Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
Hopp: ja igen, ugyan ez igaz a több aksira is. pl 3db 0.3Ah aksit ha töltesz 1C-vel/0.9A-val esetleg 4db-t 1,2A-val egy próbát megérhet. Annyit még sztem bírna kell a balance kábelnek is. De figyelj rá és ne hagyd egyedül és közben nézd hogy melegszik-e valami.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
-
twine
veterán
Szia! Szeretném megköszönni a segítséget
Első lendületemben valóban csak a pozitívnál "bütykös" aksikat próbáltam a tartóban...
Miután írtad, kipróbáltam a "bütyök" nélküli aksikat is benne, és patent lett...
Nem gondoltam volna, hogy ekkora méter neki különbség van a kettő között.
Köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
(#69250) cd334:
Rendelés leadva
Azt szeretném még kérdezni, hogy trackingel szokták küldeni az antennákat a 20 Zloty-s "priority mail-EU" szállításnál a prodrone.pl-től?
Nem találtam hirtelen erre vonatkozó infót...Mióta Banggodtól a tracking nélküli Frsky XM nem jött meg a csehektől már rettegek mindentől ami tracking nélküli...
Igaz vissza kaptam a pénzem, de majd' két hónapba került...
Most Hobbykingtől várom tracking nélkül az XM-et -
Celtis
veterán
Köszi a választ, már azt hittem senki nem reagál rá.
A kép Hubsan Zino-ról szól, de szerintem igaz DJI-ra is. Most legalábbis egy Mavic Minim van. Kipróbáltam a telefonon a wifi kikapcsolásával és minden ugyanúgy működött. Szóval úgy tűnik USB-n megy a videójel is, a YT-on meg hülyeséget beszélnek. Már csak azt nem értem, hogy akkor miért van külön jelszint kijelezve a vezérlésnek és a videónak... -
ot93
senior tag
Értem, hát megpróbálom mindkettőt odaforrasztani... Vagy másik földre nem lehet azt ami az esc-n van?
Amúgy még egyik alkatrész sem jött meg, de az fc meg a vevő talán megjön a köv. héten, aztán meg a többi. Addig is elkészítettem a tervet, akkor már nem kell gondolkodniCRF300L
-
twine
veterán
+mindenki aki válaszolt....
Köszönöm szépen...(#69064) vandor01 ;
Biztosak lehetünk benne, hogy nem a szemüvegen fog múlni hogyan tudok repülni... és ha nem kapok 25-35-ért épp jó kedvemben egy használt és egyben használható fatsharkot, nekem is az ev800 marad legközelebbi bevásárlásnak
Nem is a s3ggemet akarom rázni, hogy fatsharkal repülök,, ha még egyelőre repülni sem tudok igazán acroban csupán hatvanyokkal kényelmesebbnek tűnik egy ilyen csík szemcsi , mint az a bazi kuklopsz eachine a fejemen...
De ha más nem lesz, marad az ev800
Tényleg csak azért indult el a vezerhangya a fejemben, mert a napokban találtam valami Facebook adok veszek-et Google-el (úgy hogy nincs is Facebook profilom )
És ott láttam cca25-50 között is szemüvegeket, és lehullott az állam hogy ennyiért is lehet már dagadt cápát kapni -
ot93
senior tag
Valószínűleg 4 külön esc lesz, de nem biztos. Azokat még nem nézegettem, az fc-vel kezdtem. F7-et akarok, a matek márkáról meg jókat olvastam. Az FC választásánál az is szemont, hogy bővíthető legyen mindenféle jósággal, ha kell, mert még én sem tudom pontosan, hogy mi lesz belőle. De azt észre vettem, hogy az SE változatról jóval több yt videó van. Először amúgy stabilizált módon fogom reptetni, ezt elvileg tudja a legtöbb FC (vagy talán mind?).
De mondok a stabilizált módnál érdekesebbet, először nem is lesz rajta fpv rendszer, mert max az eachine usb-s vevőn tudnám nézni. Az valószínűleg egy következő menet lesz. Először maga a gép legyen repképes. Amúgy már harmadszorra határozom el, hogy építek gépet, mert egyrészt az építés is szórakoztató lesz számomra szerintem, másrészt meg személyre lehet szabni az épített gépet, ez is vonz...CRF300L
-
vandor01
őstag
ahhh az semmi.....
en ismerek olyant akit a motor letorese sem akadalyoz meg a tovabbi repulésben.... marha 20 perc kereses utan megtalalhato a motor a letort labbal egyutt! es még aram sem kell a lab "gipszbe" rakasahoz! egy rud takonypisztoly toltet egy ongyujto azt mehet a ragasztas csati visszadugasa az FC.-re es meg utanna tolem ker teli aksikat repulni aki magara ismer az ne vegye fel a masik ingjetCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Dudi08
tag
Igen, a távirányítón mindig töröltem a sensor-okat, majd újra kerestettem.
Lehet ma kipróbálom újra f.porttal, hátha működésre tudom bírni. Nem nagy kunszt át flash-elni a firmware-t és ha már úgyis szét kell szednem a gépet, akkor újra is forrasztom más TX lábakra az S.port(F.port)-ot, amíg nem működik -
Dudi08
tag
TX4-re kötöttem be, az invertált s.port-ot.
A TX4-et kikapcsoltam CLI-ben, majd a serial_tx 11-et arra a lábra állítottam, ami a TX4 volt eredetileg. (online leírások alapján, faék egyszerű)
Telemetria be van kapcsolva, mégsem működik. Tippnek még a tlm_halfduplex ON/OFF és a tlm_inverted ON/OFF amit írtak. Egyelőre egyikkel sem működik.
Őszintén nem volt kedvem szétszedni az egészet, de lehet futok még egy kört az fporttal, bár az nem akart nekem működni egyáltalán, ezért is maradtam az sbus-s.port párosnál. -
MR007RM
addikt
Egy barátom segít ebben. Gyártva lesz hozzá egy kábel. Addig megleszek nélküle. A másik probléma a lencse életlensége az állítani, mozdítani nem tudom helyzet még egy plusz lencsével orvosolható. Van egy +2,5 dioptriás idehaza. Azzal együtt(csak felvenni nem tudom a szemüveggel a vastag keret miatt nem stabil és nyom) full éles minden. Szóval beszerzek egy olcsó olvasószemüveget vékony kerettel ami pont bemegy a drónszemüvegbe és a két lencse összmunkájával fasza lesz.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
Isten vagy. Akkor talán még van remény. Ha a jelen kábeleimet lassan nyomom be van valami próbálkozás, mintha hangolna....szóval rossz a lábkiosztás.
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
Johnny_vT
senior tag
Ezzel csak Betaflight, a Wing viszont iNav lesz. Nagyon érdekelnek az autonóm küldetések
Van BG-ről USB-USB-C microSD olvasóm, ezzel 10 másodperc alatt máris a telefonomon van a logfile táblázata. De úgyis lesz itthon egy felesleges BT modul, rákeresek az általad javasolt megoldásra.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
vandor01
őstag
háát ez amugy sem aki napi szinten használja? 2 ev és leamortizálodik vagy legalább is a muanyag megkopik a gombok megviselodnek a kijelző muanyag megkarcolodik etc etc... most meg mar technikailag is elavul 2-3 evente.... na persze hetente 1x pár aksit kirepulve egy tav örökélet +1nap
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fape
senior tag
Az R9M 2019 kapott Access firmwaret. Remélem fel lehet rakni a régire is.
[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Johnny_vT
senior tag
Remélem a legjobbakat. Az echte long range drónba jövőre Slim+ kerül majd, de most fontos volt a mikro méret a 3 colos miatt. Egy BADRX hibánál minden jobb. utolsó repulés után visszasétáltattam magam előtt a gépet a kiindulópontra, de az egyik finon gázadást úgy érzékelte, mintha fullgázt nyomtam volna. 3 másodperces irányítatlan, line of sight punchout következett. Juhú. De megmentettem
-
AMDaZERG_1
senior tag
A Skyzone szemüvegem LiIon akkuról hajtom, és nekem elég hamar elkezdett jelezni a szemüveg, így némi ellenállást beépítve a szemüvegbe elértem, hogy azért ne sípoljon már félig merült állapotnál. Most "kérésemre" engedi merülni 3.3V-ra.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
Az akkuval nekem se lenne, de a 18650-es akkupárral nagyjából 3-4x-es a rendelkezésreállás, ha jól rémlik.
(Gyári 1800mAh, vs 2x3500mAh) Ha kimegyek repülni, nem szoktam ki-be kapcsolgatni, lehúzogatni, ha gépet/akkut/propot cserélek/drónt keresek. . Bekapcsolom, aztán amíg kint vagyok, az addig megy. (a venti is). Mivel van néhány fejlámpám, refim, zseblámpám, power bankom, ami ilyen akkukkal megy, így kézenfekvő és egyébként is jobb megoldás erre is. -
KisBundi
őstag
Igazából, most nem fogok azon aggódni, ha csúszik, de jó áron volt 399$-ért és örülnék ha ennyiért meg is kapnám. Nem örülnék a vámnak és egyéb más problémának.
BITBOYS: másik EU országba érkezik be először, de azt nem tudom ott hogy van a vám. Lényeg, hogy mire ideér, már másik EU országból jön, így nem vámolhatják.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Múltkor utánaolvastam a témának és az ND filter igazából a lencsére érkező fény mennyiségét csökkenti, így a kamera hosszabb ideig exponál. Ennek eredményeképp nagyobb lesz a dinamikatartomány, talán kicsit szebbek a színek és mindenek felett egy természetes motion blur is megjelenik gyors mozgásnál. Rossz fényviszonyok között viszont pont hogy rossz ötlet feltenni egy gyorsan mozgó drónra, mert a hosszú záridők miatt kb. alig látsz valamit olyan elmosódott a kép.
-
Johnny_vT
senior tag
"Caddx sajátosság" Nem bug, hanem feature
1-2 héten belül adom le a rendeléseket, ha megjön a tiéd akkor oszd meg kérlek a tapasztalatokat (akár itt, akár privátban)! Köszi
Szerk.: Illetve nekem az sem világos, hogy az ND filter az fixen a lencsére lesz téve, vagy leszerelhető előtétként adják hozzá? Erről van infód?
[ Szerkesztve ]
-
-
ezoltan
tag
Ez beszédes volt,köszönöm!Igazából nem is vészes.
Ma sikerült “meghódítani” ezt a hegycsúcsot.
A felszállás helyétől számítva 485m magasra kellett emelkedni és 1,6 km volt a táv.Nagyon erős volt a szél,főleg odafent,de nagyon nem zavarta a súlyos egyéniséget.
Átlagban 15A-ral utazik,amit nagyon rendben levőnek tartok az ~1300grammos össztömeg és az irdatlan erő fényében.Összességében remekül viselkedett,pár rescue-tesztet is végeztem és tökéletesen teljesítette az “etap” ezen részét is.
Elégedett vagyok vele eddig.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
vandor01
őstag
nem számoltad bele a kinai nagyotmondo állando értékét!
azaz a 18/16 AVG az "allando" ertéke utan mennyivel lesz igazabol egyenlo![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ezoltan
tag
-
ezoltan
tag
Indokolt az idézőjel
Azért nagyon remélem hogy nyugodtan cirkálva az 1800/6S -hez képest lesz némi repidő-növekedés.
Elméletileg nagyon nem fog erőlködni a konfig...
Punch-nál,ha nagyjából lehet hinni a current szenzornak,25-30%-on dolgoznak az esc-k.
Végülis X-Class belépő szint ez a típus.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
De,a FS is marad.Bár arra ott vannak az 5ösök,de annyira bejön a plusz súly által nyújtott viselkedés hogy eredetileg emiatt építettem.De rákaptam a LR ízére...
Kerestem,de nem találtam erre a típusra vonatkozó tesztet.De nem hinném hogy messze jársz...QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
vandor01
őstag
na de akkor mi lesz a felkilos téglával? ha mar megvette? akkor progjon az a masfélkilo.... a hegyekbe csak nem fog agyonutni senkit! habar ha nagy lenduletet vesz? leszakitja ott valamelyik fuggokabelt kabinostul! ... tiszta blikk hirek!
-
AMDaZERG_1
senior tag
Amikor összeraktam rámértem. Nem tapasztaltam sehol zárlatot. Égés meg sehol, még csak meg sem puffadtak (ahogy szoktak). Cseréltem már FET-et korábban is Eachine 4in1 30A ESC-n, és az jó lett.
(#63754) ezoltan
A jelenlegi R-XSR (jól működik) és az R9 nekem még újdonság és kicsit kiforratlannak tűnik. Vannak panaszok, persze régi FW-re, de mégis. Majd pár hetet várok, míg többen dicsérik.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
Nekem is jobban tetszik. Én nem tudok ingyenes változatról, csak warezről. . A steamen az alapprogi és egy update is megvehető, vannak hozzá kieg pályák. Nem annyira gépigényes, egy IGP-s notiról is simán elmegy.
A DRLS és a Liftoff sem olyan egyszerű kezdőknek szerintem.A DRLS tetszene, de valamiért egyik távom sem tudom beállítani hozzá, a kalibrásál lemegy, de szar lesz.
-
vandor01
őstag
ok--- koszi...
szoval ha nem megy az EU-s TAV a nem EU-s receivereimmel akkor valszeg az FW nem azonos..... ekkor erdemes a TAV-on FW-t cserélni abbol 1 van a receiverbol meg vagy 20.... vegul is batran vehetek EU-s tavot aztan ha nem megy akkor megy a probálozás...
ma is elkeszult egy repulo szerkezet...
Leader 3 SE verzio Shark Edition
gyengebb mint a gyari.... es vegul nem kapta meg az EMAX 6000KV.s mocikat
maradt az eredeti 1104 7500KV motor...
boven repulni fog igy is!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Geller72
veterán
Gondolom, ez akkor következne be, ha a köztem és a drón közti jel gyengébb lenne, mint a toronyé/ripiteré. Egyébként a hozzám közel eső eszköz egy olyan ripiter amin nem találtam 900Mhz-et a 8210-el.. A trémobil tornya meg sokkal messzebb van. Akkor is, ha a 900 mhz esetén a messzebb is mást jelent mint ugye 1800-on. . Köröztem már racerrel a torony körül, közvetlenül, de nem volt semmi, egyedül a Phantom 4 cicergett az interferencia miatt, de ott sem volt semmi. Pedig gondolom, ad az a torony rendesen, még ha nem azonos frekin is. .
-
kriszbon
őstag
Ohohóó..., hálás köszönet érte, igen ilyent kerestem.
De úgy látszik balfék voltam hozzá.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Köszönöm szépen a fáradozásodat.
Most rajtam a sor hogy végigpróbáljam, de mintha az rémlene hogy a Soft serialra meg valami másnak van szüksége.
Persze ez nem biztos, mert nagyon sokat kínlódtam próbálgattam, így majd végignézem tüzetesen ismét.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Abból sem, mert próbáltam.
Megnéztem a netről leszedett régi átalakított 1.6.1-et is, meg az 1.7.3-at is, és egyiknél sem engedi bekapcsolni.
A led amúgy jó, mert rátettem közben egy BF verziót és úgy működött, meg próbáltam egy másikkal is.
Na meg ha minden le van róla húzva, csak az USB van beledugva, akkor sem kapcsolható be, pedig F3 vezérlőkön attól még be lehet kapcsolni ha nincs is rádugva.
Az a baj másik Windowsos gépem most nincs hogy azon megnézzem.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Persze változott, mert kipróbáltam újabbal, meg régebbivel is.
A régebbi az 1.7.2 az újabb meg a 2.0.0Itt a lista amit kiírt a két verzió:
Configurator 2.0.0
CLI
# version
# INAV/NAZE 1.7.1 Sep 12 2018 / 13:44:14 (48e1feffe)#
# feature
Enabled: RX_PPM VBAT MOTOR_STOP SOFTSERIAL GPS CURRENT_METER PWM_OUTPUT_ENABLE OSD#
# feature list
Available: RX_PPM VBAT RX_SERIAL MOTOR_STOP SERVO_TILT SOFTSERIAL GPS TELEMETRY CURRENT_METER 3D RX_PARALLEL_PWM RX_MSP RSSI_ADC LED_STRIP DASHBOARD BLACKBOX CHANNEL_FORWARDING TRANSPONDER AIRMODE SUPEREXPO VTX RX_SPI SOFTSPI PWM_SERVO_DRIVER PWM_OUTPUT_ENABLE OSD#
------------
Configurator 1.7.2CLI
# version
# INAV/NAZE 1.7.1 Sep 12 2018 / 13:44:14 (48e1feffe)# feature
Enabled: RX_PPM VBAT MOTOR_STOP SOFTSERIAL GPS CURRENT_METER PWM_OUTPUT_ENABLE OSD# feature list
Available: RX_PPM VBAT RX_SERIAL MOTOR_STOP SERVO_TILT SOFTSERIAL GPS TELEMETRY CURRENT_METER 3D RX_PARALLEL_PWM RX_MSP RSSI_ADC LED_STRIP DASHBOARD BLACKBOX CHANNEL_FORWARDING TRANSPONDER AIRMODE SUPEREXPO VTX RX_SPI SOFTSPI PWM_SERVO_DRIVER PWM_OUTPUT_ENABLE OSD#
Itt meg látszik hogy lehetne állítgatni mert benne van, csak nem engedi bekapcsolni.
Mert ugye mielőtt te amit csináltál 1.7.1-1.7.3 meg ami a neten volt régi 1.6.1 azokban csak 0 állítási lehetőség volt.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Jaa.. igen emlékszem rá.
Amúgy megcsináltam az átszerelést IBUS módra, GPS-t átraktam 2-es portra, és az IO2 oldalon kötöttem be(IO1 PPM).
Beállítottam portot, utána Serial-Based receiver alatta meg IBUS.
A táv működik is, de piros ejtőernyőm az nincs ha kikapcsolom a távot.
Tehát ezek szerint nem működik rendesen, vagy kell újra Bindelni?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
(#61498) fape:
És
(#61500) ezoltan:
Rendben köszönöm a válaszokat, akkor nekiállok azt is átalakítani.
Mert milyen dolog az már hogy van GPS és jelvesztésre nem jön haza, hanem csak ha mondom neki kapcsolóval.(#61499) syler123:
Arra azért számíts, hogy nem olyan kicsi a 880 mint a 220-as, hacsak nem változott valami.
Ebből 12g a 880-as.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Jaja, úgy látszik megint takargatok pár dolgot, de néha meg fél vagy 1 év múlva esetleg felhasználásra kerülhet(jártam már úgy hogy jó ha volt a régi kacat máshova).
Hálás köszönet a sok segítségért.
Na hát azért az a pár száz méter elég sok is tud lenni ám, előtte amit mutattam hogy [nem jó az RTH] ott több mint 800m-ről hoztam vissza, ott vettem át az irányítást.
De volt már picit [hosszabb] tesztrepülésem is ilyen vevővel, és szerintem még ment volna messzebb is.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Az a gond hogy nincs ezekről a vackokról rendes leírás hogy gomb nyomkodásra mit is csinál.
A sok kínlódás közben rátettem SBUS-ra a configurátorban, és lám volt mozgás a karokra kapcsolókra, mind a 10-re.
Most meg teljesen feleslegessé váltak a jelző vackok amiket összevásároltam, hogy ha nincs jel vagy nem nyúlok a távhoz akkor csipogott.
Most hogy nem PPM jel van nem csipog, meg sem szólal, viszont ha lekapcsolom a távot akkor elkezd hőbörögni a Buzzer ami a gépen van.
De még ráadásul nem is olyan hangerővel mint mikor külön csipogtatod kapcsolóval, hanem jóval erőteljesebb hangon.
Ha visszakapcsolom a távot és van kapcsolat akkor elhalgat, meg eltűnik a piros ernyő is.
Most megint keletkezett egy fél marék felesleges kacatom.
Mikor lesz kis időm ki is is próbálom hogy lekapcsolt távnál is hazajön-e a gép.
Köszönöm a segítséget.Soft serialozni nem akarok, inkább teszek egy mini kapcsolót amivel megszakítom az áramkört az OSD-n(van már olyan gépem, nem is 1).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Aha, értem szóval bekötési gond.
Na most nekem eddig az UART1 porton volt az OSD, de macerás volt hogy le kellett húzni ha gépre akartam dugni.
Vagy külön kapcsolót építettem be a gépbe hogy az OSD-t le lehessen kapcsolni.
Eddig UART3-on a GPS szokott lenni, de most ennél a gépnél UART2-őn van.
Amit mondasz hogy átdughatom a másik oldali IO portba, most oda van kötve az OSD, mert valahol olvastam hogy lehet oda is, és akkor nem kell lehúzkodni, csak be kell kapcsolni az MSP-t hogy működjön.Akkor most meg vagyok lőve, mert nem igen van hova kötnöm, hacsak vissza nem teszem az OSD-t UART1-re, és esetleg teszek kapcsolót hozzá.
Na mert akkor felszabadulna az UART3 port mert nem kell bekapcsolt MSP és oda dughatom a vevőt IBUS-nak beállítva.
Jól gondolom?De mielőtt szétbarmolok mindent, megpróbálom csak úgy külön vezetékekkel hogy megy vagy sem, mert szűkös a hely.
-
kriszbon
őstag
Köszönöm a sok segítséget, de úgy látszik valamit nem jól csinálok, mert az istenért sem megy.
A portoknál nem sokat tudok variálni, mert a serial RX-t nem mindenhol engedi, mert akkor meg más nincs pl. GPS.
Ahol meg engedné ott nem történik semmi.
Amúgy ide van kötve nekem a PPM.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Átdugtam azt az 1 vezetéket a vevőn ami IBUS, de aztán hogy hogyan tovább azt nem tudom.
Mert ugye a PPM jel is az 1-es csatornára van kötve, meg az IBUS is oda menne ha jól tudom.A távon az IBUS menű alatt kiírja hogy Channel1, ha nyomok neki entert akkor ezt a szöveget írja.
"press the corresponding servo interface button or press cancel"Most aztán ezzel nem sokra megyek, na meg iNAV alatt mit kellene állítani, mert már próbálgattam sok mindent, de csak nem jön össze.
Egyébként újra kell bindelni, vagy sem, bár jó lehet mert a led világít, meg ha bütykölök valamit a gép is visszaprüttyög néha?
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Semmi nem történik, ott marad minden ahol kikapcsoltam a távot.
A Táv menüjében a faisafe opció alatt minden OFF-on van, esetleg az 1-s csatornát nem kellene ON-a rakni?
Csak azért kérdezem, mert a PPM jel ugye oda van kötve.Van még iNAV alatt Mods oldalon egy Failsafe kapcsoló, de hát az is csak kapcsolóra működne, akkor meg már ott az RTH kapcsoló.
Ha jól tudom a Flysky FS-i6 nem is tud ibust, így még átdugni sem tudom a vevőt arra, tehát ez felejtős ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Az összes gépemnél PPM van bekötve.
Néztem ezt a PC-re dugós dolgot, de nem biztos hogy él így rendesen a rendszer, mert lakásban nincs elég GPS jel és nem enged Armolni.
Gondolom az is számít hogy armolva van-e a gép, mert így armolás nélkül semmi változás ha kikapcsolom a távot.
Egyébként nem hiszem hogy ismételné a teljes jelet/parancsot, mert akkor gondolom el kellett volna húznia, mert vagy 40% felett volt a gázállás.
Bár nem tudom hogyan működnek ezek a vackok.
Kb. olyan sebességgel sodródott abba az irányba amerre és ahogy fújt a szél, közben emelkedett szép lassan, mivel vízszintbe rakta magát.Van másik gépem amiben X6B vevő van, de az is PPM bekötésű.
-
kriszbon
őstag
Nos én a Flysky FS-i6 távot használom minden gépemhez, meg ezen a gépen [Ilyen] olcsó vevő van.
Amin nem az van (pl.X6B) ott is csak PPM van beállítva, azt használom.
A távon én még soha nem állítgattam hogy legyen failsafe.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest