-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #74274 üzenetére
Egyébként hihetetlen, mit nem bírnak ki, nekem a Mini 3 Pro esett vagy 6-8 métert téglára (konkrétan egy sírban, de már nem lakták), mikor elbasztam a beltéri repülést. És az oldalsó gimbalvédő elemen kívül semmin nem látszik. Másik Mini 3 Pro-t találtak kollégák erdőben, a memóriakártya alapján faszán belerepült kis vietnámi a fába, aztán majd 2 hétig feküdt a drón. Megpucoltam, és gond nélkül repült, csak ugye bindelve van a tulajhoz, így sajnos használhatatlan (nem kell valakinek kis pénzért alkatrésznek?).
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #74272 üzenetére
Lelökted vele?
-
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #74084 üzenetére
Megnéztem PotatoJet bemutatóját, egyre jobban tetszik, csak nem biztos, hogy elég az optika arra, amire nekem kéne (fotogrammetria szűk belterekben). A mérete és az, hogy nem gáz, ha nekimegyek valaminek nagyon tetszik, ahogy az is, hogy mindennel IS irányítható, meg minden nélkül is.
Meg az ára is jó. -
Grillo
őstag
válasz kbhuinfo #73979 üzenetére
Mi találtunk egy MIni 3 Pro-t, rajta lévő képek és a final videó alapján a távolkeleti turiszt nekirepült a fának az erdőben. Aztán nem találta meg, vagy nem is kereste.
Kipucoltam, működik szépen, de 5 használat után letiltott, mivel másik felhasználói fiókhoz van regisztrálva, mint a kontroller.
Hivatalos DJI forum adminisztrátoron keresztül elvileg kapott üzenetet a tulaj, hogy vegye fel velem a kapcsolatot, de nem kaptam emailt sajnos. Így most van egy drón a polcon dísznek. -
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #73901 üzenetére
Tello?
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #73816 üzenetére
Nekem a tablet merült le a Phantom4-nél egyszer, de mivel akku még bőven volt, és a kontroller is élt, simán stoppoltam mindent, átszereltem a telefonom, és lehetett menni tovább. MOndjuk ehhez az kellett, hogy tőlem mindössze 20 méterre volt a drón, és olyan 5 méter magasan, egy kihalt mező közepén. Ha nem látok rá, ez bizony bazi ijesztő lett volna (így is az volt). Szóval ja, nyagyon kell figyelni, hogy ne történjen emberi hülyeségből származó kár.
Az autón nem panaszkodik, hogy mágneses interferencia, és kalibrálni kell mindent mindig? Nekem a Saprk-kal, meg talán P4-gyel is arébb kellett mennem az autótól, pláne nem volt jó a teteje felszállásra.
-
Grillo
őstag
válasz Quaresma #73790 üzenetére
Ismerkedni jó a Spark, ha az akkuk jó állapotban vannak, akkor még sokáig kiszolgálhat. Kamerája szerintem elfogadható a saját szintjén, de ne akarj vele sok százméterre elkóricálni, úgysem fog menni. A wifi hack segít ezen valamennyit, de nem csoda az sem.
Esetleg azt még nézd meg, hogy mondjuk van-e hozz propeller még, az tud fogyni. Gimbal működjön hiba nélkül, aztán kész. Én szerettem, amíg használtam. -
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #73701 üzenetére
Attól függ, ki az adott objektum őrzéséért a felelős. A Karmelitánál a készeléti rendőrség jár el. A fent említett Információs Hivatal egy nemzetbiztonsági intézmény, innen már logikus is a kiírás.
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #73701 üzenetére
Én azt gondolom, és valamennyire látom is, hogy vannak intézmények, területek, ahol a drónos dolgot nagyon komolyan veszik. Itt ha más nincs, de legalább a DJI azonosító rendszere (vagy valami hasonló alternatíva) fel van szerelve. Hogy ez tud-e beavatkozni, irányítást átvenni, vagy csak kiír egy ilyen figyelmeztetést, meg a diszpécser oda tudja küldeni a KR-est a kontrollerhez, az gondolom változó. De egyre több helyen van ilyen, és kormányzati épületek tervezésénél/építésénél már konkrét tervezői feladat az elhelyezése sokszor. Aztán ez mivel jár, az más kérdés, gondolom az, hogy lát a rendszer egy azonosítót, ami nincs regisztrált tulajhoz kötve, az annyi. Ha nagyon közel van, vagy egyáltalán van rá ember, akkor megpróbálják tettenérni, ha nincs, akkor nagyon mást nem tud tenni, mint hogy nézi, merre repül, problémássá válik-e a helyzet.
-
Grillo
őstag
válasz Celtis #73632 üzenetére
Ez sajnos egy nagyon hosszú téma, de ha mondjuk a szabályozás miatt a drónozók 60 %-a óvatosabb, körültekintőbb, már van valami haszna. Az, hogy egyébként jelentős mennyiségű kitétel nehezen teljesíthető, és sokan emiatt nem repülnek, az a másik dolog. Az, hogy van mondjuk 5%, aki fasz volt, és az is maradt, az meg sajnos az élet területén mindenhol megvan. Természetesen a %-ok hasraütés útján jöttek létre.
Ha valaki szeret vadászni/horgászni, de nincs engedélye, akkor ő a rapsic. Drón esetében nem tudom, van-e hasonló szó, de magyaríthatunk valamit. Szóval nem csak itt áll fenn a szabályozva van, de minek kitétel. -
Grillo
őstag
válasz F.E.K.. #73627 üzenetére
Én is azt mondanám, hogy kell egy drón, amivel le lehet követni, mikor elindul vissza. Akár látszódhat az is a leszállási területen, hogy milyen autó (céges, hatóság, bármi), amivel járnak. Onnantól meg tényleg annyi, hogy ha ez alapján vállalhatónak tűnik, hogy leszedni valahogy, aztán jöjjön be magánterületre. Videó, több ember, hogy ne egyedül legyél.
Ha nagyon hangos, nem lehet egyébként valami nitrós helikopter, vagy más játék? Biztos drón? Valami fotót próbálj róla készíteni.
-
Grillo
őstag
válasz SeniorTilla #73415 üzenetére
Tello?
-
Grillo
őstag
Kérdés a témában. Adott egy állami múzeum, mint üzembentartó. A drónnal tudományos céllal repülök. De az eredményét lehetséges, hogy felhasználják a jogszabály szerint a múzeum által végzendő szolgáltatáshoz, amihez szolgáltatási szerződés kötődik. Van biztosítás a Mini 3 Pro-n, de valóban kötelező-e ilyen esetben (ha pl. csak a tudományos doksiba rakok be 3 fotót, amihez nem kötődik pénz)?
-
Grillo
őstag
válasz Sirandrish #72963 üzenetére
Ja. Korábban már próbáltam, de akkor nekem nem ment. Lehet akkor teszek megint egy próbát.
-
Grillo
őstag
válasz Sirandrish #72961 üzenetére
Lefordítod ezt androidra?
-
Grillo
őstag
válasz Sirandrish #72958 üzenetére
Az biztos. Mikor próbálta utána olvasni, mit is lehetne tenni, kb. az jött ki, hogy várni kell, majd megjavul...
-
Grillo
őstag
válasz Sirandrish #72956 üzenetére
Nekem lejárt a regisztrációm, utólag újítottam meg, azóta nem tudom használni.
-
Grillo
őstag
válasz Marci112233 #72874 üzenetére
Lehet hozzá kijelző nélkülit is venni.
Annyi a minikkel kapcsolatban, hogy a szelet kevésbé bírják, mint nagyobb társaik, de ha ez nem gond, akkor tökéletes lehet.
Én 3 akkuval venném, és így az elsőt kb. fel lehet tölteni powerbankról, mire a harmadik lemerül. Már ha van rá szükség. -
Grillo
őstag
válasz Marci112233 #72870 üzenetére
Hát passz, én is csak a google-t használnám. Igazából szerintem nagyon nagyot nem hibázhatsz a Mavic vonallal sem, ha simán fotó/videó a cél, kollégák Mavic 2-vel készítenek nagy területekről terepmodellt, igaz most váltanak 3-asra.
Ha minden igaz, hamarosan hozzájutok egy Mini 3 pro-hoz, kíváncsi leszek rá, még szerintem ez is teljesíti, amit te szeretnél. -
Grillo
őstag
válasz Marci112233 #72866 üzenetére
P4 Pro v2? Van nagyon sokért mezőgazdasági felmérő változata is.
De a sima is bírja 30 percet levegőben, 1 km táv nem kihívás, a szelet is elég jól kompenzálja. -
Grillo
őstag
válasz vandor01 #71604 üzenetére
Én azzal nem akarok vitatkozni, hogy egy ekkora whoop esetében van-e értelme bármi szabályzásnak. Én csak arra válaszoltam, hogy mi van a szabályzásban.
Nem kérdés, hogy rossz a törvény és a vhr, de ettől még ki van hírdetve. Azt meg mindenki eldönti, hogy betartja-e vagy nem.
Az A1/A3 nem egy túl összetett anyag, 4 óra alatt végig lehet érni a KTI ingyenesen elérhető tananyagán, abban benne van minden, ami kell.
Az A2 már gebasz, nincs felkészítő anyag, meg olyan területeket is érint, ami azért nem feltétlen kell a többségnek.Ráadásul azonos tudással kell rendelkeznie egy merevszárnyú modellezőnek, egy whooposnak meg egy DJI Matrice-t reptetőnek. Hatalmas különbségek.
-
Grillo
őstag
válasz vandor01 #71599 üzenetére
Nem mész a közelébe. A BP CTR-ben benne van Kistarcsa, Pécel, Maglód, Gyál, Gyömrő, Monor és Budapest több kerülete, majd a teljes pesti oldal.
Az, hogy betartható-e, más kérdés, az, hogy ellenőrizhető, megint más. Csak hülyeséget ne terjesszünk, így is rohadtul átláthatatlan az egész.
-
Grillo
őstag
Él a KTI oldala. Bár még azért szerintem nem végleges...
-
Grillo
őstag
válasz Intruder2k5 #71065 üzenetére
Jó, de az volt a felvetés, hogy ne pdf legyen.
-
Grillo
őstag
Repültem 3 akkut a Telloval, hát, szegény néha nem is tudott haladni széllel szemben még speed módban sem.
Fotók esélytelenek voltak, mert legalább 30 fokban döntve állt egy helyben is.
Talán holnap jobb lesz. -
Grillo
őstag
Még egy kérdés. Ha gyakorolnánk a nagy DJIok előtt, akkor olyan gép, ami mondjuk 50k alatt van, és holnap megevhető, mi az ajánlott? Bugs3 és társai?
-
Grillo
őstag
Urak, segítsetek!
Adott egy céges környezet, alapvetően fotogrammetriára használnánk drónokat, aminek a lényege a faszán működő útvonalrepülési képesség, és a fasza optika a jó sorozatképek érdekében. Egyenlőre a Phantom 4 és a Mavic 2 között nem tudunk dönteni. Szerintetek? A Phantom 4-nek melyik verziója érné meg? 700 bruttó körül jó lenne, ha megállna.
Másik, kisebb, de hasonló célra Spark, vagy esetleg Fimi/Zino? Más alternatíva? 200 ezer alatt kéne tartani.
Fenti gépek kontrollereivel lehet PCn szimulátoron gyakorolni, vagy nem alkalmasak erre a célra?
Köszi!
-
Grillo
őstag
válasz kolomisi #63280 üzenetére
Lehet csak én lepődtem meg, de én is többet vártam a tesztek alapján.
Ha gondolod lövök át 1-2 képet, vagy videót, de utóbbit nem is nagyon lövök.
Ugye a másik, ami lehet, hogy a telefonommal nem tökéletes az együttműködés, és azért van esetleg. A Moto G5 képet sem ad, a Samu J3 2017 igen, azzal használom. -
Grillo
őstag
válasz kolomisi #63271 üzenetére
Szerintem a Tello nem alkalmas komolyabban szelfi célra sem. Fotót lőni vele még csak-csak lehet, de olyan videót nem tudtam felvenni még, ami nem szakadozott be, pedig használok wifi jelerősítőt, és kontrollerrel irányítom. Nagyon közelről sem sikerült, külterületen sem.
-
Grillo
őstag
válasz nyesix #62317 üzenetére
Tello szerintem nagy beltérre, mármint egy sima lakásba. Ráadásul minden papír, stb repül a fenébe, ami a közelében van.
Kültérben enyhe szélbe még jó, erősben már nem fogsz tudni vele semmi csinálni. Másrészt a wifi miatt sok hálózat közelében jelvesztés, vagy gyenge jel lesz még extenderrel is. Én pl. a budai vár szélén, egy olyan telken, ahol semmi hálózat nincs, simán elvesztettem a jelet, és ott állt a levegőben a gép percekig, mire vissza tudtam szerezni. Volt alatta vagy 6 méter semmi, nem voltam boldog. Pedig már vagy harmadszorra repültem ott, korábban ennyire nem volt baj.
Amúgy jó kis gép, de szerintem alap hozzá a kontroller.[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz Peaceliker #61803 üzenetére
OK, köszi!
-
Grillo
őstag
Urak, Tello-val illik ilyen hidegben repkedni? Holnap kéne lőnöm pár képet. Mennyire bántja a 0 fok körüli/alatti hőmérséklet?
Meg megjött a Gamesir kontroller is...[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz Ļantos #60943 üzenetére
Esetleg valami középkoribb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Gyúrósok ide!