Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
Közben átköltöztettem a Snapper6-ot egy Beta65 Pro vázba.
Nem volt vészes, csak a középső lyukat kellett tágítani.
Viszont sajnos nem lett olyan mértékű a fogyás, mint szerettem volna. Bár ez még nem a legkönnyebb váz.
Mindenesetre lakásban/losban azért így is elég hatékonynak tűnik a maga 19.83g-jával. -
david335
tag
válasz Peaceliker #58786 üzenetére
Köszi a tippet A gyári vevővel milyen kehe van, hogy cserére érett?
Ezt jófélének mondják több helyen.
[link][ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #58784 üzenetére
Ez nem a Gearbest.
Bár bevallom, nekem is megfordult a fejemben... -
Jagi
tag
válasz ggggg5 #58727 üzenetére
Köszönöm én is a fülest.
Én is berendeltem egy prot magamnak és a standerdet assszonynak.
Tegnap fel is adták a simát a prora azt írják hogy "Contact Customer", gondolom ebből már nem lesz semmi.
Asszony szájából vették ki
Van [RCGroups] fórum is hozzá.
Ajánlott kiegészítők:
Foldable CW/CCW Propeller
[Antenna Kit]Frissitések a géphez és távirányítóhoz:Drive (van benne change log)
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #58788 üzenetére
No, már újra 200+ dolcsi.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
cd334
tag
H501S X4 akksijának milyen csatija van? EC-2?
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #58792 üzenetére
"You will only be able to flash the board for updates in the first 2 seconds after it is powered up once rx_sbus is set. After that the clk pin will switch over to being your receiver rx pin beyond 2 seconds." - [link]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #58792 üzenetére
Beware!
Ne feledd, hogy ha átállítod a lapot SBUS-ra, akkor legközelebb, amikor az akkut csatlakoztatod csak az első 2 másodpercben tudod flashelni a lapot (törölni).
szerk.:
Nem szívatás. Sajnos nincs több felhasználható kimenet, így muszáj erre az egyik programozó pin-t használni. De nem gáz a dolog. Rádugod az akku-t és egyből rányomsz a törlésre és készen is vagy.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #58790 üzenetére
Na jó, egyik gépről leszedem az x6b-t, kipróbálom, ha azzal működik, veszek vevőt.
Saccco: nem mondod? Mintha direkt szívatnának a készítők.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #58789 üzenetére
NFE után mondom, még nem megy az ibus. Egyébként benne lenne, hogy bekerüljön a támogatás a szoftverbe.
Sajnálom, hogy nem jön össze a dolog. Nekem a Turnigy 9X-szel és a Taranis-szal is szépen működik a saját gyártású multimodullal.
(#58790) Teréz Atya:
Az frankó.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #58789 üzenetére
A legtöbb flysky vevő az új FW-el tud SBUS-t is. Így használtam az S800-at.
Semmi sem kell, az alap iA6B is tudja az SBUS-t, pedig azt még Petőfi is használta.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #58787 üzenetére
Köszi, akkor inkább azt veszem, ahogy nézem csak gearbest-en van.
Viszont előtte ki kell derítenem hogy egyáltalán működik-e flysky-al a silverware, mert mindenhol sbus-t olvasok, flysky meg ibus.
ui: Ezt jó tudni, de akkor gondolom a frissítéshez kell valami programozó ismét Amihez jön egy újabb hibalehetőség hogy elszúrjam ,aztán megint nem tudom mi a rossz, a firmware, a vevő, a silverware.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #58784 üzenetére
Amúgy én is azt hittem ha tudom hogy küldik lehet nem rendelem meg xD
"Oh my Goa'uld!"
-
-
Peaceliker
addikt
válasz david335 #58780 üzenetére
Nekem a 30 ;-)
Dom v3 am van ami kb megegyezik attitude v4 el csak az 16:9 ez meg 4:3. Így belatom a képet anélkül hogy a szemem mozgatni kéne.
Amúgy atti v4 vevő modul mérete tán másabb és mintha azt írták volna hogy hekkelni kell modul cseréhez. Ennek azért olvass utána ha vennéd"Oh my Goa'uld!"
-
syler123
veterán
Próbálta már valaki ezeket a silverware féle vackokat normális vevővel? Gondolkozom rajta hogy veszek a gépekre ilyen vevőt és akkor nem szívatom magam a multiprotocol modullal. Kis pici vevő, 0,7g. Annyival lehet nehezebb a gép.
Konkrétan az érdekelne, hogy megjegyzi-e pl a bindelést, mert én már semmiben sem vagyok biztos. Mert ha utána meg azzal kell játszani, hogy minden indulás előtt bindeljük a távval, akkor az sem megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #58783 üzenetére
LOOOOOOOOOOOOOOOOL! Azt hittem h mindenkit elhajtanak, h tévedés.
-
SpydeR3412
aktív tag
Úgy látom, BG-nak nagyon sürgős volt kiüríteni az Amcsi raktárat. Már feladták a gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
Kinek mi a véleménye a Fatshark Attitude v4-ről? akciós GB-en.
-
ggggg5
csendes tag
FPV-re alkalmasak a 40 gramm körüli akciókamerák? (Runcam, Mobius, Foxeer Legend, Hawkeye Firefly
OnePaa )Ha nem akkor milyen kamerát ajánlanátok? A drón Bugs 2 vagy H501M lesz. + TX801 + rotg01
-
Balázs1621
senior tag
válasz Teréz Atya #58733 üzenetére
Sajnos a földelés sem segít.
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #58772 üzenetére
Szoftvert frissíteni.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz thenameless #58771 üzenetére
Usb port mire kell? Már úgy értem mit fogsz csinálni a távval?
-
thenameless
tag
Utóbbi időben kicsit el vagyok havazva, de a mókolásra kell időt szakítani
Múlt héten befutott a Jumper T8SG. Van bőségesen jó minőségű 18650, így csináltam egy balanszos telepet a távba ami mm pontosan befér még. Így 2500mAh bőségesen elég lesz.
Utána még az usb porton alakítottam kicsit, egy külső microUSB mindig kényelmesebb, mint egy belső mini. -
vandor01
őstag
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #58764 üzenetére
Azt én nem tudhatom hogy neked jó vagy sem, de ha elküldik őket, én valószínű megnézem meddig megy el.
Pláne hogy van GPS is rajta, meg kutyafüle minden, ráadásul nem is drága ha elveszne(bár sajnálnám az biztos).Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #58761 üzenetére
A Fusiontól a Realaccig mindegyik lap ezt tudja.. Tonna szám gyártják. Ha tömegével égne, tudnánk róla.. és javítva is lett volna igen hamar. Szerintem.
-
Peaceliker
addikt
amúgy fehér-arany még van 7db a prof ból, ha vmi gerjedne rá
"Oh my Goa'uld!"
-
Egy-két
tag
válasz SpydeR3412 #58736 üzenetére
Ohh nekem is egy számsor csak. És GLS-hez azonosítja a 17track
-
cd334
tag
válasz SpydeR3412 #58761 üzenetére
Szerintem az ESC-nél motoronként értik a 5A-t. Amit látsz az OSD-n az a 4 motor összárama, ami így teljesen renben van szerintem.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #58758 üzenetére
Azt még én sem tudom, de ennyiért valamire csak jó lesz.
Más:
Crazybee f3 fc-t ismeri valaki?
A benne lévő 4in1 esc érdekelne, hogy mennyire bírja?
Nézegettem a Snapper-es videóimat és bőven 6A fölött eszik, ha odalépek neki. De azt írják róla 5A max.6A 3mp-ig. Ami elég kevés, lévén igyekszem 70-80%-ban csőgázon haladni. -
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #58751 üzenetére
Reméljük nem járunk úgy velük mi is.
(#58758):
Mondjuk elmenni vele 1000m-re, vagy felmenni a fellegekbe úgy 700m-re.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz SpydeR3412 #58746 üzenetére
Óóó.. hogyne, és én sem apróztam el a dolgot a standard verziónál.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58754 üzenetére
Amúgy mire jó egy ilyen gép? Néztem most 1-2 vidit és gyalázat xD
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #58735 üzenetére
LEföldelni, nem ELföldelni!
@Balázs1621 - BTW minek a magnetométer. BF / iNAV / röpcsi?
@Mindenki - 3.4-es Betaflightba az iNAV-os srácok behozták a rescue módot. Szinte senki sem hallott róla, a FB falamon is csak pislognak, hogy mi van.
-
Peaceliker
addikt
-
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #58750 üzenetére
Ez itt most nem is az árról szól, nem is volt olcsó ha mindent össze számolunk. Whoop-ot szerettem volna, itt meg ugye agyon lett dicsérve a silverware firmware, meg ezek a csoda gépek és én is rákívántam.
Ennyit utoljára a Falcon 180-al szívtam, amikor belekezdtem, de az még a bal..ságom miatt volt, de itt másról van szó...
Adókból ezt linkelték rc-groupson amit vettem. 10$-ért is megvettem volna az ajánlottat, de a 2$-os volt az ajánlott.Mondjuk rögtön 2-őt rendeltem, egy másikat is másik eladótól. Hát kíváncsi leszek...
Teréz Atya: Melyik gyári antennát? Ami a multiprotocol modulon volt gyárilag vagy a külön vásárolt wifi modulra? Utóbbi szerintem meghalt, mert visszaforrasztva a gyári ment a bindelés.
[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz SpydeR3412 #58742 üzenetére
Egy standard behúzva. Ebbe drágább a pótakssi mint maga a gép.
Aztán a jófogás tele lesz majd velük.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #58739 üzenetére
H8 miniből vettem vagy 5-öt 2 dolcsiért kb. két éve. Abból egyet leszállítottak, 4 árát visszautalták.
@syler123 - én elvágnám a gyári antennát, és rátennék egy buzogányt, alias dipólt. Persze más f*ával verni a csalánt könnyű.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Na megpróbáltam a Range modot a multiprotocol modulhoz. 1 akkut ki tudtam repülni, valóban jó volt a távolság, egész távolra el tudtam menni. Utána viszont többé nem tudtam bindelni egyik géppel sem. Szerintem ennyit bírt a 2 dolláros jeladó. Kettő percet. 3,3V-ot kapott, szóval az tuti nem lehet gond.
Az átkozott feltöltött akkukat sem tudom kirepülni, mert gyári távval NFE alatt nem tudom kikapcsolni az acro módot. Sehogy. A jobb jobb le illetve bal bal le az nem megy. Villan, de nem vált, mert gondolom valamelyik csatornán folyamatosan kapja a jelet hogy bekapcsolva legyen az acro mód.
Tiszta önszopatás ezek a bayang protokollos hulladékok. Tényleg, aki szopni akar bátran ajánlom...
Néhány napja építettem össze egy másik 5 colos gépet, semmi gond nem volt. Minden működött elsőre, ezekkel meg szívatom magam állandóan.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #58747 üzenetére
Nekem 4.643Ft volt.
A Bugs 6 most 22k BG-on.
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58746 üzenetére
6200ra jön ki, de untracked...persze ez is 22eur alatti összeg a gyengusz árfolyam miatt
"Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #58743 üzenetére
A fenébe, egyszer élünk csak hát használjuk is ki.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz SpydeR3412 #58742 üzenetére
Aha, értem mire gondolsz, vagy is remélem, hogy egyesével megvéve ugye?
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #58740 üzenetére
Hmm.. megérthet vajon az a gép(Prof.) 12000+5000+tréfát(kb.7000 kezelésivel)?
Vajon posta rendezné a vámot?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz SpydeR3412 #58738 üzenetére
Most akkor ha én megvenném ki is szállítják?
Mondjuk nézem hogy Magyarba 49??Ft a szállítás, meg gondolom az itteni költségek?[ Szerkesztve ]
-
Balázs1621
senior tag
Na azt nem latod.. Kiprobalom koszi.
-
kriszbon
őstag
Becsapódás után előfordulhat a földelés.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Balázs1621 #58732 üzenetére
Le is földelted?
-
Balázs1621
senior tag
válasz Teréz Atya #58731 üzenetére
Próbáltam, de sajnos nem lett jobb. Pedig jó pár mm vastagon raktam alá.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Balázs1621 #58728 üzenetére
Alufólia a GPS alá?
-
Egy-két
tag
válasz SpydeR3412 #58729 üzenetére
A normálissághoz közük sincs, de pl nekem ma írt a bg, hogy 4-7 nap csúszásra lehet számítani az expecteden felül.
Az én 3.-ai rendelésem sincs látótávolságban, haha nesze neked tracking
-
SpydeR3412
aktív tag
Az mennyire normális, hogy a 10.-én, European Direct Mail-el feladott csomagról még semmi hír?
A sima postások már jövögetnek... -
Balázs1621
senior tag
Magnetometert nem lehet valahogy arnyekolni, hogy kozvetlenul a tobbi elektronika fole tudjam rakni? Qav ulx klon vaz. Megemelni nem akarom a gps-t.
-
ggggg5
csendes tag
A banggood az H501S alap/profi verziót 10 ill 50 dollárért adja postával az USÁBAN. És nem kiegészítő, hanem 97%-os leárazás. Ez valami vicc? Próbáltam 3-at venni, de persze a lakcímnél elakad a dolog
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
Ma végre adott volt az időjárás ahhoz, hogy megreptessem a szabadban is a Snapper6-ot. Az időm viszont csak 1 aksit engedélyezett, de mindenképpen ki akartam próbálni, mielőtt szétbontom.
Ez idő alatt arra jutottam, hogy engem ez a gép nagyon az e010-re emlékeztet. Abban a tekintetben, hogy kicsit túlsúlyos és ugyanúgy leteszi a seggét. Azért lehet vele menni, csak tudni kell a határait.
Főleg hatótávban, mert az antenna, gyári elhelyezés szerint, az kritikán aluli (érdemes figyelni a bal felső sarokban az értéket).[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Találtam GearBesten még egy lehetőséget.
G-W-5,ill G-W-12 van megadva. Előbbi cseh, utóbbit nem tudom milyen raktár, azt próbálom most kideríteni.
RTF, BNF elv tiszta, olvastam összefogit. Viszont a kettő között annyi az össz különbség, hogy a csomagban van e kontroller, vagy nincs ? Szerkezetileg ugyan az a kettő ?
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz belakiraly #58717 üzenetére
SQ11/12 hoz rendeltem ilyent... de szerintem meretre egyezhetnek!? [link]
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
belakiraly
tag
válasz ezoltan #58714 üzenetére
A kisebbik quadom nekem is hasonlo formaju. Arra gondoltam, hogy TPU-ból kéne nyomtatni hozzá tokot, és abban is lehetne még partizánkodni valami puhább szivaccsal.
AMDaZERG_1: Tudom, a split köré aztán építettem egy nagyobb gépet, ezt a csodát a kisebbik kapja a hátára
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz belakiraly #58712 üzenetére
A RunCam Split mini minőségét az ilyen kis izék távolról sem közelítik meg...
Még az FPV kép is kiemelkedően jó vele. Azzal nem nyúltál mellé.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
ezoltan
tag
válasz belakiraly #58712 üzenetére
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
kriszbon
őstag
válasz ezoltan #58711 üzenetére
Hmm.. akkor lehet el sem passzolom a V-tail 210 DVR kameráját, mert igaz hogy FPV képet pocsék minőséget produkál, de a DVR felvevő része nem igen marad el a te felvételedtől [link].
-
ezoltan
tag
válasz Peaceliker #58687 üzenetére
Aha,nagyjából akkor hasonlóan csinálom én is.Töltéskor mindig azt tapasztalom hogy egy kellemes 3,8-3,85 az érték cellánként.
A vicc kedvéért ma megpróbáltam minél több üzemidőt kihozni egy akksiból (pár flip volt azért ),olyan 6 perc után jöttem le.
Ami mindenképpen user error volt,az az,hogy mivel elromlott az idő akkor,nagyjából egy hetet álltak teljesen feltöltve az akksijaim,és tapasztaltam már hogy ilyen esetekben jelentősen alacsonyabb az üzemidejük,mint friss feltöltés esetén.
Az átlag ma nagyjából 3 perc volt,az azt mondom,elfogadható,viszont rendelek alacsony profilú anyákat hogy a Dalprop-okkal is tehessek egy próbát.Mai rövid gyakorolgatás . Anyám ez a Firefly Micro olyan minőséget tol,amilyen a súlya.Ultra low.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Geller72 #58709 üzenetére
Eltaláltad. Az F1 - F3 olyan közeli rokonok, hogy anno sokan hőlégfúvóval upgradelték az FC-t F3-ra.
F1 ki, F3 be, profit![ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz Teréz Atya #58708 üzenetére
Ahogy nézem, az F3 az F1-ből jött, az F4 m eg az F2-ből. Hogy melyik volt elkőbb, a tojás, vagy a tyúk, az passz, de könnyen lehet, hogy mivel az F4 még nem forrott ki, hiába datálják 2011-től, ha az F1 uptadelt F3 meg 2012-től stabil volt. Az F4-nek az órajele is magasabb proci szinten, plusz a DSP, stb. Tehát szerintem az elvileg fejlettebb lenne, csak még annyira nem fasza.
A statikus ram és a flash is nagyobb az F4-ben, tehát én úgy gondolom, hogy 2 fejlesztési vonal futott szinkronban és ennek a két, külön végterméke az F3/F4. Láthatóan az F1/F2-ből kiindulva, azok továbbfejlesztett változatai, de külön line-on.A wiki szerint:
STM32 F4
STM32 F4 sorozat [41]
Készült 2011-től Aktuális
Max. CPU órajelsebesség 84-180 MHz
Min. a funkció mérete 90 nm
Utasításkészlet Thumb-1 , Thumb-2 ,
Telített , DSP ,
FPU (SP)
mikroarchitektúra ARM Cortex-M4F [3]
Az STM32 F4 sorozat az ARM Cortex-M4F magra épülő STM32 mikrokontrollerek első csoportja. Az F4 sorozat az első STM32 sorozat, amely rendelkezik DSP és lebegőpontos utasításokkal. Az F4 pin-to-pin kompatibilis az STM32 F2 sorozattal, és magasabb órajelet, 64 KB CCM statikus RAM-ot, teljes duplex I²S-t, jobb valós idejű órát és gyorsabb ADC-ket ad. A sorozat összefoglalása a következő: [18] [25] [26] [41] [42]Mag:
ARM Cortex-M4F magot a 84/100/168/180 MHz maximális óraszámmal .
Memória:
A statikus RAM legfeljebb 192 KB általános célú, 64 KB-os központi csatolt memóriát (CCM) tartalmaz, 4 KB-os akkumulátoros háttértámogatással, 80 bájtos akkumulátortöltéssel, amelyet a szabotázs felismerés törlése biztosít.
A Flash 512/1024/2048 KB általános célú, 30 KB rendszerindítást, 512 byte egyszeri programozható (OTP), 16 opciós bájtot tartalmaz.
Minden chipnek gyárilag programozott, 96 bites egyedi eszközazonosító száma van.
perifériák:
Gyakori perifériák szerepel minden IC csomagok USB 2.0 OTG HS és FS, két CAN 2.0B, egy SPI + két SPI vagy teljes duplex I²S három I²C négy USART , két UART , SDIO az SD / MMC kártyát, tizenkét 16- bites időzítők , két 32 bites időzítő, két felügyeleti időmérő, hőmérséklet- érzékelő, 16 vagy 24 csatorna három ADC-be , két DAC , 51-140 GPIO , tizenhat DMA , jobb valós idejű óraRTC ), ciklikus redundancia-ellenőrző (CRC) motor, véletlenszám-generátor (RNG) motor. A nagyobb IC-csomagok 8/16-bites külső memóriabusz- képességeket adnak hozzá .
Az STM32F4x7 modellek ethernet MAC és kamera interfészt adnak hozzá .
Az STM32F41x / 43x modellek a DES / TDES / AES titkosítási processzort , valamint az SHA-1 és az MD5 hash processzort tartalmaznak .
Az STM32F4x9 modellek LCD-TFT vezérlőt adnak hozzá .
Az oszcillátorok belső (16 MHz, 32 kHz), opcionális külső (4-26 MHz, 32.768-1000 kHz).
IC csomagok : WLCSP 64, LQFP 64, LQFP100, LQFP144, LQFP176, UFBGA 176. Az STM32F429 / 439 LQFP208-at és UFBGA 216-ot is kínál .
Az üzemi feszültségtartomány 1,8 és 3,6 volt .STM32 F3
STM32 F3 sorozat [43]
Készült 2012-től a jelenlegi
Max. CPU órajelsebesség 72 MHz
Utasításkészlet Thumb-1 , Thumb-2 ,
Telített , DSP ,
FPU (SP)
mikroarchitektúra ARM Cortex-M4F [3]
Az STM32 F3 sorozat az ARM Cortex-M4F magra épülő STM32 mikrokontrollerek második csoportja. Az F3 szinte pin-to-pin kompatibilis az STM32 F1 sorozatával. A sorozat összefoglalása a következő: [21] [22] [43]Mag:
ARM Cortex-M4F mag 72 MHz-es maximális óraszámmal .
Memória:
A statikus RAM 16/24/32/40 KB általános célú hardverparitásellenőrzéssel, 0/8 KB-os központi csatolású memóriával (CCM), hardverparitásellenőrzéssel, 64/128 bájtos akkuval be van kapcsolva a szabotázsérzékelő törléssel.
A Flash 64/128/256 KB általános célú, 8 KB rendszerindító és opcionális bájtokból áll.
Minden chipnek gyárilag programozott, 96 bites egyedi eszközazonosító száma van.
perifériák:
Mindegyik F3 sorozat különféle perifériákat tartalmaz, amelyek sorról sorra változóak.
Az oszcillátorok belső (8 MHz, 40 kHz), opcionális külső (1 - 32 MHz, 32.768 - 1000 kHz).
IC csomagok : LQFP 48, LQFP64, LQFP100, UFBGA 100.
Az üzemi feszültségtartomány 2,0-3,6 volt .
Ennek a sorozatnak a megkülönböztető jellemzője a négy gyors, 12 bites, egyidejű mintavételes ADC (multiplexer több mint 30 csatorna) jelenléte, és érdekes módon a négy, 8 MHz - es sávszélességű op-amperminden tüskével ellátva és a belső PGA (Programozható Gain Array) hálózattal. Az exponált párnák lehetővé teszik számos analóg jelkondicionáló áramkör, mint például sávszűrő szűrők, anti-alias szűrők, töltéserősítők, integratorok / differenciálók, "műszerezett" nagy nyereségű differenciális bemenetek és egyéb. Ez kiküszöböli a külső op-erősítők szükségességét sok alkalmazáshoz. A beépített kétcsatornás DAC önkényes hullámformával és hardver által generált hullámformával (szinusz, háromszög, zaj stb.) Képes. Minden analóg eszköz teljesen független lehet, vagy részben belsőleg csatlakoztatható, ami azt jelenti, hogy szinte mindent meg lehet tenni, ami egy fejlett mérési és érzékelő interfész rendszerhez szükséges egyetlen chipben.A négy ADC-t egyszerre lehet mintavételezni, így számos precíziós analóg vezérlő berendezést lehet készíteni. Lehetőség van hardver ütemező használatára a multiplexer tömbhöz, amely lehetővé teszi a jó időzítési pontosságot több mint 4 csatorna mintavételénél, függetlenül a fő processzorszálaktól. A mintavételi és multiplexelési trigger számos forrásból vezérelhető, beleértve az időzítőt és a beépített komparátorokat, lehetővé téve a szabálytalan mintavételi időközöket, ha szükséges.
Az op-erősítő bemenetek 2-től 1-ig terjedő analóg multiplexerrel rendelkeznek, amely lehetővé teszi összesen nyolc analóg csatorna előfeldolgozását az op-amp; az összes op-amp kimenet belsőleg csatlakoztatható az ADC-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #58707 üzenetére
Az F3 2012-es, az F4 2011-es. Most nem találom az ST Microelectronics honlapján a fejlesztési infókat, de itt a Wikipedia.
Az F4 gyorsabb az F3-nál, viszont az F2 utódja nem az F3-é, így örökölte a DMA bug-ot, amit az F3-ban és felette már javítottak. Ez az, hogy a kvad elkezd remegni SD kártyával. iNAV-ban még mindig bactak rá javítani.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Teréz Atya #58706 üzenetére
Már többször olvastam tőled ezt az újabb azF3, mint az F4.
Edit History
Oct 2015 – Article created for F1 and F3
Oct 2016 – Updated F4 info
May 2017 – Updated F7 info
Akkor ez fals információ?
Csak, mert meglátásom szerint az F4 fejlettebb, mint az F3, mégis az F3 az újabb?Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #58705 üzenetére
Az invertálást a Futaba kezdte el, de hogy miért, meg nem mondom.
A vicc az h az F3 újabb mint az F4, azért vannak már beépítve inverterek.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #58704 üzenetére
Asszem adón is van még vmi szinkron hiba, azért nem a legjobb a latency sem, lehet egyszer azt is rendbe teszik majd
Amúgy azt a jel invertalos dolgot tényleg nem értem. Meg mondjuk azt sem hogy f4 miért nem tudja ezt kezelni, mert legtöbb f3 tojik rá, megy minden irányú jellel."Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #58703 üzenetére
Rövidebb idő alatt megy át a frame. Azért ideje volt, mert már nemcsak a TBS megoldásai voltak gyorsabbak, hanem a lesajnált Flysky iBUS is. Ja, meg rájöttek, hogy a nagy büdös fenének szopatják széjjel a community-t a debil invertált jelükkel.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #58702 üzenetére
én ezt értem, de akkor a már korábban meglévő sávszélességen osztoznak...hacsak nem találtak ki nem használt részt, mint anno az isdn nél az analóg volnalban. de majd egyszer utána olvasok ha elég hype ez is és az arcomba lök a net vmi reviewot
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #58700 üzenetére
Láttál olyat, hogy azt írtam az SBUS és az S.Port ugyan az?
Valami olyasmi lehet, hogy ötvözték az SBUSt és S.Portot helyette van az FrSky F-Port.
Legalábbis úgy tűnik.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest