Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arpivw81
tag
Sziasztok! Ki milyen nyomtatót ajánl arra,hogy a gyereknek a krétából ki tudjuk nyomtatni a feladatokat? Gondolom wifis kéne,és vmi olcsóbb. Ár-érték bajnok. Köszi
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
Van egy Brother L2352DW nyomtatónk, ami üres lapokat nyomtat. Először azt hittük az utángyártott toner a rossz de vettünk gyárit és nem változott semmi.
Letisztitottam a toner "tartót" azzal a zöld pöcökkel amit a manual ír, lefrissítettem a firmwaret a legfrissebbre, áramtalanítva hagytam sokáig szóval amiket találtam mint gyors javítás megcsináltam.
A toner töltöttségre maxot jelez a gép, nem ír semmi hibát és fogadja a nyomtatást mintha minden ok lenne, de üresek a papírok.
Van esetleg még valami amit megpróbálhatnék mielőtt szervizbe viszem?
Köszi! -
-
PainKiller13
őstag
-
laed
aktív tag
válasz
PociAti #19124 üzenetére
Annyira azért nem kicsi az a patron.
Kétféle létezik hozzá: a PG-545 és a PG-545XL.
Ez utóbbi 1 kicsit drágább, de több benne a tinta.
Szóval amit linkeltél azért volt olyan nagyon drága, mert azok az XL patronok voltak.
Persze minden relatív, többezer oldalt ezzel nem lehet kinyomni, arra ott vannak a tartályos modellek.
De az sem igaz, hogy minden héten kéne vele nyomtatni; ez tapasztalat.
Automata fejtisztítás már a legelső Canon-omban is volt; amit vettem még a múlt évezredben. Csak persze ez nem mindig elég. -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van egy Brother DCP1622 nyomtatóm, amin szeretnék firmware frissíteni. Elakadok a jelszó keresnel. A gépen sehol sem találom a programnak szükséges jelszót (se matrica, se menu)Ki tudom ezt "nyerni" belőle valahonnan? -
laed
aktív tag
válasz
Alladin888 #19088 üzenetére
Én ajánlom, szerintem teljesen vállalható.
Adnak gyárilag két patront hozzá. -
biker
nagyúr
válasz
PociAti #19119 üzenetére
17e+áfa volt az L605-re a számla, a waste ink csere, tisztítás, és egy görgőcsere.
igen, a csíkozás nálam semmiképpen sem beszáradás, hanem menet közben is előjön, pl most nyomtattam 1000db A/4 lapot, kb 300 után elkezdett 1-2 csíkot beletenni, nyomtam egyet rá, utána ment tovább 700 oldal gyönyörűen
heti 100 oldal legalább megvan, ezen felül az extrák -
PociAti
őstag
Az Epson és Brother tartályos gépek piezo elektromos fejei között nem ritka a 200.000 oldal. Addigra lehet egyéb problémákat összeszednek, de ha azt nézzük, hogy egy A4-es lap kb. 4 Ft, akkor csak a papírköltség már 500-800.000 Ft körül lehet.
Brothernél a waste ink absorber kapacitása kb. 110-120.000 oldal. Több tényezős, de nagyjából ennyi és sem a fejcsere, sem a szivacs csere nem volt valami nagy összeg (pár évvel ezelőtti árakat tudom, az kb. 15 és 28k).
Csíkozást nem feltétlenül a beszáradás okozza. Lehet enyhén fellevegősödött a rendszer, és gyakorlatilag amiatt a légbuborékok miatt nem jön festék onnan. Fejtisztítás egyben levegőtlenítés is.
-
biker
nagyúr
válasz
PociAti #19117 üzenetére
nekem tartályos epson van (a negyediket nyúzzuk épp, +egy van az irodámban), és biza pár száz oldalanként van hogy rá kell nyomni a menüben a fejtisztításra mert elkezd csíkozni
bár jelenleg 110.000 oldalnál jár a sz@r tintasugaras fej85.000-nél volt waste ink sponge csere meg egy gumi görgő csere benne.
Kérdeztem, megéri vagy azért ez már az élete vége. Azt mondta az RA Trade szervizes, hogy most lett nagykorú még csak. -
PociAti
őstag
Brother tintás nyomtatók bő 10 éve automatikusan tisztítják a fejüket. Ezzel a karbantartási feladatok terhét nagyjából teljesen levette a felhasználó válláról. Sem a saját, sem ex. munkahelyi nyomtatóm esetén nem emlékszem, hogy valaha egyéb karbantartási feladattal foglalkozni kellett volna.
Pedig a fejtisztítás sok felhasználónak nagyon sok idegességébe kerül. Csíkosan nyomtat, aztán a kis kapacitású patronok esetén megy a pazarlás, ami azért jelentős kiadást jelent. Az eredmény pedig mindig kétséges.
-
válasz
PociAti #19113 üzenetére
Köszi, ezt jó olvasni!
Egyébként éppen azt írtam, hogy ezt a fajta teoretikus "trükközést" én helyénvalónak tartom -- tartanám akkor is, ha lenne. A HP gyakorlatát viszont már messze nem, az nettó aljasság. Szerintem...
Ezek szerint Louis Rossmann most ezzel mellényúlt. Ettől függetlenül becsülöm a fickót, mert komolyan beleáll a műszaki termékekkel kapcsolatos fogyasztóvédelembe, és ezt egészen magas szintekre is elviszi. És még értenie is kell hozzá, mivel gyakorló szervizes, aki a saját szervizét vezeti és maga is szerel.
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #19101 üzenetére
Tegnap már a Brother is reagált rá. Valami miatt nagyon felkapott lett az a 3 évvel ezelőtt íródott Reddit hozzászólás.
Brother cáfolja hogy bármit is trükköznének azzal, hogy ha nem eredeti kellékkel használják, akkor szándékosan nem működnének egyes funkciók vagy szándékosan rosszabb minőségben nyomtatnának.
https://arstechnica.com/gadgets/2025/03/brother-denies-using-firmware-updates-to-brick-printers-with-third-party-ink/ -
biker
nagyúr
ha havi 5-10 oldal igénye van valakinek, akkor csak a helyi papír-írószert ajánlom mindig, mert ott 30Ft-ért vagy hasonló díjért kinyomtatják
sem a fejpatronos sem a lézer.
Igen, a lézernek se jó ha áll, a hengerek ha egy helyben állnak, ott megnyomódhat a gumi, és idővel 78szögű lesz a kerek henger, és megcsúszhat, illetve a tonerpor összeáll, ha nem forgatja a rendszer, nem véletlen, hogy új tonerre rá van írva, 2-3x forgasd meg (rázd össze), és ilyenkor jön a csíkozás, patron kivesz, felráz, visszarakA kombi fejpatronos meg horror áron van, megveszi a 20ezres nyomtatót, aztán mikor 18e a patron, akkor többet nem nyomtat. Meg eleve 180lap a 18.000Ft ami meg 3x annyiba kerül mint az írószerben.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19109 üzenetére
Köszi
Legalább látom hogy nem én vagyok a ventillátor
Eddig egyenlőre nem mennék el.
Gyári a jelszó egyébként de ugye most itt nem az admin jelszóra gondolsz, ami ugye az 1-8 -
PociAti
őstag
biker tökéletesen leírta előttem, valószínűleg minden gyártónak vannak mono tintás nyomtatói, Epsonokból kifejezetten sokat eladtak.
Kevés nyomtatással úgy tart ki sokáig a patron, ha nem szárad be. Kevés nyomtatás és be nem száradás pedig egymás ellenségei.
Ha valaki tényleg nagyon keveset szeretne nyomtatni és tényleg be is tartja ezt a szabályt, akkor vegye meg az egyik legolcsóbb lézer nyomtatót amihez garantáltan kis kapacitású, kb. 500 oldalas toner adnak, és nem kell paráznia amikor nyomtatni kell. Ezzel stabilitást, megbízhatóságot is vásárol és nem kell parázni a beszáradás miatt, vagy szöszmötölnie a fejtisztítással. És nem kell aggódnia azon, hogy a beszáradt patron helyett vegyen-e másikat?
-
-
biker
nagyúr
1: arról volt szó, hogy szerinted nincs B&W tintás, de van, de akkor canon nincs, de van, de akkor olyan canon aminek zöld a teteje és sárga az alja, ja olyan nincs.
2: a tartályos nyomtató OLCSÓBB mint a patronos, ha csak 2 patront hozzáadsz az árához, akkor már igen. Pl ehhez itt adnak 3 palack fekete tintát, ami 18.000 oldalra elég, míg egy lézer tonerrel lehet 1500 oldalt nyomtatni (kezdő patronnal) tintakazettával meg 100 oldalt.
18.000 oldal egy átlagos 180lap/kazetta patronnal 100db patron, add össze kérlek, aztán mesélj, drága-e a nyomtató? -
biker
nagyúr
Ahha, szóval akkor ez a nyomtató nem létezik ugye? Canon pixma 2040 és 2050
ink tank B&W printer
https://www.canon-europe.com/printers/pixma-gm2050/ -
-
laed
aktív tag
válasz
PociAti #19099 üzenetére
Azért szoktak az emberek színes nyomtatót venni, mert szükségük van színesre, a fekete-fehér nem elég.
Vagy mert mondjuk másmilyet nem is árulnak, csak lézerbe.a gép nem működik ha üres a színes patron
Az enyém simán működik, és az előző is ment.
Máris fele a patronköltség! -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19100 üzenetére
Hogy mondhatsz már ekkora marhaságot!
Nem trükköznek ők a másodpiacos kellékekkel. Ahhoz semmi közük. Épp ellenkezőleg!
Megpróbálják elérni, hogy azokkal a szarokkal ne tegyék már tönkre a gépet. Nem működnek azokkal a tonerekkel, melyek nem estek át a Brother minőségellenőrzési procedúráján.Például vannak olyan termékek, melyek korábban a Brother gyártott. Aztán átadták más üzemnek, minőségűek kicsit gyengébb lett, viszont ezzel együtt olcsóbbak mint az eredeti Brother kellékek. De azok is átesnek a Brother minőség ellenőrzési folyamatán és bekerültek a saját értékesítési hálózatba. Csak nem Brother néven, hanem Brother által jóváhagyott termékként.
Állítólag vannak vagy voltak akik tényleg trükköznek utángyártottnak tűnő termékekkel. Mert ahogy látni, a HP/Canon esetében az utángyártott és gyári tintapatronok esetén nincs is jelentős árkülönbség közöttük. És néha látni más olyan termékeket, ahol némi kapcsolat vélelmezhető.
Amúgy akit érdekel, erről a cikkről van szó:
https://wiki.rossmanngroup.com/wiki/Brother_ink_lockout_%26_quality_sabotage#cite_note-reddit-1 -
A jelek szerint a Brother is trükközik a másodpiacos kellékanyagokkal.
Ha nagyon a szívemre teszem a kezem, be kell vallanom, nem tudom elítélni, hogy a saját gyártású kellékanyagok bizonyos többlet előnyöket, szolgáltatásokat nyújtsanak, amíg az alapfunkciók működnek velük.
MaCS
-
PociAti
őstag
Azért szoktak az emberek színes nyomtatót venni, mert szükségük van színesre, a fekete-fehér nem elég. Emiatt színes nyomtatóhoz mindig a színes tinta árait szokás megadni.
Fekete nyomtatásakor is általában "gazdag fekete" kerül a nyomatra, ami szintén igényli a színeket. Ezért általános jelenség, még ha látszólag csak feketét szeretne valaki nyomtatni, a gép nem működik ha üres a színes patron/tartály.Mégis mit értesz az alatt, hogy csak feketével használod a nyomtatódat?
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19094 üzenetére
Az a beállítási menü csak idősávos beállítás, de ezen belül sem tudtam változtatni, biztos van valami olyan módja, amit nem látok.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Alladin888 #19093 üzenetére
Az otthoni nyomtatás luxus szolgáltatássá vált. Ha komoly igény van a nyomtatásra, akkor mély levegőt kell venni, és ki kell fizetni azt az árat, amibe egy tartályos nyomtató kerül.
Vagy venni egy olyan mono lézert, ami eredeti kellékkel is elfogadható áron üzemeltethető, és akkor nem kell leadni a minőségből.Utángyártott nem igazán létezik azokhoz a HP / Canon nyomtatókhoz, mivel a patron egyben a nyomtató fej is. Ez egy nagyon elbaltázott technológia. Gyártó elképzelése szerint 150-300 oldalanként a felhasználók új fejet vesznek a nyomtatóhoz.
A fekete piacon vannak akik felvásárolják a hibátlan gyári patronokat, újra töltik és utángyártottként értékesítik. De még így is nagyon magas az ára, pedig biztos valami olcsó tintával helyettesítik a gyári pigmentált festéket. 18.599 Ft helyett 14.015 Ft az "utángyártott". -
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19086 üzenetére
nem látok benne semmi különöset a másik gépnél ugyanazek a beállítások vannak
-
PociAti
őstag
válasz
draco31 #19090 üzenetére
Igen, az úgy életben tartható. Csak hát ha nincs mit kinyomtatni, akkor azt tapasztaltam egyeseknek nagyon szenvedős találni valamit, amit hajlandók lennének kinyomtatni. És amikor elfogy a kevés hozzáadott gyári tinta, akkor meg az a baj, hogy nagyon kevés értelmes dolgot nyomtattak ki és máris mélyen zsebbe kell nyúlni.
-
PociAti
őstag
válasz
Alladin888 #19088 üzenetére
Az EU-nak, vagy valakinek lépni kellene már, hogy a nyomtatókat ne lehessen úgy értékesíteni, hogy eladáskor nem tüntetik fel az üzemeltetési költségeket (meg azt, milyen kellékek kellenek bele. Tintán kívül milyen egyéb rejtett költségek lesznek még).
Ebbe a nyomtatóba ez való:
Canon PG-545XL/CL-546 tintapatron multipack
18.160 Ft-ba kerül. Leellenőriztem, a listában szerepel a TS3451.Kevés nyomtatás szinte garantált beszáradást eredményez. Ha mindössze havi 5 oldalt nyomtatsz, akkor eredeti kellékből lehet csak 20 oldalt sikerül kiszedned, aztán beszárad. Ha ezt visszaosztod a nyomtató árára, akkor egy lap kb. 1.000 Ft-odba került.
Kevés nyomtatáshoz vegyél mono lézer nyomtatót. Vagy ne vegyél semmilyen nyomtatót.
-
Alladin888
lelkes újonc
Sziasztok
Egy ilyen [link] Canon nyomtatot néztem ki. A kérdésem az lenne hogy ajánlott e, illetve milyen áron tudok venni hozzá új patront és gyárilag adnak e hozzá? Alap dolgokra kell kb havi 5 db A4 nyomtatás.. Köszönöm -
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19086 üzenetére
Értem, holnap ránézek az energiatakarékosságra
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19084 üzenetére
oktatási intézmény, nem lehet rá kötni üzemeltetésit, tehát ha hívunk bárkit, zsebből fizetős
Ránézek erre a beállítások között.
felhasználói fiók nem tud bekavarni bármi módon? Rendszergazda próbálta beállítani hogy a felhasználók jelszóval tudjanak belépni és megadott havi keretük lett volna, de nem igazán működött állítólag rendesen soha -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
Tiédetis #19083 üzenetére
Kék esetén készen áll a másolásra, ha ennek ellenére nem ír semmit és nem indul el a beolvasás az üveglapról/automatikus lapadagolóból- amikor megnyomod a start gombot akkor az rendellenes.
Ha van rá üzemeltetési szerződésetek szervizzel akkor meg kell velük csináltatni.
Ha nincs, akkor lehet elkezdni kísérletezni mondjuk elsőként az energiatakarékos beállításokkal, ebből van olyan ami Service mode-ban System 1 alatt van. -
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19082 üzenetére
kék
-
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19079 üzenetére
Bementem a céghez.
Rátettem az üveglapra egy lapot és beállítottam 5 lapot, semmi.
Átraktam a behúzósra, ott sem indult el.
Újraindíottam, 10 példányt állítottam be, elindult. Utána többször is.Nem lehet az, hogy a hosszabb hibernálás kavar be?
Azért kérdem a hosszabat, mert eltettem hibernálásra kb fél perc után ismét működött. -
Tiédetis
senior tag
válasz
Csavarnyuzo #19079 üzenetére
Az
A kérdés jó, én nem próbáltam egynél több példányt. Ez ugye kijön, ha újabbat akarok nem. Úgy tesz, mintha elkezdené, de nem indul a szkennelés sem. Start gomb környéke? Ha jól emlékszem semmi extra, de holnap ránézek. Az biztos, hogy csak akkor hajlandó ismét dolgozni, ha kikapcsolom és vissza, amint betölti a fiókot (addig bal felül sárga visszajelző)
Ja igen, ha ismét akarok másolni, beteszem az üvegre a papírt és nyomok egy entert, a kijelzőn annyi van, hogy állítsam be a darabszámot, ami alapból az 1, de ha többet akarok, az sem változtat semmit.
Voltak toner és gyűjtő cserélve, de valami rosszabb tonert kaptunk. Alul felül a nyomaton több színű csíkozás volt. Cserélték a lehúzót, de azt mondták 500k-s használat mellett sem szoktak ilyen állapotban lenni, ez meg 30k-s.
Akkor viszont nem produkálta a hibát, előtte-utána igen. -
Tiédetis
senior tag
üdv
Van egy minolta C227 nyomtató.
Amit produkál elég fura, hiába akarok nyomtatni, másolni vele, nem csinál semmit, hibaüzenet nincs. Ha kikapcsolom és vissza, megcsinál egy nyomtatási/másolási parancsot, a másodiknál már semmi
Mi lehet a probléma? -
PociAti
őstag
válasz
PociAti #19075 üzenetére
Lehet gáz, mert magam szoktam írni ilyen scripteket, de a kevésbé hozzáértők kedvéért tettem egy tesztet, és az ingyenes Deepseek AI-al irattam magyarul egy scriptet. Leteszteltem, és működik.
A páratlan oldalakat tartalmazó fájl tartalma (odd.pdf): 1,3,5,7 oldal, a páros oldalakat tartalmazó dokumentum (even.pdf): 2,4,6.
Kipróbáltam, megfelelő sorrendben összefűzte (output.pdf = 1,2,3,4,5,6,7).#!/bin/bash
# Ellenőrizzük, hogy a Ghostscript telepítve van-e
if ! command -v gs &> /dev/null
then
echo "A Ghostscript nincs telepítve. Kérlek, telepítsd a Ghostscript-et a szkript futtatása előtt."
exit 1
fi
# Páratlan (odd.pdf) és páros (even.pdf) oldalakat tartalmazó PDF fájlok
ODD_PDF="odd.pdf"
EVEN_PDF="even.pdf"
# Ellenőrizzük, hogy a fájlok léteznek-e
if [[ ! -f "$ODD_PDF" || ! -f "$EVEN_PDF" ]]; then
echo "A $ODD_PDF vagy $EVEN_PDF fájl nem található."
exit 1
fi
# Ideiglenes mappa létrehozása az oldalak számára
TEMP_DIR=$(mktemp -d)
trap "rm -rf $TEMP_DIR" EXIT
# Páratlan oldalak kinyerése
gs -q -dNOPAUSE -dBATCH -sDEVICE=pdfwrite -o "$TEMP_DIR/odd-%03d.pdf" "$ODD_PDF"
# Páros oldalak kinyerése
gs -q -dNOPAUSE -dBATCH -sDEVICE=pdfwrite -o "$TEMP_DIR/even-%03d.pdf" "$EVEN_PDF"
# Oldalak összefűzése váltakozó sorrendben
OUTPUT_PDF="output.pdf"
OUTPUT_FILES=()
# Páratlan és páros oldalak összegyűjtése
ODD_FILES=("$TEMP_DIR"/odd-*.pdf)
EVEN_FILES=("$TEMP_DIR"/even-*.pdf)
# Oldalak váltakozó sorrendben történő összeállítása
for i in "${!ODD_FILES[@]}"; do
OUTPUT_FILES+=("${ODD_FILES[$i]}")
if [[ -f "${EVEN_FILES[$i]}" ]]; then
OUTPUT_FILES+=("${EVEN_FILES[$i]}")
fi
done
# Összefűzés Ghostscripttel
gs -q -dNOPAUSE -dBATCH -sDEVICE=pdfwrite -sOutputFile="$OUTPUT_PDF" "${OUTPUT_FILES[@]}"
echo "A PDF fájlok sikeresen összefűzve. Az eredmény a $OUTPUT_PDF fájlban található."
-
PociAti
őstag
Ha minden nap visszatérő munka, akkor már van az a mennyiség, ahol nem éri meg a 40.000 Ft vagy hasonló összeget.
Pár alkalomért méretében is jóval nagyobb gépet venni azért túlzás.
A válogatás kihagyható lépés. Sőt, ha csak az újranyomtatás a cél, akkor az összefűzés is felesleges és a duplex nyomtató is.Mivel ha a páratlan oldalak be lettek szkennelve, akkor ki kell nyomtatni egyben a páratlan oldalakat.
Majd a kupac lapot visszatéve arra rányomtatni a megfelelő páros oldalakat. -
PociAti
őstag
Ha egy sima duplaexes nyomtató 40.000 Ft,
egy duplexes multifunkciós nyomtató meg 57.000 Ft,
akkor azért, hogy egy szkenneléssel legyen a lap mindkét fele beszkennelve, azért már tényleg soknak tűnik a 100-150.000 Ft.
Miközben aki pár percet rászánna, akkor két menetben történő szkennelést helyes oldalszámozással össze tudná fűzni egy fájlba. -
Vladek83
tag
Sziasztok,
ide írok, mert a toner topikban nincs nagy mozgás..
Használ valaki vagy tapasztalat esetleg Xerox WorkCentre 7232-es (utángyártott) toner-el kapcsolatban?
Már a 2-t rendeltem, de ez a fránya chip... (a fekete szín fogyott ki, a többi jó)
Az érdekelne többek közt, hogy milyen Firmware verzión van esetlegesen milyen chip-el van szerelve..
Jelenleg ami kapható "még" arról nem kapok információt... vagy jó / vagy nem...Üdv,
-
PociAti
őstag
válasz
Csavarnyuzo #19068 üzenetére
Erre gondoltam amikor azt mondtam, hogy csak a nagyon drága lézernyomtatók tudnak duplexben szkennelni.
Ennek a Canonnak az ára 150.000 Ft.Míg a Brothernek és az Epsonnak elég jó dokumentumszkennerei vannak.
50.000 Ft-tól kaphatók duplex szkennerek:
Pl. Brother DS-720D, 740D, stb...És mellé a Brother HL L2402D, duplexes nyomtató meg 40.000 Ft sincs.
Kettő együtt megvan 90k-ból.Persze szolgáltatásban sokkal többet tud a nagy lézer, de pont ez a jelenség egyesk "problémája", hogy csak a drága, rengeteg funkcióval telepakolt gépek tudnak duplexben szkennelni.
-
Csavarnyuzo
őstag
Canon i-SENSYS MF460-as sorozatnak elvileg minden típusa ilyen -egyutas kétoldalas szkennelés.
Kétféle megoldás létezik:
- Lapfordítós: egy beolvasó rész, emiatt fizikálisan forgatja a lapokat.
- Egymenetes/egyutas: két beolvasó rész, nem forgatja a lapokat.
Ha egy típus nem tudja ezt a funkciót akkor jellemzően nem hagsúlyozzák ki a gyártók és eléggé utána kell nézni. Ha viszont tudja, akkor könnyebb megtalálni. Érdemes mind a brossurában mind a felhasználói kézikönyvben ellenőrizni, youtube bemutatókat megnézni.
A fenti sorozat nyomtató része nem színes, de természetesen a szkenner színes. 10+ éve találkoztam utóljára olyannal hogy a szkenner sem volt színes.
Olyan is van hogy egy sorozat olcsóbb tagjai nem tudják, de a drágábbak tudják -ilyen volt pl. a Canon MF21x/22x sorozat. -
atike
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdés... Multifunkciós lézernyomtatót szeretnék venni, ami automata kétoldalas nyomtatást tud. Ez eddig "nem nagy kunszt", van több ilyen is. Amit nem tudok az az, hogy ezek a nyomtatók tudnak automata kétoldalas scannelést is? Ha már veszek, akkor jó lenne olyan eszköz, ami ezt is tud...
Lehet nem voltam elég alapos, de nem sok infót találtam erről eddig....
-
PociAti
őstag
Akinek a saját ideje nem kerül pénzbe, ahelyett nem tudna értelmesebb eltölteni annál, hogy több napi munka és problémák után sem egy tökéletes, megbízható nyomtató legyen az eredmény, hanem egy elfogadhatóan működő megoldás, ami néha nem megy.
Ha ezt az időt és energiát valós pénzkereső tevékenységre fordítottad volna, lehet tudnál már venni egy gyárilag is megbízható nyomtatót. El lehet gondolkodni rajta, Kezdve a saját idő beárazásával, kosszal ami egy tintás nyomtató jár, főleg ha elkezd folyatni, és hogy mi a végeredmény. -
ata99
tag
Bocsi srácok, de picit megmosolyogtam a havi 1-2 oldalas nyomtatást olcsón. Szerintem nem üzletbe kell menni...
Úgy kb 15 évig egy Epson DX 4450-est használtam, amelyik bizony már sok mindent megért. Még jó, hogy van ez a fórum, mert itt mindig megtaláltam a megoldást a gondokra. Csak ugye semmi sem örökös. Úgy kb 5 éve már förtelmesen nyomtat. Olyan vázlat szinten. Természetesen utántöltögetve meg chipresetelve egy 103-as eredeti Epson festékkel. Tudom, nem belevaló, de ez van, ezt kell szeretni alapon.... Már majdnem vettem újat amikor hozzámkerült egy HP 2050-es. Természetesen előtte állhatott úgy egy évet. Mindjárt neki is estem a patronnak egy bogároldús ablakmosóba mártott fültisztitó pálcával. Aznap még nem, de másnapra már tökéletesen nyomtatott. És mostanáig meg is volt oldva a szebb nyomtatás is. A feketét tele lehetett azzal a 103-assal tölteni általában 3x, viszont a szineseket csak akkor volt szabad, ha elkezdtek halványabban nyomtatni, de csak kb fél, de max 1 milit, mert másképp kifolyt és összekeveredtek a szinek a patronokban. Mondjuk a szines az nem birta sokáig, de mindig volt az elektronikai hulladékgyűjtőben legalább 1 HP nyomtató, amelyikben ilyen patron volt. És többnyire olyan 100-120-150 kinyomtatott oldallal, a fekete kiürülve, de a szines majdnem tele. És már olcsón is nyomtattam és az sem volt gond, ha 1-2 hónapig semmit, mert a bogároldós fültisztitópálca csodákra képes...
Most nem azt mondom, hogy ez egy követendő példa, de el lehet gondolkodni rajta -
Vladislav
tag
válasz
PociAti #19059 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, különösen Alex91 tapasztalatait!
1-2 kiegészítést tennék.
A HP oldalán a terméktámogatási oldalon elérhetőek a 585 típusú nyomtatóval kapcsolatos információk.
Az viszont tényt, hogy a garancia ellenőrzésekor azt írják, hogy január 22-én indult az 1 éves jótállás. Ezzel ellentétesen február 18-án rendeltem meg (vásároltam meg) a terméket, így onnan kellene számítani a jótállást, ami egyébként 2 év.
Igen, a HP nem áll a helyzet magaslatán. Kicsit vicces, hogy a 2 éves jótállásért regisztrációt kérnek, mindenesetre regisztráltam. Egyébként az eladó is 1 év jótállásra hivatkozik.
A gyári nyomtatófej elérhető az Euronics-nál is, amely 6899 Ft. Ez teljesen vállalható.
Nem tudom, hogy a rokonomnak mennyire fog beválni a gép, de a jótállással kapcsolatos dezinformáció ellenére (egyébként a kereskedőn is követelhető a hibás teljesítés miatti helytállás nem csak a HP-n, ha van valami gáz) is az a véleményem, hogy 40k, úgy, hogy 3 tintatartályt adnak hozzá igen kedvező ajánlat.
Érdekességként megnéztem, hogy a régi Canon-ba, 2017 óta 19513 Ft összértéken vásároltam patront, egyszer eredetit, kétszer utángyártottat. (Elképzelhető, hogy volt még egy másik eredeti patron vásárlás is az elején, de ebben bizonytalan vagyok, számlát nem találtam.) A nyomtató 23.900 Ft-ba került, így a patronokkal együtt 43.413 Ft volt az összköltségem. Kizártnak tartom, hogy a 7-8 év alatt 1000 oldalnál többet nyomtattam vele, így 43,4 Ft/oldal költség jön ki. Kicsit nagyobb tudású (pl duplex nyomtatás) és jobb anyagfelhasználású készülék volt, mint a HP 585-ös. Amennyiben csak 1000 oldalt tudnék kinyomtatni a HP-val, már jobban járnék, mint a Canon-nal. Úgyhogy erősen gondolkozok, hogy saját magamnak is veszek egyet.
Biztos, hogy remek gyártó a Brother, és korrektebb cég, mint a HP, de annak aki 1000 oldalt nyomtat 7-8 év alatt egyszerűen nem éri meg egy 60-70k-s gép.
-
válasz
PociAti #19058 üzenetére
Persze, ez a technika és persze mögötte a fizika. És akár csak számtalan más (szinte minden) területen, itt is a marketinges csürhe által gerjesztett igényekről állnak az egész mögött.
Mostanában ezresével archiválom, selejtezem az elmúlt bő harminc év iratait, és éppen a héten került kezembe egy dosszié, amelynek az iratait még 300, illetve 360 dpi-vel nyomtattam. Ki merem jelenteni, hogy az átlagembernek ez tökéletesen megfelelne. Melléjük téve a mostanában 600-zal, néha 1200-zal nyomtatott irataimat, amíg nem keresem köztük a különbséget, nem is látom. Tökéletesen megfelelően azok a régi, lesajnált felbontású nyomtatások. Gyakran használok 8 pontos betűket, és azok is rendben vannak 300 dpi-vel is.
Nagyítóval nézve persze látszik a különbség, de valós értéke az esetek nagyon nagy többségében szerintem nincs a ránk tukmált csillagászati dpi-értékeknek. Viszont fájdalmasan megfizetjük az árát, közvetlenül is, de főleg közvetve.
-
PociAti
őstag
válasz
Alex91 #19055 üzenetére
Mindegyik beszárad.
Ha nem száradna meg a tinta, akkor nem is lehetne nyomtatni, mert nem maradna a papíron sem.
Viszont vannak erre hajlamosabb technológiák, rosszabbul sikerült modellek, akik a probléma "megoldásaként" a cserélhető / gyakran cserélendő fejet tekintik.
És ha ezeket a vásárlási folyamat közben elrejtik a vevő elől, akkor számára olyan, mintha nem is léteznének.Itt jön képbe a HP undorító piaci magatartása. Egy patronos nyomtatónál keserves munkába kerül kideríteni mennyi tintát mellékeltek az új nyomtatóhoz. Azt is, hogy milyen költségekkel kell számolni a következő 3 évben.
Tegyél egy egyszerű próbát, és mondd meg mennyibe kerül egy konkrét típusú HP Smart Tank nyomtatókhoz a nyomtatófej.
Még normális weboldaluk sincs a termékeknek, nemhogy olyan részletes termékoldaluk, PDF anyaguk és support oldaluk, mint pl. a Brothernek. Epsonnak és más olyan gyártóknak, melyeknek nincs takargatni valójuk normális weboldalakat hoztak létre.A kérdező által vásárolt, viszonylag új HP 585-nek a weboldala elérhetetlen (megszűnt).
https://www.hp.com/hu-hu/products/printers/product-details/2100426106
Több webes kereső is ezt a linket hozza fel, helyette a 404-es hibaoldal fogad:
Mindig mondják, az Ördög a részletekben rejlik. HP esetében különösen.
Így deríts ki bármit az adott termék kellemetlen tulajdonságairól, járulékos költségeiről. Hab a tortán a szerződés feltételek, melyek hossza többszöröse más nyomtatós cégek szerződéseihez, és nyelvezete nem csak nehézkes, hanem szándékosan zavaros. -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19056 üzenetére
Kicsit feljebb is szó volt már róla.
A '90-es és 2000-es évek elején még lazán el lehetett lenni egy 300 vagy 600 dpi-s nyomtatóval, ami sokkal nagyobb fúvóka átmérőt jelentett. A mostani tintasugaras nyomtatók 1200 és 2400 dpi környékén vannak, rendkívül apró tinta cseppekkel. Minél kisebb az átmérő, annál nagyobb a csőben a felület, amire rá tud száradni az anyag. Sőt, nem is lineáris az összefüggés, és ilyen mikroszkopikus szinten már a részecskeméretek is számítanak.
Ez jelenti a probléma egyik részét, másikat pedig az, hogy a thermo fejek öngyilkosak, a hőterheléstől elhasználódnak. -
Helyzetjelentés a hulladéktermelő kultúránkról:
Van egy Canon MX860 multifunkciós készülék. Tizenöt évig szolgált becsülettel, szépen nyomtatott, nagyon jól szkennelt (mindkettőt duplexben, bár a szkenner megfordította a lapokat, ami azért okozott némi kellemetlenséget), tíz szezonon át nem száradt be a 3-4 hónapos téli leállások alatt sem.. Szóval nagyon szerettem.
Aztán tavaly elkezdett hibákat dobálni. Eleinte gombnyomogatással ki lehetett ütni a hibaüzenetet, de aztán ez már nem segített.
Most szervizben szétkapták, és kiderült, hogy filléres, de természetesen nem beszerezhető mikrokapcsoló a nyomtató tengelyén kontakthibás. És akkor már ugye a szkennelést is letiltja... Szóval egy nagyon jó, elvben tökéletesen javítható, még nagyon sok tartalékkal bíró készülék mehet a szemétbe.
MaCS
-
válasz
PociAti #19052 üzenetére
"A HP-nak kb. 20 éve nincs tapasztalata abban, hogyan kell jó és tartós tintás nyomtatót gyártani. Az eldobható vacakokra álltak rá."
De mi történt a régi tapasztalataikkal? 20-25 éve a DeskJet 5xx széria szinte elpusztíthatatlan volt. Nem egy és nem kettő bőven 100 000, sőt, talán 200 000 oldal fölött teljesítő darabot ismerek. Van, amelyik még mostanában is használatban volt, a régen felhalmozott kellékanyagokkal.
MaCS
-
PociAti
őstag
válasz
Alex91 #19053 üzenetére
Egyáltalán miért vesznek az emberek otthonra nyomtatót?
Gondolom mert ha néha ki kell nyomtatni valamit, akkor ne kelljen már fénymásoló üzletbe menni. Amúgy is egyre kevesebb van belőlük.És nem azon akarnak idegeskedni, hogy most éppen miért nem működik, miért nyomtat csíkosan, egyszerű tisztítás után is még csíkos, ki fogja megcsinálni? Mennyi idő kell elcseszni arra, hogy utána olvassak, szervizt keressek, eljuttassam oda, érte menjek, és jelentős mégis mennyibe fog kerülni?
Dolgoztam olyan helyen, ahol többek között nyomtatókat és azok kellékeit is forgalmaztunk. A vevők reakciói nem az volt, hogy a beszáradás túl lenne lihegve. Az olcsó HP/Canon esetén gyakori párbeszéd volt: "de hisz csak 50 oldalt nyomtattunk vele, most fizessünk újabb 10.000 Ft-ot? De ha már itt vagyunk ... Majd legközelebb nézünk valami másik nyomtatót, de most sürgősen kell valami megoldás, mert valami fontosat ki kell nyomtatni, szóval adjon egy készlet patront."
És akkor a szerencsétlen vásárló újabb 10 ezer Ft-tal távolabb került egy normális és megbízható nyomtatótól. És ekkor már legalább 40-knál járhatnak és talán csak 100-150 kinyomtatott oldalnál. Bár ez utóbbit nagyon nehéz megbecsülni, mert egy patron 20 oldal után is beszáradhat, meg típustól függően egy-két száz oldalt is ki lehetne nyomtatni vele. -
Alex91
félisten
válasz
Vladislav #19051 üzenetére
Nekem 1,5 eve van meg. Jo, ha nyomtattam rajta 1000 oldalt. Meg az elso garnitura szines van benne, meg az egyik fekete, amibol meg mindig van a tolto palackban. (2 db meg ugye bontatlan.)
Anyag hasznalattal egyet ertek, szerintem se valami acelos.
Az elozo HP-m 10 evet birt, akkor beszaradt a fej, bar en voltam a hulye, mert regi festeket tettem bele.
Az teny, hogy en se vagyok elajulva a HP tintas nyomtatoitol, munkahelyen anno elfogyasztottunk par darabot. (Mondjuk nem zarom ki, hogy esetleg azota javult, vagy eppen romlott a minoseg.)
A kerdes tenyleg az, hogy otthoni, keves hasznalatra mennyire erdemes dragabbat venni?
Az automata fejtisztitashoz annyit, hogy szerintem ez a beszaradas tul van kicsit lihegve, mindenkinaz evekkel ezelotti tapasztalatabol indul alapvetoen ki. 2-3 hetente erdemes 1 oldalt nyomtatni vele, ha nagyon fel az ember, de ha neha elmarad, tan attol se fog egybol tonkremenni… -
PociAti
őstag
válasz
Vladislav #19051 üzenetére
Van olyan példányszám, ahol még jól jön ki a matek. Egy darabig.
Viszont a kellemetlenségeket nagyon nehéz beárazni. És jellegéből adódóan ezen gyártó termékeinél sokkal magasabb az esély arra, hogy tönkre fog valami menni. Mondjuk ha 3.000 kinyomtatott oldal környékén minden ötödik nyomtatónak tönkre megy a feje, mindaddig nem érdekel, amíg nem pont te vagy az a szerencsétlen az ötből.
A HP-nak kb. 20 éve nincs tapasztalata abban, hogyan kell jó és tartós tintás nyomtatót gyártani. Az eldobható vacakokra álltak rá.
-
Vladislav
tag
válasz
PociAti #19050 üzenetére
Keveset nyomtatunk, elviekben a 18.000 oldal, de akár ennek fele is elég lehet sok-sok évre, akár a nyomtató élettartamára. Utóbbi gondolatot viccesnek találhatod, mivel ha olyan rossz minőségű a nyomtató, ahogy írtad, akkor pár ezer oldalt sem tudunk majd nyomtatni. Egyébként én nem kételkedek a tudásodban és tapasztalatodban.
Brotherem még nem volt, sem HP-m, tintapatronos Canon-om (MG5650) viszont igen, ha 1000 oldalt kinyomtattam vele az elmúlt 7-8 év alatt akkor lehet sokat mondok, de kb 5 év eltelte után folyamatosan volt valamilyen kisebb-nagyobb probléma vele. A vicc az, hogy 2017-ben nem került sokkal kevesebbe (23.900 Ft), mint a mostani HP. Epsonban is gondolkodtam, de több helyen olvastam, hogy gazdasági totálkár a fejcsere.
A Brother (T-525) biztosan jó, de majdnem kétszer annyiba kerül, mint a HP. Lehet adunk a HP-nak egy esélyt, az alacsony igénybe vétel miatt hátha megússzuk.
-
PociAti
őstag
válasz
Vladislav #19049 üzenetére
A HP-nak nem tartós a feje, az elcseszett technológiából következik. Hamar tönkre megy, ezért kénytelenek voltak felhasználó által is cserélhetővé tenni. A fej gyakorlatilag fogyóeszközzé silányult.
Lásd YouTube videó:
https://www.youtube.com/watch?v=A8ons5qyxY4
Vagy egy másik videó:
https://www.youtube.com/watch?v=A8ons5qyxY4
Találsz olyanokat is, amikor tiszta festék az egész HP Smart Tank nyomtató, mert a fej mentén ömlik a tinta a gépbe.10-20 éve az a recept a HP-nál, a vásárlás pillanatában tegyük boldoggá a vevőt. Aztán majd lépésekben lenyúzzuk róla az utolsó bőrt is. Nem sok hosszú távon is elégedett HP ügyfél létezik. Vagy nem használta eleget, hogy sokat költsön rá, vagy még nem számolta ki, hogy mennyibe is került egyetlen oldal.
Ha már a Brothert megemlítetted, nem csak hogy abban tartós a fej, és automata fejtisztítás van benne, hogy elhanyagolás esetén is vigyázni tudjon magára.
Bliszteres termék, azaz boltban polcról leemelhető áru a tintatartályos nyomtató nyomtatófeje.
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Megérkezett az apósomnak rendelt HP Smart Tank 585 nyomtató. 62k volt szállítási költséggel. Promócióban vissza fognak téríteni 22.000 Ft-ot, így 40k lesz a vége.
3 db XL fekete festék tartályt mellékeltek hozzá + 1-1 db színest is. Elméletileg 18.000 fekete-fehér oldalra is elég lehet a tinta. Kíváncsi vagyok, hogy így lesz-e, de ha 10.000 oldal nyomtatása kijön a festékből, az sem lesz rossz. 3 év jótállást is adnak rá, a készülék design-ja szép, van egy kis kijelzője is, az anyaghasználat viszont egy kicsit a régi canon gépem alatt van.
A hasonló tudású brothers 70. 000 Ft. Erősen elgondolkodtató, hogy saját részre is a HP-t válasszam.
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok, olcsó (nem kell színes) lézert keresnék amivel esetleg fénymásolni is lehetne, évi ~50 oldalhoz. Van ajánlott?
-
kerepesig
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis irodába keresek nyomtatót, minimál havi nyomtatási teljesítménnyel (havi A4).
Wifi, színes lézer, 2 oldalas nyomtatás, scanner / fénymásolás, boríték nyomtatás? , esetleg ezek már tudnak valamilyen extrát?
Nagyjából olyan 300 ezer forint az elképzelés max. -
stellaz
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19043 üzenetére
Köszönöm!
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
stellaz #19042 üzenetére
Narancssárga: pressure roller.
Szürke fólia: fuser film.
Amikor cseréled őket akkor fűtőbetétről -amin a szürke fólia fut- takarítsd le az ráragadt/ráégett toner, lehetőleg úgy hogy ahol nincs ráégve ott a zsírt ne töröld le és utána oszlasd el ott ahol rá volt égve.
Az is lehet hogy adnak a fóliához zsírt. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van egy HP laserjet 1020-as nyomtatóm, amiben tönkre ment az a narancssárga henger és a szürke fólia. A narancs hengeren csak egy borsónyi sérülés létszik, de a szürke fólia egy része az már a papírral együtt jött ki a nyomtatóból.
Egy youtube videó alapján sikerült szétszednem a nyomtatót, de a pótalkatrészt nehéz beazonosítanom, mert nem tudom a pontos megnevezést és fotó sincs egy csomó alkatrészről. Ezen az oldalon próbálom nézni.
Tudtok segíteni, hogy pontosan mire lenne szükségem?
Köszi
-
Voice24
őstag
válasz
PociAti #19037 üzenetére
Szerintem összekevertél sgery fórumtárssal, neki van 8715-ös HP-je.
Az enyémhez (5575) évekkel ezelőtt még 3-4 ezerért lehetett patronokat venni, az nyilván másképp viszonyult a 22 ezres nyomtatóhoz. De a mostani patronárak valóban durvák, erősen el is gondolkodtam, ennyit ráköltsek-e a gyári patronokra. -
PociAti
őstag
válasz
BLUE TORNADO #19038 üzenetére
A patronját egyszerűen lehessen itthon is tölteni fekete tintával.
'90-es években és a 2000-es évek elején volt ez divat.
Az akkori igénytelen, legfeljebb 600 dpi-s nyomtatóknál ez még elég elfogadhatóan működött. Modern nyomtatók sokkal kényesebbek, könnyebben beszáradnak, nem mindegy a tinta minősége, cserébe sokkal nagyobb felbontásra képesek. -
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #19022 üzenetére
Senki?
-
PociAti
őstag
válasz
Voice24 #19036 üzenetére
Ez a tájékozatlanság csapdája.
Amikor valaki egy olcsónak "tűnő" nyomtatót vesz.
Eddig akkor már 22 + 13 + szállítási költségnél jársz, ami 35.000 + a szállítási költségek, és nem eredeti minőségben nyomtatsz, hanem csak valamilyennel. Az utángyártottakkal foglalkozó kereskedők mindig ezt mondják, jó lesz, nem volt rá még panasz, de ha lenne akkor küldje vissza. Egyik volt munkatársamnak is ezt mondták, soha senkinek nem volt még vele panasz, csakhogy ami nem működött, az már a pótlólag küldött csomag, amit az előző nem működő készlet visszaküldése után kapott. Arra is azt mondták, biztos jó volt, és senki nem panaszkodott még. Bármit behazudnak, mert úgy sem tudod ellenőrizni kinél nem működött.
HP egyik szélhámossága, hogy a hivatalos dokumentációban olcsón üzemeltethető nyomtatóként hirdeti ezt a konkrét példányt:
High-quality, low-cost colour at half the cost per page of laser printers
Majd lábjegyzet apró betűsen szedett részében fejti ki, hogy az olcsó üzemeltetés 2015-ös adat akkori bizonyos típusú, a legdrágábban üzemeltethető lézernyomtatókhoz képest igaz.A PDF What's in the box résznél derül ki, hogy a színes patronok kapacitása elvileg 400 oldal, és ha nem száradnak be, akkor a valóságban jó ha 300 oldal.
A nyomtatóhoz való színes patroncsomag ára árukeresőben felhozott 59 ajánlat szerint 44.000 Ft. Megnevezése: HP 6ZC69AE C/M/Y/K Multipack, ez elvileg 900 fekete és 650 színes oldalak kinyomtatására elegendő. Gyakorlatban jó esetben 500 oldal.
NÉGY csomag színes papír kinyomtatása (4×500 oldal) az alsó hangon is a nyomtató induló készlete + legalább 3 csomag tintapatron megvásárlása: 165.000 Ft.
Oldalankénti költség 82,5 Ft!
Ezt hívja a HP low-cost, azaz alacsony költségű nyomtatásnak.Egy tintatartályos nyomtatóhoz alapból 3-5.000 oldalra elegendő tintát adnak.
Alap tudású készülékek akciósan 40.000 Ft környékéről indulnak. (Pár hónapja a Canon Pixma G2410 az 40k volt, ebben a pillanatban 50k az ára.) -
Voice24
őstag
Köszi!
Én is az ár miatt hezitáltam, anno 22 ezerért vettem a nyomtatót, most 18-20 ezerért tudnék hozzá venni gyári patront (fekete + színes). A webáruház kérdésemre azt írta, hogy elég sokat eladtak ebből az utángyártottból, ha mégsem működne, küldjem vissza és visszatérítik az árát. Azt is írta, hogy azt sem szeretik a nyomtatók, ha különböző patronok vannak benne, pl. gyári fekete és utángyártott színes. Így berendeltem két utángyártottat, szállítással együtt 13-ért, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle. -
sgery
őstag
válasz
Voice24 #19034 üzenetére
nekem 8715-ösöm van, azon simán ment utángyártottal, legújabb fw frissítés után is. Mikor azt használom ki is írja, hogy nem eredeti a patron, nem vállal érte felelősséget. 8évig használtam utángyártottal, irreális a gyári ára.
a nyomtatófej viszont elromlott, így kuka a gép, mivel drágább az új gyári fej mint egy vadi új nyomtató. köszi eu. Az utángyártott is 40e és azt írják vagy megy, vagy nem és ált gyorsan tönkre is megy.
úgyhogy vettem helyette most egy smart tank 750-est, ebbe olcsó a gyári tinta is. remélem itt nem lesz gond jó ideig..Ennek okán rám marad pár patron, ezek közül 4db új, nem lett vele nyomtatva, viszont bele lett rakva a gépbe szóval lyukasztva van.. kell valakinek? ingyen elviheti, akár a régi gépet is. Írj privátba.
2db XL fekete 953-as, ebből 1db gyári
1db cyán gyári 953-as, 1db yellow 953-as gyári.
Csak ez a 4 patron 55e volt a semmire :/ -
Voice24
őstag
Hali!
Talán nem teszem fel rossz helyen a kérdést.
Van egy HP5575 multifunkciós tintasugaras nyomtatóm. Patront kellene hozzá vennem (HP651), és eddig úgy tudtam, ez a nyomtató kizárólag gyári patronokkal hajlandó működni. Most viszont az egyik webáruházban látom, hogy van a HP651-et helyettesítő utángyártott patron is, feketében [link] és színesben is. Ez valós dolog lehet, és mégis csak működik a nyomtató utángyártott cuccal is, vagy felejtős a dolog? Meg merjem rendelni? Kb. harmadával olcsóbb, mint a gyári.
Mondjuk az fura, hogy a típusszám azonos (C2P10AE), de a kompatibilis nyomtatók között nincs ott az 5575 a fekete esetében, a színesnél viszont ott van. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19031 üzenetére
Akkor viszont újra kéne indítani a számítógépet úgy hogy a nyomtató nincs bekapcsolva és csak akkor bekapcsolani amikor a telepítő kéri.
Szívtam már olyannal hogy addig próbálkoztak előttem sikertelenül hogy registry-ből kellett kigyomlálnom ahhoz hogy feltelepüljön. -
elfelejtette
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19030 üzenetére
Már próbálkoztak előtte(m).
A telepítő a megfelelő időben kéri, hogy húzd ki a kábelt (tehát észleli, hogy ott van a nyomtató), aztán kéri, hogy csatlakoztatsd, és ott már nem történik semmi, csak homokórázik a végtelenségig. -
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19029 üzenetére
Akkor lett összedugva a számítógép a nyomtatóval amikor a telepítő kérte, vagy már előtte és be is lett kapcsolva a nyomtató?
-
elfelejtette
veterán
válasz
Csavarnyuzo #19028 üzenetére
Ez max. 1 méter lehet, USB hosszabbítóval próbálkoztam először, mert a tervezett helyig nem ért el, aztán hosszabbító nélkül is megpróbáltam, de semmi.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
elfelejtette #19027 üzenetére
Milyen hosszú az USB kábel? Többször futottam már bele abba hogy 4,5 méteres USB kábellel a HP vígan működött, helyére téve egy Canon-t a számítógép fel sem ismerte. 3 méteres kábel ilyenkor mindig megoldotta.
-
elfelejtette
veterán
-
draco31
veterán
válasz
elfelejtette #19025 üzenetére
Kábel egyforma mindegyiknek, az nem baj.
Esetleg másik csatlakozóba próbáld, vagy elötte gép újrainditás, nyomit ki-be kapcsolni. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Ismerős hívott, hogy üzemeljem be Win10 alatt a vadiúj Canon Pixma G2410-es nyomtatót. A probléma az, hogy telepítésnél nem ismeri fel a nyomtatót, hanem vár, hogy csatlakoztassam. Az lehet probléma, hogy az előző HP nyomtató kábelével próbálkoztam? (Éppen nincs másik kéznél.)
Köszönöm. -
sgery
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP8715-ös nyomtató. Sok éve üzemel hibátalnul, elég sok nyomtatáson van túl. Szinte csak utángyártott patronok voltak benne, minden gond nélkül ment velük.
Múlt héten nyomtatás közben kifogyott a fekete és pont nem volt még itthon a cserepatron (időben rendeltem de mégse volt készleten...) szóval 1-2 nap volt mire cseréltem.
Azóta azt írja, hogy probléma merült fel a fekete színnél az utánpótlási rendszerrel.Próbátlam azóta gyári eredeti patronnal is, annál is ezt írja.
Próbáltam kiszedni a fejet, patika minőségű desztvízzel át is mostam a fúvókát, 1 nap szárítás után vissza - akkor másik két színt is kifogyottnak mondott (pedig még bőven lötyög benne..), ok két újabb gyári patron ment bele az adott színek helyére, remélve már jó lesz. Nem lett, továbbra is ez a hiba.
Mit tudok még tenni?
Most, hogy végül van legalább 1 évre elgendő patronom mindenből nem vennék más nyomtatót helyette.
Ahogy néztem a nyomtatófej gyári horror áron van (nehogy valaki megvegye, inkább odbja ki az egész gépet egyben, thx EU), az amazonos 40e-resre pedig sok a negatív tapasztalat.Szóval mit tudok még tenni hogy jó legyen?
Köszönet előre is!
+1 azóta most minden színre írja a hibát.
Resetet is próbáltam.
És visszanéztem 2017 óta szolgál a drága. -
bzolika10
aktív tag
válasz
Csavarnyuzo #19021 üzenetére
Köszi, ha lesz időm akkor mindenképp nekiállok, hátha segít!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy pofon egyszerű nyomtatót venni.
Elvárásaim:
Színes egyáltalán nem fontos, mivel kisfiamnak akarok csak színezőket kinyomtatni vele, meg magunknak max pár oldal írott szöveget, vagy kórházi zárójelentéseket.
A patronját egyszerűen lehessen itthon is tölteni fekete tintával.
Ennyi lenne. Nem igazán akarok rá szánni nagy összeget, mert nagyon max havi 1-2 alkalommal kellene csak -
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy mfc-l2700DW fekete fehér nyomtató. Mostanában elég halványan nyomtat, toner és dob csere után is. Azt hiszem hogy minden beállítást átnéztem, de sehol se találtam meg azt, amivel vastagabban rakná a tintát. Ti találkoztatok már ilyennel? -
PociAti
őstag
válasz
Ledfold #19017 üzenetére
Egy ismeretlen előéletű nyomtatóba én se vennék 30-40 e Ft-ért tonert.
De ha 5-10-ért veszel valami utángyártottat, és rossz a nyomat, akkor azzal mit bizonyítanál? Semmit, mert nem tudni mos éppen mi okozza a problémát. Nincs jó megoldás, kölcsönkérni eredeti tonert nem is olyan egyszerű feladat, nem csak azért, mert nagyon nehéz lenne találni, hanem nem minden esetben lehet ész nélkül átpakolgatni egyik gépből a másikba. -
PociAti
őstag
válasz
Ledfold #19013 üzenetére
Draco31 jól mondja. Ha normális (magas színvonalú) gyártási folyamaton esett volna át a toner, akkor a gyártó büszkén beleöntötte volna a cég logóját a tonerba. Mint ahogy azt a többiek is megteszik.
A hamisítók ezt a márkajelzés jogvédelme miatt nem merik meglépni, tonerek esetén én még nem találkoztam ilyen jellegű hamisítással.Az, hogy lekopik a papírról a nyomat tipikus jellegzetessége az utángyártott festékporoknak. A berendezés nem tudja fixálni a lapon.
Újra leírom: régebbi lézer nyomtatók hatalmas áramfelvétellel dolgoztak, sokkal magasabb olvadáspontú volt a festék, kevésbé voltak érzékenyek a porra.
Jelenleg polimer, viasz és gyanta keverékét (meg még ki tudja mi mindent használnak), olvadáspont alacsonyabb, nehezebb dolguk lett utángyártott kellékek készíteni. Nagyobb közöttük a szórás. -
Ledfold
tag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy Samsung SCX-4655F multifunkciós lézernyomtatót. Több éves a készülék és sokat állt. Az a tapasztalat pár nyomtatás után hogy kopik a nyomtatott grafika akár ujjal dörzsölésre is. Mi oldaná meg a problémát? Tegyek bele új tonert vagy más lehet a gond?
Üdv. -
Arra lennék kíváncsi, hogy más gyártóknál is szoftverszörnyeket kell-e telepíteni az eszközök használatához.
A HP szkennerem alapból egy 190 MB-os telepítést kér.
Anno a komplett Windows 3.1 15 MB volt...
Köszönettel: MaCS
-
Sanyi.mTs
addikt
létezik olcsó, jó és működő megoldás, hogy egy csak usb-vel rendelkező nyomtatót hálózati nyomtatóvá alakítsunk otthoni környezetben?
-
draco31
veterán
Ismét fw frissítés a 1622W, nagyon belelendültek mostanában
-
degec
senior tag
Tiszteltem,
Láma kérdés lehet.. akkor bocs..de egy hozzám került Canon TR4650 szép állapotú, tökéletesen működő darabról, hogy tudom kideríteni megállapítani, hogy mennyit ment, és mennyit bír még? van ilyen avultató opcióbele rejtve ?
, hogy pl 2000 oldal és ""magától"" elfingatja magát.. stb.. Köszöntem...
-
ocscsaba
tag
válasz
Csavarnyuzo #18997 üzenetére
A beállítás technikai részére gondoltam, nem az ügyfél adatainak elmentésére!
-
PociAti
őstag
válasz
Csavarnyuzo #18999 üzenetére
Lehet igazad van és mégis tudja... Le kell ellenőrizni.
Ezt a funkciót sem szokták kispórolni a PDF dokumentációkból ha tudja. Mármint az ilyen marketing anyagokból, amire én is hivatkoztam.
Viszont PDF-et nehezebb frissíteni, mint firmware-t és online kézikönyvet. (Viszont PDF alapú Users Manualnál nem ritka a 4-5 frissítés, marketinganyagnál viszont nem jellemző.) -
PociAti
őstag
válasz
MaCS_70 #19000 üzenetére
Mert fénymásolni szeretnél, és nem szkennelni, majd dokumentumokat egyesíteni egy A4-es lapon.
Illetve a fénymásolást nem úgy akarod megoldani, hogy a kinyomtatott lapod visszateszed, vagy az első oldal fénymásolata mellé illeszted a második oldalt.Kicsit normálisabb nyomtatók tudják az igazolvány másolást. Vagy alapból van ilyen menüpont (könnyen elérhető helyen), vagy igazán nagy gépeken magad is létre tudsz hozni gyors funkciókat. Amikor egyetemen évkezdés volt, napi 50-100 igazolványt másoltunk.
-
válasz
Csavarnyuzo #19002 üzenetére
Csavarnyuzo, cekkk, köszönöm!
Így már értem -- be kell vallanom, harminc éve nem fordult velem elő, hogy egyből papírra másoltam volna a multifunkciós géppel!
MaCS
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz
MaCS_70 #19000 üzenetére
Ez fénymásolási funkció, olyan helyeken jön jól ahol le kell fénymásolni valamilyen kétoldalas igazolványt és mondjuk kiszámíthatatlan ügyfélforgalom miatt nem mindegy hogy ez mennyi ideig tart.
Ha tudja natívan a gép akkor sokkal kevesebb idő mint beszkennelni a két oldalt, összefűzni egy képbe majd azt kinyomtatni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z370 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM 690 III Corsair 550W
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad 100 - Intel N2840 I 8GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest