-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz simi811118 #57098 üzenetére
pyle erősítővel pl mi lehet a baj? van itt a környékemen egy kis összeállítás megvenném és ezt azt megtartanék belőle és van benne egy 800w os millenia erősítő a pyle-től, ez ennyire rossz lenne? egy első szettet meg 3és4 csatorna egy nyomót hajtana
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
simi811118
aktív tag
válasz NeO023 #57094 üzenetére
Szia!
Amit szeretnék, az egy szépen, tisztán szóló rendszer. Ami nálam azt jelenti, hogy ne recsegő/ropogó, igazi mély nélküli hangzása legyen a cuccnak, érezzem benne a dinamikát.
Ilyen mondat is sokszor megfordult már itt, és mindig az a szitu jut róla eszembe, hogy a fickó bemegy a számtech boltba, hogy egy PC kéne neki, de ne túl drága legyen, mert úgyis csak játszani akar rajta ...Szóval ez a szépen tisztán szóló rendszer - egy az, hogy mindenkinek mást jelent, ahogy az összefoglalóban is írva vagyon, másrészt ezt az egyik legnehezebb, és legpénzölőbb kívánalom.
Szépen tisztán szóló rendszer, igazi dinamikus mélyhangokkal..... => Szükséges hozzá kiváló minőségű műsorforrás. A CDA-9xxx jelzésű fejegységek ennek eleget tesznek, az UTE92 már annyira nem, ellenben praktikus (veszteségmentes formátum lejátszása USB-ről, személyre szabható kinézet, BT csatlakozás, és kihangosítás, 3 utas aktív váltó és csatornánkénti időkorrekció)
=> Szükséges hozzá megfelelően beépített, megfelelő minőségű első komponens szett, megfelelően csillapított ajtóban, oda illő kábelezéssel....stbstbstb
És eljutottunk újra az összefoglalóban leírtakhoz. Nem, sajnos nem vagy kivétel, mindenféle körülmény között ajánlatos az ajtók szigetelése, rezgésmentesítése, még a leggagyibb gyári hangszórók esetén is sok javulást hoz.Az oldalon feltüntetett árakkal max. 150 pénzzel számolnék; kábelek, szigetelés nélkül.
Nem, semmiképp sem hagynám ki a szigetelést. Sokkal előrébb leszel vele, és egy belépő szintű hangszórószettel, mintha a csupasz ajtóba tennél egy felső kategóriás szettet. (Ez is le van írva az összefoglalóban)[ Szerkesztve ]
-
simi811118
aktív tag
válasz motoflug #57095 üzenetére
SAL, MNC, Auna, Peiying, ezek jutnak most kb eszembe, amiket nem vennék.
JBL, JVC, Sony, Macaudio, (de még az Alpine és a Pionner is) ebben az árkategóriában szinte nem is mutatnak magasabb szintet, így ezeket is kerülném.
Koax hangszórót én biztosan használtan vennék, és nem adnék ki rá újonnan tizen x ezer forintot.
Ha mégis erre szánod magad, akkor ezekből válassz : Hertz, Gladen, ( Kicx, Impact, Rainbow ) ezeket árulják itthon a legtöbb helyen, így beszerzésük sem nehéz, de ezekből is a belépő szériákat keresd, amikhez biztosan nem szükséges erősítő. Ezeket megkapod 12-16Eft / pár körüli áron. Ha 7-8-9Eft körül szánsz rá, valóban a bontott hangszóró lenne a legjobb megoldás. Ezt azért javaslom, mert - nem mindegyik, de a legtöbb - 7-8-9 Eft-os JVC, Sony stb hangszóró egyszerűen szarabbul fog szólni a gyári helyen, gyári meghajtással. -
nagyúr
válasz NeO023 #57094 üzenetére
Az ismerősödnek igaza van, jobban jársz egy 4 csatornás erősítővel. Sokkal jobban fog szólni az első szett erősítőről hajtva. Az aktív ládákat nem javaslom, ígyis - úgyis kell hozzá kábelt húzni, akkor már legyen külön erősítő + passzív láda, 99%-ban jobban fog szólni mint egy aktív vacak. Szóval 4 csatis erő kell, amiről hajthatod a szettet és a ládát is.
Szigetelés kelleni fog, mindenképp. Ha használt cuccok szóba jöhetnek (erősen ajánlott), akkor simán kijöhetsz az általad említett keretből.
Megoldható a gyors láda kivétel, speak-on csatlakozóval kell felszerelni, azzal egy mozdulat a lekötés és már veheted is ki a csomiból (de az erősítő benn marad).
Tehát amit venned kéne:
- első komponens szett (lehetőleg 16cm-es)
- fejegység
- 4 csatornás erősítő
- passzív láda
- kábelek + egyéb (elosztó, biztiház, speak-on csati stb.)
- szigetelés[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
válasz motoflug #57095 üzenetére
Egy 7-8-10 ezres JBL, JVC, Sony valoszinuleg szinte meg sem szolal azzal az 1-2W-al, ami lejon a gyari radio vegfokarol. Ezek akkor rugnak labdaba, ha veszel hozza egy alapszintu markas radiot is, amirol mar lejon 8-10W RMS.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
motoflug
őstag
válasz simi811118 #57092 üzenetére
Nem érzem cáfolásnak amit írtam. A gumis példád helytálló, utánaolvasás után döntöttem Hankook mellett, mert nem értek hozzá. Ahogy a hangszórókhoz sem, de azt belátom, hogy nem Akaiban kell gondolkozni. Viszont, amit eddig nem tudtam, hogy a SAL is Akai szint. Teljes mértékben nagy és megbízható márkaként lebegett a szemem előtt, ezért is lepett meg, hogy 5 ezerért vannak 13-as kétutasai, gondoltam megkérdem.
Még egyszer mondom, tőkre megértem, hogy szakmai szemmel szentségtörés gyári fejegységhez nem gyárit venni, de akkor azt nem értem, hogy miért lehet számos hangszórónál olvasni, hogy a gyári lecserélésére ajánlott? Egy 7-8-10 ezres JBL, JVC, Sony is sz&r lenne? Komolyan kérdezem. -
NeO023
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Elolvastam természetesen a topic összefoglalót, okosodtam is belőle, de lenne egy-két kérdésem, amire biztos találnék választ korábbi hsz-ekből, de szerencsére akkora ez a topic, hogy kirúgnának a melóhelyről
Szeretném a Civicemben lecserélni a hangcuccot. Perpill egy Sony fejegység van benne és az előző tulaj által beszerelt "tescós" hangszórókat hajt.
Amit szeretnék, az egy szépen, tisztán szóló rendszer. Ami nálam azt jelenti, hogy ne recsegő/ropogó, igazi mély nélküli hangzása legyen a cuccnak, érezzem benne a dinamikát. Olvasva a hozzászólásokat, egy-egy postból csak a kötőszavakat értem , abszolút nem vagyok otthon hifi témában, csak nagyon szeretem a zenét (Hip-hop, rap, reggae leginkább, de a poppos rock is előfordul. Komolyzenére nem kell készülni Nem kell, hogy szétszakadjon az autó a dörömböléstől és a kocsma elé sem fogok beállni keménykedni vele!Témában jártas barátom azt javasolta, hogy egy 4 csatornás erőlködő egy jóféle közép/csipogó settel előre és egy passzív mély láda ugyanerről az erősítőről hajtva, hátsó hangszórók nélkül. Nagyjából a topic összefoglalóban is ez a javaslat.
Az én (buta) elképzelésem az volt, hogy egy jóféle Alpine fejet veszek (hangváltóval), így nem kell erősítő a 2(4?) hangszórónak + aktív láda. Ez teljesen hibás elgondolás? Nagyon kevés amit a fej kihajt? Pl. egy UTE-92BT
Azért alpine mert volt szerencsém előző autómban egy régi high-end (CDA-9XXX) cucchoz és mert erősen jóárasítva kapnám.
Ezen a szinten is mindenképp érdemes a szigetelésre pénzt/időt áldozni?
Mit ajánlanátok a fent linkelt oldal Alpine erősítői/hangszórói/ládái közül az elképzeléshez? Az oldalon feltüntetett árakkal max. 150 pénzzel számolnék; kábelek, szigetelés nélkül.
Ja, egy nagyon fontos dolog: Megoldhatónak kellene lennie könnyen, néhány mozdulattal "megszabadulni" a ládától (ha kell a hely a csomagtartóban). Erre mi szokott lenni a legjobb megoldás?
Előre is nagyon köszönöm!http://www.pokerstrategy.com/uQ0A1Z
-
Reneolus
tag
válasz Reneolus #57091 üzenetére
Illetve most 10 mm2 - es tápkábel van bent 40A-es biztosítékkal. Elvileg egy 60A biztis erősítőhöz nem kell nagyobbra cseréltem a tápkábelt, mivel az akku a csomagtartóban van, az erősítő is, szóval max. 2 méteres kábelről beszélünk. Akkor csak a mini anl biztit kell cserélnem 60A - esre, ugye?
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
simi811118
aktív tag
válasz motoflug #57087 üzenetére
Nézd, az írásodban saját magadat cáfoltad meg :
"amit nem igazán értek, az az, hogy miért kéne 20-ért vennem hangcuccot a gyári helyére" -
"szeretek utána menni azokhoz a dolgokhoz, amihez nem értek és nem venni egy f@s AKAI-t, hanem esetleg valami jobb, garival is rendelkező márkát"Lásd pl autógumi - a közelgő hideg miatt aktuálisan hozom fel példának, bár kicsit sarkallatos lesz : Lehet venni Lassa, Linglong, Nankang és még sorolhatnám típusokat, meg van Michelin, Dunlop, Pirellli is. Előbbiekből egy garnitúra 50Eft, utóbbiból ugyanaz a méret 90Eft. És ott a középkategória, Barum, Falken .... ezekből meg kijön ugyanaz a garnitúra 75Eft - ból. Melyiket választod? Pénztárcád és igényeid határozzák meg. Belenézel az árlistába : Linglong -> 50Eft, juhéééj, tök jó, olcsón meg is úszom......de azért a kisördög ott lapul....miért ilyen olcsó? Beletúrsz a netbe, fórumokon lefikázzák, aztán jön a pofon : ADAC teszt -> nem ajánlott minősítés!
Ezekben is látható, hogy egy bizonyos árszint alatt nem érdemes vásárolni. Ha mégis, akkor EL KELL FOGADNI azt a kompromisszumot amit előtte a fórumokon és a tesztekben is írtak. Ilyenkor sajnos mindig utóbb derül ki, hogy az olcsó volt a drága, mert pl nem álltam meg időben vki mögött, vagy nem tapadt eléggé a kanyarban, és bumm. (Jobb esetben utólag csak az önszidalmazás marad, hogy szitál a kormány, bizonytalanul fut az autó, én barom, miért vettem ezt a szart....)
Tehát nem véletlenül javasoljuk azt, hogy egy bizonyos összeghatár alatt garantáltan pénzkidobás lesz a hangszóróvásárlás. -
Reneolus
tag
56Ah/480A akku elég egy 60A biztosítékú erősítőhöz? A generátor 140A-es.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
Lusu
aktív tag
válasz motoflug #57087 üzenetére
A fórumtársak mindenképpen segíteni akartak, csak nem akarták elismételni az első HSZ-ban olvashatóakat.
A gyári rendszered, amellett, hogy minimális pénzből hozzák ki, azért csak mérnökök munkája és egy komplett zenei láncról van szó. Ahogy leírták, ebbe egy komolyabb és drága hangszóró szettel is csak belerondítani lehet, mert valószínüleg nem fog tetszeni amit hallasz és egy szettet sosem fog tisztességgel meghajtani egy gyári fej. Ennek elsődleges oka a hangszóró érzékenységében keresendő. És ez hatványozottan igaz a nem ajánlott márkákra, mert még érzéketlenebbek és szarul is szólnak.Ezért ha nem akarsz 90 plusz beépítés költséget (ami persze használt komponensekből erősen redukálható), irány a bontó és keresni kell egy szép állapotú gyári hangszórót.
-
pengusz77
senior tag
-
motoflug
őstag
válasz opeter70 #57086 üzenetére
Én ezt elfogadom, és sajnos ezt mindenre rá lehet húzni kb. Viszont, amit nem igazán értek, az az, hogy miért kéne 20-ért vennem hangcuccot a gyári helyére. Nem fogok fejegységet cserélni, mert nekem többet ér a kormányról vezérelhető extra, mint sem, hogy szétpimpeljem a hangcuccot. Korábban kértem itt segítséget, gyári hangszóró helyére kellene valami. Ez jött ki a végére:
Cseréljek fejegységet: 20-30 e Ft
A két hátsó hangszóró cseréje 20e Ft.
Akkor már előre szettet 25e Ft.
A fejegységhez már kell akkor a kormánykapcsolóhoz adapter 15e Ft.Ahhoz képest, hogy úgy indult a téma, hogy szeretném kicserélni a két hátsó elporladt gyári 16 éves hangszórót kb. egy 10-esből eljutottunk 90e. Ft.-ig, és akkor a beszerelést, meg a hangszigetelést nem is számoltam. Szóval értem én, hogy az autó hifizés is egy hobbi, sokatoknak itt olyan hangcucca van, hogy az autóm nem ér annyit, és szentségtörés, hogy bármi fejlesztés mellé csak belerakjak egy pár hangszórót a kuka régi helyére. Az érem másik oldala viszont az, hogy szeretek utána menni azokhoz a dolgokhoz, amihez nem értek és nem venni egy f@s AKAI-t, hanem esetleg valami jobb, garival is rendelkező márkát, és nem motivál, hogy ennyi pénzt elverjek egy olyan fejlesztésre, ami totál indokolatlan az egyterűmbe.
Kicsit hangosan gondolkoztam, köszi a segítséget, kaptam inputokat, majd hozok valami döntést.
-
opeter70
senior tag
válasz motoflug #57082 üzenetére
Mielőtt felsorolod az összes szemét hangszórómárkát:
Véleményem szerint 15-20 ezer ft alatt nem lehet kapni tisztességes hangszórót.
Na jó, ha koaxról van szó, akkor nagyjából 12-15 ezernél húznám meg az alsó határt.
Ez alatt csak ipari hulladékot lehet kapni.Gondolj csak bele:
A 6 ezer ft-os hangszórókat, amiket kinéztél, biztos, hogy Kínában, Taiwanon, meg még ki tudja, hol gyártják, de mindenképpen távol keleten (igen, a SAL is Kínában gyártat, hiába magyar cég).Számolj egy kicsit:
- A ferdeszemű munkásoknak van valamennyi munkabére (igaz, hogy éhbérért dolgozatják őket, de akkor is van valamennyi)
- Csomagolási költség (szép színes dobozt kell neki gyártani, hogy eladható legyen)
- Szállítási költség (valahogy ide kell juttatni Kínából az árut)
- Raktározási költség (hiszen nem egyből az üzletbe szállítják)
- Vám
- ÁFA
- Nagyker árrés
- Kisker árrésEzek alapján a 6 ezer ft-os hangszóród előállítási ára sokat mondok, ha max 2000 ft.
Szerinted ebből az összegből milyen minőségű hangszórót lehet előállítani?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz opeter70 #57079 üzenetére
Egyébként ajánlott és kevésbé ajánlott márkák tényleg mehetnének az összefoglalóba. Persze nehéz ezt márka alapján, mert mindegyiknek van rosszabb típusa, de azért vannak olyan gyártók amik szinte csak szart gyártanak. Kiindulási alapnak nem lenne rossz egy ilyesmi összefoglaló: [link]
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Mi az elfogulatlan vélemény erről a hangszóróról gyári helyettesítésére?
Illetve hol találhatok róla tesztet?
-
PiciPeti
őstag
Hozzáírtam pár dolgot még az összefoglalóhoz, fussátok át.
-
pengusz77
senior tag
Nemrég volt fázisproblémám: a két mélyközép volt fordítva. Közben az vetődött fel bennem, hogy most honnan tudom melyiket kell megfordítani? Egymáshoz képest jók, de a magashoz képest? Lehet ezt annyira hallani, mint a két mélyközépnél? Mit kéne hallanom, ha jó illetve ha nem?
-
Joe fiú
senior tag
válasz zsolt19900 #57067 üzenetére
Szerintem, ha valóban passzív vonalon maradsz jobb felállás lehet.Nekem is két 2 csatis erősítő van, hasonló szisztéma mint amit te képzelsz el.
Az a Steg meg elég lesz a szubra.Egyébként régebben felvetődött. Eddigi tapasztalataim alapján a régebbi Stegek jobbak. Mind dinamikában, mind hangspektrumában jobban tetszett nekem az AQ mint a mostani K. Persze közel sincs teljesen beállítva, de előrelépésnék semmiképp sem az.
-
zsolt19900
őstag
szóval összességében jobban jövök ki úgy, ha belepróbálom az autóba azt a steget, mert elvileg a német oldal szerint tud 888w rmst 4ohmon én meg amúgy sem tervezek más fajta ládát tenni a saját autómba
qm220-2x ezt próbálnám ki jr2-370 helyett, okés hogy kraftosabbnak jóval kraftosabb és jobb lenne subra, ez meghozhatja azt ami esetleg még hiányzik? egy 30as zárt ládában hajtana egy leuderdale mélynyomót ha minden összejön lenne egy ilyen erő 40k környékén
plusz még ha úgy adná a szerencsém, hogy találok egy jobb első szettet, mint az elementem, akkor a jr 2-370re kötném rá 2x150w ra, elegendő ez a teljesítmény azért egy-két első szettnek? szeretnék passzív rendszernél maradni, azért is merném így bevállalni, hogy 2db 2 csatis erő lesz a rendszerben
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Joe fiú
senior tag
Urak. Attettem az Xion 12-800 at zárt ládába es egyenlőre nem tetszik. Ugye jól emlékszem, hogy vatelinnel es kupszivaccsal lehet hangolni? Előbbi térfogat növelő, utóbbi csökkentő, igaz?
-
kacsa7
őstag
válasz Gyumadár #57055 üzenetére
Az Autóhifi Outlet egy szánalmas bolt. PRS-t akárhonnan veszel és kb. mindenhol 1 áron van. Én Az Autóhifi Outletnél a 6 napra ígért Rainbow szettemre 1.5 hónapot!!! vártam. Nevetséges volt amit műveltek, tájékoztatás címszó alatt. Én kerestem őket állandóan, hogy meséljék már el mivan, és hazudoztak össze-vissza.
-
nagyúr
válasz Gyumadár #57055 üzenetére
Mindenkepp vard ki a PRS-t! Ha nincs a cegnel keresni kell mashol.
Facebookon Tibor Rudolf tud segiteni beszerzesben a Basys kft-n keresztul, ok a hivatalos hazai forgalmazok. Az is elkepzelheto hogy ha kozvetlen felkeresed a basyst rendelnek neked, en emaileztem veluk es rendeltek mindent amit kertem, diszkereteket stb., emberi aron, mondhatni olcson.
Ha a basys se tud szerezni akkor szlovak/osztrak webshop vagy ebay vagy hasznalt garis magyar.
En mindenkepp a prs-re mennek ra.
-
vvili
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy Swift II-es fejegységét szeretném lecserélni valami komolyabb darabra.
Kinéztem magamnak a Pioneer MVH-AV280BT fejet. Erről van valakinek tapasztalata? Az elődjéről nem sok jót olvastam itt a fórumon,ámbár a yt videókat nézve erről a típusról,nem volt látható a kijelző gyengesége.
Sub-ot (még) nem szeretnék illeszteni a rendszerbe,csak a gyári hangszóró készletet hajtaná ami természetesen később cserélve lesz.A hangjától nem várok csodákat,de azért szeretném ha elfogadható szinten szólna a rendszer (legtöbbet rock-ot és szimf metált hallgatok).
Érdemes lenne áldozni erre a típusra (kizárólag audio,video lejátszása miatt) ,vagy inkább jobban járnék egy ajánlott 1 din-es készülékkel? Árban már ez is átlépte a fájdalomküszöböt,tehát többet semmikép sem áldoznék a cserére.Köszönöm a segítséget.
-
Gyumadár
tag
Üdv!
Itt is megkérdezem!
Tanácsot szeretnék kérni, mivel a megrendelt Pioneer 80 PRS nem akaródzik megérkezni két Alpine között őrlődöm. CDE-193BT és CDA -137BT.
Véleményetek szerint megéri a szinte dupla árat a drágábbik, vagy sem.
Köszönöm! -
pengusz77
senior tag
5000-ért Bluetooth-os 2 pár rca-s usb-s fej?
-
-
kacsa7
őstag
-
kacsa7
őstag
válasz zsolt19900 #57044 üzenetére
8ohm-os láda az szobai hangszóró. Autóhifiben 4ohm vagy alatta van inkább, a könnyebb hajthatóság végett. Egyébként felfelé lehet akasztani hangszórót az erősítőre, csak sokkal több kakaó kell hozzá. Minden autóhifi erősítő sztereó 2ohm stabil minimum. Amelyik hidalható, az híd 4 ohm-ot tud minimum. Minél kisebb az impedancia, annál stabilabb táp kell hozzá, ezért szokott a híd 2ohm vagy akár híd 0,5ohm! is már extra lenni. (Mert pl. a Soundstream Reference A Class erősítők sztereó 0,25 ohm és híd 0,5 ohm stabilak) Tehát a lényeg, hogy a 8ohm-ot de akár 16ot is ráakaszthatsz, viszont egy erősítő ami tud 4 ohm-on pl. 100W-ot, 8ohm-on kb. a felét fogja tudni. Nem ördögtől való a dolog, de autóban nem szokás.
-
zsolt19900
őstag
még sosem találkoztam ilyesmivel: belefutottam egy 8ohmos hangszórós mélyládába, ennek van valami különlegessége vagy hajtható 4ohmon "mezei" hidalással bekötve pl. az én erősítőmmel? komolyan nem találkoztam még sosem 8ohmos ládával ezért kérdezem, hogy valami különleges erő kell hozzá vagy hajtható-e 4ohmon is? lesz valami baja stb. stb. az erőnek vagy a ládának?
-
Ear001
addikt
válasz PiciPeti #57015 üzenetére
Jó lett, én egy dolgon módosítanék. A hangszórók mérete egy kicsit szűkmarkúan van megadva. Vannak bőven nagyobb magasak, mint 25 mili, mélyközépben van 100-as is, (tudom-tudom, de bizonyos környezetben bizonyos hangszórók mélyközepek), aztán vannak 180-asok is kombinálva csak magassal, szubból viszont én 200 alá nem mennék, felső mérethatárt viszont nem írnék, mert az a csillagos ég....
-
Ear001
addikt
válasz opeter70 #57010 üzenetére
Arra megteszi egy PC táp, hogy kiderüljön bekapcsol-e az erősítő, szól-e egyáltalán, de semmi több. Nekem itthon egy 50A-es lineáris tápom volt hifit tesztelni, akkora méretben, mint egy méretesebb porszívó, de amikor egyszer próbáltam a helyére egy 100A-eset, igen jól lehetett hallani, hogy nőtt a dinamika, több szín jelent meg, több élet.
Most rakom össze az otthoni autóhifi rendszerem, abba egy 200A-es ipari kapcsolóüzemű táp lesz. és csak reménykedem, hogy nem az lesz a szűk keresztmetszet.
-
Osynho
addikt
Jó!
Esetleg ki lehetne még térni a forrásra is. Hiszen onnan indul az egész és hiába van jó motyó, ha 128-as mp3-at etet vele a júzer. Sőt, egy normálisabb rendszer sokkal jobban ki fogja hozni a forrás hibáit. Szóval, aki elindul ezen a lejtőn, az próbáljon meg fejleszteni a "gyorsan rádobok valami kicsi mp3-at a pendrive-ra" (rosszabb esetben youtube-ról lopott zenéket) eljáráson. Csak egy ötlet.
-
sbazsi
veterán
Erdeklődnék, hogy a kínai, andoridos fejegységek terén történt-e valami fejlődés?
Régebben azt olvastam, hogy lassú és vagy gyatra a hangminőség. Van ezen a téren valami fejlődés?
most nem nekem lenne, viszont ez a kiszemelt áldozat. Vélemény? -
barnam_
nagyúr
Üdv,
Nézegettem a fejegység kínálatot, s láttam, hogy szinte az összes képes USB Androidos telefont kezelni.
Ez elsőre jól hangzik, de vajon csak összedugom, és működik; vagy külön alkalmazás kell hozzá? Utóbbi nem jó, mert nem csak offline, hanem online zenét is (Google Play, Tune In) is hallgatnék rajta.CD nem kell, elég, ha USB-n keresztül lejátszik mp3, flac formátumot, és megy a Google Play zene is.
Néztem BT-s modelleket is, ha nem sokkal drágább, akkor lehet olyat vennék. -
pengusz77
senior tag
-
MunezXBK
nagyúr
válasz zsolt19900 #57033 üzenetére
120.4-em van, láda kapott egy 2 csatis Audio System erőt, sokkal jobb így az eleje.
-
zsolt19900
őstag
válasz PiciPeti #57032 üzenetére
igazából az a terv, hogy vagy nekem veszek valami jobbat mint a jr4300+a 2.370 és asszony megkapja a 4 csatist és lehet építkezni, vagy asszonynak veszek valami mást azért kérdezem, hogy a mosconi jó cucc az element első szettemnek akkor ráaggatom azt ha sikerül megcsípni és nem tervezem az aktívozást, vagy legyen inkább a proz és arra építkezzek asszonynak
azért tartom elegendőnek a 4 csatist, mert lupóba is azzal kezdtem az ipart úgymond és teljesen elégedett voltam vele, beszólta az autót és neki g3a van ami szintén egy nem nagy légterű autó, a jr1004 em ugye meg még megvan érintetlenül az lenne a sub és egy normálisabb első szett plusz egy négycsatis + az ajtót rendesen megcsinálnám természetesen, és tennék neki is bele egy alap zenét, mert hát annyira szereti a passatba is a meglévő rendszert és gondoltam lassacskán meglepem vele a saját autójába is
csak most vívódom, meg ha úgy jön lehetőség picit fejleszteném az enyémet, azért kérdezek bele néha-néha ilyen szempontból a fórumba, mert jó az enyém és legalább tudom hogy jó minőséget ültetnék bele az autójába, csak azért nem szeretném megbontani az enyémet sem ha nem tudom azt biztosan, hogy egy minimum olyan vagy picivel jobb alkotóelemet teszek be a kivett erősítő elsőszett stb. stb. helyére magamnak
-
PiciPeti
őstag
válasz zsolt19900 #57027 üzenetére
Ha vennél a Mosconi mellé egy hasonló minőségű 2 csatist a subra, akkor inkább azt a felállást gondolom jobbnak.
Ha nem tervezel ilyesmit, akkor a mikrodim is jó választás. -
törölt tag
Na nem zavarok tovább köreitekben,jó hifizést mindenkinek. Pápá
-
zsolt19900
őstag
egy mosconi gladen one 120.2 vagy inkább egy u-dimension pro-z 4-110 képvisel jobb minőséget?
eltekintve attól, hogy az egyik kettő a másik négy csatis mert a felhasználás szempontjából mindegy, első szettre lenne, de ha a pro-z t mondjátok jobbnak akkor a kettő csatija első szettet simán a 3 és 4 es hidban egy kisebb subot hajtana, vagy maga a pro z sorozat az jr hez képest mit képvisel úgymond mikróéknál?valahogy így van, hogy element-junior-pro z- pro x és xt? ez lenne a sorrend nagyjából?
-
PiciPeti
őstag
Köszi az észrevételeket, a tápkábel részt kiegészítem. (Az inkább hifis kábel, mint negatív akkuról dologgal nem értek egyet, és a tapasztalatom se ezt támasztja alá.)
A kondi-pótakksi dolog jó ötlet, sokszor merül fel, azt még hozzáírom majd.Bekötésbe nem szeretnék belemenni, az még 2 oldal lenne kb, ha kifejtjük.
-
kacsa7
őstag
Erősítő-akksi párhuzam szerintem triviális. Minél több a fogyasztó, annál nagyobb akksit célszerű bedobni, és egy jól töltő generátor nem hátrány. Ez megint autóspecifikus mit lehet, mit nem.
Tápkábel, biztosítékház témakört érinti amennyire kell. Tápelosztó ugyanez a kör kb, abból nehéz igazán szart venni. Rendszere válogatja, kinek mi kell.
RCA dugó szerintem azért is felesleges, mert aki alapoknál kezd, nem fog nekiállni kábelt csinálni. Ha igen, akkor Kácsáék ajánlanak hozzá dugót. Ez is olyan, hogy 700Ft környékén már nem lesz gond, alatta meg nem sok minden van.
Pótakksi-kondi esetleg megérhet néhány sort. -
Möhe
addikt
válasz kacsa7 #57021 üzenetére
Gondolok itt (nekem mint eléggé alapfokú ismeretekkel rendelkező) esetlegesen a tápellátásra. Az erősítők teljesítménye - a kocsi aksija közötti összefüggésre. A pótaksi/kondi kell(milyen esetben)/nem kell.
A csatlakozók meg a RCA dugók,tápelosztók, ilyenek. Vagy valami minimálisan ajánlott kategória/termékvonal hogy mit érdemes keresni/kerülni. -
törölt tag
Egész jól sikerült,természetesen a nagyon kezdőknek szól. Pont ezért csak néhány dologhoz írnék kiegészítést. A hannohoz odaírnám,hogy ez a legjobb komprumisszum,és több különböző termék variálása jobb eredményt hoz.A kiírt mennyiség is csak egy alap szigetelésre elég. A második a hifis kábelek. A hegesztő is csak kompromisszum,természetesen jobb mint az mkh,vagy rezezett alu,de a negatív ág aksiról történő lehúzása helyett inkább hifis tápot raknék.(ennek feltétele a jó kaszni,és a testpontok megerősítése)Abban részben egyetértek,hogy nem minden a minőségi komponens,de sokkal egyszerűbbé is teszi a dolgokat,jobban beállítható,stb.. Természetesen nem egy teljesen kezdő számára.A hangszóróvezetékek eltérő méretében én sok rációt nem látok,szetten belül legyen minden egyforma. Ettől függetlenül gratula,egész jól összefoglaltátok egy autóhifivel ismerkedő számára
-
PiciPeti
őstag
Kedves fórumlakók!
Ünnepélyes bejelentés következik: Megszületett az 1. hsz.
Köszönöm a segítséget Siminek, és Kacsa7-nek, sokat tettek hozzá, hogy megszülethessen az írás. Sok minden benne van, sok viszont nincs, egyszerűen nem lehet összesűríteni ennyi infót egy helyre, ha mindent részletesen leírnánk, azt könyvnek kellene hívni.
Olvassátok át, ha hibát/elírást találtok szóljatok pls. Kiegészítéseket, ötleteket szívesen fogadok, megpróbáljuk belesűríteni.
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #57012 üzenetére
A hirdetésben szereplő erőt én nem merném megvenni, szanaszét van kókányolva, oldala kifurkálva, stb...) Signatot kevésbé ajánlom rockra mint az Emphasert. Itt is igaz, hogy kb ugyanaz a kapcsolás mint egy EA490-200, de utóbbiban jobban megvan a dög sztem. Ráadásul Lite fórumtárs pont egy ilyet árul...
Ref 405 jó választás lehet még, de érzékenyebb motyót kell hozzá keresni. Hangban viszont nem lenne hiányérzeted sztem.
-
G.Zs.
senior tag
válasz opeter70 #57010 üzenetére
Azota egy dobozban pihent Budapesten, most erkezett ki Londonba az RSII-vel egyutt. Csak egy rovid probat akarok, amolyan kivancsisagbol meghallgatni hogy szol a Dali Zensor1 errol az erositorol. Van itthon egy Chieftec tapom elfekvobe, ugyhogy akkor azzal lesz kiprobalva.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Reneolus
tag
válasz PiciPeti #57009 üzenetére
A Signat RAM 1 MARK II milyen? Abból a szempontból jó lenne, hogy 6 csatornás, így aktívban az első szett és a mélynyomó is hajtható lenne róla, bár tartok tőle, hogy kevés a 4x40W az első szettnek. Dinamikában sokat segített, amikor az Audison MP4-gyel, ami szintén 4x40W, hídban hajtottam meg passzívban az Elementet. Vagy egy SOUNDSTREAM REFERENCE 405S, de ez még soványabb...
-
opeter70
senior tag
"Auto erosito szobai tesztelesehez milyen tapot szokas hasznalni? Egy Steg QM45.4-hez kellene."
Jesszusom! Ugye nem az akarod mondani, hogy csak most akarod tesztelni a Steget, amit egy fél éve vettél tőlem?
Ha csak rövid ideig, működésileg akarod tesztelni, akkor egy tisztességes PC táp is megteszi. Lehetőleg ne "Vargáné és társa"!
Valami normális minőségű legyen és ha lehet, akkor ne legyen 2 felé osztva a 12 Voltos ága. -
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #57007 üzenetére
Signat megfogottabb, pontosabb karakter, RAM szériában érdemes gondolkozni. A RAM 2 kapcsolása u.a mint az EA 490, mégis tök más karakter...
Hifóból inkább a 7-8genben van meg ez a fajta booge, az újabbakban valahogy nincs meg az a dög, kicsit szárazak, és magasba húznak sztem.
-
zsolt19900
őstag
vásároltam (kb garázsvásár szinten) egy kis össze vissza hangszórót csipogót stb stb.
az lenne a kérdésem (gyanítom, hogy egyben használta a srác akitől vettem, de ebben nem vagyok biztos), teszek fel ide képeket a cuccokról esetleg tudtok abban segíteni, hogy merjem-e összekötni őket kipróbálás és/vagy használás erejéig?
van 2 csipogó amire harman van írva van egy pár hangváltó ami egy velocity vmx 12 hangváltója és van egy pár ask 16cm hangszóró (ennyi van írva a hátára)
igazából próbaképp vettem mivel van ez-az még a pakkban amiből visszajöhet az ára, de ha ez egy akár működő alternatíva is lehet, akkor ezt megtartanám magamnak
használhatta így összekötve a srác? valamit "tönkretehetek" ezzel ha összekötöm őket?
köszi előre is ha tudtok segíteni
továbbá volt még a pakkban egy olyan erősítőcske féle dolog ami rózsaszín és az van ráírva, hogy: car hifi power by alfatec és 2 ch és 100W, nekem úgy tűnik hogy ez ilyen kis szobai hangszórónak használatos erősítő, gondolom kellene hozzá kötnöm szereznem egy 12v-os adaptert és már életre is kelne? van erről is fotóm innen-onnan esetleg valami útbaigazítást tudtok adni, hogy mit hova lehet kötni rajta?
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
válasz kacsa7 #57000 üzenetére
Nekem tényleg eddig az EA490 hozza azt, amit leírt a kolléga. A SS Reference-ek is hasonlók, a Ref 500 pl még mindig szerelmem ilyen tekintetben.
Ha kicsit bővíteni kell a kört, akkor a régi EA475, PG MPS, Audison VRX-ek, ezeknek van egy olyan meleg, kicsit színezett, de rock-ra tökéletes karaktere sztem.
-
G.Zs.
senior tag
Auto erosito szobai tesztelesehez milyen tapot szokas hasznalni? Egy Steg QM45.4-hez kellene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest