-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsa7
őstag
válasz Reneolus #59799 üzenetére
Elindultál a lejtőn, mert a Sinus Live-ot ki fogod dobni a francba. Nekem volt. Magasba húzó hangja van, de legalább aránylag dinamikus kábel. Próbáld ki a Hicon-t mélyközépen és magason is. Mindenhol javulást fogsz hallani, aztán majd eldöntöd, hol tetszik a jelenlegi felállásnál jobban. A Hicon kategóriákkal jobb és ki fognak jönni a hibák mindenhol, így idegesíteni fog, hogy a többi kábel nincs ezen a szinten. Ráadásul nem lesz szinergia a hangban. A szettre én nem raknék kétféle kábelt, sőt más erősítőt sem. Nem biztos, hogy jól össze fog szólni (sőt).
-
Reneolus
tag
válasz PiciPeti #59794 üzenetére
Meg is jött
Már csak az a kérdés, hogy mélyközépre, magasra, vagy SUB-ra rakjam?
Én a mélyközépre gondoltam, a másik két kábelem Sinus Live CA50 és Neotech KHS201A.Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
Tiger.
nagyúr
Ezek a fejegysegek nem tudják kezelni az USB 3 0?
3.1 es van de azt írja ismeretlen eszköz.[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
PiciPeti
őstag
válasz lautnermark #59784 üzenetére
Én úgy tudom, hogy subot lehet vágni erősítőn (hiszen gigantikus váltóra lenne szükség, hogy jó is legyen), és a sub nem számít "útnak".
Viszont az elejét elvileg nem vághatod erősítőn, se fejen.
-
PiciPeti
őstag
válasz Reneolus #59778 üzenetére
Jó döntés, és választás volt, nekem érezhetően hozott, pedig nem gagyit váltottam le rá.
Mélyközépen Vivanco HQ08 volt, magason Klotz MC5000, most bekerült mindkettő helyére Hicon Ambience + subra KHS-321. (Utóbbiról még nem tudok nyilatkozni, mert a sub tápja még nincs kész:
De az eleje nagyon sokat javult szerintem. A hangszerhangok sokkal élethűbbek lettek, a magasok még részletezőbbek. Ennek hatására a pozíciók is pontosabbak, és valahogy mintha mélyebb lenne a színpad is.
Tetszik.
-
lautnermark
aktív tag
válasz pengusz77 #59788 üzenetére
A fejben "szoftveresen" vágsz, tehát egy kicsi számítógép dolgozik benne, ami áramot igényel. Az erősítőben a pótméter és a kondik, tekercsek az alaplapra/nyákra vannak építve, ami viszont külső áramról működik, hiszen az erősítő kikapcsolt állapotában sem jön ki semmilyen jel a hsz.terminálokon. Vagy Nálad igen?
Még egyszer leírom, hogy az a nagy különbség az aktív és a passzív között: hogy a váltó üzemszerű működéséhez szükség van-e külső energia/feszültség bevitelére. Ha csak in/out van, akkor passzív, de ha +-rem, is akkor aktív.
SQ-ban a szub nem számít útnak ezért az ő lpf-je irreleváns (tök mindegy, hogy a fejben vagy az erőn). Passzív katban elméletileg nem használhatsz a szettre hpf-t.
"Szép lenne, ha kikapcsolnám. Vajon mit vágna először haza?"
Itt mire gondoltál? Egy passzív rendszert figyelembe véve a 3 fajta hsz-ból csak a magas az, ami vágás nélkül pár pillanat alatt tönkre tud menni, de mivel ott van előtte a passzív váltó, ezért ennek semmi köze az erősítő váltójához. A mélyközépre is ráengedheted a teljes frekvenciatartományt, ahogy ezt sok olcsóbb/belépő szintű szettnél is teszik, semmi baja nem lesz. A szub hsz. vágás nélkül igen szarul fog szólni, de meg fogsz lepődni, hogy ez sem megy tönkre.
Ne ragaszkodjál a szubhoz, mert nem kötelező, hogy legyen.[ Szerkesztve ]
-
pengusz77
senior tag
válasz lautnermark #59787 üzenetére
Azért a szettnek nem túl jó, ha 20Hz-en szól, vagy a sub 10khz-en Kacsa írta a lényeget: a B oszlop vonala előtt ritkán van sub.
-
pengusz77
senior tag
Ez a fejen lévő vágás olyan fejnél érdekes, amin nincs időkorr, pl. nálam. Szóval ha bekapcsolom a hpf/lpf-et (a fejen) akkor két út, ha az erőn vágom akkor passzív. Nem ismerem az erősítők felépítését, de gondolom ott is ugyanolyan passzív alkatrészek vannak, mint a hangváltóban (kondenzátor, tekercs, ellenállás). A fejben gondolom ez máshogy van.
-
pengusz77
senior tag
válasz lautnermark #59781 üzenetére
Szép lenne, ha kikapcsolnám. Vajon mit vágna először haza?
-
kacsa7
őstag
válasz lautnermark #59781 üzenetére
Érdekes a dolog, mert az amatőr két útnál le is írja, hogy az erősítő aktív hangváltója is engedélyezett.
"B oszlop vonalától előre tekintve 1 db aktív-, vagy passzív keresztváltási pont
található. Ez vonatkozik az erősítő aktív keresztváltójára is, amennyiben ott történik a
váltás. "
Ezek alapján a passzívnál nem, de akkor a szubot hogy vágod?
Csak tippelek, de gondolom úgy mehet, hogy passzívban a szubot azért lehet erősítőn vagy fejen vágni, viszont a szett hangszóróit, amik a B oszlop előtt vannak nem. Ha a mélyközép és magas közötti vágást a passzív váltón kívül bármi más végzi, gondolom akkor már amatőr két út a kategória.
A szabályzat nem teljesen egyértelmű. -
lautnermark
aktív tag
válasz pengusz77 #59777 üzenetére
Erősítőt igen, de a benne lévő vágásokat ki kell kapcsolni, nem?
"Passzív:
A versenyző semmilyen aktív hangváltót, processzort, beépített hangzásjavító
funkciót, stb. bármilyen a jel útjába tett feszültség által működő eszközt, erősítőből
jelkimenetet továbbkötésként nem alkalmazhat." -
Reneolus
tag
Köszi! Vettem egy nagy levegőt, és végül megrendeltem egy Hicon Ambience kábelt. Nem volt olcsó, de ezzel legalább nem nyúlok mellé a fórumtársak véleménye alapján.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
pengusz77
senior tag
válasz lautnermark #59766 üzenetére
A versenyen mégis engedélyezett az erősítő használata passzív kategóriában. Ha nem így lenne, akkor fejről kéne hajtani, vagy nem lenne passzív kategória
-
Lacmaster
tag
Sziasztok!
Új vagyok a csoportban..Most vettem egy JVC KD-X330BT-t
Ehhez milyen mélynyomót vagy erősítőt ajánlotok..? Egyáltalán van értelme összekötni?
Nem akarok hangnyomó versenyre menni, de szeretem a Techno, disco zenét, ez menne a G Astrámba
Köszönöm előre is.. -
Tiger.
nagyúr
Mi ez az ute 92bt csak a rádió része szar, az előző cde 180r azzal rengeteg radiot fogtam, ez alig talál valamit pedig dx ben van. Meg van valami update lehetoség de errort ír ki.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Erre tud valaki valami jót ajánlani?
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
evo87
őstag
Kicsit off. FB hifi topikból egy sráctól vettem egy szett hangváltót, amit postai úton küldött meg. Amikor tegnap hazaértem, megdöbbentő látvány fogadott: a csomag a kerítésen belül, az udvar betonjára behajítva... A szelvény kitöltése és bedobása helyett a kedves posta csomagkézbesítő fogta, aláhamisította az átvételi elismervényen az aláírásom (ez akár okirathamisítás is lehet) és bedobta a kerítésen belülre. Hihetetlen, hogy ennyire tróger emberek vannak. A hangváltók közül az egyik összetörött, a posta jegyzőkönyv és panasz felvétele után megtéríti a káromat. Csak sajna ritka jó áron volt jó cucc, ami jobban fáj. A postán a hölgy azt mondta, az utóbbi időben mindennaposak az ilyen panaszok, miszerint a kézbesítők bedobálják az udvarra a csomagot. Ez Magyarország ma.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
opeter70
senior tag
-
lautnermark
aktív tag
válasz pengusz77 #59763 üzenetére
Akkor 3 féle vágás létezik? Aktív, passzív és "erősítő pótméter"? Vagy mégiscsak 2? Tehát, ha van egy Audison bit ten és utána az erősítő, akkor az aktív rendszer, de ha építenék egy nagyobb dobozt amibe együtt beletenném a bit tent és az erősítőt, akkor az már nem számítana versenyen aktív rendszernek, hiszen egy házban van a kettő? A passzív váltásnak alapfeltétele,hogy a működéséhez nem lehet külső energiát igénybe venni, de az erősítőben levő szűrők pont, hogy árammal (is) működnek.
Az "erősítő" ugye 2 részből épül fel:
- előfok - itt vannak a szűrők, gain, bemeneti/kimeneti választó, meg a hülyeségek (bass boost, lpl, stb.)
- végfok - ez csak az erősítést végzi
Ergo a váltás az erősítés előtt van, azaz aktív. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz fagylalt #59764 üzenetére
Nem feltétlen annyi a fejegység, én jóval olcsóbban vettem egy aktív vágásra alkalmas fejegységet, ami ráadásul időkorrt is tud - csak ezek miatt nem akarom lecserélni, mert sajnos az én árkategóriámban ez a két dolog egy fejegységben ritka, mint a fehér terror...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
fagylalt
senior tag
Kezdem már kapisgálni a lényeget, köszönöm mindenkinek a válaszát.
Nem gondoltam, hogy egy aktív rendszer ennyivel sokszorosan zsebbe nyúlós (csak a fejegység 300k). Én azt hittem, hogy egy "kész" (passzív) rendszerhez még hozzá kell csapni egy-két komponenst (pl. monoblokk subnak,...stb.) és már kész is.
Tehát ha aktív rendszert szeretnénk, akkor már fejegységet is úgy érdemes vásárolni és a többi. Lelkileg, pénztárcával úgy készülni.Bár megmondom őszintén még nem volt komolyabb hangrendszerem soha sem (sem autóban, sem otthon), így biztos vagyok benne, hogy egy passzív rendszer is kielégítene első körben.
Komponens szettekből milyen márkákat érdemes átbogarászni? Olyan 50-60k körül szánnék rá (nyár elejére tervezem a váráslást, szóval nem sietem el a dolgokat).
Fejegység vagy X580BT vagy pedig X5100BT lesz, ennek még megpróbálok utána járni melyik a jobb vétel.
-
pengusz77
senior tag
válasz lautnermark #59762 üzenetére
az erősítő potija nem számít aktív vágásnak.
-
lautnermark
aktív tag
válasz fagylalt #59757 üzenetére
Aktív, ha a vágást az erősítő végfoka előtt végezzük (tehát az erősítőbe lévő tekerős poti is aktívnak számít és az olcsóbb fejek sima lpf/hpf-je is ide tartozik)
Passzív, ha a vágás az erősítő után van és a váltó működéséhez külső energia (áram) nem szükséges.
A 2 út azt jelenti, hogy két különböző frekvenciatartományú hangszórót tudsz megszólaltatni vele (nem muszáj, hogy magas és mélyközép legyen).
Általánosságban:
2 út: magas és mélyközép, 3 út: magas, közép, mélyközép vagy magas, mélyközép, sub, 4 út: magas, közép, mélyközép, sub.4 utas full aktív rendszert vagy aktív váltóval vagy pl. Alpine 7998, Pio P99 tudsz létrehozni.
7 út "létezik": szupermagas, magas, középmagas, közép, mélyközép, kick, sub.
-
fagylalt
senior tag
Akkor segítetek ezt rendbe rakni a fejemben. Javítsatok ki, mert nem vagyok biztos benne.
Tehát egy rendszer lehet:- aktív, ha a vágást a fejegységen végezzük el, továbbá minden rendszer komponensét külön erősítő csatornáról hajtjuk meg
- passzív, ha vágást külön hangváltóval végezzük el és itt egy erősítő csatornán lehet több komponens isA 2 utas azt jelenti, hogy van egy mélyközép és egy magas, míg a 3 utasnál van egy mély is?
Jól mondtam?
[ Szerkesztve ]
-
lautnermark
aktív tag
válasz bnagylajos1 #59730 üzenetére
Itt kérdezted már a patentot? [link]
-
fagylalt
senior tag
És esetleg a Kenwood KDC-X5000BT nem lenne-e jobb választás? Tudásban megegyezik a Pio-val kb. annyi különbséggel, hogy a 4V-osak a kimenetei. Mégis csak csábítóbb ajánlat lenne hasonló áron, csak kérdés, hogy minőségben ugyanaz-e. Továbbá úgy nézem nem sokára kapható lesz az újabb változata is.
Balga kérdés tudom, de a 3 utas keresztváltó és az aktív keresztváltó egy és ugyanaz?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Joe fiú #59745 üzenetére
Miért érdekes az, hogy hány ohmra adják meg egy szobai erősítő teljesítményét? Szerintem egyáltalán nem fontos, ha a gyakorlatban kellő erőt tud felmutatni.
A hangdobozok kettős erősítése lehetőségének semmi köze a minőséghez. Már a belépő kategóriában is bőséggel vannak olyanok és a high endben sem mindegyik olyan.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lite
őstag
válasz Joe fiú #59745 üzenetére
A bi-amp esetén azért a két hajtott tekercshez két sugárzó is szokott tartozni, amiket két külön erősítő hajt, ráadásul a hangtartományhoz jobban passzoló kábelekkel. Mindegy. Én kérdezni jöttem, nem vitatkozni.
Nem egészséges a két tekercset külön erővel hajtani = ez a válasz, megkaptam.Részemről a téma lezárva.
-
Lite
őstag
A sztori lényege, hogy jó hangot szeretnék a munkába járós kocsiba (de nagyon-nagyon költséghatékonyan), be is van építve egy rendszer, csak agyalok, hogy abból, ami a szekrény mélyén még van, abból ki lehet-e hozni valamit, vagy alapvetően túl sokat kívánna a fejlesztés és inkább megállok (ebben az esetben) itt.
És a kérdésemet csak azért tettem fel, mert a szub (nevezzük nevén: Focal SubP25DB) gyári prospektusában a bekötésre vonatkozóan van olyan, hogy 2 db 4 Ohm-os erősítő kerül a sugárzóra. Ezen mondjuk meglepődtem, de egy kérdést megért...
-
Joe fiú
senior tag
Ezt vitatnám. A legtőbb felsőbb kategóriás, komolyabb hangfal biampolható, ott meg már számításba kell venni az impedanciát is, ami ugyanaz a fizika, de nem akarok kötözködni. Ugyanúgy nézel impedanciát a csöves rendszereknél is, ott általában 16ohmra mérik a teljesítményt
-
Lite
őstag
válasz Joe fiú #59741 üzenetére
Na, pont azért kérdeztem, mert nem akarok semmit sem tönkre tenni/leégetni. És a kábel-misztifikálós világban abszolút nem jellemző a 2 Ohm, a hídba kötés és a hangszórók sem dupla tekercsesek. Sőt, az erősítők általában gyengébbek, mint a meghajtani kívánt sugárzók, és jobbak az akusztikai körülmények.
Azt a világot ismerem, ezzel meg ismerkedek. Amit tudok, azt próbálom hasznosítani itt, amit nem, azt megkérdezem, mert tudni szeretném. Ennyi.
-
Lite
őstag
válasz Reneolus #59740 üzenetére
Passz. Hicon-om nem volt, a 321 most járatódik, patch kábelt nem sorolom az audio kábelek közé, KCE-250 szintén nem volt. De a megfizethető kábelek közül az alábbiakat eresztettem össze otthon, tesztelni:
Neotech KHS-CA201
VanDamme XKE Starquad microphone
Klotz SQ450
Klotz MC5000Ebből az első kettő majdnem ugyanazt tudta (meglepően jók), a másik kettő gyengébb volt.
A KHS-321-nek még van olyan 50 órája a bejáratásból, arról utána nyilatkoznék a többi kábel viszonylatából. -
G.Zs.
senior tag
Amugy 99%, hogy ha behidalod 2ohmra,akkor sem lesz semmi baja az erositonek, felteve ha nem hangnyomas versenyre keszulsz vele. A damping viszont megy a levesbe, a lada pontossagabol, gyorsasagboll vesziteni fogsz. Amugy legjobb megoldas, ha elcsereled a nyomot egy 4-ohmos sub-ra, vagy veszel egy 2ohm stabil monoblock-ot.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Joe fiú
senior tag
Ne haragudj meg, de misztifikáljátok itt a kábelek közötti különbségeket, és akkor ilyen alapvető fizikai bakikat elkövettek?
Nem, nem egészséges így bekötni, alapvetőn négycsatornás erősítőre sem egészséges a szub, mert nem arra van kitalálva felépítésileg.
Ha már van egy normális szubod, akkor dukálna mellé a normális 2 ohm stabil kétcsatornás erősítő/ monoblokk.Felesleges a drága hiperszuper kábel, ha a fejétől büdös a hal.
Egy tekercs bekötése kb. az lehet, mintha az autódban csak az egyik oldalt lenne meghajtás, nem tűnik túl életszerűnek.
[ Szerkesztve ]
-
Reneolus
tag
Klotz MY206 -tal van valakinek tapasztalata? Egy zenész ismerősöm szerint nagyon lineáris kábel, és nem drága. A kapacitása is nagyon alacsony, 60 pF/m.
Helix P DSP, JVC R981BT, Morel MT23/Soundstream Reference 300, DLS UP6/Emphaser EA2190, Emphaser EG12 (ETBR112)/Signat RAM3 MKII
-
Lite
őstag
Kérdésem lenne: egy duplatekercses mélyet (2x4Ohm) rá szabad kötni egy 4 csatis erősítő 2 csatijára úgy, hogy tekercsenként 1-1 csati? Az erő hídban nem tudja (elvileg) a 2 Ohm-ot, 8-ra kötve pedig már gyenge lenne a teljesítmény.
Ez így nem nyírja ki a sugárzót? Vagy mi történik?
-
Lite
őstag
válasz bnagylajos1 #59730 üzenetére
Új bolhákat az ebay-ről tudsz rendelni. De én most szereztem vákuum tömítő szalagot, az a fekete takony, ami a régi Mondeo-k ajtaján volt és szépen odaragasztotta a kárpitot az ajtóhoz. Ezt tudom javasolni, a műanyag felületek a fám ajtón nem fognak kopogni, ha körbe ragasztod.
-
Lite
őstag
válasz #28001792 #59707 üzenetére
Kíváncsi lennék rá! Sőt, jó lenne már egy olyan teszt, ahol egy adott / fix csúcskat rendszeren lehetne tesztelni a motyókat. Aztán árkategória alapján lehetne sorolni, mi az ajánlott, úgy általánosságban. Az egyedi rendszerekhez illesztés viszont maradjon mindenki sajátja...
-
evo87
őstag
válasz ---Lasali--- #59729 üzenetére
Én nem tudom, hogy érdemes-e, nem egy egyszerű kábelnek tűnik, vékony is, van benne többféle árnyékolás meg körösztanyámtérdekalácsa, ennek megfelelően nem piszkáltam. Én amúgy az A-oszlop tetejére biggyesztettem.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
bnagylajos1
tag
sziasztok.ajtó kárpit rögzitésére valami jó ötlet a gyári bolhas nem valami jó jelenleg ill nem kapok új bolhákat sajnos köszönöm
-
Tiger.
nagyúr
-
-
Tiger.
nagyúr
Sziasztok, az lenne a kérdésem akinek van Alpine ute 92bt hogy ahhoz van mikrofon?
Holnap szerelik be, de nem találtam a csomagban.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szemezgettem a yatour átalakítóval, de nem nagyon lenne kedvem 20-25k-t kiadni, hogy heti egyszer AUX-ozzak, de felmerült bennem a kérdés, hogy ez tényleg nem lehet valahogy megcsinálni? Keresgéltem, és mindenhol csak 12 pines aux kábelt találtam, de 8+4 sehol nincs. Esetleg nem lehet, valahogy házilag összedobni?
Előre is köszi!
Szerk.: Nissan almera 2004
[ Szerkesztve ]
-
PiciPeti
őstag
Aki most akar Pio fejet venni, érdemes lehet kinéznie:
Basys garázsvásár[ Szerkesztve ]
-
krisi08
tag
Pioneer fej error 23 at ír a pendrive-ra. Ezzel a drive-al szoktam rakni a windowst rufussal, most átformáztam fat32-re de nem jó. Milyen progival formázzam, hogy jó legyen? Barátnőm örökös fat32-esével megy gond nélkül.
-
pengusz77
senior tag
válasz nemethchek19 #59714 üzenetére
Ezek közül bármelyik jó, ha a kmm123-at még megnézed, azon 2 pár rca van, picit drágább, de később jól jöhet a 2 pár rca. Ha belefér a keretbe, inkább azt, ha nincs szükséged a 2 párra, akkor kinézetre válassz.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Mechanika nélküli fejegységet szeretnék vásárolni és ebben kérném a segítségeteket.
keret: 14.000-17.000 Ft
autó: Honda Accord CG8 1.8i (1999)
Amit tudjon:
- AUX, RCA, USB
- Flac formátum lejátszása
- Android kompatibilitás USB-nAmiket eddig kinéztem:
- JVC KD-X130
- Pioneer MVH-190UB
- Kenwood KMM-102Ezek közül melyiket ajánljátok? Más is szóba jöhet a felsoroltakon kívül.
Előre is köszi a segítséget!
-
evo87
őstag
válasz fagylalt #59710 üzenetére
Igen, az Alpine kacspán olvastam, hogy volt valami változás a vezetőségben/tulajdonosi körben és most azért nincs haladás, de aztán nem tudom ez mennyire pontos infó.
A Pio viszont a kijelző fényerejétől eltekintve szerintem a plusz szolgáltatásokban jobb, az ARC applikáció is jobb...
-
pengusz77
senior tag
válasz krisi08 #59711 üzenetére
Amikor én csináltam pár hónapja, kiveséztük a témát. Ha jól látom neked 4x5m kábel kell (2pár rca a fejen illetve az erőn). A kábel egyik szála megy az rca csati középső csatlakozójához, a másik a külsőhöz. A fejegységnél meg az árnyékolást összekötöd a külső csatlakozóval (nálam hozzáértőbbek majd megfogalmazzák szakmai nyelven ). Tehát itt nem 2 db rca vezetéked lesz, hanem 4. A gyáriban együtt fut a két rca.
-
krisi08
tag
Na szóval belegabalyodtam ebbe az IC kábel témába. 5 méter kellene a következőképp:
Hogyan oldható meg ez VD XKE StarQuad kábellel? Hány méter kellene belőle? És hogyan kellene beforrasztani?
Vagy legyen inkább ez? Ennek értem a beforrasztását.
Vagy ez?
Segítsetek már csak ez a komponens kell és kész a rendszer
-
fagylalt
senior tag
Azt olvastam is, hogy az Alpine-nak van egy ún. V-karakterisztikája, ami a én zenei ízlésemhez elméletileg passzolna, de nem szeretném megkötni a kezemet - főleg nem 40-50eFt-ért - ha lehet kapni olyat, ami jobb hangminőségben. Továbbá amilyen zenéket én hallgatok (mint elektronikus zene), abba nem csak a mély hangok masszíroznak. Van benne magas jócskán.
Youtube-on van egy összehasonlítás (hozzáértőtől), csak nagyon nagy kár, hogy orosz, mert semmit sem értek belőle. Legalább angol felirat lenne hozzá. Jó, tudom a kommentek nem feltétlen lehetnek mérvadóak, de az Alpine-t senki se dicséri.
Illetve részletesen átmazsoláztam az Alpine jelenlegi kínálatát és feltűnt, hogy már régi a termékpalettája és nem volt "vérfrissítés" kb. 2-3 éve. Ellenben a X580BT (talán) nincs fél éves sem.(#59705) evo87: Még nem jutottam dűlőre fejegység vásárlás kapcsán, így ebben nem tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok! Pioneer rsII adnek jvc kd-90bt ert!a pio dobozos is!
-
evo87
őstag
válasz fagylalt #59698 üzenetére
De akkor én is kérdeznék a Pioneer (X580BT)... Mitől függ, hogy gyújtásra mutatja-e az időt és megvilágítja a gombokat kikapcsolt állapotban is? A power saver üzemmód nekem mindig is ki volt kapcsolva, tehát attól talán független. Viszont eddig nem mutatta kikapcsolt állapotban az órát, ma meg igen. A manualban erről nem találok semmit. Nyilván sok jelentősége nincs, de attól még engem k..rvára idegesít, hogy nem tudom milyen beállítás hat rá.
-
PiciPeti
őstag
Szerintem rendszerfelszámolás van, a fejegységet is ő hirdeti. Lehet csak nem nézett utána mi van nála.
-
PiciPeti
őstag
Ha valaki olcsón akar jó hangú, USB-s, aktív fejet: Nagggyoncsúnya Klári
És egy Hertz első szett aktív rendszerbe, szintén űber jó áron: ML 1600.2 + ML280.2
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest