Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
őstag
válasz rokarudi #59196 üzenetére
igen az a vaz jo 11xx meg 13xx es 14xx hez is! tobb luk van a karon!
nekem volt elfekvoben 4db 1306-osom 4000KV-es
ezert ossze is raktam 3 collal... ebbe az ATLAS vazba csak az fer be!
szoval 1306 4S-en ugy megy mint a 1104 3S-en
olyan legyen mint a 1104 akkor vagy nagyobb KV kell vagy 4coll!
azt se felejtsd el a 13xx/14xx nek dupla a sulya mint a 11xx motornak
na itt van kép az atlas 130 1306-al.... repul repul... a repido is OK
de mint irtam kell neki meg plus 1S[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz rokarudi #59196 üzenetére
A 13xx és 14xx motor felfogatas általában ugyan az. De van olyan 1402 vagy mekkora motor amin 11xx. Meg kell nézni motorra mit írnak.
Amúgy 1407 sztem jó választás 3 colra ha power kell csak legyen legalább 4100kv. De amúgy 14xx 4 colon sokkal keményebb mint 3 colon. De azt tudni kell hogy ezeknek nagyobb akku kell. Míg 11xx általában 500mah körüli akkuval megy addig egy 14xx 850el fog értelmes repidot kiadni. De egyébként a 14xx gép sokkal jobban adja a feelinget
Van/volt mindenféle gépem
De ha váz még nincs esetleg és 4 col bele fér akkor 4colos 14xx gépet ajánlok, az beteg
De amúgy te vázad vélhetően 11xx felfogatas (hacsak nem szélesebb a furat) akkor még vki 1106-08 moci lehet jó neked meg vmi agresszív prop
Szerk : 13xx et amúgy nem tennék fel...[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
rokarudi
aktív tag
válasz Teréz Atya #59175 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat neked is meg vandor01-nek is. Akkor nem kezdek bele ebbe a dologba, csak gondoltam, ha már valaki ezzel próbálkozott, akkor van értelme
Amúgy a link itt van a 1406-os géphez. Kicsit fura a dolog, mert elvileg a vázat 11xx vagy 13xx motorhoz árulják. [link]
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egydróntrepülő kamerát, amivel egymást tudnánk filmezni a gyermekemmel. Fontos, hogy egyszerű legyen kezelni, az sem baj, ha telefonnal. Nem akarunk flik-flakkot, meg szaltót, de ha magától követ, (nem úgy, hogy megismeri az arcom, hanem mondjuk a telefont, vagy a távirányítóját,) az persze jó lenne! Nem nagy a büdzsé, úgy 20 ezer.
Ehez mit szóltok? [link]
Esetleg van olyan, ami jobb, esetleg FHD?
Vagy nagyon elrugaszkodottak igények?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Geller72
veterán
válasz Jackal2 #59191 üzenetére
Olvastam. Viszont nem tudom, hogy említetted e, hogy pl a MiTu kizárólag 5.8Ghz-es wifit tudó telefonnal kommunikál, így ha valakinek csak olyan telefonja van (kínai olcsóbbak többnyire ilyenek) ami csak 2.4 Ghz-et használ, akkor azokkal nem tudod használni. Ebbe épp ma futottunk bele. Nagy előny ennek ellenére az, hogy egy olcsó ~10 eurós BT-s kontrollerrel is simán "összefütyül" minden különösebb trükk nélkül és nem kell megvenni a 10k-s verziót, mint a telló esetében. Range extenderrel/repeaterrel is szépen működik együtt. Részemről semmilyen instabilitást nem tapasztaltam, úgy állt a levegőben mint a cövek. Tenyérből felröpült, etc.. A jelen árért szerintem benne lehet az ajánlott kategóriában.
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #59188 üzenetére
Van egy x9d m azt cserélném xlite ra, de q7 re azért nem
De azért köszi"Oh my Goa'uld!"
-
nagyúr
válasz SpydeR3412 #59188 üzenetére
Az már rég elfogyott és US WH volt = instant vám/áfa
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #59182 üzenetére
Randy-nel most akciós a Taranis. Valami 67$, csak nem szállítanak eu-ba.
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #59186 üzenetére
Tudom, használtam Flysky I6-al, azzal is sokkal jobb volt, de 2 multiprotocol modult öltem meg. Újabba nem szeretnék beruházni, alapból pedig nagyon kicsi a range, kb mint a gyári távval, talán még kisebb. Szóval nem tudom megér-e a whoop mizéria egy távot, mert lehet hogy hamar ráunok.
Max azzal tudnám ösztönözni magam, hogy jobb a Jumper, mint a Flysky I6 és elvileg az erősítése is jobb, tehát a flysky-os vevőimmel is messzebbre mehetek, mint az I6-al.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Jumper ami nektek kell, arra van eu express Csak annyi baromságot megvettem már, nem tudom hogy kihasználnám-e. Lehet a kis gépek miatt felesleges ilyen táv. Most aránylag jóra belőttem a gyári távhoz a whoop-ot.
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #59182 üzenetére
Ha a csehekre gondolsz, ahhoz jön még hozzá néhány hoppá, itt kollégával kiszámoltuk és hát közelebb van a 160-hoz, mint a 140-hez. .
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #59179 üzenetére
BG-n 111 euró lenne, ha lenne, de ugye még nincs. Gondolom, ha majd lesz, akkor megakciózzák 212-ről 149-re. .
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #59178 üzenetére
Akkor a szoftver se macerás. Nekem az X-lite azért nem jön be, mert 1db frsky-os vevőm sincs. Szóval 11eFt-ért kezdhetem egy multiprotocol modulallal. Akkor már ott ékeskedik feleslegesen 2 antenna.
Viszont a Jumper kijelzője a tesztek szerint olvashatatlan napfényben. Olvashatatlanabb, mint a sima lcd-s kijelzők. 2 cellás akku kell hozzá, mert elemmel képes meghülyülni, villogni a kijelző stb...
Szerintem amúgy a Flysky I6 távomtól tuti sokkalta jobb a Jumper, még lehet az elődmodell is. A flysky-ért kapok egy 10-est, már ha eladom és akkor csak egy 20-asba fájna a Jumper, annyit hajlandó lennék rászánni.Most próbálok használható irányítást alkotni a whoopokra gyári távval, ami alapvetően nem is annyira vészes, de ezt az nfe-t nem tudom olyanra szabni, hogy ne legyen hiperaktív a gép A rezgés már sikerült lecsökkenteni, azzal már nincs gond nyélgázon sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Geller72
veterán
válasz syler123 #59177 üzenetére
Nekem ugye i8X-em van, ami szoftveresen ugyan az. Előre szólok, hogy szokni kell, viszont ha megszoktad azt mondod, hogy eddig miért nem ezt használtad. Szerintem. Magyar nyelvű menü, hogy csak az alapokat említsem. . A bindelés tök egyszerű, nem kell ki/be kapcsolgatni, sokkal jobban kézre szabható. Gondolkodom én is rajta. Ha nem vettem volna meg ezt, most tuti hogy vennék egy ilyet, mint amit te akarsz. De mivel erősen hajlok az Xlite fele, lehet, hogy váltani fogok arra, a multi ott is adott lenne a long range mellett. De nagyon gondolkoztam rajta, hogy megveszem a Jumpert. .
-
syler123
veterán
101$ a Jumper T8SG V2.0. Ennyiért megfontolandó Ha nem lenne ilyen ***** a forint még jobb ára lenne.
Amit még olvasok máshol, hogy az antenna a csomagban már rá van szerelve, így mire megérkezik az szépen le / szét fog törni, remélhetőleg a foglalat nem sérül.Mondjuk azt nem tudom mennyire macerás a bindelés, pont itt volt róla szó korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Sirandrish #59169 üzenetére
Telló száz euró. Táv szinte eddig csak egy jó biztosan hozzá, tízezer. Plusz egy telefon. Xiaomi MiTu.
Fele ennyibe kerül, 12 euróért jó táv kapható hozzá. Ehhez is kell telefon. Nem annyira profi talán, mint a Telló, de van, amiben jobb, van amiben nem jobb. Ezekben van már kamera, aminek a képét (ha akarod) látod a telefon. Irányítható azzal is, de én személy szerint jobban szeretem a külön távot. A BT távra rakható a telefon, így ott látod előtted, hogy mi a pálya. Nem megy messze, de ez nem is arra való. Van magasságtartás, azaz "ott marad", ül/fekszik, stb. . Felszállás, leszállás automatikus is lehet, a MiTu kézből is felszáll, csak el kell dobni, mint egy lepkét a tenyeredből, van saját tárolója, ahova a videókat és képeket menti. A tellónak nincs, cserébe állítólag stabilabb, mert több érzékelője van, viszont nekem a mituval az égvilágon semmi bajom nem volt. Kezdőknek is ajánlható mindkét gép, de tudni kell ismerni a határait és hogy mire való. Szerintem. -
-
Teréz Atya
senior tag
válasz vandor01 #59173 üzenetére
Hát én 1105 vagy 1106 mocinál nagyobbat nem raknék egy ilyen gépre. Attól, hogy valaki rápróbált egy két méretosztállyal nagyobb mocit, nem kell leutánozni a hülyeségét. Nem hiszem, hogy a gyári ESC-ek képesek lennének lekezelni a nagyobb motorokat hosszabb távon.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
válasz rokarudi #59171 üzenetére
mert van 1306-bol 4000KV nal nagyobb? szerintem nincs de tuti nem akad 6000KV-s de a 7500KV még nem is létezik! szerintem rakj ra 3035-os propot a 6000KV-ra! EZT ha még ez sem elég? akkor esetleg 7500KV-s!
esetleg a 6000KV-st hajthatnad 3S.el ha még mindig nem eleg akkor 4S-el!
de ha jol emlékszen a furibee q95 az csak max 3S!ezek vagy ilyenek vannak!
nalam a 1306 4000KV-s megy 4S-en ugy mint a 1104 6000Kv.s 3S-en!
esetleg a 1407-es motorok jobbak de nehezebbek is mint a 11xx dupla suly!
es oda már kell a 3S vagy inkabb a 4S![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Tudja valaki, hogy a nfe firmware-nél hogyan kell lentebb vinni stock controllernél a dőlésszöget?
Ezt már levittem 65-ről 35-re. Semmi nem változott.
// *************max angle for level mode
#define MAX_ANGLE_HI 35.0fA Rate-re azt írja csak acro módra vonatkozik.
-
rokarudi
aktív tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy a Furibee Q95-ből A-max Atlasra épített gépemen (a kislányom elnevezése alapján az "Ugró Verében" ) milyen motort tudnék még használni a mostani 1104 6000 kv-s motorok helyett, úgy hogy egy kicsit gyorsabb legyen? A rotorbuilds-en valaki 1406-os motort rakott rá, de 1306-osból többfélét találtam, többféle kv értékkel. 3 cellás akkuval használom a gépet, most is egész jól megy csak gondoltam kipróbálnám egy picit erősebb motorral is.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Sirandrish #59169 üzenetére
FPV oldal.
Bár... valahol... játékosztályú gépek hobbi szintű szoftverrel...█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Sirandrish #59167 üzenetére
HogyIS mondjam, fogalmam sincs. Én a másik oldalon vagyok.
Úgy tudom alapból nincs, telefonnal irányítható.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Sirandrish
legenda
válasz Saccco #59163 üzenetére
Én is arra értettem az érvágást
Az a DJI nem tűnik rossznak...ahhoz van távirányító még minden IS?Jackal2: ugyan
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Jackal2
senior tag
válasz Sirandrish #59157 üzenetére
Jézusom, egy jómunkásember Az már életmű...
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
nagyúr
-
Saccco
nagyúr
válasz Sirandrish #59162 üzenetére
Keret, mint a rászánt összeg.
Ha olcsó és kamera, akkor a DJI Tello környéke.
Ha szórakozás és kezdőállóság, akkor ahogy Spyder említette E011/H67/Boldclash forma.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Sirandrish
legenda
válasz Saccco #59160 üzenetére
Inkább kamera, de örülnek ha előbb nem vezetne falnak 3 percenként keret? Hát mindenképp olyan kéne amitől nem vágom fel az ereimet ha lezuhan...szóval olcsó
Terez atya: csak öccs van, de gondolom az nem érdekel
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Teréz Atya
senior tag
Kopter Géza kérdezi, asszonykának nincs-e húga / nővére hasonló becsípődéssel.
Amúgy meg DJI Spark?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Saccco
nagyúr
Mit szeretne? Játszani vagy kamerázni? Mekkora a keret?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
Elsőre nagyon nem ajánlott a burshless.
A szénkefe meg azért nem kopik annyira.
Igy elsőre e011/h67-t javaslokVandor01: Majdnem 80 alatt. Egyre jobb.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz vandor01 #59133 üzenetére
nos csodák nincsenek csak minus 5 gramm az első variáciohoz képest a különböző csetrest szükségesnek tartom pl motorvédö! vagy kötegelőből leszállolábak es korona a kamerát védeni.....
a konfig:- Leader 120-as vaz es motorok 1104/7500kv
- 3035-os Gemfan propellerek
- 20x20 Emax 12A torony
- Swift micro 2 kamera
- XM+ receiver
- hand-made kameratarto rézből!summ 82gramm az elöző 87gramm volt!
-
Sirandrish
legenda
Heyho.
Asszonykámat elkezdte érdekelni a dron téma ezért meglepném eggyel.
Milyen gépet ajánlanátok full kezdőnek. Olyan kéne amiben minden benne van...sem átszerelni, sem semmiféle ügyeskedést nem akarok csinálni, mert nem ertek hozzá
Ezenkívül az a brushless vagy milyen legyen mert nem akarom hogy amiatt menjen el a kedve, hogy elkopik a szenkefe ....mar ha a dron túlélné az első órákat[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Geller72 #59155 üzenetére
Sütőben valószínűleg nem. Látványosan jobban bírja pl. a hőt a hőkezelt PLA.
Ki kell próbálni. Még Spyder-nek is jövök 1-2 vázzal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #59148 üzenetére
Közben rájöttem hogy 48as prop lesz az
Persze ettől sem lesz vmi atom sztem. De vidiken amúgy gyári konfiggal elég jól megy. Csakhogy... Került hozzám egy 2s komp fc... Ezért jutott eszembe hogy mi lenne ha... Persze írtam is semmi értelme, de az mellékes"Oh my Goa'uld!"
-
Jackal2
senior tag
válasz Markizmark #59147 üzenetére
Ezt írja a gyári leírás róla:
"Csatos zármegoldású, strapabíró fém láda. Eredetileg lőszeres ládaként funkcionált, felhasználhatóságának lehetőségei azonban igen gazdagok. 25,5 cm magasságú 44 cm szélességű illetve 15 cm-es mélységű tároló box, amely kiválóan alkalmas szerszámok, csavarok, kiegészítők tárolására, de akár egyedi dekorációs célokat is szolgálhat."
(#59149) Geller72: sajna ez nem csak paranoia, nem egy ilyen esetről tudok ismerőseim körében. És én tárolok némi mAh-t egy helyen...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #59135 üzenetére
Nekem ilyen konfiggal még nem sikerült elfogadható teljesítményt kicsikarnom whoop-ból. Pedig a Beta85-re is a létező leggyorsabb motort raktam.
Saccco: Köszönöm.
Hogyhogy erről még nem hallottam....Geller72: Jogos.
Peaceliker: Már rég megcsináltam a 2s whoop-ot.
Nem igazán repült jól, kevés volt a power. Gondolom a proppok miatt.Jackal: Azért eg, pár furat, majd elkél rá....
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #59129 üzenetére
Nem is írtam sehol hogy az F36-hoz ne 6-os motor menne . Viszont az akkuban igazad van, arra rosszul emlékeztem. Viszont a 716-os mocikkal az e011-el valóban 260-as 45c-s akkukat használok, azt most csekkoltam. . A motorok az F36-ban 6-osok, még van piros racestar mocipakkom is ha cserélni kellene, de nem kellett eddig. Így azok most megmaradtak. Igaz, van 8520-as csomagom is, szintén piros racestarból pár csomag, és az is megmarad, ha így megy, mert a qx90 megpusztult és nincs másik gépem, ami ilyen motorokat használna. 25 euróért meg nem veszek másik FC-t ebbe, az is biztos.
-
Jackal2
senior tag
Megjött a lőszertároló páncélkazetta. Hát ezt nem viszed sehova akkora D
Rakjak fel képeket, érdekel valakit?
-
Peaceliker
addikt
-
belakiraly
tag
válasz Peaceliker #59132 üzenetére
Tiny 7x nem 820-as? Vagy egy kis határozottsággal belemegy a 8520 is?
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #59134 üzenetére
SilverVise - Silverware telefonos telemetriájához tartozó alkalmazás.
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #59134 üzenetére
Ez is akörüli súlyban csak 40x3as prop xD
Teszek majd egy próbát csak nemtom mire tudnám használni ezt a gépet igazából"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz thenameless #59131 üzenetére
Addig sajnos még nem jutottam el, hogy meg tudjam nézni.
1x próbálkoztam vele, azóta meg se nyikkan az fc.
De majd ha egyszer lesz rá időm és lehetőségem, majd belenézek.Mi az a SilverVise?
Peaceliker: Mondjuk én az x100-at (RS8520/65mm propp/kb 37g) is 250es akkuval reptettem. Volt teljesítmény és 2-3percet elment.
Vandor01: Hajrá!
Remélem beteszed 80g alá.
Szerdán meglessük.[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #59129 üzenetére
én nem tudtam beljebb tolni akku miatt...nem is értem mi a tököm értelme ennek a fél km hosszú akku kialakításnak...
tiny7x az 85 ös vidiken jól repül amúgy 350-450es akkukkal
amúgy sztem bármekkora akkuval sem repülnek ezek 5p et nagyobb nehezebb akkuval van hgy még csökken is a repidő és még vonszolja is magát.6ossal nemtom mi lesz. sztem megválok tőle, ennyi gép nem kell. meg valszeg vmi toygrade moci van rajta, még erre is tuti nem kezdek el költeni
most lesz 2db 716, ott a 8520 meg lesz egy 0703 bl is...ez utóbbi is megy majd süllyesztőbe szvsz716 eddig 1 start alatt bejött, az tuti marad, 8520 meg nemtom mire lesz jó még majd megálmodom.
"Oh my Goa'uld!"
-
thenameless
tag
válasz SpydeR3412 #59128 üzenetére
Nézd át kicsit NFE beállításait úgy rémlik elég egyértelmű volt a sok opció közül melyiket kell kikommentelni. De ha kell majd megnézem
SilverVise is ment a telefonommal, de azért így távra mégis jobb -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #59125 üzenetére
A Bl whoop-om nekem is 6-os, súlyban is ott van kb, mint a kefés (talán kicsot több).
Ez is szépen megy a 250es hv-val. Próbáltam 3.7v/210/30-60-as Gaoneng-el is, de az vérszegény volt neki. Igaz a csati is más (ph1.25 vs ph2. 0). -
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #59118 üzenetére
Igaz, nekem nem egybe aio-m van, emiatt én 2oldalt +felül is taknyolom. De nálam több repülési napot kibír. Ha láttad már, mit kapnak tőlem a gépek, akkor tudhatod, hogy ez egy elismerés.
Ja, és a kamera 1x sem sérült még ott elől.Sose bánd, hogy eladtad az 550es aksikat. Én a Beta85-öt is 450es hv-val hajtottam. Próbáltam 260-600mah-ig.
Hacsak nem szeretnél egy lomha gépet, sztem nem érdemes túl etetni.
A tiny7x az milyen, 720as moci? Ahhoz 260as hv-t használok.Az a baj a gyártókkal, hogy szerintem inkább adnak 500as akkut és odaírják a termékhez, hogy 5p-et repül. Mintsem adnának kisebb akkut és azt írnák, hogy 2-3p repülő, de van teljesítmény is.
6-os whoop: szerintem is, ahogy Saccco írta.
(#59127) Geller72: Az f36-hoz 6os motor van, nem 7es és 150es aksi, nem 250es.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz thenameless #59119 üzenetére
A gép akku feszét, hogy tetted ki a táv-ra? Tudtommal abban nincs telemetria. Vagy csak nekem van még nagyon korán.
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #59125 üzenetére
Nem lehet annyira sok, ha az F36-hoz is ilyen mocik és akku van gyárilag. A 716-hoz a 45C-s 260-as akkuk kiválóak, még kammal is jó repidőt adnak. BoldClash mocik vannak alatta nekem a gyári (most éppen) E011 FC-nek és váznak.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
-
Saccco
nagyúr
válasz Peaceliker #59123 üzenetére
Egy 615-ös pehelykönnyűnek érződik a 716 mellett. Négyes propeller helyett szebben megy kettessel.
200-205mAh körüli akku illik bele a legjobban.
25kkv motorral gyorsabb, mint a 716 19kkv-n.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Peaceliker
addikt
válasz Saccco #59120 üzenetére
716 bejön. 2p et repültem nem agyon töltött akkuval és 3.7 el szálltam le. Repido is jobb lesz mint vártam.
Nekem kefés korábban egy 8025 mocis qx80 vagy mi volt, az vérszegény volt ehhez képest. Bár az vagy 55g voltMost került hozzám 2db 6os váz 2 szett nemtom milyen motorral meg az említett tiny7x. Utóbbit sztem össze rakom ha van értelme próbálni 250es akkuval, 6ossal nemtom mi lesz. Vagy van értelme rá próbálni?
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
válasz thenameless #59121 üzenetére
Nem próbáltam még, mert CH12-ön kapcsolva nekem azonnal kapcsolódik a diy multimodul.
AUTOBIND Has been added. Set a fixed ID in your TX. Stick gesture comand up-up-up to turn on autobind. Quad will flash once. Stick gesture Down-Down-Down will save your fixed ID. Unplug battery and plug in to verify. No more power cycling TX to bind. - [link]
-
Saccco
nagyúr
válasz thenameless #59119 üzenetére
Adding a buzzer - Silverware wiki, leírással és kapcsolási rajzzal.
Kell bele FET nehogy kinyírja az alaplapot.
szerk.: A silveware képes autobind-re, csak a távnak kell fix azonosító.
(#59118) Peaceliker:
Végre... már várom, hogy mit szólsz hozzá.[ Szerkesztve ]
-
thenameless
tag
válasz SpydeR3412 #59115 üzenetére
pl: [link]
Igen erre a gépmenüből bindelésre én is gondoltam, csak én a TW akku feszkót kitettem a timer alá, hogy arra is hagyatkozhassak az idő mellett
Az érdekelne, hogyan lehet működésre bírni, ha egyáltalán működik meg jó lenne tudni amúgy milyen.. szívesen váltanék vázat, hogy ne kelljen kipeckelnem a hosszú akkut. Most két oldalt van 1-1cm öntapadós szivacs ami ugyan olyan magas mint az akku.
Amúgy is kezdem teljesen legatyásítani a 3db vázamat[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Na végre összeállt a 716 os gépem (az egyik). 25g lett. Lehetne 24 könnyebb aio val. Mondjuk arra kíváncsi leszek hogy az a kam ott az első prop védőkre taknyolva 2 ponton meddig marad ott
Meglepően ügyes a gép, sztem ez lesz ami kell nekem bentre
Közben került hozzám egy Tiny7x váz meg mocik. Brutál mekkora arra 250es akku marha kevés lesz, mi? Most adtam ez az 550es akkukat xD"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
BF-ban, 1s-en meg lehet oldani, hogy tudjam zenéltetni az fc-t (mint mikor rádugom az aksit)?
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz thenameless #59114 üzenetére
Dobsz egy linket a buzzera? Nekem csak 1g-osom van.
Én úgy szoktam a bindet, hogy menüben a bindelésnél hagyom a távot és akkor csak egy gombnyomás.
Az érdekelne, hogy milyen az fc, vagy hogy működik-e rajta a buzz?
Nem terveztem rá csipogót (viszont jó lenne néha), de majd utánna nézek én is.Más: Nem szokásom bántani az állatokat, de most vettem észre, hogy tegnap véletlenül megtanítottam egy légynek, mi az a sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
thenameless
tag
válasz Peaceliker #59092 üzenetére
van már 1g alatti, faragok annyit a gépen, hogy fel se tűnjön néha nagyon el tud bújni a mocsokja, nekem hiányzik ez az opció nagyon
Más..: T8SG-n be lehetne állítani, hogy ne kelljen 2,5 percenként menüből/ki-bekapcsolással bindelnem a gépet akku cserénél? (gyorsgomb, gyors menü, kapcsolóra, akármicsoda? )
(#59098) SpydeR3412: tűkön ülök az eredményre/megoldásra
[ Szerkesztve ]
-
ot93
senior tag
Üdv,
Megvizsgáltam a bugs 3-at és megállapítottam, hogy csapágy lehet az oka a hangos, súrlódás szerű hangnak, mert szétszedtem a motor, és makulátlan, tehát kosz nincs benne. Sőt az egyik csapágy is jónak tűnik, de az alsó nem teljesen simán forog. Valószínűleg az lehet a gond. Milyen féle csapágyat kéne bele vennem? akár Mo.-ról is jó lesz. Aztán meg seeger gyűrű is kéne (mert eltörött ), de vajon ilyen picit lehet kapni itthoni csapágyas boltban?[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Geller72
veterán
válasz collie555 #59108 üzenetére
Ahhoz még kellene pár dolog, hogy élvezhető is legyen. Kell egy normális reakcióidejű FPV kamera. A Bugs erre a célra készült gyári kamjait inkább hagyjuk. . Tehát kell egy jó FPV kamera, amit felapplikálsz a gépre. Mondjuk 20 euró. Kell valami, amin ezt megjeleníted, azaz látod. Az vagy egy kijelző, (tablet nagyságú monitor beépített vevő egységgel) vagy egy szemüveg. Mindkét esetben minimum 50 euróval számolhatsz. A B3 pro.hoz már ha minden igaz van normális töltő, de kelleni fog még akku, aminek darabja mondjuk 15 euró. 300-nál járunk és ez csak a belépő szint. Ami lehet hogy neked nem fog megfelelni. Képminőség, itt szorít, ott szar..stb..Tartalék alkatrészek, elemek..miegymás.Átléptük a százezret. Átgondolnám, mert ennyiért már azért lehet hogy lenne más.. ami lehet hogy használt, de jó állapotban van és jobb is. Kiépítésben, szolgáltatásban, képminőségben, mindenben. nnyiért már megvan a Xiaomi Mi drónja is a 4k-s verzió, szép állapotú, használt P2-es phantomok, P3-as standard phantomok. De kifogható egy P3 Pro is. csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezekre is kell majd költeni valószínűleg, de nagyságrendbeli különbségek vannak tudásban és a szolgáltatások minőségében is. Nem biztos hogy kínlódnék.
-
Egy-két
tag
válasz collie555 #59106 üzenetére
Dji Trello? Szerintem az nem sokkal lépi túl a költségvetésedet, de szofveresen és hardveresen is rendben van. Egy dolog ami engem zavart a videóiban, hogy kissé hullámzik a kép, gondolom mivel mobilon történik a videó rögzítése.
Összevetve Xiaomi mituval, ott helyi a videó mentése, de szerintem csúnyább is a kép és hintázik össze vissza a levegőben a gép.
Harmadik opció Dji Spark, mobilos verzió, 90-95k (tudom ennyit sose gondoltál kiadni drónra, viszont csak egyszer kell és lesz egy jó kamera géped), az már valódi Dji élmény, esetleg wi-fi repeaterrel még messzebbre is el lehet óvatosan küldeni -
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #59105 üzenetére
Az elsőt nagyon kedveltem. Azzal sokat repültem, de át akartam építeni. Azt megvették. Azt követően esett az ára, gondoltam, sokat nem bukok rajta, ha átépítem és ha nem hozza a várt eredményeket, eladom. Még meg sem jött, mondta egy olyan árat érte, amire elpirultam és odaadtam. . Rendeltem egy harmadikat is, de megrendeltem hozzá mindent, hogy ha hazajövök, ne kelljen semmire sem várni és ne essek kísértésbe, ha valaki meg akarja venni. . Így is lett. Raktam rá normális 4k-s kamerát, tettem rá nagyobb akkut, azt is teszteltem a hármas propokat szintén. Közben kipróbáltam a 3s akkuval is ezt a szettet és nagyon megtetszett. Nem csak nekem és mivel tél volt és ha esett hó ha nem, én nem voltam akkor éppen itthon vagy két hónapig, eladtam. De csak megint esett az ára arra a szintre, hogy ha összetöröm, szétbontom, ami megmarad már megéri. Így lett megint tesztgépem, amin már "gyári" FPV kam is volt. Csak érdekelt az is, hogy egy AIO-val, vagy egy cam+vtx kombóval mit lehet belőle kihozni, így ezt a részt is leteszteltem. Már korábban rendeltem hozzá pár forintért egy másik felső borítást, amit furkálhattam, mert a gyári érintetlen maradt. Így amikor megjelent a vevő (két utcával odébb lakó ismerős képében) csak visszaraktam a gyári dolgait meg amit még ő kért és elvitte. Megvolt a B2 is, azt is teszteltem FPV módban, nagyobb akkuval, de mindenre nincs időm, ami van az meg egyre kevesebb. A pénzem meg ne ebben álljon, kipróbálok akkor inkább valami mást. Mindig is szerettem új dolgokat, gépeket kipróbálni. Most is van kiszemeltem, de mivel most is csak egy hétre jöttem haza és nagyon sok minden összejött, nem sok időm van foglalkozni azzal, amivel szeretnék, a hétre maradtak a mini gépek többnyire. A mostani helyen, ahol kint lakunk, elég tré, nem tudok repülni, csak bent, aminek megvannak a maga korlátai. De feladni a legkönnyebb. Talán augusztus végén több időm lesz.
-
collie555
csendes tag
hali
Akkor mi a véleményed a Bugs 3 pro-ról?
Hozzá C 6000-s kamerát. -
Geller72
veterán
válasz schumi #59089 üzenetére
Bugs 3-nál jobbat, ilyen áron, ami már nem kefés és elbír egy kamot, nem fogsz kapni. Akcióban 60 eur alatt szokott lenni, vmelyik nap láttam 57 usd-ért. De az meg még sztem nem kész, mert igaz, hogy kamera tehető rá, de bajos hogy mit lát a kamera, mert azt ugye te pont nem fogod látni. Meg lehet oldani, de alapból nem fog menni. gyakorlással FPV kam nélkül is lehet valamit - relatíve közelről - videózni, de ne legyenek illúzióid. Ezért is írtam, amit írtam és nem sértésnek. A te általad választoitt gép egy rakás szar, sok mindenre jó, de erre nagyon nem. Persze megveheted, mert mondjuk nem hiszel nekünk, de speciel nekem volt vagy 3-4 B3-am és egyéb Bugs gépem(is) és elég sokat foglalkoztam vele ahhoz, hogy véleményt tudjak alkotni róla. Ebben az árszegmensben ennél jobb gépet, ennyiért nem kapsz.
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #59101 üzenetére
Valami hasonló, de talán gyorsabban csinálja, majd megnézem még egyszer, mert ugye így videón más mint élőben, de mindenképpen zavaró és visszább vett gázzal nem csinálja.
Nekem konkrétan olyan is volt hogy nyélgázon átfordult[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #59101 üzenetére
Nekem egyik gépen sincs ilyen.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz syler123 #59100 üzenetére
Erre gondoltsz?
Lehet akkor az ugyanaz a szoftver, mint nekem.
NFE-t nem próbáltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Tado Smart Radiator Thermostat X
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest