Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
Igen hallos. Egyenlőre a első dolgokon vagyok túl. Gyári állapot backup, firmware update, alapvető beállítások. Sikerült létrehozni pár modellt és már túl vagyok egy bind-en és repül is vele. Szokni kell a flysky után, sokkal több mindent lehet állítani és sokkal logikusabb is. Meg kell majd szokni az új kiosztás is, meg azért ez méretre is nagyobb.
Repülni nem tudom mikor fogok, mert eléggé sok a melóm.Gondolkodom egy utólagos TBS crossfire micro tx 2 kezdő szetten is, de az lehet jövőre lesz csak, bagy karácsonyra.
-
vandor01
őstag
kiindulasnak : 3 POSITION LONG
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
en fogom a "szemetes" kabeles zacsimat azt turok belolle pl Xm+ hoz 3 db kulonozo szinu kabeldarabot... csak 5V-s... UARTtokon nincs is tob 5Vnel....szo barmelyik jo lehet... szinhelyesen beepitem piros/fekete/vmi szines...
de pont az Xm+ hoz adnak 2db 3tuskes pinecsket is.... szo kabel se kene?
de akar a LED hez az LC filterhez a beeperekhez is adnak vmi darabkat (90%)szoval ember epitkezik es az 5mm nel nagyobb maradvany kabeket gyujtogeti (mint vmi beteg nyugger) pl amik leesnek a VTX rol a motorrol a csatikrol... innet onnet igy mindig akad vmi darabka a kovetkezo épiteshez
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ot93
senior tag
Egyelőre nincs tartalék antennám, de veszek. Sőt akkor hosszabbat mert akkor lehet, hogy máshogy raknám fel. A gyári antennák ugyanis nem minden felhelyezési módhoz kellő hosszúak. Amúgy az antennák gyárilag le vannak ragasztva, azt addig nem akartam piszkálni, amíg nem kell cserélni.
Viszont szerintem nem tudja őket a szél annyira meghajlítani, legalábbis a felfelé állót. A hátrafelé állót lehet, oda lehet teszek is kötegelőt, aztán később esetleg tartót...CRF300L
-
vandor01
őstag
tok jok ahh nem gond ugye vannak tarcsi antennaid?
ezt kb 2sec alatt ledaralja a prop....! nem is kell borulnod csak egy kis flipflap azt a szel befujja az egyik prop ala azt... catcat..... mehetsz keresni a gépetvan halom verzio amivel meg lehet oldani..... lehet venni vagy nyomtatni tartokat etc etc...
a szegiiiiny ember antenna tartoja a kotegelo na azt nem kell meg kinabol se rendelni csak a legelso villanyasz botba bemenni azt venni...... es ugye nem art hozzaerositeni valamivel ha nincs heat shrink akkor szigeteloszalag is megteszi..... azt hogy mar neked hol tetszik???
a labara erosited? vagy mehecske verzioban a tetejére?? a te dontesed!labra
mehecskeben... konnyu gépnel akar vedelem is kisebb boruláskor...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Blizzardking
őstag
- Ezesetben mindegy. A kamera okozta többlet súly miatt kell a lila. Persze kamera nélkül is 2x olyan bika vele a gép mint a pirossal. Én végigpróbálgattam vagy 6 féle mocit a 615-ösök közül, és mást már nem vennék. Néha repkedek vele egy kicsit, most a héten adtam a gyereknek hogy azon gyakoroljon.
- Nekem a 10.7.0 van fent, először magyarul települt fel, úgy kellett keresnem hogy átállítsam angolra. Mivel minden infó, minden videó a témában angolul van, így még le is kell fordítani a firmware flashert lágyeszköz villantóra ha pl Albert Kimmel töltöd az éjszakát.
- Milyen apk? Hivatalos betaflight? Miért, a Sbeedybee micsoda?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Inkább a lilát vedd. Ezt.
A piros max jól néz ki, FPV repülésre csak nyomokban alkalmas.A légtér.hu videóról:
Tollaslabda 5.1g és megy mondjuk 150-nel, teniszlabda ~58g és megy mondjuk 90-nel, frizbi ~180g és megy mondjuk 30-cal. Egy bumeráng amit tisztességesen eldobnak egy parkban veszélyesebb mint egy kopter.
Annak örülök hogy kutatják a témát, és annak is örülök amit vandor írt, hogy ezek a toothpick, whoop osztályú gépek totál fókuszon kívül lesznek, kb a játék kategória."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Nem.
Dump - mindent kilistáz
Diff - csak az eltéréseket az aktuális profilban és rateprofilban
Diff all - csak az eltéréseket az összes profilban
forráscd334 - esc terhelés miatt korlátoztad? Vagy csak hogy szelídebb legyen?
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Blizzardking
őstag
Pontosan nem biztos hogy értem, CLI utasításokkal szerintem eléggé jól el lehet kavarni.
defaults - visszaáll gyári értékre
dump - mindent kilistáz
diff all - csak a gyáritól eltérőeket listázza ki, és ezeket le is tudod menteni. Ha beszédesen választasz fájlnevet, és magában foglalja a BF verziót amiről mentettél, akkor bármikor bármire vissza tudsz állni.
Lefrissíted a firmwaret arra a verzióra amit szeretnél a BF repóból, és CLI commanddal rátolod a beállításaidat. Nálam a telón is megvan és SpeedyBee-vel bármikor vissza tudom rakni ha gáz van. Így értetted a kérdést?Más; - ti mivel PID tuningoltok, külön értékekkel mint régen, vagy a csúszkákkal? Szerintem eléggé tisztességesen be volt hangolva a gépem, és játszásiból végigcsináltam egy pid tuningot a potikkal, nulláról, és nagyon bika lett. És még jobban is élveztem közben. Lehet az lenne az igazi, hogy a csúszkákkal 20 perc alatt megcsinálni a nagyját, és utána egyenként finomítani ha kell.
cd334, peaceliker, vándor, mindenki más - köszi mindent.
cd334 - megnéztem a videót, köszi hogy megosztottad. Ez mennyire közelítette meg a végsebességét? Nem inkább ilyen kényelmes cruiseolás volt? Sokkal vadabbra számítottam. Ez akkor a 2s 8mm-es géped volt?
Losthighway - igen, nagyon jó ez a topik, az egyik legjobb. Talán mert a tagok keze munkája van a középpontban, és nem az amit birtokolnak.
Most láttam egy tépőzáras aksirögzítőt a fiókban kallódott. Az van ráírva hogy "build, fly, crash&repeat"[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
cd334
tag
Szia! Van már egy nagyon jó magyar forgalmazó:
FPVRaceStore. Folyamatosan bővül a kínálat, ami raktáron van másnapra ott van nálad. Csak ajánlani tudom. Lehet vele kéne beszélni, hogy vegye fel a kínálatba, lehet így egyszerűbb lenne.[ Szerkesztve ]
-
Niczo
senior tag
eachine-nek március 24-én, banggoodot most nem látom, nekik a honlapon keresztül írtam úgy kb. 3 hete lehetett (mivel a márciusi levélre nem jött válasz, hiába vártam).
F.E.K..: köszi, az nagyon jó lenne, persze hogy megvárom
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
SpydeR3412
aktív tag
Szintén Bolt. Vannak nálam Vandor01-től, 2s-3s, nem tavalyiak és még mindig mennek velük a gépek. Nem esik be rajtuk a fesz, csak ha csutkázom a gimbalt.
KisApám: pillanatragasztó. De fejjel lefelé, mert ha befolyik a motorhoz, akkor az egészet megfogja. (nem saját tapasztalat, dehogyis )
-
vandor01
őstag
hat ja igen ez 2207 1700kv 4" 4S-en csirke lesz....
repulni fog nezelodni jo lesz az... de nem lehetne 5S-re?
vagy tobb KV? olyan 3500-4000 akar kisebb motortol? egy 1408tol?
nem vadito az ára! LDark 1408en a HobbyKinges BOLT ra szavazok! esetleg meg a sima turnigyre ha versenykepes az ára? most ahogy nezem igy a virus utan es szezon elott nem occco! kb 20%-al drgabb mint mikor vettem
1000-es 14.30-ert most 17.71.... (ez plus 20%) de kinaban is felugrottak az arak foleg a szallitase!
a HobbiKingrol van igyenes szallitas de akkor vasarolni kell?
50/70/100 euroert? nem tudom mi a szabaly most....
Szoval ha "sokat" rendelnel ez mar a 4 db utan "sok"
pl 4db 1300! meg is van az ingyen szallitas
1000 17.71eu
1300 26.76eu
1800 31.76eu1 het alatt megerkezik EU raktarbol nincs mar trefa meg eltunes a nemet/DHL Feutch postan!
konnyu aksi foleg egy grafenhez kepest! kb 100 toltesre szamithatsz utanna is mukszik csak veszt az erejébol..... mivel HV-s aksi en az elso szezonban simara toltom 40-50 kornyeken erzem hogy kevesebb mint mikor uj volt.... aztan a kovetkezo szezonban mehet a HV!
Van mar 3 es 2 szezonos aksim is.... mukodnek!
pl az 1000-el 3S sima vagy 4S bolt....
a 220grammos 5 collost elvitte akar 10percet is!de ha 1-1 db kell?
akkor lehet egyenkent jobban jarhatsz kinabol Ali-rol? csak lehet lesz vmi durva szallitasi dij azt lehet tulszalad a 38 ejros vamolasi hataron is??
van mas EU-s beszerzesi forras is!: pl HobbyRC UK[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Egy 300ft os bec megoldás lehet, de akkor az plusz rögzítendő alkatrész.
Amúgy mai napig gyártanak bec nélküli fc t csak nem értem miért :-)(#69059) twine
Amit 50 ért kapsz azt ne vedd meg, az csalódás lesz sztem. Domv3 alá ne add. Azokat már 70 körül meg lehet kapni használtan én is úgy vettem, nem bántam meg.
Ezekben a szemcsikbem sokkal kisebb a látott kép (kivéve hd2 de az sztem gáz hogy homályos szélén), így nem kell nézelődni benne hogy be lehessen látni az egész képet, ez a nagy előnye. De sokakat zavar épp ez hogy nem mozi vászon méretű amit lát
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
gondolom mas fajta az FC es masfajta az ESC...
azt csak siman a kinai kavaras van.....de biztos vagy benne hgy az 5V nek az ESC rol kell mennie az FC-re?
Nem lehet e hogy az FC kuldi le az ESC nek az 5V-t?
de lehet nincs is ra szukseg?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
az FC nek a full fesz kell ami feljon a 4in1 bol..... eleg lenne neki az 5V is de!!
ha csak 5V megy fel nem pedig a full.... akkor az OSD-en nem lesz lathato az aktualis feszko.... szoval valahol fel kell hogy menjen a kabelen vagy tuskeken a full fesz... aztan majd az FC eloallitja azokat a feszeket amik kellenek neki a VTX-hez meg receiverhez meg kamcsihoz meg etc...
szerintem is....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
figyu.... jart utat jaratlanert??
ez cucc nagyon faja nagy kepernyö csilivili szines zummug villog csacsi ragyi még lehet le is cummant..... DE kinai nagykepuseg kivagyisag eredménye.... azt a vegen 2 naponta toltheted hozza az aksit mert sajnaltak a helyet?... a nagy aksinak! valami minoseginek a masolasa a kevespiiizu-magamutogatosoknak pl erre akar hajazni de ez nem az: 1700euro
valakinek volt vmi hasonlo lehet j16-os? mikor meg zsirujjonan jot....nagy szines kepernyo.... ki a pocs nezegeti repules kozben??? hááát recseget ropogot a mukodese .. nem ment ez nem ment az..... lehet mire osszeall par honap még es senkinek fingja sincs rola meg a tubon SE.... nezegetheted az egermozit mikozben masok meg repkednek..... a vegen el lett adva!
De vedd meg ha szopni akarsz..... ha lovibol keves van akkor nem probalkozik az ember a szines almokat kergetve! de latom a kis meret nem erdekel a nagy cucc tetszik akkor QX7 -es taranis mikor akcios EU prioritivel 80ejro.... lehet mostanaban nem is lesz ilyen? hozza egy XM+ kezdesnek..... aztan mikor van zseton lehet tovabb álmodni? akkor mehet bele HAL gimbal LR modul es dragabb receiver...... mindenki a sajat maga szerencsejenek/hulyesegenek kovacsa.... most van pl ez eleg akcios? [link]
ezzel is lehet probalkozni.... occco nagykepernyo opentx HAL-as multiprotokol benne!
es szokott meg occobb is lenni mert ez is egy uj szoporoller!hajra... veled vagyunk
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
erdős-tisztás részen repültem, amikor vmi hangos zömmögő vmi a fülembe akart mászni vagy fene tudja már, de marha hangos vt, disarmoltam...csak hülye mód nem fékeztem elötte le, így berepült az erdőbe...nem lett meg, majd pár hónap múlva amikor ott repültem megint és sétáltam az egyik gépemért akkor csak simán megláttam... akku is ott vt mellette 1m re.
Sokszor hullott már ki akkum amúgy."Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
XM+
-
Bigemperor
senior tag
és DJGABI:
köszönöm, nem kívánok ezzel foglalkozni üzletszerűen, isten őrizz.
Az MJX Bugs 5W kicsit drágább, ha jól láttam, esetleg a kettő között van érdemi, jelentős különbség, tudtok róla valamit?
Amúgy nekem tökéletes lenne egy kisebb, könnyebb, de jól használható és értékelhető kamerájú gép ebben az ársávban, ajánlanátok valamit, esetleg most jó áron? -
fape
senior tag
Attól függ milyen esc-t szeretnél és mire szánod gépet
A külön pdb-s 4db külön esc esetén plusz egy stack elemet jelent. De pl a f722std+fchub-vtx nem rossz kombó (nekem is van, csak drh vtx szabálya miatt építem át)
4in1 esc esetén talán jobb választás a STD, de f722-se aszem a top fc több dronos "celeb"nél is. SE-re lesz átépítve a gépem, én valamiért ragaszkodom a 4 külön esc-hez, és a vázam is low profile, minden stack elemet meg kell válogatni[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
ot93
senior tag
Remélhetőleg mindenkinek leesett, hogy csak hülyéskedtem egyet április 1 alkalmából. Mondjuk egy kellően fejlett és nagy hatótávú drónnal nem lehetetlen
vandor01 Lehet... akkor elég jól sikerült elrontanom az útvonalat. Hát ne is kérdezzétek, hogy milyen felvételeket készített...
syler123 Azt a filmet láttam már
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
vandor01
őstag
biztos elszállt?
rosszul tervezted a gps-es utvonalat azt korberepulte a foldet (40ekm) honvagya volt csinalt jo felveteleket kinaban azt visszatert a gazdihoz! a videokat jol nezd meg
nem is drom ez! Ez mar muhold!
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Azt nézted, hogy 480g? . Amúgy számomra egy kicsit hihetetlen, hogy pont egy alacsony(abb) KV-s mocival 2306/1800KV) egy ekkora böszme ne tudna neked 10 percet? Ráadásul 6S komp is, azaz ha nem pukkantod el a propot () baromi sokat elmegy ez. Még 5S-en is.De a 480g az valami rettenet akku nélkül. . Bocs, de én mindig az én 6"-os, 280g-s gépemből indulok ki a maga 2306/2000Kv-s szettjével. . Ok, ez 7", de akkor is, majdnem a duplája. . Erre alap egy Runcam 3S (80g?), 5s/2200-as akku, GPS, etc, aztán egy kilónál vagy. .
(Ok, FS gép nem könnyű általában. Most nézegetek róla Yt vidiket. Te néztél?)
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Ehhez nem kell annyira sokat agyalni. Ehhez a lényeg:
-Igaz, már kisebb géppel is megy, de én minimum 5, de inkább 6"-ban gondolkodnék
-2 ágú propok, azokból is a kisebb szöggel rendelkezőek
-Alacsony KV értékű, de kellően erős, jó hatásfokú mocik
-A nagyobb méret elbírja a több cellás akkut, azaz én minimum 5S-re építeném már, ha most építenék (És nem lenne)Nekem már az 5" is elmegy 4s/1500-as akkuval kettes proppal majdnem 10 percet, de 8-9-et simán. És az még egy régi 2300KV-s Emax mocis gép. A 6" ezzel az akkuval már minimum 12 percet tud. 2306/2000KV-r BR mocikkal, igaz nagyon könnyű vázzal. Lehet, hogy ennél többet is tudna, de nem éppen kíméletes tempónál mértem. .
Kétszintes toronyból megvagy, kell egy jó vtx és egy vevő. Ha a "köret" megvan, akkor 868Mhz LBT, ha nincs akkor az a vevő, amihez van cuccod.
VTX-ből nagyon sok jó cucc van a piacon, Nekem mostanában AKK Tech és TBS van, de vannak mások is jó minőségben. Gondolom, a 10+ percet nem egy helyben akarod "lelebegni" . ezért akkor inkább olyan VTX-ben gondolkodj, ami frankón paraméterezhető és tud mondjuk 800mW-ot. ha messzebb mennél. (AKK X2 pölö)A helyzet az, hogy egy ilyen gép akár baromi fürge is tud lenni, mert mondjuk az említett 2306/2000-es mocik azért (már 4s is) 5s-en azért cefet tudnak menni. A kamerán se spórolj azért majd. .
-
Saccco
nagyúr
Repüljön 10 percet a semmiért? Nem is kamera drón, nem is fürge.
10 percet koncentrálni sem egyszerű. Ha csak angle, akkor megint unalmas nagy térben.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
mrbig
csendes tag
-
-
Allien
veterán
Igaziból, ennek kellene lennie a kezdős drónozásnak, szinte nulla építéses résszel... De, mint látszik, ez nem jött be így. Pedig ugye jobb lenne. Oda mennének, akik építenek, itt meg a komplett szettes drónok, kivéve, a dji vonal. Bár, ott a Tello még bele férne, elvileg.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Geller72
veterán
Felesleges szerintem. Itt mehet a kezdő szint is. Akinek ez kevés, és komolyabb kérdései vannak, vagy itt nem kap választ a komoly kérdéseire, annak van szakmai topic, amolyan mélyvíz is. Szerintem, ha kezdő kérdések fel lettek téve (olyanok, amik az összefoglalóban nincsenek benne) azok mind meg lettek válaszolva. Én az összefoglaló aktualitását hiányolom. Nem igazán up to date, de összességében a kezdő szint kérdéseire választ ad. Az viszont lehet, hogy ha valaki lusta elolvasni az összefoglalót, és egy olyan kérdést tesz fel, amire a válasz benne van és a tagok is válaszolatk ennek ellenére sokszor, századszor már nem fognak. Ha valaki lusta, az ne csodálkozzon, ha nem kap választ.
[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
Az akksira én is gondoltam, ezért azt egyből az első bekapcs után felraktam tölteni, de nem javult meg tőle.
A manualban néztem ezt is, de nekem az első fények villognak lassan, a hátsó kékek meg se nyikkannak, elvileg az akkor kapcsol be ha unlockolom a gépet.Van másik Bugs3 a környezetemben, már kértem távirányítót, meg akkor kérek akksit is, hátha tényleg annak van valami baja.
A gyro kalibráció az hogy megy? A táv kalibrációt megcsináltam, amikor a karokat kell 2x körbefogatni, de másról nem találtam infót.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
Köszi az infót, ezek alapján kipróbáltam még pár dolgot de nem lettem így sem okosabb.
A párosítást már többször megcsináltam, van itthon B3mini, azéval is próbáltam, de szerintem nem kompatibilis.
Szóval a következő a helyzet:- ha a gépet kapcsolom be akkor gyorsan villog, egészen addig amíg a távirányítót be nem kapcsolom, akkor átmegy lassúba -> emiatt azt gondolom hogy nem a párosítás a gond.
- a távirányító jelez ha a gépet lekapcsolom, viszont ha a távirányító kapcsolom le a gép nem csinál semmit, csak villog lassan tovább -> ebből arra gondolok hogy a kapcsolattal mégis van valami gond.
-a 10 perces jelzés amit említettél megvan, táv+gép bekapcsolva, 10 perc után csipog a gép -> ez is táv problámára utalhat.
Szóval fura a helyzet, olyan mintha egy irányba lenne csak becsatlakozva a távirányító, a gépet a táv látja, meg valamilyen szinten a gép is reagál (táv bekapcsoláskor vált a villogás), de mégsem 100%-os.
A gyro problémára azért gondoltam, mert kipróbáltam a minit, ott ugyanez van ha párosítás után nem vízszintes a gép, lassan villog.
De a mini ilyenkor is reagál rendesen ha monjuk lekapcsolom a távot, a nagy meg nem, szóval a távval biztos van valami.
Így most teljesen tanácstalan vagyok, még kérek egy MJX B3 távot, megpróbálom azzal, de aztán lassan szólok a BG-nek hogy mit javasolnak.A világítás trükköt nem tudtam amúgy, de majd mondom isemrősnek akinek még megvan a B3, az Eachine-nek van dedikált gombja erre.
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Saccco
nagyúr
Emax TinyHawk - ~$92 a BNF verzió, az RTF $160, ebben van szemüveg és távirányító is. Akkut külön kell hozzá rendelni, mert csak egyet adnak.
Szerk.:
....ezt jól benéztem, azt hittem Peaceliker-t kérdezed.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
fape
senior tag
A "Cable Size Calculator Tool - DC Power Cables" alapján jó lesz, ezeket választottam ki: 3%, 7.4V, 90A, 0.05m ami 18AWG-t adott ki.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
őstag
Nekem is van 4db 2s, de 2 különböző márkájú és kapacitású akkum, amik hasonlóan viselkednek.
Töltés után közvetlen 1-2 századdal kevesebb az egyik cella, mint a másik. 2 különböző típusú (egy szimpla és egy duo) töltővel is ugyanazokat az értékeket mutatják. Szóval nem a töltő lesz a rossz, hanem az aksik ilyenek. Használat után pedig azonos értékeket mutatnak.Üdv: Mcrazy
-
Ra3
őstag
Köszi a tanácsokat mindenkinek, azokat nézem meg elsőre ami a legkevesebb bontással- forrasztással jár.
Nekem ezekből a motor-csapágy tűnik a legvalószínűbbnek, egyrészt a szorulás miatt, előbb megáll, kevesebbet forog ha megpörgetem, plusz a hangja olyan mintha erőlködne és rezonálna de teljesen rendszertelenül, van hogy teljesen abba is hagyja.
Ráadásul ez csak alapjáraton okoz gondot, a levegőben teljesen jól viselkedik, igaz hogy még csak egy akksit merítettem le.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
syler123
veterán
Azért nem jó, mert ugyanolyan mint a legtöbb parallel board, tehát rákötsz két különböző töltöttségű akkut és azok széped közös nevezőre hozzák egymást. Azzal nincs gond ami éppen merül, de amelyik töltődik az gondolhatod mennyire szereti, az nem éppen 1C töltés
A kérdést meg szerintem nem értem, úgy kell használni, mint a többi parallel boardot, xt60 rámegy a töltődre, meg a 3s balance csati is (ez nem tudom miért kell hiszen csak 1 cella van, lehet erről szólt az előző kérdésed ). A töltődet meg 1 cellásra állítod.
Nekem Skyrc b6 mini van, az nem is tud 1 cellásat tölteni.Amúgy a gyártó szerint az ISDT Q6 nem tud 1s-t tölteni, ilyen board-al tuti nem. (2-6S , )
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Szia!
Úgy, hogy az nem balance csati 1s-nél, hanem jst ph2.0
Másrészt az fix hogy ilyennel nem töltenék 1s akkut, ennyi pénzért meg pláne. Boldclash P01-el elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
Olyat elég könnyen. Nagy trükk nem kell hozzá. Minél könnyebb váz és egyéb cuccok. Legalább 6"-os, kettes propok, alacsony kv értékű minőségi motorok, aio fc, micro cam, mini gps, megfelelő kapacitású, súlyú akku.
Micro vevő, szintén kicsi vtx.(Az én 6"-os vázam kb 65-67g lesz, (Fenrir X6 titán csavarokkal, feral quads 2306/2000k-s motorok (BH R6), Typhoon 4in1 esc, Kakute F4, emax avan long 6038x2-es propok, tbs vtx és vevő.)
Ez azért húzós, de lehet sokkal olcsóbban is összeállítani.
Ez olyan, mint a bicikli. Ez is bicikli, az is bicikli, a kocsmába mindegyikkel el tudsz menni, de a Misina oldalán csak az egyikkel tudsz lejönni. Ezért van a két bicaj közt fél milla. .
-
Geller72
veterán
Ott a 3 pin a GND, fesz és a videó jelé, amiből az utóbbit kihagyhatod, mert csak fesz és gnd kell neki. De azt bárhonnan vehetsz, gyakorlatilag bárhova forraszthatnál, de van 2 csatis szabad része is a boardnak. Ahonnan csak fesz+gnd "jön". Annak az AIO kamnak csak fesz kell, tehát gyakorlatilag simán működne egy külső akkuról is, ha olyan csatit forrasztasz neki. Én raktam már terepautóra is, egy 400-as 1s akkura csatlakoztatva.
-
Geller72
veterán
Fordítsd fejjel lefele és próbáld meg kifújatni levegővel. Közben ide-oda forgasd két fújás közt a moci tengelyét, hátha el is van akadva. Lehet, hogy valami belement a mociba. Célszerű minden reptetés után, ha "földet fogtál" kifújatni mindenképpen, mert elpukkanhat a motor. Amúgy nem hátrány, ha rendelsz tartalékba eleve mocikat. Nem nagy durranás. Ha nem a hosszú lábakkal van összerakva, a rövid lábakra érve, vagy a propvédőre sokat kibír eséskor. Arról nem beszélve, hogy ha teljesen leállnak a propok, akkor elkezdenek visszafele forogni és fékezik a gépet. Néha így szoktam magasból lejönni. . Hagyom esni.Sokat kibír az a gép. Azon a motoron lévő propnak nincs baja? Amúgy estél vele? Vagy csak felbukott a földön? Azok a mocik sok üzemórát kibírna, nem egy tönkremenős típus. Persze lehet hibás darab.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Nekem iSDT SC620-om van. Nem szoktam figyelni, hogy hogyan kötöm rá. A 2warrior board-nál előfordul, hogy nem annyira állítom a tekerőt, ahány akksi rajta figyel, olyankor a töltő egyből visít, hogy figyelj paraszt.
Jó az intelligens töltő, ha már a user nem az.(#57713) ggggg5:
Nem rossz, csak Whoop-ba nem annyira jó.
Egyébként pl. pont az X5U 816-os motorjaira lehet az egyik legjobb Boss-t építeni.---------------------------
Mások:
- Úgy néz ki, hogy fognak majd Boss vázakat gyártani karbonból.
- Az Alienwhoop V2.1-ben van Blackbox log
- A fenti dologtól függetlenül került az egyik Betaflight fejlesztő figyelmi körébe a Whoop-ozás
- A fenti két állításból valami komolyabb fejlesztés kerülhet ki Betaflight+Whoop témában. (Bővebben)█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
Ezzel csak egyforma töltöttségű akkukat tudsz tölteni, ahhoz képest meg nem olcsó. 1s töltésre 1-es töltő javasolt. Ha már mindenképpen olcsón akarod megúszni, akkor pedig ez a board, ez cellákként tölti az akkukat.
Ha pedig jót akarsz magadnak és az akkuknak, akkor pedig Boldclash P01
Én az utóbbit választottam.
-
Saccco
nagyúr
Hobbyking-ről?
iSDT Q6 Lite Charger (200W) EXCLUSIVE to HobbyKing! $49,87Teszel mellé egy pl. egy ilyet és free shipping EU 5-6 nap. Vagy bármi más is jó, ami több, mint $0,13.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
ISDT Q6 Plus 300W van BG-n Eu-s raktárból 51 euróért, 0.37 Euró shippingel.
És ez még vihető lejjebb is. -
_X10Dead_
aktív tag
Az S60 szerintem nem ellenfele a Q6-nak és nem is akar az lenni. Olyat IMAX B6AC helyett nézegetünk, mert all-in-one megoldás olcsón, műhelybe.
Az ISDT-k nagyon picik, tényleg elférnek a zsebedben. Az, hogy nem szándékozod sehova cipelni, az nem jelenti azt, hogy nem is fogod (Ha asztali PC-hez voltál szokva, nem tervezel mindenhova gépet vinni. Aztán egyszer csak megjelenik a lakásban egy laptop és azon kapod magad, hogy pár hét múlva nem mégy sehova nélküle)
Ha kint felejted az ISDT-t a dohányzóasztalon, akkor kint felejtetted. Ha a SkyRC-vel teszed ugyanezt, a párod 5 percen belül leüvölti a fejedet, hogy takarítsd el onnan azt a förmedvényt.
A PC connect az első pár hétben érdekes, de nem az akkukat fogod csekkelni vele, hanem a töltőt. Nézegeted mit csinál, hogy csinálja. Aztán kezdesz megbízni benne és elhiszed hogy jól működik és nem bántja az akkukat (Mert tényleg jók a SkyRC töltők is). És soha többet nem használod ezt a funkciót.AZ ISDT mindenképpen future-proofabb. A light nem ANNYIVAL drágább, (ha már van hozzá tápod). A töltési görbék rendben vannak, nem kell PC-n monitorozni. Még az is 200W-os, a teljesítménye 2.5x-es, ami egy méretesebb akku esetén komoly előny.
Az eladást, mint szempontot nem értem. Nem százezres cuccokról beszélünk durva értékvesztéssel...
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
Allien
veterán
Jó az a töltő is, de kell hozzá tápegység is. Ok, "adnak" hozzá, de lehet, olyan is. Nekem Hobby kingről volt ez a típus. Semmi másra nem jó, csak tölteni, de arra tényleg jó. Viszont, csak egy akksit egyszerre... Ha van 3 akksid, arra már "normális" töltő kell, boardal esetleg... Mivel több akksit akarsz. Figyelni kell a bugs 3 ugye XT30 csatis!!! pl: Amass XT30 Plug Parallel Charging Board ISDT Q6 Plus ami 60 dodó még
De, persze, egy B6 koppincs is jó lehet kezdetnek, ami huszon pár dolcsiból megúszható. ISDT Q6 Plus viszont EU raktárból, tuti vámmentesen jöhet!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik