-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz Allien #59603 üzenetére
Na várjunk, ne keverjük a dolgokat....A kuponoldalak azok olyanok amilyenek, az hogy él-e, hogy ellenőrizték-e, stb. az egy dolog, mindig lesz olcsóbb, szóval ezen most ne akadjunk fent (plusz akkor az összes variánsra külön kéne egy kis táblázat, hogy milyen kamerával, hány akksival adják stb.)
Ami a gépet illeti:
- mivel ez az új széria, szerintem ha meg akarom feleltetni az előzővel, mint utód, akkor a Bugs 3-at kellene mondanom. Nyilván sántít, hiszen abban nincs pl. GPS- innentől kezdve borul az egész, szóval akkor legyen a 2W, de az meg inkább az 5W elődje lenne. Nekem úgy tűnik most, hogy a Bugs 3 Pro egy külön ág marad, ezzel kiegészítve a palettát, annak aki nagyon "pro" akar lenni.A motor szerintem azért más, mert változott a tömeg és a rep idő is, 2800 mAh lett az akku, szóval rámennek erre a 20 perc + vonalra, hogy összemérhető legyen a DJI termékeivel ez a paraméter is.
Az applikációt azért hoztam fel, mert szerintem pont ebben gyenge az MJX és jó a Hubsan. A 2W-nél konkrétan egy lopott, átdolgozott app volt, amiben a funkciók fele nem működött, helyette a távról nyomkodtad például az RTH-t meg hasonlókat, gombokkal. Na ez a ciki, az olyan gépek mellett, mint a H501 Air, vagy a DJI Tello, a Spark/Mavic vonalról már nem is beszélve. Tudom, az utóbbi nem egy árkategória az MJX-szel, DE egy jó progit egyszer kell csak megcsinálni, utána használhatod az összes modellhez, lásd, H501 H216A. Mekkora királynak érzed magad egy 20.000 forintos szénkefés gépnél, mikor egy 60K-s drón applikációját használod.
A képátvitel meg tuti WifI maradt, mert a Lightbridge/Occusync protokollok szerintem védjegyesek, és a DJI nem is hiszem, hogy átadná a tudását másnak. Az egy más kérdés, hogy mókoltak-e valamit az MJX háza táján, hogy ne legyenek a gépeik kompatibilisek és meg kelljen venni az újat.
Plusz ott van még a trükk, hogy a Pronál ugyan 600-800 méter a hatótáv, de az szerintem csak az irányításra vonatkozik, nem a képátvitelre. Félek, hogy a 2W, 3Pro, 5W is ugyanazt a technológiát használja, szóval simán lehet hogy 50 méteren szakadozik majd a kép...
Ezért király a Hubsan H501 Air, mert van egy analóg kimenet, ami elmegy 1,5 km-t, meg van egy digitális, amivel lehet bohóckodni telefonon is, boosterrel meg az is tud 300 métert.
Ja és még egy gondolat: milyen trógerség már az, hogy a hivatalos oldalról hiányoznak a műszaki információk?
[ Szerkesztve ]
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest