-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz defy456 #55199 üzenetére
A gép tetején lévő burkolatot is szedd le, sokat számít az az 1-1,5g is.
Majd belejössz! Üdv a Whoop klubban.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
defy456
aktív tag
válasz SpydeR3412 #55195 üzenetére
-
Jackal2
senior tag
válasz david335 #55180 üzenetére
Jah hát először ezt az accelerométeres bugot megfejtem.DDD
Azt tudja valaki hogy motor nyomatékot milyen módon lehet mérni? Illetve hogy kb. mik a jellemző értékek egyes motoroknál? Ez eléggé elhallgatott adat, úgy nézem
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Island
csendes tag
Valaki nálam sokkal-sokkal okosabb nem tudja esetleg, hogy IMAX b6 és klónjainál az "end voltage" -ot hol tudom átállítani? Köszi előre is...
-
vandor01
őstag
válasz rokarudi #55191 üzenetére
M1,6 es M2 nem mindig akad minden sarkon ebbol erdemes kinabol rendelni elég csak 1 meretet mert ezt könnyú vagni akar fogoval utanna reszelővel igazitani szoval m2x35 vagy akar 2x50-bol 50/100db johet.... erre onzaros anyat szinten 50/100... JA eszedbe ne jusson imbuszost rendelni kicsi meretbol csakis csavarhuzost! (szerintem) M3-as mar mas tészta abbol johet az imbuszos is.... vagni meg reszelni?? nehezkesebb de ha nem akadaly? akkor ugyanaz a szabaly mint az előzőnél.... esetleg pardarab lapos rugos alátétet is bedobhatsz.... es ha mar csavarozol? akkor ne feledkezz meg a muanyag csavar anya alatet oszloprol sem szinten M2/M3-as meretben! ja ezekezt inkabb ALI-rol erdemes rendelni pl én innét!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
rokarudi
aktív tag
válasz Teréz Atya #55184 üzenetére
Köszi, a helyi csavarboltot próbáltam, de nem volt nekik. A hobbykinget megnézem, hátha.
-
molnigee
aktív tag
Hétvégi kis kapuzás Miskolcon, lassan megalakulunk mint team
[ Szerkesztve ]
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Saccco
nagyúr
válasz defy456 #55182 üzenetére
Nem kicsi az!
Nem a méret a lényeg. Szerintem a legjobb móka. Az alapok megtanulására nagyon jó lesz. Én Furibee F36-tal kezdtem az FPV részt, az alapból gyengébb*, mint az E011. Most meg Boldclash alaplapos, 19.000kv motoros, HV akksis, Silverware-rel flashelt géppel küldöm.Itt van a cikk is: Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! Link
*Fekete Racerstar motorokkal azért hasít, csak akku is kellene alá...
(#55169) Zalaym:
Saját tapasztalat alapján kérdezed vagy csak a Youtube-on látott videók alapján?
A szemüvegben látott kép sokkal jobb minőségű, mint a DVR-ek által rögzített. A gyengébb minőség oka az analóg átvitel. Egyszerűen nem képes nagyobb felbontásban továbbítani a képet. Az előnye a késleltetés hiánya. Egyébként az események hevében a legkevésbé foglalkozik az ember a képminőséggel. Inkább a wow faktor dominál. A másik rész a sikerélmény, pl.: amikor az ember átfér a Hot Wheels hurkon.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Teréz Atya
senior tag
válasz rokarudi #55183 üzenetére
Helyi csavarbolt? M3-as acélcsavar, és kész. Ha nincs ilyen a közelben, akkor Hobbyking. Ott van titán és 7075-ös alucsavar is.
Csavarrögzítő nélkül eszedbe se jusson softmountolni.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
rokarudi
aktív tag
Csavarok beszerzésére van valami gyorsabb megoldás, mint a kínai oldalak? Ki szeretnék próbálni egy soft mountolást a négy motornál, illetve pótolni az egyik kameratartó csavart. Az Aliexpressen 100asával adják, a Gearbesten nincs, a BG-nél pedig április 6-án jönne az egyik típus, kameratartó csavar meg sehols sincs
-
defy456
aktív tag
válasz SpydeR3412 #55181 üzenetére
E011, lst s2. Úgyhogy semmi komoly.
De már úton vannak a boldclash motorok. Aztán egyszer talán egy jumper t8sg, de ez még várat magára
Szerk.: Még csak LOS-ban karikáztam otthon vele. Nagyon mozgatja a fantáziámat az fpv. Valamelyik nap össze is forrasztok mindent mindennel, hogy menjen[ Szerkesztve ]
-
defy456
aktív tag
Ma végre megjött a visionplus szemüveg, már nagyon várom, hogy kipróbálhassam az fpv-t. Mégha csak kicsiben is otthon.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Zalaym #55169 üzenetére
Connex Prosight már csak 400 dolcsi. Aztán ott az FPVBlue, satöbbi.
Legalább 250-es gép kell rá a batár antennák miatt.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
válasz david335 #55174 üzenetére
van benne!
• Mini CC3D Flight Controllerami kell
5-6 Channel RX/TX
1300-2200mah 11.1V ;1000-1800mah 14.8V
gondolom a taviranyito is szukseges..Na ezek megvannak atugrunk Twinihez beloni BFben aztan verseny a gtr-el
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #55168 üzenetére
Ami fura, hogy emlékezetem szerint volt 80 as RSSI - nél is jelvesztésem. Megvan, gyorsabb a gép, mint a rádiójel terjedés
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #55166 üzenetére
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Zalaym
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől van az, hogy az FPV élőképek ennyire gyatra minőségűek? Illetve, hogy ennyire szakadozósak?
Értem én persze, hogy nyilván a minél kisebb minőség annyival kevesebb adatot is jelent, amit meg nyilván gyorsabban lehet továbbítani, de nincs erre már jobb technológia? Vagy a legtöbb esetben a pici méret és súly a behatároló tényező?
Szeretnék majd építeni egy saját drónt, csak úgy "krúzolni", nem kell grammhuszár verseny gép, de amíg nem lehet megoldani 3-400 méteren a legalább 720p-s szakadás mentes képet minimális késéssel (mert tudom, az mindig lesz valamennyi) addig nem nagyon látom értelmét belefognom.
Volna ehhez tanácsotok?
-
Peaceliker
addikt
-
vandor01
őstag
válasz varadigabor #55162 üzenetére
nincs itt semmi gaz ez a JJRC H31 vizállo dron mukodes kozben
emberek... nincs itt semmi nezni valo lehet tovabb haladniCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #55158 üzenetére
Nekem is így volt szerelve eddig, de akkor be tudtam rakni kamera alá a vevőt. Nem akartam előre vinni mindenen keresztül az antennát. Lehet ennyire befolyásolja a vételt a hátsó lábra szerelt antenna? Amióta hátra van rakva azóta van sűrű jelvesztésem. Pedig már azt is kipróbáltam, hogy a távirányítón felfelé állítottam az antennát. Na, vissza rakom első karra.
-
kriszbon
őstag
Talán hogy nem tengerben próbáltad meg úsztatni, és kicsi a vízmélység?
Amúgy részvétem.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
Szárítás, WD spray és csapágycsere után talán semmi.
A WD helyett én most Nano Protech-et használok. Elvileg segít a vízkáros elektronikának a korrózió ellen.
Baro-t nehogy lefújd vele, ja és a kétoldalú ragasztót is oldja, ugyanúgy mint a WD.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ezoltan
tag
Áááá
"Megúszta".....?QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
Mínuszok,szél de kedvező fényviszonyok.
Megvolt a mai sétarepülés is.
Elfogyott hét akksi,olyan 4 perces átlaggal közel fél órát poroszkáltam folyamatosan.
Elég is volt. Lényeg,hogy a gép ma is hibátlanul teljesített.[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
david335
tag
válasz AMDaZERG_1 #55149 üzenetére
Nekem hátrafele áll és kicsit felfele, mert ha hanyatt esel le így akkor tuti bebólint.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #55149 üzenetére
Nekem első karról néz hátra felé, de sosem volt vele bajom.
"Oh my Goa'uld!"
-
-
vandor01
őstag
válasz Attix70 #55153 üzenetére
ez nem dron... ez egy irodai szek 5-os lába
de ha raksz ra motorokat? tuti repulni is fog tudniCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Attix70
aktív tag
Valaki meg tudná mondani ennek a Drón-nak a típusát?
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
Jackal2
senior tag
Az CF? Mert BF-ben majdnem ugyanaz minden, de azért mégsem
Más: megrepültem ma a Furibee Geniusert. Nos, totál lehúztam gondolatban, hogy nehéz, hülye helyen van a pagoda rajta, nem jó a vevő, meg ilyenek. Kb. addig tartott, míg be nem indítottam a motorokat. ANyás, hát ez mi? 3S-en úgy megy, minta DISZNÓ. Ezek az Rcinpower motorok nagyon zsírak. Már kézzel is éreztem, hogy nagyon szépen fordulnak a mágnesek, és 3 cellán is érzem, hogy robbanékony, de hogy ez nem az emelőerő miatt van, az tuti. Valahogy érzem a nyomatékot, annyira megindul pfff és ez nem 4S. Néztem, mi lenne ha áttenném egy 4 colos vázra, 25 A körül 850-900 gramm emelőerő. Bazz, ez majdnem 2205
Az ESC-k 28/35A, hát nem tudom, ez igaz-e, de a motor még az 5 colos light propokkal is elmegy. A váz olyan merev, hogy hihetetlen, ilyen kis gépben, még a felső lemez is 2 inch. Valami giro bugom viszont volt, szóval nem FPV-ztem vele, majd újrakalibrálom, mert így nem igazán akart úgy repülni, de ebben van potenciál.
Komolyan mondom, egy jó 4 colos vázon, ez valami vadállat lesz, csak kell néhány módosítást eszközölni.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
vandor01
őstag
na ezt faragtam a mai napon..... leader 120 atrakva egy hagyományos 210-es vazba 5collos proppal....a képeken a suly es hogy annyi hely van hogy a szél átfuj rajta elol hatul... ezt csak 1 csontvaz! 1806-os motorok nem a konnyu megoldas volt a cel! Hanem legyen rajta motorvedo landolo labak es a tetejen dupla fedél hogy birja az aksit fent! 1000-es 3S aksival 10 percig reptetem.... mar untam..
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Peaceliker #55146 üzenetére
-
syler123
veterán
válasz david335 #55144 üzenetére
Privátban megírtam neki már, szerintem össze fogja hozni.
Az anty gravity kiküszöböli azt, ha nyélgázt adsz a gépnek, majd hirtelen elveszed, vagy fordítva, akkor ugye változik egy kicsit a dölésszög, ránt egyet a gépen, ez megemeli ilyen szitukban az I-t, aránylag így jobban stabilizál a gép, egy próbát megér.
Joshua Bardwell jól elmagyarázza, lehet paraméterezni is
[ Szerkesztve ]
-
rokarudi
aktív tag
Próbálkoztam ma megint egy kicsit a Bfight 210 reptetésével, de ma sem úgy sikerült, ahogy szerettem volna.
Egyrészt akkor amikor egy gázfröccsel próbáltam a szél ellenében felhúzni a gépet, elvesztette a szemüveg a videójelet (és a DVR is), úgyhogy ezek szerint a VTX nem kapott elég áramot (?). A repülés után az OSD szerint a minimális feszültség 10.3 V volt, ami nem túl sok (3 cellával reülök vele). A gép sikeresen a földbe fúródott, le is tört az egyik propeller. Direkt kicseréltem az eredeti VTX-et egy kicsit jobbra, és a táv és a jel minősége javult is, de ha lesznek ilyen véletlen jelvesztések, akkor elég nehéz lesz ezt így vezetni.
A zuhanás után az egyik csavar kiesett a kamera rögzítők közül, és fogalmam sincs honnan tudnám azt pótolni. Egy pici peremes csavar, az Aldis digitális tolómérővel kb. 4,5 mm hosszú, a menetes rész kb. 1,9 mm széles. Meg tudja valaki mondani, hogy mi ennek a csavarnak a hivatalos neve, hogy rá tudjak keresni valahol? És hogy egyáltalán hol van Pesten olyan bolt, ahol van esélyem arra, hogy tartanak ilyet.? Most kétoldalú ragasztóval rögzítettem a kamerát, de nem akarom, hogy egy toldozott-foltozott gép legyen, mint a Furibee Q95-ös gépem.
Kicsit olyan ez a gép, mint amikor egyetemista koromban vettem egy Simsont. Én csak motorozni akartam vele, de amint az egyik dolgot sikerült kijavítani, előjött egy másik probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
-
AMDaZERG_1
senior tag
Összehaverkodtam a Leader 120 -al
Kevesebbet vártam tőle, de néhány száz méter után már megtetszett, és meggyőzött.
Bár nem értem miért a benne levő XM+ -al is volt fail safe (RX loss). ~200 méter.
Vagy a távirányítómmal lehet gond, vagy a valami megzavarja a lakótelepről. Bár a házak a szokásos failsafe helyétől ~20-35 méterre vannak. És egyszer volt egy jelvesztés épületektől messzebb is. Vagy rossz, hogy a karokra Joshua módszerrel rögzítem az antennákat. Lehet kipróbálom, hogy felülre rakom 90° nyitószögben.
Ma a 130-as gép nem akart felszállni. Bár nem volt túl nagy ötlet hajnalig csinálni. 3-kor tekertem be az utolsó csavart. Amikor feljött szétbontottam, és akkor már működött minden, de nem tettem össze. Valószínűleg valami vezeték gond van odabent a kavalkádban.
Számításaim szerint ~90km/h sebességgel dugóhúzóban közelítettem a föld felé, amit kicsit későn kezdtem kihúzni, így talajt értem, de szerencsére már vízszintben volt a gép, csak nem adagoltam gyorsan a szuflát a motoroknak. Oda sem kellett mennem, mert újra tudtam armolni, és ment minden tovább
Még propellert sem törtem, pedig volt fának csapódás is, aminél azt gondoltam, hogy ott van vége, de csak az egyik propeller 90°-.ban kunkorodott fel, amit lehajtottam, és nyoma sem volt a találkozásnak.
Van egy olyan érzésem W220s gépnél ezt nem csináltam volna meg
Lassan már rá kell szánnom magam, hogy azt is felemeljem az égnek. Na abban a gépben jó, ha van 40 perc repülés. A napot boldogsággal zártamOrtus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #53687 üzenetére
Üdv!
Alap problémám az volt, hogy átépítettem a X220 Wizardom úgy, hogy az alsó lap fölé raktam a karokat, valamint a vevőt beleraktam a toronyba. Akkor volt egy pofáraesős problémám, annak az lett a megoldása, hogy a FC-t rossz irányba fordítottam el. Nem tudom ki adta a tippet, de köszönöm
Reseteltem a Betaflightot, beállítottam mindent, újrakalibráltam az ESCeket. Látszólag minden rendben, de a bal első motor valamiért nem emelkedik, nem tudok felszállni.
Lehet ez beállítás hiba, vagy halott a motor?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
kriszbon
őstag
válasz Saccco #55140 üzenetére
Azon csodálkozom, hogy az aksi meg a váz középső része nem maradt lent a földön ilyen gyorsulásnál.
Arra kíváncsi lennék hány G volt gyorsuláskor.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Saccco
nagyúr
-
Allien
veterán
A bugs 2-t akarnám tovább gondolni. Az eredeti kamerát (C típusú, csak felvesz) kukáztam. Kellene viszont egy vtx, mert arra gondoltam, hogy a boardról táplálom meg. Az viszont 5V-t ad ki.
Tudtok olyan vtx-t ajánlani, ami 5V-ről is jól megy, és stabil?Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
vandor01
őstag
én mielott neki állok receiver/tavot bizerbálni CLI-ben resetelem és beállitom a 1000 - 2000 koze a stickek értékét itt van a leirás: [link]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Kris87 #55129 üzenetére
Hehe, na akkor elő a forralót és kanalat. Egy kis UHU por és olyan lesz mint az új. A fehér üvegszálas ragasztó mondjuk rá szarul néz ki az S800-on, feketével meg még nem találkoztam, pedig jó lenne.
A VTX és kamerát én mindig egy pontba kötöm, mert ki tudja milyen zavart szedhet össze út közben.
A Wolfbox LRS PPM jelet fogad. Egy i6-on hülyén fog kinézni az extra doboz, de nem kiállításra lesz. Konfigolni viszont nem tudom, hogy hogy lehet, ha az adón nincs modul, mibe bele lehet dugni. Talán PC-ről???A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
ezoltan
tag
Nézd meg Receiver fül alatt,hogy egyáltalán reagálnak-e a csúszkák a távodra.
Lehet hogy csatlakoznod kell akksival is.A Wizin például nálam kell,de a Maxin elég az usb is.
Ha bindelted akkor mozogniuk kell a csúszkáknak a karok mozgatására,illetve a kapcsolókr is reagálnia kell a megfelelő sávoknak.Ha ez megvan,akkor egy videó alapján akár le is másolhatod hogy melyik funkció melyik AUX-ra illetve mettől-meddig sávra lett beállítva.
Ez a része tényleg nem nehéz.[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Ne idegeskedjed szét magad. Biztos, hogy lesz valaki ott BP környékén, aki tud segíteni neked.
Ha megmutatják a fejedhez fogsz kapni, hogy tényleg nem is bonyolult.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
válasz syler123 #55131 üzenetére
Köszönöm szépen!
Semmi nem változik add range lenyomása után,,,,hiába kapcsolgatom a kapcsolókat nem ugrik autobol sehova egyik sem....
De ez igy nagyon nehéz lesz...erről beszéltem az előbb csúszkákat húzkodni, kapcsolókat beállítani...
Amikor lövésem nincs a csúszkákat hova kéne húznom, a különböző módokban...stb..stb....Erre mondtam, hogy nincs türelmem ehhez....
Örülök, ha még el fogom tudni adni a cuccokat hibátlan állapotban,,,még mielőtt széttaposom az egészet a ghetzibe....SZétvet az ideg, hogy hónapokat vártam ezekre a cuccokra, álmodoztam hogy majd milyen jó lesz repkedni,,,
de a gyakorlatban látom elvérzek....
Pedig repülni még mindig nagyon szeretnék, de ........
Áhh mindegy, nem siránkozok,,,azzal előréb nem jutok...
Ha tudna valaki segíteni, nagyon megköszönném...[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Bindelni sikerült azt írtad, a kapcsolókat konfigolni már nagyon egyszerű.
Előszöt receiver fülön csekkold melyik kapcsoló működik, prop nélkül, mert lehet csak akkuval megy, nem tudom a receiveredet megtápolja-e az usb, az enyémet igen.
Ezután eldöntöd melyik kapcsolóval mit akarsz, nekem mondjuk Flysky távom van, bal oldalt a legszélső 2 állású kapcsoló az arm.
Rákattintasz arm-nél hogy ADD range, most auto értéken van, tehát megmozdítod a kapcsolót ki fogja választani, aux1, aux2, aux3 stb...
A sárga elhúzható sávot pedig oda húzod, amelyik állásban szeretnéd. Kis narancssárga vonal jelzi, hogy most milyen állásban van, a változtatható sárga sáv pedig azt mikor armol.Annyi lemaradt, hogy így felső és középső állásban (aux3) az acro mód aktív. Tehát csak akkor van stabilizált módod,ha az első állásban van a kapcsolód.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Ok....
én azt hiszem elveszítettem a türelmem....
Mint ahogy eddig is tudtam, és gondoltam, ez a "g3cizés" ami azzal jár, hogy a racer a levegőbe emelkedjen, nagyon nem nekem való....
Szeretném megkérdezni,,, van e valaki aki a megfelelő anyagi, vagy tárgyi juttatások mellet segítene nekem beállítani egy DiatoneGT-R90-et egy FRSky XM+-t,(vagy inkább egy R-XSR-t) és egy TaranisQX7-et...?
Pest vagy környéki hozzáértőt keresnék...
ELmegyek ahová mondjátok, viszem a notebookot, a gépet, pákát, mindent amire szükség lehet...100órát videókat nézni, tanulni,,,,egyszerűen nincs erre idegzetem,,lehet hogy azért is, mert 2kbsztt percenként fel is kell állnom az 5 éves fiamhoz,,,vagy egyszerűen csak nem fogja az agyam,,,valszeg azért ,mert nem is érdekel..... Próbálom magamnak azt hazudni, hogy érdekel,,de nem,,,semennyire sem,,
Annyi érdekel belőle, hogy tudjam, mit kell állítani, ha más repülési módban akarok repülni...
Azt hittem, ha kész gépet veszek, ezt a részét meguszom, hogy mindent be kell állítani....
de látom ez nem így megy...az érdekel, hogy melyik kapcsoló mit csinál ha be van configolva...
első kapcsoló armol, második acro, harmadik, a tkm tudja.....és repül....Van valaki, aki belőné ezt a gépet, ha megkérem tisztelettel?
Akár itt , akár privátban örömmel venném ha valaki segítene...
Nagyon köszönöm előre is....(mint mondtam, természetesen nem ingyen kérem)
Köszönöm...
Üdv
T[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
válasz Teréz Atya #55128 üzenetére
A kamera földje az fc-re van kötve, a vtx földje meg a power boardra, ez elvileg közös földnek számít, de lehet, hogy ez a baja, most lesz alkalmam megcserélni, próbálgatni. Volt egy sikeres repülésem már autolaunchal, teszteltem az rtht landinggal, ez rosszul sikerült. Az utolsó képkocka az, hogy 100-al csattan a gép az egyetlen háztetőhöz ami a környéken volt. Láttam, hogy baj lesz, próbáltam felhúzni teljes gázzal, nem sikerült. Kettérepedt az egyik szárny, a törzs, egyik kormánylapát leszakadt, másik szárny is sérült. Durva. Baromi gyors ez a gép. Eldobod, felszáll, goggles felvesz és már fordulhatok vissza, mert csipog a táv, hogy a határon van. Kellene valami olyan adó ami a flysky ppm jelét, ami a trainer portból jön konvertálja 400 mhz környékén működő jellé, ehhez kell egy vevő a gépre. Ilyet nem találtam. Olyan kellene, mont a tbs crossfire, csak menjen mezei flysky távval is.
-
Teréz Atya
senior tag
-
Jackal2
senior tag
-
ezoltan
tag
válasz molnigee #55121 üzenetére
Állati jó videó,és jó kis helyet használsz,tetszik! Marha jól nyomod.
Vannak ott kemény punch-outok,nem panaszkodhatsz az erejére... Komoly lett a Béka.Ma repültem én is,megvolt a Wizi éles tesztje frissített BF-tal,új esc-kkel.
A -2 fokos szeles de derült időben nagyon jól teljesített,hibajelenség nélkül,viszont alaposan alálőttem a kameraszöggel.
Szuper élmény volt,még az én esetleges és darabos kontrollommal is.
Mivel a kamerát egyelőre csak az akksi fölé tudtam rögzíteni,magasabbra került a súlypontja,így a megszokottól eltérően viselkedik néhány manővernél.Összességében úgy néz ki,összeállt a kis 220.
-
kriszbon
őstag
válasz vandor01 #55117 üzenetére
Nem tom ti mit gondoltok bele ebbe a GPS+baro+osd dologba.
De cakkumpakk vagy 15g az egész, és ha nem tűzősaruzgatok hanem direkbe forrasztok mindent, akkor igazán nem sok helyet foglal, és ráadásul csavarozgatni sem muszáj, hanem kétoldalas ragasztóval csak odabiggyeszted ahol van egy kis hely, és kész.Már a Falcon210-es gépembe is be volt pakolva minden ilyesmi, pedig abban sem sok hely volt, főleg hogy nem miniatűr dolgokat használtam, hanem hagyományos nagy cuccokat.
Ha már szóba került a [250-es váz] amibe szintén nagy dolgokat pakoltam bele, de az egész váz magassága össze van nyomva 16mm-re, még ha nem is gondolná valaki a felvétel alapján, és belefért minden.
Tehát ha nem X6B Receiver, meg nem 600mW VTX és hasonlóak vannak belerakva, akkor el kell hogy férjen egy 210-220-as vázban minden.
Vagy nem jól gondolom?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
molnigee
aktív tag
Kezd összeállni a Wizardből épült Frog Lite, igaz már csak a PDB és FC marad belőle (FC is érkezik már új)
Szóval ma végre sikerült 8 aksit járatni a motorokat, volt pálya is meg minden ami kell.
Az SQ12 kicsit jellozik, mármint a felfogatás, de azért kibírható, így megy most a mókázás nálam: Frog Lite mókázás--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz syler123 #55118 üzenetére
Elvileg ez a kamera váltja az Arrow 3-at. Kuponnal vagy pontokkal még olcsóbb is mint az Arrow 3. lehet inkább azt veszem meg. Ebből van pal verzió is.
Mondjuk azt írják, hogyha használunk motorféket, akkor használjuk bec-t, amivel az OSD értelmét veszti / a voltmérés nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz david335 #55115 üzenetére
Most is 25$. Legalábbis ma, lehet megveszem utána nem tudom mennyi lesz.
Saccco: így már okés, az a 8,5$ nem rossz azokért a motorokért, már azt hittem olyan drágákat vettetek, amiből 24$ egy szett
Nem tudom milyen motor kell nekem, 716 vagy 615, a lényeg hogy jó legyen a h67 szerű vázakba.Mondjuk most még megvárom, hogy egyáltalán bejön-e nekem ez a whoop dolog. Most lesz kamera és h67 + felteszem a silverware firmware-t, ha rendben van és tetszik, akkor jöhetnek a motorok.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz kriszbon #55114 üzenetére
szerintem....
ha konnyu occso fostaligat akarsz csak a repulés öröméért pörögni forogni akkor a Hintut vedd meg! konnyu egyszeru épites (de torekeny is) kis 1000-es akuval runcam mini esetleg 200-as AIO.... de ha nagy kamera es VTX meg GPS barométer meg ilyen meg olyan vedo és kulon ESC-t akarsz akkor ezek nem a te vazaid! igen akkor 250-es mellett maradj....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #55113 üzenetére
Igen ez az. Lehet venni annyiért is motort, csak nem érdemes.
Esetleg, ha 615 kell, akkor meg most lesz akciós Ali-n. 3 szettes csomag ~1650ft/szett 19500kv.
Van már Basic User Manual a BetaFPV Lite FC-hez.
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #55110 üzenetére
Jahh.. tehát akkor maradjak csak a 250-es vázaknál mert azoknál erős a kar felfogatása.
Mintha ti nem építenétek ilyesmi fostaligákat amik könnyűek és én szerintem tartásra semmire sem valók, ti még is megépítitek.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #55111 üzenetére
Nem volna bajom a motorokkal, csak ugye nevetséges áron vannak. Brushless Racerstar br2205 motorból vettem 4-et 5500ft-ért. Most pedig vennék 6400ft-ért 4db kefés motort, ami talán 20 reptetéstől bedöglik.
Amúgy most nézem, hogy a Betafpv motor az olcsóbb. Szerintem rossz árakat néztem, mert a 19.000kv Boldclash motorra néztem a 4db-ra 24$-t.
Mert ha ez a normális ár, akkor nem sokallom, tehát 8,5$ a 4db-ra, az oké 24 nekem nem oké.
-
Island
csendes tag
Sziasztok,
Van egy ilyenem:
http://quadkopter.blog.hu/2016/05/13/imax_b6ac_eredeti_hamisitvany
Zsír új, nem működik (sohasem működött - egyszer kipróbáltam, nem ment és már kértem is az újat), jelenség, hogy 2sec start-gombra nem indítja a töltést hanem újraindul. Ha valakinek kell mert megjavítaná, szívesen odaadom használja egészséggel. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz syler123 #55107 üzenetére
Akkor még szerencse, hogy Saccco nem a BetaFPV mocikat ajánlotta, mert azok 2x annyiba kerülnek.
De nem adnám oda őket 100db 1$-os mociért sem, mert azokkal nem lesz akkora az élvezeti faktor.
Én is vettem 3$-ért Alin, 1szett 720as motort, de meg sem közelíti a BetaFPV-t. Pedig az a motor 55.000-et pörög.
Nem véletlenül kerülnek ennyibe ezek a motorok...Én BetaFPV Lite fc-t vettem. Motorokat rádugtam és kész is volt.
Itt minden működik "gesztus vezérlés"sel is. Ami azt jelenti, hogy a karokkal lehet acro-ba tenni a gépet, pideket állítani, stb. Tehát akár terepen, laptop nélkül lehet állítgatni.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ismét találós kérdés váz ügyben, hogy melyiket is vegyem esetleg(tudjátok hogy nálam a súly nem annyira számít).
Volt szó a Bantu, ja nem is hanem [HANTU] vázról, most nálam képbe került még a [Realacc Angle 220S] és a [Realacc Furious 220] is.
Szerintetek melyik lenne jobb?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #55107 üzenetére
Biztos, hogy egyszerűbb valami csatlakozóval, mint mindig forrasztani. Tovább tart forrasztani, mint flash-elni... a törlés 1 másodperc, az írás 3.
Az ali-s 716-tal nem fogsz felszállni, mert nem forog annyit (31mm prop).
Köszi.
Csak próbálgattam. NotFastEnuf csinált egy canopy formát, azt nyomtattam ki és arra húztam rá.
Közben már rendeltem rendes anyagot. Lehet rendeléseket leadni.Akarok csinálni egy másik canopy alapot, mert ebbe nem úgy áll a kamera, ahogyan én szeretném (nagyon dől ). Illetve tervben van a CM275t szétválasztása, ahhoz is lehetne egy alacsonyabbat használni.
-
syler123
veterán
válasz Saccco #55106 üzenetére
Akkor tényleg kell rá csatlakozót tennem, mert ha csak direktbe beforrasztom, akkor nem nagyon fog menni az állítgatás.
Az a Boldclash motor nagyon drága arra amire szánom, alin 1$-ért kapok 2db 716 motort
Amúgy nagyon durva, amit a flora margarin tetejéből alkottál Grat.
Mi volt a forma amire rámelegítetted?[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #55105 üzenetére
Mindent lehet állítani.
Teljes PID beállítás. A motorok görbéjét. Expo-t. Rate-t.Én az Expo-t vettem kisebbre. Az NFE verziót például a gyári távval nem is lehet irányítani, mert nem elég finom az osztása.
Meg több motorgörbét is kipróbáltam. Volt amivel szó szerint ugrált a gép kis gázon. Volt aminél az FPV képen is láthatóan remegett az egész.Ha még vennél akkor inkább a 19.000kv-s Boldclash motorokat javaslom.
Mondjuk úgy drágábbra jön ki.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
válasz Saccco #55103 üzenetére
Jól hangzik.
Kellett finomhangolni valamit, vagy csak feltetted és kész? Valamelyik videón ha jól láttam beállítható, hogy alapból acro módban induljon. Mennyire világítson a led stb, de nagyon mást nem láttam.
Mondjuk leeht majd akkor zaklatlak, ha megjöttHa működni fog és szépen repül, akkor veszek még egy h67-et kamerával 2 akku ára a gép.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
a tegnapi reggeli reptetes utan meg maradt 3 aksim na gondoltam melo utan is kiugrok elpofogom oket ugyse tudok a fizeto parkolohelyre 6 elott visszajonni... dzsalok ki a parkba a szokott helyre cigolm a 2 alukoffert na de a madarfutty helyett a dronos fulnek ismeros muzsika lengedezik a fak kozott tudjatok azaz 5collos 22xx motoros 4S-en mufaju zenebona.... na vegre nem egyedul leszek! odaérek 2db olyan 12 eves forma srac tolja a nagy gépekkel mint az állat cápával a fejukon.... kicsit elbizonytalanodtam ezeknek nincs napközi? nos megálljak a tenyernyi fisifosikkal konzervdobozos szemcsivel a "profik"nal.... na de azert reptettunk kozossen...
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #55102 üzenetére
Azt gyanítom, hogy az ST Link firmware verzióján múlik. Azt viszont nem akarom bántani, mert a Bwhoop alaplap megy vele. Így is kétszer cseréltem firmware-t rajta. Valamelyik verzióval a Bwhoop se ment. Inkább veszek még egyet belőle és azt próbálgatom addig, amíg nem haverkodnak.
Viszont a gyári H67/Bwhoop firmware-hez képest eszméletlen ugrás a Silverware, az NFE verzió meg még jobb. Majd még kipróbálom az angle-re kihegyezett SilverSurfer-t is.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #55100 üzenetére
Ha veszek ilyesmit, akkor csak OSD + FrSky.
Az a baj, hogy $20 az OSD és a vevő felára.De miért nem jó a multiprotokoll modul és a bayang protokoll (H67, Bwhoop, BetaFPV Lite, stb.)?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest