-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
válasz pengusz77 #56496 üzenetére
Nem zsugorcső. Csak szigetelő/védőburkolatnak van. A füleket pedig a szigetelésre/dróthálóra, illetve az erősítő oldalán pl. szigetelőszalaggal leragasztod és utána hajtod rá. Így lesz az árnyékolás a forrásoldalon bekötve, a másikon nem.
Melyik csatit használod?[ Szerkesztve ]
-
Julot
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e értelme - megéri-e - minőség szempontjából lecserélni egy JBL Grand Touring series GTO 75.4 erősítőhöz frontra kötött JBL GT7-6C komponens szettet JBL GTO 609C szettre? Esetleg egy JBL GX600C ?
Köszönöm!
Üdv.:
Julot...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!
-
Warloo93
tag
Jelentem elhoztam Lite fórumtársunktól az Axton szett-et . Jövő héten készülök a beépítésre.
-
Lite
őstag
válasz pengusz77 #56484 üzenetére
A 24 m egy kicsit várni fog. 2m-ből elkészül a teszt, azonnal be is rakom a rendszerbe, hogy egyáltalán kb. mire számítsak. Aztán indul a 100 óra. "B" verzió, hogy nem vágom szét a hosszúakat, csak 1-1 csati a 2 végén és akkor úgy járatom. Vagy, ha tetszik a teszt első hallásra, akkor egyből a hosszúakat járatom be és csinálom meg méretre.
[ Szerkesztve ]
-
Lite
őstag
válasz pengusz77 #56481 üzenetére
Én azért a beépítés előtt szeretném megtudni, mire képes a kábel. Ha tetszik, akkor mehet bele. Egyszer csináltam olyan hülyeséget, hogy próba nélkül vittem kábelt beszerelésre, kapitális hiba volt, soha többé.
A szobai rendszer alapján pontosan tudni akarom, mire számítsak. Ha meg nem jön be, akkor van eladó 8m kék, 8m fekete és 8m sárga kábelem...Egyébként a kollégák itt is hülyülnek. A hangszórókábel menő lett mifelénk...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fejben összeállt a skodába a beépítés Gondoltam összedobok egy kis próbát,hogy lássam élőben milyen..Ez így önmagában csak egy kis részlet a kirakósból.. de ha azon a színvonalon tudom kivitelezni,amit megálmodtam,akkor tetszeni fog a végeredmény [IMG:/
-
Warloo93
tag
Sziasztok. Szerintetek megér egy Esx quantum q402 50€-ot? Vagy a monacor-t váltaná fel első szettre (axton ae652c), vagy szub hajtásra használnám.
-
kacsa7
őstag
Hirdetnek egy Gladen RS165-t is jócskán ár alatt, ha valaki most keres szettet.
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Ha lecsökkentem az igényeimet, és csak tisztességes analóg vagy spdif bemenet kell minimum. BT-nek örülnék, pláne, ha tud értelmes minőségű kihangosítást és/vagy aptX. Meg valami sd kártyás FLAC lejátszásnak is, hogy ne kelljen kilógó pendrájvokkal bajlódni.
Egyelőre a minimumra törekszem, ami már vállalható minőséget produkál, akár használtan is. Mit javasoltok?
1 DIN, 2 DIN csak indokolt esetben.Egy tabletet hogyan lehet mostanság kulturáltan rögzíteni a műszerfalra?
Ha bazi sok időm lenne, akkor tuti építenék egyet (odroid c2, kijelző, gps, rádió modul, valami dsp...).
[ Szerkesztve ]
-
kacsa7
őstag
válasz #28001792 #56458 üzenetére
Egy szóval nem írtam, hogy jobb. Azt írtam, hogy több a beállítási lehetőség. Ha kell a 4 út, akkor van Bit One és sok más proci is. Még mindig nincs annyiban mint a p99rs. Persze kérdés, hangminőség terén mi jön ki a végén, de a beszélgetés a beállítások sokrétűségéből indult ki. Abban gyakorlatilag bármelyik proci veri a fejegységeket.
Erősen próbálgatásban vagyok, de a linkwitzet is használtam. Azzal talán kicsit könnyebb összelőni anélkül, hogy komoly kiemelés vagy lyuk lenne. -
kicsirobi
tag
Köszönöm a válaszod
Nekem olyan olcsó gagyi hatást keltett az 1 din+ 1 din takaró, hogy alig vártam,hogy bedögöljön az (ex)barátnőmtől kapott 6 éves Clatronic
Mivel részletre fogom megvenni, igy hozzádobom a többihez, és úgy néz ki a Sony marad
De azok is fainok amiket küldtél.
Csak azok nincsenek itt a Media MarktbanPlaystation 5, Miskolc, Spartan Race, Xiaomi 13, Garmin Fenix 6x Pro
-
Lite
őstag
Valószínűleg semmivel. Erősen elképzelhető, hogy a fő egységeik teljesen megegyeznek az 1 din-es verziókkal. Ami esetleg mellettük szólhat, ha fejről hajtod a hangszórókat, a nagyobb belső tér miatt kisebb az alkatrészek hőterhelése, nem olyan kicsi térbe melegszik. De ez csak felvetés.
Viszont vannak emberek (köztük én is), akik a gyári 2 din helyre nem szívesen tesznek 1 din-es fejet, mert egyszerűen az ilyen adapterekkel ronda lesz a kocsi beltere. (Azért, ha megnézed, a 2 din-es fejek nagy része szimmetrikus kialakítású.)
Azonban van 1-2 kirívó eset, ahol legalább a szolgáltatásokban többet tud a 2 din, mint az 1-esek.
-
evo87
őstag
Ezek a gombsoros 2 dines fejek egyébként a helykitöltésen kívül mivel tudnak többet az 1 dinesnél? Csak azért kérdezem mert eredetileg nálam is benne voltak a lehetőségek között, de élőben megnézve a nagy felület és az otromba nagy kezelőszervek egyszerűen számomra bazári hatást keltettek.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
B-enji
tag
válasz kacsa7 #56448 üzenetére
Bocsi, én mindig egy eres jelkábellel számolok (nem dupla sztereóval) ezért írtam 30 métert
Nálam pontosan 27 méter kellene ha fejegységem lenne, ami a jelenlegi kábelem árával számolva (6000Ft/m) összesen 162ezer Ft lenne. Procival viszont elég lett 4méter, + 3méter optikai, ami összesen 50ezerből kijött. -
Lite
őstag
válasz kicsirobi #56442 üzenetére
A kocsifeltörés mindig egyedi helyzet és eset, ebből sajnos nem lehet kiindulni.
Viszont a 2 din esetében azért van még opció: Alpine és az árkategória legtöbb szolgáltatást nyújtó, talán best-buy készüléke, a Pioneer.
Ha fejleszteni szeretnél, akkor ebből a kettőből válassz, ha a sokféle formátum is lényeges, akkor az utolsót.
-
kacsa7
őstag
válasz #28001792 #56441 üzenetére
Akkor legyünk tényszerűek. A Pio Dex-P99RS-ig kb. egyik fejben sincs ennyi beállítási lehetőség.
Pl a 80PRS-hez képest 2x annyi sáv van EQ-ban, pontosabb az időkorr, sokrétűbbek a vágási lehetőségek.
A vágást egyébként a P99RS-nél is sokkal részletesebben lehet benne állítani.[ Szerkesztve ]
-
kicsirobi
tag
Illetve, még egy kérdés.
Mennyire törik fel még a kocsikat a hifik miatt?
Egy lakótelepen lakom, és hát ki tudja?
Vagy valami takaró féle létezik ezekre?Playstation 5, Miskolc, Spartan Race, Xiaomi 13, Garmin Fenix 6x Pro
-
kicsirobi
tag
Sziasztok.
Most készülök venni egy 2 dines fejegységet.Eddig eme két hifi között hezitálok.
[link]
[link]Melyiket ajánljátok ebben a kategóriában úgy , hogy egyelőre nem kell erősitő.
Bluetooth legyen, illetve gyári hangszórókkal is szóljon szépen.
Ha Androidos lejátszás van, az hab a a tortán ( Ez a kettő mindegyiket tudja)
Ajánlotok-e esetleg még valamilyet ?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
Playstation 5, Miskolc, Spartan Race, Xiaomi 13, Garmin Fenix 6x Pro
-
kacsa7
őstag
Nem. Ha valami nem jó, azon nem lehet javítani. Funkciókat nyersz vele, amivel lehet tökéletesíteni a hangzást. De az egész alapja, egy normális hangminőségű forrás/fejegység. Én pl. azért használom, mert a fejegységem csak időkorrekciót tud, így a külön procival ki tudom hagyni a passzív hangváltót. Másrészt sokkal több beállítási lehetőség van benne, mint bármelyik fejben. Időkorrekció, aktív vágás, 31 sávos EQ.
-
kacsa7
őstag
Ha valaki Bit Ten-t akar, van egy fent jófogáson.
-
m3ss
veterán
erosito nelkuli hasznalathoz, 16.5 cm-es hangszorobol milyen ajanlotok? lehet komponens is akar.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Primary92
senior tag
Android csodarádió
Ezekkel van tapasztalata valakinek? -
Lite
őstag
válasz Joe fiú #56431 üzenetére
Csak a saját dolgaimat tudom mondani, ez nem általános érvényű:
A szobai cuccon, nekem tetsző beállításon hagyva, fix tesztanyaggal elkezdem az aktív szub és az erősítő között cserélgetni a kábeleket. Ugyanaz a jelenet/hang, ugyanazok a beállítások. Kábelcserék, hallgatás. Leginkább a kábel gyorsasága (vagy annak hiánya) fog feltűnni. Aztán a hang szofisztikáltsága... Lesz különbség... De az fontos, hogy legalább 100 órát járatom előtte a kábelt!Abban egyetértek, hogy az autóban sokkal nehezebben fog megjelenni nüansznyi különbség a kábelek között, mint a szobai rendszeren. Én épp ezért a szobaiból indulok ki és amiről tudom, hogy jó/tudja a kábel azt, amit szeretnék, azt fogom ajánlani/használni a kocsiban. Ott elég szívás csereberélni a drótokat... Pláne, ha nem is magam csinálom, könnyű vele a pofátlanság határát súrolni. Hálás köszönet a türelmes szakembernek!
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
Egyébként, most mindenféle támadás nélkül, valaki elmondaná, hogy szub kábel és szub kábel között hogy választotok? Mivel a lesugárzott frekvencia nagy részét nem is halljátok, csak érzitek, ugye a szub-baszus frekvenciatartományban. Lehet én vagyok ilyen benga, de a legolcsóbb MNC-től kezdve a Stinger Expertig sok kábelt próbáltam, de az ég világon semmit nem vettem észre szubnál, hogy aha, ennél a basszus ütésnél mennyivel jobbak a felharmonikusok.
Tényleg csak a kíváncsiság hajt.
A frontok esetében még megértem, mert ugye ott közel 20khz-es frekitartományt kell tudnia "leszólni"a kábelnek, de szub esetében ahol van kb 30hz-nyi tartomány ott egyáltalán nem értem.Egyébként mai nappal nekem is összeállt a rendszer, lecseréltem az egész táprészt, 1x35 Gladen lett behúzva, 2x25 Connection Sonusra szétosztva, bizti öv csavarra testelve és meg vagyok elégedve a munkámmal. Se generátorzaj, se feszültségesés, tökéletes testkontakt, még arra kíváncsi vagyok, hogy mennyi lett így az elméleti maximum áramfelvételem a Steg K2.01 és K2.02-vel, de az már most feltűnt, hogy az Xion 12-800-at lazán kihajtja. Szóval egyenlőre elégedett vagyok, még jön egy kis kísérletezés, hogy berakom zárt ládába a kis dögöt, amióta az Impact szubot hallgattam, azóta sokkal jobban átjön a zárt ládák hangja, sokkal szélesebb spektrumban szólnak jól, mint egy reflex, pedig ez is egy hangolt láda.
Iletve úgy néz ki, hogy nincs nagy igény a Connection Sonus RCAra szóval lehet kicserélem, mit mutat az Audio System helyett. -
Lite
őstag
válasz simi811118 #56419 üzenetére
Az, hogy kinek mi a best buy, egyéni dolog. Én saját (szobai!!) tapasztalatból tudom ajánlani a Klotz SQ450-et, mint DIY megoldás vagy egy kicsit elkanyarodva, a házimozi világából a kifejezetten szubkábeleket, ahol van megfizethetően jó. Konkrétan Proson
Esetleg megvárni a Black Friday-t, hátha lesz AudioQuest -40% megint, akkor onnan egy rendes (legalább Irish Red) szubkábelt venni... -
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni az autómban a fejegységet (Skoda Octavia 1, kazetta+6CD, 2 DIN) valami korszerűbbre, ami nem csilivili, hanem sokkal inkább elegáns.
Igazából CD lejátszásra nincs is szükségem, viszont jó lenne ha tudna kulturáltan, kényelmesen lejátszani minőségi zenéket (lehetőleg FLAC) memóriakártyáról. Ez lenne a minimum elvárás.
Az sem lenne baj, ha tudna BT-on keresztül kihangosítást, esetleg androidos. Ez utóbbi akkor érdekes, ha ténylegesen használható mondjuk egy Waze-el, illetve bármit, amit egyébként is meg lehet oldani androidon (pl a home szerverről otthon lerántja a zenéket).Eddig soha nem foglalkoztam autó hifivel, nem tudom, hogy milyen márkák közül érdemes választani, hol érdemes szétnézni (kedvező ár esetén külföld is szóba jöhet). Mennyitől vannak értelmes modellek, ami teljesítik az elvárásaim?
Hosszabb távra tervezek vele, de most csak a gyári rendszert kellene meghajtani (4 magas, 4 mélyközép). Idővel cserélném a hangszórókat is, esetleg egy kicsi mélynyomó is bekerülne (bár szeretném enélkül megoldani). Inkább a minőségre utazom, elég a pár tíz watt.
-
simi811118
aktív tag
válasz Dictator^ #56426 üzenetére
Jó az infó, ezekben 6x8-as ovál van. A nagy általánosságban használt oválok 6x9-esek, pont nem férnek be. Ellenben töb gyártó is készít ilyen méretű, autóspecifikus hangszórót, és néha ilyen méretű komponens szett is fellelhető. Pl ez Viszont tudsz venni átalakítókeretet, amibe már egy standard 16,5-s hangszóró belemegy. Komponens szettet nem vetném el a helyedben, a tükörháromszöget faragd meg neki nyugodtan, bontóból fillérekből pótolható dologról beszélünk.
-
Dictator^
veterán
válasz PiciPeti #56425 üzenetére
Elvileg az autóban gyárilag volt Bose hangrendszer is (az enyém nem az) és annak volt csipogós tükörháromszöge..
Találtam is egy képet, persze horror árban van, de talán háromszöget valahonnan be tudok majd szerezni.A képen meg egy komponens szettből a mély-közép hangszóró látható... érdekes.
Rákérdeztem a tulajok között, de normális választ még nem kaptam az autó fórumán.According to our database, here are the speakers types that go in your MAZDA 6 2007 car, along with their location:
Front: 6" x 8"
Rear: 6" x 8"
Front door: 6" x 8"
Back door: 6" x 8"Gyárilag ennyit találtam. (Még nem szedtem le az ajtókárpitot, azért tapogatózom csak a sötétben)
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz Warloo93 #56423 üzenetére
Nem a vezeték miatt kell fúrni, vagy faragni, hanem azért, mert gyárilag koaxiális hangszórók vannak bent. Nem tudom, hogy a furatok ugyanott vannak-e a koaxon, mint a komponens szetten.. ha lehetséges, akkor a komponenst raknám be (persze ehhez szereznem kéne gyári háromszöget csipogóráccsal (nem akarom megbarmolni a gyári csipogómentes háromszöget)
-
PiciPeti
őstag
válasz Dictator^ #56421 üzenetére
MB Quart/German maistro-nak van olyan hsz-e, amibe egy teljes értékű magas betehető a hsz rácsba. Mondjuk ott asszem 13-as a max, és az leginkább közép hangszóró..
Viszont láttam már hasonló megoldást más gyártóktól is. Jobb lesz mint nélküle, de sokkal rosszabb mintha jó helyen lenne egy jó magas.
-
Dictator^
veterán
Srácok eddig egy Audio System MX 165 Plus komponens szettem volt, most viszont nem szeretnék fúrni-faragni és a meglévő autóba hivatalosan csak koaxiális hangszóró szerelhető.
Mennyire romlik így is az összkép? Van olyan koaxiális hangszóró ami jónak mondható? Kicsit hiányozni fog a csipogó úgy érzem.
Jelenleg gyári Mazda fejegységről (rádióról) menne...Van valami ajánlat mit lenne érdemes megnézni?
-
kacsa7
őstag
válasz simi811118 #56419 üzenetére
Ha kifejezetten szubra, arra én KHS321-et használtam. Fényévekkel jobb lett, mint amik előtte voltak. Azóta egységesen Sommer Grindycop van mindenhol, nem érzem, hogy jelentősen jobb lenne a szub.
-
simi811118
aktív tag
Sziasztok!
Ha már az RCA kábeleknél jártunk lentebb, akkor én is kérdeznék.
Mély szekcióra jelenleg egy Connection First kábelt használok, amit ideje lenne cserélnem valami jobbra.
A többi IC kábelem Sommer Galileo, Hicon dugókkal. Elég jó kábel, több rendszerben is hallottam már, tehát ez lenne a legkézenfekvőbb, de érdekelne, mint felvetett téma, hogy a mély/sub tartományra létezik-e valami best buy dolog, ebben az árkategóriában (10-15Eft / 4,5-5m között), persze ha olcsóbb, az sem lenne hátrány.
DIY megoldást is meghallgatok, itthon kivitelezhető lenne részemről.
Nem venni akarok, mert ebben a príma őszi időben már úgy sem bontom az autót, de tavaszra jó lenne egy konkrétum, hogy mire lenne érdemes cserélni a mostani kábelt. -
PiciPeti
őstag
válasz simi811118 #56417 üzenetére
Like.
-
Tiger.
nagyúr
válasz simi811118 #56415 üzenetére
Nem értem hogy mi a bajod az alpinneval? Mert amit te ajánlottál az nem jó nekem nincs benne külön a sub állitása nincs benne sys1,2 váltás amivel kisebb hangerőn erősebb mélyt ad nincs benne a sub pl 60,80,120 hz menjen nekem ezek is kellennek. alpine ute-92bt de ebben ez mind benne van+ a mélyt is letudja vágni.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz simi811118 #56413 üzenetére
De ez az lpf szűrő volt a ebben is elvileg cde 180r -ben is de semmit nem ért.
Én úgy látom ebben elég sok minden van[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz simi811118 #56406 üzenetére
De ebben is van nem? Alpine UTE-92BT
-
nagyúr
válasz simi811118 #56407 üzenetére
"de úgy eleve a Blau-k nem képviselnek magas minőségi szintet"
na engem ezért múltkor hogy leugattak az egyik facebook csoportban
-
simi811118
aktív tag
-
gabber01
addikt
Erősítőjavítással foglalkozik valaki? Vagy tud valaki ilyen személyt?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Wolfskin
őstag
válasz Joe fiú #56402 üzenetére
hát jó... értem... a Blaupunkt egy=
az tetszett benne, hogy sok szolgáltatása van, meg hogy van extra aux bemenete, amin párhuzamosan rákeveri a hangra a navit, telefont ilyesmit.
a 3553 mellett szó, hogy a remote egy sima kábellel beköthető, míg a 3552-n egy spec 2 eres dugó kell ehhez. az az +5W tényleg "érezhetően" erőssebbé teszi?
akk megveszem ezt.
a daewoo, meg... az a baj, hogy jobbkezes vagyok, ballal jobb váll fölött hátra nem hiszem, h menne. ha nem tudom eladni, majd odaadom unokahúgomnak, most kapott egy merivát, abba jó lesz.de ha ezek után sem leszek boldog, akkor nem is tudom...
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #56400 üzenetére
és ez milyen? Blaupunkt GTA 475
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Politika
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest