-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz t72killer #60399 üzenetére
"Inkább a szegény ember Inspire-je, mint P4 Pro alternatíva" - Ez volt a lényeg, szerintem.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
t72killer
titán
válasz _X10Dead_ #60397 üzenetére
Vannak pozitívumai, de nemigazán győzött meg...
"6 motor, ha egy kimegy még le lehet szállni" - Ez valóban érv, de halt már be valakinek jól karbantartott phantom 4 motorja? Ráadásul a nagyobb madár többet eszik, ergo egy nomád túrára több akksit kell venni+cipelni.
"Felhúzható lábak, összecsukható karok" - a yuneec eleve jóval nagyobb, ránézésre összecsukva se lesz hordozhatóbb a Phantomnál.
"Nem lógnak bele a propok a képbe", "360 fokos kamera/Nagyobb FOV" - az alap 24mm-es kamera szűk látóterénél ez aligha lesz valós probléma. Viszont érdekelne egy nagylátó előtétlencse a kamerához, ami tényleg gond lehet a "családi ékszereket a lába közé húzó" phantomnál...
A meccs még nem eldöntött nálam - de mivel fontos szempont a teljes rendszer hordozhatósága (sokáig valami Mavic-klón zsebdrónt akartam venni), inkább a phantom felé hajlok.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Johnny_vT
senior tag
válasz KaiotEch #60396 üzenetére
Ez a sztereoszkopikus FPV téma engem érdekelne. Nyilván kell hozzá egy kétlencsés szemüveg, de az csak pénz kérdése (pl. Fat Shark). Jobban érdekel, hogy hogyan lehet összekalibrálni és jól beállítani a két kamerát? Illetve mennyire adja vissza a mélységérzetet repülés közben?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz t72killer #60394 üzenetére
A nagyobb -elvileg- stabilabb
6 motor, ha egy kimegy még le lehet szállni
Felhúzható lábak, összecsukható karok
Nem lógnak bele a propok a képbe (Messzebb van a kamera a propok síkjától)
360 fokos kamera
Nagyobb FOV
Dual-operator mód
Csendesebb mint a PhantomInkább a szegény ember Inspire-je, mint P4 Pro alternatíva
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
t72killer
titán
Kérdés a felsőbb házból: a yuneec typhoon H plus milyen jogon drágább a phantom 4 pro-nál? Nagyobb böszme és ránézésre a kamerája ugyanannyit tud.
-
molnigee
aktív tag
Helóka nyalóka! Nincs kérdés, nincs válasz, nem szerelek, csak repkedek!
Bükkszentkereszt Lófő
A Bükkben kifejezetten hűvös van, oda kell menekülni a meleg elől, nem mellesleg ilyen spotok találhatók--> http://dronearena.hu/ <--
-
ezoltan
tag
Emax Hawk 5 HIGH VOLTAGE !
Magas feszültségen (és alatta)..
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
zsiz
őstag
válasz Teréz Atya #60389 üzenetére
Ok, most merítem, köszi
Opel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
Teréz Atya
senior tag
Hát, ha a boltos tudja mit kezdjen a LiPo akkuval, akkor a használt elem gyűjtőbe mehet. De amúgy lemerítve, ki lehet dobni a szemétbe.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
zsiz
őstag
válasz Teréz Atya #60387 üzenetére
Az a baj, hogy a legközelebbi város is 30 km és lehet hogy van, de én ott sem tudok modellüzletet (Békéscsaba). Persze azt se szeretném, hogy a házban elpukkanjon és sérülést okozzon, vagy leégesse a házat. Máshol nem lehet leadni?
-
zsiz
őstag
Sziasztok. Felpúposodott LiPo akkut, csak merítsem le amennyire csak tudom? Aztán mehet a használt elem gyűjtőbe? Vagy ti mit csináltok vele?
-
t72killer
titán
Látom senki se reagált a kérdésre az elmúlt évben, nekem is megakadt rajta a szemem, mint a banggood-on fellelhető "drága" drónra.
A bajom vele:
0. az ára, ennyiért már majdnem kapsz használt Mavic-ot
1. a kamera gyengébb a Mavicnál (1/3" szenzor 1/2.3"-hoz képest), valszleg gyengébb kodekkel, bitrátával
2. csak wifi-frekvenciás kontroll (ez ugyebár a mavic air gyengéje is)Kéne egy "mavic-klón" hordozható megoldás, ami legalább egy gopro képminőségét hozza, de nemigazán látom a piacon az alkalmas jelöltet.
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Sziasztok
Egyik ismerősöm fiának vettek egy drónt ami meg makkant. Ilyet: [link]
Azt mondta, hogy repülés közbe fogta magát a drón majd földhöz vágta. Azóta nem hajlandó felszállni propok csak egy oldalon forognak max fordulaton amint kap egy kis gázt.
Ha fejjel lefelé fordítom megy mind a prop szépen csak úgy értelem szerűen föld felé húzza magát.
Olyan mint ha giroszkóp meg fordult volna benneNem jövök rá, hogy kell kalibrálni. Bekapcsolásnál bal joy fel le semmi, mint két joy össze húz vagy széttol úgy sem semmi.
Egyéb ötlet?
Előre is köszi.
Szerk: Siker most találtam vidit egy más típusú Gear 2 Play drónról minkét joy bal oldalra elhúz
[ Szerkesztve ]
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Allien
veterán
válasz Mcrazy #60382 üzenetére
A prop mellékes eleinte. Nem ezért fogsz leesni. De, érdemes már most rendelni akár a gyáriból 1-2 garnitúrát. Repülni nem 60 méterre kezdünk. Kezd alapokkal. Négyszögelni, és hasonlóak. Fordulj szembe magaddal, de persze, kellő távolságban. Ja, és van a távon egy gomb, L/H. Azt megnyomod, egy csippantás L(ow), kettő, H(igh), azaz egy csippantásnál kisebb/kevesebb kitérést tesz, finomabban vezérelhető, de erősebb szélben kellhet a H mód is, vagy, acroban, amit ki ne próbálj kamera nélkül. Középen, piros X-re ne rakd a kapcsolót:
Illetve, kamera. Sajna, nincsen csak wifis kamera gyárilag hozzá, maximum, ami kapufa. Érdemes minden más megoldást keresni. A legegyszerűbb fpv 5,8-s kamera megteszi, meg egy monitor hozzá, és csá:
Azért fájó téma ez, mert pl pont a banggoodon matricázzák át sorban az MJX drónokat, és adják ki olcsóbban (mert az mjx árát fentebb tartják ezért). Illetve, pl pont a mininél jobb pakkot is raknak össze, normális fpv kamerával. Eachine EX2mini néven.
Bár, vannak kétségeim, még nem néztem eléggé utána, mert ugye a web oldalukon is a C5810-s kamerát emlegetik, ami meg wifis, ha jól tudom, viszont a monitor hozzá meg nem wifis monitor.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
őstag
válasz Allien #60381 üzenetére
Köszi az infót!
Néztem pár videót módosított aksival, de addig nem akartam az aksi cserével foglalkozni, amíg nem tudok vele repülni, ami mondjuk még odébb lesz, mert jelen pillanatban örülök, ha 60m-ről vissza tudom hozni, de tegnap pld ez sem sikerült, mert egy óvatlan pillanatban picit magasabbra engedtem és egy légáramlat elvitte egy 200m-re lévő strandra, ahol nagy szerencsémre a földre esett, megtalálták és az úszómesternek leadták. Egy focipályán gyakorlok, mert optimális a hely nagysága, de a széllel és a magasban betájolni, hogy merre is van a gép arccal (hiába a led lámpa, messze már nehéz meglátni), hát kicsit nehezen birkózok. Valahogy úgy érzem, hogy még a leheletem is elsodorja. Gondolom ez még a kezdetei "fakezüség" miatt van.
Ajánlott nekem 3-as prop-ot egy kedves fórumtárs, mert azt gondolta, hogy nekem is a normál gép van és nem a mini, de azt nem tudom, hogy erre rá lehetne-e tenni és ezzel könnyebb lenne tanulni, vagy hagyjam későbbre?[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Allien
veterán
válasz Mcrazy #60377 üzenetére
Egyfelől, az usb-s gyors töltő is jobb, hidd el. Tudom, nekem is van minim. Tehát, nem mindegy, miről töltöd, pl usb2-s laptopról, vagy külön gyorstöltőről. Másfelől, maga a töltő két részből áll. Az egyik egy sima usb-2s-s csatlakozó. A másik fele meg egy kupak, az egyik fele ugye az akksira tolható, a másik fele egy normál 2s-s csati:
Ezt meg lehet tölteni mással is. De, jobban jársz, ha beforrasztasz a nyákra egy jst csatlakozót, és veszel másfajta akksikat, azokat könnyebb tölteni.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
őstag
válasz Allien #60376 üzenetére
Pont a hozzá kapott usb töltő a szűk keresztmetszet. 1 adapter van , ami 5v-rol invertálja fel 7.4V-ra a feszültséget. Ha kettő volna belőle, akkor is 3,5 óra lenne egy töltés, csak akkor egyszerre tölteném a 2 aksit. A kérdés az lenne, hogy egy okos töltővel., amit említettem, ez az idő lecsökkenthető-e a felére. Gyors töltőim vannak, de az 5v miatt nem megoldás.
-
Allien
veterán
válasz Mcrazy #60375 üzenetére
Az első kérdés, hogy KÉT töltő adaptert kaptál hozzá, vagy egyet? Ha egyet, akkor a paralel board felejtős. Ráadásul, ahhoz kell egy töltő is. De, jobban jársz, ha veszel USB gyors töltőt (pl QC3.0). Pl:
BlitzWolf® BW-S6 QC3.0+2.4A 30W
Igaz, egy portja az igazán gyorstöltő, de ez most egy példa. Vagy, esettleg ez:
WLtoys V950 RC Helicopter Part DC 2-4S 3A
Igaz, egy is csak egyet tud tölteni.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
őstag
Sziasztok!
Vettem egy MJX bugs 3 mini drónt és 2 akkut hozzá. Mivel teljesen kezdő vagyok a drón témában, első körben a töltéshez kérnék egy kis segítséget. 7.4v 850mAh 45C
2s akku van hozzá és egy usb kábel, ami 3-3,5 óra alatt tölt fel egy aksit. Ez elég hosszú idő és ezt szeretném lerövidíteni. Olvasgattam a tömeges töltésről, de nem tudom, hogy a következő kiegészítőkkel gyorsabbá tehetném-e (akár egyszerre mind a 2 akku) töltését.
A kiszemelt kiegészítők: 2S 12-Battery Parallel Charger Board (3-Pin JST-PH) by ProTek RC és egy Jamara 80x töltő.
Mindenkinek köszönöm a segítő hozzászólásokat![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
atus72
őstag
válasz Teréz Atya #60372 üzenetére
Köszi, úgy tűnik náluk elég korrekt leírások vannak.
-
Teréz Atya
senior tag
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
atus72
őstag
Valaki aki a drónozás mellett elektronikával is foglalkozik és van UBEC-je, megtenné hogy megméri hogy mekkora az 5V-os kimeneten a ripple? Minél nagyobb bemeneti fesz mellett kellene az érték (a tuti 24V lenne ~6S) és legyen kedves írja meg a UBEC pontos típusát is.
Köszi
(a terhelés nálam max 2-3A lesz, nem drónhoz lesz) -
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
Hubsan H123D X4 Jet - RTF Race Drone (YT)
Hubsan H123D X4 JET 5.8G FPV Brushless Racing Drone With 720P Adjustable HD Camera RC Quadcopter (BG)█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
nagyúr
válasz Geller72 #60363 üzenetére
Indulásnál simán érezhető, amikor 1550-es akkut kicseréltem 1300-asra, meglepődtem, hogy ahol a naggyal még semmi nem volt a kicsivel a levegőben voltam és 30-40g volt a különbség.
1,5-et sem fog, mert lejön belőle a 20-30%, az marad 1,1kg. Versenygépnél számít a súly, 5 gramm természetesen nem, de 30 már igen. Freestyle-nál meg olymind1.
[ Szerkesztve ]
-
Allien
veterán
TOMTOP-ot tudom meleg szívvel ajánlani. Több verzióban is kapható. A plusz akksik megérik így, egyben vásárolva. Link itt: TOMTOP MJX Bugs 5w.
Kupon kódot nem tudom, működik-e, de google is tud mutatni kupon kódot:
MJXW60
Ami fontos, hogy a szállítás ingyenes, benne van, és duty free! Itt van kb 2-3 hét alatt!!! EU-ig gondolom dzsunkán jön, vagy fapados repülőn, utascsomagok helyett. De EU-n belül már DHL hozza!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
nagyúr
válasz Geller72 #60358 üzenetére
6g-al nehezebb mint egy T-Motor, az 4 motornál már +24g, már érezhető. Ez sosem húz 2,3kg-t. Az ár meg 220Ft különbség, hogy amúgy 1db mennyi. Nagyjából mindig ennyi ez a motor.
Cyclone 5045-el 1562 padon, abból levegőben lejön 20-30%
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Fiam meglatta ezt a videot: [link]
Azt mondja, kell neki is. Meg kell hozza egy idogep is... kerni repulesi engedelyt, vagy mit.
Ha mondjuk Sparkot veszunk, arra is kell? Vagy hogy van ez?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Geller72
veterán
válasz KaiotEch #60357 üzenetére
Mi 220? 36g a 15 cents kábellel. Húha. . Egy ilyen motor, ami emel 2.3 kilót.. . Darabja. És grammozunk. . Jóvanakkor.
A 20 euró és a 13 euró közt nem 220 ft van. Amúgy is van akcióm, igen, darabáron is, de még plusz akció van ha többet veszel. Legalább kettőt. Az meg, hogy kb 3 grammal nehezebb, mint átlag másik motor, miközben ez leglább full réz, ellenben néhány aluval, sztem nem éppen számottevő hátrány. De igazából írhatok ide bármit, csak a fika megy...:/.-T motor F40-III 34.3 g.
-T motor F40 Pro 2 "ultralight" 29.5g.
-Emax RSII 26.2 kábel nékül, ~kábellel cca. 30g.
Mr bajuzs mocija is (2350Kv) 28.5g kábel nélkül .. D emondom, olyan mociról beszélünk, amiből a 4 db 8 kilót emel meg. De legyen csak hat, akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Az Original Airbot Mr. Copper 2306 2700KV 3-5S moci most ha kettőt veszel legalább, 13.13 euróra jön ki darabja. Jellemezően 20 felett szokott lenni, de 17 alatt igen ritkán.
-
Gh0sT
addikt
Hali!
Használ valaki BWHoop B06-06 AIO kamerát? Olyan madzagolással kaptam, hogy egy négyes csatiban végződik, amihez hozzá tudok csatlakoztatni egy olyat, ami látszólag a sárga és kék vezetéket összeköti és a piros és fekete végződésűt kötném be az FC-re. Arra gondoltam, hogy a négyes csatit levágnám, a sárga kéket direktbe összekötném és a piros feketét kötném be az FC-re. Csinált valaki ilyet? Nem tudom, mennyire érthető, nem találok róla neten képet, fényképzeni meg lusta vagyok.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #60352 üzenetére
Engem visszatart (és ahogy korábban írtam is, szvsz. én befejeztem) az, hogy mindegyik verziót, amit kiadnak, eleve rakás hibával adják ki, ahelyett, hogy kitesztel(tet)nék. Szinte akármelyik verziót nézed meg, mindegyikkel van gond, pedig tanulhattak volna az előző hibákból. Persze ez nem csak erre a termékre vonatkozik, Kínában ez divat. :/. Pedig ha valaki egyszer megégette magát egy cég termékével, utána már nagyon nehéz visszaszerezni a bizalmat. (lsd: Eachine).
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #60351 üzenetére
Hall sensornál kétlem hogy jobb lenne, ezekbe a leírásokba tudnak érdekes dolgokat írni...
Tesztben már negatívként emlegetik, meg hát nyilván az is. Bár én az oled leváltását nem tartom negatívnak. Meg ugye 1db videó már van is róla, amit linkeltem.
"The only downside is that with the T12, it does not include hall gimbals or an OLED screen like you do on the T8SG V2 Plus"
Mondjuk nem tudom nekem mennyire lenne jó ha nagyon könnyen mozognak azok a gimbalok, akár a v2 plusnál, ezt mindenhol írják, hogy nagyon más mint egy frsky. Mondjuk nekem Flysky-tól csak jobb lehet.
Alin amúgy 90$, nyilván nem kell elkapkodni, mert ott meg nincs áfamentes szállítás.
Mondjuk az is tetszik, hogy van gyárilag hangszóró, nem kell hackelgetni.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Nem értem a Jumper távok készítőjét. Most hozták ki nemrég a Jumper T12-őt, végre újra LCD a kijelző, OpenTX firmware, erre kiveszik a Hall Sensor Gimbal-t. Nem értem, annyira jó lehetett volna...
-
szabacsik
őstag
válasz SpydeR3412 #60347 üzenetére
Szerencsére csak át kell szokni, de tök fura. Azt hittem minden gépen piros van hátul.
/\____/\
-
szabacsik
őstag
Megjött az eachine h8s 3d-m. Normális, hogy a piros led az elején van a kék meg hátul?
/\____/\
-
ezoltan
tag
válasz Teréz Atya #60341 üzenetére
Na!
Honnan rendelted hogy ilyen hamar megjött?QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz varadigabor #60340 üzenetére
Nem feltétlenül.Ha szerencsétlenül kapod el,persze,de ez szerintem mindre igaz.
Az oldalsó elemek azért nyújtanak némi védelmet.
Egy Diatone-nál mindenképpen többet 😀[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Allien
veterán
Pegid kezdesnek jobb a jatek kategoria! Jelenleg ami ajanlhato pl az MJX Bugs 5w. Alap szett ara 140 dolcsiert mar megvan! Full gps-app tamogatas, jobb fele tavval. Kell hozza 5g wifis telo/tablet. Esetleg radobni egy egyszeru 5,8s fpv-t, es csa.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #60340 üzenetére
Este megmondom.
-
varadigabor
senior tag
Akinek van Emax Hawk 5-őn a kamera mennyire védett? Képek alapján nagyon kilóg csóri... Kaput ha elkapnék vele tuti vége lenne?
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
ezoltan
tag
Azért próbáld behatárolni hogy a témán belül melyik vállfaj mozgat meg igazán.
A Mavic-et ne azért válaszd mert "kész van" és úgyis rámernél kb akkora összeget egy racerre mint annak az ára (rá fogsz)...
Ha a látott/hallott/olvasott trükközgetés,sebesség,mozgékonyság érdekel,a DJI-jal kitörölheted,és fordítva.Én azt javasolnám,szerezz be egy szimulátort (Liftoff,Freerider etc.),illetve egy olcsó Flysky távot egy szim-kábellel.Hamar eldől hogy ezt az élményt keresed-e.Ha nem,ezesetben nem buktál százezreket.Amennyiben igen,használhatod a távot a továbbiakban.
-
Johnny_vT
senior tag
Anno pár hónapja többször is körbejártam a témát és itt a fórumon is érdeklődtem. A Hubsan H501S amivel én is szemezgettem már, de további utánjárással rájöttem, hogy ez egyszerűen nem jó. Pudingos hasonlattal élve, se nem annyira finom, se nem annyira jó állagú, de legalább kevés.
A "rendes" kamerás drónok kb. a Xiaomi Mi Drone körül kezdődnek, a többi csak játékszer és gyakorlásra jó, mert a felvétel már egy családi összejövetelen is neccesen állná meg a helyét.
...ezért én végül teljesen el is pártoltam a kameradrónoktól és inkább freestyle versenydrónt építek magamnak. Mindenestül kb. 300 euróban állt meg az alkatrészlista (ebben benne van a szemüveg, a távirányító, a tartalék akksik, meg egyéb perifériák is) és 80%-ban budget elemeket rendeltem, ezt tekinthetjük tehát belépőszintnek
A freestyle kategóriában van potenciál, ha akar, az ember csinálhat ilyesféle már-már művészi klipeket vagy ha arra van affinitása trükközhet ezerrel saját örömére[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Én közel sem vagyok kompetens a témában,de biztosan lesz itt aki tud érdemben segíteni,esetleg konkrét típus-ajánlással.
Sajnos az a helyzet hogy értékelhető légi felvételt az általad vázolt anyagi kerettel szinte esélytelen összehozni.
Ismerkedni az irányítással,applikációkkal,gyakorolgatni jók.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
Ez a három feltétel együtt nagyjából olyan,mint a jó,gyors és olcsó munka.Egyszerre nem megy.
Az általad említett Hubsan-ok valóban jó alternatívák,de komoly elvárásaid képminőség terén ne legyenek.
Nézz csak rá Jackal blogjára: [link]QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
atees
őstag
Sziasztok! Kezdokent kb 70.000ftig milyen dront ajanlanatok? Gps, gimbal jo lenne ha lenne benne. Van akciokameram ha azt ra lehet rakni az sem baj. Nezegettem hubsan dronokat, arban eleg jok.
Koszi!Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
SpydeR3412
aktív tag
-
ezoltan
tag
válasz SpydeR3412 #60328 üzenetére
Ez tényleg jó!
Nem kell ide éjjellátóQX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #60328 üzenetére
Szerintem nem jó, mindig a land now felirat van rajta.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #60318 üzenetére
Magyarán ugyanolyan palacsinta lesz ez az akku is, mert nincs semmi védelme.
-
SpydeR3412
aktív tag
Nem mellesleg, elég jók a Snapper-ek kamerái kevés fény mellett is. Tegnap este fél 9-kor én ezt tudtam rögzíteni (ajánlott hang nélkül). Egy kivilágított parkban simán mehet éjjel is a móka.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Teréz Atya #60326 üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Az összehasonlító videót is pont azért kerestem, hogy egymás mellett lássam a kettőt, meglegyen a kontraszt
-
Teréz Atya
senior tag
válasz molnigee #60325 üzenetére
Viszont egy jó freestyle felvétel után kisebb valószínűséggel dőlnek a kardjukba a júzerek, mint a 64. "Naplemente a holtágon" felvétel után. De lehet csak én vagyok figyelemhiányos, mert az ilyenekből olyan 25-30 sec a tűréshatárom.
-
ezoltan
tag
válasz Johnny_vT #60323 üzenetére
Egy racer esetében mindig a mozgás a lényeg.
Hiába dobsz fel teszemazt egy GoPro Session-t csillivilli 4k-val,nem tudsz olyan stabilan mozogni hogy megörökítsd a tájat,legalábbis élvezhető minöségben biztosan nem.
A freestyle dinamikája viszont szépen átjön egy ratyibb kamera esetében is,egy normális felvétel viszont valóban rátesz egy lapáttal.
Három fa meg egy pad és 720p esetében is lehet agyeldobós videót rittyenteni versenyquaddal,a két irány semmiképpen nem hasonlítható egymáshoz.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Johnny_vT
senior tag
Néztem ilyen és ehhez hasonló videókat (1:00 körül az a mozdulat a zenével durván jó ), hogy megtudjam mire számíthat az ember egy jobb GoPro-val, ha a táj a lényeg, nem a mozgás.
A rövid konklúzióm annyi, hogy egy kameradrón gyönyörű felvételeket tud készíteni, ha szép és érdekes a táj.
Egy verseny quad pediggyönyörűelég jó felvételeket tud készíteni akár egy random facsoport felhasználásával is, a szép táj erre csak rátesz egy lapáttal.- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! Érkezik egy MJX Bugs 3 drónom hamarosan, és vettem egy használt 2axis gimbalt (tudom, szenved majd vele a kis gép), de sajnos nem működik, jobbra-balra döntögetve jó, de előre-hátra folyamatosan oda-vissza rángatja a motort.. Az alsó érzékelő csatlakozója is tropa, így arra gondoltam vennék új NYÁK-ot, de nem tudom mennyire lenne nehéz konfigurálni.. BGC programot már telepítettem, számomra extra bonyolult, szóval nem tudom az új gimbal kontroller NYÁK mennyire okozhat meglepetéseket.. Vagy csak plug and play, összerakom és első indítása miatt beállítja magát? Vagy a PID beállításokat ki kell kísérleteznem?
Ez lenne a legolcsóbb, kiszemelt kontroller:
[link]Asszem -Z axis lesz az egyik amire át kell állítanom, hogy a drón alatt fog lógni a szerkezet, erre már rájöttem.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz atus72 #60301 üzenetére
nalam van 4S/1000-esbol bolt 118g meg graphene 145g
jobban szeretem a Bolt-ot.... konnyebb! jobban repul
csak siman 4,2V hasznalom nincs tultoltésen es kb egyformán teljesitenek 240grammos 5"-os gépben! ha hajtom porgetem 4-5perc ha csak kruzolás 8-10perc is lehet! Ha megint vennek akkor csakis bolt-ot....
persze lehet valakinek másfajta gépben jobban bevállik a graphene??CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #60317 üzenetére
de dölésszög mostmár legalább jo a 89fokos repüléshez!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Teréz Atya
senior tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #60284 üzenetére
-
belakiraly
tag
válasz belakiraly #60314 üzenetére
Igazából nagy gáz sem kell, LOS-ban fordulok egyet-kettőt és full stick-kel is nehéz sokszor hoverben tartani, annyira elkalibrálódik.
Először azt hittem, hogy én vagyok retardált, hogy ilyen nehéz vele menni, de hát persze, hogy nehéz, ha kanyarodás közben elkezd valamerre fordulni magától is. Van valakinek valami ötlete? Halott gyro? -
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #60310 üzenetére
Sötétebb lesz a két ha jelet ketté osztod ellenállás változás miatt. Ha atmegy a dvr en akkor meg késés lesz. Párhuzamos bekotessel kezdenem probanak
"Oh my Goa'uld!"
-
belakiraly
tag
Megjött a Tiny R7. Tök jó meg minden, de menet közben 1-2 nagy gázra teljesen elkalibrálódik és megy magától mindenfele. Ha meg ne adj isten leesek vele, sokszor felszállni sem lehet, csak ha lehúzom az akksit és vissza..
-
atus72
őstag
válasz Teréz Atya #60309 üzenetére
Szép nem vettem grafenest csak amikor a masikat zsakoltam tunt fel hogy ugyanaz a kapacitas majd masfelszer nehezebb grafenesbol.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Gondolkodom, hogy veszek a 120-as gépembe egy RunCam DVR-t, mert a SkyZone szemüvegem DVR felvétele eléggé pocsék. A kérdés, hogy van haszna annak, hogy köztesre kötöm be a DVR-t, vagyis a kamera és az FC közé, ahonnan FC ből megy már OSD-vel a jel a VTX felé, vagy az én elképzelésem, hogy a kamerából kettéosztva egy megy a DVR-be, és az FC-re, így nem köztesre kötöm a DVR-t. Bár nem tudom mennyire lenne jelveszteség, esetleg késés. Vagy maradjak a gyári elképzelésnél és mindenen vigyem át a jelet?
RunCam Split minit nem kell ajánlani, mert van abból is, és annak ellenére, hogy tökéletes nem akarom további tömegekkel, pénzel kitömni ezt a gépet is.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz atus72 #60301 üzenetére
Akkura ülős gépre? Hát, nálam ez történt vele.
-
ezoltan
tag
válasz Peaceliker #60289 üzenetére
A második márpedig tutira az
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz SpydeR3412 #60284 üzenetére
Új antenna + Jumper: jobb range
Új antenna + gyári táv: rosszabb rangeA megfejtés ott lehet, hogy - bár a gép és a táv antennája (többé kevésbé) illesztve volt - nem a 2,4-es sáv azon részre voltak hangolva, ahol a Jumper küldi a delejt.
Az új antennával közelebb lopakodtál a Jumperhez és közben elkúsztál az eredeti távtól.LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
kriszbon
őstag
válasz Johnny_vT #60295 üzenetére
Ebben a [Videóban] "mozgás közben" láthatsz egy ZMR250-es vázat (kicsit átvariálva), de persze lehet te nem ilyesmi mozgásra gondoltál.
A videóim között van pár ZMR250 gyakorolgatás, csak nem külső nézetes hanem belső.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
atus72
őstag
Van valakinek tapasztalata Turnigy graphene-es akkukkal kapcsolatban?
Mi tudnak ezek hogy jóval mg nehezebbek és drágábbak?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest