-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggggg5
csendes tag
válasz Allien #61623 üzenetére
Nekem a B5W 2,5km-re elment és az nem a vége volt, a B2 pedig 4km-nél is többet tud IDEÁLIS körülmények között.
Szerintem az antenna fogyasztása jelentéktelen lehet, néhány mp (de pl egy 600mW-s adó már sokat. A gyári bugs 1800mah akku: 13,32Wh. A tx egy 12 perces repülés alatt max 4W*0,2h= 0,8Wh energiát zabál.)
"A másik oldalán meg egy Xiaomi wifi extendert szoktak ajánlani. így a wifis kép stabilabb, bár, a fogyasztásra kihat az antenna csere."
Ebben több dolgot nem értek. A xiaomi repeater tudtommal 2,4-es wifi-t tud csak, és azt se hogy ez miért hat ki a fogyasztásra. Milyen bugs-od van?[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy szerintetek melyik alkatrész mehetett ki ebben a Rádióvevőben?
Az eset még múltkorában történt, mikor PDB rövidzárat kapott, azon keresztül az FC, és a Rádióvevő a FC-től kapta az feszültséget.
Nem világít a led, az első képen látható chip melegszik.
Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #61696 üzenetére
Általában sehol, ahol paypallel fizetsz. . Csak letétben van és jelzik, hogy kifizetted.
-
sketchifun
senior tag
Drónozás amatőr módra 2.0.
Az alany egy Hubsan H122D. Fpv ohne, talán később. Világítás van, 3 akku tele, nyomassuk. Első felszállásra kirepüktem az akksit. Remek. Landolás egy kicsit göröngyös volt, de éppségben talajt fogtam. Akku csere.
Felszállás után egyből faág, zuhanás. Felveszem, látszólag semmi baja. Propok megvannak. Na akkor gyerünk tovább. Felszállt, de már emelkedés közben hallottam, hogy fura a hangja, és 1,5 méternél magasabbra nem is emelkedik.
Hazahoztam, a kárjelentés:
A jobb hátsó propeller hibátlan. Remek. A bal hátsó egyik oldalában fehér folt, tehát meghajlott. Bal első szintén, épp hogy bennemaradt a csavar, gondolom a rázkódás miatt.
Jobb első látszólag sértetlen. Viszont a kengyel, ami a tengelyen tartja, hosszirányban eltört.Meglepő, hogy mindezek ellenére még felszállt, és ha emelkedni nem is, de stabilan egyhelyben lebegni képes volt.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
AMDaZERG_1
senior tag
Jött nekem ma a BG-ről egy csomag, de ilyen sorozattal:
2018.11.05 rendelés leadása, a csomag már itt az asztalon, és semmi extra! 375Ft postadíjjal!
Amit meg húztak 2018.10.30 rendelés és 913Ft postadíj! feladás dátuma 2018.11.13!!!
Lehet, ha nem noszogatom őket még most sem történt volna meg a feladás.Persze a vám is eléggé visszafogott. Ez a ma megkapott csomag tegnap jött be az országba!
Van csomag, ami 2018.11.09 én érkezett az országba és még semmi. Ebből több csomagom is van.[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61689 üzenetére
Én azt mondanám, hogy a BG/GB hozzáállás megfordult. Most a BG a tróger, a GB meg néha hihetetlenül gyors.
-
Island
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #61689 üzenetére
Sztem karácsonyhoz közeledve mindegyik beadja kulcsot ugyanúgy mint tavaly. Ekkora igényt egyik oldal sem tud/akar/fog kiszolgálni. Aztán februártól minden megy tovább rendesen.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Eddig is használtam motor alá puhítást, de a menetragasztó állandóan elkezdte kajálni, és puffadt a szilikon.
Bár mostanában már másmilyen típusú ragasztót használok, ami jobbnak tűnik, de gondoltam nem rendelek a motorok alá, és rakom anélkül.
De közben találtam itthon is egy komplett szettel.A Banggood kezd elromlani, mert átvette a GearBest béna szokását. In Stock, aztán kapok egy kódot, ami hetekig nem változik. Minap írtam is nekik, hogy nem került postára a csomag, aztán válasznak a szokásos szöveg, hogy béna vagyok. A kódot a 17track.net oldalon tudom megnézni.
No, ez nekem pont elég is volt. Elmagyaráztam, nem béna barom vagyok, hanem ők nem küldték postára a csomagot. A kódot meg meg tudom nézni, és van csomag, amit később rendeltem mégis az asztalomon van!
Ezt tegnap küldtem el nekik, és milyen érdekes ma már a postájukon van...
A múltkor egy váz volt hasonló helyzetben, ami ugyan kikerült a postára, és onnantól vége is lett az attrakciónak. Meg kellett várjam a 60 napot és kiszúrták a szemem 100 ponttal meg a pénzzel.
Ennek persze hangot is adtam, bár pont annyi értelme, mintha ide a kínai boltosnak mentem volna le panaszkodni ez miatt.
A GearBest meg házhoz jött a pofonért
Küldött egy felmérés tesztet
Termék minőség, szállítás, élmények...
No, ez nagyon jól sült el, bár az is pont annyit ér biztos, mint a fentebb írt kínai boltosnak adtam volna le a véleményem a gyengeségeikről.
Selejt, kamu termékek, "in stock" mégis heteket várok, hogy postára kerüljön a csomag.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61680 üzenetére
Nekem van mindegyik alatt..
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
GTENG T908W-hoz milyen néven forgalmaznak motoros modult?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
-
AMDaZERG_1
senior tag
5"-on érdemes softmountolni motort? Vagy elég csak akkor, ha netán már megfáradt és remegőssé válik?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz kriszbon #61678 üzenetére
Lehet elértél arra a pontra, ahol már károssá válik a dolog...
Bár én egy 130-as gépem kezdtem el megbontani, mert a RunCam Split bekerült a tartalék Wiz X220s gépbe.
Az épülő Novába meg megy egy úton lévő RunCam Split 2S. Kettőt meg "nem akartam" venni, és ez a legoptimálisabb (számomra) megoldás, mivel a kis gép úgyis elveszti erejének ~25% -át a Splittel, és úgyis két gépben van (volt).
A 3" gépekre meg már nem költök. Split kamerához nem elég a 1106 motor, hogy élvezzem is a lehetőségeket. Erre egy iFlight iX3 145mm vázzal szerelt 1106 600kv motoros gép ébresztett rá. Eszméletlen jól mozog a levegőben, míg a HD kamerás gép inkább csak jól mozog.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
kriszbon
őstag
Halljátok már azon veszem észre magam, hogy spekulálok nem kellene-e kiszednem valamelyik gépemből az F3 vezérlőt, és belerakni az új kreálmányomba.
Csak az a gond hogy F3 Deluxe változat csak 1 gépemben van(azt meg nem igen szedném szét), a többiben Acro változat lett rakva.
Így az új gépemnek a felső platniját el kellene csúfítanom a GPS modul mellett, még a barométer és magnetométer modulokkal, nem beszélve a sok vezetékről.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
sketchifun
senior tag
válasz Johnny_vT #61675 üzenetére
A Tv éppségben megúszta, illetve a berendezés is.
Egy prop eltört.
Csere, kivittem a parkba, nézzük. Hát nem felém indult a rohadék. A prop helyére B-t tettem.
További 2 prop tört ezáltal, újabb csere után 3 akksit sikerült egy két bukfenccel kirepülni.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Sajnos berázza a QAV250-es vázat a [Gemfan Flash 5552x3] [Prop is].
Hiába gyenge a váz az ilyen nagy propellerekhez. Vagy valamelyik motor tengely üt egy kicsit, 2 már ki lett cserélve, de lehet másik 2-őt is ki kellene.
Csak ahhoz meg egyáltalán nincs kedvem.Jut eszembe, ez csíkozás hullámzás szerintetek a rezonanciától van(van Soft Mount a motoroknál) vagy valami más okozhatja, és egy LC Filter megoldaná a dolgot.
Vagy még van az a lehetőség, hogy rossz helyről veszem a villanyt a kamerának vagy a VTX kapja nem megfelelő helyről?A linkelt videón még nem is látszik annyira, ha kicsit nagyobb igénybevételnek van kitéve, annál jobban látható.
[Ezen a videón] jobban látható.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Johnny_vT
senior tag
válasz sketchifun #61674 üzenetére
Scotty, kárjelentést!
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
sketchifun
senior tag
Kedves urak. Németországi Conradban beújítottam egy Reely racer drónt.
Nos, a saját illetve környezetünkben élők testi éppségének, valamint az egy hete vásárolt 55 colos Samsung Tv éppségének érdekében javaslom mindenkinek, eszedbe ne jusson, hogy csak kipróbálod a nappaliban.
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz Geller72 #61671 üzenetére
Akksi nélkül?Attól függ,milyen messze dobod és milyen ívben.
Szép,letisztult (LR?) gép,nagyon tetszik.A vevő-antennád milyen fajta,illetve ebben milyen vevőt használsz?
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61666 üzenetére
Remélem igazad lesz.
Csak az bánt most, hogy nem tudom folytatni a kreált vázamat az F3 Deluxe vezérlő miatt, mert az még rengeteg idő amire ideér.
Arra is ráfér az AVAN propeller, igaz hogy elkeskenyítettem a karokat, viszont ahogy néztem csavarásnak hajlításnak sokkal jobban ellenáll mint a QAV250-es váz.
Egyszerűen összecsavarozva jóval erősebbnek tűnik még így is.
Igaz 4mm-es Martian karokból van csinálva, meg 3mm az [alsó platni] és 3mm a [felső platni] érdekes hogy a leírásban 2mm-t írnak, mert amúgy 3mm-es.
Na meg ami nem volt kapható, meg sok képen látom hogy nincs is, sokon meg látni hogy van, egy 2mm-s összefogató platni a karok fölé, amit én készítettem el.Csak a fránya vezérlő miatt most áll az egész befejezése, mert azért kíváncsi lennék hogy hogyan repülne egy 6"-s proppal egy 300g-os gép(aksi nélkül).
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Allien
veterán
válasz Mcrazy #61656 üzenetére
Ha kapható lesz külön epic váz, akkor én is beszerzek egyet. Csak azért, mert egy kicsit tágasabbnak nézem hátra fele, és oda beférhet egy vtx akár.
Ami a táv, és antennát illeti, alap helyzetben szerencsére tévedsz! A gyári antennával is megvan akár az 1 km is! A Bugs 5w-vel tutira! De, erősebb antenna, nagyobb fogyasztás. A drónon ez nem nyerő, mert yhx is eléggé kevés az a kb 10 perc. De, majd ha megjön az antenna, és a repetert be tudom üzemelni, akkor majd letesztelem, hogy mennyit esik a rep idő, úgy, hogy most rajta van egy plusz kamera adóval, a wifi antennát meg ugye át cserélem. Bár, két félét vettem, az egyik asszem már 8dBi-s. De, először maradok majd az 5dBi-snél.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61664 üzenetére
Na nem baj, van keményebb, de az csak [5552x3-as] még úgy sem volt kipróbálva soha, csak [divatbemutatón volt].
Na meg van 5550x2-es, azokat sem próbáltam még ezen a gépen, csak a Walkerán, és azon nagyon jók voltak.Jó nagy evezőlapátok, ráadásul nem túl nehezek.
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #61662 üzenetére
Nagy bátorságomban ráraktam az [AVAN Long Range 6038] propellereket, de ezek nálam ehhez a vázhoz egyáltalán nem jönnek be.
A 250-es vázat 65-70Km/h körül már nagyon berázza. Most vagy azért mert az Arm csak 3mm a prop meg nagy, vagy nincs kiegyensúlyozva rendesen, vagy még az is lehet azért mert nagyon vékony hajlékony gyenge a prop vége. Lehet erősebb vázon nem viselkednének így, de olyanom nincs. Kemény propeller nem rázza így be a gépet [QAV250 Avan 6038 prop] .
Jut eszembe, hogy még [Ezek] az AVAN propok is berázzák kicsit, ezzeknek is nagyon hajlékony vékony a vége.
Ja igen, és elfelejtettem bekapcsolni a Flysky FS-i6 távon a Boostert, így valószínű az egy db gyári antennával repültem ami a fogantyúban van oldalt.
Pedig mióta tervezem hogy teszek előre egy visszajelzőt, vagy kapcsolót(vagy mindkettőt).Gondolom ha nincs áram alatt a Booster, a rajta levő antenna nem sokat ér(de ezt nem tudhatom).
Akkor vettem észre mikor leszálltam és kikapcsoltam a távot, meg gondoltam lehúzom az aksit mert merülni szokott jobban még úgy is ha a Booster nincs aktiválva.Ilyen szempontból azért elég jó a Flysky X6B vevő, még ha nagy és nehéz is elhelyezni.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #61661 üzenetére
És [Itt a másik] ahol az RTH is tesztelve lett.
Hála az itteni közösség tagjainak most már rendben működik ez a gépem is, nem csak kapcsolóra jön haza, hanem teljes jelvesztésre is, pl. lekapcsolt táv.
Ja meg ha földön van a gép már de áram alatt, és táv lekapcs akkor szépen elkezd csipogni is.Azért majd teszek bele egy új FC-t ha megjön, már úgy is megrendeltem EU raktárból vagy 2 hete biztos, csak még nem ért ide.
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #61660 üzenetére
Lehet, és ahogy észrevettem az olcsóbb alkatrészek egyre silányabbak(Alis).
Lejjebb amit írtam, meg kaptam választ is, arra meg most [Ezt] léptem, van egy hosszabb verzó is ahol az RTH-t is tesztelem, meg telefonnal felveszem a leszállást is.
Majd összevágom/csapom és azt is felrakom(a kitakarást meg megcsinálom később majd).Most örömömben hogy tud ismét repülni azzal a vacak F3 Acro vezérlővel a másik gép, amit az este/éjjel kínlódtam össze, hogy csak feltoltam.
Tó nincs a környéken, csak az a patak 2 oldalt 2,5-3m magas náddal meg sűrű magas gazzal.
Érdekes hogy fentről mennyire nem létható hogy milyen dzsindzsa az egész, meg milyen keskenynek néz ki, pedig gyalog elég átvergődni rajta.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61658 üzenetére
Őőő.. igen gondolom, amivel egyszer probléma volt azzal nagy valószínűséggel ismét előfordulhat.
Már beugrott hogy 2x bootolt ez a gép, de azért repült, még jó hogy felvettem vidire, meg az is jó hogy a saját udvaromig "elsiklott" amúgy nem szoktam ennyire bent kanyarodni a kertek felett, az ördög nem alszik alapon (fülig csipás is a rohadék) [Pont ezzel] a géppel volt (1:40 után), de aztán cseréltem FC-t, de valami más bibi is lehet.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz kriszbon #61655 üzenetére
De most csitt csak halkan, mert egy multkoriban tönkrement F3 Acro vezérlőbe próbálok lelket verni, és úgy látszik felmászott a legújabb iNAV.
Valami volt vele, már nem is tudom pontosan mi(talán 2x bootolt vagy nem tom) még a régi először megjelent 1.9.0 iNAV volt rajta, ami már elismerte/felismerte a hamisított magnetokat HMC helyett QMC-k az utóbbiak.
De ez még szerintem ilyen tesztpéldány lehetett, mert Teréz Atya mikor rábukkant hogy kiadták ami kezeli ezeket a Magnetokat, azonnal felraktam.
Azóta is az volt fent, de nem volt teljesen rendben vele minden.Aztán frissíteni akartam de nem engedte magát, majd nagy nehezen az Stm bevetésével ráment de úgy sem működött, mikor configurátorral nagy nehezen elindult a Flash, félúton megállt és attól kezdve tégla lett.
Vagy 2 napig küzdöttem vele, de az istenért sem lehetett vele semmit csinálni.
Így félretettem vagy jó egy hete, most hogy nem lett melóm a másik gond miatt, gondoltam előveszem.
Kapásból elsőre Stm indításával nyitottam, és láss csodát elsőre látta, majd felraktam az új progit vele, de azzal nem indult a Configurátor, így azzal is felraktam ami elsőre hiba nélkül sikerült is.
Ráadásul el is indult a configurátor, kíváncsi leszek meddig tartja meg a progit, mikor jelentkezik valami hiba.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Allien #61623 üzenetére
Az EPIC kinézetre nekem is jobban tetszik, mint az MJX. Ahogy a videókat nézegettem, majd a saját B3 mini távomat szétszedtem, meggyőződésem, hogy az összes távban ugyanaz a gyenge antenna van. (ami sík terepviszonyok közt max 200-300 méterre elegendő) Ezt az antennát ki kell cserélni és az irányíthatóság távolsága mindjárt megnövekszik.
Jobb híján nekem is ez lesz a következő játszós gépem, mert sokat kell még youtuboznom, olvasnom és tanulnom ahhoz, hogy összerakjak egy profi gépet. És ahogy látom a hozzáértőknek is okoz még gondot a sok Kínai hulladék.
Azt meg főleg nem értem, hogy amikor fillérekért állítanak elő egy 5 dbi antennát csatlakozóval együtt, miért fektetnek energiát egy nem sokkal kevesebbért előállítható fos antennába.Üdv: Mcrazy
-
kriszbon
őstag
válasz Peaceliker #61654 üzenetére
Nem sokat(1-2 perc), amíg bekapcsoltam a szemüveget hogy mit látni, meg a portok beállítására néztem rá.
Ennél sokkal hosszabb ideig be volt dugva sok gépem számtalanszor.
Na meg hogy a VBat port + füstöljön(szénné átégett) el az elég érdekes, persze utána már ott zárlat lett, így vitte a procit is.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
válasz kriszbon #61652 üzenetére
Ma használtam el az utolsót, megkapta a "Falcon 180". Már ha lehet Falcon 180-nak nevezni, csak a motor maradt meg és a vtx De 180-as vázat vettem hozzá, szóval...
Ezeknél Betaflight OSD van, azt teszel ki amit szeretnél. Gondolom ugyanez van Inav alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz syler123 #61648 üzenetére
Én szívesen kipróbálnék egy F4-es FC-t, ha hozzájuttatsz pár napon belül egyhez.
Mert Pü még nem jött F3-ra.
De ha nem valami [hasonló] OSD menüje van(jó fele adat van csak kint) akkor annyira nem jó az az OSD nekem.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #61649 üzenetére
Értem
Nekem a Jumper t12 plus van egy ideje úton, kíváncsi leszek. Tudom, mindegyiknek van nyűgje, elvileg ennek nem sok, a legtöbben szeretik. Már várom, akku már megjött hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
válasz Geller72 #61646 üzenetére
Miért ragaszkodtok még ezekhez, fapados, no osd stb....??
Nekem 3 gépen van Omnibus F4 pro V2, ki lehet vele repülni a világból. Apropó kirepülni a világból, amiről beszélgettek, ilyen 10km+ os távolságok, elég nyálcsorgató, pedig már így is sokat beleöltem ebbe az egészbe, de még ki tudja... Jumperbe is mehet az a modul gondolom Igaz drágább, mint maga a táv...
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61646 üzenetére
Néztem én is, de eddig nem jött meg sokkal gyorsabban mintha a Priority szállítást választom Kínából.
Nem mellesleg Kinából csak 5900Ft körül van nem 8300, és mivel több mindent is rendeltem onnan, így egyértelmű volt hogy az olcsóbbat választom.
Az az 1-2 nap különbség így már nem számít, ha egyáltalán előbb jönne EU raktárból, mert onnan még eddig soha nem jött meg gyorsan.Közben nézelődöm magyar boltokban is hátha hozzájutok hamarabb, de nem igen találni értelmes áron FC-t, meg úgy egyáltalán sem F3 Deluxot.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz kriszbon #61645 üzenetére
Nem mellesleg a deluxe van Eu raktárban 5-7 nap szállítással.
(Csak ne a B2C-t válaszd!! )
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61644 üzenetére
Nem gondolnám, mert ki/el van emelve a carbon laptól kb. 3-4mm-t az egész ESC.
A felülről fotózástól látszik csak úgy hogy közel van.
Persze azért alánézek annak is, mert ezek után úgy is mindent le kell ellenőriznem.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Geller72 #61642 üzenetére
Nekem is műanyag csavarokkal van minden, meg Soft mount is van.
Sőt még nem is csak úgy rá volt forrasztva a forrasztó szemre, hanem át volt dugva a furaton és a másik oldalon rendesen megforrasztva.
A múltkor egy Matek PDB-re rádugtam az aksit, és a beforrasztott csatlakozó környékén azonnal szénné égett minden.
Jól volt bekötve minden, mert átnéztem, meg a másik nem csinált ilyent.
Arra gyanakszom hogy a többrétegű nyák lemezeknél a közöttük levő vezető sávok között nem megfelelő a szigetelés ezeknél a vackoknál.Jaj most annyira depis lettem hogy nem juthatok hamar hozzá F3 Deluxe vezérlőhöz, hogy csak na.
-
Geller72
veterán
válasz kriszbon #61639 üzenetére
Hasonló nekem is volt, akkor zárlatra gyanakodtam. Mindenesetre ezek után mindig nylon csavarokat/anyákat, távtartókat, soft mountokat használok ilyen helyeken. Akkor ha jól emlékszem a spacer nem volt müa, hanem talán alu. Abban a gépben nekem is deluxe van 10dof. De nekem akkor megmaradt. A vtx antennám olvadt le.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Képzeljétek tegnap majdnem befejeztem a legutóbbi kreálmányomat, mikor beütött a katasztrófa.
Már össze volt szerelve teljesen, az OSD-t szerettem volna még beállítani, mert már más be volt állítva.
Mondom lehúzom az aksit(nem volt rajt sokat akkor) erre egyszer csak füst szikrázás még talán láng is kicsapott az Deluxe FC és a 4 in 1 ESC közül.
Na mondom ennyit a 4 in 1-ről, hát nem, mert ahogy visszabontottam az FC-t az volt megégve a Vbat + ágánál, de szénné égett ott minden.
Nem, nem volt rosszul bekötve, és már eddig is sokszor rá volt dugva az aksi és semmi gond nem volt vele.Az a gond hogy hiába rendeltem az éjjel a GPS mellé(mindjárt 2-t is) Prioritással, de még arra is várhatok vagy 2 hetet biztos.
Most itt ülök a semmivel, mert másik gépnek sem tudok nekiállni, mert annak meg váz nem jött még meg.
Más FC meg nem igen lenne jó ehhez a géphez csak a Delux 10 Dof, mert a különálló barot és magnetot nem lenne hova tenni, meg aztán az Acro vezérlőm sem jött még meg.
Sajnos nem úgy van hogy fellépek a netre és gyorsan megrendelem Magyar boltból, hétfőn átadják futárnak vagy Postára dobják, és kedden már szerelhetem is a masinát.
Hej pedig de nagyon jó lenne már befejezni gyorsan, csak úgye ez a fránya F3 Deluxe vezérlő meggátol benne.Ja, amúgy talán emlékeztek hogy erről a vázról van szó.
Itt meg a keletkezett bibi, amúgy a proci egyik kivezetése is megpörkölődött (döglött lett az FC).
Valami ötlet hogy mitől is történhetett, meg másra is jöhet Pü-ben.
.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz ezoltan #61636 üzenetére
Erről még konkrétan nincs, de én a helyedben nagyon nem aggódnék. Az a 10+ km nagyon nem vicc szokott lenni, a TBS 40km+-t ad erre a vevőkjére R9 modullal, a saját moduljával 50-et. A VTX sem para, a TBS vtx-el elég durva videókat láttam YT-n. Nem beszélve arról, hogy nem csak 5.8Ghz-es vtx-ek léteznek.
De pl. az AKK FX2 ultimate 1200mw-os.Szintén Oszinak van erről egy jó cikke.
Repülőgépes LR vonalon sokkal többet lehet erről megtudni. Ahogy olvasom, ott eleve az AKK dominál.
Egy kis Yt-s LR teszt. . Ha jól látom 27km-nél fordult vissza. .
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz Geller72 #61635 üzenetére
Ez a mini eléggé szimpatikus,baromi apró.
10 km hatótávot ír,ha másfél-max két kilométer meglenne üzembiztosan,már boldog lennék.Nyilván a videojel a szűk keresztmetszet itt már.
Van erről a típusról személyes tapasztalatod már?QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Geller72
veterán
válasz ezoltan #61634 üzenetére
R9Slim, min/micro, TBS Crossfire micro/nano...pl..
Oscar boncolgatja itt éppen ezeket a dolgokat.
A Fenrir X6-on éppen TBS Crossfire micro v2 van, bár az pont nem annyira kicsi, de elfér nekem a vázban. Tulajdonképpen ugye, az egy 5"-os váz, hatos karokkal, tehát neked szerintem a hawkon simán el kellene férjen. Annyi, hogy nekem egy kicsit meg van emelve a body, nem a rövid távtartók vannak benne. Az R9 minik viszont tényleg kicsik. A TBS micronál az frsky slim is kisebb.
Az X6B az batár, annál már az XSR is sokkal kisebb.Ez a mini. Ezt mondjuk majd repcsire applikálom. Nem is a mérete miatt vettem amúgy, éppen n agyon akciós volt. .
Viszont tényleg baromira kicsi.-
"Specification:
Brand name: FrSky
Item name: R9 Mini 4/16CH 900MHz Telemetry Receiver
Numbers of channelon-EU Version: 4/16CH (Telemetry)
Operating Voltage Range: DC 3.5V – 10V
Operating Range: Up to 10km or above
Dimension: 16*10mm (L*W)
Weight: 1.1g (including antenna)Feature:
- 915MHZ (Non-EU Version)/ 868MHZ(EU Version)
- Mini size and superlight weight
- S.Port enabled and support telemetry data transmission
- (Support F.Port, download firmware to support the function)
- Supports redundancy function
- Low latency and high precision
- With RSSI output in SBUS
- Detachable Ipex connector antenna" -
ezoltan
tag
válasz Geller72 #61632 üzenetére
Milyen vevőket rendeltél,amik ki is használják a modult?
R9 például szerintem baromi nagy.Anno egy FS x6b beépítése is kudarcba fulladt helyszűke miatt bizonyos gépeken.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Geller72 #61632 üzenetére
És milyen eszközökre volna szükség, ha LR -re áttérnék?
Taranis Q X7 a távom. Esetleg, ha ajánlana valaki a legjobbat, és a még jól használhatók közül, hogy lássam mivel kell számolnom ez esetben. Ja, és van -e hátrány a jelenlegi R-XSR vevőhöz képest.
Ennél maximálisan kihasználom a telemetria adta lehetőségeket, vagyis logolom az adatokat.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Geller72
veterán
válasz ezoltan #61631 üzenetére
Én ezért szerelek át lassan minden gépet LR-re. Az Xlite-hoz megjött a modul (a multi is), akcióban vettem egy csomó frsky vevőt, plusz a tbs vevőkből is vettem anno többet, amikor a tbs vtx-ek is jöttek. Az új Fenrir X6 is már ezzel épült. Pár hete nekem kétszer is volt olyan, hogy "beájult" a gép. Mindkét esetben relatíve alacsony magasságon, de baromira közel hozzám. Mindez egy olyan géppel, amivel bármelyik irányba elmegyek alapból 800 métert és semmi gond nem volt eddig. Az utolsó, közelinél tisztán hallottam, hogy rebootolt a gép. Ilyen az elején sokszor volt a Snapperrel is, majd egy új BF flash után ez megszűnt. Ettől függetlenül nem tudnám azt mondani biztosra, hogy a BF miatt volt, de tény, hogy azután a Snapi helyrejött, többet nem csinált ilyet.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #61629 üzenetére
Értem...Nos,én ilyen távolságra csak LR modullal mernék elrepülni.3-400 méteren is van,ha úgy fordulsz és betakar a géptest,drasztikusan beesik a jelerősség egy pillanatra.Ennek több mint háromszorosán ez a jelenség drasztikusan erősödhet szerintem.
Sajnos tudom,milyen érzés.Egy nagyon jó gépem veszett oda nekem is tavaly.Drága a tanulópénz a fene egye meg. 😶
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz ezoltan #61628 üzenetére
Taranis Q7 és XSR vevő (F.Portosítva) és még az előjel sem volt, amit szokott veszély esetén jelezni, hogy a telemetria kapcsolat megszakadt. Akkor még valamennyit lehet tovább menni, de már csak ésszel. Szóval még ez sem volt ennél a távolságnál, vagyis még lehetett volna haladni.
Vandor, Csepel a bermuda
Az új géppel nem fogok kétes területeket látogatni, azt már eldöntöttem... De a többi gépet sem veszem rá ilyen hülyeségekreDjuree, szerintem itt nem volt szerepe a víznek, maximum annyi, hogy a víz nem az a terület, ahova elsétálok, és felveszem a gépet.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #61619 üzenetére
Milyen távval és vevővel mentél el másfél kilométerre?
-
vandor01
őstag
részvétem.... ez igen fajo lehet elveszteni egy gépet a sok meloval....
de legalabb megvan a csepeli bermuda háromszog masodik pontja
1. hazatok elott a dombormű
2. a banyato
3...? majd a következő gép megtaláljalehet vami atsugároz a föld masik vegéről az igazi bermudabol!
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Djuree
félisten
én nem régóta drónozok de azért azt gondolom h a víz megbolondítja az alján lévő szenzorokat. tele van a yt ilyen vizbe esős videókkal. elvileg ha 10m-nél magasabban mész nincs gond, de én víz felé sosem fogok menni a sajátommal. pedig csábító lenne mert vannak itt is tavak meg szigetek de nem éri meg.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Toncsi
aktív tag
Yuneec Q500-al van valakinek tapasztalata? Erőssége/gyengesége?
-
Allien
veterán
válasz Geller72 #61616 üzenetére
Ajajjaj! Ne keveredjetek, segítek! A két gép ugyan az! Csak, a külső más! Az MJX-n sincsen FPV kamera! Kivéve az enyimen, mert arra külön raktam. Caddx Firefly-t tudtam bele rakni. Elé kötöttem egy 5V-os BEC-t, igaz, barkácsolni kellett, de megérte! Az eredeti tervem az lett volna, hogy megpróbálom az eredeti kamera videó kábelét kivágni, és arra rá kötni egy transmittert, de rcgroup fórumán se tudták megmondani, melyik a video jelkábel. No tehát! Wifis FPV jelátvitel van ebből következően. Nomármost! ggggg5 újonc nem is oly régen (#61389) hozzászólásában persze hibásan linkelt, de a lényeg, hogy lehet felturbózni a dolgokat! (pl helyesen linkelve a YT videó) Az egyik része, a kamerában lévő két 5,8G antenna lecserélése 5dBi-sre! Példa:
[link]
A másik oldalán meg egy Xiaomi wifi extendert szoktak ajánlani. így a wifis kép stabilabb, bár, a fogyasztásra kihat az antenna csere. Ezért ami tuti segítség az extender.
Ami meg a gyári kamerát illeti:
Azaz, ha nem egyértelmű. az adón van egy tekerő gombocska, amivel lehet távvezérelni a kamerát! (gimball trimmer néven szerepel asszem a manuálban)Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
AMDaZERG_1
senior tag
kriszbon
(ezek szerint törölték...)
Igen, kellemetlen elveszíteni, de esetemben sokat nyomott a "bevállalós" butaság
Bár már többször sikerrel átmentem a tó azon részén, most valószínűleg leárnyékolt a váz.
Annyira nem rágódom már rajta, és ezt csak azzal tudtam orvosolni, hogy már megrendeltem Split 2s-t, egy böszme (szerintem silányabb) BN880 GPS modulom van itthon, bontatlan Eachine 2206 2300kv motorjaim vannak idehaza, a várt ReadyToSky Nova vázak már az országban vannak, de lehet mégis Eachine vázba építem tartaléknak, mert abból is van idehaza egy. ESC meg már a múlt héten rendelve lett. Egyedül az FC nincs még eldöntve milyen legyen. Nincs nagy árkülönbség az Omnibus F4 és a Holybro F7 között, bár az F7 nem indokolt, viszont nincs nagy különbség a Holybro F4 és az F7 között, így lehet inkább utóbbit választom.
VTX meg belemegy, amit korábban az X220s -hez kaptam gyárilag.
Az első gép (Lizard95) elvesztése jobban aggasztott, pedig az egy kupac izé volt.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
AMDaZERG_1
senior tag
Hopp...
Kiadott az Eachine egy új gépet!
Egész tűrhetőek a paraméterei! (szerintem)
Bár az enyém már jó mélyen fekszik ~30 méter. Tegnap fájó búcsút vettem tőle.
Megsejtette, hogy hamarosan már csak másodhegedűs szerepet tölthetne be, így elköszönt...
Úgy történt, hogy megjött a speckó lengyel antenna, amit rá is akasztottam az Eachine TX805 adóra, ami meggyőzött, így el is botorkáltam vele 1500 méterre, de visszafele jövet gondoltam nem kerülöm meg a tavat, hanem a szűk résznél levágom az utat, így irányba vettem a kavicsbánya közepén található félszigetet, hogy az felett "végigbotorkálok". Már akkor rossz érzésem volt, mikor ez a gondolat a fejembe szökött, de már nem változtattam elképzelésemen. Fura, hogy így megéreztem, és még a telemetria adatokat is visszanéztem a távirányítóból nem -e én disarmoltam a gépet. De megnyugodtam, hogy a tegnapi
kiemelten zűrös napom után mégsem bolondultam meg...
Szóval nem disarmoltam a gépet. Szóval a szigetre forduláskor fura mozgása lett és fejre állt, a kijelzőn olyan volt, mintha újraindult volna a rendszer, majd fel is állt (a rendszer), de már nem volt idő semmire, max arra, hogy összepakoljak, és közelről szemügyre vegyem a helyszínt. GPS adatok alapján bebizonyosodott a tó kellős közepén gondolta azt, hogy ha nem elsőszámú, akkor bye!
Semmi előjele nem volt, hogy gond lehet, leszámítva a megérzésem.
És akkor eljött, hogy többet víz felett SOHA!
Az RSSI mutat némi esést, de fene tudja. Amúgy meg lehet betakartak a karok, amikre ki volt vezetve az antenna... Nem tudom.
A RunCam Split 2-t és az SD kártyákat, ás úgy az egészet sajnálom, mert a vázon is melóztam egy csomót, meg a GPS modul sem volt egy alsókategóriás.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
enterlaci
senior tag
válasz Geller72 #61616 üzenetére
"A lefele "nézést" manuálisan kell beállítanod kézzel, felszállás előtt. Szerintem." na túrok valami manual-t ehhez, hátha. Az ára egyébként 46k lenne, de benne van a kontroller is, 2 akksi - ez is több mint elsőre akartam, de még nem 60 és nem 100...majd eladom ha kinövőm
Úgy látom itt (is) az árak döntenek mindenben, naná! Nem fogok tovább lépni pénzben most, kicsit nézegetem még az "onboard" videókat és próbálok okosabb lenni..to all:
u.i.: ha van még hsz a témámban, jöhet persze
[ Szerkesztve ]
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Geller72
veterán
válasz enterlaci #61612 üzenetére
Képes lenézni is. Gyanítom, hogy ez a bugs kamerája. Annyiban változtatva (rontva) a helyzeten, hogy ott legalább volt FPV kamera, ami normális analóg realtime képed adott vissza szemüvegre, ahol a távon vezérelve tudtál indítani-megállítani videót, vagy fényképet készíteni. Itt marad a wifi, mint (elég szar) opció. A lefele "nézést" manuálisan kell beállítanod kézzel, felszállás előtt. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
..viszont az epik inkább van közelebb a 60 ezerhez, mint a harminchoz..De ha 30 helyett van 60.ad, akkor lehetne már század is, annyiért tudok tűrhetőt. .
Mondjuk itt elég jó árban van és van több EU-s szállítási ország is.
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
nagyon jó a kis telló de én 2 hét alatt kinőttem és beleszerelmesedtem a drónozásba, csak sajnos nem a szezonja lesz már. azóta már parrot bebop 2 van, ez már igen komoly kis cuccmány, bár drága. sajnos a tellot eléggé behatárolja a wifi hatótáv, bár a wifi bővítővel javul a helyzet valamelyest, de én azt már kis se bontottam, mert mire megjött itt volt a bebop.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
enterlaci
senior tag
válasz Geller72 #61611 üzenetére
Jó, na sejtettem nem ugrok árkategóriát, pláne rögtön kezdésnek..
Szóval a Tello csak előre lát, nem rossz a FOV. Látom van itthoni bolt is és hozzá vezérlő is 10k-ért, egyszerű és nem kell szoftverrel bajlódnom.
Az - egyenlőre csak szerintem partyban lévő - X5 epik viszont képes lenézni is. Tehát ez pl különbség ha jól látom. Máskülönben miért inkább Tello mint epik? Vagy van-e még esetleg 1 bármi ami említésre érdemlő.Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
Geller72
veterán
válasz enterlaci #61608 üzenetére
Lehet hozzá kontrollert is BT-n keresztül párosítani. Eddig elég drága kontrollert fogadott csak el, ami magában 10k körül volt, de valaki írta, hogy meg lehet hekkelni. Nekem Xiaomi MiTu van, semmi olyan problémát nem produkált, mint amit néhányan itt írtak (olyanok, akiknek éppen nem is volt ilyen gépük). Az olcsóbb, eddig nekem bármilyen BT paddal ment, saját 4 GB-os memóriája van, etc. De szerintem is vedd meg a tellót. A háztetőt is tudod vele filmezni, de a magasság határolót is le kell gyalulni majd belőle. . Van erre is leírás, fórum, stb. A kijelzőt ezután is bámulni kell, ha tudni akarod, hogy mit filmezel. . Mert amit ott látsz, azt "veszi".
-
enterlaci
senior tag
válasz Geller72 #61607 üzenetére
Fú ennek a tellonak jóval stabilabb a képe! (mint a jjpro x5) Tetszik.
Kontorllerel érdemesebb gondolom, gyorsabb átvitel lehet mint mobil irányítással? ...na meg nem kell bámulni a kijezlőtJohnny_vT: Mi lenne az a büdzsé aminek nem fix a kamerája?
[ Szerkesztve ]
-
enterlaci
senior tag
Üdv!
Olvasgatom a hsz-eket, de tudnátok azért 1-2 típus tippet adni, mert kezdő drónosként nem biztos hogy jól választanék..
Kezdőként olyan lenne jó amiben a kamera már a lehető legjobb, épülő házikót megörökíteném.. (természetesen nem várom el a hdr-fényérzékeny-4K60fps-t ) és árban mondjuk 25-35k-ig elmennék. Élőképes távirányítóért cserébe is hajlandó lennék többet áldozni rá, ha egyáltalán használható ebben az árkategóriában az ilyen megoldás.
Egyébként talán nem sajnálnám ha gallyra megy, mert kisgyerekek a családban is szívesen kipróbálnák, ez is fontos szempont. Persze ha nem törjük rommá akkor előbb utóbb tuning irányba fogok menni, ismerem magam..Létezik ilyen?
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Johnny_vT #61603 üzenetére
vagy mikor BG akcios spammel basztat és a kép szerint
48ejroert tukmalja a "szar fos" 2antennás EV800D-ét már már vettem volna
ezt mikor rakattintok csak a megjobb sima 1antennás van 48-ert...
kapják be.... akcios levél nélkül is anyyi.....[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Johnny_vT
senior tag
válasz -szabi- #61601 üzenetére
Annyira nem tudom komolyan venni az ilyen termékeket. Mikor odaírják a képre, hogy:
"PROPELLER
Provides strong and sustainable power supply for the motor"Vagy amikor a kamera lencséje körül nem Zeiss, Leica, esetleg egy egyszerű Sony díszeleg, hanem "Camera Drone Video Photo". Apropó, ki lehet cserélni ennek a gépnek a kameráját vagy túlságosan bele van integrálva a rendszerbe?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Geller72
veterán
válasz AMDaZERG_1 #61600 üzenetére
Nem fogod megbánni. . Kuponod van?
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- További aktív témák...
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest