Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Nah megcsináltam az Atlast is, ilyen lett.
Majd az első koki után lett egy ilyen hibám, remeg, ugrál majd felborul. Ötlet, hogy mi lehet?
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #56498 üzenetére
Arról a vázról sajnos nincs videó.
Itt egy whoop PounchOut (nem hv aksival).
Ez igy egy kicsit nehezebb, mint a fent említett, szóval ettől azért valamivel jobban húz.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #56497 üzenetére
Valaki dobjon már egy punchout dvr t/vidit, hátha rákivánok egyre xD
"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #56494 üzenetére
És nem tört el a váz?
Amúgy brutálisan könnyűek ezek a vázak! Konkrétan, nem tudtam földközelben tartani a 8520as mocikkal, olyan erő van így a gépben.Azt találtam ki hozzájuk, hogy meglocsolom pillanatragasztóval, hátha az egyben tartja a vázat.
(#56496) ezoltan: Igazából nem is nagyon van gyorsulása (egyből a toppon van)
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #56492 üzenetére
Nekem nemrég onnan vágta le egyik gép, bár hozzá kell tenni távolról sem volt üzemszerű a mozdulatsor amit bemutatott 2 prop, két motor kábel és betáp kabelek is sérültek akkor
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
Köszi mindenkinek.
Csak egy hibás példányt mázoltam be.Viszont kipróbáltam a H67 motorokra (nem 19kkv) épített gépet és volt egy ijesztő jelenet is hozzá...
Max gázon állt a táv, valahogyan felütöttem és közben átkapcsoltam a gázelvevő kapcsolómat, a következő pillanatban ki is lőtt és koppant a plafonon... A kapcsoló egyben flight time counter is, így láttam, hogy nem is váltott át 3:20-ról 3:19-re míg az eset lejátszódott, ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 1 másodperc alatt felért kb. 2 métert (kanapéról indult).[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #56487 üzenetére
Én is ledarátlam már párszor. Aztán leraktam az egyiket, és egyben maradt. Mostmár a másik is lent van.
Vágtam fát, bokrot, de ezeknek semmi bajuk. Ujjé!A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #56485 üzenetére
+1
Szintén a karokon,az említett módon rögzítve.
Syler123: Én is azt gondoltam hogy sanszos lesz a failsafe bizonyos helyzetekben,de annak ellenére hogy 3-400 méterekre szoktam általában elkolbászolni,sosem volt még tévesztés sem,nemhogy jelvesztés.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
vandor01
őstag
válasz Saccco #56484 üzenetére
ez lesz a sotet nagyur.... belulrol egy leddel vilagitsd meg
ahhh hallowen meg messze vanCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
fape
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #56432 üzenetére
Igen az valszeg kábelezéssel javítható. Elég lehet csak pár centivel arrébb rakni a jelkábelt. Ha nem segíti akkor a betápnak is kell keresni egy fokkal tisztább jelet. Esetleg még lc filtert is próbálhatsz.
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
syler123
veterán
válasz vandor01 #56480 üzenetére
Huh ezt túllapoztam, jó randa Mondjuk jó hogy megkérdeztem, mert azt hittem simán a karokra kifeszítve rakják, de gyanús volt hogy úgy sokat fog takarni
Akkor viszont inkább marad fent, csak pont akkorára vágom hogy ne legyen gond.
popi1987: Igen, azzal hogy "Ti hova szoktátok tenni a receiver antennáit" az itteni fórumozók véleményére gondoltam
Még át kell rágnom Fent legalább bogárszerű kinézete van, a karokon pedig elég gáz, de úgy tuti nem darálom le.
[ Szerkesztve ]
-
popi1987
csendes tag
válasz syler123 #56479 üzenetére
a karra egy gyorskötöző keresztbe, és arra szigszalagozva / zsugorcsövezve az antenna.
ebben a cikkben is pont így csinálja:
https://oscarliang.com/build-racing-drone-fpv-quadcopter/feltételezem az itteni fórumtársak tapasztalatára voltál kíváncsi, mert 1 perc volt google-ben megtalálni
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #56479 üzenetére
kicsit lejebb lapozol nem sokat 56420-ig ! ott a kep pl igy: [link]
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Ti hova szoktátok tenni a receiver antennáit? Tegnap az 5 coloson ledaráltam 1-et. Tényleg van olyan, aki a karokra teszi lent? De azt hogy teszi? Körbeszigetelőszalagozza az egészet? vagy csak a végén meghúzza 1 gyorskötözővel?
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #56476 üzenetére
megoregedtel... pl sok ido egy szepsegkiralynovel?
szoval 10 ev utan mar az embernek nincs kedve butykolni rajta!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
kriszbon
őstag
válasz SpydeR3412 #56474 üzenetére
Őőő én nem azt írtam hogy géppel, hanem hogy képpel.
Nem az hogy nem akarom kipróbálni a repülést, hanem hogy nincs rá időm, vagy sokszor kedvem sincs hogy ilyesmivel foglalkozzam.
Van 2db megépített gépem(a többi mellett) amiket itt is mutattam már, de még egyikre sem volt időm hogy egyáltalán tudnak-e repülni.
Felénk úgy 100 napból 110-en fúj a szél, szeles időben meg pláne nincs kedvem szórakozni, ha meg véletlenül nem fúj és esetleg kicsi kedvem is lenne hozzá, akkor meg naná hogy melóban vagyok.
Volt ilyen szobába való zsebpiszok nekem is, de sürgősen megszabadultam tőle, "annyira tetszett".
Esténként még csak elpiszmogok, bütykölgetek kicsit, de így hogy nem használom őket, attól is egyre jobban elmegy a kedvem.(#56475) varadigabor:
Ide is csak a fentieket tudom írni.
A videókat valóban nagyon le tudja rontani a Youtube, csak ugye az eredeti meg sokszor elég nagy a feltöltéshez.
Azt hittem annyira ramaty a kép, mert valami katasztrófa volt.
Igaz én is repültem már pocsék kamera képpel, most már vannak elfogadható képet adó kameráim, viszont nem repülgetek.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
varadigabor
senior tag
válasz kriszbon #56472 üzenetére
Youtube cseszte el, mert rosszba kis felbontásba rendereltem és azt még jobban lerontotta. Itt egy normális videó. Jelem szar mert antenna meg lehet a videó adó is gyengére volt rakva.
Én a helyedben nem hagynám abba, tanuld meg az acrot, párszor oda fogod csapni ha nem jön ki valami, de akkor sincs semmi, ritkán elszáll valami, eddig nekem 1 kamera volt a veszteség, meg motor csapágyak Mindig ki találok valamit ami nem megy jól azt gyakorlom. először. különböző trükkök, kapuzás , tegnap a romos épület folyosóján mentem végig stb.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
defy456
aktív tag
Ha valaki rendel egy garnitúrát abból a 3-as propból, a felét szívesen átveszem
-
kriszbon
őstag
válasz varadigabor #56458 üzenetére
Innye te ilyen f.staliga képpel repülsz?
Igaz ez teljesen lényegtelen, az a fő hogy könnyű legyen a masina.Én meg lassan befejezem (nincs időm rá) az utolsó építés alatt álló gépemet(könnyebb fajta 210-es), és azzal be is fejezem ezt az építgetést.
Meg lehet ezt az egész drága szórakozást, mert nem igen látom értelmét így, hogy nem is tudom használni amit csinálok.
Ilyen kicsi gépek engem meg nem érdekelnek, a nagyobbak meg ahogy látom ki is mentek a divatból, meg amúgy sem lenne mit megvalósítanom már.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Saccco
nagyúr
válasz Teréz Atya #56469 üzenetére
Mindig más van, emlékszem, amikor mindenki Falcon-ozott, volt egy időszak, amikor minden XK gép itt sorakozott, volt amikor mindenki F450-et épített...
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz varadigabor #56465 üzenetére
Nem kell ez... eddig is eltűrtünk benneteket...
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #56465 üzenetére
Pont azt akartam írni, hogy át kéne neveztetni topicot xD
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
Lenne egy whoop is topic itt nem is lenne hozzászólás
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Saccco #56461 üzenetére
No, kicsit belevaú, de valami olyat olvastam, vagy láttam, (vagy ettem, már nemtom) hogy a négylapátos propi jobban lassul a kétlapátos verzsönnél a csőben. Kvázi alternatív motorfékként, aka. "damed light"-ként hivatkoznak rá.
Többet nem tudok mondani, mert városon mindig albiban lakom, otthon meg kint kb. 1m-re Babyhawk placc, 300m-re szántóföldek, 500m-re focipálya, fás terület, 700m-re röpcsieregető szántóföldek vannak. Szal pont a Whoop maradt ki.BTW egy amerikánus magyar meg a kéglijében eregette a JJRC X1-et, mert akkora hodályban lakott.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
válasz SpydeR3412 #56462 üzenetére
szerintem meg a KK-s cuccokat a JMT is forgalmazza van nekik mindenféle motorjaik kefes kefementes azokat csak nme koppintjak? vagy KK-nak es JMT-nek ugyanaz a beszállitoja???
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #56460 üzenetére
A 3-as propeller kevésbé terheli a motort. Pl.: 615-ös motor szebben megy a kettessel, mint a négyessel.
716 meg se moccan a kettessel.
Korábban nekem nagyot ugrott a gép vele és nem bírtam normálisan terelgetni. Az azóta kirepült akksik sokat segítettek.(#56457) SpydeR3412:
Nem találok olcsóbban BetaFPV propellert... [BETAFPV 16pcs 3-blade Props 31mm]$2,25/szett a JMT $0,94/szett
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #56452 üzenetére
Ez a JMT kingkong nem ugyanaz, mint a sima kingkong?
Most hogy mondjátok mennyivel jobb a 3-as prop valamit vennék, de nem a 3$ / set -es propot
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #56457 üzenetére
Felraktam a gépre az elvileg gyengülő motorokra a 3-as propokat, hát megtáltosodtak a vergődő motorok. Könnyedén tudtam vele repülni is.
Nem sokkal marad el az új motoros géptől. Nem lennék meglepve, ha a pid-ek miatt lenne a differencia.
Az egyiken egy régebbi NFE fut 8k motorgörbével, az új gépen a legújabb NFE motorgörbe nélkül.------------------
Más:
Azt hiszem OpenTX-re állítom a Taranis Q X7-est.(#56458) varadigabor:
Szép mentés.[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
20 mp-től, majd nem le seggeltXd
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #56453 üzenetére
Nekem is szinte csak (asszem) a ccw tört el. Ma tettem fel új proppot a törött helyett és azt vettem észre, hogy az első szettből már csak 5-6 darab cw maradt.
Az viszont tény, hogy törik. Amit el nem tudtam volna képzelni egy ilyen zárt környezetben.
Azt az átlátszó BetaFPV proppot viszont kipróbálnám szívesen, csak majdnem 5x annyiba kerül, mint a mostani.
-
Peaceliker
addikt
Én ma megreptettem a VX100 vázra összerakott gépem. 2345x3 prop ment rá, emax babyhawk prop klón prop...jó nehéz, de nagy felületen kapaszkodik, így jól emel, effinicy is elég jó. Olyan halk, hogy el sem akartam hinni. Mivel jó merev, propwash is van bőven, de nem vagyok hajlandó még lejjebb venni P-t. illetve szél is fújt eléggé. Ha valakinek van 2" gép amire felmegy 23as prop, ezt tegye fel, eszetlen jóféle
70g lett a gép, érezni is rajta, de elég jó erőben van a 1105 6000KV hglrc mocikkal. És arra jöttem rá, hogy jobban bejön, mint a 2 colos 1103 48g os gép. Szal ilyen kis gépeken nekem szimpibb, ha van benne egy kis anyag3 colon mondjuk nem jött be anno már er130 on, hogy 150g auw volt, mert gyári motorral nagyon nehezen mozgott, erősebb mocival (1105 6000kv) meg 2p et nem maradt a levegőben De ha minden jó hétvégén már kiviszem én is 3 colos falcon cp130at (rs1106 4500kv 3s), kíváncsi leszek rá
5 colos gépet most pihentetem, de mert elég sok óra építést raktam bele és repülni nem vt képes, bár most tesztnek benne van fullspeed fc és úgy fest így rendben lesz. Ha valaki megválna ilyen FC től szóljon
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
Ma megint lementem megnézni a propellert, hátha...
Eddig arra nem is kerestem, vagyis nem gondoltam, hogy olyan messze lehet, de attól a helyszíntől, ahol látni a távozását még vagy 20 métert kellett mennem, és ott hevert a szerencsére alacsonyra vágott fűben.
Most ragasztom Loctite (piros, de zöld folyadékos ragaccsal) remélem ez megfogja, vagy van más, jobb a ragasztásához?
Megjegyzem az Alfa X3-RS 130mm vázas gépem, ami 150gramm + akku 102km/h sebességre is képes, de a fák között nem toltam 90 fölé
Elégedett vagyok a kicsi gépeim teljesítményével, ellenben az X220s géppel, így eldöntöttem, hogy eladom rengeteg plusz szerelékkel (tartalék új 2206 2300kv motorok, új akkuk, rengeteg prop, Split2 kam, plusz váz).Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
törölt tag
válasz Saccco #56453 üzenetére
Nekem annyi a lényeg, hogy stabilan megálljon egy helyben, és ez szépen tartja a pozíciót, még ebben a szeles fos időben is. Oké, pár centit néha elkóborol, de vissza talál. Ha magasabbra akarok menni vele, akkor magasabbra megy. Ha jobbra nyomom jobbra megy...És van benne pár beépített funkció, amik szintén tetszenek. Csak hobbi célra kellett + egy épületről felvételt kellett csinálnom. Az ára már vissza is jött.
Cheerson CX-10-em volt + JJRC H36. Na azoknál kb. mindegy volt mit nyomok, meg a JJRC-n a return to home valami vicc. Persze ilyen értékben nem is várná el az ember, de akkor minek hirdetik azt a funkcióját? Egyszer próbáltam ki, beleszállt a függönybe, ki is vágta egy picit.A következő 1 éven belül Xiaomi 4 K drón lesz.
-
Saccco
nagyúr
válasz #04441088 #56451 üzenetére
Mondjuk nem tudom mit szeretnél ezen gyakorolni. Nem úgy viselkedik, mint egy akármilyen másik gép.
(#56452) SpydeR3412:
Dehogy rossz, ezt egy szóval sem mondtam, csak törik. Pont az a vicc, hogy tegnap a Furibee 4 ágúja tört pontosan ugyanúgy, ugyanazon a gépen, ugyanazon a motoron, ugyanabban a szobában...█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Saccco #56447 üzenetére
Amit kaptál az nem igazi KingKong, csak JMT Kingkong. De szerintem nem olyan rossz és olcsó is. Én ugyanebből rendeltem még egy csomagot.
Az nekem is megforduld a fejembe, hogy lehet csak elírták 1g-al és igazából 0.1g-al könnyebb a KingKong moci.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali!
Multkor kerdeztem, hogy kinek mi a velemenye a DJI Tello-rol. Nem nagyon kaptam egy valaszt, de ki szerettem volna probalni a dronozast. Kinabol mar volt par mini dronom, de azokkal baszott nehez barmit is csinalni. Ott nem mukodik, hogy elore az elore, a jobbra az jobbra. Felszallnak, aztan mennek ossze vissza. Szoval rendeltem es megjott a kis dronom. Egy DJI Tello.
Probaltam felvenni telefonnal, nem egyszeru. Egyreszt a dron ha valami a kozelebe, ala kerul odebb, feljebb megy, igy a Mate nem nagyon tudta befokuszalni.
Masreszt eleg borus ido van, feny se tul sok.DJI Tello Mate 10 Pro
DJI Tello Mate 10 Pro 2Nekem tetszik. Szerintem kezdokent jo lesz ezen gyakorolgatni. Versenyszeruen ugyse fogom ezt uzni, soha. Ahhoz keves is ez. Es 30k korul Kinabol lett volna nagyobb, jobb, biztosan, de nekem ez boven eleg.
Egy dolokra nem jottem ra. Ez elvileg programozhato dron. De hogy mit, hol es mikent lehet programozni, na azt nem talalom. -
vandor01
őstag
válasz syler123 #56449 üzenetére
ja ezen nem latszik.... de mivel az also muanyag szine ugyanaz mint a 2S 8520-nal (feheres es szurke)ezert nagy esellyel ugyanaz a beszallito adja az osszes motort a KK-nak... aztan valszeg a KK csomizza a marka zacsiba.... vagy valami hasonlo? ezeken jol lathato hogy MD de ez 2S 8520: [link]
masik cegnel KK csomag nelkul: [link]
vagy ugyanaz az MD csak csati nelkul: [link]
de kinabol jon barmi lehet! nem olyant kuld mint ami a kepeken van! pl
nonamet (feket/feher aljut) [link]
ugyanaz az a ceg a noname: 6,75/4db MD-s 8,87/4db....azert ezt irtam mert errol van tapasztalat valszeg a 716/720/820 nal sem kulonbb a helyzet!
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Saccco #56447 üzenetére
Kérdés hogy melyik lehet a jobb a Boldclash vagy a Kingkong. Még nem döntöttem el melyiket vegyem, BoldClash-el van már tapasztalat, de hamar megpusztult, lehet a KingKong tovább bírná, annak ellenére hogy 0,5$-al olcsóbb.
Nekem a H67 prop bírja, de a 3 lapátos jobb lenne.
vandor01: Itt nem látok MD feliratot.
Az addig oké, hogy kétszer annyi ideig bírja a KK, de a Boldclashhez hogy viszonyul, azt nem tudjuk.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #56446 üzenetére
na ja neha mar olyan erzesem van a kinai cuccokkal szemben hogy a muanyag dragabb mint az arany ha elkezdjuk grammokra szamolni?? de tuti par elektronikai cuccuk mar dragabb... van olyan torony ami 100dollar azt kozben 3-5gramm! es KINAI!
a kingkongos motorok az "MD" feliratos motorok! a nonamehez kepest minimum 2x jobban birjak! es kb hasonlo aron futnak!
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #56446 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy nehezebbek. Elképzelhető, hogy valaki nem tud mérni.
Igen nagyon drágák ezek a pici propellerek.
Az a KingKong elég jól törik, azt hiszem ilyet kaptam.Le fogom mérni a BC motorokat.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
napi dron: [link]
A Velencei-tó térségében találtak neki drónnal egy olyan fészket, ahol a nevelkedő fiókák egyidősek Ottóval.CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #56435 üzenetére
Szerintem rendben van. Elképzelhető, hogy több is van benne, mint 6 óra. Több akkut is repültem vele egymás után, persze mindig vártam 2 percet.
Az emlegetett másik motor a LDARC a.k.a. KingKong 716
3as proppal nagyokat ugrik a gép.
Viszont kevésbé terheli magát. Ezekből is érdemes megnézni a BetaFPV cuccait.Én is teszek majd még egy próbát velük.
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #56441 üzenetére
Köszi! Nézek valami 3-as propot.
BetaFPV mocit én is néztem, de az tényleg drága, még ha valamivel többet is repül. Marad a BoldClash, bár még mindig csak pre order.
vandor01: Hát én rájöttem, hogy nekem 5-6 akku a max amíg élvezem. Ma kimentem a Racerrel 8 akkuval. Minden akku min 5, de a GNB-k inkább 6 percesek voltak. Az utolsó 2 akkut már untam, csak azért repültem le hogy lemerítsem az akkut. Erre a hétre szerintem elég is volt
Mondjuk legjobban az húzott fel, hogy az első akku első percében el is vágtam az egyik antennát... Lehet ezért nem volt utána kedvem repkedni.A whoop-ot most jobban élvezem itthon, beleülök a rattan fotelbe a teraszon, vannak fenyők stb amit kerülgethetek, kényelmesen ülő helyzetben
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #56440 üzenetére
un ugy szamolom hogy 2db 2S kefessel plus 12 db aksival megyek reptetni es felvaltva tolom neki.... 1aksi 4-6perc repules szoval 6x5perc=30perc/gep reptetesenkent! Szoval a 2 ora repido 1het alatt elfogyhat ha 4x kimegyek!
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz syler123 #56440 üzenetére
3as proppot érdemes venni rá. Kicsit hangosabb tőle, de sokkal jobban húz vele.
Motor ügyileg látom már meggyőzött vandor01, de azért leírok néhány gondolatot.
Nekem az első szett BetaFPV moci bőven túl van 6órán. Olyan 8-10 között lehet most. És azért pihennek, mert az egyiknek kinyomtam a tengelyét az alján. De ezek 2x többe kerülnek a BC-hez képest.
A gyári motor sem rossz amúgy, de kevesebbet tud és kb ugyanannyiba kerül, mint a BC.
Alin nézegethetsz motorokat, ott írják állt. a teljesítményt is hozzájuk. De nem fogsz találni olcsóbban, jobbat vagy ilyet. Az egyetlen kivétel, az a KingKong mocija. Az csak 8$/szett, cserébe nehezebb 0.9g!!!/motor. -
syler123
veterán
válasz vandor01 #56439 üzenetére
Jaja eddig mindig megszívtam a fillérbaszóskodást Kivéve a Racestar 2205 motorok, én azokkal elégedett vagyok. Sőt a Furibee-vel is, ami ugyanaz lett mint a Racerstar és 5500ft volt a 4db
Maradok a Boldclash-nél, írni fogom az órákat hogy kb majd mit bírnak, lehet nekem többet fognak elmenni, ráadásul 2 gépet fogok váltogatni, nem használom így rögtön egymás után. Két gép meg amúgy is már úgy 10-12 óra, az elég sok repkedés.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #56438 üzenetére
probálkozhatsz az ALI-n van 716 motor de ha nincs tapasztalat akkor neked kell vegigjárnod rendelsz 3-5 fajtat a szallitassal mar nem biztos occobb lesz..... es mehet a proba aztan kb 6 honap utan leirhatod melyiket erdemes venni! de ez itt most ez boldclash erre már itt irjak hogy van teljesitménye es 6 ora+ nem kell kockaztatnod venni es hajtani... 4db kb (8,5dollar) 7 euro? 1,7ejro/db? szerintem korrekt!
a kefés motor élettartama sok mindentol fugg? hogy rakod ra propot, hanyszor vered oda es hogy, hetfőn készult vagy szombaton???
Az ALI-ssal a tapasztalatom vettem occo noname 1S 7020 8020 motorokat...... volt amelyik be sem indult vagy kicsi kurblizas utan ment kb 2 orát... valamelyik 5+ vagy akar 10+ pl a piros racerstar....aztan a mostani tapasztalat a 2S 8520-al! 4 félét probáltam volt amelyik már ujkoraban felrehuzott 1 ora utan megadta magat.... kuzdes es szopás.... aztan a vegen kuka.... árban nem voltak nagy kulonbsegek.... és a végén visszatertem a legelso verziohoz:
1. MD felirat az aljan lehetséges repido 4+ora [link]
2. Kinai jelek az alján mint a chaolinak 2+ora: [link]
3. Noname nincs jel az aljan 1+ ora legutobb ilyen jott a GB-tol az MD-s helyett [link]
4. RJX tuningos SL felirat az aljan... rakat szar 1-2 ora [link]szerintem ha jot akarsz olyat vegyel amit már itt kirpobáltak a topiktarsak....
de mindig ezt mondjuk meg tanácsoljuk de csak a vegen hallgatsz a jo szora
neha filléreskedsz de persze kockazat nélkül nincs nyeremény![ Szerkesztve ]
-
papptacsi
tag
Sziasztok!
DJI Mavic Pro (Fly more combo) vásárlás előtt állok.
Szeretnék tőletek tippeket kérni megbízható hazai boltokra, akiktől jó árban lehet beszerezni az említett pakkot.Ha valaki esetleg tudna olyan forrást, üzletet mondani, akiknél EU-s adószámmal rendelkező külföldi cég tud áfa nélkül vásárolni, az lenne a legjobb!
Ilyen esetben, ha nem az én nevemen lenne a drón számla szerint, akkor a biztosítással, vagy bármi ilyesmi papírozással lehet esetleg gond (ha szabályozást betartva szeretnék vele repülni pl munka miatt)?Ha nem találok ilyet, akkor elgondolkozom a Gearbest-ről való EU-expresses vagy EU raktáras vásárláson.
Ezzel kapcsolatban plusz kérdés még, hogy olvastam egy cikket, miszerint a Kínából érkező, arra a piacra szánt darabok garanciáztatásánál lehet gond, mert ezeknek a daraboknak a garanciája is Kínába fog szólni, tehát nem a Németországi szerviz fog vele foglalkozni. Ez valóban így van?Bocsánat a regényért, csak sok a kérdés így a keresgélés során.
Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat, infókat!
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #56435 üzenetére
szerintem a teljesitményhez képest egesz jo! tapasztalat 8520-al
1S --> a nonamek kb 5+ orat repulHETnek a jobbak 10+ orat
2S --> a nonamek kb 2+ a legjobbak 4+ orát!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
A mai naptól elvileg újra lennie kellene Boldclash 19000kv motoroknak... talán majd holnap.
Viszont úgy számoltam, hogy belehajtottam kb. 6 órát az első készletembe és most kezdenek is megnyuvadni.
-
varadigabor
senior tag
Na össze dobtam az új gépet, vertical armosról leszedtem a mocikat, mert az még se lett olyan könnyű mint gondoltam. Az mocira vár jelenleg, remélem így is 280 gramm alatt lesz. Ez meg szerintem elég jó lett. 8 grammot le kellene faragni valahogy
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz vandor01 #56430 üzenetére
Ismét megkérdem, hátha van valakinek ötlete.
Az élőkép teljesen tiszta, a DVR felvételben ez a harántcsíkos zavar keletkezik. Lehet árnyékolt kábelt kéne alkalmaznom a DVR, szemüveg IN - OUT bekötésénél?
Az akkutól közvetlen kapja a delejt. Igazából annyira nem zavar, mert repülésnél tényleg tiszta ezen a gépen is, mint a Split kamerásnál. Annál meg tényleg nem érdekel a DVR minősége, mert az ugye FHD-ban (60fps) rögzít, tehát a DVR max gép kereséshez jöhet jól.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
henstibme
újonc
válasz SpydeR3412 #56419 üzenetére
Köszönöm szépen!! Hátha lapul valami mélyen
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #56425 üzenetére
jo kis action movie
de ez a kép textiles! mivel lehet ezt kiszedni?
mar van minden okosság berakva de az enyem is ilyen fooos!
low esr kondi [link] LC power filter [link]
de csak mint halottnak a beöntés...
csak a gép sulyat gyarapitottam de kép ugynolyan textiles maradtnem hiszem el hogy egy retek AIO nal nincs ilyen probléma
csak a futatott runcam-nal ilyen cumi a kép![ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
Jó képek.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Teréz Atya
senior tag
válasz dinamyte68 #56240 üzenetére
De paraszt vagyok, meg sem köszöntem:
Kössz!@AMDaZERG_1 - tedd fel YT-ra, mert ez kvvajól néz ki!
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
Ez mekkora
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #56345 üzenetére
Ezaz, burstbe bírja. De amikor ollyan szípen szól olyan gázálláson, ahol pont nem esik lejjebb a fesz 3,4V alá, és hopp, két perc után már ki is fogyott, meg forró volt az akku.
Ilyen gázon krúzolva meglehet 100km/h, nyélgázon tán a 130. Gyorsabb masina nem kell egyelőre, csak bírná 2X ennyi ideig.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz tupacamaru #56422 üzenetére
A tengely bent maradt, de gondolom arra gondolt Teréz Atya, hogy felülre is jó lenne egy valamilyen rögzítő eszköz, váll a tengelyre.
Megint lementem, de nem lett meg...
Ilyet nem szeret látni az ember...
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz tupacamaru #56422 üzenetére
Ahha, így még inkább elfordulok az ísin mociktól. Az idén vagy 4 ísin mocit kinyírtam, de csak 1 Emax lett csapágyas. De az menthető 4 dolcsi invesztícióval.
Ja, az új ísin mocik közül az egyik megint döglődik. Borz-alom!A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #56385 üzenetére
A stubbit VTX03-on használom. 250m-nél messzebbre sosem megyek, arra ott a KGB Project.
No, a VTX03 gyári antennájánál nagyságrendekkel jobb, sokkal könnyebb mint egy Aomway habverő.
De aki ezzel megy 500m-re az hülye. Vagy bátor, ő dolga.Lehet h parkolóházban repülve nem egy nagy szám a visszaverődések miatt, mert nem olyan pontosan hajtogatták, de még az életben nem reptettem parkolóházban. A céges bizti őr meg hallani sem akar róla, szal ennek egyelőre lőttek.
Egyedül az IPEX-től tartok, de amíg egy VTX03 kb. harmad annyiba kerül mint bármilyen Tramp vagy Matek VTX, vastagon le-, izé, nem érdekel. Egy Tramp árából vettem egy egész évre való cserét.
-
tupacamaru
veterán
válasz Teréz Atya #56421 üzenetére
Úgy látom a tengely a helyén maradt, szerintem az a pici imbusz csavar engedte el, ami a tengelyre fogja a harangot.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #56420 üzenetére
Ennyit arról az okosságról, hogy nem kell zéger gyűrű.
Az RS1106-ot már 6X fldhöz csaptam, de még egy métert sem repültem. Ugyebár hibás gyro.
A babyhawk meg olyan recsegően csapágyhangos mocival repül, hogy már nekem cseszi a fülemet, ég a pofám emberek előtt. DE repül!!!Nekem múltkor a TX vezeték esett le a vevőről, én meg nézek h miért failsafelt.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #56411 üzenetére
Faragtam a súlyán
Megjegyzem a mai reptetésem Benny Hill show megirigyelhetné
Levittem ma kisgépet, és biztonság kedvéért a Leader120-at és az Alfa 130-at.
Lent volt két drónos haver, így oda is csapódtam hozzájuk.
Szokásom, hogy összerakom a gépet és irány le, semmi gépre tolás, teszt.
Had szóljon!
Nincs kamerakép... Majd felviszem, megorvosolom. El is tettem a táskába. Elő az Alfa.
Az egyik srác épp száguldozott a gépével, aki megjegyzem orral úgy odaverte a földhöz a gépét, hogy nekem fájt, de szerencséje volt, mert a járdától centikre verte a földbe, és nem lett baja.
Beizzítottam az Alfát, aminek a kamera képe azonnal agyon lett dicsérve. Komolyan teljesen zajmentesre sikerült összeraknom. Fel is vettek egy szemcsit, hogy lássák mit operálok. Hát kiemelkedően rosszul vezettem, de ledöbbentek, hogy milyen tempóban megy, kanyarodik az itt túlsúlyosnak tartott ~200g 130-as Alfa. Aztán a kameradőlésszög volt a téma, hogy nagyon meg van az emelve
Én meg, ha megy a gép, hát menjen az rendesen kell az a dőlésszög
Irány a fák alja full gázzal így csapódott a földbe és pörgött, mint a rotor a földön, majd egy fa mögé beparkolt
A GPS leesett, amit meg sem találtam. Mondom tökéletes!
Aztán elhagytam a micro SD adaptert, hogy rádugjam USB-re a kártyát, hogy visszanézzem mi is történt, hátha meglesz a GPS.
Szóval hazaszaladtam, visszanéztem a felvétel, és így be is határoztam hol hullajtottam el a GPS-t. A kamerát is megoperáltam, így már jó volt. Irány le! Eachine motoros gép a levegőbe, megy minden frankón! A dőlésszög, ami kb 55-60° teljesen jó! Két kör, és puff, mekkora balek vagyok! Ezt a gépet is sikerült eldobnom!
Odamegyek, és csak három propeller van rajta, nézem, és... Áhh! Nincs harang
Visszanéztem az FPV felvételt, amin látszik, hogy távozik a harang, de a fűben nem találtam, és nem is nagyon kerestem. Majd EMAX lesz, ami talán nem szórja a harangját.[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz henstibme #56408 üzenetére
720-as motor kell bele. (létezik 716-os is, az viszont nem lesz jó neked)
Egy szett 720as tutira van otthon, de azt nem bontanám meg és valszeg a teljesítménye is nagyobb annál amit linkeltél.
De este majd megnézem otthon, mik lapuknak még a motoros dobozom aljában. Úgy rémlik kell még lennie 1-2 darabnak.(#56409) Saccco: Én azért csak lefaragnám azt a néhány tizedet. Csak nem tudom, honnan kéne...
A Beta65 váz 3.8g, annak ellenére, hogy papíron 3.3g.
Az e011 vaz 3.7g, de le van vágva róla az aksi tartó. Szóval kb egyforma súlyúak.
Viszont itt is előjött az a jelenség, ami a Beta85-nél is. Hogy csutka gázra, nem egyenesen repül, hanem egy kígyót próbál utánozni.
Ez acroban volt, a Beta85 meg stabilban.
Kár, pedig a repülési tulajdonságai, mintha jobbak lennének annak ellenére, hogy majdnem 20km/h szélben teszteltem.Használ esetleg még valaki BetaFPV vázat?
Érdekelne, hogy neki is van-e ilyen jelenség.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz vandor01 #56415 üzenetére
Mondjuk ez most csak 2.3 col lesz, de úton a 2.5 prop. Bár lehet kertbe az sok is lesz ez a kerti gép (amúgy 1105 6000kv), szobába 1104 2.3" 5200kv, ha nagyobb a placc akkor oda van 3" 1106, 3" 1407 meg a nagyobbak (4 meg 5 colos)
Kert az érdekes kérdés, mert túl gyenge sem jó, de 3 col meg már sok is odaPiko val amúgy stab ban repulsz? Acro ban is fura neked?
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #56414 üzenetére
en a 2,5colos gepet 90grammrol 85grammra fogyiztattam... ennyi....
igy is ugy is jol repul az alapveto problema nem a suly hanem a 2,5 coll!
ja meg a piko toronyCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #56411 üzenetére
Nekem asszem 86g lett a 3 colos gép, bár az 1106 al. De sztem nem vészes. Anno er130 110g vt
Most 2.5 colos gépet rakom össze, az lesz majd 70g,az viszont elég sok"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
"- szükségem lesz már egy komolyabb távirányítóra?"
Ugyanazzal megy, mint a H67.- flashelnem kell valamit valahova?
Nem kell. Menni fog. De egyezik a H67-tel.- konfigurálnom kell bármit?
Nem, mert egyeznek."Nagyjából a kérdés: kicserélem a lapot és örülök, vagy szopok még egy hétvégét, mert állítgatnom kell ezer dolgot?"
Silverware gépet szeretnél összehozni?
Nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az alaplapon gyárilag silverware fut, de szerintem nem. Boldclash-ék csak a lehetőséggel kampányolnak. Ha mégis alapból silver-es, akkor a fenti állításaim tévesek.
Még van egy alaplapom, amit nem bántottam, azzal megnézem.szerk.: Megnéztem még egyszer, szerintem nem flash-elt, csak útbaigazítás van az oldalon.
(#56413) virbo:
Belemegy.[ Szerkesztve ]
-
AMDaZERG_1
senior tag
Szétdobtam a Lizard95 vázba épített cuccaim, és beraktam a QAV-R 130mm vázba, ami felszabadult.
Váz: QAV-R 130mm
FC: FullSpeed F3
ESC: HAKRC 15A
VTX: EWRF e7092
Vevő: FrSky XM+
Kamera: RunCam Swif2 micro
Motorok: Eachine 6000kv 1104
Faraghatnék még a súlyán, de igazából lehet egy másik vázat kap majd, mivel ez kapott már bőven.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Van egy JJRC H67 drónom, amiben tönkrement az egyik motor. Cseréltem őket, rendeltem hozzá Boldcash motorokat (BoldClash CM03 716 Insane 19000KV), amitől úgy megy mint a veszedelem. Van még egy BoldClash BWhoop B03-08 Receiver lapom, amivel kezdenem kellene valamit.
És itt most el is akadtam. A cserét meg tudom oldani, csak nem vagyok tisztában azzal, hogy mivel jár:
- szükségem lesz már egy komolyabb távirányítóra?
- flashelnem kell valamit valahova?
- konfigurálnom kell bármit?Nagyjából a kérdés: kicserélem a lapot és örülök, vagy szopok még egy hétvégét, mert állítgatnom kell ezer dolgot?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #56407 üzenetére
Ha ledobom a canopy-t, akkor nekem is 30,9g lenne a gép.
De úgy nem áll meg a kamera.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
henstibme
újonc
válasz SpydeR3412 #56407 üzenetére
Szia!
Ilyen motor: https://www.banggood.com/Eachine-E58-RC-Quadcopter-Spare-Parts-0720-7mm-Brushed-Coreless-Motor-with-Gear-Connector-CWCCW-p-1228777.html?cur_warehouse=CN
a szöveg alapján 7mm-es. Amit még nem néztem meg, hogy ez a fekete-fehér vagy kék-piros vezetékes...
-
SpydeR3412
aktív tag
-
henstibme
újonc
Sziasztok!
Napokban érkezett meg egy új gépem, egy Eachine E58 és sajnos egy szerencsétlen helyzet következtében az egyik motor valszeg megadta magát, mivel arra húz(borul fel a gép).
Van esetleg valakinek ilyen motorja feleslegesen? Szívesen megvenném.
Rendeltem be egy komplett kittet már (propellerek, motorok), de mire megjön megint vagy 3 hét és itt a hosszú hétvége, szívesen játszanék vele.
Tud valaki segíteni rajtam?
köszi
Balázs -
cintula187
addikt
Köszi a válaszokat.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
KisApám
addikt
válasz SpydeR3412 #56402 üzenetére
Van pár felesleges propellerem, amihez nincsen gépem, meg sosem fogom használni őket szerintem, meg 2.5-es csatijaim cserébe
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
vandor01
őstag
válasz KisApám #56400 üzenetére
JST 1.25 a ravalo! a polaritasra figyelni kell! [link]
vegyel inkabb par extra kamerat? kell az tarcsiba![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Kedvenc zene a mai napra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest