az árban van és jobb a kamerája.
Amit Geller említ az kicsit sántít, az RTF=ready to fly, abszolút megáll, az egy dolog, hogy fizikai távval vagy nem fizikai távval irányítod, ez filozófia kérdése. A H216A-hoz viszont biztosan van távirányító, tehát az minden értelemben RTF.
Elvileg Xiaomi 300M range extrenderrel szokták ezeknek a hatótávját kitolni, az olyan 300 méter de attól még a lag megmarad.
-
Jackal2
senior tag
válasz Sirandrish #59157 üzenetére
Jézusom, egy jómunkásember Az már életmű...
-
Jackal2
senior tag
válasz Markizmark #59147 üzenetére
Ezt írja a gyári leírás róla:
"Csatos zármegoldású, strapabíró fém láda. Eredetileg lőszeres ládaként funkcionált, felhasználhatóságának lehetőségei azonban igen gazdagok. 25,5 cm magasságú 44 cm szélességű illetve 15 cm-es mélységű tároló box, amely kiválóan alkalmas szerszámok, csavarok, kiegészítők tárolására, de akár egyedi dekorációs célokat is szolgálhat."
(#59149) Geller72: sajna ez nem csak paranoia, nem egy ilyen esetről tudok ismerőseim körében. És én tárolok némi mAh-t egy helyen...
-
Jackal2
senior tag
Megjött a lőszertároló páncélkazetta. Hát ezt nem viszed sehova akkora D
Rakjak fel képeket, érdekel valakit?
-
Jackal2
senior tag
válasz schumi #59089 üzenetére
A Visuo biztosan nem bír el semmilyen plusz kamerát, szerintem még egy Runcam 1-et sem, de még a Mobius Miniben is kételkednék. Ez nem is lenne baj, tegyük fel, hogy elbírja, de olyan iszonyatosan remeg, hogy élvezhetetlen lesz a kép. Én síeléskor 10 GB-nyi anyagot töröltem le, pedig azt egy GoPro Hero 4 Black-kel csináltam, és használhatatlan volt.
-
Jackal2
senior tag
válasz syler123 #59077 üzenetére
Olvasd el róla a tesztet itt.
Más:
Végre kölcsönkaptam egy Hubsan H501S- és hiánypótló jelleggel megírtam róla az elemzést.
Más 2:
- láttátok hogy a Helifar árul 4 cellás 1300 mAh 100S racsing akksit?Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #59074 üzenetére
És az a sok, mert ugye egy akku nem akku
-
Jackal2
senior tag
válasz Geller72 #59056 üzenetére
Egyszerű oka van: nem akaork egy ilyen lóbaszó dögöt tárolni a fürdőszobában, a fém lőszertárolók pedig pont jó méretűek és vékonyak is. Belerakom a mostani fém kazettát és csákány, dupla védelem. Szóval a páncélszekrényt hanyagolnám
#59054) belakiraly:
mondjuk lőszertároló néven nem dob ki ilyesmit, de nekem az tökéletes, hogy bemegyek egy katonai boltba, és megveszem, ha tud ilyet valaki mondaniMegvan, kircsi.[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Nem tudjátok, hol lehet itthon lőszertároló fém dobozt venni? akkuimat akarom átpakolni bele, mert már sok van és kinőtték a jelenlegi Office Depos pénzkazettákat.
-
Jackal2
senior tag
válasz SpydeR3412 #58273 üzenetére
xk x100 canopy nelkul.
-
Jackal2
senior tag
válasz thenameless #58265 üzenetére
teszt a blogomon. a vaz egy rakas foa, dobd at masik vazra es jo lesz.
-
Jackal2
senior tag
Nem rossz ez, de azért a Tello jobb.
-
Jackal2
senior tag
válasz Saccco #58090 üzenetére
Tud, van force feedbackje.
Nekem is QX7-em van, és van benne multiprotokoll cucc, de aki valaha repült már 2.000 forintos Eachine távval meg bármilyen másikkal, az értékeli a különbséget, nemcsak a táv oldalon, hanem pl. dőlésszögben. Mikor én repültem Spyder mini gépeivel, akkor jöttem rá, mekkora királyság ez.
Ennek ellenére én nem fogom lecserélni a Taranisomat, de ha mos kezdeném, elgondolkodnék ezen is.
Azért a Jumper műanyagainak minősége hagy némi kívánnivalót maga után, ezt se felejtsük el...
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #58088 üzenetére
Nah, ez pont akkora (sajna nics, hogy mellé tegyem, de amikor anno fogtam, kb. ugyanez az érzet fogott el).
Ebből csak egy látszik: mennyire túl lett árazva a Taranis QX7.
-
Jackal2
senior tag
válasz belakiraly #58056 üzenetére
Nem gyakori, de nekem pont most kellett emiatt cserélnem mocit. Egyikben elgörbült a tengely, mert elém ugrott egy fa
-
Jackal2
senior tag
No, kész a Jumper T8SG V2 Plus tesztje.
Peaceliker-rel beszéltük még régebben, hogy a Taranis QX7 nem is olyan jó minőségű, csak a Lua Script meg az Open TX miatt nagyon fasza, nos a helyzet az, hogy a Jumper 120 USD-be kerül, muliprotokollos, HAL szenzoros. Ha ugyanezt akarom a Taranisommal, akkor +50 USD A HAL, +35 USD az irx4 modul, és máris 200+ dollárnál vagyunk.
Szóval tök jó ez a Jumper táv, egy baja van, hogy kicsi, de van akinek pont ettől jön be (mondjuk a tatyómba nekem is jobban befér, mint a Tara).
Kár hogy Devo van rajta
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #57672 üzenetére
nekem ketto babyhawk r em is volt nem veletlenul adtam el. a hardver 5 csillag benne, de a vaz nem jo. muanyag es kicsi propot tudsz ra tenni mikozben foloslegesen nagy es nehez. a motor top notch, de pl a kamerajanal a runcam micro swift jobb. 150 usdbol meg egyebkent is tudsz barmit epiteni.
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #57650 üzenetére
3 colbol konkretan lehet versenygepet csinalni csak esc es motor kerdese. azt neztem pont hogy a furibee geniuserem a 1506os mocival siman megy 100 at, es menne 4 cellan is sot 4 col 4 cellan is. brutalisra lehet ezeket epiteni...
-
Jackal2
senior tag
Aki akar 6-7 colos long range gépet építeni, annak itt egy cikk, magyar tapasztalazok alapján.
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #57565 üzenetére
persze hogy reális.De pont most akarok akkumulátor tesztet csinálni, új vs. régivel, meg mindenféle márkával, Tattu, Infinity, Gaoneng, Dinogy.
Végre van egy akku gyilkos 2305-ös gépem, 5048-as proppal, lehet próbálgatni, mit bírnak.
-
Jackal2
senior tag
Robbanásálló lőszerdobozt használ valaki Lipo tárolásra? Honnan vette, mennyi volt?
-
Jackal2
senior tag
Átugrottam a végére, sajnos nincs idegrendszerem 250 hozzászólást elolvasni, e az utolsó hozzászólás amit olvastam, hogy Terézatyának sincs ideje, és hogy a főnöke asztalára szarik, ha felmond
Szóval, van nálam több cucc is - ezúton is köszönöm a rengeteg felajánlást, amit képtelen vagyok feldolgozni - és itt egy Firfely micro kamera, ami szerintem szar...
Volt már ezzel valakinek tapasztalata? Szerintem drága, hitvány, és nehéz is...
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #56967 üzenetére
Nekem akkor csak 2S-em volt, az meg leszarja 2035-tel, annyira túl van tervezve. 4S-sel is elment, szóval az úgy éppen nem. De van már egy 2,5 colos verzió is, azon 4500KV-sok vannak.
Vándor01: Áhh, nem most az egyik 3 colost átépítem, mert a 7500KV túl sok, mennek rá 1106 5500KV-sok Meg egyébként sincs más jó váz már, ami könnyű.
Most 4 colos átépítés jön haha
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Geller72 #56960 üzenetére
Majd ha a Xiaomi fizeti, akkor lesz részrehajlás
Más, nem szoktam sosem bedobni új termékeket, mert úgyis van más, aki megteszi, de ezt a gépet találtam: Skystars X120. Ami feltűnt, hogy mennyire rohadt jó a gyári setup:
- 2.5-ös Gemfan Avan
- 1106 4500KV (tehát simán megy 3S-en de lehet 4-en is és szerintem erre is van méretezve az XT30 miatt)
- 20/25A ESC
- F4 vezérlő+OSD de MPU6000-rel (nem kell soft mountolni)
- állítható kamera
- állítható VTX
- súly: 65 gramm !!!És most jön a legjobb: 121 USD, szerintem ez rohadt olcsó ahhoz képest, hogy egyetlen dolgot nem találtam, amibe úgy igazán bele tudnék kötni (mint anno az olcsó Leader, amin kamera és VTX cserével indítottunk, ha rászámoltam a 80-90 dolláros alapárra ezt a két tételt, egyből 120 fölé kerültünk).
Zsír új cuccnak kell lennie, mert tesztet nem találtam még róla, és árelőzménye sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #56909 üzenetére
Nekem minden jó volt, kivéve a belső tápot, az halt be. Nincs igazság
-
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Nem tudom pontosan miből áll a mezőgazdasági területfotózás (táblavizsgálat), de a Syma felejtős, sőt az összes gép, ami nem brushless. Plusz mivel viszonylag nagy magasságba kell majd felmenned hogy belásd a területet, ezért GPS és gimbal is ajánlott, különben nehezen fordítod majd le a kamerát.
Tudsz még támpontokat adni, hogy miylen magasról, milyen képeket kell lőnöd?
-
-
Jackal2
senior tag
válasz ezoltan #56711 üzenetére
Sajna nem, én vagyok hurka, Pesten az emberek fele úgy repül, hogy ezeken simán átmegy. Legalább 20-30 embert ismerek, aki tudja, és én nem tartozom közéjük. És ennek a fele hobbista, nem is versenyző, szóval gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni
-
Jackal2
senior tag
válasz SpydeR3412 #56699 üzenetére
Milyen prop kell rá? Ez rámegy? Ilyet tudok adni.
-
Jackal2
senior tag
-
Jackal2
senior tag
Mit csinálnak a "hülyegyerekek" ha találnak egy romos épületet benne egy teherautó gumival? Ezt
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #56607 üzenetére
nah kicserelted? es hogy megy? nekem Ss 1106 5500 jon most Gabortol, es az is 3s capable, elvileg.
-
Jackal2
senior tag
WTF, elektromos gázolaj hibrid drón 120 min repülési idő
-
Jackal2
senior tag
Mire jó hogy kinőttek a levelek? Be lehet közéjük repülni
-
Jackal2
senior tag
Nah megcsináltam az Atlast is, ilyen lett.
Majd az első koki után lett egy ilyen hibám, remeg, ugrál majd felborul. Ötlet, hogy mi lehet?
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #56334 üzenetére
Jó az a Stubbi? DRH-n nem dicsérték agyon...
-
Jackal2
senior tag
válasz Peaceliker #56321 üzenetére
Lehet hogy sérült a BEC azt még megcsinálhatom, hogy a másik gépen is átteszem másik 5V portra, hátha azon is gyenge, csak ezért nem szívesen szedem szét, mert most működik.
-
Jackal2
senior tag
Napi tanulság: volt egy ilyen hibajelenségem, hogy 30 mp-vel a bekapcsolás után elment az FPV képem és nem tudtam mi a baja. Rendeltem is BG-től egy másik VTX-et, viszont nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy miért csinálja.
Mivel van két egyforma VTX-em, szétszedtem a két gépet, és kicseréltem őket, de a jelenség maradt, hmm, akkor nem az adóval van a baj. Aztán beugrott, hogy régebben, mikor kameraplatformokat építettem, ott a vezérlőnél tervezni kellett a különböző BEC terhelhetőségek miatt az eszközöket, mert ott egy gimbal, a VTX, a kutyafüle meg a négyezer méter LED összesen fel tud venni sok ampert, és esetleg nem bírja az áramregulátor, csak ezen a vezérlőn nem jelölik ezeket a "lényegtelen" paramétereket.
Szóval elkezdtem cserélgetni az 5V-ket és hopp megjavult. Tanulság: ha az eredeti gépen 25 mW volt az adó, de te egy 200-ast raksz fel, akkor bizony ilyen rejtélyes hibákat is okozhat, de mégiscsak lehet találni egy forrpadot, ahonnan meg megy. Érdekes.
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #56269 üzenetére
Ember, csak szivatunk, egyébként én repültem már különböző KV értékű motorokkal, mert nem volt más. 2204 2300KV a 2205 2700KV között és kikompenzálta a vezérlő.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest