Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
w.miki
veterán
Azt meg lehet valahol nézni, hogy melyik nyomtató pigment, és melyik dye tintás?
Van ilyen lista a weben?
A pigment, a jobb igaz, majdnem lézer minőség?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
válasz w.miki #18452 üzenetére
Lézer és lézer között is van különbség minőségben...
Nekem van egy úgyfest totál felújítandó(150ezer lenne) 19éves színes lézernyomtatóm(nagyon olcsó volt) ami max.2400dpi-ben tud színesben nyomtatni,szerintem tintasugarasban nincs ami otthoni vagy irodai felhasználásban ami ilyen részletesben tudna nyomtatni. Persze kaphatóak már olcsó színes lézer nyomtatók, amik max.600dpi-ben nyomtatnak.Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
PociAti
őstag
válasz w.miki #18452 üzenetére
Nem tudok ilyen listáról.
De léteznek kellék kereső oldalak, és a kellék határozza meg milyen a tinta típusa, nem a nyomtató.
Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a pigment jobb. A pigment kicsit más, mint a vízbázisú. És a lézerre se mondanám, hogy jobb lenne a tintásoknál. -
válasz w.miki #18455 üzenetére
Itt nem a minőségről szól a dye vagy pigment ink... a dye elsősorban belső térben használatos, kevésbé vízálló, a pigment sokkal ellenállóbb a víznek, viszon a dye-al ellentétben a pigment szinei halványabbak
link
Az alábbi cikkből én így értelmezem...
Ebből adódóan a hagyományos dye-t használják normál nyomtatásra, pigmentet a photok nyomtatására...
Ha megnézed a színjelölést, a photo patronokon a cián és a magenta szín lényegesebben halványabbnak van jelölve.A lézereshez nyomtatókhoz semmi köze sincs.
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
MaxxDamage
félisten
Azt tudja valaki, hogy a 2532-t miért 2530-nak látja (telefon és laptop is)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz MaxxDamage #18457 üzenetére
Gondolom az app nem részletezi a tipust ezért írja azt hogy series(sorozat) ami magában foglalja a 2530 series-on belül a 2532-őt
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
MaxxDamage
félisten
válasz st3v3np3t3r #18458 üzenetére
Több mint valószínű, hogy így van!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy Canon MP190 nyomtatóhoz!
Tegnap került hozzánk használtan, de nem igazán használtunk, vagyis inkább installáltunk még nyomtatót..
Hogy kell ezt használni? Drivert nem találtam hozzá, csak kiegészítő szoftvereket.
Mivel nyissam meg egyáltalán, amit ki szeretnék nyomtatni?
Adobe readerrel nem jelenik meg a nyomtatóknál. -
MaxxDamage
félisten
válasz PiszokAlfréd #18460 üzenetére
Szia,
Azt sem írtad milyen rendszer alatt szeretnéd használni... ~10 éves nyomtató.
Azért még akad hozzá Driver, Win10/11 -re nincs konkrétan, de vagy auto felismeri, vagy Win 8.1 driver is jó hozzá (kis trükkel, vagy alapon) driver◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz MaxxDamage #18461 üzenetére
Igaz, elnézést, elég nagy a pörgés most itt.
Win 10-re kellene. Az a baj, hogy a linken 32 bites van, nem tudom hogy lehetne megmókolni? -
draco31
veterán
válasz MaxxDamage #18457 üzenetére
Nekem 1622WE van, minden is 1610w-nek írja.
Elvileg úgy van, hogy 1610-es szériába tartozik a 1622 is. Ami meg azért fura, mert tök más a toner is.
Szóval Neked is az van, hogy csak a szériát írja, de pontosan nem.
Ezen a hülyeségén túltettem már magam a cégnél, mert legalább hibátlanul teszi a dolgát évek óta.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
válasz MaxxDamage #18459 üzenetére
Érdekesség... Van egy Lexmark E232-őm, a winfows E232nek látja, de a Linux E230-nak... ki éri ezt
-
MaxxDamage
félisten
válasz PiszokAlfréd #18462 üzenetére
Manuálisan lehet drivert állítani / hozzá rendelni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz draco31 #18463 üzenetére
& st3v3np3t3r:
Nincs jelentősége, csak megjegyzés volt itt.
Lényeg, hogy teszi a dolgát gond nélkül.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PiszokAlfréd #18462 üzenetére
x64 driver. Felmegy W10 alá, hogy működik-e rendben azt nyomtató hiányában nem tudom kipróbálni -hivatalosan 8.1 az utolsó támogatott Windows verzió. 32 és 64 bit között nincs átjárás.
A pirosat kell elvágni.
-
Sziasztok! Alzás tintapatronnal van tapasztalatotok? Mennyire ismerik fel a nyomtatók ezeket?
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz Szevam #18468 üzenetére
Én speciel drágának tartom, én ma vettem utángyártott HP 21 XL patront cseh webshopból, 3800ért, hasonló alzás márkában szuper áron 6000
Az Epson 79 XXL itt mégolcsóbb
[ Szerkesztve ]
-
PociAti
őstag
válasz draco31 #18463 üzenetére
A nyomtatóhoz adott első driverek mér Samsung nyomtatónak ismerték fel a 1622W-t. Azért, mert egy Samsung licence gépről van szó (Samsung Xpress SL-M2020).
Az illesztőprogram jórészt közös a 1610-es és 1620-as nyomtatók között, azt nem különösebben érdekli a nyomtatót, hogy közben a mérnök a toner kialakítását és kapacitását kicsit megváltoztatták. A driver sokkal inkább a nyomtató és a számítógépek közötti kommunikációról szól. -
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #18467 üzenetére
Köszi!
Ezt is felraktam már, eszközkezelőben legalább már megjelenik, bár infó nem sok van róla, szerintem csak szkennernek látja.
Mondjuk az is lehet hogy csak tök láma vagyok a nyomtatáshoz, a cégnél szoktam nyomtatni, de ott minden be van állítva.
Amikor ki szeretnék nyomtatni valamit, nem találom a listában a nyomtatót, csak ilyen MS XPS document writer, MS print to pdf, ilyenek. Fizikai nyomtatót nem látok. Hol kell beállítani defaultnak? -
w.miki
veterán
válasz PociAti #18454 üzenetére
Használt nyomtatón vásárlása miatt kérdezgetem. Nekem jobb lenne a vízálló tinta.
Canon Maxify MB2xxx, és az Epson WorkForce 2xxx/3xxx között vacillálok, amit találok az aprón.
Megbízhatóságra, nyomtatási tulajdonságokra melyik lehet a jobb?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz PiszokAlfréd #18471 üzenetére
Ha nem jelenik meg nyomtatóként akkor nincs megfelelően telepítve és nem tudod beállítani alapértelmezett nyomtatónak.
A pirosat kell elvágni.
-
PociAti
őstag
válasz w.miki #18472 üzenetére
A piezzoelektromos fej miatt az Epson sokkal tartósabb lenne, de igazából azon múlik hogyan használták őket.
Mindegyik rendkívül rizikós vásárlás lenne. És ha már beszáradt, akár nagyon költséges is lehet a fejcsere. Egyszerűen nem érné meg.
A pigmentes tinta a vízálló viasz szerű anyag miatt pont sokkal hajlamosabb a beszáradásra, mint a vízbázisú. -
ocscsaba
tag
válasz w.miki #18472 üzenetére
Canon Maxify nyomtatócsaládhoz hozzá tudok szólni. Nekem 5 évig volt egy iB4050 nyomtatóm, most egy iB4150-es van használatban 2. éve. A beszáradási hajlam minimális, ezt föleg a mostaninál tapasztalom. Eredeti patronnal használom, spórolás miatt 25%-kal leveszem az intenzitást, így is ugyanolyan minőséget produkál. Gond nélkül nyomtattam 250g matt Color Copy kartonra, fotópapírra is, minősége ötös skálán 4-es alá osztályzat.
-
w.miki
veterán
válasz PociAti #18474 üzenetére
Arra gondoltam kérek egy videót a nyomtatásról, és mutassa meg a kinyomtatott papírt is, az eladó a vásárlás előtt. Van még tipped mit érdemes még ellenőrizni vásárlás előtt?
Az új, hasonló tudású 4-5x áron megy, nem akarok 100et elkölteni egy nyomtatóra.#18475ocscsaba: Volt egy Canon Maxify MB2050 nyomtató 15e-ért, de arról már lemaradtam.
Most Epson WorkForce 2xxx/3xxx nyomtatókat látok az aprón 20e alatt.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ace05
senior tag
Sziasztok!
Van egy Konica Bizhub c257 nyomtató. Ki szeretnék nyomtatni egy fényképet ami kitölt fekve egy a/4-es oldalt. A problémám, hogy nyomtatáskor egy fehér keretet rak rá, ami mintha margó lenne. Ezt, hogy tudnám kikapcsolni? Próbálkoztam, Word, Adobe Reader , Windows fényképnézegető, nem jártam sikerrel. Szerintem valamit a driverben kellene állítani, de itt megállt a tudományom. -
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy cég, ahol a 4x Konica Minolta gépnél be van állítva, hogy gond esetén küldjön e-mail-t. Mindegyik gép 192.168.75.xx IP címmel megy.
Tegnapelőtt egy ilyen e-mail érkezett:
"From: SMTP generic mail account
Sent: szerda 2024. február 28 8:41
To: IT
Subject: Service Call occurred. http://10.127.2.199Occurred Time :28/02/2024 08:40:25
Installed Place :
IP Address :10.127.2.199
Error : Service Call occurred. 51-02"Mivel egy közös e-mail címről jött az e-mail, ezért nem tudjuk, hogy melyik nyomtató reklamál, ráadásul a tárgybeli IP cím nem is érvényes. Web-es felületeken nem látni semmilyen hibát.
Szerintetek hogyan lehetne kinyomozni, hogy melyik volt?
-
PociAti
őstag
válasz w.miki #18476 üzenetére
Az ink absorber, maradék tinta elnyelő szivacs állapota is kérdéses lehet, de azzal sem vásárlás előtt, sem vásárlás után nem lenne kedvem foglalkozni. Csak akkor, ha megtelt.
Nem nagyon vannak megbízható módszerek a rendszer állapotának felmérésére. Pl. mennyire hajlamos fellevegősödni, vagy mennyire koszosak/kopottak a görgők, vagy a gép típushibái, pl. lapbehúzás, lapfordítás milyen állapotban van.
-
PociAti
őstag
Fordítva ülsz a lovon.
A Konica Bizhub c257 egy színes lézernyomtató, nem lesz benne szegély nélküli nyomtatás.
SRA4 vagy A4+ papírra kell nyomtatni, majd a kifutót levágni.
A driver megpiszkálásával a gyári értéknél kicsit kijjebb lehet vinni a szegélyt, de akkor is marad valamennyi. -
Csavarnyuzo
őstag
Nem írtad hogy pontosan milyen típus, de pl bizhub 4-es sorozatnál Service Mode-ban Counter/Service Call History (Data) alatt meg lehet nézni időrendi sorrendben hogy milyen szerviz hibákat jegyzett be egy gép. Ha van CE password beállítva, akkor távolról is át lehet venni a kezelőfelületet, így nem kell odamenni a géphez. Ha nincs CE beállítva, akkor a kezelőfelületen lehet csak megnézni. Ja és persze ha van beállítva CE, akkor azt tudni kell különben nem jutsz be service mode-ba.
Másik lehetőség hogy az email oldlaról kell kideríteni de ahhoz nem értek.A pirosat kell elvágni.
-
válasz st3v3np3t3r #18469 üzenetére
Köszönöm! Végül nem az lett .
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
tjsz
senior tag
válasz Csavarnyuzo #18481 üzenetére
C3320i, C250i és C3350i-ről van szó.
-
tjsz
senior tag
válasz Csavarnyuzo #18481 üzenetére
Az 51-02-es service call mit jelent? Továbbá az e-mail-ben szereplő "installed place" és IP address" értékeket honnan veszi? (melyik beállításból)
-
Csavarnyuzo
őstag
Transport motor hiba. Sosem használtam ezt a funkciót de ha tippelnem kell akkor az installed place-t a location-ból kéne vennie. Az IP passz hogy honnan jön, főleg hogy más az osztály és a network is. A logikus az lenne hogy a gép IP címe, de így nyilván nem.
Ha nincsenek kitöltve a location-ok, akkor ki kell tölteni, kell csinálni egy próbát és ha onnan veszi az installed place adatot akkor ha újra jelentkezik a hiba akkor már lehet majd tudni hogy melyik gépről jön.A pirosat kell elvágni.
-
tjsz
senior tag
válasz Csavarnyuzo #18485 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Na mondom megérkezett az eredet toner amiből majd a chip kell az utángyártottakhoz.
Doboz 2 akkora, töltőanyag rakás nikecell.
És a lényeg hogy roncsolás nélkül nem lehet kiszedni a chippet....
eredeti:
utángyártott:
10x annyiba kerül.
Jó tudom a tonerekken keresnek nem a nyomtatón. De ez legyen az ő bajuk ne az enyém.
Ebayen rendelek egy markék chippet. HP-t meg azt hiszem elfelejtem a következő beszerzéskor.Másik ilyen Epson tintatartályos. Mindenféle krekkelt szart kell letölteni ahhoz hogy kinulláztam a hassznált festék tartályt. Amit persze kész horror beszerezni. Meg van bennük pluszba egy rakás számláló hogy autómatán megdögölnek x nyomtatás után. Azért nem viszem szervízbe garanciaidőn túl hogy átcseszenek két kattinással legomboljanak x ezer forintot. Nem presztizs BMW ez hanem egy nyomorult irodai nyomtató.
Harmadik:
Epson 6160 4 éves nyomtató 30k nyomtatás sincs benne és már használhatatlan, minden nap fejtisztítással kell kezdeni. Csak eredeti festékkel ment, és mindent megadtam neki amit kért. Hálátlan egy dög. Ugyan ezt csinálja egy 3150-es is, mintha beszáradna a festék egy nap alatt a fejen. Mindkettőbe új a használtfesték tartály.Kimérgelődtem magam, szokásos környezetszennyézés, szándékos tervezett avultatás és undorító eredeti toner árak....
Legalább lenne valami extra az eredeti tonerhez. Mondjuk ingyen leadhatnám...[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz MasterDeeJay #18488 üzenetére
Legalább lenne valami extra az eredeti tonerhez.
Hát ott van, biztonsági fröccsöntött chip-fedél. Nem fog véletlenül lecsavarozódni a fedél, mint az utángyártottnál -
BiP
nagyúr
-
-
válasz MasterDeeJay #18488 üzenetére
Én egy 19éves színes lézernyomtatóval szenvedek... eddig szellemképesen nyomtatott, atomjaira szedtem, kitakarítottam, összetaktam, a szellemkép helyett halványan nyomtat most meg
A szervizleírás alapján megéztem mindent, patyolat tiszta,és mégis...Ha sikerülne megcsinálnom a 2500Ft-os nyomtatóm 150ezres befektetés nélkül, akkor ehhez 80ezer a high capacity toner, 4szín...4500oldal/toner...
-
Wolfskin
őstag
válasz Winner_hun #1 üzenetére
Sziasztok,
adott egy Canon G-2400-as nyomtató. természetesen mindkét fej beszáradt. Bár a fekete egy darabig jó volt, de kivettem a színes fejet, hogy megnézzem a pontos típusát a rendekéshez, és mikor visszatettem, a nyomtató hibát jelzett: "Hiba kértjük vigye szervízbe"
rendeltem bele 2 új fejet, color + black1. ha beteszem az új fejeket, a hiba "megjavul",. vagy tényleg szervízbe kell vinni? (ha igen, hova? 11. ker/Kelenföld közelében tud valaki?)
2. az új fej megoldja a beszáradást, vagy ilyenkor a teljes festék rendszert át kell mosni?
3. A beszáradt fejjel érdemes kísérletezni, tisztítani, stb?
4. lehet valami automatizmust kreálni, hogy ha hetekig nem vagyok, akkor is hetente nyomtasson egy teszt oldalt? (gondolom a gyártó ebben ellenérdekelt, azt szeretné ha hamar beszáradna és újat vennék, de esetleg távoli asztal, vagy a valami más elérésen keresztül?)
Köszi!
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
desolator
senior tag
Tudnátok ajánlani megbízható utángyártott toner márkát?
hp 304 tonert szeretnék venni.
Mostanában annyit járok dolgozni, hogy kezd lassan az ivás rovására menni...
-
gabesszor1
tag
válasz Wolfskin #18493 üzenetére
1. Attól függ, hogy mit csináltál vele. Ha nem jól szedted ki, lehet a mechanika romlott el, és nem rögzül vissza a fej, azért ír hibát.
2. Attól függ, sajnos nem mindig a fej a hibás, lehet, hogy a csőrendszer levegősödött be.
3. Röviden, nem. Próbáltunk mosó folyadékokat. Nem éri meg a kínlódást. El kell szorítani a csöveket, ha nem akarod hogy minden tintás legyen, mikor szeded szét.
4. Kollégám írt szkriptet cmd-ben, hogy időközönként nyomtasson a gép... Megoldható. Csak neked ugye akkor kell egy gép ami össze van kötve a nyomival és megy abban a pillanatban. Kézzel is meg tudod oldani, anydesk például kezel nyomtatókat.Üdv, Gábor
-
gabesszor1
tag
válasz st3v3np3t3r #18492 üzenetére
Ha írsz típust, esetleg küldesz egy teszt nyomatot, tudok segíteni.
A halvány nyomat ha cartridge alapú a gép, akkor nagy valószínűséggel festék cserével megszűnne. A szellemkép pedig dob/fixáló hiba lehet első körben.
Üdv, Gábor
-
válasz gabesszor1 #18497 üzenetére
Sikerült javítanom... jobb oldali amilyen volt(erősen szellemképes)... a középső takarítás utáni(a halvány nyomtatás)... a bal oldali a mai újabb javítás után... nem vettem észre,hogy a 2nd transfer roller HV érintkezője lecsúszott és ez miatt nem húzta át a tintát a fóliáról a papírra...
Ezt korigálva megjavult... bár egy enyhe szellemkép megmaradt, valszeg a sütőegység okozza, de legalább lényegesen halványabb lett a szellemkép mint volt....
Nem tudom, hogy a PH mennyire butítja a képet, a képnek elvileg 50megapixel felbontásúnak kell lennie...Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
BiP
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #18498 üzenetére
Nagyságrendekkel jobb lett. Már teljesen vállalható. Főleg, hogy nem került 150e-be, meg olcsó lesz üzemeltetni.
-
gabesszor1
tag
válasz st3v3np3t3r #18498 üzenetére
Nagy eséllyel a fixáló "hibás" Ideiglenes megoldás lehet a hőfokkal játszani. Nagyobb gépek engedik pár fokig az állítást. Lehet a termisztor van felrakódva, vagy a teflon kopott...
Üdv, Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Projektor topic