-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Elromlót a 2003-as Citroen Xsara-ban a gyári CD-és rádió és cserélni szeretném benne de nem tudom mire kel odafigyelnem vásárláskor. Szabványos csatlakozó van ezeken a rádiókon vagy a csatlakozóknál oda kel valamire figyelnem?
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
Lite
őstag
válasz lautnermark #58696 üzenetére
Ha nem műhelyben építteted be,akkor teljesen mindegy a garancia...
Egyébként megbízható német boltban 295 EUR. -
BBéci
legenda
válasz lautnermark #58696 üzenetére
Maximum 100-at.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lautnermark
aktív tag
válasz bnagylajos1 #58695 üzenetére
Szia
"szürke importos". ergo itthoni kereskedőtől, forintért, bolti garival. -
bnagylajos1
tag
válasz lautnermark #58694 üzenetére
szia! 280 eu az új ára neki jelenleg 265 ért is lehet rendelni pár napig talán
-
lautnermark
aktív tag
Üdv.
Új, szürke importos 80 PRS-ért maximum mennyit szabad adni? -
kuruc01
tag
Használ valaki JVC KD X 341-es fejegységet?
-
BBéci
legenda
-
spiky03
veterán
Köszönöm
A gyárit bontóból talppal együtt 10-ért adnának...Abból kiindulva, hogy egy kisebb karbonosra akartuk cserélni és ez lett a vége. Nem volt jó biznisz ez az ötlet.
@(#58690) Alemida
Igen ebben is van valami, nem nagyon járok oda, csak kézibe.
A vízsugár meg csak nem löki le.[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
oszy
veterán
Ha már antenna téma.
A Hirschmann az egyik legjobb!Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
spiky03
veterán
Tudom, hogy nem teljesen vág a témába, de valaki használt/vett már ilyen antennát?
AntennaCsak mert a verdán begyógyult a mostani és amikor cserélni akartuk akkor teljesen tropára ment és beletört a szára. Viszont a foglalat cseréjéhez a tetőkárpitot is meg kellene bontani, meg ugye új antenna talpat is venni kellene. Így az olcsóbb és egyszerűbb megoldásból gondoltam a cápára.
Csak a kérdés, hogy mennyire használható? Mennyire fogja a vételt, mert a YouTube-on láttam videót ahol 3féle cápát hasonlítottak össze és abból csak egy fogott rendesen adást, a másik kettő semmit sem. Igaz nem nagyon hallgatok rádiót, de azért jó lenne ha tudná, ha mégis egy kis rádiózáshoz támadna kedvem.
Valamint a kérdésem még az lenne, hogy ezek mennyire tapadnak jól? Pl ha elviszem egy autómosóba akkor nem kapja le a kefe a festékkel együtt?Előre is köszönöm a segítségeteket! És elnézést, ha nagyon OFF lenne a kérdés/kérésem.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz Atomgeszi #58670 üzenetére
Nem veszik vissza a boltban a fiókot, mert, hogy Én képről rámondtam, hogy igen ez az, ilyet keresek. Holott a képen egy rohadt fiók volt, amire csak annyi volt a válasz, hogy igen ezt keresem, keret nélkül. Erre hoznak 2 hét után valami univerzál fiókot, még a csomagolásán sincs rajta, hogy Volvo V40, semmi. De persze Én tegyem zsebre ezt és csináljak vele amit akarok, mert az interneten oda van írva ahonnan rendelték, hogy Volvo V40.
Ez volt az utolsó, hogy Én helyi vidéki kisboltot pénzelek, internetről még olcsóbb is lett volna, plusz 14 napon belül vissza is küldhetem. Lassan kenyeret is netről fogok rendelni, mert kevesebb vele a szívás.[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz lautnermark #58681 üzenetére
Telefon van, sőt, tablet is, de szeretném a fejegységen futtatni például a Waze-t. Legyen minden egy helyen, egyetlen készülékben. Ez megoldható a gyári Columbus navigációval, de az nem ér félmillió forintot, pláne a hangminősége kérdésessége miatt.
(#58679) Lite
Igen, az Android Auto funkció fontos, de azt tudják a mostani fejegységek is.Úgy tűnik, várnom kell az idei új modellek megjelenéséig, ami nem baj, mert fél éven belül biztosan nem lesz ilyesmire 1000 euróm.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz lautnermark #58666 üzenetére
SIM mobilnethez kellene.
"de ilyen feltételekkel (autómenű, klímabeállítások, gyári tolatóradar) szerintem hibernáltasd le magad legalább 20-30 évre vagy még többre"
Aztán miért? Az előbb felsorolt fejegységek mindegyike tudja ezeket, CAN BUS-on kapcsolódnak az autó rendszeréhez, nézz utána!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Ear001 #58667 üzenetére
Több szempontból nem felel meg, csak egyet említek: a zenéim 90 %-a FLAC, köztük egyre szaporodnak a CD-nél nagyobb felbontásúak és mintavételezésűek, nem vagyok hajlandó azokat WAV-ra konvertálgatni.
Valami más megoldás kellene! Korábban említettem az autóspecifikus fejegységeket: Pioneer, Kenwood, ESX, Zenec, de egyikbe sem lehet tenni SIM kártyát.[ Szerkesztve ]
-
bnagylajos1
tag
sziasztok új fejlemény van generátort kell cseréljek mert az a hibás attól van minden bajság rossz meg a töltés se az igazi igy cserés aksival együtt.mindennel és akkor nem lesz zaj egy 104 A a legnagyobb olyat nézek rá.meg lett a baj kimérték mind kettöt egyik sem gyári értékű sajna de utána csend lesz remélem nagyon.
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Valakinek van tapasztalata ezzel a fiókkal? [link] Esetleg saját kép róla?
Helyi hangos boltban rendeltek az enyémhez, de valami univerzális fiókot kaptam, ami se nem túl mély(6,5cm), plusz lötyög a nyílásban és még keret sincs, hogy valahogy kinézzen.. Holnap visszaviszem, remélem visszakapom a pénzem.. Gondoltam megspórolom a postaköltséget, és nem kell netről rendeljek, aztán tessék..
2002-es facelift utáni Volvo V40 2DIN helyre keresek egyébként.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
simi811118
aktív tag
Sziasztok!
Szombaton egy kis évadnyitós hifis hallózás? Debrecen, Főnix parkoló. 14:00 - 15:00 közötti gyülekezővel.
Várunk mindenkit soxeretettel!
-
Zlcsi
senior tag
válasz lautnermark #58665 üzenetére
Mi baja van mindenkinek a din2-esekkel?
a pioneerra adtak 5 év garit....
-
Ear001
addikt
Én bennhagynám a gyárit, a zenét meg mondjuk streamelném a tükörből.
-
lautnermark
aktív tag
Kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy miért kell a sim foglalat? Telefonnak vagy mobilnetnek? Esetleg még hotspotot akarsz? Ne haragudj meg rám, azért amit most írok, de ilyen feltételekkel (autómenű, klímabeállítások, gyári tolatóradar) szerintem hibernáltasd le magad legalább 20-30 évre vagy még többre.
-
lautnermark
aktív tag
Kell egy beépítőkeret, nem marad lyuk a műszerfalon, hanem lesz egy plusz kacattartód.
A gyereknek a mese lejátszást, azt miként gondoltad? Hangban vagy videóban? Mert ha videóban, akkor kíváncsi lennék, hogy a gyerkőc a hátsó ülésről mennyit lát az egérmoziból (esetleg ha még a nap is rásüt)?
Az autohifioutlet elég sok mindent Lengyelországból szerez be, ezért ad a Piora is csak 1 év bolti garit, a Basys-s 3 év helyett. -
BBéci
legenda
válasz Ear001 #58662 üzenetére
Ha már itt vagy, Te milyen fejegységet tennél egy új Octaviába, ami nagyon jó hangú (DSP-s) és megjelenik rajta az autó menüje, plusz a tolatóradar, a klíma beállításai és hasonlók?
[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
Veszel egy olyan beépítő keretet ami egydinesít.
-
BBéci
legenda
Pioneer termékekről csak jót tudok mondani, van velük bőséggel tapasztalatom.
Új autómba keresek fejegységet, de egyelőre nem találtam olyat, amelyikbe lehetne SIM kártyát tenni. Még a csúcs Pioneer sem képes rá, pedig annak az itthoni ára kb. 430000 Ft. Persze külföldről 300-ért meg lehet venni.
Nagyon remélem, az idei modellek e téren is fejlődni fognak!
Számomra elsődleges fontosságú a hangminőség, olyannak kell lennie, amivel egy SQ versenyen sem vallanék szégyent.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zlcsi
senior tag
Köszönöm a segítséget.
Nem fogunk össze veszni
Most én vagyok egy kicsit nehéz helyzetben, hogy hogyan fogalmazzak, hogy ne legyen sértő.
Az én számomra az mp3nál jobb minőségű zene már túlzás... főleg azok az árszintek amit elkérnek, egy jobb minőséget lejátszani képes eszközért.
Nekem annyi bőven elég, hogy működjön kihangosítóként, lejátssza telefonról a hangoskönyvemet. Mindezt kényelmesen és állandó állítgatások nélkül.
Ami ezután jön, hogy a gyerekeknek lejátsszon valami mesét, hogy hosszabb úton ne unatkozzon, már extra.
Az sem mellékes, hogy a tolató kamera képét is tudja kezelni.Amiért hajlandó lennék több pénz kiadni, az a megbízhatóság lenne, de erre is van 3 év gari, másra sem lesz több.
Persze ha azt mondod, hogy ez 3 év 1 napnál tökre megy, de egy másik örökéletmeg egy nap, akkor azt fogom megvenni.Törökbálint a pioneer szervizben voltam, ott beszélgettem egy sráccal és megmutogatott többet, a legolcsóbbtól a legdrágábbig.
Sebességre ugyan azt tudta a 500ezres meg a 65 ezeres is. Ő is mondta, hogy hangminőség, meg w így meg úgy, de nekem erre nincs szükségem, nincs rá igényem.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Gondolkoztam, hogyan fogalmazzam meg a válaszomat úgy, hogy véletlenül se legyen bántó, de rájöttem, lehetetlen.
Nem tudok olyat ajánlani ebben az árkategóriában, ami biztosan jó. Ennek legfőbb oka: nem próbáltam ki egyet sem, nincs velük személyes tapasztalatom, mégpedig azért, mert szerintem rémesen alacsony minőségi színvonalat képviselnek.
Ha a telefon kéz nélküli használata a legfontosabb, akkor vegyél egy Bluetooth-os headsetet, én is olyanokat használok lassan 10 éve. Még itthon is, nem csak autóban.
Ha 2 DIN-es, videót is lejátszó fejegységből jó minőségűt akarsz venni, az a szóban forgónak legalább a duplájába kerül. Alap, hogy le tudjon játszani FLAC és WAV fájlokat, nem csak (számomra elviselhetetlen) MP3-at.Hol próbáltad ki azt a Pioneert?
[ Szerkesztve ]
-
Zlcsi
senior tag
válasz PiciPeti #58657 üzenetére
1din azért nem jó mert mit csinálok a nagy lyukkal a műszerfalon?
Meg ha már ilyen nagy akkor nem sokkal drágább az ami tud videot lejátszani, és a tolató kamerát is kezeli
Itt van tőlünk nem messze a pioneer központja, úgyhogy beugrottam megnézni, ott a Pioneer MVH-AV290BT-t ajánlották, ki is próbálhattam, teljesen jó a sebessége.
Egyenlőre meggyőzött,
-
SzPeti87
tag
Nekem Pioneer MVH-AV270BT volt 1 évig a kocsiban és most cseréltem le egy Kenwood DPX-5000BT-re. Hangzásilag jobb a kenwood szerintem (több a beállítási lehetőség is). Pioneer kezelése nem volt rossz, BT is jól működött, de meguntam. Érintős már csak akkor kéne ha navis, de azok meg drágák. Meg az nem tetszett a pioneer-ban, hogy a pendrive-ra rakott zenéket nem betűrendben rendezte hanem a ramásolási sorrendben. A kenwood meg fájlnevet csak 8 karaktert jelenít meg (mint a DOS) de nem értem miért, mert volt egy KMM-121 is azzal nem volt ilyen gond, úgyhogy nem árt ha az ID3tag ki van töltve rendesen mert azt jól kiírja.
Én nem mertem megrendelni a 40ezres helyről mert elég sok negatív értékelése van a boltnak.
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Ezeket az olcsó, érintős 2 dines fejeket érdemes kipróbálni vétel előtt, mert a legtöbbjük kelletlen, lassú, és idegesítő a kezelése már demófalban is, nemhogy autóban...
-
Szajo
őstag
Sziasztok.
Van egy sal 250w os szub csövem, aktív mély.
Tudtok olyat ami ennek leváltására jó lenne ilyen 20 körül? -
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
DIN2-es autórádiót szeretnék, mert ekkora helyen van most egy meglehetősen buta gyári.
Minden féle képen működjön kihangosítóként, és tudjak vele bluetooth-on zenét hallgatni a telóról.
Igazából ez a 3 ami mindenképpen fontos.Az hogy mechanika van-e benne vagy nincs mindegy, jó ha van de valószínűleg soha nem fogjuk használni.
Fent az ajánlóban nem láttam din2-est csak egyeseket, ami ott van, pl. a Pioneer MVH-X580BT tudásban és árban jó lenne, de din1-es.
Árukeresőn ezeket találtam Kenwood DPX-5000BT; 40ezerért
Pioneer FH-X730BT
57 ezerért.
Jók ezek? Megéri a pionir a +16 ezeret?Esetleg olyan ami videót is le tud játszani... nem láttam olyat, hogy kell azokat keresni, és nagyon vad áraik vannak?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
C4sti3L
csendes tag
Sziasztok! Elnézést a noob kérdésért. Szeretnék segítséget kérni Tőletek!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogy tudnám meg mekkora biztosíték kéne a rendszeremhez?
Gladen audio ofc 20mm2-es tápkábel
Első szett: kicx icq 6.2
szett erősítő: crunch mxb 4200i
Sub erő: jbl px 600.2
sub: gladen audio sqx 12Köszönöm szépen a segítségetek!
Üdv. Norbi
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok.
Első ajtóba való 16,5cm-es szettet 20e Ft körül keresnék és ezért érdeklődnék hogy mit ajánlanátok amivel nem nyúlnék nagyon mellé (mint a Mac Audio MP 16,2-vel )
Ahogy vissza olvastam a fórumon a Gladen Alpha 165 egy jó ár-érték arányú cucc lehet és többnyire ezt ajánlottátok. Esetleg érdemes használtan keresni valami nagyobb kategóriásat ilyesmi árfekvésben?
Ha tudtok konkrét típusokat kérnék!
Sony CDX-GT222 fejegységem van hozzá jelenleg. -
PiciPeti
őstag
válasz bnagylajos1 #58642 üzenetére
Réz spray-vel kezeld le a későbbi oxidáció ellen. A lemezt is elég nagy felületen csiszoltad fel, lehet érdemes lenne legalább alapozóval visszafújni a saru körül, hogy ne induljon el a rozsda...
-
bnagylajos1
tag
Sziasztok ma meg tegnap munkálkodtam a gyári test pontok rendbetételével.a gyári kábelt kidobtam egy szemét volt és vékony is (6mm 2 max) ki cserétem egy 35 mm2 re és a maradék test pontokat ami hozzáférhető volt csiszoltam mindenét és újra csavaroztam.A jövőben ki cserélem az összes maradék test kábelt.a zaj jóval halkabb de már túl parázom szinte lehet nincs is sokat változott az egész ezek után holnap tesztelem hosszabb uton. ilyen lett az egyik de majd még tökéletesítek pár dolgot köszönöm mindenki segítségét.ez az autó egy szívás sajna
-
Atomgeszi
nagyúr
Aki használja a Pioneer ARC Android appot, telefonon hogyan kell belepörgetni a zenébe? Magán a fejegységen tudok pörgetni, ha nyomom ugye a tekerő gombot, de a telefonról játszott zenénél egyszerűen nem jöttem rá, hogy miként lehet egy 1 órás mixnek mondjuk a közepére rakni.
-
oszy
veterán
válasz bnagylajos1 #58352 üzenetére
Én most vettem egy Alpine CDE-178BT fejegységet! Felhívtam őket, és a sorozatszám ellenőrzés után küldték levélben a használatit.
----
MÁS!
Ti használjátok a TuneIt applikációt? Meghallgatnék pár beállítást.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bnagylajos1
tag
sziasztok keresem a megoldást még. találtam ezt azt pl A másik gyakori hiba (ami az elsőből következik) az alkalmazott eszközökben (fejegység, erősítő, antenna, DSP stb.) lévő földelési hiba. Gyakori probléma pl. a fejegység RCA kimenet fölfólia szakadása, amit egyszerű ellenállásmérővel ki lehet mérni. De lehet erősítő bemeneti föld hiba is, ill. rossz táp- föld is.
Ha egyenáramú potenciálkülönbség van a két összekötendő eszköz között, akkor szinte kötelező a gen. zaj megjelenése. Az erősítő földelése nagyon kritikus, nem mindegy, hogy a pozitívhoz és az RCA-hoz képest milyen irányból halad az erősítőhöz! ezekből azt szűröm ki hogy valami földelési hiba okoz mindent?pl ezt valaki le fordítaná nekem érthetőre az jó lenne nagyon és van pár mondat még ami nem igazán jön át
Lemegyek és csinálok ujj test pontot a kasztnira valahova meg feldobok egy ujj negativ sarut is akkor már hátha megoldja
[ Szerkesztve ]
-
bnagylajos1
tag
A mai nap hosszas rendezkedése semmit sem ért.sehol nem nincs jóhelyen az rca kábel a müszerfalban.honnan kezdjem előről a hibakeresést.rádió ill cseréltem biztositékot hazastol más tipusra erő csere megvolt. az rca nem volt még cserélve csak minden ötletet szívesen fogadok vettem nem lett semmi eredménye kipróbáltam megért egy próbát a kenwood fej kevésbé zajos talan annyi a tapasztalat
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz bnagylajos1 #58628 üzenetére
Létezik olyan, hogy antenna toldó. Az egyik vége műanyaggal burkolt, ebbe dugod az antennát, a másik vége megy a fejegységbe. Ez már elég szigetelés, ha az antenna a hibás...
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz tepenzed #58632 üzenetére
Ha nem vagy egy túlságosan audiophil(Ha tényleg elég csak, hogy szóljon a saját zenéd a kocsiba és a minősége egy rádió adással egyezik meg), akkor Én a Xiaomi Roidmi 1S vagy 2S-t ajánlanám, saját tapasztalat, hogy nem játssza rossz minőségbe. Viszont ez csak Bluetooth-on keresztül tud kapcsolódni a telefonodhoz, a két USB rajta csak 2.4A töltő.
Kínából az 1S - 3k körül van - 2,3 hét alatt megjön. Ennyiért egy normális védelemmel ellátott töltőt sem kapsz kb.Kódnak meg kell lennie a szervizkönyvbe, plusz egy Ford márkaszerviz alvázszám alapján is tud adni kódot, lévén Te vagy a jogos tulaja a kocsinak, miért ne adnák ki?A Ford 2DIN-es hellyel rendelkezik, így eldöntheted, hogy 1 DIN-es fejegységet teszel, akkor kell egy úgy nevezett 1DIN keret/fiók alá, ami úgymond zsebként szolgál majd, telefont berakni, pénztárcát, stb.
2DIN-es normális fejegység már zsebbenyúlósabb, de jóval látványosabb, navigációt, tolatókamerát is rá lehet kötni a jobbakra, plusz filmet is játszik.
Pont itt van feljebb egy kolléga aki ugyanúgy Focusba épít zenét. Esetleg bontóból tudsz egy CD lejátszós fejegységet "bontani"Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz tepenzed #58630 üzenetére
Nyomja, de nem leszel elájulva tőle.
Egy jobb minőségű Bluetooth-os vagy USB-s FM Transmitterrel jobban jársz. Vagy egy használt fejegységgel is komoly előrelépést lehet tenni.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A 2003ford focusomban még kazettás auto rádió van, usb sincs rajta természetesen. Láttam, hogy van ilyen kazettás transzmitter, az lenne a kérdésem, hogy ezzel észrevehetően rosszabb lesz a minőség? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezzel a telomról majd nyomom a számokat 😃
[link] -
kuruc01
tag
Üdvözlök minden fórumozót!JVC KD X 341-es fejegységem van,az vele a problémám nem vált közlekedési infora hiába van beállítva,használ valaki ilyet,tudtok segíteni?
-
sutyesz96
őstag
Van valakinek Panasonic fejegysége?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Lite
őstag
válasz HwAdokVeszek #58624 üzenetére
Mit választottál végül?
-
Lite
őstag
válasz bnagylajos1 #58617 üzenetére
Nálam is ez volt a helyzet: generátorzaj, plusz a porlasztók vezérlésének zaja (kattogás).
Aztán egyszer kiszedtem a fejet és az antenna csatlakozója műanyag házba került (nem közvetlenül ment bele a fejbe). Csodák csodája:síri csend, se sivítás, se fütyülés, se kattogás - csak néma csönd és zene, ha akarom. -
Akos1994
aktív tag
válasz Joe fiú #58622 üzenetére
Nem mértem ki sajnos, viszont azóta semmihez se nyúltam,csak lehúztam az erőt. Most kimentem, járó motornál 14.5v jön a tápkábelen (közvetlen az erőhöz csatlakozó sarunál), állónál 12.9v.
Javított volt, annyi, hogy előtte 3 csati ment, és most megcsináltattam jó legyen a negyedik is..[ Szerkesztve ]
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Nah nem akar ez nekem valamiért összejönni, ma végre bekábeleztem mindent, + be lett húzva a 25-ös kábel, tápelosztóval. Bekötöttem mindent, háromszor leellenőriztem mindent, egyelőre még RCA nélkül. Bekapcs, egy percig ment, majd mintha egy lufiból levegőt eresztenének ki és füst........ Az egyik kondi elfüstölt a frissen bekötött erősítőben. Anyázás, gyújtás gyorsan le, átnéztem még rögtön mindent. Összes vezeték szigetelt saruval lett bekötve, nem hiszem, hogy bárhol rövidzár lehetett volna, testpont közös volt a szub erősítőjével, annak semmi baja sincs. Ilyenkor lehet valami hiba vagy csak most döntött úgy az a kondi, hogy itt a vége? Az erősítő egyébként most jött Gombitól egy hete, azért sem tudom mire vélni a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
MunezXBK
nagyúr
válasz bnagylajos1 #58617 üzenetére
Hót egyszerű, húzd ki azt az RCA-t és hallgatózz.
-
bnagylajos1
tag
-
MunezXBK
nagyúr
válasz bnagylajos1 #58615 üzenetére
Javíthat, de én a legegyszerűbbtől haladnék a bonyolultabb művelet felé.
Nálam is volt zaj, kábeleken kellett igazítani.
-
bnagylajos1
tag
-
Gyumadár
tag
HI!
Szerintetek mennyire illene össze a PRS-D800 a 80PRS-el? Megérné a Jr 3.400-ast lecserélni rá?
Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz bnagylajos1 #58611 üzenetére
Próbáld meg - bármilyen kellően hosszú kábellel - az autón kívül elvezetni a tápot az akkumulátortól az erősítőig. Ha akkor is zajongani fog, máshol kel keresni a forrását.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz bnagylajos1 #58611 üzenetére
RCA-t testelted már a fejre?
-
MunezXBK
nagyúr
válasz bnagylajos1 #58609 üzenetére
Kábeleket átrendezted már?
-
bnagylajos1
tag
Sziasztok ujra jött a generátor zaj kicsi megint.cseréltem fejegységet is erősitőt is semmi maximum kevesebb lett de.valami ötlet kellene holnap veszek test kábelt és a közös test pontal összekötöm vagy húzok egyet és megosztom egy 35 mm kábelt megosztanék.bármi ötlet érdekel és segítség köszönöm.Az utóbbi 2 3 napban jött semmi változás nem volt.
-
sutyesz96
őstag
Itthon találtunk a padláson egy Panasonic CQ-C1120GN fejegységet. Erről van valakinek valami tapasztalata?
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Laslow
senior tag
Egy alap képességű, de megbízható működésű, azaz márkás fejegységet kerestem, ami tud mp3-at lejátszani. A 15-25e Ft-os kategóriában gondolkoztam. Egy hifiboltban megtapogattam egy rakás márkás autórádiót: JVC, Sony, Panasonic, Clarion, Trevi (Kenwood megtekintő helyet sajnos nem találtam Budapesten, így az kiesett). Elborzasztott amit tapasztaltam: ártól függetlenül ócska anyaghasználat, ócska kijelzők, ócska gombok.
Nem kellett sokat tépelődnöm, mert egyetlen rádiót találtam csak elfogadhatónak: a Sony DSX-A202UI mellett döntöttem, ami ugyanaz, mint a Sony A200UI, csak piros helyett zöld fénnyel. Az okok:
1. A hangerőállító tekerőgomb magasan ezen tűnt a legstabilabbnak, a többin folyton az volt az érzésem, hogy egy rossz mozdulattól letörnének.
2. A nyomógombjai határozott nyomáspontúak (ellentétben pl. egy Panasonic rádióval) és könnyen kitapogathatóak odanézés nélkül is a rádiócsatornaválasztó gombjai (1-6 gombok).
3. A kijelzője nem szemből nézve sem halványodik/szellemképesedik ki, ellentétben sok márkás készülékkel.
4. A kijelző körül nem világít be a háttérvilágítás, ellentétben sok márkás készülékkel.
5. Az előlap érzésre jobb minőségű műanyagból készült mint a többi rádióé.
6. Az átlagnál kevésbé tolták túl a dizájnt (nem bazári, hanem szolid rádióra vágytam).Megjegyzések:
1. A sony.hu oldalon remek magyar nyelvű kézikönyv érhető el hozzá, de ezt a csomagban nem kaptam.
2. A kijelző feletti műanyag íves, így az ablakon bejövő fény valahol valószínűleg tükröződik rajta, aminek következtében a kijelző egy része nem látszódik, hiszen egy fehér (égszínű) csík eltakarja. Jobb lett volna ha nem íves a kijelző felett a műanyag, és akkor vagy minden látszódna, vagy semmi, csak a tükröződés.
3. Az autó leállítása után 3-szor csipog a rádió - ez számomra tök felesleges, és sajnos nem kikapcsolható "funkció".
4. Nincs azonnali némítás gomb (a régi JVC-n a bekapcsológomb azonnal 1-esre levitte a hangerőt, ez a funkció tetszett benne).
5. Hangerőállításkor könnyű megnyomni a tekerőgombot, aminek hatására a menüpontok között váltogatok, ahelyett, hogy a hangerőt állítanám. Nem akarok vezetés közben a menüben bóklászni, meg a Vissza gombbal kimenni a menüből, hogy sikerüljön a hangerőállítást befejeznem. Talán jobb lett volna egy dedikált gomb a menübe lépésre, és a hangerőszabályozó gomb megnyomásához meg némítás funkciót társítani.
6. Határeset, de talán jobb lett volna a forrás kiválasztásához 3 dedikált gomb (rádió/usb/aux). AUX-ot nem használok, nekem azt feleslegesen át kell mindig lapoznom - ezzel ez kiküszöbölhető lett volna.
7. Nagyon gyorsan (=azonnal) vált a tárolt rádiócsatornák között (a korábbi régi JVC-hez képest).
8. Nagyon gyorsan beolvassa a pendrive-ot és azonnal indítja róla a zenét (igaz, nincs is rajta sokezer dal sok tucatnyi mappában).
9. Bekapcsoláskor nem rögtön a beállított hangerőn játssza a zenét, hanem kb. 1 másodperc alatt oda felhangosodva - ez a funkció tetszik, mert nem ijedek meg ha nagy hangerőre lenne állítva.
10. A régi JVC-n néha egy-egy fél másodpercre elhalkult a rádió, ez viszont ilyet még egyszer sem csinált.
11. A hangjával semmi bajom nincs, de nem is magasak az igényeim. Számomra tökéletesen megfelel, a fórum többi olvasójának lehet, hogy kevés lenne."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Lite
őstag
válasz simi811118 #58603 üzenetére
Azzal tisztában vagyok. Csak az ajtókárpit patentos, mindössze 2 csavar fogja az egész vackot, meg 9 patent. Már az ajtó becsukásakor is mozog az egész (mintha ki akarna szakadni), de ha a hangerőt kicsit megküldöm, rezeg az egész (6020 power ). És az ajtókárpitot szeretném egyszersmind nem (olyan) rezgővé tenni. Gondoltam rá, hogy hangelnyelő szivacsot (Hanno 20 vagy 50) ragasztok a szigetelés kárpit felőli részére, de ezzel a trutyival meg körbekenném az ajtókárpit körvonalát.
-
Lite
őstag
Tudja valaki, hogy mi az a fekete ragacsos anyag, amit az ajtókárpit szélére kentek egyes autóknál, a rezgés csillapítása miatt? Konkrét példa a 93-as Ford Mondeo, abban szinte el kellett vágni, annyira nyúlt, ha le akartam szedni a kárpitot...
-
Laslow
senior tag
válasz simi811118 #58582 üzenetére
Köszönöm. Igen, ez okozta az óra késést: befrissítette a pontos időt egy téves adatokat publikáló forrásból. Kikapcsolva a funkciót máris jól mutatja az időt.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest