-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
Propok nélkül az nem biztos hogy baj. Hol laksz? Nem tud senki segíteni a környéken? Júniusban kezdtem... Most meg már versenyekre megyek. Elején tényleg minden kínai, bf-et pár órán keresztül nyomkodtam, most meg 5 perc kb.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Teréz Atya #55357 üzenetére
A multimétereidet meg egy 3 dolláros cuccal tudod kalibrálni.
Mondjuk, az nem hátrány, ha a műszer legalább 6000 countos, és minimum 4 digites, ez esetben nem veszted el az utolsó digitet 4V felett sem. (Egy 5 digit / 20000 countos UT61E meg már mindenre elég 4S-ig)LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
FingR86
őstag
FB - GV666 1920 x 1080 5.8G 40CH HD HDMI FPV Goggles DVR - LIGHT GRAY
RCTYOFF
Pre-Sale
118.31 -
twine
veterán
Közben most sikerült kitapasztalnom...
Akkor "lép életbe " ez az automatikus fordulatszám növekedés, ha 1400 fölé pörgetem a motorokat...ekkor elkezd növekedni a fordulatszám, és nem hajlandó csökkenni, bármit csinálok a karokkal...
csak a disarm segít...
Utána jó, és egészen addig normálisnak tűnik a működés, amig csak 1400 alatti értékig pörgetem a motorokat... -
AMDaZERG_1
senior tag
Ez még nem elég, hogy feladd!
Én is fel akartam adni, sőt, nem is mertem több hónapon keresztül lemenni. Kitaláltam magamnak mindenféle kifogást, csak ne kelljen újra szembesülnöm azzal a megpróbáltatással, amit az X220s csinált.
Teljes sebességgel engem kizárva a buliból elindult az ég felé kissé előre döntve, lakóépületek irányába.
És ott aztán tényleg van ám erő, tömeg. Akkor akár valamiben, valakiben kárt is okozhatott volna.
Szóval főként csak nézhettem mit művel a jószág. De szerencsére időben disarmoltam, de még akkor is a lendületnek "köszönhetően" még folytatta egy ideig az útját felfele. Becsapódástól néhány méterre autó, házak, emberek. Mindez azért, mert kipróbáltam BetaFlight alól a GPS navigációt, ami nem erre való.
Szóval végül tényleg hónapok után adta vissza a bátorságom egy 95mm -es Lizard, mert gondoltam azzal nem okozok olyan károkat, amit akkor okozhattam volna.
Valóban kell molyolni ezekkel a repülő ördögökkel, de amikor megy nagy örömöket is tud okozni, és persze attól még apróbb szívások maradnak, de a legjobb autóversenyző is falhoz veri járművét, és a legjobb technika is szorul időnként javításra.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
twine
veterán
válasz syler123 #55392 üzenetére
Emlékszem rá...
Nagyjából azt hiszem pont abban az időben kezdtem el a topicot aktívan olvasni...illetve előtte talán kicsivel!+(#55393) Saccco:
"Működött...!" Olyan boldog voltam,elmondani nem tudom...Azt hittem ez az a pillanat, amikor a "bölcsek köve" a zsebembe ugrott...elkezdtem "véglegesíteni" a dolgot...vevő a helyére került a torony tetejére leszigetelve!
Taranis, és zümi kapott egy factory resetet...0-ról kezdtem el "configolni", mert már királynak éreztem magam, és tudtam reggel elégedetten ébredek, és repülni fogok....rotorokat előszedtem, felkerültek a gépre...csavar nélkül, mint kiderült "szerencsére"...mert:amint óvatosan a levegőbe akartam emelni a masinát, és "úszott "volna előre, igazítani akartam a jobb oldali karral, de hanyatt verte magát a gép....rotorok lerepültek róla...
3óra szopás következett, mire kilogikáztam, hogy hiába van MOD2-n a táv, a jobb karon "fordítva" működik a PITch és a Roll...ezalatt kb 4x vertem le a rotorokat a gépről....
Végül sikerült rájönnöm,hogy AETR helyett amit a betaflight "ajánl fel" a receiver fül alatt a chanel mapnál ha frsky-ra van állítva amire ezáltal azt hittem ez az "etalon" és tuti ugy kell hogy legyen....a másik beállítást kell használnom(Spectrum/Graupner/Jr) így lett TAER és így állt végre minden a helyére...
Megkaptam a "standard" mode2-t végre....
Rotor nélkül kipróbáltam,,,úgy tűnt tökéletes...fizikailag is, és a motors meg a receivers fül alatt is ugy tünt rendben vagyok....Rotorok felkerültek...ovatosan próbáltam emelkedni, majd a másodperc tört része alatt ugy pörgött fel hogy talán a jobb karhoz nem is értem de hanyatt verte magát de olyan erővel, hogy a bal első motornak letört a tengelye...meg sem talátam azóta sem a rotort a házban...
Hát ez miaf@szom?
utána próbálkoztam még vele,(nyilván rotor nélkül) de olyanokat anomáliákat tapasztalok, hogy magától nő a throttle fordulatszám pld...aztán meg nem....
De ilyet már tapasztaltama földhöz verés előtt is, miközben rotor nélkül próbálgattam a beállításokat...
egyszer "furcsa", aztán meg jó...Hát szóval ez nem hobby, hanem önszopatás...
MOst rendelhetek hozzá egy motort,,,megint egy hónap mire megjön...
És ugyanezt kezdem előlröl...
ehhez már semmi kedvem...Rotor nélkül úgy tűnik minden rendben "készen vagyok"...aztán emelkednék, és ...........
Kösz nem....megveszem a motort kicserélem, és megy a piacra a diatone is...
A többi cuccom nem károsodott...jól jártok vele, mert akciósan vettem szinte mindent...és tényleg nem használt....Sajnálom nagyon, mert beteg módon szerelmes vagyok a Taranisba is,,,imádom ahogy kinéz,,és szerettem volna vele megbarátkozni...
Így éreztem elinte a Diatone-al is....DE erre nekem nincs időm, és türelmem....
PS:
Most látom hogy BF-ban a Config fülnél az accelero roll trim -40 volt...hogy miért? hogy állt az oda....lövésem nincs,,,,[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz defy456 #55375 üzenetére
Próbáltam sok féle aksit hozzá, de szerintem is a 150mah 45c-sel repült a legjobban a gép.
A hv aksi megéri, csak forrasztani kell.
Ha érdekel, nézz szét nálam, vannak fennt videóim különböző aksikkal, meg motorcserével. Itten meg a távirányító cseréje utáni videók vannak. -
Saccco
nagyúr
Ne viccelj, nem hiszem el, hogy nincs ott valaki a környéken, aki segít működésbe hozni, személyesen.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
syler123
veterán
Úgy kezdesz mint én én is árultam már a gépet a szívások miatt, most pedig már a 2. gépet rakom össze önállóan, nulláról.
Ne add el.
Mi az ami még nem működik? Armolni már sikerült ha mindenigaz.Ha Pesti vagy tuti segít valaki beüzemelni, utána tetszeni fog és nem akarod eladni.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
SZóval!
Eddig tartott az "öröm"...És eddig tartott az önszopatás....
Maradok a Phantomnál...Nem lesz racerkedés!
Ajánlom az aláírásom a t. topictársaknak![ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
MIndenkinek NAGYON-NAGYON szépen köszönöm a felém tanúsított türelmet, és a sok segítséget!
Végre nem sipog, és beindultak a motorok!
Köszönet, és tisztelet...
Pfúúú de retardáltnak érzem magam
Viszont nagy a boldogság... nagyon hosszú volt az út idáig -
ezoltan
tag
-
ezoltan
tag
Azt én is akartam még kérdezni,hogy biztosan zéró pozícióban van-e a throttle?
Mert akkor sem enged ARM-olni (szerencsére).Illetve amit AMD is ír,ha nincs teljesen vízszintben,sem engedi élesíteni a motorokat.
[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
AMDaZERG_1
senior tag
1
Nincs beállítva AUX-re FailSafe? Akkor is csiporászhat.
2
Throttle - Yaw a jobb oldali stickre van állítva? A throttle teljesen le van húzva az ARM pillanatában?
3
kalibráltad a gépet? Vízszintben van ARM pillanatában?
( fáradt vagyok már )[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
twine
veterán
válasz Peaceliker #55382 üzenetére
blheli egyelőre teljesen sötét folt számomra,,,,
feltelepítettem, elindítottam...
Lövésem nincs mit kellene csinálnom, hogy nem sipogjon a gép...
Tök szürke a "read setup-write setup rész"(#55385) molnigee :
Köszönöm, sajnos hiába vettem lejjeb az értéket, nem sárgult az ARM
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Peaceliker #55382 üzenetére
blheli még nem volt telepítve, de letöltöm, és telepítem, köszönöm...
(#55383) ezoltan:
KÖszönöm szépen
AUX-nak jónak kellene hogy legyen, mert ha autóra rakom, és kapcsolom a távon, ugrik AUX1-re...
Tehát érzékeli, és a csúszkán a sárga "pöckök" is ugrálnak...
De az "ARM kocka" nem sárgul...
hogyan kellene annak sárgulni? -
ezoltan
tag
Ellenőrizd a távon is hogy melyik AUX csatornán van melyik kapcsoló.
Lehet hogy azért nem reagál erre a funkcióra,mert nem ott van alap esetben,ahol szerinted lennie kell.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Peaceliker
addikt
blheli motor beacon. Menj be blheli be és vagy kapcsolt ki vagy vedd magasabbra az időzítőt
arm meg azért nincs, mert (valszed) mert 1000 alatti (vagy 1100 feletti) min gáznál az érték. Asszem taranisod van, ott mixer (vagy tököm is tudja már melyik lap a végtelenből), ahol csatikat lehet kiosztani, weight et 97 re kell venni
(#55381) varadigabor
az végtelen pénz lizi alsó lap 1500, torony bigyusz vagy 500 sztem vágatni vmit, még ha kicsi is vagy 5-6k...küllem egyéniség miegymás kicsit sem érdekel, ez mind nem látszik repülés közben
"Oh my Goa'uld!"
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #55378 üzenetére
Vagy rajzolsz egyet gyorsan és Capri is kivágja max lerajzolom én neked ha ilyen tornyos kell, csak ad meg a méreteket
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
twine
veterán
SZiasztok!
Kérdés 1:
Vajon a diatone gt-r90 aksira akasztás után 1percel, miért kezd el 2mp-enként csipogni?
Távhoz kapcsolódik elvileg, legalábbis az XM+ zöld, és látom a Betaflight alatt a karok mozgását!
Baromi idegesítő, mert amúgy sem jutok sehova ezzel a kbsztt setup-al, még egyszer sem sikerült motorokat beindítani, de ez a kis g3ci, egy perc után elkezd sipogni! a beeper configuration alatt én már az összes kapcsolót kikapcsoltam,,,Kérdés2:
Múltkor syler123 volt olyan kedves, elkezdett privátban foglalkozni velem és a problémámmal,(csak aztán el kellet mennem itthonról ) kaptam tőle egy videót, ez alapján be is állítottam a kapcsolókat elvileg!
Ami viszont problémám, hogy az ARM nem "sárgul be" a kapcsolóra betaflight alatt...
Angle/Horizon között már tudok váltani adott kapcsolóra azok szépen sárgulnak, de Az ARM nem sárgul az istennek sem!
Videót, és a beállításaimat már vagy 3x végignéztem...Elvileg talán minden úgy van ahogy a videón, de mégsem akar működni..
MIt ronthatok el vajon?Segítsetek légyszíves...már tényleg nagyon ki van a f@sz, hogy nem birom ezt a nyomorultat működésre bírni
Köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #55364 üzenetére
...lehet veszek egy lizi alsó lapot és arra építek egy sima tornyos mókát...
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
válasz defy456 #55375 üzenetére
Én ilyeneket vettem: GNB 6STÜCKE 260 mAh HV 1S
7g, szemben a gyárival, ami 8,8g. Ezekkel 3:20 percet repül és 3,7V-tal jönnek le. A végéig kihajtva, ami közel 4 perc, már csak 3,4-3,5V-osak. Nem akarom annyira gyilkolni.
Előtte én is inkább a 150-esekkel használtam. Az a gyári 260-as valami ritka szutyok.
A rendes 260-assal jó lesz, majd meglátod. Viszont, ha igazi erő kell, akkor a 4,35V-os az út.
Érdekes dolog a HV akkunál, hogy végig van benne erő, viszont amikor vége, akkor nagyon vége.szerk.:
20,5%-kal könnyebb (-1,8g) a HV akku és bőven erősebb. Ez a teljes súlyra (~31-32g AUW) nézve ~5,5%, az nagyon sok egy ekkora gépnél.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
defy456
aktív tag
válasz Saccco #55374 üzenetére
Egy előző beszélgetésre visszatérve az akksikhoz.
A gyári akksival(e011) másfél-2 perc között repül.
Találtam otthon egy 150mah 30c-s akksit. Na azzal nagyon jól repül, úgy ahogy az elején elképzeltem. Nagyon jól megy és vagy 1 percel tovább bírja mint a 260-as gyári. Óriási a különbség. Elég fura...
Ha ezt tudom akkor nem 260 45c-s pakkot rendelek, hanem 150 45 c-set. -
Saccco
nagyúr
Úgy néz ki, hogy a H801 is Silverware képes.
-
twine
veterán
válasz varadigabor #55371 üzenetére
Igen- igen, úgy van ahogy mondod, de én eben már nem igazán bízom,,,
Már mind a 3 kondit cseréltem benne, (persze azonos értékűre), és zöldül is az RC verdához kapott aksival, de az 2S, és 3S-en még nem is próbáltam ezt a töltőt....
Gondoltam inkább megkérdem a számokat tőletek, és méregetem a feszt, mint hogy hazavágjam idő -és repülés- előtt az amúgy zsír új aksikat! -
varadigabor
senior tag
"Elvileg" ez automatikusan tudni fogja mennyire kell tölteni, zöld lesz talán.
Más:
Megjelent az új cyclops szemcsi... Lehet el kellene adnom a diversity-s vevőm + dvr + a 5000 ft-s szemüveget. Egyszerűbb lenne kicuccolni vele.. :dwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
twine
veterán
válasz Teréz Atya #55368 üzenetére
+(#55369) Peaceliker
Igen, "for LI-PO Battery only" a feliratozás
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Urak!
450mah (tattu) 3s aksit ?V-ra toltsem?
Multimeterel tudom mérni csak!
Gyerek RC verdajahoz kapott "ledes" vergagyi toltovel toltenem, mert a Banggood már hónapok óta szop@t es a második szett csatlakozót rendelem, a q6plus-hoz,de még mindig nincs itt!
A kis Diatone-t meg már nem tudom "setupolni" mert kifogyott az összes aksimbol a "gyári" szufla...
Szóval mennyi az annyi? Voltban 3S-nél? Köszönettel -
Saccco
nagyúr
válasz stefi81 #55361 üzenetére
Remélem nem lesz ilyen hiba nálam. Most csinálom a kábelt hozzá.
(#55362) Gh0sT:
Gearbest-ről. Nem csúszott át, fizettem rá 8-at, így 28 lett a vége. EU raktárból kijött volna 25-ből.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
gonger
senior tag
válasz qpakcovboy #55360 üzenetére
Szia,
legegyszerűbb a drón aktiválását követő 48 órán belül megvenni a CARE-t.
Online a DJI oldalán a legegyszerűbb. -
Peaceliker
addikt
nem biztos, hogy lesz rá lelki erőm, de lehet átépítem mindkét 2" os gépet. kinti próba nem volt, de szobai punchoutolgatásban 23as propos 1104 jobbnak tűnt, illetve, arról az rs1104 ről tudom, hogy ha a szemét kinyomom is fent van 4p et, 1103 meg sztem nem lesz
így akkor azt kéne hogy 1103 lesz bentre és 1104 kintre, de mostani vázon egy 3d nyomi kamera tartó van, azt kinti gyepát tuti nem bírja
szóval...tanácsot tudtok adni vázra ami 23as propot elbír (ráfér), de nagyon max 15g?"Oh my Goa'uld!"
-
Gh0sT
addikt
válasz Jackal2 #55351 üzenetére
Olvastam mindkettőt, de nem tudok dönteni. Taranistol azért félek, mert rengeteg időm rá fog menni viszont ertekallo. T8SG viszont olcsó, kicsi a kezem, valószínűleg egyszerűbb kezelni, viszont ott meg jön a Plus verzió.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
stefi81
tag
válasz Saccco #55359 üzenetére
Én a q6-nál felraktam a legújabb fw-t, de csak a venti ment állandóan.
Egyébként a pontosság beállításnál szerintem a legfontosabb, hogy egyformák legyenek a cella közötti feszültségek és erre bármilyen multiméter jó lehet.
Nekem is csak a HV lipo miatt kellett kalibrálni a isdt-t, viszont a skyrc s60 gyárilag is pontosan van belőve, de ezt mondák mások is, hogy isdt-re kell egy kis időt szánni. Az isdt olyan mint a régi Dacia. -
qpakcovboy
őstag
Vettem ma egy dji spark drónt. Sajnos nem volt az üzletben dji care biztosítás. Ezt utólag is meg lehet rávásárolni? Illetve online is intézhető valahogy?
Előre isköszi!
-
Saccco
nagyúr
válasz Saccco #55356 üzenetére
Hmmm......
Azt hiszem kell csinálni egy DIY update toolt... az SC-608-hoz és feltenni a legújabb szoftvert...
SC-608 V2.1.0.15
1. Fix capacity measurement problem.
2. Optimize discharge and storage algorithms.
3, Modify charging control algorithm.
4, Enhance communication reliability.
5, Modify the implementation for voltage calibration.
6, Optimize balance charging performance.Az 5. pont miatt, hátha nem kell a kód többé.
-
Teréz Atya
senior tag
Gyerekek, honnan a csából lehet szerezni axiális low ESR kondit? A Békán, bárhova próbálom, a gyárkémyény mindenhol galibáz.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #55354 üzenetére
Pont ezért nem kalibráltam a töltőimet, mert a legtöbb multiméter +/- 0,1% +/- 2 digit.
Na, tehát, ha azt méri, hogy 4,21V, akkor az lehet +/- 0,024V is. Két multiméteremből egyik 4,2-re 4,19-et, a másik 4,21-et mér. Sajna már nincs hozzáférésem labor feszültségmérőhöz, így nem tudom őket kalibrálni.
Jó, ok, 0,1V már nagyon sok.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Saccco
nagyúr
>>>>>>>>> Csak Saját felelősségre <<<<<<<<<
iSDT SC-608
Kalibráló menü előhívása:
- gomb-ot hosszan kell nyomni
- System information (az itt leírt PN számmal lehet kérni a feloldó kódot, SC-608-nál biztos, újabbaknál a következő menünél már a kód szerepel)
- hosszan kell nyomni a gombot, amikor csippan el kell engedni, majd újra, összesen 3-szor
- Voltage calibration (akkut is kell csatlakoztatni)
- a kapott kódot be kell "pörgetni" - Itt elakadtam, mert nincs kódom...
- hosszú nyomásra kijön a menüből
Ajánlom Joshua Bardwell kapcsolódó két videóját.
Az elsőben az ultimate megoldás, a másodikban rájön, hogy nem biztos az.
Szó van benne referencia feszültségről, kalibrálás pontosságról, stb.Ha nagyon elkalibráljátok, akkor rosszabb esetben kinyírja az akkukat, jobb esetben tűzeset is lehet!
>>>>>>>>> Csak Saját felelősségre <<<<<<<<<
A 2Warrior-ral frankón végig tudom zongorázni a csatornákat...
4V alatt tudom mérni a Mastech MS8209-cel 3 tizedesig. Közben már megnéztem a teszteremet is, az is mellé mér.
iSDT 1. cella, akku 4,42V, Mastech 4,39V, tesztelő 4,46V
ugyanez az akku iSDT-n
2. 4,48V
3. 4,34V
4. 4,40V
5. 4,55V - erre visít is
6. 4,31V[ Szerkesztve ]
-
-
Saccco
nagyúr
Most néztem meg közelebbről a cellafeszültségeket az iSDT SC-608-as töltőmön, háááát kalibrálni kell +/-0,1V van benne...
Persze, hogy az SC-608-at még nem lehet, csak a gyártótól kapott kóddal kalibrálni... most arra várok.Nem jó, hogy a 4,35 helyett belevág 4,46-ot...
-
vandor01
őstag
az volt a 4-ik verzio mikor a plust az aksirol vettem mert minimum kell 6V onnet etettem a VTX-et a vtxrol a kamerat... de a negativot az FC-rol... helyzet ugyanaz volt a kép jo volt nem volt textilesedes de az OSD felirat el-el tunedezett foleg 4S-en... ott mar nem is volt... ha stabil OSD feliratot akarok akkor az FC rol kell etetnem minimum a kamerat!... vki azt tancsolta elso lépésben egy kisebb kondit rakjak az FC 5V-jere csak a zavarszűres miatt... ha nem segit akkor meg egy nagy dudort az aksihoz is.....
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Saccco
nagyúr
"Akik vaciláltak a Taranis Q X7 és a Jumper T8SG között, azok pár szóban leírnák, hogy végül melyiket és miért választották. Mi volt a döntő szempont?"
A jobb gimbal-ok, nagyobb támogatottság (véleményes DeviationTX vs OpenTX). A T8SG legnagyobb előnye a multiprotokoll képessége, ez az egyik fő ok, amiért tetszett. Viszont mivel csináltam korábban egy nrf modult és nem terveztem mindenféle gépek összevásárlását így már nem volt annyira fontos szempont számomra. A FrSky a(z egyik) legelterjedtebb protokoll. Van rendes modulhely benne, ebbe tettem az nrf-et (Bayang protokoll + Silverware Bwhoop rulzzzz ). A T8SG másik előnye a kis mérete, nem mellesleg jár hozzá egy tok is, sőt még így is egy jó lépéssel olcsóbb, mint a Taranis. Hosszabb távon viszont szerintem jobb egy népszerűbb eszköz, mert lesz hozzá alkatrész és tapasztalat.
Ha az összes protokollt szeretnénk irányítani a Taranis-szal, amit a T8SG tud, akkor azért van egy jó kétszeres szorzó a kettő között.Amiért végül a Taranis lett nálam a befutó:
- Jó sok pontot le tudtam húzni rá (igaz a másikra is ment volna )
- Jobb gimbal
- Volt multimodulom, amit bele tudtam tenni
- FrSky népszerű protokoll, márka
- A csapból is ez folyik, a "nagyok" is ezt használják
- Nem hurcolom, nem gond, hogy nincs tok
- Bitang jól néz ki fehérben
- Beszél, rezeg, csipog - bármi bárhova beállítható
- 9X után nem totál ismeretlen forma és rendszer█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
david335
tag
válasz Teréz Atya #55332 üzenetére
Most rendeltem BG-n de ha nem lesz jó, kérek tőled
-
syler123
veterán
válasz KaiotEch #55343 üzenetére
20$-ért vettem. 4mm-es karok, 3,5mm-es alsó karbon lap, 2mm-es felső. Nekem megérte. Direkt ilyen "tankot" akartam. 122g.
6$-ért vettem hozzá még 2db kart, az lehet felesleges volt, de legalább olcsó.Nem tudom milyen Realacc-ra gondolsz, a legtöbbnek 1,5mm-es a felső része és 2mm az alsó, általában ezek törnek nem is a karok. Ráadásul a legtöbb buszformájú váznak a tetején nincs kivágva a velcro-nak hely.
Jackal2: Jól néz ki, talán a gofly még jobb
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
És a mikrokra mekkora kondit kell tenni? Én 350-est tettem, amit leloptam a Babyhawk R-ről.
Megszültem tegnap éjszaka az Akitainut (a tegnapi verseny meghozta a kedvemet ), nem lett szép build, van egy csomó hiányossága a váznak (na meg nekem is ), ezt majd tesztben leírom, plusz sok minden nem állt rendelkezésre, pl.:
- elég vékony AWG kábel a motorok hosszabításához (egy rémálom volt 1 centikkel meghosszabítgatni, mert PONT nem értek oda)
- normális vevő
- spacerezhető VTX
- elég saláta lett balról
- a buzzer nem sípol buzzer mode-ra, csak fail safre, szóval valami nem okDe repül, és most ez a lényeg, VTX jó, egész punchi, 78 gramm lett akku nélkül:
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
vandor01
őstag
tegnap mind a 4 variaciot vegigjatszottam a VTX/camera/OSD bekotessel....
a vegkovetkeztetes az hogy:1. ha az FC-OSD-et belerakom a jatékba akkor elcseszodik a kép
- ha innet etetem a kamerat akkor textiles a kep
- ha csak OSD jelet teszem a kamerara akkor a felirat el-el tunedezik
2. ha kihagyom az FC-et szép a kép de akkor nem feliratos a mozién elsokorben mielott egy 1000-es gumot bepasziroznék a tenyernyi gépbe csak az FC-> kamera 5V-jere teszek egy power filter [link] ez kicsi lapos a tower tetején elfér.... ha nem segit? johet a tumor!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Köszi!
Zmr Exlipse vázon a végtelen hely nekem is adott
-
fape
senior tag
válasz syler123 #55338 üzenetére
Sztem igen, pdb az kvázi csak kábel. mindegy melyik végén van. Ugyan ez igaz a esc-re is. Régen gyárilag volt ott az esc-ken plusz elektrolit kondi, csak sokat sírtak a vevők, a nagy helyigény miatt ezért leszoktak róla a gyártok...
Nálam 5V-ről megy a kamera+osb+fc és a 12V-ről a VTX. Én még biztos ami biztos alapon raktam az 5V-os és 12V-os bec ágra is egy-egy kisebbet (talán 16V, 330uF, ez volt kéznél ) Oda már nem kötelező a lowesr, elvileg ott már nincs nagy frekvenciás zaj.
Így utólag lehet nem kellett volna a plusz kondi, mert a haldokló motor miatt volt csak nagyobb a zaj (azóta cseréltem) Szerencsére a QAV-R vázban végtelen hely van, így simán elfér a 3 kondi. Plusz szűrés sosem árt[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
syler123
veterán
PDB-n elvileg mindegy hova tesszük? Az 1000-est én is a betápra tettem (pdb xt60 csatija), a 330-ast szintén a pdb-re tervezem tenni ahová a 4db ESC csatlakozik.
Látom ez a leírás ír is ilyet: "Where the ESC power leads are soldered to the PDB."
Akkor rendben van, kíváncsi leszek, 1000uF-ossal nem volt teljesen zajmentes a képem, pedig az minden vágyam
Azt írják, hogy a legjobb közvetlen az ESC-ek + - forrpadjaihoz, van ennek jelentősége, hogy most azzal a 2-3cm-el közelebb van az ESC-hez?
[ Szerkesztve ]
-
fape
senior tag
válasz david335 #55336 üzenetére
Ahova a betápot is rakod. Arra felé rúgna vissza, ráadásul minél közelebb van forráshoz annál hatékonyabb, csak nincs mindig hely a karon még egy kondinak is
capacitors for noise filtering in mini quad[ Szerkesztve ]
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #55333 üzenetére
most csak szobában lebegtettem meg, olyan akkuval, amivel 4p et kirepültem tempósan a 1104es géppel, de így nem volt vmi virgonc...na majd kertben. De aztán lehet a kajásabb propokat kell majd felrakni. Csak papíron ezzel 10% al kevesebbet húz csak, de 9a helyett 5öt kér...nem lett vna mindegy
"Oh my Goa'uld!"
-
Gh0sT
addikt
Akik vaciláltak a Taranis Q X7 és a Jumper T8SG között, azok pár szóban leírnák, hogy végül melyiket és miért választották. Mi volt a döntő szempont?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
-
ezoltan
tag
Mielőtt elromlott volna az idő,pörögtem-forogtam kicsit a Wizivel. ☺
Videó
Rendben működik az esc csere óta szerencsére...QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz syler123 #55328 üzenetére
Én Panát a Conradtól rendeltem. Nem volt olcsó, de gyanítható, hogy nem is gagyi.
Ma kétszer hagytam el az FrSky GPS -t a 130-as gépről. Egyszer épp arra járó faterom találta meg, aztán műanyagkötözővel is ráerősítettem, de újra elhagytam ott, ahol tippeltem az előző elhagyási ponton.
Aztán nem raktam vissza, mert fekete a színe, így elég nagy malac volt, hogy kétszer is meglett
GF 3025 kéttollú valóban nem egy villám, de tényleg tovább fenn volt a gép vele 05:30 a túlsúlyos géppel.
Megjöttek a szilikon elektromoscigi védőhuzatok, amiket az akkukhoz rendeltem.
Szerencsére jók lettek. Néhány akkut be is húztam már velük.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
syler123
veterán
válasz david335 #55327 üzenetére
Low esr kondi kell, itthon is van ilyen, de az értékeiket nem mindegyiknél tudjuk, de Joshua Bardwell ezeket összeszedte. Tehát ezek tuti jók, alul több fül van 1000uF...stb
Lehet hogy itthon is kapsz ilyet, de én vidéki vagyok, egyszerűbb KínábólBanggood-on pl rubycon van, annak az impedanciája 0,05 szóval az is rendben van.
4S-hez kell a 25V-os.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
mondjuk a 4in1 ESC-nel nem is tudom hova raknam a 4db kondit es ha foleg vmi 95mm-es gep lene oda csak max az 1db 1000-es dudor jatszik mint az Emax kis gepenel
[ Szerkesztve ]
-
Attix70
aktív tag
válasz Teréz Atya #55314 üzenetére
Nem feltétlen erre kell gondolni. Ha 4 db 250uF-os kondit raksz össze akkor az is 1000uF viszont jobb paraméterekkel fog rendelkezni (soros veszteségi ellenállás kisebb lesz). Nem véletlenül lehet az ESC-ken több db kerámiakondit párhuzamosan kötve látni.
Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #55323 üzenetére
Milyen propot használsz, Kingkong 5040? Mert ha az, akkor meg is van a közös pont.
Illetve az is érdekelne melyikkel nem remeg Ha a Dal 5040C-vel jó, akkor hajlandó vagyok azért a propért adni annyit amennyi. Megéri ha azzal nincs remegés.
Jackal2: Joshua Bardwell-nek mindenről van vidije
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #55315 üzenetére
Elméletileg nem kéne számítania, hogy hova van kötve a kondi, mivel elhanyagolható a PDB ellenállása.
Ha mégis bele szólhat, akkor azt tudom elképzelni, hogy RC filterként működik.
Más a BB logok alapján a Béka remegése fos propiknak kösznönhető. A KGB Projectnél és a Békánál a motor, ESC, FC ugyanaz. A váz és a propi más. A Frog váz nagyon merevnek tűnik, kb. mintha egy anyagból lenne öntve. Ha nem gyárilag hibás az egyik moci, akkor 99,9% h csak a propi lehet a ludas.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
syler123
veterán
Megint 16$ az Omnibus F4 pro v2
Kérdezném a nagyközönséget, ti mennyire vagytok elégedettek vele? Én 1-et használok, de eddig csak 2-szer repültem vele. Jó volt. Máshol olvasom hogy behal a bec rajta és kuka, más járt már így? Most vettem 1-et, de vennék még 1-et tartalékba, ha itt valaki hosszabb ideje használja / meri ajánlani. Nem nagyon van más alternatíva ebben az árban.
1800ft 1db OSD, az semmit nem tud, csak OSD. Annak le is mondtam a rendelését, inkább vettem egy ilyen FC-t.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz vandor01 #55316 üzenetére
Aszondod, hogy az FC-ről van most etetve a kamera? Lehet az UBEC Tecsó gazdaságos, aztán nincs kisimítva az az 5V. Kondi vagy egy LC filter lehet h segít rajta. Mármint az 5V-os ágon a kamera felé. Hogyha viszont bírja a kam az akkut közvetlenül, onnan etetném.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #55317 üzenetére
szerintem az OSD fosik bele a kepbe....
mert mas tapolasnal jo a kep....
a kamera eteteset atrakom az OSD rol az Aksira...
ez az uccso a 3ik verzio... azt kiderul vagy beborulCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
nalam a kep folyamatosan szar es konstans szar
ha megy motor ha nem ugyanolyan szar...
fuggetlen ARM/DISARMtol es sebessegtol.... alapszaresetleg ha nagyon megkuldom a vegen esetelg 1-1csik beugrik?
Nos ezekkel a bogyokkal azt kivehetem... de jo lesz a konstant szarra is?[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #55314 üzenetére
Troll level on?
Amúgy nem, nem azért jobb, mert nagyobb az összkapacitásuk.
4db 250-es is jobb lenne, mint az 1db 1000-es. Közelebb vannak a zajforráshoz, és egyébként is valami miatt ezek a 330-asok jobban szűrik a zajt, sok esetben ezekből 1db is jobban szűr mint az 1000-es.
Vannak ilyen videó összehasonlítások.[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz syler123 #55311 üzenetére
4*330uF=1320uF >>> 1000uF. Ki gondolná, hogy négy kicsi kondi jobb egynél, ha az összkapacitásuk nagyobb.
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #55311 üzenetére
koszi....
ha nem jon ossze akkor rendelek ilyen bogyot
de, hogy hova fer el? kis szarokon....CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
válasz vandor01 #55310 üzenetére
Én a Panasonic FM szériás low esr kondit vettem, még nem jött meg, de tesztelni fogom mennyire tünteti el a zajt.
Teheted arra a pontra ahol az akkut csatlakozik a pdb-re, én ezeket a piciket azokra a forrpontokra teszem a PDB-n, ahová az ESC-ek csatlakoznak (4db-ot), hiszen az és a motorok a legnagyobb zajforrás.
5 colos nagyobb gépen elfér ebből 4. Pici gépen lehet 1db is megszünteti a zajt.
Vagy veszel 1db 1000uF-os kondit a betápra, de én úgy tudom jobb a 4db 330-as minden esc forrpontra.
Itt van Joshua Bardwell videója, benne egy lista az ajánlott low esr kondikról. Hogy amit vettem hamisítvány-e, az majd kiderül, ennyi pénzért nem szabadna hogy az legyen.
szerk: Akkor tuti kondi kell neked, gondolom a vtx-ed szűrt 5V-ot ad a kamerának azért nincs zajod, ha az FC-re kötöd akkor pedig szűretlen, zajos.
Amúgy low esr kondi kb kötelező, minden alkatrészed megóvása érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #55304 üzenetére
na ha tudnam akkor nem kerdeznem!
azaz erdekes ha mashogy kotom be a VTX es CAMot akkor jo a kep
pl
Aksi->VTX->CAM csak ekkor az OSD el-el tunik 3-4S-en de kep tiszta...
Aksi->VTX es FC->CAM ekkor textiles fugetlen ARM-DISARMTOL
meg ezt megprobalom:
Aksi->VTX es Aksi->CAM azt kiderul....2-4S el hasznalnam.... mekkora bogyot rendeljek johet link is
na es ezt hova forrasszam? a tapkabelre?
Johet kep is! na talaltam ezt azt en is....[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
válasz david335 #55305 üzenetére
Köszönöm, aki esetleg nem tudná, a Furibee Geniuser-ről van szó.
Annak ellenére hogy Peaceliker megfertőzött ezzel a grammoljuk ki hozzáállással,meg a tökéletes váz+tökéletes propellermérettel, ez a gép tökre tetszett. Jó erős, jól össze is van rakva, az antennát meg el lehet fordítani 90 fokos könyökkel és kész.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
syler123
veterán
válasz vandor01 #55303 üzenetére
Gondolom első körben mindenki a low esr kondit mondaná, de benne vagy már annyi ideje a témában, hogy az biztos van a gépen.
David335: igen, de túl magasra sem szabad tenni, a 3-as egy Joshua Bardwell által ajánlott érték, én hiszek neki, jobban ért a témához mint én
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz vandor01 #55291 üzenetére
erre [link] vki? vmi otlet/jotanacs?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest