-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pöttty
tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy viszonylag jó kis szeretem a kocsiban, de a beállítása közben becsúszott egy hiba amit nem értek. Van valakinek ötlete? Fej egy Jvc kdr90bt erő u-Dim prox 500.24 comp aya. A magasakat a hátsó csatornàkra kötöttem és az erővel vágom. A közepek meg a frontrol mennek hogy 50Hznel vágva a fejen, lpf meg az erőn olyan 3500 Hznél.
Ha a fejen allitgatom a balancet és a fadert akkor a magasak felé tolva a balanceot ki tudom tolni teljesen jobbra és balra a hangot. Viszont ha a közép felé tolom el a fadert akkor a balance minden állásban közepén marad, nem tudom csak a jobb vagy csak a bal hangszórót megszólaltatni.
Van valakinek ötlete miért? -
sza.sa
tag
Peugeot 307 ajtaján a nyílások szürkés anyaggal van leragasztva a kárpit mögött, elég ragaszkodó is. Ha leszedem valahol mivel tudom visszaragasztani? Egy helyen próbáltam, de mintha utána nem ragadna már vissza...
sza.sa
-
pengusz77
senior tag
Egy napra ki kell vennem a subot. Ha nem akarom, hogy az erője bekapcsoljon, akkor elég, ha a remote szálat kikötöm?
-
kacsa7
őstag
Ha valaki nem boldogul az időkorrekcióval, akkor kipróbálhatja ezzel kalkulálni az értékeket és azt megadni a fejben/dsp-ben. Inch-ben kell megadni a hangszórók távolságát. Egész jó kiindulásnak.
-
I'am Dony
őstag
Készítem az alapot az erőnek és procinak. A vezetékeket mivel tudnám korrekten és esztétikusan rögzíteni? (A fa átfúrásán és gyorskötözőn kívül) Szeretném párhuzamosan és ívben is rögzíteni ahol kell. Másik kérdésem, hogy az erő alatti részen érdemes kivágni egy négyzetet a melegedés csökkentésére?
[ Szerkesztve ]
-
kobefiam
csendes tag
válasz Reneolus #60287 üzenetére
A nagy felületekre duplán, hangszóró mögött triplán. A szerelőnyílásokban ami nagyobb 3 rétegben, hogy ne lobogjon véletlen sem. Úgy voltam vele, hogy egyszer megcsinálom normálisan és nem lesz bajom vele többet. Úgy számoltam, hogy kell 1nm ajtónként és rászámoltam még 0.5nm-t a kárpitra, de végül azt is megette az ajtó
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60277 üzenetére
Az Alpine eleve kiesik az ára miatt, de más bajai is vannak. Nem fér be síkban a középkonzolba, kicsit kiáll belőle, nincsenek az eredetivel megegyező kezelőgombjai, nincs az alapcsomagban optikai olvasó, feleslegesen nagy a kijelző átmérője (9 col), stb.
Hallottam régi Blaupunkt Brement (MP74?), egészen szerethető volt a hangja, talán a mostani sem rosszabb. Mindent tud, amit szeretnék és 800 euró a listaára, ami szintén mellette szól.
Kétségtelenül legszimpatikusabb a Pioneer.(#60282) G.Zs.
Azt tudom, hogy voltak változások a Blaupunkt tulajdonosi körében, de ugyanakkor mostanában több jót hallani róluk, mint rosszat.(#60284) istvan170
Nem értünk egyet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
G.Zs.
senior tag
Ez a Blaupunkt mar nem az a Blaupunkt.
"The 2011 take-over effectively left Blaupunkt as a managed brand name with all production outsourced to China, with virtually no 'Bosch era' products still under production. The original Blaupunkt factories within the EU are now owned and operated by Bosch, used exclusively to produce 24 V AV equipment for coach."
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
mihione
őstag
Hali!Tudtok valami tippet gyari fejre valo erosito kotesre?
Egy melyt szeretnek hajtani rola,tegnap barkacsoltam aux bemenetet cd tar helyere.Igy mar meglepoen jol szol,de betennem a kis kezdo szubcsovem,hogy teljesen legyen az elmeny.
Honnan lehetne levenni a jelet? Hatso hangszorora ha csak kotok egy rca-t mukodhet a dolog?
Vagy erdemes venni egy jelatalakitot?Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
GyurosAki
tag
Sziasztok! Corolla E10-be szeretném cserélni a gyári borzalmat. Pár hete olvasom a fórumot. Szerintetek ide beférne a kicx icq 6.2? A rács két legközelebbi széle között 16 centit mérek. Annyi a problémám hogy ennek a rácsnak maradnia kell, alatta szétfúrok mindent, még a kis lyukak méretét is növelhetem ésszerű keretek között, de nem látszódhat a művelet.
Javarészt elektronikus zenét hallgatok, a ládát későbbre tervezem, ahogy az ajtók bélelését.
Ezek közül melyik erősítőt(ek) javasolnátok?
Sony XM-gtx6041
Impact LK 454
Impact LK 705
Soundstream PCA 4.400
JBL CS60
JBL GTO 4060
Ahogy itt olvasgattam alapnak nem rossz párosítás lenne, ami talán necces az a Sony CDX L480X fejegységem...
Köszi előre is a segítséget. -
mandras81
senior tag
válasz Osynho #60200 üzenetére
Igazából nincs nagyon mit részletezni. Komponenscsere nem volt, Peti "csak" rendbe rakta a fázisokat meg az időkorrekciót, és láss csodát!
Azóta hallgatva - illetve, már akkor is a Peti rendszerének meghallgatása után - kezdem érteni, hogy miért mondják némelyek a Steg-re, hogy kicsit steril. Mivel itthon is Harman és régi JBL páros van, ezért nekem melegebb, dögösebb hangzásra lenne szükségem, így valószínűleg idővel a Steg is menni fog, de most nem ez a legnagyobb bajom, hanem a lentebb említett "torzítás". Ez pedig attól tartok csak akkor fog eltűnni, ha a szett lesz leváltva.
#60221 Akos1994 :
Viszont a szettet leváltani a jelenlegi autóban nem olyan könnyű, hiszen én úgy tudom, hogy a Predator külső átmérője nagyobb, mint az átlagos 16-os kick-eké, ezért mókolni kéne az ajtópanelemen, amit magam biztos nem csinálnék meg, ráadásul autócserét is tervezek záros határidőn belül, így nem is nagyon szeretnék már költeni ilyesmire.A Preset valószínű majd az új autóba kerül be, ami - ha minden igaz - egy Renault Grand Scenic lesz (2006-2007 körül évjárat). Azt már tudom, hogy a francia extra szopó tud lenni, de esetleg valakinek van utólagosan beépített hifije ebbe a típusba a jelenlevők közül? Szakáll, te csináltál már ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
Urak!
Macaudio SC08 20-as szub milyen minőség lehet, valaki hallotta már? Egy dupla ládában két ilyen vajon működhet metálra, vagy jobb egy gyors 30-as?
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60274 üzenetére
Két és fél hete átvett Octaviámban olyan fejegység van, ami cserélhető és választék van bőven, csak pénz kell hozzá. Legjobban a Pioneer tetszik, viszont az Alpine után a második legdrágább. UK-ben találtam egy boltot, ahol 800 fontért adják, de egyáltalán nem biztos, hogy mire összejön rá a pénzem, akkor is lesz annyiért. Esélyes a Blaupunkt Bremen 975 is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
FerQleS
csendes tag
Sziasztok!
Egy tanácsot szeretnék kérni tőletek; Focal ES 165 K komponens szetthez milyen erősítőt javasoltok?
Kicsit körbe néztem a használt piacon, és találtam két típust is amin megakadt a szemem, egy Sinus Live SL-A6505, és egy Rokford PRIME R300X4... ezek szóba jöhetnének, vagy rossz kategóriában nézelődök?
Meg egyáltalán jól gondolom, hogy érdemes használt erősítőt lőni, vagy ezen szett mellé egy újat kéne venni inkább?
Előre is köszönöm a segítséget! -
szakall77
csendes tag
A nagyobbak közt a Passat kivétel, hogy lehet cserélni.
De cserélhetetlenség jön lefelé :-) a következő Renaultokban sem lehet már csereberélni mert vettek valahonnan egy csomó tapipadot és mindegyikben az van, teljesen céltalanul bénán berakva ( de akkor sem cserélhető).
Vagy tegnap volt nálam egy új Mercedes E s213, a műszerfal nem változtatható sehogysem....amig a föld kerek...
-
-
törölt tag
válasz Reneolus #60269 üzenetére
Egy réteg Silent,kb olyan merevvé tette az ajtót,mint a hanno. Hangban is nagyon jó,de hogy egymáshoz képest melyik a jobb,azt csak tesztel lehetne eldönteni. Arra meg nem most fogok sort keríteni,hogy 4-5 egyforma dolgot építsek. Ami biztos,hogy jó vele dolgozni. Ja és a két réteg stp-vel is simán felveszi a versenyt. Természetesen a 2mm-es ről van szó,..a 4mm-es még durcább
[ Szerkesztve ]
-
szakall77
csendes tag
-
szakall77
csendes tag
Tudom. Van rá megoldás természetesen, de a kitűzött célösszegbe nem fog beleférni sehogysem, mert az autó rendszerének megkerülése kerül ennyibe ( jel, táp).
A Passat sosem volt prémium, az középkategória.
Miért ne tapizhatnál A6 fejet?
Olvasd el mégegyszer.( ha lenne lehetőség a fejegység kicserélésére akkor sem opció, mert a gyári ugyan hifi szempontból olyan amilyen -egyébként rendes rendszerrel mögötte nem is olyan rossz,nem az a leggyengébb láncszem a rendszerben- de kinézetre a kettő nem is összehasonlítható)...amig a föld kerek...
-
BBéci
legenda
válasz civicfan #60266 üzenetére
Akkor nem tévedtem, amikor kevésnek gondoltam a 2 mm-t.
Egyelőre csak tervezem a műveletet, a tubuson látott orosz videók alapján, két réteggel. Fogalmam sincs, mikor lesz belőle konkrétum. Leginkább pénz kell hozzá, nem csak a csillapító anyaghoz, hanem a fejegységhez, valamint ki kell találni, hogyan vezetem át a kábelt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
civicfan
tag
Éppen ma készültem el az egész ajtóval, a kiemelő gyűrű maradt utoljára!
Az ajtón már van 1 réteg Amortson (2mm) bitumenlap, én arra tettem még rá ezt a butilt, és a szerelőnyílásokra.
Ma déu. mikor meghallgattam bizonyos zenéken a mély megváltozott, javult. Olyan mélyládaszerű, ráadásúl nem remeg annyira a műanyag kárpit, mint mikor bitumenlap volt a szerelőnyílásokon. -
Lite
őstag
válasz pengusz77 #60259 üzenetére
Na végre, kezd alakulni. Rövid fej,3 pár rca, 4V, időkorr. Csak azt nem értem, (pontosabban inkább azt érzem, hogy amióta a Kenivel összeálltak, mintha a JVC-t direkt a gyengébb márkának állítanák be) miért csak 48kHz/24 bit a maximális felbontás, amit le tud játszani. Az év elején még pont azt reklámozták, hogy a JVC-nél eljön a Hi-Res audio kora, most meg, ha ránézek, pl. a Keni 2 din fejek kb. hülyére verik speckó alapján a 2 din mezőnyt (192kHz/24 bit!!!!), a JVC meg még a Pio-t (96kHz/24bit) sem tudta befogni. Vagy nem akarták, hogy túl jó legyen...
Pedig rövid fej manapság igen ritka, pláne 3 pár kimenettel...
Európában lehet már tudni,milyen típusszámmal jön? Én még a 441BT-t is csak 2 rca-snak látom...
-
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60254 üzenetére
Valamit akkor is kezdeni kell az A6 gyári rendszerével, mert egy autóhifis számára siralmasan szól.
Prémium közeli Passatokhoz is kaphatóak autóspecifikus fejegységek.
Miből gondolod, hogy nincs lehetőségem A6 gyári fejegységét tapizni?
(#60261) civicfan
Nem kevés a 2 mm? 3-4 szokott szerepelni az ajánlatokban. Netán másik réteget is ragasztasz rá?[ Szerkesztve ]
-
Reneolus
tag
CTK rezgéscsillapító anyagaival van valakinek tapasztalata? STP készlethiány van, kifutottak a régi szériák, és CTK-át ajánlottak helyette.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
I'am Dony
őstag
válasz kacsa7 #60253 üzenetére
Köszi. Akkor a gyári cuccal megnézem és az marad indulásnak. Másik: szükséges a fejről mind a 4 hsz. vezetékével menni a Bit-ig vagy elég a 2 első (így elég lenne 4 szál vezeték erre) és a Bit bemenetnél átkötnék a 3. és 4. csatornára. Nem spórolás miatt csak a kevesebb vezeték okán.
-
szakall77
csendes tag
Egy A6-ból indultunk. És hozzátettem hogy Prémium. Egy Golf vagy Octavia szerintem nem prémium.
Ha beülsz egy A6-ba mondjuk és megtapizod a gyári fejet ( ha lenne rá lehetőség ) akkor nem hiszem hogy ki akarnád cserélni Zenec-re aminek kemény ropogós műanyag előlapja van......amig a föld kerek...
-
kacsa7
őstag
válasz I'am Dony #60251 üzenetére
Amit mondasz, az a BIT Ten bemeneti jelszint beállítása. Ott van a bal és jobb csatornának a "clip"-es ledje. Ha világít, akkor már torzít. Addig kell tekerni, amíg el nem kezd világítani, amikor ez megvan, akkor egy picit vissza. A fej 3/4 hangerőn még biztosan nem torzít. Jobban úgysem fogod tudni, mert ezt csak oszcilloszkóppal lehetne mérni. Ráadásul a beállításhoz a CD-n alacsony freki szól, ami a legrosszabb eset. Zenén ezt nem nagyon fogod elérni.
Egyébként irreleváns ebből a szempontból, hogy Rainbow szett, vagy gyári 10 cm-es koax hangszóró van a lánc végén. -
BBéci
legenda
válasz szakall77 #60249 üzenetére
Az összeset valóban nem ismerem, de a Volkswagen csoport autóinak jelentős részéhez kapható a gyárival szinte hajszál pontosan megegyező kinézetű és funkciójú fejegység. Alpine, Blaupunkt, ESX, Kenwood, Pioneer, Zenec, stb. Utóbbiból létezik BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Opel, Mercedes. [link]
-
I'am Dony
őstag
válasz szakall77 #60250 üzenetére
Köszi, de ne szerénykedj
Még egy dilemmát segíthetnél feloldani, ami típusfüggetlen. A Bit ten beállításánál írják, hogy az RCA-k az erő felé legyenek lehúzva, a fej legyen a torzítási határ alatti hangerőn és ezt követően tekerjük a potikat a ledek villanásáig. (a bemenet nagyjelszint lesz) Na amit nem értek: honnan a bánatból tudjam, hogy a fej az új Rainbow szettel hol kezd torzítani, ha akkor szerelem be és az RCA-k le vannak húzva? Vagy nézzem meg a gyári szettel és ugyanezt a hangerő értéket alkalmazzam?[ Szerkesztve ]
-
szakall77
csendes tag
Te sem ismered az új típusokat, Audi,BMW,Mercedes,Volvo stb. ( általában a prémium kategória), nincs bennük mit kicserélni, mert még hely sincs a műszerfalban.
A márkásokból meg csak a tömegesen eladottakhoz van megoldás, de az is eseti (vagy megy vagy nem), 1-1 frissítés után gyakori hogy inkább nem....amig a föld kerek...
-
I'am Dony
őstag
válasz szakall77 #60247 üzenetére
Szia. Segíts már légyszíves. Én szeretném magamnak kivitelezni, mert egyrészt érdekel, másrészt úgy gondolom meg tudom oldani. 2016-os Auris. Van buktató, mint pl. az előbb is említetted a típus ismeret hiányánál vagy belevághatok? Egy MRV-F300 erő, egy Bit ten és Rainbow SL-C6.2-t építenék be, egy Focal subbal együtt. Nálam a gyári fej marad.
-
szakall77
csendes tag
válasz PiciPeti #60243 üzenetére
Szerintem felesleges, akik ilyen autókkal rendelkeznek, nem állnak neki szerelni otthon ( márcsak azért sem mert nem lehet otthon kivitelezni ).
És kb. hetente változik, márkánként, tipusonként. Jelenleg az autógyárak kísérleteznek, még nem tudják szerintem ők sem hogy hogyan tovább. A kapható kiegészítők 1-1 frissítés után már nem kompatibilisek adott autóval......amig a föld kerek...
-
I'am Dony
őstag
válasz lautnermark #60224 üzenetére
kacsa7
Köszi az infót és sorry a "ly" miatt.
-
BBéci
legenda
válasz istvan170 #60244 üzenetére
Az autóhifis cégek által gyártott autóspecifikus fejegységek ugyanúgy kezelik a telefonokat, ahogy leírtad. Sőt a tolatókamerát, radart, teljes car menüt, klíma vezérlést, minden egyebet. Csupán egy bajuk van, baromi drágák, cserébe navigációt, és ami a legfontosabb, kiváló hangminőséget nyújtanak, DSP-vel, tér/idő processzorral, 3 pár RCA kimenettel, két USB bemenettel, DVD-videó lejátszási képességgel, Android/iOS Auto funkcióval, és még sok mindennel.
-
istvan170
aktív tag
Tényleg jó lenne egy "nem akarom megbontani, mit csináljak?" rész...
10 éves a gyári cucc a kocsimban, nyilván nem szól jól, de tökéletesen kezeli a telefonom. Telefonkönyv, híváslista, hangvezérlés és kormányról való teljes körű hívásfogadás, indítás. Beépített mikrofon van mittudoménhol, de jól működik, rendesen hallanak. Zenét elveszi híváskor. Hangosít, halkít sebességtől függően. Valamint az egész kijelző a kilométeróra közepében van, nem a térdemnél a középkonzolon. Szóval sz*r, de jó. És ez egy 10 éves vw csoportos cucc, amelyiket bármelyik autójukba lehetett kérni, szóval egyáltalán nem kuriózum. Viszont a zenét nem veszi át telefonról, csak cd-t meg mp3-at játszik (mp3-ra csak régebben sikerült rábírnom). Ha viszont lenne egy aux bemenet, akkor nem akarom elhinni, hogy normális hangszórókkal, meg szigeteléssel, esetleg erősítővel ne lehetne komoly szintet lépni a dologban. Mindenhol azt olvasni, hogy vegyél egy rendes fejet. Így még a hangszórócserékbe sem merek belevágni -
B-enji
tag
Lehet lassan ki kellene egészíteni az összefoglalót egy olyan bekezdéssel, mikor nincs lehetőség (vagy a felhasználó nem szeretné) megbontani a gyári "fejegységet" középkonzolt, és egyéb alternatív módon szeretné jó minőségben lejátszani a zenéket.
[ Szerkesztve ]
-
lemezei
csendes újonc
Sziasztok!
Toyota Hiace ajtót akarok szigetelni, mielőtt belemegy a hangszóró....mit tegyünk bele, melyik a legjobb anyag hozzá?
Kösz.
-
istvan170
aktív tag
Még mindig nézegetem, hogyan tudnék aux bemenetet varázsolni a Seat gyári rendszerébe. (VW csoport 12 pines csati). Most már ott tartok, hogy semmiféle usb, sd dobozka nem kell, mert úgyis a telefonommal dugom össze csak. Láttam ebay-en teljesen snassz kábeleket, aminek az egyik fele ez a vw csatlakozó, a másik 3.5 jack. Kicsit szkeptikus vagyok, létezik, hogy az egyik láb ezek szerint egy aux bemenet gyakorlatilag, amit a telefon meg is tud hajtani?
-
szakall77
csendes tag
Az a baj az ilyen ajánlásokkal hogy nem ismeritek a típusokat ( nem rosszándékból) . Ebben a konkrét esetben a fejegység beszerelése erős problémákba ütközik.
Az ajtóban a gyári hangszóróhelyek használhatatlanok.
Úgyhogy az előre kitűzött keret talán a beszerelésre és kábelekre elég. És ennek otthon nekiállni elég reménytelen, mert már ott elvérzik a történet hogy nem tudsz áramot adni az erőnek mert letilt a töltés tőle...amig a föld kerek...
-
Lite
őstag
válasz bendeguz76 #60202 üzenetére
2. tipp:
Ha hangszeres zenét hallgatsz, arra inkább JVC KD-R90BT, bár ez nem játszik le tömörített veszteségmentes (FLAC) zenét, csak tömörítetlent (WAV). Újonnan 60e. Esetleg Pio 80PRS, újonnan 100e körül. FLAC-Wav konvertáló proggi: ingyenes.
(Ha a fej gyenge, lehet utána bármi a rendszerben, az gyenge lesz).Az alább javasolt erősítő bőven nagyon jó, ahhoz méltó a fenti fej. (Bár én túlzásnak érzem, árulnak egy Mosconi 120.4-et 55-ért. Az is bőven ki fogja szolgálni az igényeket.)
Hangszóróból azért nem biztos, hogy kell olyan drága, ide példának: Rainbow SL-C6.2 (60e újonnan).
Mélysugárzó: Focal SubP 25 DB (40e körül, külföldről 30 alatt) + zárt láda 10eÉs ehhez azért normális kábelek kellenek. Meg szigetelés. A fenti konfiggal bővem marad erre is, ennyi pénzből tényleg nagyon jó hangot lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
B-enji
tag
válasz bendeguz76 #60202 üzenetére
Szia!
Megpróbálok segíteni.
-Fejegység: Pioneer DEH-X7800DAB tud flac lejátszást, kezeli az Ipod-ot, időkorrekció, aktív kersztváltás ca. 45eFt (új)
-Erősítő: Mosconi AS 100.4 4csatornás, audiophile hang, használtan ki lehet fogni 80e Ft körül.
-Hangszóró: (első szett) Gladen Audio Zero Pro 165.2 DC ca. 110eFt (új)
-Mélyláda: Gladen Audio RS 10 ZD ca 40e.Ft (új)
Maradt ~75e Forint áram és jelkábelekre, szigetelésre, beépítésre (esetleg beszerelő műhely általi)
Megfelelő installálás és beállítás esetén szerintem ebből már kielégítő hangzást lehet összeállítani, és a komponensek nagy része új.[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
Kedves Divi27 és kacsa7!
Köszi szépen srácok a hasznos információkat.
A plusz funkciók és a kedvező ára miatt a Pioneer MVH-190UI fejegység mellett döntöttem. Hosszabb böngészés után arra jutottam, a Kenwood KMM-123 a variálható gombsor és kijelző színben tud többet a másiknál, emiatt esztétikusabb, de ez most elhanyagolható tényező számomra.
[ Szerkesztve ]
-
nemethchek19
aktív tag
válasz lautnermark #60230 üzenetére
Jah, semmi gondom a gyári rendszerrel.A váltás oka csak annyi, hogy mechanika nélküli fejegységet szeretnék. Főleg Flac zenéim vannak és pendrive-ról (vagy androidos telefonról) nyomatnám őket. A Mostani fejegységem csak CD-t tud (mp3), még aux sincs rajta.
[ Szerkesztve ]
-
lautnermark
aktív tag
válasz nemethchek19 #60226 üzenetére
Mi a gondod a gyári rendszerrel? Miért várod egy fejegység cserétől a megváltást?
-
fagylalt
senior tag
Annyit még hozzátennék az előző hozzászólásomhoz, hogy az MVH-190UI-ben van felüláteresztő szűrő (szemben a a Kenwood-dal), úgyhogy összességében (véleményem szerint) az a legjobb ár/érték arányú 20k környékén. Én a Pio-t választanám, de várd meg a többiek véleményét is, én azért friss hús vagyok az iparban.
Nagy minőségi javulásra ne számíts, ha csak fejet cserélsz. Abban igazad van, hogy a forrás minősége jobb lesz és lesz egy funkciókban gazdag fejed (amit javarészt nem tudsz kihasználni), de a gyári hangszórók édeskevesek minőségi zenehallgatásra.
(#60228) kacsa7: Lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
Nincs ilyen, hogy jobb hangban. A hangkarakter picit eltér, de a Pio-JVC-Kenwood 3-as hangja nem tér el olyan jelentősen, inkább az Alpine lóg ki a sorból a karakterével. Ezek mind normális márkák, nem szar a hangjuk.
A Pio-n van HPF, amivel az első szettről lehet levágni a legalsó frekvencia tartományt, amit már nem tud megszólaltatni. Ez esetleg jól jöhet. -
nemethchek19
aktív tag
válasz fagylalt #60222 üzenetére
Jelenleg a gyári rendszer van a kocsiban (Honda Accord CG8 1.8i /1999)
A cd lejátszós fejegységet szeretném lecserélni benne. Egyelőre maradna a rendszer így. Fontos, hogy gyári hangrendszerből most a legjobbat tudjam kihozni, ami majd a választott fejegységen fog múlni. Tehát lényeges szempont, hogy a mostani rendszerrel (erősítő nélkül) mire lesz képes az adott fejegység a hangminőség terén.
Egy ideig biztos a gyári hangrendszerrel fogom használni és csak akkor bővíteném, ha annak szükségességét érzem. Autóhifi-ben még nincs tapasztalatom, ezért nem ismerem ezen a téren az igényeimet Tehát fontos, hogy, ha további fejlesztésre kerülne sor ne kelljen lecserélnem a fejegységet, mert hosszútávra tervezek vele.
Úgy gondolom, hogy hosszútávra ezek szerint a MVH-190UI és a KMM-123 lenne a jó választás. A kérdés már csak az, hogy a kettő közül melyik a jobb hangminőségben? Melyiknek lehet jobban paraméterezni a hangját?
-
BBéci
legenda
válasz lautnermark #60224 üzenetére
Úgy bizony: muszáj.
-
I'am Dony
őstag
Help.
Adott egy Alpine MRV-F300 erő és egy Audison Bit Ten proci. A proci leírásában szerepel, hogy 130 mA erősségű áramot küld ki remote-nak az erő felé. Az erősítő leírásában viszont nem szerepel semmi adat a szükséges áramerősségről az auto bekapcsoláshoz. (a procinál említenek lehetőséget relézéshez)
"REM OUT: output to turn on other devices / amplifiers connected after the processor.
From the REMOTE-IN signal, the processor only takes 1 second to supply the signal to the REM OUT output.
The 130-mA output current capability can also drive an automotive relay (making sure it doesn’t exceed 130 mA).
WARNING: the bit Ten must be switched on before any amplifiers are turned on.
The system sources Remote Out must be connected to the product REM IN, and the product REM OUT
is then to be connected to the Remote In of other devices / amplifiers."A kérdésem, hogy be tudja így kapcsolni az erősítőt vagy muszály lesz relézni???
[ Szerkesztve ]
-
fagylalt
senior tag
válasz nemethchek19 #60216 üzenetére
Ez attól függ, hogy milyen rendszerhez választanád a fejegységet. Ha gyári rendszered van és nem tervezel fejleszteni (vagy minél olcsóbban szeretnéd megúszni - bár annyira minimális az árkülönbség köztük), akkor bőven kiszolgálna akármelyik 1 pár RCA kimenettel rendelkező fej. Ebben az esetben elsősorban a fejnek a szolgáltatásait nézd meg és az alapján dönts. A KMM-103 a frissebb, idei változata a KMM-102-nek. Nincs lényeges tudásbeli különbség köztük. Ugyanez a helyzet a KMM-122 és KMM-123 esetében. Ha hosszabb távra szeretnél beruházni, akkor mindenképp 2 pár RCA kimenetes fejet vennék. Az MVH-190UI szifonnal is kompatibilis, ha arról (és nem pendrive-ról) használnád, akkor azt választanám. Egyébként KMM-123.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz rhonin #60219 üzenetére
Attól, hogy 1 pár rca van a fejen,még van néhány lehetőség az előrelépésre...
Pl. proci, külső crossover, vagy egy olyan 5 csatis erő, amelyen vágni lehet a frekiket és onnan veszi lesz a szub jelét is. Bár ez utóbbi igazi aktív sosem lesz a konfigurálhatóság szűkössége miatt, de elég kellemes eredmény lehet elérni vele. -
rhonin
senior tag
válasz kacsa7 #60214 üzenetére
Kicsit zsákutca lesz így is úgy is mivel a mélyládát nem fogom tudni megkerülni. Ahhoz meg már kevés lesz a 3555 ös alpine. Ha meg második erősítő akkor meg a fej lesz kevés az 1 rcaval .... ajajj kezdődik.
Lite: az alpinet gondoltam a szettnek. Nem sokáig fog fejről menni ez a pio sem. De jó hogy írtátok pár tippet mert így legalább tudom figyelni a piacot. Hátha felbukkan valami jó.
-
nemethchek19
aktív tag
Ezek között vacilálok és a segítségeteket kérem a döntésben.
1 pár RCA:
- Pioneer MVH-190UB
- Kenwood KMM-102
- Kenwood KMM-1032 pár RCA:
- Pioneer MVH-190UI
- Kenwood KMM-123
- Kenwood KMM-122Melyik a legjobb a felsoroltak közül?
[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Építkezés miatt el kellett adnom a régi kocsit, és jelenleg egy 97-es Megane tölti be a családi autó szerepet. Elég alap felszereltség (gyárilag még rádiót sem raktak bele - jelenleg egy VW Alpha rádió tölti be a hangképzés szerepét), de cserében megkímélt, azonban borzasztó a hang amit a rádió kiprésel magából. Az autó értékéhez mérten szeretnék valami budget hangcuccot belerakni. Nagy igények nincsenek, reggelente rádió szóljon úgy, hogy értsem a szöveget is, meg ha családdal közösen elmegyünk valahova akkor pendriveról tudjon zenét játszani.
• Milyen autóba szeretnél építkezni ? Renault Megane '97
• Milyen zenét hallgatsz ? Reggelente rádió, egyébként Pop/Rock vonal.
• Milyen rendszert hallottál eddig, ami tetszett (karakterben)? Volt Audimban a BOSE elég jól szólt...
• Mennyit szánsz a dologra? Fejegység nélkül 30kA fenti keretből az alábbi dolgokat szeretném megcsinálni:
• Hangszórók cseréje (Első komponens szett)
• Ajtószigetelés
• Hangszóró kábelek cseréjeApósomtól kapok egy belépő szintű Kenwood fejegységet, de később azt is cserélném. Bármi tanácsot, leírást, ajánlást szívesen fogadok
-
kacsa7
őstag
válasz rhonin #60209 üzenetére
Amíg nincs hallható elváltozás, addig ne foglalkozz vele. Idővel biztos tovább fog terjedni. Ha átjár a membránon a levegő, az nincs pozitív hatással a hangra.
A 6020-nak az árkategóriájában nagyon jó mélyközepe és váltója van, viszont a magasa messze elmarad tőle. Mellé bőven ki kell szolgálni, vagy egy brutális dampingú erősítővel, vagy 150-200W-al csatornánként. Az Alpine 3555-nek egyik sincs, így nem eröltetném.
Egyébként abban az árkategóriában továbbra is tartom, hogy a Rainbow DL-C6.2 egy nagyon jó választás. Abszolút mindenes hangra, van kellő érzékenysége, így kevesebb wattal is elzenél, mellé egész mélyre megy. -
REall
csendes tag
Sziasztok.
12 cm-es hangszórót akarok venni a gyári helyére. T4 multivan hátsó.
Nem akarok fúrni-faragni, átalakítani. A régi Blaupunkt nem csavaros, hanem 3 fémklipsszel pattan be.
Ezeket találtam:
Crunch DSX120
Dietz CX-120
Ti melyiket ajánlanátok, esetleg más gyártó?
Tisztelettel.Azt mondtam, hogy tedd be tőre, nem azt ,hogy tedd tetőre!!!
-
rhonin
senior tag
Sziasztok!
ts-q172c jobb első hangszóró membránja így néz ki:
pio tsBúcsúzzak el tőle lassan és csak rosszabb lesz később?
elektronikus zenére merre lenne érdemes később indulni ha cserélnem kellene ezt a szettet?
Kicx pro 6020 pl.? -
-
sellerBP
tag
Van itt valaki akinek JBL BassPro II-es mélynyomója van?
-
Z0mbi
senior tag
Hali
Tudom leragott csont, nem beszelve arrol hogy majd 10 eves cikk, csak vegre megint szembe jott velem...hatha valakit erdekel:
http://www.mixonline.com/news/profiles/emperors-new-sampling-rate/365968 -
Pubszon
veterán
Üdv.
Van köztetek olyan, akinek Hifonics erősítője van, amihez RJ12-es (6 pines) a távvezérlő kábele?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
spiky03
veterán
Hátha valakit érdekel valami.
Hififutár - Kiárusítás, brutál akciók a Lurdy Ház földszintjén található üzletünkben!SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
bendeguz76
aktív tag
Sziasztok.adott egy 2011-es audi a6 avant.ebben szeretném a zenehallgatást minőségibbé tenni.gyári alap zene van benne,semmi bose rendszer.olvastam a fórumon,hogy komplett rendszerben gondolkodjak.a rászánt keretem 350 ezer ft.nagyrészt veszteségmentes flac,alac formátumban hallgatok többnyire hangszeres zenét.dire straits,pink floyd,eric clapton,tátrai band.....stb.ki,milyen összeálitást választana magának az adott keretből?hangnyomás versenyre nem mennék vele,cél egy otthoni hifi rendszer nagyjábóli hangjának reprodulálása,ha ez kivitelezhetőennyi pénzből.válaszokat előre is köszönöm.
bendeguz_HUN
-
TheProb
veterán
válasz PiciPeti #60193 üzenetére
Puntos csoportban azt mondják, hogy elvileg (alapból) tudna kéne a remote-ot. Kimérem majd akkor valamikor, csak kell szereznem multimeter-t.
De amúgy magában a fejben ezt nem kell beállítani? Mert én nem találtam ilyet az enyémben."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest