-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz outsiders #61990 üzenetére
https://photos.app.goo.gl/bd960ShqMw5NVi272
Nekem ez 30-ba volt. 4 db csomag az első kettő ajtóra. Lite azt mondta hogy átkúrt@k vele. Ami kellett volna már nem tudott hozni...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
outsiders
aktív tag
válasz #28001792 #61997 üzenetére
2006-os subaru forester, pioneer MVH-280FD fej, szigetelés elég lenne a hangszóró környezetében, egész ajtó nem szükséges talán. Gladen alpha komponens szettet szeretnék bele, fejről hajtva. Keret nélküli ablakos a Subaru, nagy hangélményt nehéz összehozni benne.
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
outsiders
aktív tag
válasz zsolt19900 #61995 üzenetére
Köszönöm a gyors választ mindenkinek, autohificentrum a cég akitől az ajánlatot kértem. A fej beszerelést sokallom én is, azt szerintem meg tudom ugrani magam is idehaza (főleg mivel elvileg nem kell ISO átalakító sem, az van a dobozban is a fej mellett).
Szigetelésre nem írtak típust sajnos. Reálisabb lenne talán ha óradíjat ad és azt rendeli a feladathoz, így elég hasraütésnek tűnik nekem laikusnak. Egy másik helyről kértem még árat, megvárom ők mit mondanak.Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
zsolt19900
őstag
persze ha fusiba van csinálva akkor körberöhögi mindenki ezeket az árakat
de ha számlás papíros stb. stb. ami után kb a fele marad meg zsebben az embernek -és az ugye ki tudja mi felé oszlik- akkor "sajnos" lehet reális az árazásde ha van garazsad vagy udvarod stb. stb. vagy haver esetleg, akkor még kezdőnek is pár napos munka és megvan.... legalább az ajtókárpitnál te töröd le a bolháidat és te pótold őket, és magának -legalábbis én- néha jobban megcsinálja az ember, mint egy olyan aki monotonban űzi az ipart
persze ha nincsen semmiféle lehetőség ill. ismerős aki kicsit is ért hozzá akkor szakműhely.... ott ott lehetsz, nézheted sasolhatsz, aztán max másodjára ha lesz helyet és érzel rá affinitást akkor majd belevágsz te magad
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
BBéci
legenda
válasz pengusz77 #61992 üzenetére
Kell a külső lemez belső felére, a belső lemez belső felére és a kárpit ajtó felőli oldalára. Ez számításaim szerint 2x2,5 négyzetméter. Az Autóhificitys srác is ennyit mondott. Minőségi anyagból az bizony 40 pénz. Ha a külsőt duplázom, akkor még több.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pengusz77
senior tag
Szerintem a fejegység beszerelés sok. Nem tudom a piaci árakat, csak egy hangszóró beépítése (bekábelezése) nekem kb. ötször annyi idő volt, mint a fejegység cseréje (én magamnak csináltam, tehát nem vagyok profi benne). Amikor másodszor csináltam, az arány kb ennyi maradt, a fejegység csere max 10 perc volt. (elsőre mondjuk fél óra). Ettől még lehet ennyi az ára, ezt nem vitatom.
A "bitumenlap" konkrétan milyen anyagot takar (árajánlatban benne volt gondolom), és hány négyzetméter?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az a bitumenlap vagy kis felületű, vagy szerény minőségű, vagy mindkettő.
Ocaviám két ajtajára 40000 Ft anyagárat számoltam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
outsiders
aktív tag
Sziasztok, korábban voltam itt véleményt kérni fejegységgel kapcsolatban, az meg is érkezett. Kértem árajánlatot egy cégtől a fej beszerelésére plusz első komponens szett install és ajtók szigetelése. Ilyen árakat kaptam:
A rádió beszerelése 12000.- ft
Iso átalakító 2900.-
antenna átalakító 490.- ,
a hangszórók szerelése ajtónként 6000.- ft
beszerelő / rögzítő karika 3900.-,
a bitumenlap felrakása ajtónként 5000.- ft
a bitumenlap ára kb 8000/ ajtóEzek az árak mennyire reálisak szerintetek? Tudtok erre a munkára normális embert Budapesten?
Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.
-
gothic20
aktív tag
Sziasztok
Van egy 2005-ös ferde hátú Ford Focusom, ebben szeretném fejleszteni kicsit a hangrendszert.
Jelenleg minden gyári benne még. Egy Ownice C500-as fejegység érkezik bele hamarosan.
A hangszóró és erősítő kiválasztásában kérnék első sorban segítséget.
Hangszóróból a Focal RSE-165-öst nézegettem, a keret 25-30k özött lenne.
Erősítőre 30-35k szánnék.
Előre is köszi a segítséget.Nietzsche: "Az ellentmondás elviselésének képessége nagyfokú kultúrára vall."
-
Gábor984
tag
válasz szakall77 #61987 üzenetére
Rendben. Én az utóbbi időben mindenhol azt tapasztaltam, ha nem csinálod meg saját magadnak normálisan (legyen az egy izzó csere vagy olajcsere, vagy egy ártalmatlan autómosás), akkor nincs megcsinálva, vagy kókányolva van, vagy átbasznak, vagy el sem vállalják mert kis munka, vagy pl. nem náluk vetted a fejegységet amit be szeretnél szereltetni, (webshopos vásárlás volt) hogy megmaradjon a gari, így nem is szerelik be. Lehet én járok rossz felé, (Kaposvár, Debrecen), de eddig nem nagyon találkoztam még olyan szakemberrel, aki maradéktalanul és hibátlanul elvégezte volna azt a munkát, amiért egyébként fizet az ember. Lehet az én igényeim túl magasak, nem tudom...
De amikor egy márkafüggetlen Bosch szervizben úgy cserélnek izzót a hátsó lámpában, hogy közben annyira össze-vissza karcolják a lökhárítót, hogy csak újrafújni lehet utána azért kinyílik a bicska a zsebemben.
És még sorolhatnám...[ Szerkesztve ]
-
janek2
tag
Tudnatok kis méretű 2 akus módot ajánlani?
[ Szerkesztve ]
janek
-
zsolt19900
őstag
igen konstans a sipolás nem változik a gain tekergetésével, de ha ez nem eget rengetően nagy gond akkor marad így
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
nagyúr
Ez jött ma meg, meg egy pendrive a fejegységhez.
Ez jó zajcsillapításra? Mit tudtok róla?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #61978 üzenetére
szakadt volt az rca kabel burkolata alig eszrevehetoen azert jott be a generator zaj probald uj kabellel ha tudod
-
Gábor984
tag
válasz zsolt19900 #61978 üzenetére
és konstans sípolás van, vagy változik a hangereje, ha az erősítőn változtatod a GAIN-t?
-
zsolt19900
őstag
válasz troll81 #61976 üzenetére
és Gábor984
az rcat ki tudtam zárogatni, van itthon még egy darab az erősítőt nem tudom felcserélni, mivel a másik 2csatis ami a subot hajtja, de összeszedni effektíve nincsen honnan mit, mivel bútorlapra van felszerelve
-
Gábor984
tag
válasz zsolt19900 #61975 üzenetére
Nekem mondtak olyat is, hogy rossz helyen van az erősítő és összeszed valamit. Esetleg azt is megpróbálhatod mozgatni. Érdemes egy másik lehetőleg új RCA kábelt megpróbálni. Ha van lehetőséged egy másik erősítőt kipróbálni abból is tudsz következtetéseket levonni.
-
troll81
addikt
válasz zsolt19900 #61975 üzenetére
szia egy okossag csak cserelj rca kabelt nekem az oldotta meg valahol serult volt igy csereltem es csend lett azota is honol
-
zsolt19900
őstag
a sipolás megvolt egy másik fejjel is, megvolt a prs-sel is és megvolt akkor is amikor még az "alap" helyen futottak az rcak és megvan most is amikor a levegőben megy
ezzel akkor mit tudok kezdni? mi lehet az? ezt a hangszórókban mondjuk már nem hallom, szóval ha nem lehet belőle nagy probléma akkor marad így
Gábor984: jaja vágesz a kapcsoló ami érzékeli, hogy benyomod a pedálokat, de nekem olyan szempontból jó a dolog
[ Szerkesztve ]
-
Gábor984
tag
válasz zsolt19900 #61968 üzenetére
Ugyanez volt nekem egy peugeot 207-el. Ha fékeztem, sercegtek a magasak. Senki nem tudta, sem itt, sem műhelyekben, hogy mi lehet a probléma, mindennki arra hivatkozott, hogy testelési probléma van valahol. A testekkel minden rendben volt. Utána jött a hanyag bekötés, amit rögtön ki tudtam zárni, mert én csináltam mindent normálisan nem kókányolva. Még egyszer, mikor tolattam be a garázsba és láttam, hogy nyomom a féket, és nem világít a féklámpa csak kb 3 másodperc után... A megoldás az volt, hogy valami kapcsolót kellett kicserélni a fékpedálnál. azóta megszűnt minden. Sajnos igazi szakemberek híján elég nehéz rájönni a problémára, meg amúgy is mindenki csak másra mutogat. Röviden ennyi, remélem tudtam segíteni.
-
Speeedfire
félisten
De csak alacsonyabb hangerőn kb 20-30 közötti potinál, 45+ hangerőn teljesen jó. Nem futnak együtt.
De lehet, hogy ahogy írjátok a 80Hz vágás miatt van, lentebb vágva viszont az összkép nem jön be.
Nem egyszerű. Mindenesetre a fent ajánlott ládákat elkezdem vadászni, aztán hátha rábukkanok egyre, amit itt pesten meg is tudok hallgatni.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Lite
őstag
válasz Speeedfire #61966 üzenetére
Akkor tényleg az az eset áll fent, hogy túl hangos a szubod. A csomagtartóból elfoglalt méret nagyságát meg tudom érteni, a teljesítménybeli dolgokat viszont vissza lehet fogni, az tényleg csak beállítás kérdése.
-
Lite
őstag
válasz zsolt19900 #61970 üzenetére
Ez annyi, hogy most más zavarja az adást...
-
zsolt19900
őstag
no srácok elvezettem az rca kábeleket teljesen lengőben az autó közepén és megszűnt a pukkanás fékezésre -hip hip hurrá
szóval húzhatom be újra az autót, de ennyi baj legyen
még annyit vettem észre -így hallgatózva, hogy az erősítő egy nagyon minimálisan sípol folyamatosan, ez gond?
-
Dejdő
csendes tag
Sziasztok!
Peugeot 406 coupe hangrendszer frissítést tervezek, amihez kérném a segítségeteket . Sajnos nagyon rossz a hangzás, egy-két hangszóró már oda van, szóval mehet minden..
Az autót nemrég vettem, jelenleg ezek vannak benne:
- sony mex-bt2500 fejegység
- mac csipogók a tükrök belső háromszögében (utólag beszerelt)
- első ajtók alján gyári 16cm-es JBL hangszóró
- hátsó üléssornál fejmagasságban gyári JBL kis kb 6cm-es hangszóró (JBL ZU2-78-940-00)
- kalaptartóban gyári JBL ovál hangszórók (ZU2-78-930-00)A fejegységet cserélem JVC KD-X330BT -re és a hangszórókat szeretném szintén cserélni. Mélyládát nem tennék bele, egy normális hangrendszert szeretnék normális áron.
-
zsolt19900
őstag
a hsz-szel csináltam meg, mivel eddig a képletből az ment közel a fékpedál kapcsolóhoz, a többi dolgot már elhúztam onnan
ooksa, addig úgy sem érintgetek semmilyen kábelt sehova amíg nem mondja rá valaki az áment
[ Szerkesztve ]
-
Eddy_
csendes tag
válasz zsolt19900 #61965 üzenetére
Reszemrol nem tudom hogy az erosito oldalan megcsinalhatod-e. Viszont amikor azt irtad hogy a melykozep kabeleit elvezetted lengobe akkor az RCA-ra vagy a hsz kabelre gondoltal? mert a hsz kabel nem gyujt zajt csak az RCA.
-
Speeedfire
félisten
24-et nem tud a fej, az fix hogy a max meredekségen van.
kacsa7: Nekem lentebb vágva nem jött be a hangzás. Illetve akár hangos akár nem, még mindig nagy a láda. Ez az alap kiinduló pont.[ Szerkesztve ]
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
zsolt19900
őstag
válasz kacsa7 #61963 üzenetére
hát igen nekem annyiból másabb, hogy szerintem ez nem az a szó szoros értelmű generátorzaj, mert akkor jön amikor benyomom a féket -ugye elektromos érzékelő a pedálnál- és amikor "gázt adok" ugye ott is valami kis érzékelő méri, hogy milyen távolságra nyomtam le a pedált és amikor elengedem a gázpedált egyből elhallgat.... én is megpróbálnék vele együtt élni, de amikor a gázadásos dolog van akkor néha bele-bele hallani a zenébe is....
naaagyon naagy a csend a testeléses tesztelés kérdésem körül szabad az erősítőn is megcsinálni, amit a fejen? nagyon hallgattok róla ott nem szabad talán? mert ha az nem lehetséges, akkor a multis mérésnél mit hova kell tenni ill. milyen értékek a jók nem jók stb? igaz az rca gondot szinte ki is zárhatjuk, mivel 2párnál lép fel a gond és volt, hogy az egyik párat volt, hogy a másikat helyettesítettem a sub rcajával -természetesen akkor nem a sub jelének továbbviteléért felelt a kábel
csavar letestelésre sem gondolnék, mivel van egy kis emeletes bútortartóm és ezeken vannak az erősítők, igaz arra csavarral van fogatva, de az ugye fa és még az sem érintkezik sehol sem a kasztnival vagy ilyesmi dologgal.... igaz ma már azt is kipróbáltam hogy csak szimplán be volt dobva a csomagtartóba az erősítő és úgy kötözgettem rá a dolgokat de akkor se semmi változás, a gain tekergetésével természetesen halkabb máskor hangosabb, de ezzel nem tekinteném megoldottnak a problémát
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz zsolt19900 #61960 üzenetére
A világért sem akarlak elkeseríteni, de én pl magamnál 2854235423x végig próbáltam mindent, már többször "megtaláltam" a sípolásom okát, megoldottam, aztán egy idő után mindig visszajön. Szóval vagy balf@sz vagyok, vagy nincs mese Külön tápot húztam még a fejnek is, az sem segített. Mivel csak akkor hallom, ha épp csend van a zenében vagy számváltás és akkor is csak halkan, én megtanultam együtt élni vele.
Nálam pl az erősítő egyik lefogató csavarja volt többször is a ludas. Letestelt az ülés háttámlával és ettől volt zaj. Mostanában megint előjött. Volt már olyan is, hogy az egyik RCA csatlakozón belül engedett el a hideg ér a sok ki-be dugdosástól. Mivel az összeset én forrasztottam, így ezt könnyű volt orvosolni, csak mire megtaláltam... Mondjuk ezt is ki lehet mérni multiméterrel.
Persze amikor érdekelt én is végig próbáltam minden sablon dolgot, amiken épp végig mész, egy sem hozott megoldást. -
kacsa7
őstag
válasz Speeedfire #61959 üzenetére
A nyomót és a szettet is 80-on 6db/oct-al?
Na ezért kérdeztem, mert nagyjából valami hasonlóra számítottam. Ha van egy nagyon jól szigetelt ajtód, akkor első körben derítsd ki, meddig tudod normálisan leengedni a szettet és ahhoz igazítsd a szubot. Tuti 80-nál lentebb lehet engedni. Ha 80hz-en vágod a szubot, az borzasztó magasan van egy normális beépítésnél, nem csoda, hogy hangos. Felszól a szub bőven 100hz fölé, főleg minél laposabban van vágva, az pedig nem az ő területe, ezért is brummog. Ferdehátú autónál nem kell óriási hangerő a szubnál, mert könnyen átjön a hangja.A szettet is próbáld ki 50-en és 63-on 12db/oct-al, amelyik jobb, ott hagyd (aztán lehet a 80 marad) és utána a szubot állítsd hozzá, de azt is 12-vel vágd (ahogy látom nem tud 24-et a fej). A szubot ne vágd magasabban, mint a szettet. Egy próbát megér, de meglepődnék, ha 80-nál nem lehetne lentebb engedni egy szigetelt ajtóban egy Profi Line szettet. A másik, a szubnál érdemes a polaritás fordítgatást is megpróbálni.
Az nem gond hol van a hangerő, amíg 3/4 alatt vagy. Nekem volt, hogy 3544-es Alpine erősítővel(400-600W RMS-t tud) hajtottam 150W-al terhelhető ládát és 1/4-en volt a gain kb. A gain-el csak amiatt foglalkozz, hogy összelődd az első szettel a hangerőket, de mivel van a fejegységen sw output level állítási lehetőség így ebben is van játék lehetőség.
Max ha nem tetszik semmi, akkor visszaállítod oda, ahol most van, de hidd el, ennél csak jobb lehet.
-
Lite
őstag
válasz Speeedfire #61959 üzenetére
80 Hz-nél már 24 dB-el illik vágni, de az már nagyon a max. A 63/24 is bőven jó lehet. Ezért lehet hangos, mert ilyen vágással nagyon durván beleszól a mélyközepek aljába.
-
zsolt19900
őstag
nos monyolgattam még egy kicsit a kis pattogásos dolgom körül
annyit megtettem, hogy a mélyközepek kábelét ami a hangszórótól jön az erősítőig elvezettem "légben" az erősítőig, úgy hogy minél messzebb legyen a fékpedálkapcsolótól (amire gyanakszom, gyanakodtam), nos ez sem hozott semmi változást.... (azért a mélyközepekkel próbálkoztam, mivel ha azok rcaját dugom be, akkor pattog, ha csak a magasak vannak bedugva a fejbe ill. az erősítőbe akkor az nem pattan)
eligazgattam hátul a testelési pontokat is, ott sincsen semmi változás és amit még tanácsoltatok, hogy húzzam le a hátsó lámpák csatiját az is megtörtént így sincsen semmi változás sajnos
az utolsó mentsváramként: megcsináljam hátul is az rca szoknya és erősítő ház összeérintgetését? hát ha ott van elmenve a testelés? ha megcsinálhatom és nem lesz vele semmi gáz, akkor előbb ezt tenném meg, minthogy beteszek egy másik fejegységet és rápróbálok azzal a dolgokra
-
Speeedfire
félisten
válasz kacsa7 #61956 üzenetére
80Hz-en vágom meg, 6dB meredekséggel. Valahogy ha lentebb vágtam (63Hz?), akkor nem annyira jött be a hangja.
Úgy értem, hogy túl erős, hogy egy sedan-ban inkább kifutja magát, mint egy seat leon-ban. Pedig ~380L a csomesz.
Kb fél hangerőn van az erősítő és sokszor nem fut együtt az első szettel. Így néha idokolatlanul is brummogós a hangja.Köszi, ránézek a lent írt típusokra.
spiky03: Én benne lennék egy olyanban, mint a múltkori.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
spiky03
veterán
válasz Speeedfire #61943 üzenetére
Támogatom én is a találkát.
Már én is tudok mutatni valamit.
Meg hátha tudunk többen tanácsod adni egymásnak.Pl a Fogarasi Tesco parkolója valamikor?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
kacsa7
őstag
válasz Speeedfire #61954 üzenetére
Csak kíváncsiságból, hol vágod a szett alját és a mélynyomó tetejét?
Annak a JBL ládának elég hülye formája van, ami miatt elég széles, így ezt a részét nem csodálom, hogy sok helyet foglal. Ezt az indokot abszolút megértem.
A feleslegesen erős egy teljesen relatív fogalom, ez beállítás kérdése. Most már, hogy megvan, ha elfogadsz egy tanácsot ne ez legyen a döntő tényező.
Ha valakitől majd tudsz kérni Audio System Radion/X-Ion/HX ládát, vagy Alpine SBE-1044/1244 vagy SBG1044/1244 azt a magam részéről jó szájízzel tudom ajánlani, de nyilván ládát próbálni kell. Nekem jó mindkét vonallal a tapasztalatom. -
troll81
addikt
sziasztok van fent egy audio system phase szett erdemes lenne aktivban egy mosconi 130.4 prs 80 parositasban kiprobalni? milyen lenne a 3 egyseg osszessegeben?
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
-
kacsa7
őstag
válasz Speeedfire #61952 üzenetére
Első körben továbbra is tartom, hogy a beállításokat lenne érdemes átfutni és játszani vele kicsit. Aztán próbálgatni. Ebben egy sokat hallott fül majd lehet tud segíteni. Főleg, hogy a felsorolt műfajoknak pont a refi láda áll jól.
[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz kacsa7 #61951 üzenetére
Pont a próbálgatás miatt kérdem, hogy miket lenne érdemes meghallgatni.
Ok, tudom. Sokmindent lehetne kukázni, de nem ez volt a kérdés."Feleslegesen nagy az ereje és a helyet is foglalja."
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kacsa7
őstag
válasz Speeedfire #61943 üzenetére
Akkor tudnál próbálgatni legalább 1-2 ládát. Látatlanban egyébként a JBL erősítőt kukáznám , és ha már Alpine van a szettnek akkor egy másik Alpit a ládához és öröm lenne. Alpi amúgy is ládához kiválló.
Amúgy van fent 2 db 3539-es Alpi is jófogáson (az 400-600W között ad le 4ohm-on és kiváló ládához). Az egyik reális áron, az normális állapotban van, a másik meg röhejes áron, de a képek szerint azzal biztos kellene foglalkozni.
Amúgy mi a bajod azzal a ládával? Lehet elég lenne csak jól beállítani és összelőni az első szettel.
-
kacsa7
őstag
válasz Jamby18 #61937 üzenetére
Nincsen szétbarmolva semmi. Gondolom gyárilag másfajta csatlakozó van autó oldalról, ezért kellett utólagosan csinálni egy ISO csatit. Ott jó helyre van kötve minden (már ha polaritás helyesen van kötve, de attól baja semminek nem lesz, ha véletlenül fordítva), ugyanis a hangszóró ISO 8 lábából a középső 2x2 az első hangszóróké, bal és jobb oldal. A két szélső a hátsó ajtóké.
A system remote control külső eszközök kapcsolására van. Akkor van rajta pozitív jel, ha bekapcsolod a fejet. Pl. az erősítőt ezzel kapcsoljuk. -
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
Srácok, az alsó W/R dugó az milyen nagy? Csináltattam kábelt (rca, remote szállal) de a fejbe dugóval kell dugni, nem csak úgy maga a szűz kábelt...
Ötlet?
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #61941 üzenetére
Ha lesz valamikor mini tali, akkor mennék. Kiváncsi lennék rá, hogy mások mit változtatnának rajta.
-
Speeedfire
félisten
válasz PiciPeti #61933 üzenetére
A jelenlegi lánc:
-pio 350bt
-van damme kábelek
-jbl gto 752 a ládához
-rainbow profi line 265
-25mm táp/föld //a kábel már rég megvan, csak sosincs idő bekötni....
-Alpine 3541 az első szetthez
-duplán szigetelt ajtókA zene többnyire rap/rnb/house.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Jamby18 #61939 üzenetére
Jó sak nekem az az érdekes,hogy volt egy gagyi lejátszóm nonam erégi csatlakozós és midne okés. Most meg még a kocsi digitális óráját is reseteli így
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Jamby18
senior tag
válasz kacsa7 #61936 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséged, akkor első kép szerint cseréljem meg a sárga pirost. A kék feketéhez meg ne nyúljak.
Egyébként van ötleted miért barmolták el a hangszóró kábeleket? Nem hiszem, hogy gyári megoldás lenne. Csak ugye így gondolom nem minden hangszóró kap normális hangzást, hogy így párhuzamosan van bekötve, viszont mind a 4 hangszóró szól. Érdemes lenne visszaállítani?[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz Jamby18 #61935 üzenetére
Cseréld meg a sárga és piros vezetéket. A képek alapján rádiód csatiján gyárilag széthúzható a piros és sárga szál is és a kettő felcserélhető, pont azért mert autónként eltérő melyik az állandó pozitív és a gyújtás utáni pozitív.
Ha minden beállítást elfelejt kulcs kivétel után, akkor a sárga-piros cserével megoldódik a gondod.A gyújtás/kulcs nélküli működtetés más tészta. Az megint más bekötést igényel. Ahhoz az állandó pozitívot kell kötni a fej állandó és gyújtás utáni pozitív szálára, hogy mindig áram alatt legyen a fej.
[ Szerkesztve ]
-
Jamby18
senior tag
válasz Jamby18 #61853 üzenetére
Sziasztok! Mivel nem igazán tudott segíteni senki, megpróbáltam magam rájönni a gondra.
Szóval valószínű, hogy nem kap fix áramot a fejegység, csak akkor ha benne van a kulcs és van gyújtás.
És így ugye a memóriája se kap áramot. Amiatt veszti el a rádióállomásokat, meg nagy hangerőről indul.
Lefotóztam a bekötéseket. Kíváncsi lennék, jó ez így? A hangszórókat látom egy oldalra kötötték (zöld, lila vezetés csak lóg a semmibe) nem tudom miért pedig a gyári BETA magnó volt benne.
Szóval mit kéne átkötni? Illetve ez a system remote control mi akarna lenni?
köszi[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz Speeedfire #61932 üzenetére
Milyen erősítő után kellene?
Milyen zenékre?
-
Speeedfire
félisten
25cm-es zárt ládákból mik az ajánlottak? Van egy JBL GT5-1204BR ládám és cserélném. Feleslegesen nagy az ereje és a helyet is foglalja. Szerinem elég lenne nekem a fent nevezett láda is.
-
Zlcsi
senior tag
sziasztok!
din1-as fejegységet keresek, annyi az össz feltételem, hogy bluetooth-al rá lehessen kapcsolodni telefonnal (kihangosítás, média lejátszás telefonról)
és minnél olcsobb legyen, de gagyit nem szeretnék.Melyiket ajánlanátok?
-
zsolt19900
őstag
köszi azt elfelejtettem említeni, hogy a fej és rca szoknya kábeles vizsgálata is megtörtént és nem hozott eredményt, ezért kérdés az, hogy az erőn is meg szabad-e ezt csinálni vagy csak a küldő oldalon úgymond?
ezt a sorrendet nem szoktam felrúgni, erősítők helyére pakol, tápláló vezetékek felcsatlakoztat, hangszóró vezetékek becsavaroz aztán rca bedug, de azt is szigorúan gyújtás nélkülmindegyik erősítőnek van 1-1 külön csavarral felfogatott testelési pontja, eddig is így volt és a hiba nem állt fent
a fejcserére hirtelenjében nem is gondoltam, van itthon még egy öreg rókám, akkor ha minden úgy alakul -és azt mondjátok, hogy az erősítőn is megcsinálhatom ezt az rca szoknya és erősítőház összeérintést és ez sem hoz eredményt- akkor beteszek egy másik fejegységet, igaz azzal jelenleg ott vagyok ahol a part szakad, mert azon egy rca pár kimenet van max elosztom és megnézem, hogy úgy mit mutat a dolog
-
Eddy_
csendes tag
válasz zsolt19900 #61928 üzenetére
"rca a fej hazaval osszekot" -re gondolt szerintem. erositok egy helyen vannak testelve? a fej testelese el tud szallni attol ha eloszor rca-t dugod be az erobe utana kotod be a tapot majd a testet. sajnos ez a fajta hibakereses melos. megprobalhatod lengobe behuzni a ket rca-t ha ugy semmi akkor ott szed zajt. esetleg masik fej vagy ero ismerostol.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #61927 üzenetére
Peti: annyit csináltam meg amikor próbáltam kisakkozni a dolgokat, hogy kivettem a két féklámpa izzót a helyéről, de akkor is pattant egyet, a testelési pontok nem az akkura mennek vissza, eddigi helyükre, a csomagtérnél van nekem négy ilyen kihajtható csomagrögzítő fülem, abból egyet feláldoztam a zene oltárára és annak a két csavarjával van felfogatva közvetlenül kasztnira és jó szorosan, betonbiztosan áll.
MunezXBK: melyik lenne az? már annyit ötletelek, hogy nem tudom mire gondolsz
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #61925 üzenetére
Erősítő testelése akkura van húzva?
A két hátsó lámpatestről ha lehúzod a csatit (hogy ne égjen a féklámpa), akkor is pattan?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #61925 üzenetére
Ki. Már 1x le is írtad a megoldást.
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #61919 üzenetére
picit tovább kutakodtunk és bárhogy is hagytam ki ill. dugtam be az rca-kat mindig volt valami pattogó hang, már a mélyközepeknél is
felnyitottam az erősítőt, megnézegettem stb. stb. én úgy láttam hogy szépen futnak a testelésnek a szálai oda ahova kell, szóval nem tudom
akkor a fejegység lesz a ludas? ki lehet ez valahogy mérni?
-
BBéci
legenda
válasz Whysperer #61923 üzenetére
Semmi pénzért nem tennék ajtóba olyan hangszórót. Sőt, sehova sem egy normális autóba. Meg kell oldani, hogy 16-17 centist be lehessen építeni!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Whysperer
addikt
Én a méretszabvány miatt linekltem ezt. ,de írnak ide 20 fajta wattot meg vagy 500 fajtát!. nem tudom ,hogy a mélysége befér-e mégh a a területe jó is.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Whysperer
addikt
válasz zsolt19900 #61920 üzenetére
Köszi csak az első az a régebbi húzot tlámpás a második jó csak ott meg látom ,hogy . "ilyen ovális csak a mréeteit nem tudom. ez az?" 6x9" speakers back parcel shelf"
akkor azt mondod Zsolt,hogy ezek rosszul szólnak? [link] mármitn az ilyen és alpine vagy JCV társai?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz Whysperer #61918 üzenetére
mazda 323f speaker és google első találat remélem tudtam segíteni
elsők között lévő képek találatánál pedig itt a tipp, hogy hogyan ne azt a picit "elbaszott" hosszított hangszórót kelljen bele venned, hanem át tudd alakítani picit -szerintem- értelmesebb hangkeltőre
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz MunezXBK #61917 üzenetére
esik basszus most pihi van, ha eláll megyek is vissza
az erőn is meg szabad csinálni ezt a testeléses "tesztelős" dolgot? szóval rca szoknya és mondjuk az erősítő háza? vagy ezt csak a fejen szabad véghezvinni?
-
Whysperer
addikt
Srácok akkro senki sem tudja megmondani ,hogy a 323F mazdámba miylen hangszóró kell méretileg? Esetleg egy oldalt vagy boltot ahol tudnak ebben segíteni tudnátok riánymutaást adni pls.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #61916 üzenetére
Szerintem itt senki sem jós/jövőlátó, így mindent ki kell próbálnod, mire megtalálod a probléma forrását.
Mindig a legegyszerűbbel kezdd és onnan haladj a bonyolult felé.
Ha ez nem sokat segít, gyere vissza holnap.
-
zsolt19900
őstag
válasz MunezXBK #61915 üzenetére
ennek örülök
próbáljam meg a fejen azt a "régi" trükköt, hogy az rca külső részéről érintsek hozzá a fej házához kábelt? vagy az erősítőn szakadhatott meg a test?
mondjuk nem értem, hogy hol és hogyan szakadhatott meg stb. mert direkt figyeltem arra, hogy áram alatt ne legyen kihúzkodva meg nehogy hozzáérjen valamihez
azt hogyan lehet kifürkészni, hogy fej vagy erősítő oldal a ludas?
lehet akár az erősítő LP HP OFF potmétere is a ludas? mert ugye az most átkerült az összes OFF állásra... igaz "megmozgattam" a tesztelések során, hogy nem-e az a baj, de nem változott semmi
mondjuk azon meg megint csak csodálkozom, hogy ugye a magasból jön a pattogó hang.... ha csak az van etetve akkor semm, ha bedugom a mélyközepet IS akkor pattog, ha csak a mélyközepet akkor az nem pattan.... lehet, hogy olyan a frekije a zavarnak, hogy csak a magas tudja megszólaltatni? vagy én ezt nem értem
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #61914 üzenetére
Testelés gond.
-
zsolt19900
őstag
nos kutakodtam és "megtaláltam" a zajom/gerjedelmem okát, szóval most is kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy mit lehet tenni ellene
ugye aktív a rendszer és az első szett 2 pár rca-n megy hátra az erősítőbe.... nos amennyiben csak az egyik pár rca-t dugom be -tesztelés képen a magasakat ((mivel az pattan semmi más))- és így nyomom a fékpedált semmi pattanás, amennyiben a mélyközepet dugom be egyedül szintén semmi pattanás, de amint a magas mellé bedugom a mélyközepet is akkor ismét van pattanás a magasokon és hátul is egy nagyon pici sipolás az erőn + amit még észrevettem, hogy ha így hátramegyek és kihúzom bármelyik rca-t akkor is pattan egyet, de mintha a mélyközép pattanna ilyenkor....
volt már olyan esetem -igaz a kis lupokában és a keni fejegységemmel- de ott elment a fejen a testelés.... javasoltátok akkor azt, hogy kábellel rca szoknya és odaérinteni a fejegység házához, de most valahogy nem "érzem" hogy ez lenne-e a probléma
milyen úton induljak el? valami testelés lehet? Rca kábel "hibáját" kizárnám, mivel kipróbáltam mind a magas rca mind a mélyközép rca-t egy másik rca kábellel és úgy is megvan a pattanó (és picit pulzáló) hang is, amikor megnyomom a fékpedált....
az erősítővel lehet valami probléma?
persze hozzáteszem "örülök" neki, hogy legalább erre rájöttem és hálás lennék, ha tudnátok tanácsot adni
természetesen, ha ilyen testelési stb. probléma van vagy valami szakadás, a fejen és vagy az erőn akkor szakemberrel fogom megcsináltatni nem szeretnék bajt csinálniFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
fulton
addikt
válasz zsolt19900 #61911 üzenetére
Koszonom.
Srácok, Pioneer DEH 800BT egységemre kellene egy tekerő gomb amit rá lehet tolni. Hol tudok ilyet kapni?
-
zsolt19900
őstag
válasz fulton #61910 üzenetére
szerintem szükség lesz hozzá kiemelő/beépítő keretre és akkor mindenképpen el fog férni ha nem csalnak az érzékszerveim 16.5es helyek vannak abban is elől, mint általában a vw csoport ezen autóiban
-
fulton
addikt
Azt nem tudja valaki, egy Hertz esk 165L.5 efér vajon a IV golfba?
-
zsolt19900
őstag
szerintem nem szivatásnak szánta Munez, de hallgatom esetleg a te ötletedet is a témában
-
fulton
addikt
Sziasztok
Tönkre ment a Golf IV esemben a gyári hangszóró, aminek nekem tetszett a hangzása. Szeretnék bele venni egy min. de ettől jobb hangzású 2 magas és 2 középmély hangszórót. (sub ládám van, az egy aktiv JBL )
Milyen javasolnátok? aminek szép hangja van, ár az legyen most másodlagos. de azért jó lenne 50k alatt maradni. (most így kapásból)Egy Pioneer DEH lejátszóm van semmi extra , csak a pontos elnevezését nem tudom valami 2x -3x e ft volt.
(nem tudja valaki mi lehet az oka hogy időközönként a bluetooth nem tud kapcsolódni? valamikor gond nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Drago1
tag
válasz Sub-ZeRo #61896 üzenetére
Szerintem vagy aplikálsz egy takaró lemezt ami rácsos,vagy azt a gyári műanyagot teszed azzá a szellőzés miatt kell neki a levegő,különben tuti mindig leold majd mert túlmelegszik .
Saját forró levegőjét fogja kevergetni ha ventis és annak semmi értelme hüttés szempontjából.Az enyém a bal oldali rács alatt egész jól el van annyi szellőzés már elég neki 800 km-es utakra járok egy max 2 pihenővel ,végig veretem és nem melegszik túl.
-
Gery555
csendes tag
Üdv!
2000es honda civicemben elégett a fejegység tápkábele.Mi lenne a legegyszerűbb megoldás rá?Esetleg a biztositéktábláról húzzak egy kábelt?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- The Thing Remastered teszt
- Eredeti játékok OFF topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok