Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jagi
tag
Most jött email a shipped státuszú H501S standard rendelésemre, hogy még fizessek, ha kell a gép.
Úgy tűnik a akkor a shipped státuszúak se lesznek leszállítva.
Pedig volt élő TN:
From:
RANCHO CUCAMONGA, CA 91730
UNITED STATESTo:
BUDAPEST, BUDAPEST 1041
HUNGARYCustomer Confirmation
GM545322752000xxxxxx
Weight
4.6958 lbsJun 25, 2018
10:06 PM PDT
UNITED STATES EN ROUTE TO DHL ECOMMERCE DISTRIBUTION CENTER
9:55 PM PDT
UNITED STATES ELECTRONIC NOTIFICATION RECEIVED: YOUR ORDER HAS BEEN PROCESSED AND TRACKING WILL BE UPDATED SOONAkkor nem keresgélek tovább pótakksikat és egyéb kiegészítőket hozzá
-
Jagi
tag
válasz defy456 #58811 üzenetére
Nekem is jött mail, hogy téves ár, ha kell a pro akkor fizessek $107 a $43 mellé és akkor elküldik. $150 sem rossz érte, de ha van már sima akkor nem ér mellé annyit, így marad ez az 1. Pedig előbb rendeltem a prot, utána gondoltam, hogy barátnőnek is jó lenne egy ilyen ezért neki is rendeltem, meg jó, hogy külön történt a rendelés. Van nyomkövtési szám ami már aktív is, mutatja a címemet és a csomag súlyát [5lb]. Kivancsi leszek, hogy itthon is követhető marad-e. Na meg hogy áfázásnál biztos elhiszik hogy csak $16 volt és nem találnak ki mást.
-
Jagi
tag
válasz ggggg5 #58727 üzenetére
Köszönöm én is a fülest.
Én is berendeltem egy prot magamnak és a standerdet assszonynak.
Tegnap fel is adták a simát a prora azt írják hogy "Contact Customer", gondolom ebből már nem lesz semmi.
Asszony szájából vették ki
Van [RCGroups] fórum is hozzá.
Ajánlott kiegészítők:
Foldable CW/CCW Propeller
[Antenna Kit]Frissitések a géphez és távirányítóhoz:Drive (van benne change log)
[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz kriszbon #57903 üzenetére
Ugyan olyan pakkot raktam össze amit ő is kinézett, csak a gép. (2x2db motor szett).
Anno nekem is így állt össze a ZMR250, mivel csak nagy méretű panelkamera volt elérhető, így megszabta a váz minimális magasságát. 1806 motor volt rajta, 12A szabival, Naze32 3S 1000mah akksim volt hozzá, de repült. Persze most már nem így raknám össze, de akkor ez volt. Ezen tanultam meg repülni és az alap dolgokat, mint pl mit hova nem rakunk mert törni fog. -
Jagi
tag
Egy gyors túrás gearbesten (nagyon low-cost ):
$76,31 lett a vége, persze posta nélkül, és mindenből csak a minimális mennyiség!
FC, PDB, ESC, váz használható később is, bár szerintem egyik cuccal sem számolunk hosszú távra, kivéve a távval meg a töltővel.
Simán lehet, hogy máshol olcsóbban is megtalálhatóak ezek.
Felszáll, repül, törik, ilyen ez a popszakma.
Beszállni szerintem elég, ha megtetszik úgy is építesz 5 másikat.
Akksi, táv, töltő, csavarok, szerszámok, forrasztó eszközök még kellenek hozzá, ha tényleg semmi sincs.(#57895) kriszbon
Szép build , de kérlek nézd el nekem, 2015 elején még nem volt nagy választék
-
Jagi
tag
Szia,
Szerintem sem a legjobb a pakk, de végül is, így is tud repülni.
Leggyengébb a repülésszabályzó mert már nem támogatják szoftveresen.
Helyette érdemesebb F3 vagy F4 vezérlőt venni, de ez később is cserélhető.
Másik gyenge pont az ESC 12A kicsit kevés 5"-ra HGLRC BS28A szokott lenni akcióban $2 környékén is.
Váz kicsit nehéz ellenben nem olyan masszív, karok azok törnek, de hát valamivel meg kell tanulni. Sok benne a hely mindent bele lehet gyömöszölni.
Mindenből legalább kelleni fog 1db pót tartalékba, propokból egy kazal.
Ha talán darabokban rendeled meg hasonló árban ki tudod hozni jobb alkatrészekből.
Táv van?
Fpv gondolom majd egy későbbi terv lesz...
(első gépem nekem is ilyenre épül jó pár éve, ma már nem így csinálnám )[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
Én is most szemcsi vadászaton vagyok olyan $200 környékén-alatt.
Szemüveg lenne a legjobb, de ennyiért nincs nagyon diversity és DVR funkciós készülék.
Doboznál már kicsit jobb a helyzet, ott már vannak ilyen dolgok ennyiért.
Most a Skyzone GS500 szemüveget szemeltem ki. Erről nem olvastam annyi rosszat, egyedül a venti van "újjdarálós" helyen, az kicsit zavaró lehet.
Akcióban $100 körül szokott lenni, úgyhogy egy kicsit én is várok, hogy legyen készleten, olcsóbb legyen, és jobb $ árfolyam legyen -
Jagi
tag
válasz Markizmark #57626 üzenetére
https://mysku.ru/blog/china-stores/56682.html
Google fordító segít
Nincs benne diversity, hiába írják, csak kamu antenna csatlakozó.
Ennyiért nem szoktak diversity funkció belerakni. -
Jagi
tag
Sziasztok,
Valaki esetleg vállal 3D nyomtatást Budapesten vagy tud olyat aki igen?
Thingiverse STL fájlaim vannak, csak annyi számít nekem, hogy fekete legyen a végtermék.
Canopyt, antennatartót, motor védőt szeretnék nyomtatni.Köszönöm
-
Jagi
tag
Szia,
bocs, hogy bele vau, de egy kicsit számoljunk.
Váz: $20
FC: $70
Motor: $20
ESC: $24 (inkább BLheli mint simonk, bár ilyen felhasználásnál nem számit annyira, de ennyiért van blheli is)
Táv: $43 (kevés a 6CH, min. 9CH kellene, ilyen platformhoz)
Akksi: min $50
Prop: min $20
Töltő: min $40
Minden más építési sallang, kinek mennyi,
Sok óra meló mire repképes lesz, ez a legdrágább.
Alsó hangon $300 és csak repül, nincs semmi videó.
Vegyél Phantomot, sok mindentől megóvod magadat.
Mellé építeni egy olcsó racer vagy általam "cruiser" hívott nagyobb, de könnyű nézelődős drónt.
Ez magadja a szerelési élményt és a repkedés örömét, de videózásra ne építsünk olcsó drónt, mert sose lesz az igazi.Én most akarom eladni a videó platformos "olcsó" drónómat, fele árában, senkinek nem kell.
DJI Mavic lesz majd egyszer helyette, igaz hogy 300k, de viszont, "most" semilyen épített drón nem képes azokra a funkciókra mint a DJI termékek.[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz vandor01 #54440 üzenetére
A linkelt motorokat engedd el, mert nem golyós csapágyasak és nincs rajta zégergyűrű se, lecsúszik hamar a harang.
Én már megjártam velük, gagyik.
Én is berendeltem egy másik ESC mert tarcsinak azért kelleni fog [link]
Vagy 6A variáns sem sokkal drágább [link]
Egyébként meg egy kicsit nehéz a gép maga nem?
Enyém "csak" 29g pedig a kábelek nagyon cefetül vannak rajta még nem vágtam őket méretre[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz vandor01 #54435 üzenetére
Nem hiszem, hogy a motorok adták volna meg magukat, de kösd át a másik kimentre és ha ott jól forog akkor nem motor hiba.
Nekem is felismeri a BLHeli, de szerkeszteni nem engedi a beállításokat, ha írni akarom akkor egyből eldobja őket, de csak hiba után, elötte teljesen rendben ment.
Nekem 57mm proppal van hajtva 1S-en sunnysky 12000KV.
Szedd szét a tornyot és fotózd le és nagyítva nézd meg nincs valami fizikális gond rajta. Én innen ESC-re tippelnék első körben. -
Jagi
tag
válasz vandor01 #54433 üzenetére
Milyen ESC van benne?
Nekem is ilyen 16x16 van 4A, valamiért elcsúsztak rajta az ellenállások és azért rángatózott és fűtötte a motorokat vagy nem is forgatta. Visszaraktam őket, most működik, de BLHeli nem engedi flashelni, nem tudom, hogy a downgrade vagy ez miatt.
Nagyítóval érdemes átnézni a lapot, vissza varázsolhatóak az ellenállások, csak jó szem és hegyes páka kell[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz Allien #54012 üzenetére
Szét kell szedni és a rugót át kell rakni a másik botra és már MODE 2, a joy kiosztás szoftveresen úgy is modosítható.
Vagy meg kell cserélni a ket joyt fizikálisan.
Turnigy 9XR Converting from Mode 1 to Mode 2 -
Jagi
tag
Turnigy 9XR PRO mudul nélküli, de szerintem a €24.52 ár ahhoz képest nagyon jó. Global warehaus-ból.
-
Jagi
tag
SURPASS 1104 4600KV 2db $13.16
biv1gcbr kuponnal 4db $21.06 +posta[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz Peaceliker #46731 üzenetére
F330
-
Jagi
tag
Flycolor Fairy Series Original Brushless 30A ESC for RC Copter
Four in One / F3 Flight Controller
$20.78
FC+ESC kombó
Elég jó ár 4db 30A ESC-ért + egy F3 (SP F3 copy) vezérlővel.
Oneshot125 és BEC van benne[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz Jackal2 #43344 üzenetére
- OTG képes telefon.
- MTK chipset-es telefont nem támogat (Qualcomm Snapdragon-nal biztos megy,)
- a gyári kábel csak egy irányba használható, nem lehet megfordítani hiába ugyan olyan a vége
- elvileg mindegyik appal megy, de nekem a PokeFPV és Go FPV vált be(#43345) Peaceliker
[link][ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz Teréz Atya #40793 üzenetére
Gyorsan összedobtam a mérést OTG és sima fpv között.
Eszközök:
JF - 01 Mini AIO FPV Camera
Eachine RC832
5.8G OTG FPV Receiver3 mérést csináltam:
1. OTG digitális ezt gépen csináltam WIN10 alatt, de telefonon is ugyan ez az eredmény
[kép]
0,65 vs 0,52 ms ~130ms késés2. OTG analóg
[kép]
szinte 0ms késés3. RC832 analóg
[kép]
szinte 0ms késés -
Jagi
tag
válasz Jackal2 #40343 üzenetére
Esetleg egy OTG FPV viewer?
[link]
Ilyen van nekem is, fpv racingnél nem jó vele repülni mert van 0,1s késés, de hobby repkedésre ezt használom telefonnal és egy ilyennel
Jó lett volna ha itthoni tablettel is működik de sajnos MTK chipsetes eszközökkel nem működik.
Y kábellel [link] power bank is közbe iktatható.
Van rajta AV kivezetés ha monitorra szeretnénk kötni. Appal simán rögzíthető a videó vagy kép.[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
válasz DrojDtroll #40050 üzenetére
-
Jagi
tag
válasz DrojDtroll #39992 üzenetére
Saját tapasztalat nincs erről, de leírás alapján 8V a min. feszültség, úgyhogy gondolom nem sokat.
Power supply voltage: 8..18V (3s-4s LiPo) -
Jagi
tag
válasz DrojDtroll #39984 üzenetére
Hali
Ez egy BGC MOS 3.0 vezérlő
Itt elérhető minden: [link] -
Jagi
tag
válasz SpydeR3412 #29189 üzenetére
Ha van barátnő vagy lánytestvér akinek hosszú haja van akkor neki biztos van mini hajgumija.
Ha nincs [link] -
Jagi
tag
XK X100 akkumulátor (750mAh) jó áron [link]
Kosárba rakva $7.07 pontokkal lejjebb vihető
Nem fér bele a gyári foglaltba de befőttes gumival felfogatható és 3x kapacitása van 17g (gyári 250mAh 8g), de simán viszi ezt a súlyt.[ Szerkesztve ]
-
Jagi
tag
HobbyKing akció
2016-07-19: 50 Models for $50 (Planes)
2016-07-20: Gemfan props for 1c
2016-07-21: 50% off and more on Action cams
2016-07-22: Quanum Nova for $200
2016-07-23: Turnigy 2200 mAh battery for $4.99
2016-07-24: Free shipping for orders over $100 and more (HKG warehouse only) -
Jagi
tag
válasz Pikachu24 #21655 üzenetére
Sziasztok,
Én is kicsit belekotnyeleskednék a ZTW témában.
Én 2212 Black Widow motorokat rendeltem 1000KV értékben csak CW irányban. Forgásirány kapcsoló és dedikált flash port sincs ezeken, bár mivel Blheli fut rajta, nem volt nagy gond, de megreklomáltam és a half refundot fel is ajánlottak.
Blueseries 40A firmware volt rajtuk, ezt sikerült újabb verzióra cserélni. Damped light-ot sajnos nem támogatja.
A Bangood support azt mondja, többet már nem fognak ilyeneket forgalmazni, kifutó darabok voltak csak. Hobbyking még árulja, de szerintem ott se lesz nagy készlet. Pedig nem rosszak ezek 2 az egybe motorok, csak megfelelő alkatrész ellátás kellene.
Motorról: tényleg rövid az a 11mm tengely hossz, önzáró anya és megfelelő prop kell hozzá. Szerelhetősége, hűtése jó, nekem 8045 proppal alig melegszik, üresen ill. balanszolt proppal rezgése is minimális. A táp illetve jelkábel kicsit rövid, ezek is lehetnének hosszabbak.
Igazábl csak ajánlani tudnám ha lenne készleten, hosszabb lenne a tengelye ill. lenne hozzá pótalkatrész. -
Jagi
tag
válasz Teréz Atya #18051 üzenetére
Köszönöm, erről az "balhéról" nem is tudtam. Akkor marad a kábelrengeteg majd később beruházok egy Frysky kombóra.
-
Jagi
tag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, van egy FlySky FS-TH9Xtávirányítóm amihez a gyári vevő van de ezt leszeretném cserélni olyanra ami képes PPM jelet küldeni.
Tudtok ilyet ajánlani? (minimum 6ch tudjon)
Erről a PPM vevőről van valami vélemény? (hatótáv 100-150m, ami racerhez elég lenne)
Tudom hogy a legjobb választás minőségben FrSky modul+vevő lenne, de valami egyszerübb megoldás érdekelne, már ha van.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ukrajnai háború
- Bittorrent topik
- Path of Exile 2
- Delta Force (2024)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest