Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Lassan itt van az új Intel generáció,na akkor vágjunk bele !
-
ScomComputer
veterán
Intel’s Core i3 Successor Coming To Arrow Lake Family, Core Ultra 3 With 8 Cores !
-
őstag
Várjuk
-
válasz ScomComputer #1 üzenetére
Úgyis kazán, mi más lenne
Veszek 5-öt -
Adjanak rá 5 év garanciát és jöhet!
-
hokuszpk
nagyúr
-
Wilks
tag
Gondolom,hogy a "szokasos" 10-15%-os teljesitmeny novekedes meglesz....es a 10k MHZ
-
"amilyen tempót mennek a mai procik"
Pont ezért elgondolkodtató, hogy kell e. Vagizni biztosan jó lesz, de hogy szükségem nem lesz rá, az is biztos
Hacsak a bank rám nem szakad, akkor elajándékozom ezt. Jelenleg eladhatatlan, pedig ügyesen összeállítva bitang cucc.
Kiváncsian várom mit produkál -
KAMELOT
titán
Már jönnek!
bobalazs: Pénzt adjanak hozzá inkább
zebi: Majd veszel a mostani mellé egy ilyet!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Pioneer
senior tag
Várjuk őket.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
hokuszpk
nagyúr
"Pont ezért elgondolkodtató, hogy kell e. Vagizni biztosan jó lesz, de hogy szükségem nem lesz rá, az is biztos "
én pont ezért nem léptem még tovább a Zen3 -ról. Tuningmókára nincs időm ; nagyobb CPUteljesitményre meg nincs szükségem, mint ami most van. Ezt se használom ki.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Wilks
tag
Inkább az IPC "műveletre" gondoltam.
Valszeg az Intel és az Amd tudja azt,h azért 6Ghz felett jelenleg valami csoda kell,h ténylegesen azon is működjön a proci Turbo mellett a hűtés és az áramfogyasztás miatt.
Véleményem szerint nem lesz most 6Ghz.
Valami ésszerű értéknél maradnak.[ Szerkesztve ]
-
-
djbb534
tag
Mi indokolja a HT elvesztését?
the way it's meant to be played
-
Baryka007
őstag
Az IceManCooler LGA 1700 as DD hűtője vajon jó lesz rá? Vannak már konkrét fotók a chipről valahol?
Ui.: Nem furcsa, hogy 5,7ghz boostnál jár az Intel "megint" ? -
palfitom
félisten
Kíváncsian várom.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pioneer
senior tag
válasz Baryka007 #20 üzenetére
Mivel fizikailag 100%-ban megegyeznek (LGA17XX és LGA18XX), így egész biztos.
"Az LGA-1851-es processzorfoglalat fizikai méret terén nem különbözik majd az LGA-1700-tól, vagyis továbbra is egy 45 milliméter x 37,55 milliméteres alapterületű foglalattal van dolgunk, és a processzorok magassága sem változik majd, az IHS ugyanaddig „ér fel.
Az azonos foglalat-méretek és az azonos IHS-magasság alapján a régi processzorhűtők felhasználására továbbra is lesz lehetőség, viszont valószínűleg új rögzítő keretre lesz szükség hozzájuk annak érdekében, hogy megfelelően illeszkedjenek."PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
senior tag
Amikor kitalálták a HT, akkor még nem léteztek E-magok. Ma már teljesen kiváltja a HT-t a sok kis E mag (ez bmár kiforrott technika), ezért nem erőlteti tovább az Intel a HT meglétét. Így fogyasztás és hűthetőség szempontjából is jobb.
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1700-ig + AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
fudi2002
veterán
[link] Intel Core Ultra 9 285K “Arrow Lake” CPU Blazes Past Core i9-14900KS & Ryzen 9 9950X In Benchmark Leak
Na végre egy jó hír, csak igaz legyenSzakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
danithe
tag
Azt mondd, amit mondanod kell, ne azt, amit mások szeretnének hallani. Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot, aki nem, az talál kifogást. Egy szakadékot nem lehet két részletben átugrani.
-
Én azért óvatosan kezelem ezeket a számokat. Közel felére vett fogyasztással hozom ezt OC nélkül a 14900k-val.
OC-nak nem látom értelmét, ismersz.Default-on a 14900k 6000MHz 3 magra. Utána már "csak" 5600MHz (allcore), néhány lap ugyan 57x-et állított be valamikor régen.
De alapon a 60x párszálas teljesítménye 3400 pont.Teljesen Valid. Az felső "gyengébb eredmény pedig a brutálisan visszafogott, extrém energiatakarékos profilom, amit napira is használok első naptól kezdve.
54x allcore - 56x 2 core P, 43x E, és 47x Ring. Az is majdnem 3200 pont.
Ezek pedig alap és extrém downclok/uv eredmények.
OC-kal ennél durvábbakat látok, de a 14. gen.-t felesleges oc-kolni.Én azért többet várnék el. Azt hozza, amit az elődje. (Szememben)
Technikai fejlődéstől meg tartok, hiszen kisebb hőátadó felület lesz.
Főleg azután, hogy jelenleg "ingyenesen" elvihető a 14. gen.
100e Ft-ért nem eladható egy I9, egy Apex lap szintén ilyen áron eladhatatlan.Most egy 14900k ebben a nyári 30 fokban is megáll stressz teszten max 60C-on, játékban 35-40C-on optimalizálva. Kazánnak csak a birkák nevezik.
Ilyen 80-90-100 fokokat nem szeretnék látni sosem. Max 60C.
Meglátjuk, mennyire lehet "reszelgetni". Eddig mindig sikerült közel fele fogyasztással hozni a gyári értékeket. -
Wilks
tag
válasz zebra_hun #29 üzenetére
En egy kicsit csodalkoztam,hogy olyan 8%-al "jobb" csak a 285k,mint a 14900ks.
De ahogy latom,a freki "normalisabb" tartomanyban mozog,es a 6Ghz el van felejtve.
Ami szerintem jo.
Velemenyem szerint a (Fresh)-Raptort tultoltak.Habar ezt paran sok honappal ezelott meg is jegyeztek.
En varom a 14-20 magos procik tesztjet.
Es,ahogy latom,az Amd se eroltette meg magat a 9000-es szeriaval.
Lehet,hogy a technikai hatar eljott?
Habar az IPC-t tudjak novelni,addig nincs gond es baj.
Mert ugye ez a 5,5Ghz is tud futeni azert. -
Az nem is normális, eszement oc alapból.
De ha egy jól optimalizáltat nézünk, akkor sem olyan nagy az a fejlődés. Több, de alig.
Aztán ha az lesz amitől tartok, hogy egy kis ponton fog izzani, így majd nem lehet elvinni a hőt, az nekem negatívum.
Ne legyen igazam.
Szememben a 80-90 °C elfogadhatatlan, nem tehetek róla.- Ez a sokak szemében csak kazánként emlegetett 14900k alapból eddig ilyen volt...
- Intel Baseline-nal a limit végett ilyen lett... (ok, ne is menjen 370W-ra , de van más módja is)
- Ha vki veszi a fáradtságot, akkor meg ilyen is lehet.
Alap frekin 56x
Lefogva, 54x-en
Kíváncsian várom a HWINFO kíséretében készült teszteket, pancser grafikonokkal nem lehet embert meggyőzni.
Amper, Watt, Volt, hőmérséklet. Meg mellé sok mindent. Ilyet pár ember csinál itt is sajnos.
Az is érdekes lesz, hogy pl a Battlefield jól profitál a 16 szálból. Singleplay-ek valóban profitáltak a HT off-ból, de jópár játék nem.
Ezeknek a min fps log-ját sosem mérik. Nem is egyszerű. Grafikont készítenek ugyan, de a mérési eredmények sosem publikusak.
Én minden tesztnél nem csak a grafikont osztom meg, hanem a millió képet feliratozva a mérésről. Grafikon átverés csak.Busterftw:
Tessék, pont ott vannak.
370W,
253W,
215WA 215W-os hoz mindent amit mennek a mostani sereghajtók.
[ Szerkesztve ]
-
Alappal és downclock-kal hasonlítottam.
Az, hogy szinte az egész BIOS-t egyénileg kalkuláltam, az egy dolog. De 56x allcore, és 60x egyszálason futott.A default settings egy katasztrófa, ahogy az összes is volt.
Ez mondjuk most hülyeségben überel mindent.
Érdemes elemezni a lenti hsz-ban a default képet.
8°C víz miatt nem következett be korán a throttling, alaplap küldte mint a fene. Nem is értem hogy gondolták ezt, hogy csak hőkorlát aktív. 57x-et próbálta elérni. Mondjuk 8°C vízzel sem tudta épp elérni.
De ha saját magunk felépítjük az egész BIOS-t, nagyon jó.
Többi kép direkt melegvízzel készült.
De igazad van, nem tudjuk még, mi hozható ki belőle.
14900k 200W-ból brutál erős.
Ha ezt hozza csak 100Watt-ból, akkor teljesen jó, de minek váltani, hiszen semmi extrát nem ad.
Engem a max hő ami 60°, nem zavar.
Ha ráadom a hidegvizet, akkor 40-45° stressz alatt.
Olyat nem akartam megosztani, nem mindenkinek van hidegvíz. -
ƵøŁĭ
veterán
Árakra nagyon kíváncsi leszek. Számomra az új AMD sorozat csalódás lett. Hírek alapján nem is kapkodnak értük az emberek.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Vigneau
félisten
válasz ScomComputer #2 üzenetére
Ennek megfelelően bőven elég lehet számomra a 6/12-es i5-10400-am utódaként.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Hogy nem tudsz olvasni
Direkt írtam is, hogy 30°C vízzel. Nem akartam megtévesztést, akarattal forralom fel a vizet.
A defaultnál használtam 8°C vizet szándékosan, hogy látszódjon a brutális hülyesége az Intel és lapgyártók közös hülyesége.
Ott van minden adat
54x-es, utolsó kép.
Igazából csak két képet kell nézni.
Első az, ahogyan megveszi bárki és használja.
Utolsó kép pedig ha saját maga "összerakja" újra.
Alapon használhatatlan, csak 100-ból 99 ember azt sem tudja, mi a stressz teszt, mi a hwinfo, stb.Ennek ez a szépsége, ezért vesszük. BIOS "játék" a legjobb a világon
Ha elsőre frankó lenne, unalmas sz@r lenne. Nem lenne semmi kihívás.[ Szerkesztve ]
-
Dehogy mindegy. Hűtővíz nagyonis lényeges, hiszen az előbb írtad.
Pont tegnap számoltam be egy másik kísérletről, ahol 45° az induló. Ott 80° a CbR23 10 perces loop.
Az egy gyenge léghűtésnek felel meg.Fején találtad a szöget, feszültségek totális lenyomása, frekik átrendezése.
"Néhány" katt a BIOS-ban und fertig.
Bárki megteheti.
SP93, azaz a világ leggyengébb cpu-ja. -
-
ScomComputer
veterán
Volt már ez itt linkelve(#28) abból néhány fontos info !
[ Szerkesztve ]
-
djbb534
tag
válasz ScomComputer #47 üzenetére
Valaki segítsen már nekem megvilágosodnom, ha kérhetem!? Miért érdekes adat a base clock amikor a cpu úgy is a boost frekin működik, ha munkára van fogva?
the way it's meant to be played
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen