Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
E770
aktív tag
Sziasztok!
Manapság hogyan lehet egyéni beállításokat tenni a VGA kártya aktív hűtésének venti fordulatszám / hőmérséklet függvényére?
a driverben valahol vagy erre keresni kell külön programot?
-
InfiniteReality
őstag
Szerintem írok megint az AMD-seknek, kiváncsi vagyok mit mondanak... tudjuk hogy a TDU2 egy optimalizálatlan vacak, de hogy egy I7-960-on és 6970-esen 1920x1080-ban SZAGGASSON az nonszensz. Amikor épp nem szaggat, akkor gyors és megy rendesen, de nagyon be-be szaggat, főleg online amikor a játékosok megjelennek...
-
Motion_Blur
félisten
-
Crossfit007
senior tag
CF-et hogyan tudnám globálisan kikapcsolni a karin?
GTA4 nagyon nem szereti, mint azt írtam fentebb is...
Előre is thx! -
Mukorka
addikt
válasz
Crossfit007 #15892 üzenetére
Nekem sincs bajom egy vga-val... Most is jól megy csak cf alatt hal be. Azért lenne aktuális mert már közel 2 gb textúra modom van és nagyon nem mindegy hogy mindegyik 2048x2048 nem pedig gyári 512x512
Végülis a 11.11a csak letiltotta a második kártyát gyárilag míg a b és a c visszakapcsolná de hiába mert rossz az egész. Ha kikapcsolom ugyanott vagyok mint az a-val
[ Szerkesztve ]
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Mukorka #15891 üzenetére
Én 11.11a-t használok és Skyrim úgy hasít, mint a fénysebesség.
6990-esem van, de egy GPU-n fut és bőven megvan 45-50 fps is nagy terepeken is FULL HD-ba ultra grafikán.Javaslom vezérlőpultból távolitsd el ati catalyst managert majd úgy rakd újra 11.11a-val, nekem ezzel semmi bajom játékokban sem.
[ Szerkesztve ]
-
Mukorka
addikt
Ezt én nem értem. Ezek az új 11.11 a,b,c driverek első telepítés során hibásan teszik fel a ccc-t és nem indul. Ha újrarakom utána jó. Ez az egyik bajom míg a másik hogy írják ezzel már tényleg bekapcsol a cf skyrim alatt. Hát, lehet hogy megy de cserébe villog a kép és iszonyat vakító brightness kapcsolódik be. Amint kikapcsolom a második kártyát megjavul...
Máshol erről nem olvasok, inkább olyanról hogy villog a víz meg zöld textúrák vannak de nekem ilyen nincs csak ez a villogás és fehérség :/ meg hogy fel se teszi működően a ccc-t -
_DiEGO_
őstag
válasz
fonseca #15882 üzenetére
Az ilyen [videókat ] sem játsza le ?
-
Crossfit007
senior tag
GTA4 nem nagyon szereti 6990-es karimat, amióta ez van ilyen 2-3mp-ekre is megáll a kép a játékban ha éppen körbenézek vagy kocsival egy nagyobb látóterületű részhez érek. :S
FPS is igen kevés, ilyen 19-20... LOL...
Hogyan tudnám CF-et kikapcsolni GTA4-hez? -
bobalazs
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #15875 üzenetére
Ez mind szép és jó, de mivel vegyem le? Catalystban - ahogy mondtam az alap 1000 Mhz memória freki alá nem enged menni, míg korábban catalystban ezt 500ra le tudtam venni.Ati tray toolsban meg próbáltam, de akkor meg a Requiem gém kressel, márpedig catalystos módszerrel nem kressel(t).
-
_DiEGO_
őstag
válasz
InfiniteReality #15884 üzenetére
Akkor is ha a Kompatibilitás mód : Vista
Épp hogy elmúlt 3éves a game , nemisolyanrégi az
És gépigénye is csekély ... -
InfiniteReality
őstag
válasz
fonseca #15882 üzenetére
Ha minden Flash videonál ezt csinálja, érdemes az ATI supportnak írni. Nagyon korrektek, a leveledből csinálnak egy hibajegyet, és pár napon belül a fejlesztők válaszolnak.
Annak ellenére mondom hogy korrekt a support, hogy amit én írtam nekik, arra nem igazán válaszoltak pozitivat...A hibám: 6970-nél (ha esetleg valakinek van ilyen kártyája, megerősíthetné vagy cáfolhatná) a Red Alert 3 játék közben elég sűrűn villog (azaz 1-1 pillanatra teljes fehérre vált a kép) fullHD (1920x1080@60Hz) felbontásban. A kártya a TV-vel HDMI kábellel direktben van összekötve.
Azt írták a játék túl régi, ezzel ők most nem foglalkoznának, ennek ellenére várjam meg a következő drivert, hátha valami más hibával együtt ez is orvosolódik. Pontosan ezt fogom tenni, ha az új driverrel is csinálja, írok nekik megint. A "hibajegyem" nyitva maradt.
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
hi.6850 kartyara mi a legjobb driver most ?
-
fonseca
tag
Nos kipróbálva. Silverlight felment,aztán visszatoltam a catalystot is,persze az első videónál zöld háttér,és pár másodperc után fagyás.
Most megint szedjem le a catalystot?
-
_DiEGO_
őstag
válasz
fonseca #15879 üzenetére
Nálam ez is [telepítvel] vagyon
-
_DiEGO_
őstag
-
fonseca
tag
Sziasztok. Egy kis segítséget kérnék. Mióta feltettem a legújabb catalyst-ot,nem tudok netes videókat lejátszani. Zöld háttér és közben a hang megy,aztán az aktuális böngésző lefagy.Próbáltam többféle böngészővel is,a helyzet ugyanez. Végül leszedtem a catalyst-ot,és a videók újból mentek,de ez így nem megoldás.köszi
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Crossfit007 #15858 üzenetére
Egy tipp. .NET 2.0 kell a CCC-nek nem a 4.0. Bár nem tudom függőségek tekintetében mi változott, de .net 1 és .net 2 két különböző dolog volt és külön kellett őket telepíteni.
Nem tudom, hogy a 4 tartalmazza-e a korábbiakatAmúgy milyen OS amin ügyködsz?
-
bobalazs
nagyúr
Tegnap win újratelepítés után, felraktam - automatikusan- catalyst 11.11-et.
Ma downclockolás címszóval látom hogy nem lehet 1000 mhz. alá rakni a ramot- Rad. 6670
Előzővel, nem is tudom mit használtam lement 500-ra is - felraktam a 11.6-ot de detto ugyanaz. 5let? -
InfiniteReality
őstag
(#15866) Crossfit007
Szerintem a Win7-nél ez már nem olyan kritikus. Előfordulhat hogy egy program otthagy szemetet, de ott már nem jellemző annyira, mint XP-nél. Illetve a Win7 nem is "esik szét tőle" annyira mint az XP.(#15864) Crossfit007
Minden böngészőből el lehet távolitani a szemetet értelmesen, és meg is teszik (kivéve az IE, ami azért fenthagy ezt-azt). IE-t ez és más megfontolásból sem sűrűn használok böngészésre, vannak sokkal jobb alternatívák. -
polonic
félisten
válasz
Crossfit007 #15864 üzenetére
1. Talán magából a böngészőből. Nem kell ehhez külön program. . .
2. Nem kell teleszemetelni mindenféle programmal. Aztán, ha meg benne is marad uninstall után bármi a registryben, az miben érint téged hátrányosan? Nem lesz tőle lassabb a windows.Ez itt of egyébként.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
InfiniteReality #15863 üzenetére
És akkor böngésző szemetet meg kézzel törlöd le, vagy hogyan?
Meg amit letörölsz programot, sokszor bennehagyja Win-be registry kulcsokat.
Akkor azokat, hogyan távolítod el? -
InfiniteReality
őstag
válasz
Crossfit007 #15862 üzenetére
Az ilyen registry pucoválók olyat is képesek kitörölni, amit nem kéne. Win7 (főleg 64 bites) esetén pedig nem is nagyon használnám, kevésbé szemetelődik mint az XP (ha a programok eltávolitását MINDIG a vezérlőpultból kezdeményezzük, s nem a program saját ikonjával).
-
scope2007
addikt
válasz
Crossfit007 #15859 üzenetére
CCleaner még sose kavart be nálam.. pedig hetente lefuttatom
-
polonic
félisten
válasz
Crossfit007 #15859 üzenetére
Egy újabb bizonyíték, hogy nem kell használni, már ki lehet jelenteni, hogy ezt a semmire sem való programot.
Én írtam régebben is, hogy ez okozott problémákat.
-
Crossfit007
senior tag
Közben sikerült megoldani, CCleaner kavart be egy szépet.
-
Crossfit007
senior tag
Azt az üzenetet kapom mikor megpróbálom kézzel elindítani, hogy:
CLI.Implementation fájl vagy szerelvény vagy annak függősége nem tölthető be.
A rendszer nem találja a megadott fájlt.Hát de könyörgöm volt csökkentett módban Driversweeper futtatva, .NET Framework 4.0 újrarakva és semmi...
Nem értem én ezt... :S -
Crossfit007
senior tag
válasz
scope2007 #15856 üzenetére
Ma volt újrarakva intelre való váltás után rögtön. Ezért is fura az egész.
Meg az mitől lehet, hogy SSD-m néha befagy random időnként ilyen 30-60mp-ig és akkor folyton világít a ledje egeret is tudom mozgatni, de semmilyen más programot nem tudok közben megnyitni, most is miközben írok folyton ég a led, és semmit se tud megnyitni mellette. :S
Szerintetek mitől lehet ez?Jmicron vezérlő van a Z68 chipsetes ASUS Maximus Gene-Z-men.
Mi okozhat ilyen problémát? -
scope2007
addikt
válasz
Crossfit007 #15855 üzenetére
oprendszer újratelepítés mikor volt? sok hardver cserélődött? mert akkor ez biztos megoldaná
-
Crossfit007
senior tag
Fent van Framework 4.0 is, meg hozzá biztonsági frissítések de semmi...
-
Crossfit007
senior tag
Mától intel gépem van ( ASUS Maximus Gene-Z, i7-2600k ), és egyszerűen installnál nem települ fel a catalyst driver, pedig eszközkezelőből töröltem Intel HD integrált VGA driverét is, de úgy se rakja fel a Control Centert, csak a drivert. Mi lehet a probléma?
Remélem nem alaplap - VGA inkompatibilitás van, mert akkor kivágom gépet a francba. Nem szeretném ha mostmeg 200e-res 6990esemet kéne kukázni.
Volt már driver sweeper is csökkentett módban, de semmi...Előre is köszi a segítségeteket!
-
scope2007
addikt
erre valaki?
azóta se tudom átméreteezni a képet a TVn.. felbontás ugyanaz mindkettőn.. [tv, monitor]
de a tvn a képet kicsit még szét kellene húzni, hogy a tv képernyő teljes felületén kép legyen -
joecontra
addikt
-
_DiEGO_
őstag
válasz
HabyRolika #15846 üzenetére
HabyRolika - nem neked - sry
joecontra
Driver és CCC megegyező verzió ? Előző rendesen lelett uninstallálva telepítás előtt ? Temp könyvtár mikor volt törölve utoljára ? Illetve Program Files mappába is van 1-2 mappa amit manuálisan kell törölni... és a végén a friss telepítés.
Innen szedted le ? [link]
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx#2[ Szerkesztve ]
-
HabyRolika
tag
Sziasztok! volna egy kis gondom csak most nem tudom eldönti hogy mitől lehet meg gondolom nem ez a legjobb hely erre.
Van egy Samsung S23A300B monitorom és egy Sapphire 4850 512 Mb DDR3 256bit-es karim! következő a gondom tegnap felhúztam újra a Win7-et előzőleg is ez volt a gépen és a monitornak van egy Magic Tune progija ahol lehet állítani. de ez most nem működik, nagy nehezen az ATI Catalyst-ban feltudtam tenni a felbontás 1920x1080-ra de játékoknál 1600x900 a max amit enged és nem ismeri a monitort a Win7 de a speciális beállításoknál igen. itt egy kép róla [link]
a segítséget előre is köszönöm -
joecontra
addikt
Hali!
Mit kell csinálni, ha a CCC cses*ik indulni? W7 64 bit.
Üdv,
J[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
-
scope2007
addikt
hali!
valaki nem tudja véletlenül miért nem tudom a catalystba állítani a csúszkát?
méretezési beállítások? pipát is kivettem, úgy se jó :S 11.09el rendesen működött, most sehogyan se... nem aktív a csuszka -
polonic
félisten
válasz
Idiofil #15839 üzenetére
A drivernek ezt verziószámát nem tudom, most megnézni sem tudom. De ha 11.11 whql-t töltötted le, akkor az jó.
Nem tudom, hogy otthon miként lehetne kideríteni. Biztos van megoldás rá egyébként. Tápos topikban vagy azonnali vga-s kérdések topikjában érdeklődj. Ott többet tudhatnak.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
polonic #15837 üzenetére
Köszönöm, felraktam a legújabb drivert...Vagyis nem tudom
Device manager-ben azt írja, hogy up-to-date (2011.10.25ös dátummal és 8.911.0.0-s verziószámmal.
Ámde manuálisan leszedtem az AMD oldaláról a 2011.11.15ös dátumú, 11.11es verziószámű drivert, de nem változott semmi...
Ki lehet valahogy deríteni, hogy táp vagy VGA gond-e?
Mind2 garanciás, csak hogy merre induljak elSzerk: Most leszedem a régi drivert és újra felrakom az újat...Hátha akkor már azt fogja mutatni...
[ Szerkesztve ]
-
Idiofil
aktív tag
Hali mindenkinek!
Segítséget kérnék. Játszok-játszok, aztán elmegy a kép,(monitor kiírja, hogy nem kap jelet) és az egyik ventilátor (ha jól veszem észre a VGA ventilátora) elkezd nagyon magas fordulaton menni. Driver miatt csinálhat ilyet? 4850 Vapor-X es videókártyáról van szó. Valakinek van tapasztalata, hogy milyen driver a legjobb hozzá?
Előre is köszi
Üdv -
Imi Csabi
tag
Üdv.
XP (32bit) alá egy ASUS HD5470-es kártyához keresek mobility drivert, de sehol sem találok. Support oldallal semmire se megyek, mert nem listázza ki az ati kártyákat, nincs miből választani.
Tud valaki segíteni? Előre is Köszönöm.
-
InfiniteReality
őstag
Akkor nem feltétlenül, hacsak nincs az említett játékokkal problémád. Mert elképzelhető, hogy Nálad is orvosolja a problémát, annak ellenére, hogy nem írták. Viszont ha az említett progikkal nincs gondod, annyira nem fontos feltenni, ez csak köztes javítás, s így csak a felsorolt dolgokat javitották benne. A legutolsó stabil kész változatot érdemes használni (11.11 egyéb jelölés nélkül). A 11.12-ben úgyis benne lesz minden, ami az ilyen a-b alváltozatokban keletkezik.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
4770-hez érdemes lekapni a 11.11b-t mert csak 5000 és 6000-hez írják -
harcikoca
senior tag
Heló, a Driver - San Francisco-val próbálnék játszani, de mikor odajut hogy a kocsit kéne irányítani csak fekete képvan, mega térképet látom semmi mást. Videókat meg ilyeneket látok. lehet hogy driver baj? vagy egszerűen túl öreg már a videokarim?
-
joecontra
addikt
Hali!
A tiling-ot hol lehet kikapcsolni?
Üdv,
J -
scope2007
addikt
válasz
default. #15828 üzenetére
próbáltam a másik kérdésre is megoldást találni..de nem találom amit régen használni szoktam.. lehetett profilokat menteni... bizonyos órajelekre.. volt 2D és 3Ds profilom.. most valamiért nem találom.. lehet azzal ki lehetne vitelezni azt is hogy a színprofilokat is elmentse külön.. de nem találom
valószínűleg az új ccbe már nincs ez? vagy vak vagyok még
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
válasz
scope2007 #15827 üzenetére
értem, kösz. nos, nekem egy HD 4850-em van, ehhez gondolom nem fontos leszednem az újat.. vagy ?
a másik kérdésre tudtok válaszolni?
"Az AMD Catalyst képes olyanra, hogy van mondjuk 3 képernyő beállítási profilom (fényerő, kontraszt, stb) és ezeket elmenti, és 1-2 gombnyomással választhatok közülük ?
ha igen, pontosan hol lehet ezt beállítani ?"köszi szépen!
-
InfiniteReality
őstag
válasz
default. #15825 üzenetére
A Legfrissebb stabil változatot szinte mindig érdemes letölteni, mert folyamatosan javítgatják a hibákat. Csakúgy mint az oprendszer frissitéseiben. Az a, b, performance stb alváltozatokat pedig inkább akkor érdemes letölteni, ha egy adott programmal lenne gond, és az adott verzió pont arra kinál megoldást.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Az AMD Catalyst képes olyanra, hogy van mondjuk 3 képernyő beállítási profilom (fényerő, kontraszt, stb) és ezeket elmenti, és 1-2 gombnyomással választhatok közülük ?
ha igen, pontosan hol lehet ezt beállítani ?(2: új catalyst-et letöltöttétek ? érdemes?)
köszi előre is!
-
siriq
őstag
válasz
scope2007 #15823 üzenetére
MSE + win 7 firewall beallitva egy picit boven eleg. A user 90%-ban engedi ugy is magatol be a dolgokat. Szoktam nyomni housecall ellenorzest is csak, hogy legyen(malwarebytes' mellett)
Van nalunk egy 47" 3d-s passive led-s lg tv. Lehet kerdezni fogok ez ugyben. Szenvedes beloni, hogy a laptopon levo 3d-s blu ray mukodjon rendesen 3d-ben. Mobility 5870-s aszem a kari de majd ha lesz idom megnezem pontosabban.
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
válasz
InfiniteReality #15820 üzenetére
Steelmanus, InfiniteReality, Köszönöm válaszaitokat! Nagy talány amibe most ütköztem. Egyenlőre visszattettem a 11.10 Catát.
Többszöri letöltésnél kikapcsoltam a Nod-ot, és megpróbáltam IE nélkül letölteni, tök mindegy! De holnap újra kísérletezem.... -
Steelmanus
addikt
En a Te helyedben megprobalnam polonic Tarsunk altal belinkelt 11.11b drivert leszedni. (#15765) polonic
En hasznaltam a sima 11.11-et, a 11.11a-t, jelenleg a 11.11b van fent. Koszonet polonic.
Egyikkel sem volt bajom igaz en FireFox 8.0.1-et hasznalok es az IE 9-es nincs feltelepitve a W7 64 bites rendszerem ala.Milyen webvedelmet virusirtot hasznalsz, vagy nincs nagyon erosre allitva az IE?
[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
11.11 telepítése alatt (win7-64bit), most ilyenkor mi van?
-
scope2007
addikt
-
oxox
addikt
Ave Guruk!
Az lenne a problémám, hogy a Catalyst frissitette magát, és ezek után a netes videókat nem játsza le...ill. lejátsza, de hang van kép meg csak zöld "háttér"
hogy tudom orvosolni?
oxox -
ToBeY
nagyúr
válasz
InfiniteReality #15807 üzenetére
Nem sima LCD csak PC-hez használom.Dugjam át DVI-ra?
-
xNemesisx
csendes tag
Erre valaki tudna válaszolni? Nekem is hasonló problémám van.
Próbáltam új driverrel és régebbivel is, OS reinstall után valameddig jó , de előbb utóbb mindig előjön.
Configom:
ASRock 870 Extreme3 , AMD Phenom II X4 955 C3 Black Edition , Gainward hd4850, Kingston HyperX Blu DDR3 1600MHz 4GB,[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
válasz
schawo #15783 üzenetére
UNDERSCAN-OVERSCAN értéket vedd nullára majd a TV menüjében próbáld a képet állitani (kép arány lehetőségnél) hogy teljes méretű legyen a kép. Igy kapod a legjobb képminőséget. Nálam Samu D5000-nél a képméret beállitásoknál smart-tól megkedzve wide-on át mindenféle vacak volt, a fullscreen hozta el ezt az állapotot.
-
Dtomka
veterán
-
AtHoS
nagyúr
Jó kérdés
Egyelőre csak a 69x0-es topikban érdeklődtem [link] blokk mikéntje miatt. Mivel nem ref a kártya, így nem ártana tudni, hogy van-é rá való blokk. Aztán mivel már újabb szériás, elég kicsi a valószínűsége, hogy akad használtan, bár ha ki lehetne fogni az jó lenne. Persze értelmes áron